Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Teoria Evoluționistă se desființează (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16873)

catalin2 10.11.2014 16:37:03

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 571868)
Se stia si inainte de 3500 de ani, cu alte versiuni de creatie. Aia de acum 3500 de ani a fost impusa mai bine.

Acelea erau tot povestiri, la fel ca evolutionismul si Big-Bang-ul. Eu zic de revelatia direct de la sursa, de la Cel care a creat Universul. Nu-i asa ca n-ai citit nimic din Biblie?

abaaaabbbb63 10.11.2014 17:01:12

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 571992)
Acelea erau tot povestiri, la fel ca evolutionismul si Big-Bang-ul. Eu zic de revelatia direct de la sursa, de la Cel care a creat Universul. Nu-i asa ca n-ai citit nimic din Biblie?

O, ba da. Am citit intreaga Biblie.

bin000 10.11.2014 17:16:13

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 571993)
O, ba da. Am citit intreaga Biblie.

Ai vrut sa vezi cate semne de punctuatie are?

abaaaabbbb63 10.11.2014 17:28:21

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 571997)
Ai vrut sa vezi cate semne de punctuatie are?

Nu, am vrut sa vad in ce ar trebui cred. Am citit-o la 16 ani. Dupa ce am citit-o, mi-am dat seama ca nu ma mai pot numi ortodox.

bin000 10.11.2014 17:42:10

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 571999)
Nu, am vrut sa vad in ce ar trebui cred. Am citit-o la 16 ani. Dupa ce am citit-o, mi-am dat seama ca nu ma mai pot numi ortodox.

Da...a gresi e omeneste.

AlbertX 11.11.2014 10:42:22

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 571999)

Acum cati ani ai, 17 cumva ? Ai avut o revelatie ... ti-ai dat seama ca nu intelegi nimic, nu-i asa ?
Ca nu te poti numi ortodox si noi ne-am dat seama de mult ... Dar e bine sa mai existe si agnosticii pe lumea asta ... forme superioare de "inteligenta artificiala" - nu inteleg mare lucru de la viata, dar sunt permanent in patru labe in fata stiintei. :21:

AlbertX 11.11.2014 12:59:31

"Dumnezeul personal" si "Sola Scriptura" sunt doua greseli fundamentale pe care le fac catolicii, protestantii si sectarii in raport cu religia ortodoxa.

Cand ma refer la un "Dumnezeu personal" ma refer la modul strict personal in care cineva isi poate inchipui ca este Dumnezeu, un Dumnezeu deposedat de majoritatea atributelor si eventual aflat la mila stiintei ... asa este vazut de sectari.

Oricat le-ai explica ca Biblia trebuie intrepretata asa cum ne invata Sfintii Parinti si ca Sfanta Traditie nu e ceva ce se modernizeaza in raport cu vremurile ... ei o vor tine una si buna ... nu ai ce sa le faci ... ei nu dau doi bani pe Sfanta Traditie si pe Sfintii Parinti ... pai ce, aia au avut internet la vremea lor ?

Cat de mult le-a folosit cosmologia Sfintilor Parinti ... atat trebuie sa ne foloseasca si noua, indiferent de ce supozitii fantasmagorice mai face stiinta de azi. Este suficient sa marturisim: "La început a facut Dumnezeu cerul și pămantul", restul e neimportant ...

Alin.D.Zaharia 12.11.2014 19:16:08

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 571867)
Toate aceste teorii au fost create cu un singur scop, ca sa nege Biblia si divinitatea. Fiind atei nu puteau suporta credinta, de aceea au incercat sa gaseasca o alta explicatie, potrivit credintei lor. Prima carte despre evolutia speciilor apare in 1751, exact cand apar si iluministii atei.

Lucrarea despre care vorbești tu se numește „Philosophia Botanica” și în ea nu se menționează nimic despre evoluția speciilor.

Așa zișii „iluminiști” apar dea lungul istoriei nu numai în acea perioadă, însă evenimentul care a pus la îndoială credința a multor persoane și le a dat de gândit filozofilor în sec al XVIII lea, a fost cutremurul din Lisabona în 1755.
Practic cutremurul a avut loc în unul din cele mai sacre orașe din Europa în acea perioadă și nu numai, chiar în ziua în care se sărbătorea „Ziua Tuturor Sfințiilor” una din cele mai sfinte sărbători.
Se estimează că au murit în jur de 50-100.000 de oameni, mulți din ei se rugau în biserici în acel timp.
Aproape toate bisericile din oraș au fost distruse de cutremur și de tsunamiul care a urmat.

Acest eveniment a făcut multe persoane să se întrebe dacă dumnezeu este omnibenevolent de ce a lăsat un dezastru ca acesta să se întâmple?

AlbertX 13.11.2014 12:33:32

Citat:

În prealabil postat de Alin.D.Zaharia (Post 572254)
Acest eveniment a făcut multe persoane să se întrebe dacă dumnezeu este omnibenevolent de ce a lăsat un dezastru ca acesta să se întâmple?

O dovada in plus de cat de gresit inteleg ateii si sectarii ideea de Dumnezeu.

catalin2 13.11.2014 15:46:45

Citat:

Lucrarea despre care vorbești tu se numește „Philosophia Botanica” și în ea nu se menționează nimic despre evoluția speciilor.

Nu e deloc aceasta, care e scrisa de un suedez. E vorba de Pierre Louis Maupertuis, un francez.
Citat:

Așa zișii „iluminiști” apar dea lungul istoriei nu numai în acea perioadă

Citeste cand a fost epoca iluminista. Atei ascunsi poate au mai fost pana atunci.
Citat:

însă evenimentul care a pus la îndoială credința a multor persoane și le a dat de gândit filozofilor în sec al XVIII lea, a fost cutremurul din Lisabona în 1755.
Practic cutremurul a avut loc în unul din cele mai sacre orașe din Europa în acea perioadă și nu numai, chiar în ziua în care se sărbătorea „Ziua Tuturor Sfințiilor” una din cele mai sfinte sărbători.
Se estimează că au murit în jur de 50-100.000 de oameni, mulți din ei se rugau în biserici în acel timp.
Aproape toate bisericile din oraș au fost distruse de cutremur și de tsunamiul care a urmat.

