![]() |
Citat:
Va intreb astfel de lucruri pentru ca sunt sincer curios sa inteleg de ce cred multi oameni in lucruri care mie imi par nesustinute de dovezi si cum fac sa aleaga o varianta religioasa din miile existente. Mai mult, par atat de convinsi de adevarul "absolut" al variantei alese incat resping toate celelalte religii (sau secte din aceeasi religie) ca fiind "rataciri" sau "erezii". Dvs. spuneti ca sunteti crestin. Prin urmare, rezulta ca respingeti afirmatiile facute de iudaism sau islamism ca fiind neadevarate. De ce faceti asta si pe ce dovezi va bazati adeziunea la crestinism si nu la celelalte 2 religii date ca exemplu (evident, intrebarea e valabile pentru toate religiile). |
Citat:
Și mă întreb eu, cine a pus aceste idei în conștiința noastră? Biblia spune simplu, Dumnezeu: Eclesiastul 3:11 11. Orice lucru El il face frumos la vremea lui; a pus in inima lor chiar si GANDUL VESNICIEI, macar ca omul nu poate cuprinde, de la inceput pana la sfarsit, lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu. Ce vroiam să spun eu de fapt? E că la început oamenii aveau o cunoaștere comună a lui Dumnezeu, transmisă încă de la Adam. Aveau o religie comună, o credință comună, ideea că peste ei se află o Autoritate mai presus de ei. Dar ce s-a întâmplat? Vremurile au trecut, oamenii s-au despărțit în grupuri, au apărut apoi limbile, popoarele și uite așa unii dintre ei au uitat de această Autoritate, de Dumnezeul strămoșului lor Adam. Dar ideea de Dumnezeu le-a rămas în minte, chiar și în "negura" conștiinței lor a rămas acel sentiment că au ceva în ei nemuritor. Dar cum credința înaintașilor lor s-a pierdut din diverse motive odată cu vremurile, au început niște "căutări" care au generat încetul cu încetul religii. Și uite așa au apărut apoi și religiile din timpurile noastre. Eu personal cred că Dumnezeul prezentat în biblie este singurul Dumnezeu, cel care a creat pământul și pe om. Este acea "autoritate" pe care primii oameni o recunoșteau deasupra lor. Ați vorbit despre iudaism. Aceasta a fost o formă de "revelare" a lui Dumnezeu. De fapt creștinismul este considerat de unii o "continuare" a acestei religii. Dacă Moise a pus bazele iudaismului, Hristos pe aceleași baze a adus o nouă formă de relaționare a noastră cu Dumnezeu, fiindcă Mântuitorul spune de fapt la un moment dat: Matei 5:17 Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc. Deci este vorba despre aceeași bază, același Dumnezeu. Poate forțez puțin, dar doar optica diferă. Și acesta este creștinismul. Deci nu resping afirmațiile iudaismului/mozaismului biblic ca fiind neadevărate, ci afirm că au fost o formă mai veche de "relaționare" cu divinitatea. Formă înlocuită cu creștinismul. E drept, a vorbi despre iudaismul actual e o altă discuție. De ce resping afirmațiile islamismului? Pentru că islamul se vrea a continua cunoașterea Dumnezeului biblic, dar maniera sa respinge total valorile de dinainte. Dumnezeu nu e schimbător ca omul, nu spune ceva acum și apoi susține total opusul după. Mohamed tocmai asta face, ia o direcție total diferită de până la el. La urma urmei, și islamismul îl înscriu într-o încercare de cunoaștere a acelei "autorități" despre care am vorbit. De ce susțin creștinismul ca singura formă adevărată de cunoaștere a divinității, a autorității de deasupra noastră? Aici pot să aduc un singur argument și e de ajuns, Cuvântul lui Dumnezeu, biblia. Ca să vă explic mai clar, fiindcă el ne-a fost prezentat chiar de Fiul lui Dumnezeu. Deci direct de la Sursă. Nu știu dacă ați înțeles ce am vrut să spun, dar cel puțin am încercat. |
Citat:
Citat:
|
Păi diavolul e deja pedepsit.
