Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Biserica Crestina Universala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10271)

DragosP 22.08.2011 12:16:46

@vsovivi: ești amabil?
Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392205)
Iar începi cu filozofia?
Răspunde-mi te rog: "Noul Ierusalim" ascultă de Sfântul Sinod al B.O.R.?
Te conjur: un răspuns cu "da" sau "nu".

vsovivi 22.08.2011 12:51:25

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392216)
Nu am cum să am dreptate, cel puțin în ceea ce privește dialogul cu tine (îți repet ca o moară hodorogită) eu te întreb pentru a-ți înțelege părerile.
Tu alegi să nu răspunzi. Asta e: dialogul surzilor.

Așa e, dialogul surzilor, eu îți răspund la întrebări mereu dar văd că voi aveți dopuri de cremene... și ce vă mai place ca să-mi înțelegeți părerile, adică viceversa... să nu le înțelegeți și să nu le auziți deloc, dar e bine măcar că dați vina pe mine, că cică eu sunt surdul și nu vă dau răspunsuri... cuvenite.

Iar mă provoci să caut la arhivă?

Nu vreau să mă mai uit în trecut, că ajung să te țin minte, că la asta se rezumă firea omului, te ține minte că cică i-ai greșit... și nu mie mi-ai greșit, și dacă mi-ai greșit te-am iertat dar iată că eu continui ca să te țiu minte ca să mă răzbun. Atunci poftim:

Dar nu cumva ți-am mai răspuns?
Și decât să zici mereu că nu ți-am răspuns, insinuând asta prin repetarea întrebărilor îți răspund așa:

„23. Si venind El in templu, in timp ce invata s'au apropiat de El arhiereii si batranii poporului si I-au zis: "Cu ce putere faci tu acestea? Si cine ti-a dat aceasta putere?"
24. Raspunzand, Iisus le-a zis: "Va voi intreba si Eu pe voi un cuvant; de-Mi veti raspunde la el, va voi spune si Eu cu ce putere fac acestea:
25. Botezul lui Ioan, de unde a fost?: din cer, sau de la oameni?" Iar ei cugetau in sinea lor, zicand: "De vom zice: Din cer!, ne va spune: Atunci, de ce nu i-ati dat crezare?;
26. iar de vom zice: De la oameni!, ne temem de popor, fiindca toti il au pe Ioan ca profet".
27. Si ei, raspunzandu-I lui Iisus, au zis: "Nu stim". El le-a zis: "Nici Eu nu va spun cu ce putere fac acestea... ”

Deci sunt amabil și-ți răspund, căci și Domnul a răspuns fariseilor deși ei nu și-au dat seama nici până azi:
Ei ascultă de Sfânta Treime, și au fost binecuvântați și unși de Irineu care astăzi e membru al Sfântului Sinod.

DragosP 22.08.2011 12:56:36

Eu sunt cred că de Sfânta Treime ascultă și ceva sectanți, asta nu înseamnă că ascultă de Sfântul Sinod.

vsovivi 22.08.2011 13:27:03

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392248)
Eu sunt cred că de Sfânta Treime ascultă și ceva sectanți, asta nu înseamnă că ascultă de Sfântul Sinod.

„Eu sunt” sigur ascultă de Sfânta Treime, și mai ascultă de ea și ceva sectanți care nu pot fi sectanți din moment ce ascultă de Sfânta Treime, căci dacă cineva ar asculta de Sfânta Treime atunci ar mărturisi pe „Eu sunt”... dar voi nu ascultați de Sfântul Sinod... din cei care au mai rămas ca să asculte de Sfânta Treime...

Aveți voi ce aveți mereu ca să asculte alții de Sfântul Sinod... nu voi.

Păi ziceți și voi cine e mai mare? Dumnezeu sau Mamona? Iar dacă Dumnezeu e mai mare, atunci de ce vreți să-i supuneți Mamonei pe frații voștrii folosidu-vă de Sfântul Sinod?

Ce e pentru voi Sfântul Sinod?

Să zicem că cineva nu ascultă de Sfântul Sinod dar ascultă de Dumnezeu... ce este acela pentru voi? Dușman?

Păi dacă ați asculta de Dumnezeu și de Sfântul Sinod, ați știi de unde are puterea aceea Cuvântul lui Dumnezeu și ați știi Cine L-a Trimis, căci Tatăl mărturisește pe Fiul întru Duhul... dar vouă vă place ca să băgați de vină ca să vă poticniți pentru ca să nu credeți și necrezând să vă autoîndreptățiți folosindu-vă de păcălici și impostori... ca să slujiți lui mamona.