De fapt asta e parerea ta sau a altor atei din zilele noastre, nu a celor de atunci. Credinciosii de obicei nu gandesc asa, e o gandire a celor ce nu sunt credinciosi, care nu inteleg ca toti mor si spera ca ei nu or sa moara (sau macar se va inventa ceva intre timp). Ciuma a decimat populatia Europei, nu doar cativa morti intr-un singur oras. Asta inainte de epoca "luminii" intunecate.

AlbertX 13.11.2014 15:57:32

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 571844)
Acum vad ca s-au schimbat argumentele, ar fi vorba doar despre cartea lui Enoh, iar de aici ar fi luat filozofii invatatura. Interesant ca unii filozofi de pe vremea lor au sustinut ca pamantul se invarte in jurul Soarelui. In primul rand cartea lui Enoh e un apocrifa, probabil nu are vreo legatura cu Enoh. In al doilea rand am citit acel citat de acolo si nici macar acela nu spune de geocentrism, ci de miscarea cerului.

Catalin, de HRONOGRAF ai auzit ? Poti citi din el aici - http://www.hexaimeron.ro/Hexaimeron/...oria-Lumii.pdf

Extras din prefata cartii:

Acest Hronograf ce este tălmăcit din limba slavonă pe a noastră, privindu-l dar eu cu ochiul minții și văzînd pe bogăția Cuvîntului lui Dumnezeu cel dintr-însul și folosul ce se poate pricinui ortodocșilor cititori, s-a poruncit, prin blagoslovenia noastră, a se da tiparului, ca să nu fie lumina sub obroc, ci în sfeșnicul tiparului, ca tuturor celor ce rătăcesc întru întunericul neștiinței și a îndoielii (nedumeririi), să le fie lumină de povățuire.

Pentru aceasta, ortodocșilor, rugăm pe dragostea voastră, ca, cu bucurie și cu braț deschis, să primiți această de suflet folositoare Carte, ce poate să deștepte pe orice suflet trîndav ce va citi cu luare aminte.

Extras din HRONOGRAF:

"Iar cînd Set era de patruzeci de ani, s-a răpit de îngerul la înălțime și s-a învățat știința de multe Taine Dumnezeiești.

A știut de răzvrătirea și de necurăția ceea ce avea să fie în neamul cel de pe urmă, care din seminția lui avea să se nască. A știut și de aceea, că voiește Dumnezeu pe cei fără de lege păcătoși cu apă și cu foc să-i piardă și de Venirea lui Mesia și de izbăvirea neamului omenesc i s-au descoperit lui.

Set întru răpirea sa de îngerul a văzut așezarea făpturii celei de Sus, frumusețea Cerului și mișcarea acelora. Alergarea soarelui și a Lunii și a stelelor, tocmirea cereștilor semne care se numesc Planete și lucrările acelea le-a cunoscut și multe lucruri nevăzute a văzut și pe cele neștiute le-a știut, patruzeci de zile învățîndu-se de îngerul acela. Și i s-a luminat fața lui din vedenia Cereștilor făpturi și din îngereștile vorbe precum după aceea și fața lui Moisi. Iar după 40 de zile s-a aflat iarăși pe pămînt, și pentru părinții săi care pentru dînsui foarte se întristau (că nu știau unde s-a dus) i-a veselit și le-a spus lor toate, cele ce le-a știut de la înger învățîndu-se. Și strălucea fața lui Set cu podoabe și cu slavă, ca o față de înger, și a avut slavă a feței sale în toate zilele vieții sale."

Catalin2, am sa te rog sa fii un pic mai prudent in afirmatii pe viitor.

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 571844)
In al doilea rand am citit acel citat de acolo si nici macar acela nu spune de geocentrism, ci de miscarea cerului.

Catalin2, ia sa mai citim o data sa vedem daca ai dreptate:

"Set întru răpirea sa de îngerul a văzut așezarea făpturii celei de Sus, frumusețea Cerului și mișcarea acelora. Alergarea soarelui și a Lunii și a stelelor, tocmirea cereștilor semne care se numesc Planete și lucrările acelea le-a cunoscut și multe lucruri nevăzute a văzut și pe cele neștiute le-a știut"

Acum ai inteles ? Este adevarat, e foarte greu de acceptat, mai ales de cei cu credinta slaba, ca Set fiul lui Adam ar fi fost primul om de la care au invatat despre miscarea astrelor magii,... si mult mai tarziu astrologii egipteni sau grecii ... asa este.

Sa nu uitam ca heliocentristii au sustinut permanent ca Soarele sta pe loc si este centrul universului ... total diferit de ce se stia din cele mai vechi timpuri ... si se vede cu ochiul liber.

Catalin2, in momentul in care vei incepe sa elimini tot ce tu ai impresia ca este aparent gresit in religia ortodoxa ... in acel moment vei deveni foarte asemanator cu catolicii, neoprotestantii sau sectarii ... ca asa au facut si ei ... si la fel ca tine sustineau si ei, cum ca adevarul relevat este cel important pentru ei ... si nu Sfanta Traditie.

AlbertX 13.11.2014 17:05:29

Sfantul Ioan Gura de Aur - 13 Noiembrie

Extras din http://www.crestinortodox.ro/sarbato...ur-147180.html

Biserica Ortodoxă îl sărbătorește la 13 noiembrie pe Sfântul Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului.

După moartea mamei sale, prin anul 374, Ioan se retrage, împreună cu prietenul său Vasile, în muntii din apropiere, devenind monah si punându-se sub ascultarea unui bătrân sihastru sirian. După patru ani petrecuti lângă acest ascet, se retrage vreme de doi ani într-o pesteră, unde a trăit de unul singur, supunându-si trupul la o aspră asceză. În anul 381, episcopul Meletie, aflând de starea subredă a sănătătii sale, îl va chema la Antiohia, unde îl va hirotoni diacon. În anul 386, urmasul lui Meletie, episcopul Flavian, îl va hirotoni preot.

Vreme de doisprezece ani, Ioan va predica în Antiohia în fiecare duminică si sărbătoare, iar în post, chiar în fiecare zi, apărând dreapta credintă în fata unor erezii si curente anticrestine la acea vreme (pâgânismul, maniheismul, gnosticismul, arianismul, iudaismul) care, prin adeptii lor, încercau atragerea a cât mai multi adepti.

