![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Le "respectau" în sensul că nu le pângăreau (deși mai făceau și asemenea acte), însă nicidecum nu le celebrau. Cum să fie fals? Este chiar captură după manuscris (găsești pe internet), am adăugat doar sublinierile cu roșu să le vezi mai ușor. Poftim, același verset și în Codex Vaticanus din sec. IV (sublinierile îmi aparțin): http://imageshack.us/a/img804/6748/e...xvaticanus.jpg [quote]Dacă nu ai încredere într-o traducere ortodoxă, cum am mai spus, ia-te după original.[quote] am incredere in traducerea ortodoxa, de aceea o folosesc pe cea a fostului patriarh Teoctist-editata in timplul lui Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
PS:Pavel spune ca TOATA Scriptura este inpirata de Dumnezeu...si de folos, deci si "ochi pentru ochi" este de folos-a fost data acesta invatatura TOT de Dumnezeu si se gaseste in Scriptura. Aplici tu asta? Citat:
"Ați auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu preacurvești.” Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui" (Matei 5:27-28)-Biblia Cornilescu Nu e putin diferita Evanghelia lui Hristos fata de Scripturile VT? Si apropos CINE respinge VT? |
nenea "osutăfărăunu", s-o pocăit după ce o suferit o depresie puternică care l-o ținut culcat la pat multă vreme...întâiaș dată o încercat la mănăstire dar când o văzut ce greu îi acolo, că trebuie să facă ascultare, s-o gândit să opteze pentru o variantă mai ușoară, la adventiști.
|
Citat:
|
Citat:
Crestinii trebuie sa cunoasca bine invataturile lui Hristos. |
Citat:
"Aici este rabdarea sfintilor care pazesc poruncile lui Dumnezeu" (Apocalipsa 14:12, vezi si 12:17). P.S. Nu sta bine unui crestin sa se tina de nascociri rautacioase despre altul. |
Citat:
Iar la tras minciuni, mai mari mincinosi ca voi "nu se exista" pe lumea asta. Toti sunteti mincinosi ca invatati pe oameni minciuni despre Dumnezeu. Ba inca aveti si scoli de minciuni gogonate. La curvari, du-te matalutza la scoala voastra de tineri sau urmareste Feisbucul sa vezi cati tineri de la voi se posteaza pe internet in plinatatea nuditatii lor. Ah, era sa uit: matale stii ca este in America o casa de-a voastra de rugaciune, zice-se, plina ochi de homosexuali? Ia intreaba-ti pastorul! Daca ajungi vreodata pe acolo te sfatuiesc sa tragi vreo 2 schnaps-uri inainte ca sa uiti repede ce ti se va intampla. Dar sa nu uiti unde ti-ai pus cheia de la centura de castitate! La noi nu vezi biserici intregi de pidoznici ca la voi. |
Citat:
"Let me tell you, anyone who says they know what the mark of the beast is... (Bradshaw looks the ground with a smiling shake of his head and snickers.) No one knows what the mark of the beast is." Deci pastorul vostru a spus anul trecut ca nimeni nu poate sa spuna care mai este semnul fiarei. Pana nu demult sustineati sus si tare ca 666 este numele Papei de la Roma. Va schimbati ideologia de la un an la altul. Sunteti niste mincinosi! Apropo, sa stii ca eu stiu ce reprezinta 666: osutafaraunu inseamna 99, nu-i asa? Iar 9+9=18=6+6+6. Deci iata ca osutafaraunu este, de fapt, 666! Ai face bine sa rupi legatura cu el! |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Ia mai cercetati, ca sunteti buni la cercetat! Citat:
Si tocmai ca pidoznicii tai au legatura cu secta ta: secta voastra sambetista ii accepta, chipurile pentru a-i aduce pe calea cea buna. Ideea e, insa, ca acestia si-au facut o asociatie acceptata de varanii vostri din America. Ia mai cerceteaza, iar daca nu vorbesti "pe engleza" intreaba-ti pastorul! Ia de-aici: http://www.sdakinship.org/ http://www.religioustolerance.org/hom_sda.htm http://www.youtube.com/watch?v=mJ72D55UWSo http://www.sdagayperspectives.com/index.htm http://spectrummagazine.org/node/2694 Ti-ajung? Mai sunt o gramada. Cerceteaza si vezi adevarata fata a asa-zisei "biserici" din care faci parte. HOMOSEXUALITATEA ESTE OFICIAL ACCEPTATA LA VOI! NU PE FATA, DOAR PE DOS! |
Citat:
