Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ignorati sectantii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14346)

stefan florin 14.10.2012 14:39:42

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475921)
Dacă Se plimba prin pridvor înseamnă că a respectat tradiția? Ce-ai fi vrut, ca de Hanukkah să Se ascundă în pivniță până trecea ziua? Mai degrabă aici se aplică argumentul tău că îi găsea pe iudei la Templu (în ziua înnoirii Templului).

putea foarte bine ca in acesta zi de sarbatoare iudaica sa se duca in alta parte, dar a fost in templu participand la sarbatoare. In plus: UNDE ESTE CRITICA LUI HRISTOS LA ADRESA ACESTEI SARBATORI? Facea parte din traditia iudaica, traditie care este rea dupa parerea ta de adventist

Citat:

Ba chiar că au existat suficiente ocazii în care a fost nedreptățit și ar fi trebuit să răspundă cu "ochi pentru ochi" conform acestei legi. Însă El n-a respectat niciodată această lege.
si unde spune ca a desfiintat-o? EL a spus ca NU a venit sa STRCE legea ci sa o implineasca

Citat:

Mai exact omul era continuu în prezența lui Dumnezeu, până la alungarea din Eden. În condițiile actuale, ziua a șaptea este o ocazie în care putem veni în Casa Domnului pentru a fi în prezența Sa, deci sabatul e și o zi a părtășiei cu Dumnezeu și frații, nu doar zi de odihnă.
asta e esenta crestinismului: ca omul sa fie TOT timpul in partasie cu Dumnezeu si fratii si nu doar o zi pe saptamana

Citat:

Actualmente, sinagogile sunt într-adevăr niște complexe ce cuprind pe lângă sala de cult și școli, băi și alte anexe. Pe vremea aceea sinagoga avea și rol social pentru întâlniri publice.
nicaieri nu gasim scris ca Hristos s-ar fi dus in sinagoga pentru socializare (in alta zi decat cea de sabath). Crezi ca evreii isi lasau treburile cotidiene (marea majoritate a provincialilor erau saraci si sa nu uitam ca erau si sub stapanire romana care cereau taxe) pentru a sta la un pahar de vorba in sinagoga?

Citat:

Nu ai dat niciun text, în fine, nu mai contează...
poti cauta si singur in Biblie: perioada cuprinsa din Intrarea Domnului in Ierusalim si arestarea Lui. Acolo ai sa vezi ca a predicat in templu (si NU a fost NICI O zi de sambata)

Le "respectau" în sensul că nu le pângăreau (deși mai făceau și asemenea acte), însă nicidecum nu le celebrau.

Cum să fie fals? Este chiar captură după manuscris (găsești pe internet), am adăugat doar sublinierile cu roșu să le vezi mai ușor. Poftim, același verset și în Codex Vaticanus din sec. IV (sublinierile îmi aparțin):
http://imageshack.us/a/img804/6748/e...xvaticanus.jpg

[quote]Dacă nu ai încredere într-o traducere ortodoxă, cum am mai spus, ia-te după original.[quote]
am incredere in traducerea ortodoxa, de aceea o folosesc pe cea a fostului patriarh Teoctist-editata in timplul lui

Citat:

În schimb apostolii nu. Și nu uita, ei au evangelizat Imperiul Roman, singura Scriptură fiind Vechiul Testament. Care Scriptură vorbește doar de sfințirea și binecuvântarea sâmbetei. Nu că NT ar vorbi de sfințirea și binecuvântarea duminicii, dar ți-am reamintit în caz că ai uitat.
te incurci in cuvinte. Daca apostolii au EVANGHELIZAT imperiul roman, cum puteau ei sa faca asta cu scripturile VT? Puteau doar sa iudaizeze imperiul cu religia mozaica (Vechiul Testament). Evanghelia nu a adus-o Hristos? (de aici si termenul de evangelizare). Apostolii l-au facut cunoscut LUMII pe Hristos si invataturile Sale (evanghelia) si nu invataturile mozaice ale VT

osutafaraunu 14.10.2012 15:43:26

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 476423)
putea foarte bine ca in acesta zi de sarbatoare iudaica sa se duca in alta parte

Putea, doar că nu stefan florin Îi făcea programul zilnic...

Citat:

dar a fost in templu participand la sarbatoare.

Asta nu scrie, scrie doar că Se plimba.

Citat:

Facea parte din traditia iudaica, traditie care este rea dupa parerea ta de adventist

N-am spus că era rea, am spus doar că n-a promovat-o și mai ales faptul că a desființat-o. Tu mai ții sărbătoarea Hanukkah?

Citat:

si unde spune ca a desfiintat-o? EL a spus ca NU a venit sa STRCE legea ci sa o implineasca

Păi aici se vede ce a desființat și ce NU A STRICAT. Toate sărbătorile ceremoniale au fost desființate.

Citat:

asta e esenta crestinismului: ca omul sa fie TOT timpul in partasie cu Dumnezeu si fratii si nu doar o zi pe saptamana

Da, însă sfințită și binecuvântată e una singură: ziua a șaptea.

Citat:

am incredere in traducerea ortodoxa, de aceea o folosesc pe cea a fostului patriarh Teoctist-editata in timplul lui

Ai spus:
Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 475907)
si ai vrea sa ma iau dupa versiunea Nitulescu caci de...ar fi mai buna?

asta înseamnă că versiunea Nitzulescu nu e bună? O versiune ortodoxă nu e bună? De ce ar fi mai bună versiunea din timpul lui Teoctist? Și de ce ar fi mai bună la Evrei 4, unde e dovedit că prezintă modificări grave față de textul grecesc?

Citat:

Daca apostolii au EVANGHELIZAT imperiul roman, cum puteau ei sa faca asta cu scripturile VT?

Uite așa pentru simplul motiv că NT încă nu fusese scris, iar ei considerau VT ca Scriptura cea inspirată de Duhul Sfânt și mai ales "de folos". 2 Tim.3,16.

Citat:

Evanghelia nu a adus-o Hristos? (de aici si termenul de evangelizare).