Dupa cum se poate observa nu s-au schimbat multe lucruri, ereziile si curentele anticrestine au ramas la fel iar adeptii lor si acum vor sa atraga cat mai multi adepti ... din pacate.

catalin2 13.11.2014 17:40:09

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 572360)
Catalin, de HRONOGRAF ai auzit ?
"Set întru răpirea sa de îngerul a văzut așezarea făpturii celei de Sus, frumusețea Cerului și mișcarea acelora. Alergarea soarelui și a Lunii și a stelelor, tocmirea cereștilor semne care se numesc Planete și lucrările acelea le-a cunoscut și multe lucruri nevăzute a văzut și pe cele neștiute le-a știut"

Ti-am raspuns la acest mesaj. Daca vrei, eu mai scriu inca odata.
1. Hronograful este o carte apocrifa. Exista multe carti apocrife legate de Vechiul Testament sua de Noul Testament. Apocrifa insemana ca nu este recunoscuta intre cartile canonice. De obicie sunt scrise de cineva, fara a avea o legatura cu realitatea. Din unele apocrife se iau unele date istorice sau afirmatii care se stie ca sunt adevarate. Deci ce scrie acolo se Set probabil nu s-a intamplat asa.
2. Scrie in acel pasaj de alergarea soarelui si a stelelor, adica aceeasi problema ca la pasajul biblic cand soarele a stat in loc. Si acolo era vorba de ceea ce inteleg oamenii de atunci, ce au vazut ei. In al doilea rand astronomii spun ca Soarele se misca si el cu o anumita viteza, la fel si stelele.
3. Ce legatura are Set cu astronomii antici? Asta e cea mai trasa de par. Acei astronomi erau pagani, nu stiau de Set, de cartile iudeilor, etc.
4. Ti-am mai scris ca tot in acele timpuri erau si filozofi/invatati care au sustinut heliocentrismul, doar ca stiinta celorlalti a avut mai multa trecere. Inca din 288 inainte de Hristos Alistarh din Samos descria heliocentrismul. Asta arata cat de ridicol e sa luam ca dogma ce spuneau niste invatati pagani, in detrimentul altor invatati pagani. Adica exact ce spunea sf. Vasile cel Mare.
5. Aceasta invatatura gresita este o ratacire pe care o sustineau doar catolicii. Niciodata ortodocsii nu au facut o dogma din invartirea pamantului sau din forma pamantului. Se stia ca pamantul e rotund, dar asta nu era dogma. Sa pui ca dogma geocentrismul e o ratacire, provenita din catolicism. In schimb, daca un ortodox crede ca Soarele se invarte in jurul pamantului e doar o eroare a lui, poate sa sustina si ca leul are zece picioare. Dar sa faca dogma din asta e ratacire.

abaaaabbbb63 13.11.2014 17:52:52

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 572395)
In al doilea rand astronomii spun ca Soarele se misca si el cu o anumita viteza, la fel si stelele.

Dap, se misca in jurul centrului galactic.

Si se mai misca si in jurul adevaratului centru al sistemului solar, soarele fiind "tras" de celelalte planete (mai ales Jupiter si Saturn) in directia lor, in consecinta a legilor gravitatiei.

AlbertX 13.11.2014 22:10:11

Citat:

Ti-am raspuns la acest mesaj. Hronograful este o carte apocrifa. Exista multe carti apocrife legate de Vechiul Testament sua de Noul Testament. Apocrifa insemana ca nu este recunoscuta intre cartile canonice. De obicie sunt scrise de cineva, fara a avea o legatura cu realitatea.

Catalin2, ia sa vedem ce cred altii mai "ortodocsi" despre Hronograf:

Extras din http://romania-urmasilor.blogspot.ro...-costachi.html

Una dintre ramurile teologiei crestine, cea care completează istoria biblică, prin diferite conexiuni cu informatii oferite de traditiile vechi, dar si cu informatii din scrierile apocrife, este cronologia biblică. Scrierile apocrife au fost utilizate de Părintii Bisericii în operele lor, însă nu se poate preciza în ce măsură. Sfintii Părinti au filtrat aceste informatii pe baza criteriilor doctrinare, pentru că traditia autentică este conditionată de cei trei factori, quod semper, quod ubique et quod ab omnibus creditum est, adică o învătătură trebuie să fi fost dintotdeauna, pretutindeni si de către toti acceptată. Acesta este consensul democratic întemeiat de Hristos în crestinism; "câte veti lega voi pe pământ, vor fi legate si în cer". (Matei XVIII, 18)

Cele dintâi scrieri vor fi fost cele cronografice, primii oameni care-au avut la îndemână scrisul au dorit să lase amprenta existentei lor în istorie, precum si eventualele descoperiri făcute. Relatia pe care cronicile vechi o au cu scrierile biblice este complementară. Există în scrierile biblice informatii incomplete, si pe care doar traditia le completează, dar există si în cronografii informatii care nu coincid cu cele scripturistice, unele sunt explicate, altele rămân ambigue. Rămâne de aplicat filtrul celor trei conditii de mai sus si girul Sfintilor Părinti ai Bisericii.

Asadar, luăm spre analiză Hronograful tipărit la 1837, în mănăstirea Neamt, de Arhimandritul Mardarie, staretul mănăstirilor Neamt si Secu din acel timp. Scrierea are binecuvântarea Mitropolitului Veniamin Costachi si pretentia că a început a fi scrisă pe vremea lui Avraam. Purtând semnătura unuia dintre ierarhii cunoscuti ai Bisericii, îi acordăm Hronografului toată atentia, evidentiind informatii de interes general pentru teologi, dar si pentru ceilalti crestini.

De la Adam până la Hristos, numără Hronograful 5508 ani. Până la Avraam sunt socotiti 3500 de ani, iar de la Avraam la Hristos, 2008 ani. Anii acestia se numără de la facerea lui Adam, dar nu se stie cât timp a petrecut Adam în Rai, înainte de căderea în păcat si scoaterea lui din Rai. Cu referire la zilele facerii, se spune că în prima zi, când a făcut Dumnezeu lumina, tot atunci i-a făcut si pe îngeri, însă Sfintii Părinti spun că îngerii au fost făcuti mai înainte de materie, iar aici găsim trimitere la Fericitii Augustin si Ieronim si la Sfintii Vasile cel Mare, Grigorie Teologul, Ambrozie si Ioan Damaschin, ceea ce pecetluieste această învătătură.

