Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Ascultarea de Dumnezeu si invataturile Lui (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1791)

Sebastiana 26.05.2007 21:19:01

:)Draga Mirean, ma bucur foarte mult ca ai inteles mesajul meu,caci problemele particulare si personale ale fiecaruia nu se discuta public,si nici vocatia(chemarea)nu trebuie comentata sau dezbatuta,nu despicam noi firul in 4patru,intrucat nu-si au rostul aici,cu atat mai mult nu comentam si nu judecam noi viata privata a fiecaruia/fiecareia.Aici era pur si simplu vorba de doua ascultari total diferite,care se bateau cap in cap:Ierarhul ii spunea sa plece pt. un anumit motiv si sa se intoarca mai apoi,dupa ce rezolva o mica problema,iar Parintele Duhovnic ii spunea sa ramana, dar numai dupa ce ea s-a spovedit si impartasit,bineinteles.Cat despre faptul ca a fost alungata,cum gresit ai priceput tu,te inseli inca o data tare rau,ca de obicei???.

calator 26.05.2007 21:25:14

e diferit dar nu contradictoriu caci si ierarhul i-a zis sa se intoarca

Mirean 26.05.2007 21:28:10

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
:)Draga Mirean, ma bucur foarte mult ca ai inteles mesajul meu,caci problemele particulare si personale ale fiecaruia nu se discuta public,si nici vocatia(chemarea)nu trebuie comentata sau dezbatuta,nu despicam noi firul in 4patru,intrucat nu-si au rostul aici,cu atat mai mult nu comentam si nu judecam noi viata privata a fiecaruia/fiecareia.Aici era pur si simplu vorba de doua ascultari total diferite,care se bateau cap in cap:Ierarhul ii spunea sa plece pt. un anumit motiv si sa se intoarca mai apoi,dupa ce rezolva o mica problema,iar Parintele Duhovnic ii spunea sa ramana, dar numai dupa ce ea s-a spovedit si impartasit,bineinteles.Cat despre faptul ca a fost alungata,cum gresit ai priceput tu,te inseli inca o data tare rau,ca de obicei???.

Pasarica, (CNCD a decis ca oricine se poate adresa oricui cu apelativul asta... :D) care e problema cu Sylvie? Ierarhul i-a zis sa plece temporar dar sa se intorca! Probabil i-a zis sa se mai scolaeasca putin... care e problema? Se poate intoarce cand vrea, nu? Sau cauta o scuza sa nu se intoarca? Cred ca faci prea mult caz....

Cat despre problemele personale: Sylvie le-a povestit si a cerut pareri; Acum ca i-am raspuns tot eu sunt indiscret?

Sebastiana 26.05.2007 23:36:22

Pasarelule,mai bine sa ne oprim aici cu ac.subiect,no offense,caci asa cred ca e mai bine si mai intelept. :)

moro.d 27.05.2007 00:02:47

si dak duhovnicul iti propune sa intri in manastire, dar tu simti k nu asta ar fi drumul tau, atunci... e vreun pacat k nu-l asculti? :hmmm:

Mirean 27.05.2007 04:22:59

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
Pasarelule,mai bine sa ne oprim aici cu ac.subiect,no offense,caci asa cred ca e mai bine si mai intelept. :)

Pasarica, tu te poti opri cand vrei sau cand poti. Nu tu ai deschis discutia ci Sylvie, ma asteptam ca ea sa posteze mai mult...

Sebastiana 27.05.2007 14:18:03

Ispita_Ta,eu,din cate stiu si din cate am auzit si eu,prin Parintele Tau Duhovnic,in general,vorbeste si te sfatuieste Dumnezeu,dar tu trebuie sa iti asculti si constiinta ta,caci si prin ea vorbeste Dumnezeu(vocea Lui Dumnezeu=constiinta ta).Dar daca tu nu simti chemarea,sau cum i se mai zice vocatia spre calugarie,nu vad ce rau este daca te rogi cu rugaciunea de lasare in voia Lui Dumnezeu,in grija LUI,si EL te va lumina si vei sti care este drumul tau cu adevarat in viata,caci nu numai cei de la Manastire se mantuiesc sau nu,dar la fel si in lume se mantuiesc sau se pierd,totul este sa ne lasam in seama si voia Lui Dumnezeu si le randuieste EL mai bine pe toate,dupa cum stie ca ne mantuim fiecare cu crucea lui,pe care o are de purtat,important este sa ne o asumam si sa nu o lepadam.Poate mai tarziu,cand vei simti,atunci vei intelege chemarea daca o ai,dar numai cu post si rugaciune,dupa cum zice un mare Parinte:"nu toti cei din Manastire se mantuiesc,dupa cum nici toti cei din lume se prapadesc".Padure fara uscaturi nicaieri nu exista,nici la Manastire si nici in lume.Fiecare se poate mantui in orice loc DACA VREA CU ADEVARAT,parerea mea personala.

Mirean 27.05.2007 16:50:36

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Multumesc Calator,asa este.
Mirean,iti raspund la ce m-ai intrebat;nu evit acest lucru:DUMNEZEU VA HOTARI CE VOI MAI FACE.Eu dacat ma las in voia Lui.

Seamana a predestinatie (teorie protestanta) ceea ce spui tu si este gresit. Tu esti cea care, prin libera vointra, iti trasezi drumul in viata!
Daca ar fi dupa cum spui tu, Dumnezeu ar fi de vina pentru esecurile tale, nu?

Sylvie 27.05.2007 19:43:01

???Ei bine,va multumesc pt.ca mi-ati atras atenia.Am sa ma corectez(ca sa nu credeti altceva despre mine).
Dumnezeu IMI CUNOASTE INIMA,respectiv dorintele mele.AM NADEJDE IN EL ca nu ma va lasa cu ele neimplinite.Iar daca vreuna din ele nu mi se va implini,AM SA-I MULTUMESC,pt.ca NUMAI EL STIE CE E MAI BINE PENTRU MINE.

calator 27.05.2007 23:04:08

cu alte cuvinte astepti ca Dumnezeu sa iti implineasca dorintele?

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:21:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.