Hristos a venit în ce privește scriptele cu aceeași Scriptură a VT (versiunea Septuaginta), citând foarte des din ea. Nu înțeleg de ce voi o respingeți? Mai exact respingeți doar ce nu vă convine...

stefan florin 14.10.2012 17:24:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 476435)
Putea, doar că nu stefan florin Îi făcea programul zilnic...

ironie prost aleasa

Citat:

Asta nu scrie, scrie doar că Se plimba.
omul se duce intr-un locas de inchinare (cum era templul din Ierusalim) cu un scop precis: de a se inchina Divinitatii si se a participa la slujbele (ceremoniile) religioase care se oficiaza acolo, in cazul de fata Sarbatoarea reinoirii templului. Nu se duce pentru a se plimba (cu scop de agrement). Nu stiam ca templul din Ierusalim era un fel de Champs Elysee al evreilor

Citat:

N-am spus că era rea, am spus doar că n-a promovat-o și mai ales faptul că a desființat-o. Tu mai ții sărbătoarea Hanukkah?
ai criticat mereu Traditia. Hristos nu a facut-o (decat pe cea care a inlocuit legea). Eu nu tin Hanukkah pentru ca e o sarbatoare cu tenta nationala evreiasca ce NU are legatura cu Hristos

Citat:

Păi aici se vede ce a desființat și ce NU A STRICAT. Toate sărbătorile ceremoniale au fost desființate.
unde scrie asta? Versetul biblic amice! Ai uitat...sola Scriptura...tu care critici traditia ai putut sa uiti tocmai acest lucru? Nu-i frumos!

Citat:

Da, însă sfințită și binecuvântată e una singură: ziua a șaptea.
pana acum NU ai adus dovezi scripturistice care a arate ca sabath-ul primordial e sambata vostra

Citat:

Ai spus:
asta înseamnă că versiunea Nitzulescu nu e bună? O versiune ortodoxă nu e bună? De ce ar fi mai bună versiunea din timpul lui Teoctist? Și de ce ar fi mai bună la Evrei 4, unde e dovedit că prezintă modificări grave față de textul grecesc?
pe ce te bazezi cand faci o astfel de afirmatie?

Citat:

Uite așa pentru simplul motiv că NT încă nu fusese scris, iar ei considerau VT ca Scriptura cea inspirată de Duhul Sfânt și mai ales "de folos". 2 Tim.3,16.
asa si? Ce daca nu fusese scris? Apostolii nu m-ai stiau invatatura spusa oral de Hristos? O uitasera? Pavel nu a fost cu Iisus in timpul petrecut de Hristos pe pamant, dar uite ca stia BINE invatatura acestuia chiar daca NU fusese pusa in scris pe hartie (pergament)
PS:Pavel spune ca TOATA Scriptura este inpirata de Dumnezeu...si de folos, deci si "ochi pentru ochi" este de folos-a fost data acesta invatatura TOT de Dumnezeu si se gaseste in Scriptura. Aplici tu asta?

Citat:

Hristos a venit în ce privește scriptele cu aceeași Scriptură a VT (versiunea Septuaginta), citând foarte des din ea. Nu înțeleg de ce voi o respingeți? Mai exact respingeți doar ce nu vă convine...
pe bune?! Hai sa vedem:
"Ați auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu preacurvești.”
Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui" (Matei 5:27-28)-Biblia Cornilescu
Nu e putin diferita Evanghelia lui Hristos fata de Scripturile VT?
Si apropos CINE respinge VT?

writer 14.10.2012 20:05:31

nenea "osutăfărăunu", s-o pocăit după ce o suferit o depresie puternică care l-o ținut culcat la pat multă vreme...întâiaș dată o încercat la mănăstire dar când o văzut ce greu îi acolo, că trebuie să facă ascultare, s-o gândit să opteze pentru o variantă mai ușoară, la adventiști.

moromete 14.10.2012 20:26:55

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 476408)

Daca avem leac pentru cei din prima categorie, atunci puteti fi sigur ca si pentru cei din a 2-a categorie avem.

Si de ce nu-l folositi (leacul)? Caci sunteti "campioni" la betivi, hoti, mincinosi, curvari, etc.

moromete 14.10.2012 20:29:55

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 476413)
Unde scrie in Sfanta Scriptura ca aceste invataturi le gasim numai in Sfanta Scriptura si nicaieri in alta parte?

Nu scrie in Sfanta Scriptura ci sunt scrise in Sfanta Scriptura. Conoasteti dvs. o alta Carte in care sa fie scrise invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli?

Crestinii trebuie sa cunoasca bine invataturile lui Hristos.

moromete 14.10.2012 20:38:20

Citat:

În prealabil postat de writer (Post 476478)
nenea "osutăfărăunu", s-o pocăit după ce o suferit o depresie puternică care l-o ținut culcat la pat multă vreme...întâiaș dată o încercat la mănăstire dar când o văzut ce greu îi acolo, că trebuie să facă ascultare, s-o gândit să opteze pentru o variantă mai ușoară, la adventiști.

Poate a considerat ca este mai bine sa faca ascultare de Dumnezeu, respectand poruncile Sale, nu legile manastiresti. Nu crezi ca a ales bine?

"Aici este rabdarea sfintilor care pazesc poruncile lui Dumnezeu" (Apocalipsa 14:12, vezi si 12:17).

P.S. Nu sta bine unui crestin sa se tina de nascociri rautacioase despre altul.

Illuminatu 14.10.2012 21:40:44

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476489)
Si de ce nu-l folositi (leacul)? Caci sunteti "campioni" la betivi, hoti, mincinosi, curvari, etc.

Pai, nene, hai sa facem o comparatie: la betivi poate suntema inaintea voastra, dar la hoti nu prea cred. Ute, de exemplu fostul primar de Cluj, Apostu cred ca-l cheama este penticostal.
Iar la tras minciuni, mai mari mincinosi ca voi "nu se exista" pe lumea asta. Toti sunteti mincinosi ca invatati pe oameni minciuni despre Dumnezeu. Ba inca aveti si scoli de minciuni gogonate.

La curvari, du-te matalutza la scoala voastra de tineri sau urmareste Feisbucul sa vezi cati tineri de la voi se posteaza pe internet in plinatatea nuditatii lor.
Ah, era sa uit: matale stii ca este in America o casa de-a voastra de rugaciune, zice-se, plina ochi de homosexuali? Ia intreaba-ti pastorul! Daca ajungi vreodata pe acolo te sfatuiesc sa tragi vreo 2 schnaps-uri inainte ca sa uiti repede ce ti se va intampla. Dar sa nu uiti unde ti-ai pus cheia de la centura de castitate!

