![]() |
Tot e bine ca nu i-a blestemat pe aia cu care s-a certat pe fb de-a lungul timpului...sau pe hackeri. :)
|
Măi da' ce preocupări demne de Postul Mare aveți...:13:
|
Nu noi ca noi nu am blestemat pe nimeni. Vulcanescu, bine, nici el nu ar fi vrut dar au pus ecumenistii Duminica ortodoxiei in post. :p
|
Citat:
De mirenii care ataca Biserica, spunind ca Patriarhul/Sinodul e eretic, nu a zis nimic, sau de preotii care deschid Biblia, sau de cei care se insoara de enspe ori, cu "pogoramint". Mi-e scirba. Daca asta e crestinism ortodox, ce face Hamsterul Agitat, atunci e posibil ca unii din ai pe care el si tartorul Serafim ii condamna sa ajunga pe bune in Imparatia Cerurilor. |
Mai era in gasca lui Cricetus, inca unu', da' mirean, care mi-a trintit-o: "exista totusi o problema mai mare decit erezia?'.
Speechless. |
Citat:
|
Citat:
Ce zicea Sf. Ciprian al Cartaginei? "Nici cu singe nu se spala vina schismei". Si Ardei Umplut imi zicea mie ca sint necatehizat. In sensul ca nu stiu, in nici un caz. In sensul ca pe unele nu le accept, poate. Dar tot e mai bine decit sa fii unul care rupe biserica in care a fost botezat, din ratiuni de fanatism endemic si rafuiala personala. |
Citat:
Dar tot mai bine să nu-ți pese de proști. Lasă-i pe proști în prostia lor. Iar tu vino cu mine. (o reiterare a celebrului pasaj conform vremurilor actuale):p |
Citat:
Citat:
Iar celalalt argument gresit are cel cu "drepti", pe care reformistii l-au vazut ca o comanda din armata. Ceea ce speri sa intelegi si sa nu te mai iei dupa "teologi" oarecare, e ca Biserica nu poate fi biruita niciodata, nu are devieri, caderi de sute de ani, nevoia de reintoarcere la inceputuri. Citat:
|
Citat:
|
|
La stuf cu ei, la stuf canoanele și învățătura lăsată de Sfinții Părinți, a început noua eră a acelora care habar nu au despre ce vrobesc.
|
Citat:
|
Citat:
In exemplul pe care l-am selectat mai sus, dovedesti cu asupra de masura. Tocmai ca la Liturghia de duminica se refereau canoanele, si nicidecum la rugaciunea privata. Daca ai fi pus mana sa citesti, nu te mai faceai de ras pe aicea. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Greciii și alții (spre exemplu la Essex) țin liturghia cum spun "reformiștii" ăștia. Dar nu s-au luat după ei, ci invers, "reformiștii" au observat diferențele, le-au pus în practică și au ajuns la concuzia că așa ar fi mai bine. După logica ta avem o Biserică formată și din reformiști cu idei ecumeniste(grecii și cei asemenea). Iar la Essex a fost unul din cei mai mari teologi trăitori.
Pricepe că doar la nivel de Biserică locală poți susține asemenea idei și asta cu indulgență, petru că, repet, nu există un canon în acest sens. |
Citat:
|
Eu văd o poziție punctuală și logică.
|
Citat:
|
Eu zic să nu mai faci afirmații în numele Bisericii când habar nu ai despre ce vorbești. Biserica ne spune clar ce avem de făcut, de asta avem canoanele alea. În lipsă de argumente trecem la atac la personă? Eu zic să te potolești, nu de alta, dar iarăși ai să te plângi că ești "atacat".
|
Citat:
Pune mana si citeste. O sa te folosesti mai mult de studiu decat de dat cu presupusul pe forumuri. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
...:))) Mihai ți-a spus mai direct părerea lui, una la pertinentă și la obiect, despre subiectul de discuție.
|
Citat:
|
Pai nu a tradus seniorul ?