Catalin2, se pare ca desi nu prea stii despre Hronograf ... ne mai dai si lectii ... fara macar sa te documentezi ... nu ti-e jena ?

Citat:

2. Scrie in acel pasaj de alergarea soarelui si a stelelor, adica aceeasi problema ca la pasajul biblic cand soarele a stat in loc. Si acolo era vorba de ceea ce inteleg oamenii de atunci, ce au vazut ei. In al doilea rand astronomii spun ca Soarele se misca si el cu o anumita viteza, la fel si stelele.

Catalin2, aici ai terminat-o cu logica si ai inceput sa te plimbi, agale, pe campii. Daca tu atata intelegi e doar problema ta, nu vreau sa te jignesc ... dar nu e vorba de ce intelegeau oamenii de atunci, stiu ca nu poti sa intelegi, dar asa e, iar ce cred acum astronomii ... nici nu are legatura cu subiectul.

Citat:

Inca din 288 inainte de Hristos Alistarh din Samos descria heliocentrismul. Asta arata cat de ridicol e sa luam ca dogma ce spuneau niste invatati pagani,...

Catlin2, Aristotel si mai tarziu Ptolemeu, au demonstrat ca heliocentrismul lui Alistarh din Samos este o prostie ... dar pentru asta mai trebuie sa mai si citesti. Ridicol este ca tu crezi ca "geocentrismul" ar trebui sa fie luat ca "dogma" ... am vazut ca ai facut o obsesie din asta ... iti repet, nu e dogma.

Citat:

Niciodata ortodocsii nu au facut o dogma din invartirea pamantului sau din forma pamantului.

Se pare ca doar tu ai aceasta obsesie, cu dogma si cu leul cu 10 picioare ... probabil ca e un cliseu al tau. Catalin2, mai ai multe de invatat pana vei avea "autoritatea" sa afirmi ca stii tu "perfect" cu ce se ocupa ortodoxia ... se pare ca esti atat de orgolios incat nu te poti abtine sa nu ne dai lectii ...

P.S.
Catalin2, sfatul meu este sa te calmezi, sa nu mai dai "Report" ... si sa fii un pic mai politicos, ca nu ne tragem de sireturi.

AlbertX 13.11.2014 22:23:29

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 572399)
... se misca in jurul centrului galactic ...

Stiinta actuala afirma ca in fiecare centru galactic exista o pereche de gauri negre cu gravitatie zero si masa infinita ce se rotesc una in jurul alteia ... iar unii cred ca au si demonstrat asta ... :21: ... asta da credinta ! E un documentar nou pe Discovery HD despre Univers, unde se afirma aceasta ultima descoperire. Tare, nu ?

Stiti cum au argumentat ? Au captat ei niste luminite, foarte multe si foarte scurte ca unda ... cica una batea spre rosu si una batea spre albastru, asa s-au prins ei ca e vorba de perechi de gauri negre ce populeaza centrele galactice ... ca e plin de galaxii deci si de centre galactice.

AlbertX 13.11.2014 23:04:40

Citat:

... ortodocsii nu au facut o dogma din invartirea pamantului sau din forma pamantului ...

Catalin2, am sa te rog sa citesti cu atentie acest articol:

Ce sunt si de unde avem dogmele? - http://www.crestinortodox.ro/dogmati...ele-97492.html

Dogmele sunt adevarurile de credinta ale religiei crestine. Adevarurile acestea sunt revelate, adica insuflate si descoperite de Dumnezeu. "Niciodata proorocia (invatatura biblica) nu s-a facut din voia omului, ci oamenii cei sfinti ai lui Dumnezeu au grait purtati fiind de Duhul Sfant"(2 Petr. 1:21). La fel zice si Sf. Apostol Pavel: "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu"(2 Tim. 3:15). De aceea se si numeste Biblia, de foarte multe ori, cuvantul sau cuvintele lui Dumnezeu. Nu mai insiram locuri si texte; numai cu acestea s-ar putea scrie o carte intreaga, insasi valoarea deosebita, neintrecuta, exceptionala si universala a Bibliei, fata de toate celelalte carti din lume, este, in privinta aceasta, o marturie care graieste de la sine.

Dogma este un cuvant biblic. In cartea Faptele apostolilor se numesc dogme (ta dogmata) "hotararile" luate in sobor de catre apostolii si presbiterii Bisericii din Ierusalim (pe la anul 50-52; FA 16:4). Hotararile acestui sinod se numesc dogme. De atunci si pana astazi se numesc dogme hotararile sinodale ale Bisericii, privitoare la invataturile Evangheliei, canoanele sau decretele privitoare la adevarurile de credinta, date la cea mai inalta autoritate bisericeasca: Sinodul ecumenic. Sf. Ignatie Teoforul numeste dogme invataturile Domnului si ale apostolilor, cand scrie magnezienilor, cap. 13: "Sarguiti-va sa fiti tari in dogmele Domnului si ale apostolilor".

Prin dogme intelegem, asadar, invataturile de temelie ale religiei crestine, adevarurile revelate de Dumnezeu, lamurite de Sf. Apostoli si urmasii lor, Sfintii Parinti, in sinoadele ecumenice, pastrate de Biserica si, prin urmare, necesare mantuirii. Toate dogmele crestine laolalta formeaza crezul Bisericii. Mai pe larg, dogmele sunt cuprinse in Sf. Scriptura si in Sf. Traditie sau Predanie (in scrierile Sf. Parinti, in hotararile dogmatice ale soboarelor ecumenice si in cartile rituale ale Bisericii); sistematizate si documentate sunt cuprinse in Dogmatica (stiinta si cartea dogmelor). Mai pe scurt sunt cuprinse in Catehism.

De unde avem dogmele?

Intai de toate trebuie sa ne insemnam ca dogmele nu sunt de la oameni.
Oamenii nu au putere si autoritate asa de mare ca sa descopere adevaruri vesnice, invataturi mantuitoare, de-a pururea vii si fara de greseala (infailibile). Dogmele sunt de la Dumnezeu; sunt adevaruri sfinte descoperite de Dumnezeu. Asa e scris: "Dumnezeu, in multe randuri si in multe chipuri, a grait in vechime parintilor nostri prin prooroci, iar in zilele acestea mai de pe urma ne-a grait (apostolilor) prin Fiul"(Evr. 1:1-2). Descoperirea dogmelor s-a facut de catre Dumnezeu, prin sfintii prooroci si apostoli si mai ales prin Fiul-Hristos. Forta dogmelor vine de la Dumnezeu. Puterea si veritatea lor este de la Dumnezeu, nu de la om. De aceea se si numesc de catre Sf. Parinti dogme dumnezeiesti, iar evanghelistii si apostolii sunt numiti "invatatorii dogmelor".