La noi nu vezi biserici intregi de pidoznici ca la voi.

Illuminatu 14.10.2012 21:57:10

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476491)
Nu scrie in Sfanta Scriptura ci sunt scrise in Sfanta Scriptura. Conoasteti dvs. o alta Carte in care sa fie scrise invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli?

Uite aici, nene moromete, ce mai propovaduiesc pastorii vostri de prin America. Cica pastorul John Bradshaw care a tinut o serie de prelegeri "Sta scris..." in Las Vegas a zis asa:
"Let me tell you, anyone who says they know what the mark of the beast is... (Bradshaw looks the ground with a smiling shake of his head and snickers.) No one knows what the mark of the beast is."

Deci pastorul vostru a spus anul trecut ca nimeni nu poate sa spuna care mai este semnul fiarei. Pana nu demult sustineati sus si tare ca 666 este numele Papei de la Roma.
Va schimbati ideologia de la un an la altul.
Sunteti niste mincinosi! Apropo, sa stii ca eu stiu ce reprezinta 666: osutafaraunu inseamna 99, nu-i asa? Iar 9+9=18=6+6+6.
Deci iata ca osutafaraunu este, de fapt, 666! Ai face bine sa rupi legatura cu el!

moromete 15.10.2012 07:09:55

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 476505)
Pai, nene, hai sa facem o comparatie: la betivi poate suntema inaintea voastra,

Poate!? Nu inteleg ce va face sa va indoiti?

Citat:

dar la hoti nu prea cred.

Aveti macar o idee care sunt proportiile prin puscarii? Stiti cati sunt adventisti si cat sunt ortodocsi?

Citat:

Iar la tras minciuni,

Cred ca nu trebuie sa va fortati. Sunteti un bun exemplu.

Citat:

La curvari, du-te matalutza la scoala voastra de tineri sau urmareste Feisbucul sa vezi cati tineri de la voi se posteaza pe internet in plinatatea nuditatii lor.

Cred ca este o minciuna. Eu nu am vazut nici tanar/a adventist/a postand nud.

Citat:

Ah, era sa uit: matale stii ca este in America o casa de-a voastra de rugaciune, zice-se, plina ochi de homosexuali?
La noi nu vezi biserici intregi de pidoznici ca la voi.

Minciuna (sigura). Adventistii nu accepta homosexualitatea. Faptul ca exista o adunare de homosexuali care si-au luat denumirea de "adventisti", este problema lor, dar nu au absolut nici o legatura cu Biserica Adventista de Ziua a Saptea (lucru pe care cred ca il stiati dar ati preferat sa mintiti).

nutucutu 15.10.2012 08:00:02

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476491)

Domnule, ati subliniat un lucru: NUMAI IN SFANTA SCRIPTURA. Unde scrie ca trebuie sa ne ghidam numai si numai dupa Sfanta Scriptura?

nutucutu 15.10.2012 08:18:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 476391)
Sunteți foarte spirituală. Încă puțin și-l ajungeți din urmă pe Illuminatu.

Si totusi, sunteti de departe infailibilul forumului. Pana si apostolii au avut caderi si indoieli si s-au adunat la Ierusalim sa se sfatuiasca. Nu e cazul dumneavoastra, ca doar nu aveti nevoie de preoti si de sfaturi! Biserica dumneavoastra nu are betivi, curvari, cersetori, pacatosi, sunteti o biserica de sfinti, iar printre ei o gramada de mici dumnezei care-i invata pe ceilalti care e mersul Universului; dumneavoastra faceti parte dintre ei.

Illuminatu 15.10.2012 09:35:46

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476590)
macar o idee care sunt proportiile prin puscarii? Stiti cati sunt adventisti si cat sunt ortodocsi?

Dumneata ai idee ce e "o proportie"? Este ceva raportat la altceva.. Ia mai pune mana si citeste!

Citat:

Cred ca este o minciuna. Eu nu am vazut nici tanar/a adventist/a postand nud.

Sunteti, deci, un om credincios! Faptul ca nu ati vazut nu inseamna ca nu exista, nu-i asa? Aveti voi o remarca de 2 bani pentru a-i explica unui om ce este credinta: daca in timpul zilei nu se vad stelele inseamna ca ele nu exista? Daca nu i-ati vazut inseamna ca nu exista?
Ia mai cercetati, ca sunteti buni la cercetat!

Citat:

Minciuna (sigura). Adventistii nu accepta homosexualitatea. Faptul ca exista o adunare de homosexuali care si-au luat denumirea de "adventisti", este problema lor, dar nu au absolut nici o legatura cu Biserica Adventista de Ziua a Saptea (lucru pe care cred ca il stiati dar ati preferat sa mintiti).

Sectarii tai una afirma oficial si alta fac pe la spate. Si nu e prima data.
Si tocmai ca pidoznicii tai au legatura cu secta ta: secta voastra sambetista ii accepta, chipurile pentru a-i aduce pe calea cea buna. Ideea e, insa, ca acestia si-au facut o asociatie acceptata de varanii vostri din America.
Ia mai cerceteaza, iar daca nu vorbesti "pe engleza" intreaba-ti pastorul!
Ia de-aici:
http://www.sdakinship.org/
http://www.religioustolerance.org/hom_sda.htm
http://www.youtube.com/watch?v=mJ72D55UWSo
http://www.sdagayperspectives.com/index.htm
http://spectrummagazine.org/node/2694

Ti-ajung?
Mai sunt o gramada. Cerceteaza si vezi adevarata fata a asa-zisei "biserici" din care faci parte.
HOMOSEXUALITATEA ESTE OFICIAL ACCEPTATA LA VOI! NU PE FATA, DOAR PE DOS!

Illuminatu 15.10.2012 11:38:28

Citat:

Faptul ca exista o adunare de homosexuali care si-au luat denumirea de "adventisti", este problema lor, dar nu au absolut nici o legatura cu Biserica Adventista de Ziua a Saptea (lucru pe care cred ca il stiati dar ati preferat sa mintiti).

