Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Infricosatele Vami ale Vazduhului! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10824)

Doriana 03.10.2010 15:15:25

Citat:

În prealabil postat de 0rtodoxia (Post 293880)
fratii ortodocsi de ce taceti? nu vedeti ca sunt in inferioritate cu vrajmasii astia parsivi?nu vedeti ca astia vorbesc impotriva sfintilor?

Linisteste-te si poarta-te ca un ortodox adevarat. Nu aperi ortoodoxia dand cu pumnul in masa, ci traind-o. Sa se vada ca Il cunosti pe Hristos si ca traiesti cu El zi de zi, ca ai inteles ca mila e mai de pret decat judecata si smerenia decat multa cunostinta. Esti inca la o varsta frageda, probabil , si nu ai invatat o mare lectie de viata: "Tacerea e de aur"...mai ales cand nu ai nimic de spus.
Singurul lucru pe care il transmiti tu acum este ca ai citit o carte spooky si vrei sa-i sperii si pe altii.
In ce priveste afirmatia
Citat:

În prealabil postat de 0rtodoxia (Post 293878)
deci vreau sa spun ca aceasta carte ,VAMILE VAZDUHULUI, este suficienta pentru mantuire!

fii serios...Nu mai arunca cuvintele asa usor. NUMAI JERTFA LUI HRISTOS ESTE SUFICIENTA PENTRU MANTUIRE. Nu te va mantui o carte.

0rtodoxia 03.10.2010 15:19:13

Citat:

În prealabil postat de Eliana (Post 293881)
Doamna Ortodoxia, cu tot respectul dupa parerea mea sunteti un pic cam apriga cu toti cei ce gresesc.

Majoritatea suntem pe acest forum pentru a gasi raspunsuri sau pur si simplu pentru a impartasi dragostea pentru Hristos indiferent de confesiune asa ca, inca odata cu tot respectul va rog sa ne iertati ca nu am citit cu totii despre Sfintii Parinti sau Sinoade sau Canoane sau cate Sfinte mai sunt si va rog sa va ganditi daca nu cumva atitudinea deranjeaza pe multi. Cred ca era de ajuns sa va sustineti punctul de vedere dar de acolo pana la a jigni e cam mare distanta.

Va rog nu mai folositi numele Domnului Hristos pentru a alunga de pe lumea de pe forum pentru ca aceluiasi Domn I se inchina si Erethron si multi altii.

Cinste dumneavoastra ca ati citit vietile tuturor Sfintilor, ne-ati dat de inteles asta in repetate randuri dar asta, inca odata va spun, nu va da dreptul sa desconsiderati si sa jigniti pe ceilalti membrii.

Daca sunteti asa de invatata precum sustineti consider ca puteti face lucruri mai folositoare cu cunostiintele dumneavoastra decat sa vorbiti urat cu noi, ignorantii de rand.

Va multumesc si va rog sa ma iertati, n-o luati personal, doar ganditi-va un pic la atitudinea dumneavoastra ofensiva fata de care am o problema.

:)) in primul rand ca nu sunt femeie.. apoi, eu nu am provocat pe nimeni ci doar imi apar credinta cu armele pe care le solicita atacurile adversarului.. cat despre dumneata ,daca erai ortodoxa mi-ai fi laut mie apararea nu m-ai fi mustrat cand apar adevarul credintei noastre! asa cum pot eu pacatosul! eventual m-ai fi calmat pe privat, dar pentru ca ai facut-o aici si m-ai ironizat ca Iliescu cu armele ,vezi Doamne ale "omului simplu" care nu a citit dar .. intelegi la ce tactica ai apelat? cu bataie dupa colt.. urat.. Sfantul Ignatie Briancianinov numeste acest pacat , exprimarea cu subanteles si dublarea in roluri de care faci abuz dumneata ,le numeste viclenie si le considera printre principalele de care Duhul Sfant se scarbeste.. asa ca.. ai grija ce faci si ce spui , vezi-ti de bolile tale si lasa-ne pe noi asa cum suntem, da? cat despre catolici, nu ma pup cu ei , sunt eretici si restul nu e treaba mea, dar asta e alta discutie..iar dumneata veziti barna din ochiul dumitale..si lasa bolile si pacatele mele sa lejudece Dumnezeu si El sa ma condamne..

0rtodoxia 03.10.2010 15:22:18

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 293882)
Linisteste-te si poarta-te ca un ortodox adevarat. Nu aperi ortoodoxia dand cu pumnul in masa, ci traind-o. Sa se vada ca Il cunosti pe Hristos si ca traiesti cu El zi de zi, ca ai inteles ca mila e mai de pret decat judecata si smerenia decat multa cunostinta. Esti inca la o varsta frageda, probabil , si nu ai invatat o mare lectie de viata: "Tacerea e de aur"...mai ales cand nu ai nimic de spus.
Singurul lucru pe care il transmiti tu acum este ca ai citit o carte spooky si vrei sa-i sperii si pe altii.
In ce priveste afirmatia

fii serios...Nu mai arunca cuvintele asa usor. NUMAI JERTFA LUI HRISTOS ESTE SUFICIENTA PENTRU MANTUIRE. Nu te va mantui o carte.

"Daca ati fi stiut ce inseamna mila voiesc iar nu jertfa nu ati fi osandit pe cei nevinovati"..plus ca ce crezi tu ca inseamna atitudine ortodoxa este ipocrizie..adica trebuia sa pozez intr-un sfant echilibrat? si sa fac puroi inlauntru? nu ai inteles nimic din ortodoxie, asta este ipocrizie si nimic altceva, dar stiti ceva, vedeti-va mai fratilor de pacatele voastre si lasati-ma pe mine in pace, ca eu nu am provocat pe nimeni,da? asa ca acela pe care eu il voi ataca primul, acela sa ma critice, da? pana una alta, voi dati si loviti in mine pentru ca nu vreti sa va caiti si pentru ca nu simpatizati cu cartea care exprima adevarata ortodoxie.. mai vedem noi la vami cine a avut dreptate si cine nu..repet, daca erato ortodoxe, amndoua mi-ati fi luat mie apararea !dar v-ati dat de gol ca nu sunteti.. auzi tu, carte spooky.. RUSINE si tradare asta reprezentati!

Eliana 03.10.2010 15:29:37

Cred ca tulburati apele fara rost facand pe toti "eretici", falci crestini s.a.m.d.

Nu am adoptat strategia nimanui ci efectiv am recunoscut ca nu am citit la fel de mult ca dumneavoastra in ceea ce priveste cele Sfinte. Este si asta un pacat? Al carei vami? Unde o sa ma poticnesc pentru ca v-am atras atentia asupra agresivitatii si a jignirilor?

Ultimele cuvinte pe care vi le mai adresez sunt indemnul de a va ruga sa ricititi pilda vamesului si a fariseului in rest, Dumnezeu sa aibe grija de noi toti.

heaven 03.10.2010 15:31:29

Citat:

În prealabil postat de 0rtodoxia (Post 293880)
de ce incerci cu tot dinadinsul sa ma smintesti? sa-ti fie rusine ca esti vrajmas al adevarului si improsti cu noroi, inca si putinele lucruri care au ramas nepatate pe lumea asta pe care biserica voastra nenorocita a indepartat-o de Dumnezeu si a aruncat-o in bratele vrajmasului.. dispari si tu si tatal tau care te pune sa denigrezi aceasta carte prin mine care aici sunt aparatorul ei si care am promovat-o!.. da voi, fratii ortodocsi de ce taceti? nu vedeti ca sunt in inferioritate cu vrajmasii astia parsivi?nu vedeti ca astia vorbesc impotriva sfintilor?

Iarta-ma,dar cred ca te-ai uitat la prea multe filme cu subiect religios si acum te visezi vreun Ioan Botezatorul strigand in pustie...
Poate mai multa temperare si bun simt nu ti-ar strica,pentru ca e deja a nu stiu cata oara cand jignesti niste oameni care ti-au vorbit politicos doar pentru ca au o religie si o viziune diferita de ale tale.

0rtodoxia 03.10.2010 15:38:12

Citat:

În prealabil postat de Eliana (Post 293886)
Cred ca tulburati apele fara rost facand pe toti "eretici", falci crestini s.a.m.d.

Nu am adoptat strategia nimanui ci efectiv am recunoscut ca nu am citit la fel de mult ca dumneavoastra in ceea ce priveste cele Sfinte. Este si asta un pacat? Al carei vami? Unde o sa ma poticnesc pentru ca v-am atras atentia asupra agresivitatii si a jignirilor?