Din faptul ca unele dogme din crezul Bisericii au rost stabilite in soboarele Sfintilor Parinti, unii eretici sunt de parerea ca dogmele nu sunt de la inceputul crestinismului, ci de mai tarziu. Obarsia lor nu ar fi de la Dumnezeu, ci de la oameni; sunt adica produsul timpului, ca fructele si semintele dupa coacere. De aici raceala si uneori nepasarea fata de ele.
Parerile si socotintele acestea sunt insa, in intregime, gresite, din urmatoarele pricini.

Orice religie - si cu deosebire crestinismul - religia lui Iisus Hristos, a profetilor si apostolilor, are de la inceput un manunchi de invataturi noi, prin care se deosebeste de alte invataturi. In crestinism avem de la inceput credinta in Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant, invataturile despre creatiunea lumii, despre crearea, fericirea, caderea, mantuirea si sfintirea omului prin harul sfintelor Taine, despre Biserica si pastorii ei, despre virtuti, porunci si fapte bune, despre fagaduinte, despre nemurirea sufletului, invierea trupurilor si viata vesnica ...

Catlin2, daca ai citit cu atentie cele de mai sus probabil ca ti-ai dat seama ca "invataturile despre creatiunea lumii" din Sfanta Scriptura, fac parte din dogma crestin-ortodoxa ... iar daca nu ai inteles si ai alta parere ... e treaba ta.

Geocentrismul e doar o abordare filosofica, la fel ca si helio/acentrismul ... ele nu au legatura cu dogma si nici cu invatatura primita de Set fiul lui Adam despre miscarea astrelor, asta este foarte clar.

catalin2 14.11.2014 13:51:15

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 572488)
Geocentrismul e doar o abordare filosofica, la fel ca si helio/acentrismul ... ele nu au legatura cu dogma si nici cu invatatura primita de Set fiul lui Adam despre miscarea astrelor, asta este foarte clar.

Si atunci de ce ne intereseaza pe noi, tine de stiinta vremii intr-un anumit timp.
Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 572488)
Catlin2, daca ai citit cu atentie cele de mai sus probabil ca ti-ai dat seama ca "invataturile despre creatiunea lumii" din Sfanta Scriptura, fac parte din dogma crestin-ortodoxa ... iar daca nu ai inteles si ai alta parere ... e treaba ta.

Desigur ca asa e, am sis zis-o de multe ori, de aceea scriem impotriva evolutionismului teist, pentru ca el cntrazice Facerea. Problema e ca geocentrismul nu este amintit in Sfanta Scriptura, cum spune si site-ul hexaimeron. Deci nu are legatura cu revelatia. Cunosc ce sunt dogmele, daca citeai mesajele mele vedeai ca stiu cate ceva.

catalin2 14.11.2014 14:17:28

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 572471)
Catalin2, ia sa vedem ce cred altii mai "ortodocsi" despre Hronograf:
Extras din http://romania-urmasilor.blogspot.ro...-costachi.html

Chiar acest articol l-am citit si eu acum cateva zile. Din nou ai dat exact materialul care contrazice ce spui tu si unde scrie exact ce am spus si eu. Nu l-ai citit cu atentie sau nu l-ai inteles.
Spune ca din apocrife luam doar date care sunt sigure, de exemplu cronologia. Si da si exemple, de afirmatii din Hronograf care sunt gresite, in contradictie cu ce spun sfintii. De exemplu: "Cu referire la zilele facerii, se spune că în prima zi, când a făcut Dumnezeu lumina, tot atunci i-a făcut și pe îngeri, însă Sfinții Părinți spun că îngerii au fost făcuți mai înainte de materie."
Sau: "O altă învățătură în contradicție cu Sfânta Tradiție este cea despre căderea îngerilor." "Scrierea este o combinație de texte patristice autentice cu texte apocrife, unele dintre ele fanteziste."
Nu stim daca e adevarat ce scrie despre Set, pare o conceptie folosita de gnostici, Set venind sa invete pe oameni.
Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 572471)
Catalin2, se pare ca desi nu prea stii despre Hronograf ... ne mai dai si lectii ... fara macar sa te documentezi ... nu ti-e jena ?

Avand in vedere ce am scris mai sus e amuzant ce scrii. Dai link-uri care te contrazic, fara sa le intelegi. Si nu e prima data.

AlbertX 14.11.2014 14:18:15

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 572535)
Problema e ca geocentrismul nu este amintit in Sfanta Scriptura, cum spune si site-ul hexaimeron...

Catalin2, probabil ca nu ai citit cu atentie ce scrie pe saitul respectiv, probabil ca tu ai inteles altceva ...

Extras din http://www.hexaimeron.ro/Contact/Contact.html

Scopul acestui site este acela de a prezenta și actualiza învățătura Bisericii reflectată în Sfânta Scriptură și tâlcuirile Sfinților Părinți, legată de facerea lumii. Cuvântul "hexaimeron" provine din greacă, hexa înseamnă "șase", și imeron înseamnă "zile", și se referă la cele 6 zile descrise în capitolul I al cărții Facerea. Hexaimeron definește acele comentarii patristice care abordează referatul biblic al creației. Primul scriitor creștin care a folosit acest termen a fost Teofil de Antiohia, însă, cel care i-a dat consistență a fost Sf. Vasile cel Mare.

Va rugăm să observati că numele site-ului este hexaimeron.ro și nu geocentrism.ro sau creationism.ro. Așa cum vă vom prezenta în continuare, nu geocentrismul este subiectul și nici scopul principal, ci, exact acela din enunț: cele 6 zile ale Facerii Lumii așa cum le descrie Scriptura și le tâlcuiesc Părinții, mai ales în omiliile intitulate "hexaimeron".

Dupa parerea mea, treaba cu geocentrismul tine de o cu totul alta perspectiva si anume strict din perspectiva stiintifica. Eu personal cred ca "geocentrismul" este varianta corecta si am suficiente argumente stiintifice prin care-mi pot sustine afirmatia ... dar nu doresc sa dezvolt subiectul si nici sa conving pe cineva despre acest lucru ...