Nu v-ati intrebat de ce oamenii aceia amatori de placeri carnale neconforme tin cu dintii la titulatura lor de "homosexuali adventisti"?
Va sugerez eu o posibila explicatie: cu toate ca isi stiu faptele, nu constientizeaza gravitatea lor. Si pe deasupra, mai cred ca aderarea lor la conceptia adventista nu prea vine in contradictie cu faptele lor, astfel ca, desi pidoznici fiind, dar tinand sambata SE VOR MANTUI!

Ce inseamna asta: ca filosofia voastra de viata NU PRODUCE SCHIMBARI MAJORE IN VIATA MORAL-CRESTINA. Imi tot spuneti de betivii care s-au corectat la voi. Eu va spun ca betivii aceia care s-au corectat la voi - inclusiv Dvoastra.- sunt botezati la ortodocsi, iar botezul acela real sprijina vointa omului.
Veti spune atunci de ce nu s-au corectat cand vietuiau la ortodocsi. Pentru ca ceea ce i-a scuturat pe ei si i-a determinat sa renunte la viciu a fost amenintarea voastra cu sfarsitul lumii: ei au crezut asta si au renuntat la acest viciu DIN FRICA. SI TOT DIN FRICA S-AU SI "REBOTEZAT" LA VOI. Daca ar fi participat la Sf.Liturghie ortodoxa ar fi auzit si acolo: "... Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie. Amin!" ATENTIE! Invierea mortilor si NU sfarsitul lumii, cum spuneti voi! E o mare deosebire!

Propovaduirea voastra este propovaduirea FRICII SI A ANXIETATII.

Si ca sa probez mai departe ceea ce am afirmat, uitati-va la tinerii vostri. Pe de o parte tremurand de frica venirii Mantuitorului ortodocsii viciosi mai in varsta se "reboteaza" la voi, dar pe de alta parte nu sunteti in stare sa oferiti modele de vietuire crestina autentica, plina de duh crestinesc tinerilor vostri, care pleaca de la voi secatuiti de energiile benefice ale tineretii, abia purtandu-si trupurile sleite de dieta nesanatoasa si indopati, saracii, cu vitamina B12, care numai in carne se gaseste in mod natural.

Te-ai intrebat vreodata de ce tinerii vostri va parasesc? Desigur iti vei spune ca tinerii aceia care pleaca sunt printre cei care resping CU BUNA STIINTA adevarul, bucurandu-te in sinea ta ca tu, eroul azs, ai ramas pe baricade luptand din greu pentru adevar.
ADEVARUL E CA TE DOARE FIX IN COT DE ACEI TINERI!!

Ca sugestie, ceea ce cred eu ca tinerii resping la ideologia voastra este tocmai acest scenariu penibil si grotesc al "timpurilor din urma", din care lipseste pana si cea mai marunta senzatie de compasiune (ce sa mai vorbim de o teologie a iubirii) si care se numeste tendentios "teologia adventista".

"34.Vă spun: În noaptea aceea vor fi doi într'un pat; unul va fi luat, iar altul va fi lăsat.
35.Două vor măcina împreună; una va fi luată și alta va fi lăsată.
36.Doi vor fi în țarină; unul se va lua și altul se va lăsa“.Luca 17.

moromete 15.10.2012 18:01:11

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 476599)
Sectarii tai una afirma oficial si alta fac pe la spate. Si nu e prima data.
Si tocmai ca pidoznicii tai au legatura cu secta ta: secta voastra sambetista ii accepta, chipurile pentru a-i aduce pe calea cea buna. Ideea e, insa, ca acestia si-au facut o asociatie acceptata de varanii vostri din America.
Ia mai cerceteaza, iar daca nu vorbesti "pe engleza" intreaba-ti pastorul!
Ia de-aici:
http://www.sdakinship.org/

Ati facut exact ce va spuneam aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1370
Aduceti in discutie o gruparea care si-a dat denumirea de "adventisti" si cu care Biserica Adventista de Ziua a Saptea a fost in litigiu (tocmai din cauza denumirii pe care si-a dat-o).

Este josnic modul in care vreti sa aruncati cu noroi. Macar daca ati face-o in mod cinstit (aducand in discutie probleme reale ale adventistilor).

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 476599)
Ti-ajung?
Mai sunt o gramada.

Va referiti la minciunile dvs.? Imi (ne) ajung. De mult.

moromete 15.10.2012 18:17:06

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 476602)
Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie. Amin!" ATENTIE! Invierea mortilor si NU sfarsitul lumii, cum spuneti voi! E o mare deosebire!

Alta minciuna. Aratati o singura postare (de pe acest forum), in care un adventist a propovaduit "sfarsitul lumii". Eu pot sa va dau zeci de postari in care adventistii au trambitat nadejdea invierii. Au fost deschise, de catre adventisti, chiar topicuri care sa scoata la lumina invierea, ingropata sub doctrina nemuririi mortului (care nu este nicidecum adventista).

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 476602)
Propovaduirea voastra este propovaduirea FRICII SI A ANXIETATII.

Iarasi spuneti o mare minciuna.
"Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui" (1 Ioan 5:3). Adventistii (si alte confesiuni neo/protestante) stiu ca Dumnezeu, in marea Sa dragoste, a facut totul pentru mantuirea noastra. Noi, trebuie doar sa primim acest dar nemeritat si astfel ne vom purta ca niste copii plini de dragoste fata de Tatal lor.
"În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvîrsită izgoneste frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n-a ajuns desăvîrsit în dragoste.(1 Ioan 4:18)

"Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste si de chibzuintă".(2 Timotei 1:7)

Illuminatu 15.10.2012 18:42:01

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476655)
Ati facut exact ce va spuneam aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1370
Aduceti in discutie o gruparea care si-a dat denumirea de "adventisti" si cu care Biserica Adventista de Ziua a Saptea a fost in litigiu (tocmai din cauza denumirii pe care si-a dat-o).

Este josnic modul in care vreti sa aruncati cu noroi. Macar daca ati face-o in mod cinstit (aducand in discutie probleme reale ale adventistilor).

Nene, stii ceti in engleza?
Nu trebuie decat sa deschizi un link si sa citesti. Si te vei cruci!!

Illuminatu 15.10.2012 18:44:32

Citat:

Dar cand tu ai aruncat cu noroi in legile de vietuire monahiceasca ortodoxa nu a fost josnic?
Nemernic de sectar!
Tu nu te vezi pe tine, ipocrit de sectar?