Ultimele cuvinte pe care vi le mai adresez sunt indemnul de a va ruga sa ricititi pilda vamesului si a fariseului in rest, Dumnezeu sa aibe grija de noi toti.

veziti de pacatele dumitale,da? ca nu am atacat eu pe toata lumea, am primit mesaje de incurajare pe privat si aici mai sunt frati adevarati, IonutStefan, Ionut 12 si mai ale Anna 21 pe care o indragesc ca pe o adevarata sora deja.. acestia cugeta ortodox.. dumneata in tot ce exprimi esti cu doua fete si mirosi a ipocrizie de provoci greata.. "noi astia care nu prea am citit".. vorbeste despre carte si lasa-ma pe mine in pace ca eu nu sunt sfant sunt pacatos si ti le intorc pe toate indarat!barem daca nu erai ipocrita si ironica la fel si cealalata cucoana ,poate primeam o mustrare desi era complet inutila ca imi spune si mie constiinta cand gresesc, dar sa te trezesti cu doua cizmaroase cu picioarele murdare calare pe sufletul tau deschis e prea mult pentru mine, asa ca ,hai, afara din sufletul meu ca nu esti tu judecaorul meu ! vezi-ti de pacatul ala al tau urat.. stii tu singura care.. ala care te face sa nu vrei sa auzi de vami..ca sa o zicem si pe aia dreapta si ca sa vezi cum e sa fi judecat..

0rtodoxia 03.10.2010 15:40:50

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 293887)
Iarta-ma,dar cred ca te-ai uitat la prea multe filme cu subiect religios si acum te visezi vreun Ioan Botezatorul strigand in pustie...
Poate mai multa temperare si bun simt nu ti-ar strica,pentru ca e deja a nu stiu cata oara cand jignesti niste oameni care ti-au vorbit politicos doar pentru ca au o religie si o viziune diferita de ale tale.

dumneata cine Doamne iarta-ma mai esti? vama a 3-a? acelasi mesaj si tie! vezi-ti de pactele tale cele multe si urate! ca eu nu ma pocaiesc acum ca "s-a apropiat heaven" cu mustrarea.. esti ridicola ca pui paie pe foc si oricine mai intra sa ma mustre va primi la fel! ce tie nu-ti place altuia nu-i face,da?

0rtodoxia 03.10.2010 15:44:12

daca esti suparat pe mine si vrei sa-mi atragi atenia te scutesc de un efort.. nu imi scrie! stiu si eu cand gresesc, am duhovnic, am Judecatorul meu ,cine esti tu sa judeci sluga altuia? daca vrei sa vorbesti despre thread esti bine venit, daca nu, inseamna ca vrajmasul te impinge sa pui paie pe foc si nicidecum un duh ortodox.. restul, scrieti-mi pe privat.. multumesc tuturora!

heaven 03.10.2010 15:49:44

Citat:

În prealabil postat de 0rtodoxia (Post 293889)
dumneata in tot ce exprimi esti cu doua fete si mirosi a ipocrizie de provoci greata..

Lasand la o parte restul mesajului tau care este de genul "no comment" pentru un om educat,ce sa mai vorbim despre un crestin (personal nu am vazut pe nici unul din cei trei care spui ca te sustin sa vorbeasca in asemenea hal cu vreun utilizator,asa ca mi-e ca incet incet isi vor cam schimba si ei parerea despre tine),vroiam sa te intreb daca stii ca in general uram in altii exact ceea ce detestam cel mai mult in noi insine...urmareste-ti propriile acuzatii la adresa celorlalti si vezi daca nu cumva chiar tu te regasesti in ele.
Si ti-as mai da o tema de studiat:

http://creeatie.blogspot.com/2010/01...ir-mistic.html

Nu spun ca este asa,insa ai putea candida cu succes la cateva din trasaturi...

0rtodoxia 03.10.2010 16:03:24

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 293892)
Lasand la o parte restul mesajului tau care este de genul "no comment" pentru un om educat,ce sa mai vorbim despre un crestin (personal nu am vazut pe nici unul din cei trei care spui ca te sustin sa vorbeasca in asemenea hal cu vreun utilizator,asa ca mi-e ca incet incet isi vor cam schimba si ei parerea despre tine),vroiam sa te intreb daca stii ca in general uram in altii exact ceea ce detestam cel mai mult in noi insine...urmareste-ti propriile acuzatii la adresa celorlalti si vezi daca nu cumva chiar tu te regasesti in ele.
Si ti-as mai da o tema de studiat:

http://creeatie.blogspot.com/2010/01...ir-mistic.html

Nu spun ca este asa,insa ai putea candida cu succes la cateva din trasaturi...

mai fetito tu vezi cat de rea esti? eu doar ma apar de atacurile voastre perfide si rele ! e VALABIL SI PENTRU TINE CEA CARE MA TOT JUDECI PE MINE!!! TOT CE AI SCRIS IN PRIMA FRAZA! DA< STIU CA CE NU_MI PLACE LA MINE URASC IN ALTII.. dar aparte de asta, tu esti veninoasa rau de tot! de ce dai in mine mah femeie, de ce? DE CE MA JUDECI ? CUM ITI PERMITI SA MA JUDECI? CINE TI-A DAT MAH DREPTUL? da! eu sunt vai de capul meu! sunt un fost drogat 12 ani de heroina si 4 si cocaina, plus altele sia altele! sunt praf si pulbere! dar ma caiesc! de asta citesc vamile vazduhului, caci ma caiescINTELEGI FEMEIE? MA CAIESC? MA JUDECA DE JUDECAT HROISTOS< EL M_A FACUT< EL M-A SCOS DINDROGURI EL MA MILUIESTE!! AL LUI SUNT NU AL TAU!! DA CUM ITI PERMITI SA MUSTRI SI SA MA BATJOCORESTI TOTODATA? CATA VICLENIE SI RAUTATE! HRISTOASE DOAMNE, TU STII CA TE IUBESC SI CA NUMAI PE TINE TE CAUT, TU ESTI MANTUITORUL MEU IUBIREA MEA SI NADEJDEA MEA, SCAPA-MA DE OAMENII ACESTIA CARE MA IMPRESOARA CA TU STII DOAMNE CA SUNT SLAB SI PACATOS!! FA-I SA TACA dOAMNE CA FARA TINE EU NU MA POT LUPTA CU EI!! SA NU RADA DOAMNE ,IUBIREA MEA DE TINE ACESTE SUFLETE BATJOCORITOARE CACI PENTRU TINE ,TU STII CA DE DRAGUL TAU AMSPUS TOT CE AM SPUS!! DAR IATA SPUN DOAMNE IARTA-LE DOAMNE CA HABAR NU AU DIN PACATE, LUMINEAZA-LE SA SE CAIASCA SI DA-LE POCAINTA SA -SI PLANGA GRESELILE SI RAUTATEA CU CARE M-AU ATACAT.. IARTA-MA DOAMNE, MANTUITORUL MEU SI JUDECATORUL MEU,PRIMESTE RUGACIUNEA MEA CA M-AM SMERIT FOARTE SI MA IZBAVESTE DE CEI CE MA PRIGONESC CA S-AU INMULTIT MAI MULT DECAT MINE!

Bast-et 03.10.2010 16:05:44

Citat:

În prealabil postat de 0rtodoxia (Post 293895)
mai fetito tu vezi cat de rea esti? eu doar ma apar de atacurile voastre perfide si rele ! e VALABIL SI PENTRU TINE CEA CARE MA TOT JUDECI PE MINE!!! TOT CE AI SCRIS IN PRIMA FRAZA! DA< STIU CA CE NU_MI PLACE LA MINE URASC IN ALTII.. dar aparte de asta, tu esti veninoasa rau de tot! de ce dai in mine mah femeie, de ce? DE CE MA JUDECI ? CUM ITI PERMITI SA MA JUDECI? CINE TI-A DAT MAH DREPTUL? da! eu sunt vai de capul meu! sunt un fost drogat 12 ani de heroina si 4 si cocaina, plus altele sia altele! sunt praf si pulbere! dar ma caiesc! de asta citesc vamile vazduhului, caci ma caiescINTELEGI FEMEIE? MA CAIESC? MA JUDECA DE JUDECAT HROISTOS< EL M_A FACUT< EL M-A SCOS DINDROGURI EL MA MILUIESTE!! AL LUI SUNT NU AL TAU!! DA CUM ITI PERMITI SA MUSTRI SI SA MA BATJOCORESTI TOTODATA? CATA VICLENIE SI RAUTATE! HRISTOASE DOAMNE, TU STII CA TE IUBESC SI CA NUMAI PE TINE TE CAUT, TU ESTI MANTUITORUL MEU IUBIREA MEA SI NADEJDEA MEA, SCAPA-MA DE OAMENII ACESTIA CARE MA IMPRESOARA CA TU STII DOAMNE CA SUNT SLAB SI PACATOS!! FA-I SA TACA dOAMNE CA FARA TINE EU NU MA POT LUPTA CU EI!! SA NU RADA DOAMNE ,IUBIREA MEA DE TINE ACESTE SUFLETE BATJOCORITOARE CACI PENTRU TINE ,TU STII CA DE DRAGUL TAU AMSPUS TOT CE AM SPUS!! DAR IATA SPUN DOAMNE IARTA-LE DOAMNE CA HABAR NU AU DIN PACATE, LUMINEAZA-LE SA SE CAIASCA SI DA-LE POCAINTA SA -SI PLANGA GRESELILE SI RAUTATEA CU CARE M-AU ATACAT.. IARTA-MA DOAMNE, MANTUITORUL MEU SI JUDECATORUL MEU,PRIMESTE RUGACIUNEA MEA CA M-AM SMERIT FOARTE SI MA IZBAVESTE DE CEI CE MA PRIGONESC CA S-AU INMULTIT MAI MULT DECAT MINE!