AlbertX 14.11.2014 14:27:52

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 572541)
Nu stim daca e adevarat ce scrie despre Set, pare o conceptie folosita de gnostici, Set venind sa invete pe oameni.

Catalin2, daca tu ai impresia ca nu se stie daca e adevarat ce se spune despre Set, de ce te grabesti sa spui ca nu e adevarat si te caznesti sa inventezi si argumente, nu e mai bine sa spui ca nu stii ? Ai facut tu un studiu sau a afirmat vre-un Sfant Parinte ca povestea cu Set ar fi fantasmagorica ? Faci afirmatii fara acoperire ... si te bazezi strict pe parerile tale.

Sf Nichita Stihatul marturiseste si el ca Set a fost inaltat la cer 40 de zile si invatat mersul astrelor ... poti sa citesti aici - http://www.hexaimeron.ro/Hexaimeron/...pre_Suflet.pdf

Mai multi Sfinti Parini marturisec ca Set a fost inaltal la cer 40 de zile nu doar Sf Nichita Stihatul.
Pe cine vrei sa cred, pe tine sau pe Sfintii Parinti ? Un pic de bun simt nu ar strica ...

Parintele Ilie Cleopa ne marturiseste la fel - http://www.parohia-hamburg.de/downlo...0%28PDF%29.pdf

"Și spune o istorie sfântă că acest Set s-a răpit la cer. Dar pentru ce? Ca să învețe astronomia de la îngeri. De aceea, bine a zis Marele Sf Vasile că: "mult vestita astronomie, pentru cel credincios, e o a doua teologie". Pentru că precum auzim, astronomia își are originea de la Dumnezeu; căci chiar îngerii au învățat pe om astronomia.

Se zice că Set a stat la cer 40 de zile și 40 de nopți și a învățat astronomia în cer, mișcarea astrelor cerești, întunecarea soarelui, a lunii și celelalte semne care se arată pe cer ca să le cunoască oamenii, când Dumnezeu e supărat, când vrea să schimbe vremea și celelalte."

Pe cine sa cred, pe tine Catalin2, un anonim pe acest forum, sau pe Parintele Cleopa ?

Catalin2, am vazut ca atunci cand nu esti de acord cu ceva ... te si grabesti sa aduci argumentele pe care le aduc neoprotestantii ... se pare ca esti cumva influentat de acestia. Ai uitat ca neoprotestantii nu dau doi bani pe Sf Traditie sau pe Sfintii Parinti ?

AlbertX 12.12.2014 09:35:39

Apa de pe Terra nu provine din comete

Extras din http://www.mediafax.ro/stiinta-sanat...ula%2BMediafax

Primele rezultate ale unor analize realizate de sonda spațială Rosetta arată că apa de pe cometa Ciuriumov-Gherasimenko are o semnătură chimică diferită de cea de pe Terra, contrazicând teoria potrivit căreia cometele ar fi responsabile pentru aducerea apei pe Pământ.

Analiza chimică a apei de pe cometa 67P / Ciuriumov-Gherasimenko, în jurul căreia orbitează sonda Rosetta, din luna august, arată că aceasta conține de trei ori mai mult deuteriu (un izotop al hidrogenului, n.r) decât hidrogen în comparație cu moleculele de apă de pe Terra, potrivit cercetătoarei Kathrin Altwegg, care lucrează cu datele furnizate de Rosetta, din cadrul Universității Berna din Elveția.

Apa este alcătuită din doi atomi de hidrogen legați de un atom de oxigen. Pe Pământ, trei din 10.000 de molecule de apă conțin deuteriu, un izotop greu al hidrogenului.

În cazul în care cometa "Ciuri", așa cum a fost denumită de oamenii de știință, nu este un caz cu totul special, Altwegg spune că descoperirea elimină cometele din lista de posibile surse pentru apa de pe Terra, și cel mai probabil nici substanțele organice nu au fost aduse pe Pământ de acești "hoinari" spațiali.

Cometa "Ciuri" provine din regiunea Centurii Kuiper a Sistemului Solar, afltă dincolo de orbita lui Neptun, la o distanță de 30 până la 40 de ori mai mare decât aceea dintre Soare și Terra.

Studii anterioare au exclus cometele provenind din Norul lui Oort, o regiune și mai îndepărtată a Sistemului Solar, la limita cu spațiul interstelar, ca fiind sursa apei de pe Terra.

...

A picat si aceasta ipoteza ... teoria evolutionista e istorie ! Cine mai prefera sa creada in accidente chimice ? :21:

crinrin 12.12.2014 12:15:38

"Luați aminte să nu vă fure mințile cineva cu filozofia și cu deșarta înșelăciune din predania omenească, după înțelesurile cele slabe ale lumii și nu după Hristos."

AlbertX 12.12.2014 13:00:04

Citat:

În prealabil postat de crinrin (Post 574952)
"Luați aminte să nu vă fure mințile cineva cu filozofia și cu deșarta înșelăciune din predania omenească, după înțelesurile cele slabe ale lumii și nu după Hristos."

O, Timotei, păzește comoara ce ți s-a încredințat, depărtându-te de vorbirile deșarte și lumești și de împotrivirile științei mincinoase, pe care unii, mărturisind-o, au rătăcit de la credință (I Tim. 6, 20-21). Epistola I către Timotei a Sfântului Apostol Pavel

...

Deocamdată am aflat pricina pogorământului, anume că Moise, grăind sub inspirația Duhului, a dat învățătura lui pe măsura înțelegerii ascultătorilor. Totodată, prin cuvintele: "La început a facut Dumnezeu cerul și pămantul", a smuls de la început toate ereziile care aveau sa răsară ca neghina în Biserica. De vine maniheul sau Marcion sau Valentin sau filosofii greci și-ți spun că materia a preexistat, spune-le lor: "La început a făcut Dumnezeu cerul și pămantul".

Dar sunt unii oameni fără judecată, care, chiar după atâta învățătură, încearcă să nu creadă; unii nu îngăduie ca lumea aceasta să aibă un creator; alții spun că lumea și cele din lume s-au făcut de la sine; în sfârșit, alții spun că toate s-au făcut dintr-o materie preexistentă. Uită-te cât de mare e înșelăciunea diavolului! Cum a abuzat de ușurătatea gândirii celor ce slujesc înșelăciunii!