Păi dacă mereu doar asta vreți, din minteresuri prozelitist prozelmituitoare, de ce mă mai întrebați când știți ce vreți:

să răpiți și să pierdeți și să rispiți turmele pentru ca să vă țineți de funcție... sau de scaun...

Dar Domnul nu a venit să vă ceară funcția sau scaunul sau vre-un bun și nici să vă dea cu toiagul ca să iasă din voi foc și apă... ci a venit să caute și să găsească pe oița Lui cea pierdută... de aia și nimic mai mult... așa că nu vă mai tot speriați că vă ia vouă cineva „puterea”.

Puteți să vă faceți ciorbă din ea că aia nu-i putere decât gLumeasscă...
Și de aceea nici nu mă supăr că văd că sunteți niște gLumeți.

Deci nu vă mustru și nu vă condamn ci vă zic mereu:

Să fiți iubiți, că doar doar o să pic e unul în mreajă. Eu sunt mare pescar ce am ieșit pe cont propriu... dar nu singur ci împreună cu îngerașul lui Dumnezeu care se oagă Sfintei Treimi mult mai bine ca mine. Acuma eu de cine credeți voi că aparțin?

De BOR, de Noul Ierusalim de la Pucioasa, de Dumnezeu sau de oameni sau de mine însumi? Ce părere aveți voi? Știu ce-o să ziceți, de Mamona... sau de diavol că prea te lauzi în deșert.

DragosP 22.08.2011 13:40:36

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 392256)
Să zicem că cineva nu ascultă de Sfântul Sinod dar ascultă de Dumnezeu... ce este acela pentru voi? Dușman?

Doar o vorbă îți mai spun: RĂTĂCIRE!

vsovivi 22.08.2011 13:56:35

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392257)

Cine de cine s-a rătăcit? Sfântul Vasilie cel Mare sau „Sfântul Sinod”? Sfântul Ioan Gură de Aur sau „Sfântul Sinod”? Sfântul Haralambie sau „Sfântul Sinod”? Sfântul Nifon sau „Sfântul Sinod”?.. dar măcar de ați asculta de Sfântul Sinod de azi ca să nu vă rătăciți ascultând de oameni sau de voi înșivă... dar voi invocați asta numai ca pretext pentru că vă e frică să credeți... pe toți proorocii căci e mult mai ușor ca să osândiți.

Dar știu la cine te referi când spui RĂTĂCIRE cu litere mari, la mine ca să dai defapt în ei... dar tare o să vă mirați voi cândva de faptele voastre, că dacă ați fi vorbit de rău pe păgâni sau pe păcătoși sau pe sectanți n-ar fi fost bai dar iată că voi osândiți pe prooroci și pe cei ce trăiesc Cuvântul, voi osândiți chiar pe Dumnezeu.

Și doar v-am mai răspuns aici... despre cel acuzat mereu că cică el este cel rătăcit, călugărele nimănui.

Păi ce credeți voi, că n-are călugărele cine să-l apere pe el? Iată că are și am și eu cine să mă apere pe mine cine să mă apere... Cei ce mă iubesc. Pe voi cine vă iubește? Pe mine Dumnezeu... pe voi poate că „Sfântul Sinod”... dar nu știu de pe vremea cui? Ăla de azi sau la care te referi? La Sinedriul de acum 2000 de ani? Cui ai vrea dumneata să-i fac plecăciuni prin piețe ca să vezi și să crezi?

vsovivi 22.08.2011 14:19:47

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392257)

Și speriați, forumiștii, de balaur, sigur o să rămână cu doar cu asta:

cu o singură vorbă, aia pe care ai spus-o tu: RĂTĂCIRE!

Dar de cine ascultau toți proorocii Vechiului Testament? De Dumnezeu sau de „Sfântul Sinod”?

Voi nu știați că e viceversa? Sfântul Sinod are datoria de a asculta de Dumnezeu și de Sfântul Sinod iar credincioșii de rând doar de Dumnezeu și de preotul lor... Nu există datoria asta ierarhică pentru credincioși ci doar preoții au datoria de a asculta de maimarele și duhovnicul lor, răspunzând ei pentru faptele lor înaintea Sinoadelor...

