I.Calin |
21.08.2010 20:53:58 |
Citat:
În prealabil postat de Mikhael
(Post 606)
Cum oare tocmai poporul iubit de Dumnezeu, poporul din care au facut parte marii profeti, care au vestit neincetat venirea Mantuitorului, nu L-a recunoscut pe Mesia?
|
Ca răspuns, o analogie: Cum oare un copil iubit, ajuns la vârstă adultă și căruia părinții, ca orice părinți buni, i-au oferit totul a ales să umble cu o femeie desfrânată și să se căsătorească cu ea și mai apoi, să-și repudieze părinții, să le spună că sunt depășiți, că trebuie să vadă și ei lumea de astăzi, că femeia a avut dreptul la viața ei și în definitiv, ce-i interesează pe ei cu cine se însoară el?
Citat:
(Post 606)
In vremurile biblice, cu siguranta evreii asteptau venirea Sa, erau atenti la fiecare semn, si totusi, cand s-a intamplat, nu au inteles nimic...
Dar, inainte sa-i judecam...sa ne gandim la urmatorul lucru:
(pentru ca eu mi-am pus mereu intrebarea)
Oare daca as fi fost acolo, daca as fi fost evreu atunci...L-as fi recunoscut?
|
Percepția venirii lui Mesia e aceeași cu credința de astăzi: dacă există Dumnezeu de ce nu mi se arată mie, să-l văd și eu? Oamenii sunt aceiași oriunde și oricând. Dar, iertare, judecățile ipotetice gen "dacă" și "parcă" sunt un bun prilej să ne clatine credința. Cel puțin a mea.
Citat:
(Post 606)
De ce nici acum nu recunosc ca au gresit? Cum oare isi explica suferinte prin care au trecut in ultimii doua mii de ani(nu cred ca e o coincidenta), ani in care au fost haituiti prin toata lumea, nu intram in detalii....
|
Ca răspuns, analogia de mai sus: Cum de nu recunoaște fiul iubit minciuna și perversiunea celei de care va divorța cât de curând? Și cum de rămâne departe de părinții săi chiar și după ce nu mai este cu acea femeie? Rușinea, nesiguranța, necredința, dorința de a accepta valorile noului mediu de viață? Golul rămas a fost repede umplut cu surogate... din orgoliu și mândrie, din atotsuficiență cunoscătoare. Nu știu.
|