Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.12.2006, 08:54:33
ancah
Guest

Implicit

Evanghelia dupa Matei Cap. 5. 39 : Eu insa va spun voua: Nu va impotriviti celui rau; iar cui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si obrazul celalalt.

Intrebarea mea este, de cate ori sa intoarcem obrazul sau cu alte cuvinte, de cate ori sa-i dam voie celui rau sa ne loveasca. Oare cand putem spune: e destul! Si ce masura de aparare putem lua, care sa nu fie in contradictie cu scripturile.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2006, 11:55:56
sovidiu sovidiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Evanghelia dupa Matei Cap. 5. 39 : Eu insa va spun voua: Nu va impotriviti celui rau; iar cui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si obrazul celalalt.

Intrebarea mea este, de cate ori sa intoarcem obrazul sau cu alte cuvinte, de cate ori sa-i dam voie celui rau sa ne loveasca. Oare cand putem spune: e destul! Si ce masura de aparare putem lua, care sa nu fie in contradictie cu scripturile.
ancah, acest lucru nu stie nimeni sa te invetze si nici nu ashtepta sa te invetze nimeni, Dumnezeu te va invatza, si domnul Iisus te va veghea, si cei de sus pe bratze te vor tzinea... ma intreb si eu : Cine este oare viu si sa nu gresheasca si cine este invatzat si sa nu se invetze?

itzi pot spune doar cum fac eu:
-am pastrat bota si am lepadat sabia, am pastrat existentza in lume si am lepadat catania,

dar totusi la intrebarea ta raspunsul este de 77 de ori cate 7 ca asha a invatzat Domnul Iisus, si aici nu inseamna foarte mult cum se spune si cum se invatza, ci ca de fiecare data, stimata ancah, sa dai fuga la Dumnezeu si eventual sa-l rogi sa te ajute!
Reply With Quote
Vechi 07.12.2006, 13:37:08
ancah
Guest

Implicit

Multumesc, sovidiu pentru sfat. Eu stiam ca trebuie sa iertam de 7 x 77 ori. Aici nu e vorba de a ierta, ci de a nu reactiona cind primim o palma. Bine, palma se poate primi in diverse feluri. Motivul pentru care intreb e, ca am auzit spunandu-se:" primesti o palma, intorci si obrazul celalalt, dar a treia oara te faci sabie". Nu-mi amintesc cine a spus acest lucru, in orice caz unul dintre Sfintii Parinti. De aceea speram sa primesc ceva precizari.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2006, 13:50:57
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Multumesc, sovidiu pentru sfat. Eu stiam ca trebuie sa iertam de 7 x 77 ori. Aici nu e vorba de a ierta, ci de a nu reactiona cind primim o palma. Bine, palma se poate primi in diverse feluri. Motivul pentru care intreb e, ca am auzit spunandu-se:" primesti o palma, intorci si obrazul celalalt, dar a treia oara te faci sabie". Nu-mi amintesc cine a spus acest lucru, in orice caz unul dintre Sfintii Parinti. De aceea speram sa primesc ceva precizari.
n-ash vrea sa continuam discutzia ca mi se pare iarasi ca e vorba de 7 x 77 de ori pe cate 7 odata si iarsi am impresia ca totusi... ???

oricum ni se cere in mod sigur sa mai si iertam :D
Reply With Quote
Vechi 07.12.2006, 15:23:46
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

:)De fapt e vorba de sapte zeci de ori cate sapte.Cifra este simbolica.Trebuie sa iertam mereu.Dar asta nu implica acceptarea raului in viata mea.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 07.12.2006, 15:53:04
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