Illuminatu 15.10.2012 18:46:49

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476656)
Aratati o singura postare (de pe acest forum), in care un adventist a propovaduit "sfarsitul lumii". Eu pot sa va dau zeci de postari in care adventistii au trambitat nadejdea invierii. Au fost deschise, de catre adventisti, chiar topicuri care sa scoata la lumina invierea, ingropata sub doctrina nemuririi mortului (care nu este nicidecum adventista).

Auzi, trambita sparta, nu propovaduiesti tu ca pamantul acesta si cerul acesta vor pieri, vor fi distruse si vor fi un alt pamant si cer nou?
Asta nu inseamna dupa tine sfarsitul lumii?
Nu mai stii ce propovaduiesti, minciuna cu ochi?

UNNOOM 15.10.2012 18:58:45

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476656)
Alta minciuna. Aratati o singura postare (de pe acest forum), in care un adventist a propovaduit "sfarsitul lumii". Eu pot sa va dau zeci de postari in care adventistii au trambitat nadejdea invierii. Au fost deschise, de catre adventisti, chiar topicuri care sa scoata la lumina invierea, ingropata sub doctrina nemuririi mortului (care nu este nicidecum adventista).

In viziunea adventista sfarsitul lumii nu vine odata cu venirea lui Isus si invierea celor sfinti?
Nu este precedata de evenimente catastrofale: http://www.youtube.com/watch?v=D1lFYO5zE-c ?

Propovaduiesc revenirea lui Isus de doua ori (prima data vine pentru ai rapi pe sfinti si a doua oara pentru judecata) si invierea. Dar daca ii intrebi ce se intampla cu restul, sustin ca sunt sortiti mortii de 1000 de ani, in prima faza, inainte de judecata, si mortii vesnice dupa judecata.

Illuminatu 15.10.2012 19:13:03

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 476661)
In viziunea adventista sfarsitul lumii nu vine odata cu venirea lui Isus si invierea celor sfinti?
Nu este precedata de evenimente catastrofale: http://www.youtube.com/watch?v=D1lFYO5zE-c ?

Propovaduiesc revenirea lui Isus de doua ori (prima data vine pentru ai rapi pe sfinti si a doua oara pentru judecata) si invierea. Dar daca ii intrebi ce se intampla cu restul, sustin ca sunt sortiti mortii de 1000 de ani, in prima faza, inainte de judecata, si mortii vesnice dupa judecata.

Dar chiar si ideea de distrugere a creatiei reprezinta, in fond, o neputinta a lui Dumnezeu: Dumnezeu nu poate metamorfoza creatia, nu este capabil sa innoiasca ceea ce El Insusi a creat - redandu-i, dealtfel, statutul de dinainte de caderea in pacat - si a statuat ca fiind bun foarte, ci trebuie mai intai sa distruga si dupa aceea sa creeze ceva nou. E o absurditate! Nu este cumva o neputinta a lui Dumnezeu in fata pacatului? Hmmm.

Adventistii isi promoveaza ideea de "sabat" ca fiind un semn distinctiv intre Dumnezeu Creatorul si om, iar mai apoi afirma ca Dumnezeu va distruge creatia. Ce va mai fi atunci cu "sabatul" ca semn distinctiv intre vechea creatie care, de fapt, va fi distrusa si om? Nu e logic ca semnul distinctiv va disparea? Si nu numai ca semnul va disparea, dar si ca semnul este pieritor, vremelnic?
Si atunci cum mai afirma ca sabatul se va celebra in noul pamant si in noul cer daca semnul cel vechi NU mai este?
Oare Hristos nu a venit in trup la noi, nu Si-a asumat trup omenesc creat nerenuntand, bineinteles, la firea Dumnezeiasca? Daca a murit si a inviat, iar trupul Sau nou, duhovnicesc poarta urmele cuielor atunci nu inseamna asta ca Mantuitorul Si-a insusit firea omeneasca asa degradabila cum e pentru a o innoi si nu pentru a o pierde?
Numai tampenii peste tampenii la adventisti!

Pelerin spre Rasarit 15.10.2012 20:38:48

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 476660)
Auzi, trambita sparta, nu propovaduiesti tu ca pamantul acesta si cerul acesta vor pieri, vor fi distruse si vor fi un alt pamant si cer nou?Asta nu inseamna dupa tine sfarsitul lumii?Nu mai stii ce propovaduiesti, minciuna cu ochi?

Nu adventistii au avut ideea asta.Uitati-va in Biblie, in II Petru, capitolul 3.La asta ma refer: ,,Iar cerurile de acum și pământul sunt ținute prin același cuvânt și păstrate pentru focul din ziua judecății și a pieirii oamenilor necredincioși."(v.7)si ca sa fiu si mai exact,cititi in continuare: ,,Iar ziua Domnului va veni ca un fur, când cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzând, se vor desface, și pământul și lucrurile de pe el se vor mistui.Deci dacă toate acestea se vor desființa, cât de mult vi se cuvine vouă să umblați întru viață sfântă și în cucernicie,Așteptând și grăbind venirea zilei Domnului, din pricina căreia cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi!"(v.10-12).Concluzia asteptarii o gasiti in versetul 13: ,,Dar noi așteptăm, potrivit făgăduințelor Lui, ceruri noi și pământ nou, în care locuiește dreptatea."

Abordarea nu este noua,nu a inventat-o nici apostolul.A existat o straveche abordare iudaica de a percepe momentul cu pricina ca o judecata prin foc,iar acesta tendinta s-a generalizat,de-a lungul timpului,anterior momentului scrierii epistolei,si a metamorfozat asteptarea initiala(o judecata generala prin foc) intr-o raspandita asteptare a unei conflagratii finale de proportii universale. Sursele extrabiblice,precum manuscrisele de la Qumran,sunt extrem de graitoare in acest sens.In general in Vechiul Testament,momentul cu pricina este perceput ca fiind unul al actelor de judecata eminamente violente.Insa tot in Vechiul Testament aceasta zi este asociata cu momentul in care poporul oprimat al lui Dumnezeu va trai clipa izbavirii.