Esti paranoic.

heaven 03.10.2010 16:08:54

Citat:

În prealabil postat de 0rtodoxia (Post 293895)

Ma asteptam la o reactie de genul si,desi stiu ca e putin probabil sa iei in seama ce iti spun acum pur prieteneste,o voi spune: pe langa duhovnic incearca sa apelezi si la psihoterapie pentru ca te-ar ajuta cu adevarat.
Este tot ce o sa mai scriu pe acest topic,iar in ce te priveste imi doresc sa te ajute Dumnezeu sa iti redobandesti pacea interioara si lumina!

Eliana 03.10.2010 16:12:14

Deja s-a ajuns prea departe..cel putin pentru un forum ortodox.

Cu totii implicati in discutia asta am gresit. Eu una imi cer scuze ortodoxia. Imi pare rau pentru lucrurile pe care le-am spus si imi pare rau pentru viata grea pe care ai dus-o. Dar te rog, fii mai calm si tu, mai impaciuitor nu chiar asa de transant pentru ca, asa cum am mai spus toti iubim acelasi Hristos si niciunul nu cred ca suntem fara de pacat. Trebuie sa fim mai milosi si mai intelegatori si asta este valabil si pentru mine.

M-a durut tot ce ai spus despre mine dar asta intareste inca odata vorba "toti avem o cruce de purtat". Propun sa ne impacam cu totii si sa ne purtam crucice cu smerenie si jertfa si haideti sa nu mai aruncam sageti unii in altii.

mihele_m 03.10.2010 16:12:34

Citat:

În prealabil postat de 0rtodoxia (Post 293551)
deci vreau sa va zic ca am pus-o! pana aici mi-a fost.. deci am citit vamile vazduhului dar astazi chiar LE-AM CITIT asa adancit.. of, of of.. deci imediat atunci in pragul mortii mai intai vin dracii si abia apoi ingerii.. dracii vin inainte.. apoi iesi din trup si incepi sa urci.. da cine trece de prima vama macar? a convorbirilor si a rasurilor pacatoase? daca nu biruiesti balanta cobori direct in iad, cica cei care nu cred in Dumnezeu nu apuca nici aici sa ajunga ci coboara din prima direct in fundul iadului in muncile nesfarsite! GROAZNIC! vai, vai vai si eu dorm ca un porc incaltat, de parca n-as muri.. toti ,zice ca toti sunt surprinsi atunci.. chiar si sfinti care au avut darul lacrimilor au avut de suferit la vami si sunt 20 de vami!! abia apoi ajungi in fata Sfintei Tremi, daca ajungi! apoi cobori in iad 30 de zile si apoi iar vii in fata Sfintei Treimi dar ijn iad doar privesti ce-ai fi patit si ce vor suferi pacatosii.. apoi 10 zile prin Rai ,apoi se hotaraste unde vei sta pana la marea judecata ca sa mostenesti Ierusalimul cel Ceresc.. oh Doamne.. tre sa ma pocaiesc tare de tot.. sa nu ma judec mai ales.. iertare! iertare si indurare tturor celor ce le-am provocat intristari ii rog sa aiba indurare si sa ma ierte ca suntem in aceiasi oala cu toti..:(( ce ne vom face la vami fratilor, ce ne vom face???

Da asa este ce ne este scris de acolo de sus aia vom patimi . De Dumnezeu nu ne putem ascunde ,fara stirea lui nu ni se misca un fir de par in cap .El ne da intelepciune si noi trebuie sa o folosim in sensul bun al cuvintului , nu inspre a face rau semenilor ,pentru a ne urii si dusmani mereu .pentru a face lucruri care nu-s spre placerea puterii Divine. Sa ne folosim de ce ne-a dat Dumnezeu in scopurile cele mai folositoare si utile pentru :suflet ,inima ,trup,minte ,vaz auz, gust ,miros , si toate celelalte . Dumnezeu sa ne Ajute pe toti sa trecem vamile cit se poate de usor .

0rtodoxia 03.10.2010 16:14:30

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 293898)
Ma asteptam la o reactie de genul si,desi stiu ca e putin probabil sa iei in seama ce iti spun acum pur prieteneste,o voi spune: pe langa duhovnic incearca sa apelezi si la psihoterapie pentru ca te-ar ajuta cu adevarat.
Este tot ce o sa mai scriu pe acest topic,iar in ce te priveste imi doresc sa te ajute Dumnezeu sa iti redobandesti pacea interioara si lumina!

mai, amintrat in ispita amandoi sau 3v sau4 sau 5.. da eu sunt rau si bolnav si cu capul si cu toate si am nevoie de rugaciune .. imi pare rau ca v-am smintit si va rog sa ma iertati

0rtodoxia 03.10.2010 16:23:54

multumesc Eliana iarta-ma si tu si pe acel catolic il rog sa ma ierte, o rog si pe Heaven sa ma ierte si be Bast-et ca am vazut ca s-a smintit si ea .. si iarta-ma si tu Heaven.. nu e nevoie sa scrii nimic, stiu ca iti pare rau si iti primesc cainta si eu si Dumnezeu.. nu te mahni .. ca vrajmasul e mai tare ca noi si ne asmute de nu ne vedem.. e bine ca ne-am trezit.. am simtit sufletul lui Eliana foarte aproape cald si bun.. si ma bucur pentru aceasta experienta.. sper ca apuc sa trim mesaju ca am cerut delogarea.. va las Doamne ajuta!

Eliana 03.10.2010 16:28:58

Nu cred ca este cazul sa "parasim corabia". Mie una mi se pare ca am ceda in fata celui rau. Suntem aici cu totii, schimbam ganduri, experiente, ne ajutam cum putem.

Eu cand am aterizat prima data pe acest forum am gasit mare ajutor si sustinere morala si in continuare stiu ca daca am o problema si postez mi se raspunde. Acelasi lucru sper ca il gasim cu totii de altfel pe acest forum.

Acum, revenind la topic va rog ceva: eu nu am prea inteles pana la urma ce se intampla cu sufletul dupa ce murim. As dori sa-mi explice cineva dar pe scurt daca nu cer prea mult. Multumesc.

0rtodoxia 03.10.2010 16:39:05

Citat:

În prealabil postat de Eliana (Post 293909)
Nu cred ca este cazul sa "parasim corabia". Mie una mi se pare ca am ceda in fata celui rau. Suntem aici cu totii, schimbam ganduri, experiente, ne ajutam cum putem.

Eu cand am aterizat prima data pe acest forum am gasit mare ajutor si sustinere morala si in continuare stiu ca daca am o problema si postez mi se raspunde. Acelasi lucru sper ca il gasim cu totii de altfel pe acest forum.

Acum, revenind la topic va rog ceva: eu nu am prea inteles pana la urma ce se intampla cu sufletul dupa ce murim. As dori sa-mi explice cineva dar pe scurt daca nu cer prea mult. Multumesc.

http://www.crestinortodox.ro/carti-o...lui-82630.html

pe scurt, doua zile se plimba pe pamant,dar zile terestre ceea ce poate insemna minute in temeni ceresti si apoi urca inspre Imparatie unde se afla aceste filtre, vami.. cuvantul vama inseamna ca platesti o dajdie, o datorie, pe care demonii au drepturi sa ne-o ceara caci am ascultat si am slujit sfatului lor .. dar ne putem rascumpara de aceste fapte rele prin faptele bune care contrabalanseaza.. altfel spus, daca esti ingruiat de pacate nespovedite esti greoi si cu multe manere de care dracii te apuca si te trag in iad.. starea de iad la care ne trag dracii poate fi si o dulce ademenire sub forma patimilor de care bolim.. atunci sufletul se duce in iad de buna voie si este dus si asezat de duhurile rele acolo unde ii este locul, in functie de patimile si debolile sufletesti pe care le are nevindecate, nespovedite si nepocaite..iarasi vami, este ales acest cuvant cai nu exista alt termen mai aproiat ca si corespondent al lumii ceresti.. Sfantul Ignatie Briancianinov spune ca de ex focul nu este foc cum il cunoastem ci este altceva duhovnicesc de neanteles pentru mintea trupeasca.. de asta multi stramba din nas cand aud de vami dar ei nu inteleg ca au fost exprimate astfel ca sa poata tot omul sa le inteleaga..este foarte interesant..

