Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Nelamuriri (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9347)

Higinia 05.05.2010 21:44:47

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 243216)
Sa stii ca este o categorie de oameni ,cu care si eu am avut contact,carora nu le place viata.
Si eu am fost dezamagit de multe ori pentru ca Dumnezeu nu mi-a ascultat cererile,si nu mi-a rezolvat unele din problemele mele.Insa eu cred ca lipsa de rugaciune,de care si eu sunt atins,se datoreaza firii noastre slabe ,fire care a slabit si datorita vremurilor de acum,cand credinta e din ce in ce mai putina.
Nu stiu ce e de facut,multi se pricep sa dea sfaturi,dar ei insisi au aceleasi probleme,mai mici sau mai mari.
Deci nu de sfaturi ai nevoie,cat de impartasirea in comun a durerii si ispitelor prin care treci.

In ce priveste pacea in lume,iarasi rugaciunea nu este in zadar,pentru ca fara rugaciune lumea s-ar fi sfarsit de mult.Dar nu este o pace desavarsita,pentru ca multi oameni continua in rautatea lor.Pacea desavarsita va fi dupa moarte,si acolo nu va mai fi nedreptate.

Insa viata ,pe care tu o negi,este o trecere de aici dincolo.In cer va fi vesnica si mereu linistita,in pace si armonie,dar ca rezultat al eforturilor depuse acum.
Daca vom putea trai cu mintea mai mult la cer decat pe pamant,vom capata o parte din linistea de atunci si acum,si nu vom mai fi tulburati de ceea ce se intampla in jurul nostru.

Cred ca esti persoana care mi-a inteles cel mai bine mesajul pana acum.Si da,practic sa fiu cu mintea mai mult in cer dar uneori unele lucruri ma zdruncina incat "cobor" trista pe pamant imi pierd nadejdea,imi iau doza de pesimism.Dar chiar daca am zis ca nu imi place viatza sa nu va imaginati ca sunt o persoana incruntata si permanent revoltata.Nu,chiar zambesc mai mereu,nu as putea sa vorbesc cu o persoana privid-o cu tristete deoarece i-as transmite si respectivei starea mea si nu asta imi propun.Daca m-ati vedea pe strada ati spune ca sunt o persoana in permanenta fericita,tinand cont si de vestimentatie ori expresia fetzei.Dar sa stiti ca in seara asta am gasit raspunsul la un lucru si anume,aspir foarte tare spre absolut.As vrea sa fie pace,iubire,sa fie totul ca in povesti.Deci trebuie sa imi limitez oarecum gandurile ,pe pamant acest lucru oricum nu va putea fi posibil.Poate mi se va indeplini dorinta dupa moarte,poate...depinde de faptele mele pana atunci.

dorinastoica14 05.05.2010 22:04:53

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 243079)
Sunt afectata de ambele.Deznadezdea ca nu voi gasi raspuns la problemele mele este amplificata practic de faptul ca vad mult rau in lume.Nu se schimba nimic in bine si mergem din rau in mai rau.Neavand nici un raspuns de la Dumnezeu,pic in depresie.Admir persoanele care desi a trecut o lunga perioada de timp de cand se roaga pentru implinirea unui fapt inca mai spera ca se va implini.M-am rugat pentru un anumit lucru a carei neimplinire ma facea sa sufar in permanenta si mereu speram si ma rugam la Dumnezeu ..si dupa un an de rugaciuni am realizat ca toate sperantele mele au fost in zadar si ca nu se mai poate face nimic pentru implinirea dorintei.Si inca o intrebare.Voi va rugati pentru pace in lume?Eu ma rugam,dar acum chiar daca mai mentionez in treacat prin rugaciune sa fie pace in lume nu mai am speranta ca o sa fie pace vreodata.Unele lucruri chiar sunt imposibil de implinit..asta am realizat de-a lungul timpului,nu conteaza cata credinta ai.