Analizarea,in contextul iudaic al VT,al conceptiei este extrem de complexa,iar modul cum este ea transmisa in cadrul Noului Testament ar face discutia si mai interesanta dar ma tem ca si mai complicata.Oricum,indiferent de situatie,nu adventistii sunt cei care au adus aceasta ideea ci poate doar modul cum o transmit sa fie o problema(sincer sa fiu habar nu am cum abordeaza ei acesta idee biblica).Ideea in sine apare in Biblie si in Vechiul dar si in Noul Testament si desi as fi extrem de incantat de o abordare metaforica a imaginilor respectiva ma tem ca analizate in context, cu toate elementele necesare,lasa putine sperante pt a respira usurati si scapati de ideea unei zile a judecatii divine in conformitate cu dreptatea divina.

AlinB 15.10.2012 21:22:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 476136)
Dacă tăceați filosof [al religiilor] rămâneați...

A zis-o chiar bine.

Fara opozitia fata de catolicism, o buna-mare parte din religia adventista isi pierde sensul.

Prin cartile lor de "doctrina" intalnesti la tot pasul obsesii anticatolice.

Fara catolicism si Papa, cine oare o sa lanseze "persecutia duminicala"?

AlinB 15.10.2012 21:25:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 476181)
În loc să ne dăm cu cărămida-n piept, mai bine ne-am da cu pumnu-n piept murmurând: "Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului!"

Asta e ceva nou pentru adventisti.
Ei de obicei sunt aia mantuiti, sfinti, izbaviti de pacat cu care nu mai au nici o tangenta, etc.

AlinB 15.10.2012 21:28:53

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476397)
Nu stiu ce numiti dvs. ca fiind invataturi crestine. Eu cred ca sunt invataturile lasate de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Iar aceste invataturi, adresate oamenilor simpli, le gasim numai in Sfanta Scriptura (nu in vreo biserica).

Pacat ca nu toata lumea pricepe Sf. Scriptura.

De asta s-au si infiintat "bisericii" care au "bunavointa" sa "invete" pe nestiutori ce trebuie sa priceapa, chipurile, din Sfanta Scriptura.
Pacat ca nu cad intre ele de acord asupra a ceea ce trebuie sa invete, chit ca au acelasi "manual" sau ma rog, de fapt incearca sa faca apel la aceeasi autoritate.

AlinB 15.10.2012 21:39:26

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 476166)
Asta e, nu ii poti impaca pe toti. Dar, cum spuneam, nu exista pozitii oficiale de condamnare a acestor invataturi, care sa arate deci ca nu s-ar impaca..

Daca tu nu le cunosti + aplici binecunoscuta tactica a strutului nu inseamna ca nu exista.

Citat:

Ei vorbesc de o temelie pusa la penticostali, care a ramas. Termeni np, de....
Sigur, si la Yoga poti auzi de Hristos si incepe sa crezi in Hristos.
Nu inseamna ca Yoga e o cale crestina.

Citat:

Pot sau nu, e neesential. Important e ca putem trece peste orgoliul denominational.
Cu ignoranta nu treci peste nimic, doar te afunzi.

Citat:

Ca sa intelegi, uita-te pe forum: 99, om invatat, crede ca eu sunt cumva in urma cu cunoasterea, ca inca nu mi s-a descoperit totul. Eu, la randul meu, zic ca am trecut deja de stadiul in care e el, asa ca ma consider inainte. El se uita cu ingaduinta la mine, eu asemenea la el. Amandoi gandim ca celalalt e un frate mai mic. :) Dar nu sar la gatul omului strigand: "Huo, ereticul!" Ma bucur ca a aflat cum se capata mantuirea si se straduieste sa nu se abata de la ea si trec peste faptul ca inca nu a ajuns la aceeasi cunoastere cu mine. De fapt, nestiinta nu a fost niciodata motiv de razboi. Imi dau seama insa ca pentru un ortodox fundamentalist asta este greu de inteles.
Cine e "99"?
Daca te referi la adventistul osutu, afiseaza un ecumenism aparent, are destule probleme aici cu ortodocsi ca sa se strice, aici si acum, si cu penticostalii.

Intra pe forumul lor si incepe sa zici ca esti penticostala si cu "frati crestini" ia sa vezi ce te pun aia la punct sau la misto, mai ales daca incepi sa le zici si de vorbirea in limbi.

Citat:

Biserica inseamna oameni. :58:
De vina? Pentru ce? Nu m-am gandit sa caut cuiva vina. Insa Biserica poate face diferenta, daca vrea.
Nu orice fel de oameni inseamna Biserica.
Omul este cel care trebuie sa faca diferenta mai intai.

La fel de bine ai putea da vina pe Hristos, care este capul Bisericii.
Pai de ce n-a facut mai multe?

Adica bine bine, s-a lasat batut, batjocurit, rastignit, a inviat, dar pentru omul inert parca nu e destul.

AlinB 15.10.2012 21:42:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 476105)
Dacă împărtășesc întreita solie îngerească (Apoc.14 - acolo unde apare și "Babilonul"), nu fac parte din Babilon.

Doriana, impartasesti "intreita solie ingereasca", ca sa te scoata adventistii din Babilon?

moromete 15.10.2012 23:01:37

Citat:

Auzi, trambita sparta, nu propovaduiesti tu ca pamantul acesta si cerul acesta vor pieri, vor fi distruse si vor fi un alt pamant si cer nou?

Asta propovaduieste Cuvantul lui Dumnezeu. Aveti ceva impotriva a ceea ce spune Sfanta Scriptura?

"Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera" (Apocalipsa 21:1).

Citat:

Nicidecum. Inseamna un nou inceput.

moromete 15.10.2012 23:08:59

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 476662)

Ce va mai fi atunci cu "sabatul" ca semn distinctiv intre vechea creatie care, de fapt, va fi distrusa si om? Nu e logic ca semnul distinctiv va disparea? Si nu numai ca semnul va disparea, dar si ca semnul este pieritor, vremelnic?
Si atunci cum mai afirma ca sabatul se va celebra in noul pamant si in noul cer daca semnul cel vechi NU mai este?