Eliana 03.10.2010 16:49:35

Am inteles...deci diavolii pot cere socoteala numai pentru pacatele nespovedite si nepocaite, nu?

Pentru pacatele de care ne-am spovedit, de care ne pare rau si pentru care am respectat canonul dat de preot mai dam socoteala? daca da cand? cui si unde?

0rtodoxia 03.10.2010 16:58:31

Citat:

În prealabil postat de Eliana (Post 293916)
Am inteles...deci diavolii pot cere socoteala numai pentru pacatele nespovedite si nepocaite, nu?

Pentru pacatele de care ne-am spovedit, de care ne pare rau si pentru care am respectat canonul dat de preot mai dam socoteala? daca da cand? cui si unde?

nu nimanui ,nu se mai pomenesc niciodata! dar s-ar putea sa conteze totusi cainta, caci daca nu e cainta demonul nu este alungat din suflet, adica ar fi o singura conditie, sa regretam ca am pacatuit, altfel spovedania nu are efect.. am auzit de un caz in care unul nu putea sa moara.. se spovedise tot impartasit si nu murea.. povesteste asta Sf Siluan Athonitul.. si Sfantul s-a dus la respectivul sa vada de ce nu putea sa plece ca se chinuia rau.. si tragandu-l de limba a aflat ca respectivul se indoia ca a fost iertat dupa ce s-a spovedit si ii era vrica sa plece.. si abia dupa ce l-a convins respectivul ca Dumnezeu il iarta a putut sa plece.. morala spunea Sfa Siluan este ca daca nu crezi in puterea spovedaniei iarasi aceasta nu lucreaza.. la fel si daca nu regreti.. cum poti fi iertat cand tie nu-ti pare rau.. ca mai sunt cazuri .. de exemplu spovedesc un pacat dar ma indreptatesc si nu ma consider vinovat si sunt FOARTE MULTE astfel de cazuri.. si ne trezim apoi ca sufletul nostru e plin de mizerii.. eu iti recomand sa citesti cartea legata de vami ,nu ai idee cate inveti de acolo si vei dobandi liniste paradoxal cu ce spune lumea ca e sperietoare.. dimpotriva! te linistetse .. si inveti ce tre sa faci si nu vei mai avea atataea surprize..

Eliana 03.10.2010 17:30:52

Multumesc.

danyel 03.10.2010 19:04:34

"Se zice ca, la moarte, sufletele crdinciosilor trebuie sa treaca prin vamile demonice. potrivit acestei doctrine sufletele sunt judecate si incercate de demoni. Daca demonii descopera mai multe fapte rele decat bune, sau daca descopera vreun pacat nemarturisit la spovedanie si nu a primit rugaciune de iertare, sufletele respective sunt duse imediat in iad. Lucrul acesta este valabil chiar si pentru credinciosii care au avut parte de Duhul Sfant in viata aceasta si care au dus vieti cu adevarat crestine.
Aceasta legenda se bazeaza pe o veche teorie gnostica potrivit careia preotul care spovedeste are merite suplimentare prin care poate plati vama credinciosilor atunci cand trec prin vamile vazduhului

Din cate se pare, pornind de la aceasta legenda gnostica, anumiti capi ai monahismului s-au apucat sa rastalmeceasca si sa reinterpreteze cuvintele adevaratilor Parinti ai Bisericii si rugaciunile Bisericii in asa fel incat ai zice ca acestia sprijina o asemenea pretentie exagerata spirituale speciale (poveste inexistenta in scripturi si fara nicio baza, cum este aceasta cu gnosticele vami ale vazduhului)

Mitul "vamilor vazduhului" confera duhovnicului merite inutile si ii lasa pe oameni vinovati de pacate "despre care nu stiau ca erau pacate sau au uitat sa si le marturiseasca preotului" din cauza unor asemenea pacate, ni se spune, demonii din vamile vazduhului vor pune mana pe un suflet care se indreapta spre cer si il vor duce cu forta in iad
Evident aici avem de-a face cu o forta primejdioase de cultism"

(...)

Este cert faptul ca teoria vamilor vazduhului depinde de o doctrina evident eretica legata de natura omului si de relatia dintre trup si suflet. erezia vamilor propovaduieste de asemenea o doctrina a meritelor excesive si contrazice invatatura unor parinti precum Sf Antonie cel Mare care spune :"Sa nu ne temem de demoni si nici chiar de Satana insusi pentru ca este un mincinos care nu rosteste nicio vorba adevarata..iar alaturide el stau demonii, tovarasii sai, ca niste serpi si scorpioni pe care noi crestinii ii calcam in picioare" iar in alta parte " Sa ne temem numai de Dumnezeu si sa-i dispretuim pe demoni si sa nu ne temem de ei"

(Vami ale vazduhului?. fragment din cartea "Caile Ortodoxiei contemporane" . autor IPS Arhiepiscop Lazar Puhalo)

danyel 03.10.2010 19:29:20

Citat:

În prealabil postat de 0rtodoxia (Post 293878)
deci vreau sa spun ca aceasta carte ,VAMILE VAZDUHULUI, este suficienta pentru mantuire!

Vai de ortodoxia ta daca asta crezi..of...

mihailt 03.10.2010 20:32:50

Eu am scris deja ca respectiva vedenie a Sfantului Antonie cel Mare e una duhovniceasca si nu se talcuieste asa.
Referitor la Sfantul Macarie cel Mare si fragmentul istorisit la viata sa nu se pomeneste pe undeva de vama.Iar e vorba de o vedenie duhovniceasca si cine stie cum se interpreteaza.
(a se vedea ce zice IPS Lazar:
"anumiti capi ai monahismului s-au apucat sa rastalmeceasca si sa reinterpreteze cuvintele adevaratilor Parinti ai Bisericii si rugaciunile Bisericii")
IPS Lazar a conferentiat in Romania cu binecuvantarea unor inalt-preasfintiti precum IPS Andrei Andreicut sau IPS Teofan.
(pe youtube se gasea un film cu IPS Teofan si IPS Lazar;de ce a disparut nu stiu).

Eu nu scriu anonim (adresa mea de yahoo e inregistrata pe numele meu adevarat) si mie mi se pare cartea parintelui Serafim Rose cu drumul sufletului dupa moarte neortodoxa,cu invataturi spre gnosticism.
Iar mi se pare ca nu e de folos ca aceasta carte sa se gaseasca la pangare ca sperie credinciosii cu o frica rea care nu ii duce spre mantuire.
Daca cineva doreste sa ma reclame la ierarhii BOR din Arhiepiscopia Bucurestilor pentru acest punct de vedere sa faca asa.

Iar despre vami la rugaciunea inimii as dori sa imi fie aratat de la Sfantul Grigorie Palama sau Sfantul Simeon Noul Teolog sau Sfantul Ioan Damaschinul.

mihailt 03.10.2010 20:49:25

Mai frate Ortodoxia acum parerea mea cine zice altfel decat fratia ta in aceasta privinta (a vamilor) e neortodox si trebuie sa te duci sa il reclami la ierarhul de care tine sa ia masuri disciplinare impotriva respectivului.
Asta asa mai frate ca sa fii in duhul "marelui profet al zilelor din urma" parintele Serafim Rose care pentru ca diaconul Lazar Puhalo l-a contrazis referitor la opinia sa despre vami s-a dus la Sfantul Sinod al ROCOR si a cerut ca diaconul Lazar sa fie caterisit.
Si Sinodul ROCOR l-a si caterisit pe diaconul Lazar.
Acum eu nu sunt diacon sunt numai mirean si probabil tot asa si fratele Daniel da nu e nicio problema se gasesc ceva metode disciplinare.
Uite asa mai frate sa te lupti cu toti new-ageisti care vrea sa instaureze "religia viitorului".
Pentru care lupta iti agonisesti merite sa te ajute sa treci prin vami in vremea iesirii sufletului din trup si pentru acolo cand se cantareste pe balanta faptele rele cu faptele bune.

Si acum ca sa revin on-topic:
Cand dai un citat de se zice ca e de la Sfantul Efrem Sirul sau Sfantul Ioan Scararul sau Sfantul Vasile cel Mare e bine sa dai o sursa in care se gaseste alta decat cartea parintelui Serafim Rose "Drumul sufletului dupa moarte" preferabil intr-o carte aparuta si cunoscuta de mult timp in BOR.