De asta fericitul Moise, insuflat de dumnezeiescul Duh, ne învață cu atâta precizie, ca să nu pățim la fel cu ei, ci să putem ști bine și ordinea în care au fost create făpturile și chipul în care a fost creată fiecare făptură. Dacă Dumnezeu nu s-ar fi îngrijit de mântuirea noastră ca să conducă limba profetului, ar fi fost de ajuns să spună că Dumnezeu a făcut cerul și pământul și marea și animalele și n-ar mai fi pus nici ordinea zilelor, nici ce s-a făcut, în ziua întâia și ce s-a făcut în zilele următoare. Dar ca să nu le rămână celor fără dreaptă judecată nici o umbră de apărare, împarte așa de bine și ordinea celor create și numărul zilelor și ne învață toate cu mult pogorământ, ca, aflând tot adevărul, sa nu mai dăm atenție la rătăcirile celor ce grăiesc orice, întemeiați pe propria lor gândire, ci să putem ști puterea nespusă a Creatorului nostru. Sfântu Ioan Gura de Aur

...

Adevărul lui Dumnezeu este simplu; cum să se îndeletnicească mintea trufașă cu el? Mai bine să născocească de-ale sale. Este mai original, deși aceste născociri sunt slabe ca pânza de păianjen. Ca să vedeți ca așa este, uitați-vă la teoriile cosmogonice actuale: seamănă cu aiurarea unui om beat sau care vorbește în somn. Dar cât de bune par ele celor care le-au inventat! Câte puteri și cât timp se irosesc pentru asta asta și totul în zadar! Lucrul s-a săvârșit simplu: "A zis, și s-au făcut; a poruncit, și s-au zidit". Mai bine de atât n-o să descopere nimeni. Sfântul Teofan Zăvorâtul.

crinrin 12.12.2014 13:17:40

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 574955)
Adevărul lui Dumnezeu este simplu; cum să se îndeletnicească mintea trufașă cu el? Mai bine să născocească de-ale sale. Este mai original, deși aceste născociri sunt slabe ca pânza de păianjen. Ca să vedeți ca așa este, uitați-vă la teoriile cosmogonice actuale: seamănă cu aiurarea unui om beat sau care vorbește în somn. Dar cât de bune par ele celor care le-au inventat! Câte puteri și cât timp se irosesc pentru asta asta și totul în zadar! Lucrul s-a săvârșit simplu: "A zis, și s-au făcut; a poruncit, și s-au zidit". Mai bine de atât n-o să descopere nimeni. Sfântul Teofan Zăvorâtul.

:41: pentru asta si nu numai ...

Igor_Paslusnik 26.03.2015 02:03:18

1. Teoria Big Bang-ului a fost combatută, în aceste zile, de doi fizicieni. Toată presa internațională a reacționat imediat și a publicat, în ultimele ore, știri cu titluri de genul: "Vârsta Universului e infinită".

http://www.lonews.ro/opinii/kslcatal...slcatalin.html

2. Calea Lactee este cu mult mai mare decât se credea. Noi descoperiri legate de galaxia noastră.

http://www.lonews.ro/stiri/stiinta-t...a-noastra.html

Alin.D.Zaharia 26.03.2015 11:35:06

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 586250)
1. Teoria Big Bang-ului a fost ...

A mai fost discutată odată acestă ipoteză aici, ai și postat dar văd că atât de mult ai cercetat acest subiect că ai și uitat.
Dacă ai fi căutat sursa și ai fi citit jurnalul științific unde a fost formulată ipoteza ți-a da seama cât de absurd și plin de senzaționalism este linkul care ai postat și cât de subiectiv și ignorant este autorul respectiv.

Poftim sursă: click

iuliu46 20.04.2015 10:42:08

Hovind a fost intervievat luna trecuta de catre Alex Jones.

https://www.youtube.com/watch?v=tWQAlsyqiuk

E interesant ce s-a intamplat cu unul dintre acuzatorii lui Hovind. Acesta a fost arestat pentru pedofilie si s-a sinucis in timpul detentiei.

http://en.wikipedia.org/wiki/John_David_Roy_Atchison

Barsaumas 20.04.2015 13:30:05

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 588506)

E interesant ce s-a intamplat cu unul dintre acuzatorii lui Hovind. Acesta a fost arestat pentru pedofilie si s-a sinucis in timpul detentiei.

A fost "sinucis", ca sa nu trancane prea mult.

abaaaabbbb63 20.04.2015 15:30:38

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 588506)

Am o intrebare.

De ce, dupa ce argumentele unui om au fost demonstrate ca sunt gresite, dupa ce a fost aratat ca este paralel cu stiinta, ca are doctoratul de la o universitate fantoma cu sediul intr-o casuta de 20 de m2, care are in cazier si infractiuni de spalare de bani, mai exista oameni care il sustin din toata inima?

E o dilema pentru mine.

iuliu46 20.04.2015 16:05:59

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 588529)
A fost "sinucis", ca sa nu trancane prea mult.

Nu stiu daca s-a sau a fost sinucis. :)

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 588544)
Am o intrebare.

De ce, dupa ce argumentele unui om au fost demonstrate ca sunt gresite, dupa ce a fost aratat ca este paralel cu stiinta, ca are doctoratul de la o universitate fantoma cu sediul intr-o casuta de 20 de m2, care are in cazier si infractiuni de spalare de bani, mai exista oameni care il sustin din toata inima?

E o dilema pentru mine.

O sa-ti raspund numai la ultima parte a intrebarii. Ca sa nu se transforme dilema ta intr-o trilema. :)
Pentru ca am propriul creier, eu pot cantari lucrurile si pot ajunge la concluzia ca in dosarul Valiza de exemplu, lui Becali i s-a facut o mare nedreptate. Altii gata, aud la TV ca e corupt -> e corupt. La fel stau lucrurile si in cazul lui Hovind.

abaaaabbbb63 20.04.2015 16:45:37

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 588549)
Nu stiu daca s-a sau a fost sinucis. :)

O sa-ti raspund numai la ultima parte a intrebarii. Ca sa nu se transforme dilema ta intr-o trilema. :)
Pentru ca am propriul creier, eu pot cantari lucrurile si pot ajunge la concluzia ca in dosarul Valiza de exemplu, lui Becali i s-a facut o mare nedreptate. Altii gata, aud la TV ca e corupt -> e corupt. La fel stau lucrurile si in cazul lui Hovind.

