![]() |
Citat:
A returna banii unui client nu este neaparat o fapta buna ci mai degraba o datorie ,o indatorire la actualul loc de munca. Nu tu ii dai banii inapoi din propria dorinta ci legea te obliga pt a-l proteja pe cumparator. Daca cineva achizitioneaza bunuri accidental comerciantul nu trebuie sa abuzeze de aceste mici accidents:numar necorespunzator,culoare nepotrivita,cadouri care nu ne plac etc... Tu la randul tau nu esti si cumparator? Pune-te in pielea unuia care cumpara ceva nepotrivit sau defect,eventual expirat si spune-mi ce simti? Nu-i asa ca frustare? Simti ca esti fortat,obligat sa ramai cu decizia pe care ai facut-o desi decizia este legal reversibila,protectia consumatorului prevazand aceasta posibilitate. Este foarte simplu,asa cum am dat banii tot asa pot sa-i iau si inapoi aducand marfa la loc,neatinsa.Varii motive pot exista intotdeauna. Ma aflam intr-un magazin din Romania acum ceva ani,sarbatorile trecusera si un barbat in doliu ,cu un certificat de deces incerca s-o determine pe vanzatoare sa-i returneze banii pe niste lucruri cumparate de Craciun pt sotia lui care decedase fulgerator si nici nu apucase sa desfaca cadourile de Craciun.Bineinteles ca vanzatoarea si managerul nu voiau in ruptul capului sa-i dea banii inapoi,pretextand ca magazinul lor face cunoscut prin tot soiul de afise mesajul"nu schimbam marfa/nu restituim banii"!Foarte grosolan si obraznic.I-au spus omului sa le dea cadou mai departe la alte rude sau chiar de pomana... Ca nu exista modalitati de stornare in gestiunea respectiva nu intereseaza pe client,nici nu este problema lui; o companie trebuie sa fie pregatita pt toate aspectele si procesele comerciale cand isi deschide usile nu numai pregatita sa incaseze! |
Citat:
Citat:
In capitalismul occidental care are o traditie si o experienta mai extinsa decat comertul de tranzitie post-revolutionar ,se considera ca fiecare vanzare nu este un act final! Iar diferenta consta ca primii fac totul pana la incasarea banilor pe cand ultimii lucreaza la satisfacea clientului si la pastrarea lui,deoarece afacerea nu da roade cu clienti care cumpara o singura data ci tocmai cu aceia care sunt multumiti si se mai intorc ,pe langa faptul ca the recomanda si altora deci iti fac reclama gratuita! Asa trebuie sa gandim pe termen lung ,nu doar de acum si pana la ora inchiderii! |
Citat:
Un barman care ne intinde un pahar cu suc sau un espresso nu face o fapta buna ci isi exercita ocupatia. Poate deveni fapta buna atunci cand cineva ii solicita apa,suc sau cafea si nu are bani sa plateasca iar barmanul fie ii da pe datorie fie ii da pe gratis. |
Citat:
Prima data cand cineva, intrand intr-un bar din Paris, aude un client comandand "va rog o cafea pentru mine si o cafea in aer" va crede ca nu a auzit bine. Intelesul se va lamuri dupa cel mult 30 de minute, cand un alt client, imbracat mai ponosit, va intra in bar, se va duce la barman si il va intreba: "aveti, va rog, o cafea in aer?". Dupa caz, cafeaua poate fi inlocuita cu un corn, un pahar de Beaujolais, un capucino sau orice alt lucru de 2 euro care il poate face pe un amarat al vietii sa se simta in rand cu oamenii. |
Eu auzisem de expresia "în asteptare", nu în aer. :))
|
Citat:
Si ar fi frumos sa se practice cat mai des,desi lumea asociaza cafeaua cu luxul si de aici la a face pomana o cafea... |
Citat:
Seamana si cu pilda aceea din NT ,prin care Stapanul se invoieste la aceiasi plata cu toti ,si cu cei veniti de dimineata si cu cei veniti la ultima ora. Practic , amicul tau cadea in gresala de a considera ca cei veniti la prima ora, si care isi striga mai tare nevoia ,merita mai mult ,decat unul mai tacut ,sau a carui nevoie nu I se parea lui asa evidenta. Si aceasta se amesteca cu mandria ca poate parea mai darnic unora ,dar de fapt el atunci omitea pe altii. Mai bine sa dai 1 leu ,caci intre a nu da nimic si a da 1 leu e o diferenta uriasa ,mult mai mare decat aceea intre a da 1 leu sau a da 5 lei. |
Citat:
O asemenea constatare exprima deznadejdea . Ea e adevarata partial doar, caci fara stirea lui Dumnezeu ,diavolul nu ar putea face nimic in noi. Aminteste-ti de incercarile la care a fost supus Iov ,toate au fost cu voia lui Dumnezeu Sunt doar incercari la care esti supusa,si trebuie sa vezi partea lor buna : ca ai ajutat un om si ca ai suferit paguba pt asta . Gandul tau rau izvorat dupa aceasta fapta buna ,este doar o ispita a diavolului ca sa nu mai faci altadata fapte bune |
Citat:
Sa punem deci inceput bun cu un ban, dorindu-ne insa sa ajungem si noi la masura Cuviosului Filaret cel Milostiv a carui sfanta pomenire se face la 1 decembrie! "Iar când duceau trupul sfântului la groapă s-a putut vedea un lucru de plângere și de sfărâmare a inimii; căci s-a strâns mulțime fără de număr de săraci și de scăpătați la îngroparea sfântului, de prin cetăți și de prin sate, și înconjurau trupul fericitului și îl duceau la groapă cu glas de tânguire, strigând: "O, Doamne Dumnezeule, pentru ce ne-ai lipsit pe noi de un părinte că acesta, hrănitorul nostru? Căci cine după dânsul ne va hrăni pe noi flămânzii și ne va îmbrăca pe noi și cine va mai primi pe cei străini în casa sa? Cine va îngriji pe frații noștri cei morți și aruncați pe ulițe și-i va da îngropării? Mai bine ar fi fost să murim noi toți înainte, decât să ne lipsim de făcătorul nostru de bine". Așa plângând săracii după dânsul și tânguindu-se, și chiar împăratul, împărăteasa și boierii, mergând împrejurul trupului sfântului se umileau și plângeau." Mai multe despre viata acestui minunat sfant, cititi aici: http://www.doxologia.ro/viata-sfant/...t-cel-milostiv |
Citat:
|
Citat:
Contributia ar fi minora daca ei folosesc banii pt pacat ,caci drogurile sunt scumpe :) Dar ar fi majora , caci ar insemna jumatate de paine pt unul care chiar are nevoie. In cafenea lasam 30 ron pt 2 sucuri si o cafea. Cu banii aia putem ajuta 30 astfel de oameni - incredibil !! - din care macar 10 , sigur aveau nevoie. |
Citat:
Adica socotelile astea si judecatile pe seama altora,cat lasa unii la cafea si suc,cat dau pe haine etc... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Buna ideea amicului lui crinrin,ne ajuta sa invatam sa fim darnici ,si sa nu judecam dupa astpect pe cine ne cere, ca oricum nu ne costa asa mult. Azi deja am refuzat pe cineva care in capul meu mi se parea ca cerea pt bautura,dar de unde stiu eu ca omul ala chiar nu avea nevoie pt hrana , si ca impresia mea gresita,m-a oprit sa fac o fapta buna . Nu ma voi lauda cu fapte bune ,ci doar le voi pomeni pe cele nebune ,care au motive asa superficiale ,cum ar fi impresia data de infatisarea omului . |
Citat:
Daca am vorbi de pustnicul din varful muntelui, pentru el e mai greu cu faptele bune. Poate doar la vreo vietuitoare din salbaticie, sa faca vreun bine, la modul direct. Dar noi... nu ne putem plange; in jurul nostru aproape ca nu ne putem misca de... "sanse"! Am tot ascultat parerea multor preoti despre milostenie la cersetori (cu predilectie tigani)... Nu comentez acele sfaturi, acum. Personal evit astfel de situatii. Cersetorii au un mod siret de a specula prostia si bunatatea. De aceea trec pe alaturi in general, chiar daca mi se intampla sa-mi blocheze cu orice pret, trecerea... Cu cei ce obisnuiesc sa revina la usa, dupa ce ti-ai facut mila odata, de doua sau de 5 ori, le mai spun de la obraz ca ar fi cazul sa inceteze. (Aici sotia este extrem de naiva, si se lasa dusa de val...) Despre fapta buna, eu cred ca e de-ajuns un gand sincer in acest sens. Restul sunt... "coincidente"! In principiu, recunosc faptul ca sunt cam ciudat in acest sens. Nu ma pot numi zgarcit, fiindca stiu ca nu sunt. Dar nu prea dau cand mi se cere (ma refer la cazuri minore sau chiar aparent serioase, daca "miros" o escrocherie...) In schimb, desi nu caut, descopar din mers pe cei ce au disperata nevoie! (Acestia NU cer!!) Iar acolo actionez dupa cum oranduieste Dumnezeu sa fiu in acel moment. Si nu intotdeuna banii salveaza omul din necaz, ci un gest absolut banal, dar fara de care nu am putea urca pe scara mantuirii. Stiu bine ca duhovnicul imi cunoaste meteahna cu cersetorii, pentru ca obisnuiam s-o spun pe la inceputuri. Cred ca si duhovnicul si Dumnezeu apreciaza spontaneitatea si voluntariatul in cazuri discrete si sensibile, si iarta mai usor refuzul unei infatisari fals umile!... |
Citat:
|
Nu cred ca, chiar toti tigani cersesc nemotivat . Asta ar fi rasism sa pui eticheta peste o natie. Cum sunt tigani profesori si medici,asa pot fi si cersetori tigani care cu adevarat nu au ce manca,chiar daca au incercat sa lucreze ceva . Stiu cat de greu o duc romanii in gasirea unui loc de munca , cu atat mai mult tiganii au sanse reduse de a gasi.
Dar eu nu vorbeam de un tigan ci de un tip in varsta, bine imbracat (hainele sunt ieftine la second), la care doar faptul ca cerea fiecarui trecator in parte ,avea indrazneala , m-a dus cu gandul ca asta are tupeu ,deci bea. Apoi am realizat ca nu aveam de unde sa stiu eu ca vrea sa cumpere bautura , ca daca ma bizui doar pe mirosul meu pot pune de multe ori etichete gresite ,ca diavolul atata asteapta ,sa ne apucam sa judecam si sa ne luam dupa impresii ,ca sa ne cultive blocajul in a putea darui. Uite nu toti suntem la fel ,sotia dlul Neagu desi i se cere de cateva ori ,nu se satura de omul respectiv ,nu se vede fraierita. Este o anumita stare de a darui,in care inevitabil mai dai si celor care fac o meserie din asta , si o stare de analiza perpetua,in care ,la fiecare care iti cere ,te intrebi conturile cui le alimenteaza , si daca ii trebuie neaparat banii tai. Aceasta din urma stare nu e asa benefica, pentru ca pune prea mult accentul pe ratiunea proprie ,care nu are insa date suficiente de a judeca , ci iarasi ,se bizuie pe instinct Deci daca oricum instinctul ne calauzeszte , de ce sa nu il lasam sa zburde si in sens altruist , de a da tuturor , si sa ne luam dupa el doar in sens pesimist , gasind tot felul de cusururi fiecaruia . Vom constata la sfarsitul vietii ca am economisit ,la un calcul aproximativ, 1 leu x 2000 zile in care am fi daruit cuiva care nu avea nevoie . Dar am pierdut capacitatea de a darui , ne-am omorat sufletul cu judecati meschine, ceea ce e o pierdere mult mai mare. Si am pierdut astfel multe ocazii in care oameni care aveau nevoie i-am ignorant |
Citat:
Suntem oare Dum.nezeu ca sa stim starea reala a fiecarui om? Cred mai degraba ca ar trebui acuzati cersetori falsi ,pentru ca prostesc lumea, si distrug astfel sentimentele frumoase de darinicie si intrajutorare , iar nu cei care cred si daruiesc. Pacatul e al celui ce minte ,nu al celui ce il crede pe cel care minte. Nu poti indemna "nu mai darui,decat aceluia care iti prezinta analizele medicale" ci e mai usor sa spui " Nu cersi cand nu ai motive sa nu poti munci " Trebuie combatut pacatul iar nu cei afectati de el. |