"Cãci dupã cum cerurile cele noi si pãmîntul cel nou, pe care le voi face, vor dãinui înaintea Mea zice Domnul, asa va dãinui si sãmînta voastrã si numele vostru. În fiecare lunã nouã si în fiecare Sabat, va veni orice fãpturã sã se închine înaintea Mea, zice Domnul."(Isaia 66:22-23)

Si pe noul pamant, sabatul va ziua in care ne vom inchina Domnului. Daca nu va convine acest lucru, inseamna ca nu va place sa traiti pe noul pamant.

catalin2 15.10.2012 23:12:22

Citat:

Va referiti la minciunile dvs.? Imi (ne) ajung. De mult.

Este vechiul user adventist banat de mai multe ori?

r.mircea 15.10.2012 23:27:07

Citat:

Nu mai stii ce propovaduiesti, minciuna cu ochi?

Îmi cer scuze că intru în discuție nepoftit, dar și teologia ortodoxă vorbește de înnoirea creației. Nu știu exact cum vine asta, dar au fost sfinți care au avut vedenii profetice cu pământul făcut plat ca o tipsie după cutremure, iar bolta cerească strângându-se ca o carte/sul, stelele căzând pe pământ ca smochinele când scuturi pomul (la propriu sau la figurat, nu știu cum vine).

Alții au mers mai departe și au descris fenomene tulburătoare în faună și natură înainte de A doua Venire. Eu n-aș pune distrugerile în legătură cu ceva neapărat fatalist, senzațional ci ca pe o judecată (criză=judecată, în limba greacă) a creației asupra omului (stihiile, natura deseori personificate în teologia ortodoxă), care geme și nu suportă urâciunea și spurcarea Pământului cu păcatele oamenilor, creat bun dintru început. Dar acesta e alt aspect, nu e înnoirea creației ...

Illuminatu 15.10.2012 23:51:52

Citat:

În prealabil postat de r.mircea (Post 476713)
Îmi cer scuze că intru în discuție nepoftit, dar și teologia ortodoxă vorbește de înnoirea creației. Nu știu exact cum vine asta, dar au fost sfinți care au avut vedenii profetice cu pământul făcut plat ca o tipsie după cutremure, iar bolta cerească strângându-se ca o carte/sul, stelele căzând pe pământ ca smochinele când scuturi pomul (la propriu sau la figurat, nu știu cum vine).

Alții au mers mai departe și au descris fenomene tulburătoare în faună și natură înainte de A doua Venire. Eu n-aș pune distrugerile în legătură cu ceva neapărat fatalist, senzațional ci ca pe o judecată (criză=judecată, în limba greacă) a creației asupra omului (stihiile, natura deseori personificate în teologia ortodoxă), care geme și nu suportă urâciunea și spurcarea Pământului cu păcatele oamenilor, creat bun dintru început. Dar acesta e alt aspect, nu e înnoirea creației ...

Am gasit un link interesant, chiar sub nasul nostru:
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...-de-68918.html

Una sunt fenomenele extraordinare menite sa-l trezeasca pe om din apatia dulce a vietii, si alta este distrugerea prin neantizare a creatiei la Parusie.
Nu cred ca la Parusie, dupa ce Dumnezeu l-a creat pe om din pamant, Acesta sa distruga pamantul considerandu-l ca DEFINITIV stricacios. Am risca sa cadem in maniheism.

Plus de asta avem in Epistola catre Romani marturia Sf.Ap.Pavel despre firea care asteapta sa fie descoperiti fiii dreptatii.
Deci daca pana si firea asteapta neprihanirea, nu cred ca Dumnezeu la Parusie va neantiza aceasta fire.
Si mai avem descoperirea Mantuitorului Hristos fata de Sf.Ap.Toma atunci cand i-a aratat semnele cuielor din palmele Sale sfinte: Mantuitorul Si-a asumat firea omeneasca coruptibila tocmai pentru a o indumnezei, pentru a o innoi, ceea ce ne arata ca firea in sine nu este stricata pentru a fi neantizata la Parusie.

Cele 2 moduri diferite in care privim aceasta problema pot sa influenteze atitudinea morala a credinciosului fata de natura creata. As putea chiar sa merg pana acolo incat sa cred ca ideea cu neantizarea creatiei la Parusie arunca un anume dispret fata de creatie transformand-o intr-un fel de cos de gunoi universal.

Mai jos am gasit un fragment din Dogmatica Sf.Ioan Damaschin:
"Toate cele create, potrivit firii lor, sunt supuse stricăciunii și prin urmare si cerurile. Se țin, însă, și se conservă prin harul lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu este prin fire fără de început si fără de sfârsit; pentru aceea s-a si spus: „Acestea pier, iar tu rămâi” (Evr.1,11-12). Totuși cerurile nu vor pieri complet: „Căci se vor învechi și ca o haină se vor strânge si se vor schimba (Ps.101, 25-27), și va fi cer nou și pamânt nou”.

Cornel Urs 16.10.2012 09:27:55

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476710)
"Cãci dupã cum cerurile cele noi si pãmîntul cel nou, pe care le voi face, vor dãinui înaintea Mea zice Domnul, asa va dãinui si sãmînta voastrã si numele vostru. În fiecare lunã nouã si în fiecare Sabat, va veni orice fãpturã sã se închine înaintea Mea, zice Domnul."(Isaia 66:22-23)

aici Domnul arata o recurenta, este o imagine simbolica, incluzand metafore, nu se intelege ad literam.

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476710)

Si pe noul pamant, sabatul va ziua in care ne vom inchina Domnului. Daca nu va convine acest lucru, inseamna ca nu va place sa traiti pe noul pamant.

crestinii vor fi in Cer, ca ingerii, fapturi celeste, cu trup glorificat.
despre ce vorbim noi aici? despre sambata? despre viata pe pamant?
unde ati citit in Noul testament despre vreunul care va ramane pe Pamant? niciunul.

writer 16.10.2012 10:18:58

Citat:

În prealabil postat de moromete (Post 476493)
P.S. Nu sta bine unui crestin sa se tina de nascociri rautacioase despre altul.

tu nu te băga, am eu informațiile mele ! :58:

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 1346)
am avut ocazia să fiu într-o mănăstire ortodoxă nu doar în calitate de vizitator-turist ci și într-o ipostază cu totul inedită.

