![]() |
Domnul Daniel, stiti cumva cum sunt organizate Universul Material si deopotriva institutiile lumesti? Pe ierarhie si disciplina, va spun eu. Daca nu ma credeti, cititi teoria sistemelor: Universul, atita cit il cunoastem, pacatosii de noi oamenii, este astfel organizat.
Sa trecem acum la urmatorul nivel: angelologia. Ca viitor preot, stiti cumva ce ierarh sanctificat al Bisericii din primul mileniu a facut o analogie, avind la baza ierahia celesta? Doar nu o sa va spun eu, un pirlit de mirean, nu? In concluzie, nue normal c aorganizarea Bisericii sa o copie pe cea a Empireului lui Dumnezeu? Va imaginati o Putere Celesta, sa zicem arhanghel, luind in raspar, autoritatea Serafimica??! Sau Heruvim, exprimind obiectii la cele ce sunt rugate de Preasfinta Maica?! Deci, e clar ca ministeriul petrin e si logic, nu doar o dogma de nepatruns cu mintea. Supranatural inseamna, intre altele, desupra logicii si oricarei cauzalitati a lumii cazute. Ceea ce nu inseamna ca superbul dar al mintii, pentru care trebuie sa Ii multmim neincetat Domnului si Facatorului nostru, nu poate experimenta frumusetea dogmelor si a tot ce este Imparatia Divina. E clar acum? Biserica TREBUIE sa aiba un Cap vizibil. Altfel, nu ar fi fost decit o asociatie mistico-filosfica, cu o organizare laxa si mai mult anarhica. |
Citat:
Citat:
|
Doamne ajută.
Greșit din nou. Suntem robi păcatului spune Hristos: "Iisus le-a răspuns: Adevărat, adevărat vă spun: Oricine săvârșește păcatul este rob al păcatului." (Ioan 8, 34) Ierarhiile Cerești nu sunt supuse păcatului. Abea când trecem dincolo, acolo nu mai este păcat. Uite: "Căci ce a murit, a murit păcatului o dată pentru totdeauna, iar ce trăiește, trăiește lui Dumnezeu. Pentru că plata păcatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viața veșnică, în Hristos Iisus, Domnul nostru. (Romani 6, 10, 23) Acolo nu îți va spune nimeni nimic, decât Dumnezeu, care este fără de greșeală și fără de păcat. Aici, însă, ierarhia cerească nu se aplică, iar episcopul apostat al Romei îți poate spune să mergi să ucizi, și atunci trebuie mărturisit răspicat: Nu asta ne învață Hristos, aveți grijă să nu cădeți în erezie ! Nu înjur pe nimeni, ferească Dumnezeu. Cu atât mai puțin, niciodată ignorant în teologie și nici în logică elementară. MĂRTURISESC ADEVĂRUL. Și condamn erezia romano-catolică și orice erezie, la fel cum au făcut Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți și cum trebuie să facă orice creștin. ANATEMA tuturor ereziilor și bisericilor dracilor. Și nimic altceva de-adăugat în acest post. Iertați. Mulțumim Domnului. Bucurii. |
Citat:
|
Citat:
pe de alta parte, niciunde nu gasim vreun indiciu ca Petru a lasat un "mostenitor" care sa ocupe functia de "papa". |
Citat:
|
Ereziile romano-catolice nu vor înceta din același motiv pentru care nu încetează nici o erezie, niciodată. Din cauza aroganței, vanității, mândriei. Din cauza lăcomiei, din cauza întunericului pe care diavolul nu le dă voie să vadă Adevărul. Până nu-și vor umple inima cu iubire, cu smerenie, cu post și rugăciune, diavolul nu va putea fi înfrânt, și ei nu vor putea veni acasă, au inima învârtoșată de iluzia dulceții credinței lor stricate, care pururea le otrăvește sufletul.
Mă doare pentru ei. Mi-e dor de ei cu adevărat. Nu ne rămâne decât să mărturisim Adevărul mai depate, mereu. Iertați și pomeniți-mă. |
Citat:
|
Doamne ajută.