0rtodoxia 03.10.2010 21:53:54

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 293954)
Mai frate Ortodoxia acum parerea mea cine zice altfel decat fratia ta in aceasta privinta (a vamilor) e neortodox si trebuie sa te duci sa il reclami la ierarhul de care tine sa ia masuri disciplinare impotriva respectivului.
Asta asa mai frate ca sa fii in duhul "marelui profet al zilelor din urma" parintele Serafim Rose care pentru ca diaconul Lazar Puhalo l-a contrazis referitor la opinia sa despre vami s-a dus la Sfantul Sinod al ROCOR si a cerut ca diaconul Lazar sa fie caterisit.
Si Sinodul ROCOR l-a si caterisit pe diaconul Lazar.
Acum eu nu sunt diacon sunt numai mirean si probabil tot asa si fratele Daniel da nu e nicio problema se gasesc ceva metode disciplinare.
Uite asa mai frate sa te lupti cu toti new-ageisti care vrea sa instaureze "religia viitorului".
Pentru care lupta iti agonisesti merite sa te ajute sa treci prin vami in vremea iesirii sufletului din trup si pentru acolo cand se cantareste pe balanta faptele rele cu faptele bune.

Si acum ca sa revin on-topic:
Cand dai un citat de se zice ca e de la Sfantul Efrem Sirul sau Sfantul Ioan Scararul sau Sfantul Vasile cel Mare e bine sa dai o sursa in care se gaseste alta decat cartea parintelui Serafim Rose "Drumul sufletului dupa moarte" preferabil intr-o carte aparuta si cunoscuta de mult timp in BOR.

mai mihailt.. bascalia asta si tonul asta sa-l ai cu cei ai tai, ai inteles? ca vorbesti exact ca in reclamele la coniac"unirea".. ai o tehnica de macaragiu..ai batjocorit un Sfant ca Serafim Rose.. da de Paisie Aghioritul ce spui? sau de Sfantul Siluan? eu citesc despre vami peste tot ! rezulta ca tu nu citesti! pe unde citesc toti sfintii vorbesc de ele si niciunul impotriva! , citeste te rog in vietile sfintilor sfarsitul Sfantului Macarie cel Mare, asta ca imi vine acum in minte si la fel despre sfarsitul Sfantului Gheron Iosif..citeste la Parintele Efrem Katunakiotul.. citeste-l ca are Sfinte moaste izvoratoare de mir.. si adu-mi domnule, exemple, nu bascalie! un exemplu de sfant macar care zice ca nu sunt! da sfant sa fie nu macaragiu! intre timp te-as intreba cum e cu Parintele Cleopa? se inseala si el? sau nici el nu e de acord? raspunde la intrebari, nu fa bascalie, ca atunci bascalie primesti "caci cu cel indaratnic te indaratnicesti".. hai, pun-te pe cautat.. eu ti-am pregatit un citat cu Parintele Cleopa de te face praf .. o sa fie asa de final cum spune si rugaciunea.. "sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara" ,asa sa piara orice dubiu din mintea ta .. intr-o zi ai sa-mi multumesti ca ci iti spun, de nu te vei tangui si de nu vei pomeni ceasul mortii si cum au sa vina vrajmasii sa-ti ia sufletul ,dupa cum ne recomanda toti sfintii si ai fi stiut asta daca ai fi citit pe acesti sfinti, dar tu nu.. eu nu spun de la mine ,eu ti-am dat pe tava Sfinti! acum ii renegi, vulpea ce sa zica de struguri? zi-mi de Sfantul Macarie, vad ca pe Sf Antonie l-ai "rezolvat" de fapt i-ai stropit marturia Sfantului cu muci, asta ai facut.. ai anulat lucrarea Duhului Sfant.. tu vorbesti din parere si asta inseamna ca esti in inselare iar celalalt, Danyel are un exemplu despre nu stiu ce puhalo, ,Doamne iarta-ma si cotcodaceste bietul de el.. vad ca va luati de niste chichinete da nu spuneti dom'ne.. Cleopa ci toti ceilalti, vreau sa va aud? se inseala?

danyel 03.10.2010 22:00:48

Citat:

În prealabil postat de 0rtodoxia (Post 293971)
mai mihailt.. bascalia asta si tonul asta sa-l ai cu cei ai tai, ai inteles? ca vorbesti exact ca in reclamele la coniac"unirea".. ai o tehnica de macaragiu..ai batjocorit un Sfant ca Serafim Rose.. da de Paisie Aghioritul ce spui? sau de Sfantul Siluan? eu citesc despre vami peste tot ! rezulta ca tu nu citesti! pe unde citesc toti sfintii vorbesc de ele si niciunul impotriva! , citeste te rog in vietile sfintilor sfarsitul Sfantului Macarie cel Mare, asta ca imi vine acum in minte si la fel despre sfarsitul Sfantului Gheron Iosif..citeste la Parintele Efrem Katunakiotul.. citeste-l ca are Sfinte moaste izvoratoare de mir.. si adu-mi domnule, exemple, nu bascalie! un exemplu de sfant macar care zice ca nu sunt! da sfant sa fie nu macaragiu! intre timp te-as intreba cum e cu Parintele Cleopa? se inseala si el? sau nici el nu e de acord? raspunde la intrebari, nu fa bascalie, ca atunci bascalie primesti "caci cu cel indaratnic te indaratnicesti".. hai, pun-te pe cautat.. eu ti-am pregatit un citat cu Parintele Cleopa de te face praf .. o sa fie asa de final cum spune si rugaciunea.. "sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara" ,asa sa piara orice dubiu din mintea ta .. intr-o zi ai sa-mi multumesti ca ci iti spun, de nu te vei tangui si de nu vei pomeni ceasul mortii si cum au sa vina vrajmasii sa-ti ia sufletul ,dupa cum ne recomanda toti sfintii si ai fi stiut asta daca ai fi citit pe acesti sfinti, dar tu nu.. eu nu spun de la mine ,eu ti-am dat pe tava Sfinti! acum ii renegi, vulpea ce sa zica de struguri? zi-mi de Sfantul Macarie, vad ca pe Sf Antonie l-ai "rezolvat" de fapt i-ai stropit marturia Sfantului cu muci, asta ai facut.. ai anulat lucrarea Duhului Sfant.. tu vorbesti din parere si asta inseamna ca esti in inselare iar celalalt, Danyel are un exemplu despre nu stiu ce puhalo, ,Doamne iarta-ma si cotcodaceste bietul de el.. vad ca va luati de niste chichinete da nu spuneti dom'ne.. Cleopa ci toti ceilalti, vreau sa va aud? se inseala?

Domnule "ortodoxia" s-au explicat foarte clar lucrurile, Biserica isi cladeste invataturile pe dogme, nu pe pareri,
Sfintii or avut si ei pareri cum avem fiecare, dar sfintii nu sunt sinod cum nici parintele Cleopa nu e sfantul sinod si nu are autoritate canonica si dogmatica in fiecare parere pe care o exprima ,atat timp cat teoria dumitale pe langa ca este de origine gnostica imprumutata din paganism , zoroastrism, si miturile pagane a judecatii in vazduh a celor 42 de zei din Nome ,nu are niciun fundament biblic clar iar citatele puse pe seama unor mari parinti bisericesti nu sunt decat prost interpretate in favoarea acestei teorii
Vorbesti de Duhul Sfant, poi ce rol mai are Duhul Sfant din moment ce in drumul spre cer noi vom da socoteala ca la tribunal pentru fiecare fapta, pusa pe balanta? ce rost mai are harul lui Dumnezeu atunci? ce rost mai are jertfa de pe Golgota sau metanoia noastra la care suntem indemnati, daca conform teoriei vamilor, n-ar trebui decat sa facem filantropie si totul este achitat
poi in felul acesta, multi atei filantropi ne-ar lua-o inainte spre cer lasandu-ne pe noi cu toata credinta, rugaciunile si privegerile noastre, deoarece balanta faptelor ar fi de partea lor