|
On-topic: fostul patriarh Miron Cristea ii matrasea pe nepemei de nu mai stiau cum ii cheama. Ar fi vorbit cu membrii Regentei, cind era regent, in Romania interbelica, si Zisis si Hamsterul Vulcanos si restul termitierei erau declarati persona non grata, daca voiau sa intre in Romania. Adio manastiri prentru ingrasat fanarioti/cataoni, cum era inainte de Vladimirescu. Asa insa, li se cam da apa la moara (sint convins ca Iuliu are dreptate, si e chiar mai mult, adica pitecantropii astia vor sa puna gheara pe cit mai multe parti din BOR (manastiri, biserici, mireni, laolalta cu "cadrele" sacerdotice), pe care sa le suga, ca in vremurile bune din secolul XVIII.
|
Citat:
Ia da-ne o singura sursa, o singura parere avizata, o singura interpretare care sa sustina prostia asta cu care ai venit, si anume ca interdictia canonica privind ingenuncherea duminica se refera la rugaciunea privata si nu la cea publica. Ce aberatie ai putut sa-ti imaginezi (si tot tu acuzi de lipsa de logica), ca parintii sinodali ar fi spus credinciosului: "La Liturghie ai voie sa ingenunchezi, dar la tine acasa nu". |
Ești liber să stai în genunchi la Sf. Liturghie și să te închini oricărei reprezăntări pe care o consideri icoană, cine te oprește? Te poți închina chiar și după ce a început slujba, nu te oprește nimeni. Nu ști cum se face, dar ca și în cazul de față, eu înțeleg că Sfinții spun altceva.
|
Citat:
|
...:)) Ești fenomenal! Dacă eu greșesc să spunem pe anumit subiect, gata sunt ecumenist, apoi orice aș mai spune, chiar și din învățătura Sfinților Părinți, tot idei ecumeniste susțin.
|
Haide, Cataline, te-am provocat sa gasesti un sfant, un parinte, un teolog, un istoric, un liturgist care sa mai fi sustinut vreodata ceea ce sustii tu.
Lasa evolutionismul si ecumenismul, vesnicele tale marote, si revino la subiect. Ai afirmat ca prin canoane se interzice sa ingenunchem duminica, in rugaciunea privata, nu la Liturghie. Da o singura sursa care sa mai sustina asta. |
Cum a fost diminuata pecinginea stilista, asa ar fi trebuit diminuata si cea nepomenitoare.
|
Citat:
Tu nici nu stii ce am vorbit pana acum, ai ajuns la ultimul mesaj. Daca vrei, arata si unde scrie ca se refera la Liturghie, ca tu nu ai citit acele canoane. Ele spun sa nu ingenuncheze de sambata seara pana duminica, dar la Liturghie oricum se ingenuncheaza, cel putin o data. Mai spun ca se poate ingenunchea in celelalte zile, dar reformistii spun ca nici in celelalte zile nu se ingenuncheaza la Liturghie. Asta presupund ca te-ar interesa, ca nu cred ca te intereseaza subiectul. |
Lasa domnule ce spun reformistii, acuma vorbim despre prostiile pe care le-ai spus tu.
Arata-ne un singur autor care a mai sustinut ceea ce sustii tu: ca interdictia canonica de a ingenunchea duminica se refera la rugaciunea privata si nu la cea publica. |
Citat:
Devastarea Manastirii Lacul Frumos, Valcea https://www.youtube.com/watch?v=rO5g...ature=youtu.be Dar, una calda, una rece: Pr. Prof. Univ. Dr. Theodor Zisis a întrerupt pomenirea mitropolitului eretic-ecumenist Antim al Thesalonicului http://prieteniisfantuluiefrem.ro/20...hesalonicului/ Rânduiala din Duminica Ortodoxiei (Sinodiconul Ortodoxiei) https://www.youtube.com/watch?v=Y2ewGm9Rl2M |
Randuiala din Duminica Ortodoxiei...facuta de un preot caterisit. :)
|
Sinaxa panortodoxă care va condamna ”Sinodul” din Creta
http://prieteniisfantuluiefrem.ro/20...dul-din-creta/ |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:04:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.