Așa arată "moaștele sfinților" din erezia romano-catolică. Mumiile din Palermo (Italia), cum sunt numite de savanții mondiali, nu au nici un atribut al Sfintelor Moaște ale Bisericii Creștine. Sfintele Moaște Creștine inspiră pace și blândețe, au seninătate și bucurie, acestea inspiră frică, spaimă de moarte și nesiguranță. Sfintele Moaște Creștine au un miros plăcut de tămâie, mir și parfum, acestea, conform mărturiilor, "au un miros de mucegai aerisit". Sfintele Moaște Creștine, fac minuni și vindecări. Aceste trupuri din ereziile romano-catolice, bătute în cuie pe pereți fac coșmaruri. Vai de sufletele acestor trupuri. Până unde poate ajunge nebunia ereziilor romano-catolice? Până unde? Hristos vă iubește, suflete rătăcite. Opriți închinarea pentru episcopul apostat al romei, pentru a nu vă pierde sufletele în osânda veșnică. Eresul romano-catolic a încetat să mai aibe sfințenie, moaște și sfinți, de după anul apostaziei, 1054. "Tainele" nu mai sunt taine, sunt lipsiți de Duhul Sfânt Dumnezeu încă de atunci, drept dovadă marile erezii și crimele împotriva umanității ale inchiziției și ale celor 8 cruciade, cel mai mare GENOCID și HOLOCAUST al omenirii, pentru care nimeni nici în ziua de astăzi nu îi trage la răspundere. O va face Dumnezeu. Feriți-vă de ereziile lor. MUMIILE DIN PALERMO (câteva sute - ordinul capucinilor) - căutați mai multe pe internet, veți rămâne îngroziți. http://aliceboboc.files.wordpress.co...-monastery.png |
Citat:
PS. Daca moastele de sfinti ortodocsi inspira "blandete, pace...", unii ortodocsi inspira groaza de-a dreptul. |
Cred că satana e foarte fericit pentru că a fost deschis acest topic și atâția așa ziși creștini își revarsă mânia și frustrarea pe aici. Ar trebui închise topicurile de genul acesta. Nu folosesc la nimic nimănui. Mai degrabă seamănă confuzie între ortodocși.
Știm că Ortodoxismul este adevărul, ce ne mai trebuie altceva? Ne-am născut în religia aceasta prin voia lui Dumnezeu. Cei care s-au născut în alte religii nu au avut același noroc ca noi, dar nu este vina lor. Totuși, sunt destul de sigur că Dumnezeu îi va milui pe aceștia din urmă, din moment ce nu au știut adevărul. Nu știu însă ce să zic de cei care odată ce au primit Botezul l-au renegat, căzând în erezii (aici fac referire mai ales la cei care fug la adventiști, penticostali sau mai știu eu ce alte nebunii de genul MISA). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Daca te uiti la pagina de garda a Scripturii scrie: Aparuta cu Binecuvantarea Bisericii Ortodoxe...!!! |
Citat:
|
Citat:
Atentie ,voi care huliti cu buna stiinta ,sa nu va indraciti La sectanti nu sunt rugaciuni pentru dezlegare ,sau chiar daca sunt ,ele se citesc de catre niste persoane oarecare ,fara nici un har Dumneata ,desi ai raspuns unui forumist ca vrei sa discuti aici ,nimic altceva ,ai venit sa semeni neghina si sminteala |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Noi nu spunem cler ci preotii bisericii .