Citat:
Se intelegea ca e vorba despre diversi indivizi in toata puterea varstei, unii destul de tineri, care nu se sfiesc sa intinda mana si sa-si dreaga un glas mieros. Multi sunt foarte bolnavi, dar demni si cinstiti. Nici nu cer, nici nu intind mana, dar se duc la serviciu si-si mananca painea lor. Daca pe unul pe care-l vezi beteag sau batran il recunosti ca e amarat, pe un altul, pe care-l vezi in acelasi loc ... ca el cu asta se ocupa si e tanar, fara handicap fizic si care ar putea sa munceasca ceva.. mai poti sa-l iei tot de sarman? Daca nu am atins masura desavarsita a milosteniei, care nu cauta la fata omului si la cat de des vine sa-ti ceara ceva, cred ca e necesara o triere nu dupa rase sau judecati superficile ci o constatarea reala a situatiei - pentru ca miluesti pe unul tanar si intreg la trup si constati ca in spatele lui mai e un batran sau un infirm sau un sarac din acela autentic, in privinta caruia nu ai cum sa te inseli. Asa ca pachetelul cu mancare sau haina sau banul sa-l dam celor care par a avea mai multa nevoie de ele iar celor fata de care avem dubii serioase sa le adresam o rugaciune, un cuvant cald... |
Citat:
De unde stii ca tanar fiind nu are vreo boala psihica sau cine stie3 ce alt handicap ? Vederea nu e mereu suficienta. Sau de unde stii ca cel batran ,nu e cersetor de profesie? Caci pe aceasta se bazeaza si dealerii de cersetori : sa aiba un aspect cat mai garbov si bolnav , ca sa fie cat mai productiv in a insela oamenii . Cel mai rational e sa dai tutror putin,asa cum a facut amicul tau ,nu degeaba a sustinut el ca avut o revelatie prin asta ! Normal,excluzi pe unul care stii clar ca insala, desi Evanghelia ne spune ca celui care iti fura haina ,lasa-i si camasa.... Oare de ce? Tocmai pt a vedea ca inselatorul nu e doar in ceilalti ,ci mai ales in noi. |
Pentru mine mai e cale lunga pana aici - vezi raspunsul 778 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...166#post571166
|
Citat:
Va marca trecerea de la ratiunea rece , la ratiunea filtrata de glasul inimii . Daca daruiesti 1 leu cui merita nu ai facut mare lucru, dar daruieste o singura data cui nu merita,impotriva gandului tau care va tinde sa te impiedice ,si vei vedea cum te va inunda bucuria .Vei zice atunci : daca as fi stiut de acest sentiment as fi daruit 100 ron numai ca sa il simt mai repede. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Numai acolo oamenii pun cu adevarat pret pe "ambalaj" :) Dupa judecata mea,un cersetor nu poate fi decat neingrijit si nespalat,deoarece nu are resurse (apa calda,casa,baie,bani,sapun,etc) |
Citat:
Si n-as fi asa sigură că pilda e din Occident, aici nu e vorba de a pune pret pe ambalaj, ci pe calitătile latente (unele) care zac în oameni, si de a-i stimula să faca ceva pentru ei însisi. (Btw, îmi zicea cineva mai demult, un străin evident, acum vreo 15 ani pe când eram încă în România, că a observat că la noi oamenii pun foarte mare pret pe felul de a se îmbrăca, de a arăta pe cât posibil "la 4 ace" chiar si în reuniuni amicale, mai lejere, fără pretentii. Deci asa suntem văzuti noi românii, apropo de ambalaj). Dacă vrei, chiar si cersetor fiind mai găsesti resurse să te îngrijesti, să te mai speli din când în când. Să nu uităm că sunt chiar si institutii publice care oferă ajutor în acest sens, chiar dacă doar sporadic/ pe termen scurt. Ideea e să vrei să te ajuti si singur. Că doar n-o să astepti o viată să vină să te spele altul ! |
Citat:
|
Citat:
Intotdeauna le dau mai mult celor care arata mai rau deoarece starea lor jalnica ma mahneste. Daca sunt cat de cat aranjati si binisor imbracati raman mai la urma pe lista mea. Nu stiu cum sunt alti cersetori,dar multi pe care i-am intalnit eu pe aici sunt si bolnavi mintal(poate si de acea au ajuns pe strazi,ca nu-si pot purta de grija)si sunt murdari si nespalati cu lunile.Poate ca ar avea unde sa se spele,dar nu realizeaza asta pt ca sunt bolnavi. Dar asta este numai parerea mea. |
Citat:
|
Citat:
Sunt destui tineri cersetori de meserie.Nu stii ca lenea poate deveni un viciu ? Cel mai bine sa cumperi mancare ,un covrig ,o chifla si sa o daruiesti .E cel mai bun test.Chiar si unii tigani mici ma refuza daca le dau de mancare iar cei care nu au cu adevarat se multumesc cu acel putin. |
Citat:
Nu cred ca ati uitat cum ma plangeam ca mi se vede rautatea in priviri. Iar acum, sunt detasata pentru ca, asa cum a spus Mihailc, rautatea e rareori innascuta iar cauzele pot fi undeva ingropate adanc, provocate poate de lipsa de iubire si nu numai ... multe pot fi cauzele care ne fac sa parem niste oameni rai, fara sa fim nici mai buni, nici mai rai decat restul. Asa ca eu, "negruta cea cu priviri de gheata", ii sfatuiesc pe toti cei care sunt inclinati sa judece omul la prima vedere sa n-o mai faca. Si cum spunea iustin10 - sa miluim pe cine intalnim in cale! Ca nu stim noi cine e cel din fata noastra, poate e tocmai Hristos care a luat chipul celui pe care suntem cel foarte tentati sa-l catalogam gresit. |
Este trist când nu reușim să trecem peste durerile, frustrările, neajunsurile trecutului sau ale vieții în general, protejându-ne, în schimb, răutatea din priviri.
Ar fi minunat să ne vindecăm inima de aceste dureri. Dacă ne-am îndreptat, la un moment dat în viață, nădejdea către Dumnezeu, vom primi tot ajutorul necesar. De la Domnul, dar și prin oamenii din jur. Știu că nu e ușor să fi trăit momente dure, triste șamd. Dar să nu căutăm în ele scuze pentru o posibilă împietrire, ci șanse pentru mai multă înțelegere, înțelepciune... Nu am scris asta cu gândul de a judeca, sper deci să nu provoc/ redeschid răni. Chiar cred că anumite greutăți ne ajută la maturizare și la debarasarea de lucruri mai puțin importante, spre folosul esențialului. |
Citat:
"Miluieste pe cine gasesti in cale, nu-ti intoarce fata de la cel care iti cere, ba inca si renunta din ceea ce ai nevoie pentru cei mai oropsiti decat tine. Banutul dat insoteste-l de un cuvant cald iar fiecare merinda pe care o dai saracilor da-o in numele unui raposat din familie sau dintre prieteni. Nu te sfii si pune mana ta in mana saracului atunci cand ii daruiesti ceva, sa-i simti frigul din oase iarna si mana nespalata vara, sa simti cum ne iubeste Domnul pe noi atunci cand ne impartasim cu Preacuratele Sale Taine. Cand nu ai nici bani si nici mancare cu care sa miluiesti, atunci ai cuvantul cald, o incurajare si mai ales rugaciunea fata de sarman, orice chip ar lua el. Roaga-te pentru orice sarman pe care il vezi in cale si vei capata inima de mama cu dragoste fierbinte pentru toti oamenii." Despre priviri, in doua randuri Dumnezeu a vrut sa ma ajute sa devin constienta de ele, ceea ce am si facut, iar pana in prezent, am primit de la Dumnezeu un prim semn ca nu le mai am. Dar eu il astept si pe al doilea, ca pe o confirmare ca nu ma insel. Am adus in fata sintagma "negruta cea cu priviri de gheata" deoarece am constatat ca si de la distanta oamenii sunt tentati sa judece. |
Este imposibil să-i ajuți pe toți cei care îți ies în cale. Ba uneori putem chiar greși, încurajând cerșetoria.