negroponte ,
de ce nu esti mai concret ? Ce inseamna acceptarea raului ,crezi ca a inteles ?
Draga anca de 70 de ori cite 7 se traduce , pentru totdeauna . Daca e vorba de tine ,taci si suferi pina la moarte ,.....daca poti !
Daca-i vorba de Hristos trebuie sa te faci sabie caci "cine ma va marturisi pe Mine inaintea oamenilor si Eu il voi marturisi inaintea Tatalui " .
A treia oara sa te faci sabie a spus Parintele Arsenie referindu-se la niste sectanti care-l tot il siciiau cu intrebarile fara sa aibe intentie serioasa .In acest context a zis el ,incerci odata ,de doua ori ,dar atreia oara .....gata .
Desigur nu e acelasi lucru daca vine unul si-ti ride in fata , batjocorind din bun inceput tot ce ai tu mai scump . Cine crezi ca ar suporta ? Nu trebuie sa fii sfint caci nu tu aperi credinta ci Hristosul din tine . Dar daca taci ...ce sa-ti mai spun ,inseamna ca esti de acord ?!.
Sa ne rugam la Dumnezeu sa nu gresim ,El ne va calauzi intotdeauna daca pastram legatura prin rugaciune. Poate mai sint si altii care stiu mai bine.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 07.12.2006, 16:39:10
Alexandr_Bazil Alexandr_Bazil is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
negroponte ,
de ce nu esti mai concret ? Ce inseamna acceptarea raului ,crezi ca a inteles ?
Draga anca de 70 de ori cite 7 se traduce , pentru totdeauna . Daca e vorba de tine ,taci si suferi pina la moarte ,.....daca poti !
Daca-i vorba de Hristos trebuie sa te faci sabie caci "cine ma va marturisi pe Mine inaintea oamenilor si Eu il voi marturisi inaintea Tatalui " .
A treia oara sa te faci sabie a spus Parintele Arsenie referindu-se la niste sectanti care-l tot il siciiau cu intrebarile fara sa aibe intentie serioasa .In acest context a zis el ,incerci odata ,de doua ori ,dar atreia oara .....gata .
Desigur nu e acelasi lucru daca vine unul si-ti ride in fata , batjocorind din bun inceput tot ce ai tu mai scump . Cine crezi ca ar suporta ? Nu trebuie sa fii sfint caci nu tu aperi credinta ci Hristosul din tine . Dar daca taci ...ce sa-ti mai spun ,inseamna ca esti de acord ?!.
Sa ne rugam la Dumnezeu sa nu gresim ,El ne va calauzi intotdeauna daca pastram legatura prin rugaciune. Poate mai sint si altii care stiu mai bine.
Doamne ajuta !
Hmmm... lasa-ma sa inteleg maria...adica atunci cand e vorba de noi sa ne lasam ucisi fara sa contraatacam, dar cand vine vorba de conceptele noastre religioase sa macelarim in numele Domnului... Sanatoase idei...Cu siguranta ca Iisus a murit pe cruce fara sa se impotriveasca dorind ca voi sa taiati si sa spanzurati in numele lui...

Pacifismul absolut este un lucru grozav,dar numai cei mai puternici, si cei pregatiti pot practica un astfel de pacifism.Si nu e totuna cu frica... sa nu te impotrivesti de frica este mai rau decat sa ucizi pentru a te apara...Pacifismul este doar pentru cei puternici
Reply With Quote
Vechi 07.12.2006, 17:01:06
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Sa nu uitam ca fariseii si mai marii preotilor l-au dat pe Mantuitorul spre ucidere tot pentru convingeri religioase.......
Reply With Quote
Vechi 07.12.2006, 17:48:44
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Draga Alexandr,

cine a spus sa omori in numele Domnului?
Vezi ce usor se inteleg gresit lucrurile . E bine ca atunci , cind ceva nu e clar sa mai intrebam o data . Fereasca Dumnezeu ce se poate intelege !
Stii ce inseamna "SABIE" in scriptura ?" Cuvintul ", e numit sabie . Adica sa nu incetezi a-L marturisi ,cu orice pret . Daca ci se spune taci ,sa nu taci ci sa spui mereu Adevarul . Nici vorba de omor , Doamne fereste . Sa dai exemplu prin faptele tale . Curaj ,inainte de toate cind ti-e pusa viata in pericol .Asa sa fie !
Daca tot nu e clar mai zic ceva !
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 07.12.2006, 18:06:53
Senior Member

Implicit

da maria55, asha este cum ai spus dumneata: de 70 de ori cate 7 si bine ca mi-am amintit. multzam fain!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste ionut12 Generalitati 0 28.09.2010 23:46:17
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09
Avionul patronului celui mai mare lant de clinici pentru avort din SUA s-a prabusit i costel Stiri, actualitati, anunturi 59 19.10.2009 21:55:06
Cum si cind ne impotrivim ecumenismului dmb Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 35 07.04.2009 11:33:46