nicolae_nicolae |
28.11.2007 01:17:52 |
Citat:
În prealabil postat de Alexandra-Ioana
Citat:
În prealabil postat de nicolae_nicolae
DAR TU ESTI GREA RAU DE CAP.Spune-mi si mie de ce nu treci la protestanti daca tot zici ca Iisus te matuieste fara nimnic?Tu sti ce semnificatie are Botezul? De ce ai nevoie de el daca te mantuieste Iisus asta ala tau?De ce sa te mai duci la spovedanie si impartasanie daca te mantuieste Iisus asta al tau?Tu nu integei ca Iisus asta al tau nu este Hristosul Sfintilor Parinti?Hristosul Sfintilor Parinti le-a DICTATTTTTTT niste rituri prin SFANTU DUH,ca numai aceia care le urmeaza vor trai in EL.Iisus asta al tau e gol,nu are nici o putere,nici macar nu exista ca realitate ci doar este o inchipuire a ta bazata pe interpretarea bibliei facuta de catre tine,adica de catre un oarecare om.Si un hindus poate sa interpreteze Sfanta Scriptura si sa creada ce vrea.Eu pun accent pe rit,deoarece Hristos nu poate sa mantuiasca pe cineva care nu s-a nascut in legea noua.Sti cum te nasti in legea noua?Tu citesti biblia doar,nu ai profunzimea duhovniceasca sa cunsoti intelesul unor texte.Unde vezi tu ca pun accent pe rit?Iti spun doar(accentuez este adevart,deoarece se pare ca nu vrei sa pricepi)ca nu poti sa ii dai sa manance unui copil care nici macar nu s-a nascut,deoarece NU EXISTA.Riturile despre care vorbesc eu sunt Sfintele Taine,ori daca Hristos le-a lasat si Dumnezeu Tatal prin Sfantu Duh,cum poti sa nu urmezi tu aceste rituri OBLIGATORI daca adevarat crezi in El?Esti departe de dreapta credinta,tu vb la fel cum o face un american protestant si anume citind doar din biblie si ignornad ca pe langa aceasta Dumnezu s-a revelat prin DUH Sfintilor Parinti care au intemeiat dogmele sfinte ale lui Hristos.Discursul tau este unul simplu:crezi in Iisus cu toata faptura ta,faci fapte bune(apropo sti ca valoarea axiologica a actiunilor este relativa?) si gata esti mantuit.Citeste si tu macar "Teologia dogmatica ortodoxa" de preot profesor doctor Dumitru Staniloae,poate cel mai mare teolog al secolului trecut,si poate o sa intelegi ce semnificatie au riturile astea depre care vb eu.Sau poate mai bine,mai bine continua sa citesti biblia si sa o interpretezi tu...nu?
|
Da... sunt grea de cap... multumesc pentru remarca.;) Ai ales sabia pana la urma... un mic gand... ai grija... cei ce scot sabia, de sabie vor pieri. Inghit toate pe care le-ai scris acolo despre mine... despre cum sunt si nu sunt... despre cat de mantuita sau de pierduta ma vezi tu...despre ce stiu si nu stiu... ca doar... you´re the boss...:)
"Cine e nedrept, sa nedreptateasca inainte. Cine e spurcat, sa se spurce inca. Cine este drept, sa faca dreptate mai departe. Cine este sfant, sa se sfinteasca inca." Apocalipsa XXII.11.
Asa ca tu ramai in ale tale.. eu voi ramane in ale mele... cu efectele lor, care au ecouri in vesnicie.
Ii dau toata slava lui Dumnezeu pentru ca a lasat si a pazit Cuvantul Sau, pentru ca in final nimeni sa nu poata zice nu am avut, nu am putut sau nu am stiut.
Multa pace si binecuvantare din partea Celui ce este Inceputul si Sfarsitul iti doresc!:)
|
Ma enervez draga,cum sa ramai cu ale tale?Pai eu nu vreau sa ramai cu ale tale.Pai daca ramai cu ale tale mi se face mila de tine,ca o fata de o bunatate extraordinara(asta reiese din ce postezi tu pe forumul asta) se lasa in mana democratiei protestante,a etici protestante,incercand sa se mantuie cu vorbe din biblie,sau sa il caute singura pe Dumnezeu.Dumnezeu nu se cauta ci se primeste in dreapta credinta.OFFF, sunt mahnit sincer.Asculta si tu te rog nu te mine ci de cuvintele parintelui Cleopa,Staniloae,Galeriu(s-au ridicat la ceruri,Dumnezeu sa aibe grija de ei).Daca nu ai materiale in casa cauta pe net,o sa gasesti o multime de cuvantari de-ale lor si despre multi alti parinti ai dreptei credinte.TE ROG ENORM sa nu ramai cu ale tale,ci incearca sa intelegi ca riturie(tainele biserici)astea ortodoxe au o semnificatie capitala,nu o spune ci DUHOVNICI remarcabili ai biserici ORTODOXE.TE ROG ENORM RENUNTA LA CALEA ASTA LIBERTINA DE A INTELEGE BIBLIA,DEOARECE BIBLIA ESTE SFANTA SI NU AVEM NOI PUTEREA DUHOVNICEASCA SA O INTELEM PE DEPLIN.TE ROGGGGGGGG INTOARCETE LA DREAPTA CREDINTA,NU CA SPUN EU,CI ASCULTA MACAR DE SFINTII PARINTI.
|