Va_iubesc |
13.12.2006 22:56:51 |
Citat:
În prealabil postat de ancah
Motivul pentru care am postat este ca am procedat asa, deci am iertat vreme indelungata. Dar ce am constatat: cand iertam, cei pe care ii iertam nici nu observau, nici ca i-am iertat, nici ca au gresit si nici nu se indreptau. Ajunsesem aproape sa nu ma mai tin pe picioare de stres. Atunci cineva mi-a spus, ca trebuie "pus capac" raului, caci altfel ma inabusa. Abia dupa mult vreme am auzit de acest " a treia oara te fa sabie", ceea ce era cam in concordata cu sfatul primit.
|
Draga Anca,
Sa stii ca si eu am avut saptamana trecuta astfel de probleme cu colegii, pe care le-am discutat cu duhovnicul meu in week-end. Nu-mi place sa discut despre ce vorbesc in spovedanie, dar poate asta ti-ar clarifica putin situatia. Oricum, analiza pe care o faci tu este foarte buna, sa dai slava Domnului pentru lumina pe care ti-o da si pentru acuratetea gandurilor.
Intr-adevar si eu vad ca unii oameni din vest (si nu numai), adica oamenii care traiesc dupa legile lor si numai pentru viata de aici, fac rau ca asa le sta in fire. E teribil. Noi, crestini fiind, cand ne "lovesc" cu ceva, iertam fara sa le mai spunem ca ne-a durut, ca am observat, chiar facandu-ne ca nu am sesizat ce se intampla. Duhovnicul meu mi-a spus sambata ca nu e bine asa. Noi trebuie sa-i avertizam ca am sesizat atitudinea lor, ca ne-a durut, dar toate spuse cu iubire si iertare.
Numai astfel ei pot sa constientizeze si poate sa se indrepte, altfel nu. Imi zicea duhovnicul ca si Mantuitorul pe cruce i-a iertat si Se ruga pentru cei care L-au rastignit, dar ei stiau ca El stia cine a facut asta. La fel si noi, sa ne inarmam cu rugaciunea si ajutorul Domnului si sa le spunem cu blandete si iubire aspectele care ne deranjeaza. Vei vedea ca, treptat, treptat, acesti oameni se vor schimba. Evident, nu uita sa-i pomenesti la rugaciune, fiindca numai Hristos le poate da intoarcerea totala.
Si nu fii trista ca esti departe si singura! Cand esti departe de cei dragi, esti foarte aproape de Cel Drag.
Cu drag,
Elena
|