mihailt 03.10.2010 22:19:30

http://www.sfaturiortodoxe.ro/pateric/slovath.htm
"4 ) Acelasi avva Theofil zicea : ce fel de frica si cutremur si nevoie avem sa vedem, cand sufletul se desparteste de trup ! Ca vine la noi oaste si putere de la stapanirile cele potrivnice, stapanii intunericului, stapanitorii viclesugului si incepatoriile si stapaniile, duhurile rautatii si ca intr-un chip de judecata il tin pe suflet, aducand asupra-i toate pacatele lui cele intru stiinta si cele intru nestiinta, de la tinerete pana la varsta in care a raposat. Deci, stau parandu-l de toate cele facute de dansul. Ce fel, dar, de cutremur socotesti ca are sufletul in ceasul acela, pana ce va iesi hotararea si i se va face slobozenia lui ? Acesta este ceasul nevoii lui, pana ce va vedea ce sfarsit va lua el. Si iarasi dumnezeiestile puteri stau in preajma fetei celor protivnici si ele aducand cele bune ale lui. Ia seama dar, ca sufletul stand in mijioc, cu multa frica si cutremur sta, pana ce judecata lui va lua hotarare de la Dreptul Judecator. Si de va fi vrednic, aceia iau certare, iar el se rapeste de la dansii si de aceea fara de grija este, sau mai bine sa zic, locuieste dupa cum este scris : precum ai celor ce se veselesc tuturor le este locasul la Tine. ( + 1 ) Atunci se implinesc cele scrise : au fugit durerea, intristarea si suspinarea. ( + 2 ) Atunci scapand, se duce la acea bucurie si slava negraita, in care se va si aseza. Iar de se va afla ca a trait cu lenevire, aude glasul cel prea infricosat : sa fie ridicat cel necredincios, ca sa nu vada slava Domnului.( + 3 ) Atunci il apuca pe dansul zi de urgie, zi de necaz si de nevoie, zi de intuneric si de bezna, danui-se la intunericul cel mai din afara si in focul cel vesnic osandindu-se, in veci, fara de sfarsit se va munci. Atunci unde e fala lumii ? Unde slava cea desarta ? Unde desfatarea ? Unde rasfatarea ? Unde nalucirea ? Unde odihna ? Unde lauda ? Unde banii ? Unde neamul cel mare ? Unde tatal ? Unde mama ? Unde fratele ? Cine dintr-acestia va putea sa scoata pe cel ce se arde in foc si este tinut de muncile cele amare ? Acestea fiindca asa vor sa se faca, ce fel trebuie sa fim noi in petreceri bune si cu dreapta credinta ? Ce fel de dragoste suntem datori sa ne agonisim ? Ce fel de viata ? Ce fel de petrecere ? Ce fel de drum ? Ce fel de luare aminte ? Ce fel de rugaciune ? Ce fel de ingrijire ? Ca acestea zice, asteptand, sa ne silim a ne afla Lui nespurcati si neintinati cu pace ( + 4 ), ca sa ne invrednicim a-L auzi pe Dansul, zicand : veniti binecuvantatii Parintelui Meu, de mosteniti Imparatia cea gatita voua de la intemeierea lumii ( + 5 ) in vecii vecilor, Amin."
E clar mai frate Ortodoxia?
E clar de aci ca sufletul ajunge la judecata lui Dumnezeu Iisus Hristos oricum ca dracii nu il pot opri "in vami" ca nu exista vami?
Unii dracii sunt acuzatori la judecata lui Dumnezeu Iisus Hristos (prezentand faptele rele),unii Sfinti Ingeri aparatori (prezentand faptele bune) iar Dumnezeu Iisus Hristos judecatorul.

0rtodoxia 03.10.2010 22:36:49

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 293978)
"4 ) Acelasi avva Theofil zicea : ce fel de frica si cutremur si nevoie avem sa vedem, cand sufletul se desparteste de trup ! Ca vine la noi oaste si putere de la stapanirile cele potrivnice, stapanii intunericului, stapanitorii viclesugului si incepatoriile si stapaniile, duhurile rautatii si ca intr-un chip de judecata il tin pe suflet, aducand asupra-i toate pacatele lui cele intru stiinta si cele intru nestiinta, de la tinerete pana la varsta in care a raposat. Deci, stau parandu-l de toate cele facute de dansul. Ce fel, dar, de cutremur socotesti ca are sufletul in ceasul acela, pana ce va iesi hotararea si i se va face slobozenia lui ? Acesta este ceasul nevoii lui, pana ce va vedea ce sfarsit va lua el. Si iarasi dumnezeiestile puteri stau in preajma fetei celor protivnici si ele aducand cele bune ale lui. Ia seama dar, ca sufletul stand in mijioc, cu multa frica si cutremur sta, pana ce judecata lui va lua hotarare de la Dreptul Judecator. Si de va fi vrednic, aceia iau certare, iar el se rapeste de la dansii si de aceea fara de grija este, sau mai bine sa zic, locuieste dupa cum este scris : precum ai celor ce se veselesc tuturor le este locasul la Tine. ( + 1 ) Atunci se implinesc cele scrise : au fugit durerea, intristarea si suspinarea. ( + 2 ) Atunci scapand, se duce la acea bucurie si slava negraita, in care se va si aseza. Iar de se va afla ca a trait cu lenevire, aude glasul cel prea infricosat : sa fie ridicat cel necredincios, ca sa nu vada slava Domnului.( + 3 ) Atunci il apuca pe dansul zi de urgie, zi de necaz si de nevoie, zi de intuneric si de bezna, danui-se la intunericul cel mai din afara si in focul cel vesnic osandindu-se, in veci, fara de sfarsit se va munci. Atunci unde e fala lumii ? Unde slava cea desarta ? Unde desfatarea ? Unde rasfatarea ? Unde nalucirea ? Unde odihna ? Unde lauda ? Unde banii ? Unde neamul cel mare ? Unde tatal ? Unde mama ? Unde fratele ? Cine dintr-acestia va putea sa scoata pe cel ce se arde in foc si este tinut de muncile cele amare ? Acestea fiindca asa vor sa se faca, ce fel trebuie sa fim noi in petreceri bune si cu dreapta credinta ? Ce fel de dragoste suntem datori sa ne agonisim ? Ce fel de viata ? Ce fel de petrecere ? Ce fel de drum ? Ce fel de luare aminte ? Ce fel de rugaciune ? Ce fel de ingrijire ? Ca acestea zice, asteptand, sa ne silim a ne afla Lui nespurcati si neintinati cu pace ( + 4 ), ca sa ne invrednicim a-L auzi pe Dansul, zicand : veniti binecuvantatii Parintelui Meu, de mosteniti Imparatia cea gatita voua de la intemeierea lumii ( + 5 ) in vecii vecilor, Amin."
E clar de aci ca sufletul ajunge la judecata lui Dumnezeu Iisus Hristos oricum ca dracii nu il pot opri "in vami" ca nu exista vami?
Unii dracii sunt acuzatori la judecata lui Dumnezeu Iisus Hristos (prezentand faptele rele),unii Sfinti Ingeri aparatori (prezentand faptele bune) iar Dumnezeu Iisus Hristos judecatorul.

multumesc mult Doamne! iata ce minunat lucreaza Domnul! ca exemplul asta este perfect!!!! multumesc mult frate Mihail! stiam eu ca iti vi in fire! era prea evident ca sa o tii asa la nesfasrsit.. am inteles si iti accept naframa de pace.. steguletul alb! te felicit pentru gest, macar de-ar avea toti puterea sa faca asta! da, frate Mihail acelea de care vorbetse Sfantul sunt cum bine ai citat acest fragment vamile vazduhului..nu a zis nimeni ca nu se si scapa de ele, Doamne fereste, daca era asa nici nu mai avea cine sa ne spuna despre ele.. Cuvioasa Teodora din vamile Vazduhului de asemenea s-a mantuit! a trecut de toate vamile ceea ce iti doresc si tie! multumesc pentru mesaj! da, judecata este a dreptului Dumnezeului nostru Iisus Hristos, nimeni nu a spus altceva dar demonii isi cer drepturile si ei, cum bine ai redat fragmentul exemplar, sa dea Domnul sa nu gaseasca vina in noi in ziua aceea si sa ne invrednicim sa fim un exemplu pozitiv de trecerea a vamilor.. sa nu ne gaseasca sfarsitul nepoacaiti ca demonii sa aiba multe impotriva noastra si sa nu ne poata rapi si sa ne duca in iad.. dupa cum au patit-o atatia.. sper ca fratele Danyel nu va veni sa ne spuna ca nu exista iadul acum:) multumesc mult Mihai, Domnul sa te miluiasca pentru smerenia ta.. nu mai pot sta, pare rau, e ora de rugaciune.. o sa ma rog si pentru tine, multumesc pentru pace!Doamne ajuta!