Va sugerez eu o posibila explicatie: cu toate ca isi stiu faptele, nu constientizeaza gravitatea lor. Si pe deasupra, mai cred ca aderarea lor la conceptia adventista nu prea vine in contradictie cu faptele lor, astfel ca, desi pidoznici fiind, dar tinand sambata SE VOR MANTUI! Ce inseamna asta: ca filosofia voastra de viata NU PRODUCE SCHIMBARI MAJORE IN VIATA MORAL-CRESTINA. Imi tot spuneti de betivii care s-au corectat la voi. Eu va spun ca betivii aceia care s-au corectat la voi - inclusiv Dvoastra.- sunt botezati la ortodocsi, iar botezul acela real sprijina vointa omului. Veti spune atunci de ce nu s-au corectat cand vietuiau la ortodocsi. Pentru ca ceea ce i-a scuturat pe ei si i-a determinat sa renunte la viciu a fost amenintarea voastra cu sfarsitul lumii: ei au crezut asta si au renuntat la acest viciu DIN FRICA. SI TOT DIN FRICA S-AU SI "REBOTEZAT" LA VOI. Daca ar fi participat la Sf.Liturghie ortodoxa ar fi auzit si acolo: "... Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie. Amin!" ATENTIE! Invierea mortilor si NU sfarsitul lumii, cum spuneti voi! E o mare deosebire! Propovaduirea voastra este propovaduirea FRICII SI A ANXIETATII. Si ca sa probez mai departe ceea ce am afirmat, uitati-va la tinerii vostri. Pe de o parte tremurand de frica venirii Mantuitorului ortodocsii viciosi mai in varsta se "reboteaza" la voi, dar pe de alta parte nu sunteti in stare sa oferiti modele de vietuire crestina autentica, plina de duh crestinesc tinerilor vostri, care pleaca de la voi secatuiti de energiile benefice ale tineretii, abia purtandu-si trupurile sleite de dieta nesanatoasa si indopati, saracii, cu vitamina B12, care numai in carne se gaseste in mod natural. Te-ai intrebat vreodata de ce tinerii vostri va parasesc? Desigur iti vei spune ca tinerii aceia care pleaca sunt printre cei care resping CU BUNA STIINTA adevarul, bucurandu-te in sinea ta ca tu, eroul azs, ai ramas pe baricade luptand din greu pentru adevar. ADEVARUL E CA TE DOARE FIX IN COT DE ACEI TINERI!! Ca sugestie, ceea ce cred eu ca tinerii resping la ideologia voastra este tocmai acest scenariu penibil si grotesc al "timpurilor din urma", din care lipseste pana si cea mai marunta senzatie de compasiune (ce sa mai vorbim de o teologie a iubirii) si care se numeste tendentios "teologia adventista". "34.Vă spun: În noaptea aceea vor fi doi într'un pat; unul va fi luat, iar altul va fi lăsat. 35.Două vor măcina împreună; una va fi luată și alta va fi lăsată. 36.Doi vor fi în țarină; unul se va lua și altul se va lăsa“.Luca 17. |
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1370 Aduceti in discutie o gruparea care si-a dat denumirea de "adventisti" si cu care Biserica Adventista de Ziua a Saptea a fost in litigiu (tocmai din cauza denumirii pe care si-a dat-o). Este josnic modul in care vreti sa aruncati cu noroi. Macar daca ati face-o in mod cinstit (aducand in discutie probleme reale ale adventistilor). Citat:
|
Citat:
Citat:
"Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui" (1 Ioan 5:3). Adventistii (si alte confesiuni neo/protestante) stiu ca Dumnezeu, in marea Sa dragoste, a facut totul pentru mantuirea noastra. Noi, trebuie doar sa primim acest dar nemeritat si astfel ne vom purta ca niste copii plini de dragoste fata de Tatal lor. "În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvîrsită izgoneste frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n-a ajuns desăvîrsit în dragoste.(1 Ioan 4:18) "Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste si de chibzuintă".(2 Timotei 1:7) |
Citat:
Nu trebuie decat sa deschizi un link si sa citesti. Si te vei cruci!! |
Citat:
Nemernic de sectar! Tu nu te vezi pe tine, ipocrit de sectar? |
Citat:
Asta nu inseamna dupa tine sfarsitul lumii? Nu mai stii ce propovaduiesti, minciuna cu ochi? |
Citat:
Nu este precedata de evenimente catastrofale: http://www.youtube.com/watch?v=D1lFYO5zE-c ? Propovaduiesc revenirea lui Isus de doua ori (prima data vine pentru ai rapi pe sfinti si a doua oara pentru judecata) si invierea. Dar daca ii intrebi ce se intampla cu restul, sustin ca sunt sortiti mortii de 1000 de ani, in prima faza, inainte de judecata, si mortii vesnice dupa judecata. |
Citat:
Adventistii isi promoveaza ideea de "sabat" ca fiind un semn distinctiv intre Dumnezeu Creatorul si om, iar mai apoi afirma ca Dumnezeu va distruge creatia. Ce va mai fi atunci cu "sabatul" ca semn distinctiv intre vechea creatie care, de fapt, va fi distrusa si om? Nu e logic ca semnul distinctiv va disparea? Si nu numai ca semnul va disparea, dar si ca semnul este pieritor, vremelnic? Si atunci cum mai afirma ca sabatul se va celebra in noul pamant si in noul cer daca semnul cel vechi NU mai este? Oare Hristos nu a venit in trup la noi, nu Si-a asumat trup omenesc creat nerenuntand, bineinteles, la firea Dumnezeiasca? Daca a murit si a inviat, iar trupul Sau nou, duhovnicesc poarta urmele cuielor atunci nu inseamna asta ca Mantuitorul Si-a insusit firea omeneasca asa degradabila cum e pentru a o innoi si nu pentru a o pierde? Numai tampenii peste tampenii la adventisti! |
Citat:
Abordarea nu este noua,nu a inventat-o nici apostolul.A existat o straveche abordare iudaica de a percepe momentul cu pricina ca o judecata prin foc,iar acesta tendinta s-a generalizat,de-a lungul timpului,anterior momentului scrierii epistolei,si a metamorfozat asteptarea initiala(o judecata generala prin foc) intr-o raspandita asteptare a unei conflagratii finale de proportii universale. Sursele extrabiblice,precum manuscrisele de la Qumran,sunt extrem de graitoare in acest sens.In general in Vechiul Testament,momentul cu pricina este perceput ca fiind unul al actelor de judecata eminamente violente.Insa tot in Vechiul Testament aceasta zi este asociata cu momentul in care poporul oprimat al lui Dumnezeu va trai clipa izbavirii. Analizarea,in contextul iudaic al VT,al conceptiei este extrem de complexa,iar modul cum este ea transmisa in cadrul Noului Testament ar face discutia si mai interesanta dar ma tem ca si mai complicata.Oricum,indiferent de situatie,nu adventistii sunt cei care au adus aceasta ideea ci poate doar modul cum o transmit sa fie o problema(sincer sa fiu habar nu am cum abordeaza ei acesta idee biblica).Ideea in sine apare in Biblie si in Vechiul dar si in Noul Testament si desi as fi extrem de incantat de o abordare metaforica a imaginilor respectiva ma tem ca analizate in context, cu toate elementele necesare,lasa putine sperante pt a respira usurati si scapati de ideea unei zile a judecatii divine in conformitate cu dreptatea divina. |
Citat:
Fara opozitia fata de catolicism, o buna-mare parte din religia adventista isi pierde sensul. Prin cartile lor de "doctrina" intalnesti la tot pasul obsesii anticatolice. Fara catolicism si Papa, cine oare o sa lanseze "persecutia duminicala"? |
Citat:
Ei de obicei sunt aia mantuiti, sfinti, izbaviti de pacat cu care nu mai au nici o tangenta, etc. |
Citat:
De asta s-au si infiintat "bisericii" care au "bunavointa" sa "invete" pe nestiutori ce trebuie sa priceapa, chipurile, din Sfanta Scriptura. Pacat ca nu cad intre ele de acord asupra a ceea ce trebuie sa invete, chit ca au acelasi "manual" sau ma rog, de fapt incearca sa faca apel la aceeasi autoritate. |
Citat:
Citat:
Nu inseamna ca Yoga e o cale crestina. Citat:
Citat:
Daca te referi la adventistul osutu, afiseaza un ecumenism aparent, are destule probleme aici cu ortodocsi ca sa se strice, aici si acum, si cu penticostalii. Intra pe forumul lor si incepe sa zici ca esti penticostala si cu "frati crestini" ia sa vezi ce te pun aia la punct sau la misto, mai ales daca incepi sa le zici si de vorbirea in limbi. Citat:
Omul este cel care trebuie sa faca diferenta mai intai. La fel de bine ai putea da vina pe Hristos, care este capul Bisericii. Pai de ce n-a facut mai multe? Adica bine bine, s-a lasat batut, batjocurit, rastignit, a inviat, dar pentru omul inert parca nu e destul. |
Citat:
|
Citat:
"Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera" (Apocalipsa 21:1). Citat:
|
Citat:
Si pe noul pamant, sabatul va ziua in care ne vom inchina Domnului. Daca nu va convine acest lucru, inseamna ca nu va place sa traiti pe noul pamant. |
Citat:
|
Citat:
Alții au mers mai departe și au descris fenomene tulburătoare în faună și natură înainte de A doua Venire. Eu n-aș pune distrugerile în legătură cu ceva neapărat fatalist, senzațional ci ca pe o judecată (criză=judecată, în limba greacă) a creației asupra omului (stihiile, natura deseori personificate în teologia ortodoxă), care geme și nu suportă urâciunea și spurcarea Pământului cu păcatele oamenilor, creat bun dintru început. Dar acesta e alt aspect, nu e înnoirea creației ... |
