![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
:)Am deschis acest Topic intrucat sunt persoane care se considera ai Bisericii Ortodoxe,dar incalca Cuvantul Lui Dumnezeu,poruncile Lui si invataturile Lui,prin urmare si Sfanta Scriptura,dar de asemenea, mai incalca si invataturile Crestinilor Ortodocsi adevarati si autentici,in adevaratul sens al cuvantului,dar pretind ascultare de unii "crestini".???
|
|
|||
|
|||
![]()
spune concret la cine te-ai referit si da-ne cateva exemple k sa-ti putem raspunde...
k la intrebarea "de cine ascultam mai intai" se pot spune atat de multee... :) |
|
|||
|
|||
![]()
eu ma bazaz pe propriile mele valori morale, care depind e bunul simt si de legile Divine, nu de o oarecare religie... ceea ce ar trebui sa faca toti oamenii cu capul pe umeri... ipocrizia infloreste in religie...
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu ascult de cineva in masura in care acesta asculta de Hristos,nu orbeste,poate fie el parinte,preot,sot/sotie,nu conteaza cine este si ce functie are,dar asta nu prea se intelege de catre unii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si apropo de ascultare,Arsenie Boca spunea ca Dumnezeu te asculta in masura in care tu IL asculti pe EL.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mirean,iti dau posibilitatea de a comenta putin despre NEASCULTARE.Aici ma poti intreba daca ai pe suflet ceva...;):p.
|
|
|||
|
|||
![]()
cred ca este normal sa asculti de un staret, sau duhovnic care pastoreste intru Domnul si care este aproape de inima ta. Nici un duhovnic priceput nu o sa iti dea ascultare ceea ce nu poti sa faci. Insa taina cea mare a mantuirii este tocmai ascultarea neconditionata ca si lasarea in voia lui Dumnezeu. El va avea grija sa intalnesti duhovnicul/staretul care este potrivit pentru tine, pentru a te mantui. Sf. Paisie velicicovschi, a cautat in zadar , intr-o anumita perioada a vietii sale, staret/ duhovnic /indrumator. Si Maica Domnului l-a indrumat spre Moldova unde a dat peste staretul pe care il cautase cu atata infrigurare. Vasile de la Poiana Marului. asa a facut Domnul cu sf Paisie caci , misiunea lui Domnul o stia: sa infloreasca efectiv, obstea Manastirii Neamtului care pe timpul sfantului Paisie numara monahi sporiti de ordinul sutelor. La randul lor acestia au dezvoltat monahismul in alte manastiri. Si sa stam fara grija , caci vremuri grele pentru biserica , au fost si vor fi , dar "portile iadului nu o vor birui pe ea", amin
|
|
|||
|
|||
![]()
Sylvie, prefer sa ma sfatuiesc cu duhovnicul, el e mai bland... :D
|
|
|||
|
|||
![]()
Mirean,ce vrei sa spui?Ca eu nu sunt blanda...:rolleyes::p?!Nu te ingrijora,ca vine Cristalin cu regulamentul...:D
|
|
|||
|
|||
![]()
Sylvie, am crezut sora ta a deschis un topic pentru discutii libere, nu pentru atac la persoana...dar fiecare posteaza ce stie mai bine.
Ai postat "Mirean,iti dau posibilitatea de a comenta putin despre NEASCULTARE.Aici ma poti intreba daca ai pe suflet ceva... " ... Sa te intreb pe tine daca am pe suflet ceva? De ce, te consideri vreun duhovnic? Sau crezi ca pregatirea ta de asistenta medicala suplineste pregatirea teologica? Sylvie, cum ti-a mai spus cineva pe forum...vezi-ti lungul nasului! Cat despre neascultare...am spus ce am avut de spus la momentul potrivit si o sa mai spun unde va fi cazul. Aici nu este vorba de neascultare, este vorba, in primul rand, de rautate... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lenea ne indeparteaza de Dumnezeu ( din invataturile Sf. Parinti ) | cristiboss56 | Pocainta | 74 | 12.05.2014 21:50:21 |
Ascultarea de parinti | tatolivia | Intrebari utilizatori | 6 | 16.06.2012 02:43:42 |
Din invataturile Sfintilor Parinti despre cum se deosebim vedeniile. | camiann | Generalitati | 2 | 03.02.2009 15:17:44 |
Din Viata si Invataturile Sfantului Ierarh Nifon | mirelat | Generalitati | 1 | 22.12.2006 04:34:34 |
|