0rtodoxia 03.10.2010 22:41:23

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 293978)
"4 ) Si de va fi vrednic, aceia iau certare, iar el se rapeste de la dansii si de aceea fara de grija este, sau mai bine sa zic, locuieste dupa cum este scris : precum ai celor ce se veselesc tuturor le este locasul la Tine. ( + 1 ) Atunci se implinesc cele scrise : au fugit durerea, intristarea si suspinarea. ( + 2 ) Atunci scapand, se duce la acea bucurie si slava negraita, in care se va si aseza. Iar de se va afla ca a trait cu lenevire, aude glasul cel prea infricosat : sa fie ridicat cel necredincios, ca sa nu vada slava Domnului.( + 3 ) Atunci il apuca pe dansul zi de urgie, zi de necaz si de nevoie, zi de intuneric si de bezna, danui-se la intunericul cel mai din afara si in focul cel vesnic osandindu-se, in veci, fara de sfarsit se va munci. Atunci unde e fala lumii ? Unde slava cea desarta ? Unde desfatarea ? Unde rasfatarea ? Unde nalucirea ? Unde odihna ? Unde lauda ? Unde banii ? Unde neamul cel mare ? Unde tatal ? Unde mama ? Unde fratele ? Cine dintr-acestia va putea sa scoata pe cel ce se arde in foc si este tinut de muncile cele amare ? Acestea fiindca asa vor sa se faca, ce fel trebuie sa fim noi in petreceri bune si cu dreapta credinta ? Ce fel de dragoste suntem datori sa ne agonisim ? Ce fel de viata ? Ce fel de petrecere ? Ce fel de drum ? Ce fel de luare aminte ? Ce fel de rugaciune ? Ce fel de ingrijire ? Ca acestea zice, asteptand, sa ne silim a ne afla Lui nespurcati si neintinati cu pace ( + 4 ), ca sa ne invrednicim a-L auzi pe Dansul, zicand : veniti binecuvantatii Parintelui Meu, de mosteniti Imparatia cea gatita voua de la intemeierea lumii ( + 5 ) in vecii vecilor, Amin."

citeste frate Danyel ce ne-a oferit fratele Mihai! incontestabil! de va fi vrednic scapa , iar de nu .. citeste!

danyel 03.10.2010 22:46:38

Citat:

În prealabil postat de 0rtodoxia (Post 293985)
citeste frate Danyel ce ne-a oferit fratele Mihai! incontestabil! de va fi vrednic scapa , iar de nu .. citeste!

Eu prefer sa cred in cuvintele Mantuitorului care a biruit moartea si pe diavolul si a deschis calea spre cer celor ce cred in numele Lui si se pocaiesc de pacatele lor, doar nu voi renunta acum la cuvintele Mantuitorului ca sa cred in niste teorii gnostice si pagane, contrare invataturii sanatoase a Sfintei Scripturi si contrare invataturii Bisericii Ortodoxe

0rtodoxia 03.10.2010 23:03:41

noapte buna frate si iarta-ma ca ne-am ciondanit.. mai mult de atat nu poti face nici tu nici eu..vom vedea cand vom muri, de acord? pace? smintim si pe altii, nu de alta.. iertati-ma fratilor, credeti-ma ca am cerut sa-mi fie anulat contul caci e sminteala multa pe siteul asta.. erezie cat cuprinde, parelnicie, cate tastaturi, atatea obicee.. am sa mai fac o cerere.. Doamne ajuta si iarta-ma, din suflet te rog, da drumul impotrivirii ca nu castigam nimic din asta ci doar vom avea mai multe bagaje la vami.. astea ,graitul impotriva ,este un pacat greu, dovada starea ce ti-o da.. de asta spun sfintii ca potrivnicului nu trebuie sa-i raspunzi.. "nu va impotriviti celui rau" spune Mantuitorul.. nu ca tu ai fi cel rau! eu sunt cel mai rau, clar? si abia astept sa scap de aceasta ispita ! chiar acum inainte sa ies am sale trag o mustruluiala ,poate poate mi-or inchide contul! si sa nu mai fiu ispitit prin cutare sau cutare..ca ma murdaresc.. poate pe tine nu te doare frate dar pe mine ma surpa de-a dreptul ..iarta-ma din nou, iarta-ma , iarta-ma din suflet te rog, din strafundul fiintei mele, iarta-ma pentru toata supararea si mahnirea ce ti-am pricinuit!

mihailt 03.10.2010 23:39:48

Fragmentul respectiv din Pateric nu vorbeste de niciun fel de vama.
Iar cartea "Drumul sufletului dupa moarte" (care nu seamana deloc cu ce scrie acolo in Pateric) a parintelui Serafim Rose cum s-a zis si de IPS Lazar contine invataturi gnostice,care este si parerea mea.

johnybv 04.10.2010 00:15:36

Pentru Ortodoxia

Spune-mi si mie cum poti sa crezi in niste traditii mai mult decat in Sfanta Scriptura, daca tatal tau iti spune cum sa faci un lucru tu crezi mai mult in traditii decat in tatal tau?daca da ar trebui sa te intrebi ce relatie ai cu el,atata cautati in alte carti tot felul de povesti cum o sa fie dupa ce murim, eu va intreb de ce va este frica de moarte ? nu stiti unde ajungeti?pacatele voastre va condamna? daca va condamna inseamna ca Maica Maria si sfintele icoane nu va ajuta la nimic, sa nu mai zic de gramezile de slujbe, nu stiti ca trebuie sa aveti pace, ca IIsus este Domnul Pacii,oameni buni daca aveti frica de moarte ar trebui sa aveti frica si de Dumnezeu si de cel care va va judeca, pentru ca nimeni nu va scapa daca nu vine la Tatal decat prin IIsus , nu va mai imbatati cu apa rece, icoanele si toti sfintii care ai slaviti sunt simple picturi si doar statui de ciment, Dumnezeu e viu , nu e vreun desen sau vreo statuie ca nu la vazut cineva pe Dumnezeu ca sa il poata desena. este o ofensa la adresa lui Dumnezeu, nu va mai jucati atat cu El ca vine ziua cand o sa mori si va fi vai si amar de tine pentru ca va fi prea tarziu sa mai faci ceva, singura cale spre cer e IIsus .
5. Și Fariseii și cărturarii L-au întrebat: "Pentru ce nu se țin ucenicii Tăi de datina bătrânilor, ci prânzesc cu mâinile nespălate?"
6. Isus le-a răspuns: "Fățarnicilor, bine a proorocit Isaia despre voi, după cum este scris: "Norodul acesta Mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.
7. Degeaba Mă cinstesc ei, dând învățături care nu sunt decât niște porunci omenești."
8. Voi lăsați porunca lui Dumnezeu și țineți datina așezată de oameni, precum: spălarea ulcioarelor și a paharelor, și faceți multe alte lucruri de acestea."
9. El le-a mai zis: "Ați desființat frumos porunca lui Dumnezeu, ca să țineți datina voastră.
10. Căci Moise a zis: "Să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta și: "Cine va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa, să fie pedepsit cu moartea."
11. Voi, dimpotrivă, ziceți: "Dacă un om va spune tatălui său sau mamei sale: "Ori cu ce te-aș putea ajuta este "Corban", adică dat lui Dumnezeu, face bine;
12. și nu-l mai lăsați să facă nimic pentru tatăl sau pentru mama sa.
13. Și așa, ați desființat Cuvântul lui Dumnezeu, prin datina voastră. Și faceți multe alte lucruri de felul acesta!"
Citeste aici ce spune IIsus despre datina(traditie), macar de ati avea o traditie buna cum ar fi sa cititi biblia in fiecare zi, sa memorati versete ,astea sunt traditii bune.

Mihailc 04.10.2010 00:28:03

Încă un virus, Doamne, ăștia-s legiune.

anna21 04.10.2010 00:53:52

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 293931)
"Se zice ca, la moarte, sufletele crdinciosilor trebuie sa treaca prin vamile demonice. potrivit acestei doctrine sufletele sunt judecate si incercate de demoni. Daca demonii descopera mai multe fapte rele decat bune, sau daca descopera vreun pacat nemarturisit la spovedanie si nu a primit rugaciune de iertare, sufletele respective sunt duse imediat in iad. Lucrul acesta este valabil chiar si pentru credinciosii care au avut parte de Duhul Sfant in viata aceasta si care au dus vieti cu adevarat crestine.
Aceasta legenda se bazeaza pe o veche teorie gnostica potrivit careia preotul care spovedeste are merite suplimentare prin care poate plati vama credinciosilor atunci cand trec prin vamile vazduhului
............
Mitul "vamilor vazduhului" confera duhovnicului merite inutile si ii lasa pe oameni vinovati de pacate "despre care nu stiau ca erau pacate sau au uitat sa si le marturiseasca preotului" din cauza unor asemenea pacate, ni se spune, demonii din vamile vazduhului vor pune mana pe un suflet care se indreapta spre cer si il vor duce cu forta in iad
Evident aici avem de-a face cu o forta primejdioase de cultism"

(...)

Este cert faptul ca teoria vamilor vazduhului depinde de o doctrina evident eretica legata de natura omului si de relatia dintre trup si suflet. erezia vamilor propovaduieste de asemenea o doctrina a meritelor excesive si contrazice invatatura unor parinti precum Sf Antonie cel Mare care spune :"Sa nu ne temem de demoni si nici chiar de Satana insusi pentru ca este un mincinos care nu rosteste nicio vorba adevarata..iar alaturide el stau demonii, tovarasii sai, ca niste serpi si scorpioni pe care noi crestinii ii calcam in picioare" iar in alta parte " Sa ne temem numai de Dumnezeu si sa-i dispretuim pe demoni si sa nu ne temem de ei"

(Vami ale vazduhului?. fragment din cartea "Caile Ortodoxiei contemporane" . autor IPS Arhiepiscop Lazar Puhalo)

1. Eu nu am auzit despre asa ceva: doctrina meritelor excesive!
Ce este aceea, Daniel? Fara ironie.

(Este ca si cum as spune ca tu minti, ca elefantii nu sunt roz.. desi tu nu ai vorbit nicicand despre elefanti.. sper ca ma fac inteleasa)
Par. Puhalo contrazice ceva de care eu nu am auzit (si am citit par. Serafim Rose).