Sa zicem ca a fost pedepsit pe nedrept, desi la sumele alea... greu gresesti.

Nici Becali n-a fost cuminte. Acum poate s-a cumintit.

Dar cand se stie ca Hovind este un fals profesor de... ce zice el ca e, atunci de ce il mai urmeaza lumea? Din nestiinta sau comoditate?

GMihai 20.04.2015 17:01:48

Din prostie.

iuliu46 20.04.2015 17:04:53

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 588557)
Sa zicem ca a fost pedepsit pe nedrept, desi la sumele alea... greu gresesti.

Nici Becali n-a fost cuminte. Acum poate s-a cumintit.

Dar cand se stie ca Hovind este un fals profesor de... ce zice el ca e, atunci de ce il mai urmeaza lumea? Din nestiinta sau comoditate?

Un fals profesor de... ce ? Ce a spus ca e vreun academician sau ce ? A spus ca a predat la nivel de liceu. Sigur, nu or fi fost cine stie ce licee da nu s-a laudat cu asta, a spus omul ce a facut in viata. Nu a zis : credeti-ma pe mine, nu pe ala de la Berkeley.Eu stiu ce vorbesc, am predat la liceu, ala habar nu are. :1:

iuliu46 20.04.2015 17:08:04

Adica gata, daca unul e cine stie ce profesor universitar asta inseamna ca nu bate campii si nu o sa-ti bage in cap credintele sectei lui formate din profesori universitari. Din punctul asta de vedere Einstein era un terchea berchea, cred ca l-au dat si afara din facultate sau oricum s-a lasat el. Mai tarziu s-a dus iar dar nu prea dadea pe la cursuri si a trecut ca gasca prin apa. :71:

GMihai 20.04.2015 17:14:40

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 588561)
Adica gata, daca unul e cine stie ce profesor universitar asta inseamna ca nu bate campii si nu o sa-ti bage in cap credintele sectei lui formate din profesori universitari.

Ba se poate foarte bine să fie cum zici tu. Poate să fie și doctor, a se vedea unul de pe la noi, fuse și prim-ministru.....

Problema e câtă credibilitate are unul care se dă profesor și constatăm că nu este, așa ca în cazul lui Hovind. Pentru că în lumea în care învățământul mai are un oarecare nivel (mă refer la secțiunea transversală, nu la nivelele superioare) un om cu pregătirea lui Howvind nu ar fi considerat calificat să predea la nivel de liceu.

iuliu46 20.04.2015 17:23:25

V-ati prostit toti. Nu e calificat sa predea la nivel de liceu.
Uite ca totusi a facut-o. Cum iti explici asta ? :71:

iuliu46 20.04.2015 17:45:30

Uite aici - lucruri 100% adevarate :

https://www.youtube.com/watch?v=JMCgetHCbtY

Ce conteaza ca le spune unul care nu are diploma de "la stat", in timp ce aia destepti bat toti campii cu apendicele si cu picioarele balenei care s-au topit ?

https://pressroom.usc.edu/whale-sex-...l-in-the-hips/

GMihai 20.04.2015 17:58:00

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 588564)
V-ati prostit toti. Nu e calificat sa predea la nivel de liceu.
Uite ca totusi a facut-o. Cum iti explici asta ? :71:

Am mai scris..... din prostie. Prostia celor care l-au lasat, și prostia celor care și-au lăsat copii să fie dăscăliți de el.

Uite, tu dacă ai afla că profesorul de religie al copilului tău susține cele de mai jos, pe care le susține Hovind, ce ai face ?

His creationist presentations have asserted that creationism is not taught in public schools due to a New World Order conspiracy" involving Ted Turner and Jane Fonda, the British Royal Family, the State of Israel, the American Civil Liberties Union, US government officials, business leaders, and social activists. In May 1999, he claimed "the implementation of the NWO's world-domination plan was May 5, 2000."

Hovind has several conspiracy theories about the U.S. government. He claims that the cyanide-releasing compound laetrile is a "cancer cure" and argues that the US government is conspiring to suppress a cure for cancer. On his radio program, he has claimed that the U.S. government was behind the 9/11 attacks, killing nearly 3,000 people and that a "lot of folks were told not to come to work." He also claims the Oklahoma City bombing was carried out by the government. Regarding UFOs, Hovind recommends books by conspiracy theorists who believe "some UFO's are U.S. Government experiments with electrogravitic propulsion as opposed to jet propulsion, while others are Satanic apparitions."

As part of his "one world government" conspiracy theory, Hovind claimed that the North American Free Trade Agreement (NAFTA), HIV, West Nile virus, Gulf war syndrome, chronic fatigue syndrome, multiple sclerosis, Wegener's disease, Parkinson's disease, Crohn's colitis, Type I diabetes, and collagen-vascular diseases such as rheumatoid arthritis and Alzheimer's were all engineered by "the money masters and governments of the world" for the purpose of global economic domination. Hovind claims "Satan has been using the great pyramid as his symbol for the New World Order"[105] and that "the Great Pyramid could have been built by Adam's relatives". He claims that the United States government is secretly plotting to implant an "electronic ID" microchip in the body of every US citizen, which is the Mark of the Beast.

Hovind claims that there is a government plot to add barcodes with a magnetic strip to dollar bills in order to track money. Hovind is opposed to democracy, saying: "democracy is evil and contrary to God's law".

iuliu46 20.04.2015 20:25:52

Despre evrei nu a spus nimic ? :71:

Deci e un om rau ca nu gandeste liber ca noi care ne informam din mainstream si crede in NWO sau nu crede ca aia cu cutite au daramat turnurile. Sau crede ca Ted Turner e un om rau in loc sa isi dea seama ca ne vrea binele.
Sau crede cum au crezut si parintii fondatori ai SUA ca democratia e un lucru rau si contrar vointei divine. Rusine ! Ar trebui trimis la reeducare. Macar sa-l puna sa se uite la Ancient Aliens pana intelege ca OZN-urile nu sunt aparate secrete sau manifestari satanice, ci sunt fratii nostri din alte sisteme solare. :71:

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:17:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.