Dar cine e mai mare, Dumnezeu sau duhovnicul vostru? Toată lumea știe că Dumnezeu deși toți se străduie să te facă să asculți mai mult de duhovnic și mai puțin de ÎNSUȘI DUMNEZEU!

Nu vi se pare ciudat?
Din ce vine asta? Nu din frica de bani și de Mamona?

Deci mergeți de învățați ce înseamnă „milă și nu jertfă voiesc căci n-am venit să chem la pocăință pe cei drepți ci pe cei păcătoși”, să prind în mreje pe fiii nimănui... dar voi iată ziceți că ascultați cu toții de sfântul sinod... păi de duhovnic ar fi trebuit să ascultați... dar voi direct de sefi. Concluzia e că vă place pila și mita, căci altfel n-am cum să-mi explic.

Dar cine e duhovnicul Meu? Cine sunt Mama și frații Mei? E clar ați căzut din lac în puț și strigați de acolo de pe fundul uscat al fântânii că cică eu sunt rătăcit.

Și apă cine o să vă mai dea vouă dacă vine spânul și pune capac pe fântână? Nici ploaia nu va mai ajunge la voi.

DragosP 22.08.2011 14:45:40

Doamne ajută!

Încerci răspunsul cela cu "da" sau "nu"?
Uite, să o luăm pe rând:
1. ascultă credincioșii Noului Ierusalim de preoții lor?
2. ascultă preoții Noului Ierusalim de episcopii lor (de îi au)?
3. ascultă episcopii Noului Ierusalim de Sfântul Sinod al B.O.R.?

Trei răspunsuri te rog să dai, tot așa, cu număr și de la capăt. Cu "da" sau "nu".

vsovivi 22.08.2011 15:13:28

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392278)
Doamne ajută!

Încerci răspunsul cela cu "da" sau "nu"?
Uite, să o luăm pe rând:

Trei răspunsuri te rog să dai, tot așa, cu număr și de la capăt. Cu "da" sau "nu".

Păi de unde să știu eu ce fac ei? Nu ți-am spus că n-am trecut pe la Glodeni și nu am stat de vorbă cu ei niciodată ci doar am întâlnit o fată din Oradea care stă în Cluj și care a fost pe acolo și ține și ea rânduiala de acolo, căci ea crede.

Îți pot răspunde ce cred eu:
Da, nu cred că sunt altfel de oameni decât tot așa noi, deci cred că ascultă tot așa cum ascultăm și noi de preoți, tot așa ascultă și ei.

Nu știu dacă au episcopi peste ei dar sigur au prooroci peste preoți, deci ei ascultă de Dumnezeu așa cum asculta poporul de Aaron și cum asculta Aaron de Dumnezeu și de Moise...

Dacă au episcopi, atunci ei au fost unși de Irineu Pop care a fost trimis de Arhiereul Hrineanu acum 20 de ani la ei, căci fiind scaunul vacant ei au cerut ajutor, și s-a dus de i-a uns și a sfințit și a binecuvântat locul acela și pe toți credincioșii și proorocii și trăitorii...

După asta s-au apucat unii de au început să osândească și să vrea să răpească oile și bunurile Domnului și l-au târât pe Irineu Pop spre a-i blestema și blestemul a căzut pe cel vinovat și rău și de rea credință și a pățit-o acela... i s-au înnegrit picioarele și până la urmă a murit, dar Pucioșii au pus apoi slujbă pentru el căci sunt samariteni milostivi și l-au adunat din drumul lui între Ierusalim și Ierihon, căci zăcea căzut între tâlhari și nu mai avea haină pe el.

Deci nu cred că mai ascultă de BOR... și cred că nici n-ar trebui să asculte, ci mai degrabă BOR și Sfântul Sinod ar trebui să asculte de ei. Mie așa mi se pare că ar fi normal...

Eu așa ascult:

Întâi de Dumnezeu, Sfânta Treime împreună cu toți sfinții și Îngerii și de Evanghelia Domnului, apoi de Sfânta Cetate a noului Ierusalim, de Cuvântul lui Dumnezeu, apoi de Biserica Ortodoxă Română unde mă duc la liturghie și de preotul pe care-l am, sau de preoții care mi-i dă Dumnezeu ca să facă Tainele... și abea la final, de tot cel ce văd că face voia Lui Dumnezeu precum este scris în Duhul.

Dar voi faceți exact cum vreți voi... căci înțelepciunea din faptele ei se vădește și cunoaște și nu din vorbe și lăudăroșenii, cum m-am obijnuit să practic pentru ca să se mire sau să se amuze gLumea.