2. Citat: "Daca demonii descopera mai multe fapte rele decat bune, sau daca descopera vreun pacat nemarturisit la spovedanie si nu a primit rugaciune de iertare, sufletele respective sunt duse imediat in iad. Lucrul acesta este valabil chiar si pentru credinciosii care au avut parte de Duhul Sfant in viata aceasta si care au dus vieti cu adevarat crestine."
FALS.
O sa-ti dau o pilda in alta postare.. despre vamesul Petru pentru a exemplifica.

3. Eu stiu ca pacatele uitate NU sunt iertate din oficiu!!
Din milostivirea lui Dumnezeu, pe masura ce te apropii de viata crestina reala, incepi sa-ti vezi pacatele.. si alea uitate.
Cu cat te marturisesti mai des, cu atat iti amintesti mai mult!

anna21 04.10.2010 01:02:01

Reiau citatul din Puhalo:"Daca demonii descopera mai multe fapte rele decat bune, sau daca descopera vreun pacat nemarturisit la spovedanie si nu a primit rugaciune de iertare, sufletele respective sunt duse imediat in iad. Lucrul acesta este valabil chiar si pentru credinciosii care au avut parte de Duhul Sfant in viata aceasta si care au dus vieti cu adevarat crestine."

Citatul acesta mi-a amintit o intamplare din viata vamesului Petru (o povesteam copilului meu cu mult timp in urma, nu-mi vine a crede ca am uitat-o):

In partile Africii era un vames, anume Petru, foarte nemilostiv, care niciodata nu miluia pe saraci, nici cugeta la moarte, nici la bisericile lui Dumnezeu nu mergea, nici isi pleca urechile sale catre cei ce cereau milostenie. Iar bunul iubitor de oameni Dumnezeu, Cel ce nu voieste moartea pacatosului, ci se ingrijeste de mantuirea tuturor si, cu judecatile pe care le stie, pe fiecare il mantuieste, Acela si cu Petru a facut aceasta, dupa bunatatea Sa, si l-a mantuit pe el, intr-un chip ca acesta: Intr-o vreme, sezand saracii si scapatatii in ulita, au inceput a lauda casele celor milostivi si a ruga pe Dumnezeu pentru dansii, iar pe cei nemilostivi ii ocarau. Deci a ajuns cuvantul si despre acest Petru, ca este cu totul nemilostiv. Si se intrebau unul pe altul: "Oare, luat-a cineva, candva, vreo milostenie din casa lui Petru?" Si toti zicand ca nimeni n-a luat de la dansul ceva, s-a ridicat un sarac si a zis: "Ce-mi veti da mie si eu voi merge acum si voi scoate de la dansul milostenie?" Si au facut intre dansii ramasag. Deci, mergand saracul, a stat la poarta casei lui Petru. Iar, iesind Petru din casa si ducand la masa dregatorului un catar incarcat cu paine, i s-a inchinat lui saracul, cel ce facuse ramasag cu tovarasii sai, si a inceput a cere milostenie, intr-adins plangandu-se. Iar el, neafland piatra, a apucat o paine si a aruncat-o in cel sarac si l-a lovit pe el in obraz si s-a dus. Iar saracul, apucand painea, a mers la tovarasii sai, zicand ca din insesi mainile lui a luat painea aceasta. Si a laudat pe Dumnezeu ca Petru este milostiv.
Iar, dupa doua zile, s-a imbolnavit vamesul, pana s-a apropiat de moarte, si s-a vazut intr-un vis, pe sine fiind cercetat la o oarecare judecata si faptele lui, punandu-se in cumpana: de o parte a cumpenelor stateau niste arapi intunecati si rai, iar de cealalta parte stateau niste barbati luminosi foarte si frumosi la chip. Deci, arapii, apucand toate faptele cele rele pe care Petru vamesul le facuse din tinerete si in toata viata sa, le puneau in cumpana, iar barbatii cei din lumina purtatori nimic bun nu aflau din faptele lui Petru, ca sa puna de cealalta parte a cumpenii si stau infricosati si, nedumirindu-se, ziceau unul catre altul: "Asadar, noi n-avem nimic aici?" Atunci a raspuns unul dintre dansii: "Cu adevarat nu avem nimic, fara numai o paine pe care a dat-o lui Hristos, mai inainte cu doua zile, dar si aceea fara de voie". Deci, pusera painea aceea de cea parte a cumpenei si indata a tras cumpana mai mult decat cealalta. Atunci zisera catre vames barbatii cei frumosi la chip: "Mergi, sarace Petre, si mai adauga la painea aceasta, ca sa nu te ia pe tine arapii cei rai si sa te duca la munca cea vesnica".
Deci, venindu-si in sine, Petru cugeta la cele ce vazuse si a cunoscut ca, nu nalucire, ci adevar era visul, ca a vazut toate pacatele ce facuse din tinerete, pe care acum le si uitase, si pe care arapii, adunandu-le, le puneau in cumpana. Si zicea in sine Petru minunandu-se: "Daca o paine, pe care am aruncat-o in fata saracului, atat de mult m-a ajutat pe mine, ca nu m-au luat pe mine diavolii, cu cat mai mult milostenia cea multa, cu blandete si cu osardie facuta, va ajuta acelora care, fara de crutare, isi impart bogatia lor la saraci." Si de atunci s-a facut mult preamilostiv, cat nici pe sine n-a voit sa se crute.

Frumos, nu?
Cam asa este judecata.. nu este adevarat ca pentru pacate mici esti apucat de draci si aruncat in iad. Ingerul pazitor si Sfanta Maica a Domnului vin sa ajute sufletul (daca acesta stie sa o cheme pe Sfanta Nascatoare). Exista chiar in cartea par. Serafim Rose o astfel de exemplificare, dar nu am gasit-o inca.. cand gasesc, postez :).

mihailt 04.10.2010 01:18:02

As dori sa vad si eu o scriere crestin ortodoxa dinainte de 1800 (in manuscris original,daca mai exista) in care sa fie folosit cuvantul vama in sensul in care il foloseste parintele Serafim Rose in lucrarea sa.
Judecata lui Dumnezeu Iisus Hristos,judecata particulara e ceva pe la care trec toti oamenii.Si de aceasta judecata vorbeste foarte mult invatatura crestin ortodoxa.

Acum daca invatatura ar fi inspirata de la Duhul Sfant cu vamile pentru ce e foarte diferita de la autor la autor?
La unii sunt 365 de vami la alti 20 la altii 24 etc .
La unii sufletul poate fi oprit de dracii in vami la altii nu,la unii Iadul se gaseste sub pamant,la altii Iadul se gaseste in alta parte etc.
De unde se vede ca aceasta nu e deloc dogma ortodoxa si nici nu e de trebuinta pentru mantuire.

Stim ca exista judecata lui Dumnezeu Iisus Hristos ca exista Rai si ca exista Iad si ca exista draci care te pot ispiti si in aceasta viata.
Asta se stie de toti.

s1c2h3m4i5d6t7 04.10.2010 02:26:10

Nu combateti cartile sfintilor,caci nu sunteti voi sfinti si v-a aratat DUMNEZEU cum treci prin vami!Nu aveti decat:daca nu-i credeti pe sfinti,atunci sfintiti-va voi viata ca sa va descopere voua.Ma doare capul cand vad ca exista inca oameni necititi si care pun la indoiala sau exclud ceea ce Dumnezeu a vb prin sfinti,iar ei si-au facut datoria sa ne lase scris ,ca sa luam aminte.Cititi si preoti sfinti recenti,ca de exemplu pr Argatu sa vedeti ce i s-a aratat in vedenii sau luati legatura cu pr IUSTIN.

Eliana 04.10.2010 06:36:37

Haideti sa nu ne mai contrazicem fratilor ca mai mult ne smintim. Socoteala vom da toti in fata Tatalui nostru si Judecatorul.

Cred ca nu trebuie sa intelegem "vami" in sensul literar ci vami, poate in sensul de BALANTA in care ni se vor cantari la judecata cele bune si cele mai putin bune.

Haideti, cu umilinta si cu dragoste de Hristos sa incepem sa lucram si la sufletele noastre la fel de mult cum lucram in a ne contrazice unii pe altii.

Va doresc pace si sper ca nu v-am suparat. Dumnezeu sa ne lumineze mintile si inimile.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:25:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.