Neliniștile tale sunt firești.Pare nefiresc să te tot rogi și în loc de împliniri să tot ai necazuri peste necazuri și acestea să nu ia sfârșit niciodată.
Te-ai rugat și te cred,toți ne rugăm dar oare cele pe care le-ai cerut sunt necesare pentru mântuire? În rugăciunea împărătească "Tatăl nostru" se spune facă-se voia Ta! și nu: fă Doamne voia mea!
Noi asta cerem mereu ca Dumnezeu să facă voia noastră și atât de rar mulțumim pentu toate câte ne dă nouă!

Higinia 05.05.2010 22:09:14

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 243460)
Dumnezeu nu vrea sa ne tina intr-o cutie de sticla ci vrea ca noi sa crestem si sa invatam sa ne exersam libertatea, avand ca si criteriu invatatura Lui.
In acest fel se aleg oamenii si cresc, cei buni in cele bune, cei rai in cele rele.

Eu cred ca Dumnezeu i-a dat totusi semne ca nu e o alegere buna, dar ea a preferat sa le ignore.

In primul rand i-a dat minte, daca ea era credincioasa si totusi a neglijat sfaturile ratiunii si criteriul credintei si s-a condus doar dupa inselatoare sentimente, poate fi Dumnezeu invinovatit pentru asta?

Oare sa nu fi stiut ca bunatatea omului fara Dumnezeu este inselatoare si ca fara Dumnezeu omul nu face fatza onorabil greutatilor si ispitelor vietii?

Macar daca s-ar fi rugat fierbinte inainte, "Doamne, faca-se voia ta, daca nu e de mine nu-l iau".

Dar de obicei o femeie in situatia asta se gandeste: "Asta e cel mai cel mai, altul mai bun nu gasesc, sa fac tot ce pot sa nu-mi scape..", "o sa-l schimb cu timpul", "nu conteaza ca nu e credincios, e de treaba, mai bun ca altii care cica sunt credinciosi" etc.

Asta nu ca barbatii ar fi feriti de greseala asta desi cica ei gandesc mai mult cu mintea si mai putin cu inima..

Degeaba facem presupuneri daca nu suntem in aceasta situatie.Intotdeauna ne este mai usor sa vorbim despre cum am fi procedat noi atunci cand nu suntem in situatia respectiva.Dar nu te-ai gandit si la cazul in care repectiva crede ca asta e voia lui Dumnezeu,nu ti s-a intamplat niciodata sa iti apara in viatza ceva de care sa te bucuri la un moment dat,sa crezi ca este o binecuvantare,sa-i multumesti lui Dumnezeu pentru aceasta iar dupa sa realizezi ca acel lucru nu a fost chiar o binecuvantare?Mie personal,da.Stiu ca Dumnezeu nu vrea sa ne tina intr-o cusca,dar oare nu noi ne rugam sa ne fereasca de cele rele?Asta e intrebarea,de ce uneori cand imploram sa fim feriti de rele nu le putem ocoli totusi?Oricum eu personal cred ca ar fi fost mai bina sa fim tinuti ca intr-o cusca.Fara suferinta,fara ura,fara necredinta,nimic din toate acestea nu ar fi existat.

AlinB 06.05.2010 00:14:57

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 243487)
Degeaba facem presupuneri daca nu suntem in aceasta situatie.

Asta fiind o presupunere din partea ta..

Citat:

Intotdeauna ne este mai usor sa vorbim despre cum am fi procedat noi atunci cand nu suntem in situatia respectiva.Dar nu te-ai gandit si la cazul in care repectiva crede ca asta e voia lui Dumnezeu,nu ti s-a intamplat niciodata sa iti apara in viatza ceva de care sa te bucuri la un moment dat,sa crezi ca este o binecuvantare,sa-i multumesti lui Dumnezeu pentru aceasta iar dupa sa realizezi ca acel lucru nu a fost chiar o binecuvantare?Mie personal,da.
Si mie. Chiar de mai multe ori.