Iar ce e scris pe cartile duhovnicesti de catre un ierarh al bisericii se numeste binecuvantare Ce e tiparit fara binecuvantare lasa un semn de intrebare. Pana la urma de ce vedeti asa grav faptul ca v-am avertizat? Sa stiti ca cei posedati ,prin suferintele lor se mantuiesc ,chiar daca au ajuns asa ,in mare parte , din vina lor |
Haideti sa nu ne certam.Suntem chemati sa traim in pace
Citat:
Insa daca este adevarat...! Eu iti doresc intelepciunea sa studiezi nu doar argumentele si faptele doar a unei parti ci a ambelor. Asa poti sa ai certitudinea ca ai ales bine!!! Nu te gandesti ca este vorba de tine si de viata ta? De ce ai ironiza pe cineva care iti vrea binele? Nu crezi ca este un paradox? |
Citat:
Se intampla destul de des cand stam la rand la spovedit si trebuie sa asteptam 4-5 ore apare cate o persoana care intra in fata sau starneste dezbinare. |
Citat:
Ești un suflet curat, Vlad. Am să-ți răspund ca frățiorului meu din aceași mamă și tată. E bine ce spui, pe de-o parte; să nu bagi în seamă cele ce sunt pe lângă tine, înseamnă smerenie. Dar e o smerenie care dacă o ții în acest stadiu devine nebunie. Cum? Tăcerea înseamnă acceptare, știi asta, așa-i? Iar dacă taci în fața nebuniei, devii nebun ca nebunia. Să nu fie. La sinodul al IV-lea ecumenic, Sfântul Maxim Mărturisitorul era la un moment dat singurul creștin rămas pe pământ. Întreaga creștinătate a lumii căzuse în ereziile monofizite, acceptându-le. El nu a tăcut. Și a mărturisit cu însăși viața. Căci spunea poporului să scuipe împărtășania monofizită că nu este adevărată, este înșelare și erezie și îi duce spre pieire. Adevărul vorbea. Apoi după un timp, pentru îndrăzneala și cutezanța cu care vorbea, l-au prin pe sfânt și l-au băgat în închisoare. Și pentru că și de acolo trimitea scrisori zi și noapte și predica deținuților și gardienilor, încât spune că el numai era om, ci îl vedeau ca pe un înger, mai marii locului, l-au prins și i-au tăiat limba și mâna dreaptă, să nu mai poată vorbi și scrie. Așa trebuie să mărturisim. Când vedem că se pierd sufletele oamenilor de pe Cale, atunci nu-i de stat. E de spus chiar și de pe acoperișul casei. "Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri." (Matei 10, 32) Spunea cineva că răul va birui doar atâta timp cât binele nu face nimic. Deci vrăjmașul diavol despre care spuneai tu că se bucură, se înspăimântă, căci opera îi este descoperită. Și să-ți spun și un adevăr teologic, care nu îl auzi oriunde, diavolii nu se bucură. Ei nu se pot bucura, nu pot fi fericiți de nimic, nu cunosc aceste stări, le-au lepădat; ce fac ei, e doar să vadă că au biruit, și merg mai departe să biruiască și în altă parte. Sau dacă văd că au fost înfrânți, merg și mai aduc diavoli să poată birui întrun târziu acel suflet, în patima sau ispitirea care îl luptă pe acel om. De aceea fără Dumnezeu nici gând să putem birui pe vrăjmaș. "Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății, care sunt în văzduh." (Efeseni 6, 12) Atunci când cineva va interzice aceste topicuri, va interzice mărturisirea, va interzice ca Hristos să fie arătat și dăruit oamenilor. Și mai spuneai de cei ce s-au născut în alte religii. Atâta vreme cât îți pasă de Dumnezeu, îți pasă de viața ta, de sufletul tău, de morala și conștiința ta, ai datoria, pentru că prin Adam am primit cunoștiința binelui și a răului, să cauți, să cercetezi, să afli, să pui întrebări, să fi curios, să vezi ce spune fiecare, să afli de ce sunt așa multe denominațiuni creștine și să afli dacă toți vor merge în Rai sau sunt printre acele credințe creștine hristoși mincinoși? Să afli ce spune islamul, și hiduismul, budismul, e de datoria ta să vezi ce spune știința despre univers și cât de relativă e ea și inexactă și cât de puțin cunoaște