|
Citat:
Pedeapsa vine in momentul in care faci ceva ce stii ca e rau, sarpele a stiut asta. Cum l-a convins diavolul (prin ce dialectica)pe sarpe sa colaboreze cu el nu ni se spune dar probabil asa a fost. |
Citat:
Apocalipsa 12:9 "Și balaurul cel mare, ȘARPELE cel vechi, numit diavolul și Satana, acela care înșală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ; și împreună cu el au fost aruncați și îngerii lui. Apocalipsa 20:2 "El a pus mâna pe balaur, pe ȘARPELE cel vechi, care este diavolul și Satana, și l-a legat pentru o mie de ani". De ce l-a pedepsit Dumnezeu pe șarpe? Pentru ca să nu mai fie folosit de diavol în acest fel, că tot Biblia spune: Geneza 3:14 "Domnul Dumnezeu a zis sarpelui: "Fiindca ai facut lucrul acesta, blestemat esti intre toate vitele si intre toate fiarele de pe camp; in toate zilele vietii tale sa te TÂRĂȘTI pe pantece si sa MĂNÂNCI tarana". De unde deducem că înainte șarpele nu se târa pe pământ și nici nu "mânca" țărână. Ceea ce-l făcea extrem de periculos. De fapt biblia spune mai sus: Geneza 3:1 "Sarpele era mai ȘIRET decat toate fiarele campului pe care le facuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: "Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: "Sa nu mancati din toti pomii din gradina"?" De ce a fost pedepsit și șarpele? Un alt motiv ar fi pentru că nu numai omul nu avea voie să mănânce din acel pom, ci nimeni, nici o viețuitoare. Șarpele, chiar dacă a fost folosit de diavol, s-a făcut părtaș la încălcarea acestei porunci și a trebuit să suporte consecințele. Cât despre diavol, își are pedeapsa stabilită și nu va scăpa nepedepsit. |
Am așteptat, dar văd că nu primesc răspunsuri la întrebări, deși nu pot să spun că unii ca t4ilgunn3r sau FlaviusM nu au încercat ceva-ceva.
Așa că vă cer acum alte explicații, poate de data asta cine știe... :) Evoluționiștii susțin că omul nu a trăit în același timp cu dinozaurii, care tot voi spuneți că au "dispărut" acum vreo 65 de milioane de ani. Atunci vă întreb eu, de unde au apărut pe întreg pământul legende cu animale asemănătoare dinozaurilor? De unde poveștile cu dragoni sau cu balauri? Cum vă explicați desenele preistorice de pe stânci sau peșteri care înfățișează viețuitoare asemenea dinozaurilor? Cum vă explicați siturile arheologice unde s-au descoperit lângă urmele de dinozauri, urme de pași umani? Cum vă explicați descoperirea "artefactului londonez", o unealtă asemănătoare ciocanului de astăzi a cărei vârstă în urma testelor cu carbon a fost stabilită la 500 de milioane de ani? (pentru cine nu cunoaște despre ce e vorba, fiindcă observ că nu pot atașa fotografii, am mai scris despre acest lucru aici: http://teonymus.wordpress.com/2013/1...evolutionisti/ ). Vă ascult. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ei evoluționiștii se așteaptă să le folosim și terminologia pe care au ales-o ei. Nu e destul că ne-au băgat pe "gât" perioadele alea din preistorie, cu epoca de piatră, epoca metalelor etc. De parcă evoluția ar fi lege, lucru sigur, nu o simplă teorie. Dar sunt curios să văd ce răspunsuri o să primesc la aceste întrebări. |
Teonymus, eu zic că nu este bine să treci peste "geneza evoluționistă" a ideii de și credinței în Dumnezeu, mai ales că după cum bine vedem ateii și "evoluționiștii" au trecut peste problemă ca și cum nici nu ar exista și ca și cum nici nu ar fi ridicat-o cineva.
|
Citat:
|
Citat:
Maimuțele și cimpanzeii fac parte din categoria primatelor însâ sunt diferite, la fel cum papagalii și porumbeii sunt păsări dar nu sunt aceași chestie. Citat:
|
Citat:
In engleza cimpanzeu este chimpanzee sau prescurtat chimp, in nici un caz ape. Nu mai inventa definitii arbitrare doar pentru ca altfel nu poti repeta aceeasi placa pe care o repeta strainii, noi le spunem maimute la toate. :) http://dexonline.ro/definitie/cimpanzeu Specie de maimuță mare, antropomorfă, cu membrele anterioare lungi, cu blana și pielea neagră Maimuță antropoidă, de talie medie, cu membrele anterioare lungi, cu blana și pielea de culoare neagră și cu coada scurtă. Deci pe unde te uiti dai numai de maimute. Asa ca obisnuieste-te cu gandul asta. |
Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ape Nu o să dezbat semantica cu tine, sunt două lucruri diferite, consultă un manual de biologie dacă nu mă crezi. |
Citat:
|
Noua "teorie" despre "stramosul omului " :
http://www.dailymail.co.uk/sciencete...eneticist.html http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/...77_306x423.jpg Atat. :71: |
Citat:
Dacă ai fi citit documentele cercetătorului, nu doar articolul de știri, este doar o ipoteză deocamdată. |
Citat:
Btw. daca citesti cu atentie pasajul cu care ai vrut sa-mi dai in cap o sa observi ce vrea sa spuna cercetatoaru lu` peste prajit acolo : "Le cer cititorilor sa judece cu moderatie plauzabilitatea unei asemenea incrucisari. Eu sunt un expert in hibrizi si pot sa va asigur ca intelegem foarte vag hibridizarea la nivel molecular pentru a putea afirma ca o asemenea incrucisare nu ar fi posibila. Oricine manifesta siguranta cu privire la acest lucru o face din cauza prejudecatilor nu datorita cunoasterii. Deci el acolo se apara, spune sa nu aruncam cu piatra inainte sa intelegem mai multe. Eu chiar il admir, e de preferat un asemenea cercetator care macar are niste idei unuia care ne cere sa ne imaginam....Daca ar face-o in timpul liber si pe banii lui ar fi si mai bine.:71: |
Citat:
La fel și cu Teoria Evoluției pentru tine, ai o idee cam cum crezi tu că funcționează dar refuzi să citești o carte în care ți se explică cu adevărat, preferi site-uri și articole la nimereală care nici măcar nu atinge suprafața noțiunii. |
Conform dictonului iubit și folosit de știință "o poză face cât o mie de cuvinte", un mic experiment, ceva, care să dovedească teoria?:33:
|
Citat:
|
Citat:
Dar se întâmplă exact cum am fost avertizat. Cum nu aveți niște răspunsuri logice, vă eschivați corectându-i pe cei care nu folosesc corect "terminologia" evoluționistă, de parcă ar fi asta nu știu ce mare greșeală din partea noastră. Nu e cine știe ce "greșeală", pentru că evoluția în sine e o greșeală. Am citit și cărți evoluționiste, dar recunosc, nu m-a "atras" să-mi umplu biblioteca cu ele. Ar trebui să o fac? Cât știu despre ea mi-e de ajuns să-i înțeleg inepțiile. Dar repet, aștept răspunsuri, nu eschivări. |
Citat:
Cum vă explicați atunci că orice stat civilizat, indiferent de religie, a renunțat la munca neîntreruptă și a adoptat modelul iudeo-creștin al zilei libere? Pe lângă cea religioasă, ziua de odihnă are și o latură psihologică datorită căreia aceștia au adoptat-o. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pe cand, supranaturalul, prin definitie, are limite mult mai largi. :) |
Citat:
In agricultura, cel putin cea de subzistenta, nici acum nu este de 8 ore practic iar daca n-ar fi presiuni din partea modelului crestin, n-ar exista nici a 7a zi de odihna pe saptamna. Inca o data, fiziologia umana a functionat ce secole, milenii chiar, fara zi de odihna asa cum a functionat cu mai mult de 8ore de munca pe zi. |
Citat:
|
Citat:
Pentru toata lumea: se invata la scoala, omul este o primata mare (great apes). Primatele mari sunt altceva decat maimutele. Cimpanzeul este o primata mare. Cimpanzeul nu este o maimuta. Primatele mari s-au despartit din trunchiul comun cu celelalte maimute acum 10 milioane de ani. Omul a aparut acum 100...200 mii de ani. Afirmatia "omul se trage din maimuta este o tampenie. Profesorii dumitale sau cine ti-a spus-o e un retardat. |
Afirmatia / parerea ca evolutia s-a oprit este o alta tampenie monumentala. Retardatul care a emis-o este inca mai cretin ca cel de la raspunsul precedent. Evolutia nu poate fi oprita, atata timp cat exista mutatii. Evolutia nu are tot timpul aceeasi viteza. Unele specii au evoluat minimal timp de milioane de ani (rechinii); altele au evoluat exploziv in cateva zeci de mii de ani (oamenii).
Daca omul este mai inteligent nu inseamna ca este mai evoluat. Toate speciile sunt la fel de evoluate, daca exista in mod natural. Pune omul in ocean sau in jungla sau pe o banchiza si nu va supravietui prea mult. Evolutie inseamna adaptare la mediu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
CIMPANZÉU, cimpanzei, s. m. Specie de maimuță mare, antropomorfă, cu membrele anterioare lungi, cu blana și pielea neagră (Pan troglodytes) – Din fr. chimpanzé Sa-i faci pe unii retardati cand nu stii sa citesti in DEX ? Asa ceva ? :71: |
Este doar o manipulare verbala pentru a evita sa intre in coliziune directa cu ideea.
Intre timp, se pare ca un om de stiinta a reusit sa descopere cum au aparut ateii. E ca in povestea aia: "Tati, credinciosii spun ca au fost creati de Dumnezeu iar ateii spun ca se trag din maimute, cine are dreptate?". "Toti, fiule". |
Citat:
|
Poate mi-a scapat mie, dar unde este descris de atei mecanismul prin care se pot produce accidental mutatii valide in codul genetic din care sa rezulte in mutatii biologice valide?
|
Citat:
Un exemplu ar fi la elefanți. Cu toții știm că elefanții sunt vânați pentru fildeș, selecția naturală a împins evoluția acestor mamifere în așa fel în cât greautatea acelor colți de fildeș a scăzut în timp și continuă să scadă. http://i.imgur.com/zzWIb4l.png] (Grafic bazat pe date publicate de ”Uganda Game Departament” în 1962) |
Citat:
Citat:
A monkey is a primate of the Haplorrhini suborder and simian infraorder, either an Old World monkey or a New World monkey, but excluding apes (including humans). There are about 260 known living species Respectiv The Hominidae (/hɒˈmɪnɨdiː/; also known as great apes[notes 1]) form a taxonomic family of primates, including four extant genera: chimpanzees (Pan) – 2 species gorillas (Gorilla) – 2 species humans (Homo) – 1 species orangutans (Pongo) – 2 species.[1] Sursa: Wikipedia |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:43:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.