Dar dumneata?.. dacă întrebi... ia spune sincer și dumneata. De cine asculți?

DragosP 22.08.2011 15:19:16

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 392284)
Deci nu cred că mai ascultă de BOR... și cred că nici n-ar trebui să asculte, ci mai degrabă BOR și Sfântul Sinod ar trebui să asculte de ei. Mie așa mi se pare că ar fi normal...

Îți mulțumesc pentru răspunsurile pe care le intuiam.
Să mă ierți te rog dacă te-am tulburat.

Doamne ajută!

Adriana Cluj 22.08.2011 15:20:58

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392169)
Toți cei din Cluj au meșteșugul acesta de a face din negru alb?

Mai, mai, de ce te iei de clujeni? Ca Mircea Badea! Ce crezi ca pe toti ne cheama intr-un fel si avem 1.50 m? Eu am mai mult: 1.57m.
Nu am posibilitatea sa pun emoticoane de alea smechere.... Sper ca stii de gluma...
Da' vezi sa nu-ti fi prins urechile in discutia asta... nu stiu cum o scoti la capat........Mai trecem peste vreo saptamana, te gasim tot aici? Gluma.

DragosP 22.08.2011 15:23:05

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 392289)
Sper ca stii de gluma...

Evident, evident, stai liniștită.

vsovivi 22.08.2011 15:34:02

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392288)
Citat:

Îți mulțumesc pentru răspunsurile pe care le intuiam.
Să mă ierți te rog dacă te-am tulburat.

Doamne ajută!

Și cum să mai poată cineva asculta dacă a fost osândit de BOR și i-a scos sectanți sau eretici sau mișcare culturală sau altceva și apoi i-a blestemat de i-a alungat cu pietre? Dar ai văzut pe cine a căzut blestemul?.. Deci ai scos din context, reieșind ceva care nu reflectă realitatea și speri că va fii ceea ce îți închipui dumneta, căci nu ierarhul Irineu Pop a greșit și nici ei, ci au fost osândiți pe nedrept, deci ai scos în evidență ceva cu care ai vrea să dovedești neascultarea lor... dar ei sunt cei care au ascultat dintotdeauna, din anul 1955, pe când ceilalți au fost care din obediență față de politic și de frica massmediei, i-a osândit... invocând așa ca tine neascultarea față de Sfântul Sinod... și că ar fi vorba de un fenomen neânțeles.

Păi nu v-am întrebat? A ascultat Sfântul Sinod de Dumnezeu când l-a osândit pe Irineu Pop și pe credincioșii de la Glodeni? Nu, fiindcă i-a osândit pe nedrept, iar acum după împăcare și întronizarea lui Irineu Pop la Alba Iulia a văzut o lume întreagă același curcubeu pe cer ca și cel de la moartea părintelui Galeriu, curcubeul circular în jurul soarelui, că... deci era complet nevinovat și Dumnezeu a lucrat prin el de fiecare dată... căci nu a apărut curcubeul decât din pricina sfințeniei Martorului Irineu Pop, care a fost martor al Lui Dumnezeu la zidirea și sfințirea Cetății Noului Ierusalim.

Astfel că ai priceput din nou viceversa vicentoarsa viceglobul pământesc stop, scoțând din context mesajul meu, ca să scoți că nu e ascultare acolo ci pootoare.

Deci tu te afli în neascultare căci persiști în a osândi pe sfinți și pe prooroci și pe Arhiereii ce ascultă de Sfânta Treime împreună lucrătoare cu toți sfinții și îngerii, și pilele domniei tale din Sfântul Sinod... dacă mereu invoci că tu asculți de ceva pilă pe care o ai acolo și pe care o ai fi mituit-o căci altfel nu-mi explic de ce ceri dumneata ascultare de Sfântul Sinod când Domnul a zis mereu:

DUPĂ ROADE ÎI VEȚI CUNOAȘTE!!! pe fiii Împărăției: mila și dreptatea, dragostea, credința, fapta bună venită din credință, smerenia, umilința, cuviința, neviclenia și sfatul cel bun și ziditor de frate.

Dumneata văd că insinuezi la nesfârșit neascultarea lor...

Chiar nu preicepi că ei au ascultat de la început pe Dumnezeu și ascultă până azi fără greșală? Domnul e cu ei.

Sau o să-mi repeți întrebările la nesfârșit ca să scoți din răspunsuri ce vrei tu să pricepi: Viceversa... așa cum m-ai obijnuit mereu.