și să afli că până și știința crede în Dumnezeu, și Îl numesc Design Inteligent, care a proiectat Universul. Și apoi vei vedea Adevărul. Îl vei înțelege. Creștinismul primar și apostolic, unicul neschimbat în nimic pănâ azi, și în veci, ce a rămas numitul creștinism ortodox. Fie că ești creștin, musulman sau orice altceva, ești dator, și chiar obligat, dacă ai îndoieli, să vezi ce spune și celălalt despre credința lui. Și după ce ai cercetat adânc și profund, vei vedea Adevărul. Unul. Hristos Iisus. În Ortodoxie. Dar asta doar după ce ai cercetat puternic, citind zeci de pagini pe zi, până târziu în noapte, nopți la rând. Atunci vei dobândi înțelepciune. Mai multă sau mai puțină. Dar va fi îndeajuns de multă ca să te ferești pururea nu doar de ereziile romano-catolice, dar de toată înșelarea văzută și foarte mult din înșelarea nevăzută. ANATEMA ereziilor romano-catolice și tuturor ereziilor pierzătoare de suflete, a întregii creații dumnezeiești. Deci nu te teme. Uite, îți arăt cum poți să devii înțelept. Și sănătos. Și secretul longevității. Toate 3 odată. Uite: "Izvorul înțelepciunii este cuvântul lui Dumnezeu întru cele înalte, și căile ei sunt porunci veșnice. Începutul înțelepciunii este frica de Dumnezeu și cu cei credincioși ea se formează o dată în sânul mamei. Între oameni ea și-a pus temelie veșnică și seminției lor se încredințează. Deplinătatea înțelepciunii este a se teme de Domnul, și ea îi adapă din roadele sale. Cununa înțelepciunii este temerea de Domnul, care odrăslește pace și sănătate nevătămată; dar și una și alta sunt daruri de la Dumnezeu, Care revarsă cinste peste cei care Îl iubesc pe Dânsul. Rădăcina înțelepciunii este a se teme de Domnul, iar ramurile ei, lungime de zile. În vistieriile înțelepciunii sunt pildele științei; celui păcătos îi este urâtă temerea de Dumnezeu." (Isus Sirah 1, 5, 14-15, 17, 19, 24) Și-acum că ai aflat atâtea, spune-mi ai mai tăcea? Când Îl iubești pe Domnul, îi lași pe oamenii nesăbuinți în cerbice, să hulească și pângărească pe iubitul nostru Dumnezeu? Că eu nu îi las. Și nici nu tac. În vecii vecilor voi mărturisi, drepte voi face căile Domnului. Așa, după putința și nepriceperea mea. Să mulțumim Domnului. Bucurii. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dacă nu... nu.:3: |
Citat:
O Evanghelie din care au fost scoase cuvinte sau capitole este binecuvantata? Binecuvantarea o da Dumnezeu prin sfintii lui sau ierarhii bisericii Citat:
Neortodocsii care vin cu ganduri rele asa sunt tratati ,iar cu ceilalti nu prea avem ce discuta deoarece alte religii nu aduc folos in mantuire Nu vad de ce am face conversatie ,noi cautam ceva de folos |
Citat:
,,Cu pogorirea Sfantului Duh, Tu luminezi si faci sa rodeasca arta pictorilor, inspiratia poetilor, gandirea savantilor. Cu puterea cunoasterii de sus patrund ei legile Tale, luminandu-le adancul intelepciunii Tale de Ziditor. Lucrarile lor si fara de voie Te marturisesc: O, cat de mare esti in operele lor, cat esti de mare in omul pe care Tu l-ai facut! Slava Tie, Celui ce Ti-ai aratat puterea in legile ce carmuiesc zidirea; Slava Tie, ca toata faptura e plina de legile pe care i le-ai randuit; Slava Tie, pentru tot ce ni s-a descoperit prin harul Tau; Slava Tie, pentru ceea ce cu intelepciune ne-ai ascuns; Slava Tie, pentru geniul mintii omenesti; Slava Tie, pentru puterea de-a lucra cele de folos; Slava Tie, pentru limbile de foc ale inspiratiei; Slava Tie, Dumnezeule, in veci! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Aceste marturii de intoarcere sau convertire la ortodoxie ma fac sa dau slava lui Dumnezeu care s-a milostivit de aceste suflete Si ma intaresc in credinta Eu am citit marturiile calugarului Nicolae Steindhart de la Rohia si m-am minunat de recunostinta lui fata de Domnul care l-a invrednicit sa se boteze ortodox Pentru ca nimic nu se face fara voia Lui . |