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...-de-68918.html Una sunt fenomenele extraordinare menite sa-l trezeasca pe om din apatia dulce a vietii, si alta este distrugerea prin neantizare a creatiei la Parusie. Nu cred ca la Parusie, dupa ce Dumnezeu l-a creat pe om din pamant, Acesta sa distruga pamantul considerandu-l ca DEFINITIV stricacios. Am risca sa cadem in maniheism. Plus de asta avem in Epistola catre Romani marturia Sf.Ap.Pavel despre firea care asteapta sa fie descoperiti fiii dreptatii. Deci daca pana si firea asteapta neprihanirea, nu cred ca Dumnezeu la Parusie va neantiza aceasta fire. Si mai avem descoperirea Mantuitorului Hristos fata de Sf.Ap.Toma atunci cand i-a aratat semnele cuielor din palmele Sale sfinte: Mantuitorul Si-a asumat firea omeneasca coruptibila tocmai pentru a o indumnezei, pentru a o innoi, ceea ce ne arata ca firea in sine nu este stricata pentru a fi neantizata la Parusie. Cele 2 moduri diferite in care privim aceasta problema pot sa influenteze atitudinea morala a credinciosului fata de natura creata. As putea chiar sa merg pana acolo incat sa cred ca ideea cu neantizarea creatiei la Parusie arunca un anume dispret fata de creatie transformand-o intr-un fel de cos de gunoi universal. Mai jos am gasit un fragment din Dogmatica Sf.Ioan Damaschin: "Toate cele create, potrivit firii lor, sunt supuse stricăciunii și prin urmare si cerurile. Se țin, însă, și se conservă prin harul lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu este prin fire fără de început si fără de sfârsit; pentru aceea s-a si spus: „Acestea pier, iar tu rămâi” (Evr.1,11-12). Totuși cerurile nu vor pieri complet: „Căci se vor învechi și ca o haină se vor strânge si se vor schimba (Ps.101, 25-27), și va fi cer nou și pamânt nou”. |
Citat:
Citat:
despre ce vorbim noi aici? despre sambata? despre viata pe pamant? unde ati citit in Noul testament despre vreunul care va ramane pe Pamant? niciunul. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Si pana la urma, aici vorbim despre vietile altora si le analizam, sau vorbim despre idei si cum aplicam valorile crestine in viata noastra? |
nutucutu,
e foarte foarte probabil ca "osutafaraunu" sa fi dorit sa se calugareasca, si la fel de probabil ca ceva la manastire sa nu-i fi placut, incat a trecut in tabara adversa, luand o pozitie fatis ostila institutiilor de tip ortodox, cum ar fi manastirile. osutafaraunu, cu tine vorbesc acum, sa stii ca timpul nu-i trecut, daca tu te simti bine sa fii calugar, ce te opreste? poti sa te calugaresti chiar acum... in ceea ce ma priveste nu prea as fi de acord cu manastirile deoarece sunt adepta ideii ca toti cei crestini sa traiasca in lume, pentru a fi un exemplu. |
Citat:
|
Citat:
Hmm...ce chestie...., ceva in genul asta s-a intamplat si cu prietenul meu din Republica Moldova. |
mda...ma rog, am inteles,
domnul "osutafaraunu" nu trebuie acum blamat ci ajutat, ca un om cu probleme (depresie psihica). dumnealui trebuie sa fie ajutat de catre noi toti crestinii ortodocsi pentru a-L redescoperi pe Hristos (Adevarul), si in felul acesta multi dintre adventistii din biserica dumnealui, urmand acest bun exemplu, se pot reintoarce la Ortodoxie. trebuie sa se inteleaga ca la adventisti nu este rugaciune, nu este iubire, nu este mantuire, nu este nimic ! doar un club, dupa model american. |
Poate fi ajutat daca cere ajutorul si ar fi bine sa o faca.
La a Doua Venire va aparea pe cer sfanta Cruce iar cei care s-au dezis de ea se vor rusina ,constiinta lor se va deschide. Sa ne fie mila de sectari. Adventistii cinstesc sambata. Am auzit o conferinta a unui bine cunoscut parinte care spunea ca nicaieri in Vechiul Testament Dumnezeu nu spune sa cinstim sambata Sambata este ziua in care evreii au iesit din Egipt. Adventistii cinstesc sambata deoarece ei cred dupa modelul evreilor care nu recunosc dumnezeirea lui Hristos. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:20:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.