Ai văzut dragul meu că tu ești defapt cel rătăcit? Căci ascultai de Sfântul Sinod!.. dar ai lepădat pe prooroci și pe trăitorii Cuvântului...

Așa că cine sapă groapa altuia musai el cade în ea. Este Scris la Psalmi sau la proverbe... din pobor.

DragosP 22.08.2011 15:38:51

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 392295)
A ascultat Sfântul Sinod de Dumnezeu când l-a osândit pe Irineu Pop și pe credincioșii de la Glodeni?

Nu știu, eu n-am căderea să judec hotărârile Sfântului Sinod.
Scuză-mă că nu-ți pot răspunde astfel încât să te satisfacă.

vsovivi 22.08.2011 15:51:57

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392296)
Nu știu, eu n-am căderea să judec hotărârile Sfântului Sinod.
Scuză-mă că nu-ți pot răspunde astfel încât să te satisfacă.

Păi văd că ai căderea să judeci pe Dumnezeu, deci de ce să te mai încurci cu hotărârile Sfântului Sinod? Sau n-ai scos în evidență că Moise și Proorocii nu ascultă ei de Dumnezeu... dacă nu ascultă de Sfântul Sinod? Proorocii sunt toți la fel, spun Cuvântul lui Dumnezeu.

Păi nu de la faraon i-a scos Domnul pe evrei? Așa și azi, i-a scos din sinodurile gLumii căci au fost alungați ei, de care gLumea nu era vrednică.

Și nu ți-am cerut eu să judeci pe cineva, hotărârile Sfântului Sinod, dar fiind viclean ai scos că eu le-aș fi judecat hotărârile... dar eu am prezentat faptele și am arătat unde se află Adevărul pe Cale, ca să nu ajungem ca cei ce au răstignit a doua oară pe Hristos.

Pe când dumneata aprobând judecățile nedrepte, iată ai judecat și ai osândit mai rău decât Sfântul Sinod, căci îndreptățind răul comis nu faci altceva decât să dai dreptate rătăcirii celor rătăciți. Căci eu ți-am prezentat argumente, dar Sfântul Sinod a judecat repede atunci și ca să se scape de massmedia, dar și-a îndreptat greșala din moment ce l-a reprimit pe Irineu Pop ca să poată intra în Sfântul Sinod.

Deci vezi dragul meu prieten ce anume faci lovind în țepușă? Îți rănești tot maimult piciorul și orbești, căci viclenia te orbește.

Nici eu nu judec hotărârile Sfântul Sinod, dar nici nu pot fi nedrept și orb față de nevinovați cu atât mai mult cât până și Cerul i-a mărturisit pe ei ca sfinți și nu pe voi care i-ați osândit și blestemat. Căci datorie avem să ascultăm de Dumnezeu și nu de cei ce fac nedreptate, oricine ar fi ei... căci ce părtășie are minciuna cu Adevărul? Ori Mamona cu Dumnezeu?

DragosP 22.08.2011 16:01:19

Sțiu frate, tu nu zici da' spui (asta apropo că tu nu judeci hotărârile Sfântului Sinod).

Ți-am mai spus azi, hai s-o lăsăm așa, cu tine nu prea se poate ajunge la un liman. E vicevercea.

vsovivi 22.08.2011 16:09:59

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392307)
Sțiu frate, tu nu zici da' spui (asta apropo că tu nu judeci hotărârile Sfântului Sinod).

Ți-am mai spus azi, hai s-o lăsăm așa, cu tine nu prea se poate ajunge la un liman. E vicevercea.

Dragul meu, oricum am lăsa-o dumneata tot judeci mereu pe Dumnezeu și vrei să facă alții ascultare de Sfântul Sinod... nu-i bai, cu toții o pățim și hulim...

Dar chiar dacă judecă, Fiul Omului nu caută să facă pofta Sa, ori să facă voia Sa ci a Celui Carele L-a Trimis, adică a lui Tata, ei bine tot așa și eu, dacă judec nu caut să fac voia mea și de aceea judecata mea este dreaptă... dar cine m-a pus pe mine judecător peste Sfântul Sinod?