Si am invatat niste chestii:

1. Ca atunci cand o iei intr-o directie, ai facut o algere care iti apartine 100% si responsabilitatea pentru consecinte la fel.

2. Ca alegerea e bine sa fie facuta cu multa bagare de seama si chibzuiala, cu atat mai mult cu cat lucrurile pot avea consecinte pe termen lung.
Trebuie sa nu fii patimas in judecatile tale, adica sa nu te entuziazmezi mult pentru prea putin si superficial si sa nu ignori ceea ce este evident si cu adevarat important dar nu-ti place sa vezi.

3. Daca lucrurile au mers o data prost, s-ar putea sa ai ghinion, daca a doua oara s-a intamplat la fel s-ar putea sa ai o problema, a treia oara e clar o problema, a 4a ai ignorat total avertismentul cum ca ai o problema.
Daca exista si a 5a oara s-ar putea sa-ti fie fatal, adica problema sa fie pana peste cap si sa nu mai ai o iesire asa (relativ) usoara ca pana atunci.
Daca esti norocos ajungi si mai departe cu lectiile pana o patesti urat de tot.
Daca te-ai dezmeticit pana la urma iti dai seama ca nici macar prima data n-a fost ghinion ci problema tot la tine.

Ma rog, poate ai sa spui ca unii se ard urat chiar de la prima incercare..explicatii ar fi poate mai multe, printre care si aceea ca inconstienta/naivitatea si incapatanarea de a persevera in greseala a fost pe masura.

Cine este vinovat pentru ca n-ai stiut ce sa ceri, cum sa procedezi, etc?
Pai poti da vina pe soarta: parintii, mediul, prietenii sau lipsa lor, etc.

Insa cred ca prima lectie care o inveti ca si crestin este sa caut la mine sursa problemelor si nu in afara.
Lupta cu cei 3 uriasi care distrug sufletul: lenea, ignoranta, uitarea - incepe de la mine nu de la altii.

Citat:

Stiu ca Dumnezeu nu vrea sa ne tina intr-o cusca,dar oare nu noi ne rugam sa ne fereasca de cele rele?
Asta e intrebarea,de ce uneori cand imploram sa fim feriti de rele nu le putem ocoli totusi?
Sigur ca da, dar nu cand te bagi singur in gura lupului.

"Și L-a dus în Ierusalim și L-a așezat pe aripa templului și I-a zis: Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te de aici jos;
Căci scris este: "Că îngerilor Săi va porunci pentru Tine, ca să Te păzească";
Și te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să lovești de piatră piciorul Tău.
Și răspunzând, Iisus i-a zis: S-a spus: "Să nu ispitești pe Domnul Dumnezeul tău". Luca 4:9-12, Matei 4:5-7

Cu alte cuvinte nu fa lucruri care pe undeva stii ca ar fi gresite asteptand ca Dumnezeu sa te salveze mai tarziu din ceea ce n-ar fi trebuit sa faci de la bun inceput.

Citat:

Oricum eu personal cred ca ar fi fost mai bina sa fim tinuti ca intr-o cusca.Fara suferinta,fara ura,fara necredinta,nimic din toate acestea nu ar fi existat.
Chestia cu liberul arbitru e o notiune greu de asimiliat, chiar si pentru unii crestini.

Dumnezeu n-a vrut sa faca roboti pentru ca un robot nu poate iubi in adevaratul sens al cuvantului, adica sa aleaga iubirea, el face doar ceea ce este programat sa faca.

"Responsabilitatea" e un cuvant greu, am prefera sa stam bine mersi si toate cele bune sa ajunga direct la nasul nostru.

De asta probabil si credem in Dumnezeu, unii dintre noi, pentru ca avem impresia ca in schimbul acestui "favor" pe care i-L facem lui Dumnezeu, El ar trebui sa ne fereasca de toate grijile si problemele, inclusiv de consecintele alegerilor noastre proaste.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:29:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.