Până la urmă facem tot cum ne lasă inima, mai mult sau mai puțin, Domnul știe cel mai bine... Este important ca omul să nu se simtă singur, exclus, abandonat. Asta contează poate mai mult decât banul în sine. Din păcate unele cazuri par fără rezolvare și ajungi să te întrebi dacă nu ajungi să încurajezi/ susții o stare de lucruri bolnăvicioasă, un cerc vicios... |
E bine sa faci fapte bune si milostenie, din buzunarul tau, cat te lasa inima...atata doar sa nu ii prejudiciezi pe cei de acasa.... nu stiu cat de corect este sa faci milostenie din banii altcuiva ( chiar daca consideri tu ca persoana respectiva ar putea face mai mult, nu face indeajuns). Iar faptele bune pe care le faci, ar trebui sa fie in limita legalitatii ( chiar daca unora li se pare ca legea e nedreapta), si nici sa nu contravina, pe cat posibil, politicilor firmei la care lucrezi ( chiar daca, de asemeni, ti se pare tie...). Am vorbit chiar ieri cu baiatul de la firma care " intretine" casa de marcat si mi-a spus clar ca pe nici o casa nu se poate fac stornare ( retur), dcat pe cele care sunt integrate intr-un sistem informatic si se numesc " imprimante fiscale". Eu pot cel mult sa fac factura de retur ( de mana).
A, si referitor la cine ajuti..mi-a intrat odata un baietas, nu avea nici 14 ani, care mi-a spus direct ca a furat ceva din hipermarket...si daca nu ma intereseazasa cumpar...iar dupa prima fraza, temerea mea cea mai mare a fost ca-l urmareste politia si vrea sa il ascund... Asadar, cred ca nu putem niciodata sti daca facm bine ajutand un necunoscut, sau nu.. |
Citat:
Face milostenie(adica intretine luxul rudelor) cu banii lui iar cand trebuie sa plateasca facturi de intretinere,lumina sau mancare se zgarceste cu mama,incat ea trebuie sa sustina toata casa cu venitul ei.Nici nu se ajung,asa ca imi cer bani mie milogindu-se ca nu mai au de paine,ca sunt in urma cu nu stiu ce facturi sau nu si-au cumparat medicamente.Toamna nu au bani de muraturi,de varza,etc... In timp ce nepoatele lor rad cu gura pana la urechi ca i-au mai pacalit si de data asta sau in cazul de fata,m-au pacalit pt ca deficitul trebuie sa-l acoper eu pana la urma... Nu stiu ce sa fac cu el,nu ar face milostenie unei familii nevoiase sau unor cersetori ci el intelege prin milostenie doar sa"ajute"niste rude hoate care profita si mint mereu ca nu au resurse,deoarece ei pun luxul pe primul plan si apoi indatoririle. Milostenie trebuie sa faci din banii tai,care-ti raman dupa ce acoperi facturile in comun cu familia ta;a nu se intelege ca alegi sa-ti donezi toti banii ca mai apoi sa traiesti pe spatele altora vrand-nevrand. Ma rog,frustarile mele referitor la aceste aspect nu vin din faptul ca banii se duc pe milostenii indreptatite ci ca tatal meu este fara minte si considera ca face milostenie cu niste rude mincinoase care au patima luxului. |
Citat:
Daca judecam prea des pe cei ce ne ies in cale,o sa ajungem sa extindem judecata si la cei care nu merita, si au nevoie reala de ajutor. Nu uitati ca cersetorii de profesie s-au perfectionat si nu ii mai recunosti asa usor. Pot adopta exact infatisarea unuia care sa crezi ca merita bani. Dar cel mai rau este ca ne vom impovara sufletul cu judecati si indoieli , ca nu vom putea simti liber fiorul darniciei. Intre 2 rele, prefer sa incurajez cersetoria decat sa imi omor sufletul . Caci si Domnul spune : "Celui ce iti cere,da-i !" Simplu. Nu spune sa dai celui ce iti cere conditionat , daca consideri ca merita . Ce nu se intelege este ca nu chiar asa des ne cere cineva ceva. Cei care au avut curajul sa ne ceara,si-au calcat cumva pe suflet, ne-au vazut pe noi binefacatorii lor, acelora trebuie sa le dam,macar pentru simplu fapt ca au cerut. |
Deși sunt pentru discernământ, cu atât mai mult cu cât nu ai mulți bani și este important ca ceea ce dai să ajungă la cei cu adevărat nevoiași, vreau să observ că în cazul în care, totuși, ceea ce oferi ajunge la un cerșetor mincinos, tu tot în câștig vei fi. Jertfa ta, pe care ai făcut-o din dragoste de Hristos, pentru că așa te-a învățat El, rămâne adevărată și te unește cu Cel pe care L-ai ascultat și urmat. Ai rupt ceva din rodul muncii tale și El a primit dovada dragostei tale.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:44:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.