![]() |
Citat:
Simplul fapt ca cineva calculeaza ce se intampla cand doua gauri negre se contopesc ma pune pe ganduri. E ca si cum ar calcula ce impact are un troll gigantic care trage vanturi. :71: Dincolo de asta, altceva am vrut sa spun. Facem niste aparate si asteptam sa gasim un anumit semnal. Daca nu-l gasim spunem ca semnalul e prea slab si ne trebuiesc aparate mai mari. In timpul asta ignoram milioane de semnale de tot felul care nu sunt ceea ce ne-am astepta sa gasim. Spre exemplu in cazul BICEP 2 lucrurile au ramas ca inainte de anuntul triumfator al alora. Nimeni nu a spus :" ok, nu am gasit nimic deci nu a fost nici o inflatie". Daca gasim ceva bine, daca nu e vina noastra ca nu avem aparate suficient de sensibile. Putem sta sute de ani construind aparate din ce in ce mai sensibile si chiar si cand o asemenea constructie ar deveni imposibila tot nu ne-ar trece prin cap ca teoria noastra s-ar putea sa fie gresita. Are careva alta mai buna ? Daca nu, inseamna ca semnalele pe care le primim sunt acolo dar sunt prea mici ca sa le putem detecta. |
Citat:
Esti sigur ca n-au sa anunte peste ceva timp ca a fost o eroare de masurare? :D Sau chiar daca ar fi fost, si ei stiu, si nu anunta..cine poate sa-i verifice? :24: |
Citat:
Adica hai sa fim sinceri, cine sunt mai credibili, cateva mii/milioane de oameni care spun ca s-au rugat la Dumnezeu si s-a intamplat cutare sau cutare minune in viata lor, experiment care e la indemana oricui in definitiv, SAU cativa zeci sau mai putin oameni care jura pe cuvant de pioner in unde gravitationale ca nu stiu ce lumina s-a miscat pe un ecran, cand s-au ciocnit doua gauri negre (iarasi, pe cuvant de pionier) chestie care se intampla o data la cine-stie-cate-mii-sau-milioane-de-ani si iti trebuie aparatura de nu stiu cate sute de milioane de dolari sa verifici si chiar aia poate gresi? :21: In plus, chestia asta nu aduce nimic nou, ci cel mult confirmarea unei teorii care exista deja de zeci de ani. Teorie, care daca e sa fim onesti, nu ajuta practic cu nimic. |
Citat:
http://www.space.com/31905-neil-tyso...raw-video.html |
Citat:
|
Citat:
Este si cazul asa ziselor gauri negre care se contopesc sau nu. Totul poate fi o imensa prostie pentru ca nu avem o idee mai buna decat relativitatea generalizata. Sau poate e adevarat si exista gauri negre care se contopesc sau nu. Dar sa-ti pariezi toti banii pe asemenea idee e periculos. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
GPS -ul functioneaza de ani de zile si fara sa fi fost detectate unde gravitationale :) Dar o chestie nu mi-e inca clara - gaurile negre si coliziunea lor a fost observata cumva in prealabil, sau dupa ce s-a primut un semnal s-a ajuns la concluzia "trebuie sa fi fost doua gauri de negre cu mase asa si pe dincolo care s-au ciocnit"? Oricum, ma bucur insa ca nu s-a aventurat nici un credincios "ateu" sa justifice ca treburile de genul asta inca se mai incadreaza in parametrii filosofici ai "stiintei". :) |
Citat:
Oricum, nu inteleg de ce deranjeaza aceste descoperiri, in fond nu invalideaza cu nimic Evanghelia. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:24:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.