...de moș Gerilă ? :24:

nutucutu 16.10.2012 12:30:44

Citat:

În prealabil postat de writer (Post 476748)
tu nu te băga, am eu informațiile mele ! :58:
...de moș Gerilă ? :24:

Eu am avut multe meciuri cu osutafaraunu si nu cred ca pot fi acuzata ca-i tin partea. Insa, chiar daca ar fi adevarat, este acesta un motiv de ras? Oare cati dintre noi nu s-au gandit la un moment dat ca vor sa se calugareasca, iar apoi au ales altceva? Presupunand ca ar fi vrut sa devina calugar ortodox si nu a facut-o, iar dupa asta, iata, a devenit un mare aparator al doctrinei adventiste, oare lucrul asta nu ar trebui sa ne faca pe noi sa ne gandim unde gresim de nu reusim sa fim adevarate lumini care sa lumineze in intuneric?
Si pana la urma, aici vorbim despre vietile altora si le analizam, sau vorbim despre idei si cum aplicam valorile crestine in viata noastra?

Suzana 16.10.2012 12:59:26

nutucutu,
e foarte foarte probabil ca "osutafaraunu" sa fi dorit sa se calugareasca, si la fel de probabil ca ceva la manastire sa nu-i fi placut, incat a trecut in tabara adversa, luand o pozitie fatis ostila institutiilor de tip ortodox, cum ar fi manastirile.

osutafaraunu, cu tine vorbesc acum, sa stii ca timpul nu-i trecut, daca tu te simti bine sa fii calugar, ce te opreste? poti sa te calugaresti chiar acum...

in ceea ce ma priveste nu prea as fi de acord cu manastirile deoarece sunt adepta ideii ca toti cei crestini sa traiasca in lume, pentru a fi un exemplu.

r.mircea 16.10.2012 13:23:12

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 476716)
Am gasit un link interesant, chiar sub nasul nostru:
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...-de-68918.html

Una sunt fenomenele extraordinare menite sa-l trezeasca pe om din apatia dulce a vietii, si alta este distrugerea prin neantizare a creatiei la Parusie.
Nu cred ca la Parusie, dupa ce Dumnezeu l-a creat pe om din pamant, Acesta sa distruga pamantul considerandu-l ca DEFINITIV stricacios. Am risca sa cadem in maniheism.

Plus de asta avem in Epistola catre Romani marturia Sf.Ap.Pavel despre firea care asteapta sa fie descoperiti fiii dreptatii.
Deci daca pana si firea asteapta neprihanirea, nu cred ca Dumnezeu la Parusie va neantiza aceasta fire.
Si mai avem descoperirea Mantuitorului Hristos fata de Sf.Ap.Toma atunci cand i-a aratat semnele cuielor din palmele Sale sfinte: Mantuitorul Si-a asumat firea omeneasca coruptibila tocmai pentru a o indumnezei, pentru a o innoi, ceea ce ne arata ca firea in sine nu este stricata pentru a fi neantizata la Parusie.

Cele 2 moduri diferite in care privim aceasta problema pot sa influenteze atitudinea morala a credinciosului fata de natura creata. As putea chiar sa merg pana acolo incat sa cred ca ideea cu neantizarea creatiei la Parusie arunca un anume dispret fata de creatie transformand-o intr-un fel de cos de gunoi universal.

Mai jos am gasit un fragment din Dogmatica Sf.Ioan Damaschin:
"Toate cele create, potrivit firii lor, sunt supuse stricăciunii și prin urmare si cerurile. Se țin, însă, și se conservă prin harul lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu este prin fire fără de început si fără de sfârsit; pentru aceea s-a si spus: „Acestea pier, iar tu rămâi” (Evr.1,11-12). Totuși cerurile nu vor pieri complet: „Căci se vor învechi și ca o haină se vor strânge si se vor schimba (Ps.101, 25-27), și va fi cer nou și pamânt nou”.

Recunosc ca nu am citit temeinic firul discutiei relativ la viziunea adventista asupra schimbarii pe care o va suferi creatia (transfigurarea acesteia) la Parusie; deci nu cred in distrugere, ci in innoirea creatiei prin transfigurare, induhovnicire (daca se poate spune asa si despre lucruri). Probabil profetiile sfintilor se refereau la distrugerea Babilonului, a intelepciunii umane si edificiilor facute de om ... In fine. Imi cer scuze daca am gresit.

sad story 16.10.2012 15:22:25

Citat:

În prealabil postat de Suzana (Post 476776)
nutucutu,
e foarte foarte probabil ca "osutafaraunu" sa fi dorit sa se calugareasca, si la fel de probabil ca ceva la manastire sa nu-i fi placut, incat a trecut in tabara adversa, luand o pozitie fatis ostila institutiilor de tip ortodox, cum ar fi manastirile.

Deci domnul "osutafaraunu" este un fost candidat la calugarie, totusi s-a poticnit de ceva si a renuntat, apoi s-a indreptat catre miscarea adventa?

Hmm...ce chestie...., ceva in genul asta s-a intamplat si cu prietenul meu din Republica Moldova.

Cornel Urs 16.10.2012 15:44:04

mda...ma rog, am inteles,

domnul "osutafaraunu" nu trebuie acum blamat ci ajutat, ca un om cu probleme (depresie psihica).
dumnealui trebuie sa fie ajutat de catre noi toti crestinii ortodocsi pentru a-L redescoperi pe Hristos (Adevarul), si in felul acesta multi dintre adventistii din biserica dumnealui, urmand acest bun exemplu, se pot reintoarce la Ortodoxie.

trebuie sa se inteleaga ca la adventisti nu este rugaciune, nu este iubire, nu este mantuire, nu este nimic ! doar un club, dupa model american.

anita 16.10.2012 17:02:08

Poate fi ajutat daca cere ajutorul si ar fi bine sa o faca.
La a Doua Venire va aparea pe cer sfanta Cruce iar cei care s-au dezis de ea se vor rusina ,constiinta lor se va deschide.
Sa ne fie mila de sectari.
Adventistii cinstesc sambata.
Am auzit o conferinta a unui bine cunoscut parinte care spunea ca nicaieri in Vechiul Testament Dumnezeu nu spune sa cinstim sambata
Sambata este ziua in care evreii au iesit din Egipt.
Adventistii cinstesc sambata deoarece ei cred dupa modelul evreilor care nu recunosc dumnezeirea lui Hristos.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:20:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.