Citat:
|
Citat:
Evident, mie asta mi s-a spus despre convertirea mea de la ortodox nepracticant la catolic practicant :) Să nu înțelegeți că eu personal vă critic, dimpotrivă; dar vă las cu un gând: exact așa cum unii catolici/protestanți etc. spun că nu l-al cunoscut pe Dumnezeu decât în BO, la fel spun și simt și unii actuali catolici (exemplul meu): că nu l-au cunoscut pe Dumnezeu decât în BC. |
Citat:
Eu nu am fost vreodata ateu, dar cind eram adolescent, si credem in Dumnezeu intr-un mod total extraeclezial si adogmatic, tot simteam ca singurul cuvint, la nivel pur de senzatii si adogmatic de atunci, cu care puteam descrie ce stiam si vedeam despre BC era "maretie". Sincer. Intotdeauna m-au deranjat miraielile, vecine ca ton si continut cu injuratura, pe care le adresau multi BC. |
Citat:
În acest sens, citez din Catehismul Bisericii Catolice: 1385. Pentru a răspunde acestei chemări, trebuie să ne pregătim pentru acest moment atât de mare și sfânt. Sfântul Paul îndeamnă la un examen de conștiință: "Oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea potirul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat față de Trupul și de Sângele Domnului. Să se cerceteze așadar pe sine omul și așa să mănânce din pâine și să bea din potir. Fiindcă acela care mănâncă și bea cu nevrednicie își mănâncă și își bea propria osândă, nesocotind Trupul Domnului" (1 Cor 11, 27-29). Cel care este conștient de a fi comis un păcat grav trebuie să primească sacramentul Reconcilierii înainte de a se apropia de împărtășanie. (sublinierea mea). Sacramentul Reconcilierii înseamnă Taina Spovedaniei, în limbaj romano-catolic, pentru cine nu știe. În al doilea rând, prin faptul că tu, absolventul de seminar Daniel, un simplu credincios, te-ai apucat să arunci cu anateme (că ai făcut-o în temeiul unei minciuni, nici nu mai comentez), te plasezi în neascultare fățișă față de Biserica ta: Sinodul IV Ecumenic a hotarat insa ca "niciun om credincios crestin, sa nu-si zica anatema”, deoarece acest drept apartine Bisericii. A se vedea mai mult aici: http://www.crestinortodox.ro/drept-b...ii-123992.html |
Citat:
|
Citat:
Totusi, e o mica confuzie si e greseala mea. Am fost botezata catolica si atat. Nimeni nu m-a dus la biserica si nimeni nu mi-a povestit de Dumnezeu. In adolescenta atunci cand am auzit de El am ramas total socata ca poate exista asa ceva. Mintea mea de atunci nu a putut procesa ca exista ceva ce nu se vede si unde sta si cum actioneaza si eu nu stiu de asta :1: Cand m-am casatorit am trecut la ortodoxie fara sa stiu ce inseamna de fapt ci doar pentru ca asa trebuia. Nu stiu cum se numeste acest proces, dar adevarata convertire a fost cand am dat peste o intreaga literatura ortodoxa, peste scrierile Sfintiilor parinti, peste interpretarile lor si in general pentru tot ce inseamna Ortodoxie! Acuma, daca asi fi practicat catolicismul, doar Dumnezeu stie ce s-ar fi intamplat, eu pot doar sa banuiesc. Dar sunt sigura de ceva, nu m-asi mai intoarce inapoi la catolicism. Si sti de ce? Din cauza diferentelor dogmatice! Care mi se par asa de importante incat, iarta-ma, dar nu pot fi decat hotaratoare pentru alegerea mea. Asta nu inseamna ca nu respect catolicii, sau ca desconsider slujbele catolice, etc dar in mod cert nu ortodoxia trebuie sa se ,,plece" catolicismului ci catolicismul sa vina inapoi de unde s-a rupt! Asta nu inseamna ca eu ma voi mantui si tu nu. Si sper ca nu invers ;p ca cel mai bine ar fi amandoi! Sa fie dupa cum spune Cleopa: Dumnezeu sa ne imburde in rai!!! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:21:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.