Deci nu judec, fiindcă Tatăl nu judecă pe nimeni ci toată puterea a dat-o în mâna Fiului și Sfântului Duh...

așa că o lăsăm așa dar nu eu sunt în problema asta cel ce o să aibă nevoie de pocăință... Căci eu m-am pocăit ca să cred și ascult pe sfinți și pe prooroci, și să nu lepăd pe Sfântul Sinod... căci este scris:

„cele mari trebuia să le faceți și pe cele mici să nu le lăsați, voi fariseilor fățarnici”... deci vezi eu recunosc că sunt și fariseu dar și fățarnic... dar voi vă autoîndreptățiți mereu, nu-i bai.

Hai să-ți pun o melodie, ca să-ți treacă frica și jalea, că de viclenie o să te vindeci singur.

catalin2 22.08.2011 16:11:58

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 392220)
Poate ai vrut să zici pleonasm, și trebuia să articulezi, curată cacofonie, sau curat pleonasm, adică ceva gen curat murdar... dar cum nu e vorba de gramatică...

Deci tu crezi că nu din prozelitism sunteți cu toții ca niște cățele viteze ce-și apără puii? Așa, pe voi nu vă vedeți, decât alții sunt de vină... înțeleg, la ortodoxie nu poate fi vorba de minteresuri părozelmituitoare... nu poate fi, bine, deci e cacofonie.

Păi dragul meu, e același minteres la toți, căci toți v-ați rupt de Una sfântă Sobornicească și Apostolească Biserică... de frica pierderii oilor negre, căci voi vă credeți musai oile albe.

Nu, asa am vrut sa spun, pleonasm era prea rigid.
Deci tu spui ca noi ne-am rupt de Biserica, adica de grupul de la Pucioasa. ASadar micul grup de la Pucioasa e Biserica si noi un fel de secta? Multumesc de lamurire, nu intelegeam pana acum.

DragosP 22.08.2011 16:12:07

Citat:

Lucrările Sfântului Sinod al B.O.R.

(19-23 ianuarie 1993)

(extras)

Temei nr. 110,294/1993 – Referat privind fenomenul religios de la Glodeni – Pucioasa, jud. Dâmbovița.

……………………………………………

Și această problemă a suscitat foarte multe discuții, în diverse momente ale actualei ședințe a Sfântului Sinod, dat fiind faptul că de existența și desfășurarea acestui “fenomen” este legat și numele unui ierarh, membru al Sfântului Sinod, P.S. Episcop Irineu Bistrițeanul, vicarul Sfintei Arhiepiscopii a Clujului.

În urma amplelor discuții purtate, a prezentării unei declarații a P.S. Episcop-vicar Irineu Bistrițeanul, ca și a propunerilor făcute, Sfântul Sinod hotărăște:

Ia act de mărturisirea scrisă a P.S. Irineu Bistrițeanul, prin care se desolidarizează de fenomenul Glodeni-Pucioasa, cere iertare pentru tulburarea pe care a pricinuit-o și făgăduiește să fie credincios comuniunii sinodale și învățăturii de credință.

– Aprobă înființarea unei comisii speciale care să cerceteze cazul Glodeni – Pucioasa, alcătuită din membrii Comisiei canonică – juridică și pentru disciplină: Vasile al Târgoviștei, Bartolomeu Anania, Dumitru Radu – prodecanul Facultății de Teologie București, Ioan Floca de la Facultatea de Teologie din Sibiu, Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc și preotul paroh al parohiei Glodeni – Pucioasa”.

etc, etc.

De ce tot târăști numele Sfinției sale în GloduLeni, nu știu. (na, că m-am molipsit!)

vsovivi 22.08.2011 16:35:29

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392312)
etc, etc.

De ce tot târăști numele Sfinției sale în GloduLeni, nu știu. (na, că m-am molipsit!)

Vezi că persiști nu numai că întrebi și că insiști nu ca să te lămurești ci nu te lași și vii acum cu semnarea de către Irineu Pop a declarației că a ascultat și că v-a asculta și în continuare de Sfântul Sinod... vezi ce fel de om ești?

Și cu asta vrei să scoți că ce? În câte țepușe vrei dumneata ca să lovești? Nu vezi că ești înconjurat de țepușe și în toate vrei să te înfigi?

Ce vrei deci să dovedești?

Ți-am zis dar nu mă crezi, tu ești cel rătăcit și căzut în fundul fântânii secate și strigi RĂTĂCIRE, dar nu vrei să ieși dacă ți-am aruncat scara ci strigi mai tare ca să vie spânul și să pună bolovanul pe gura fântânii.

Păi sărmanul Irineu Pop a fost silit să declare și el a recunoscut că el e greșit ca să evite cearta căci ei nu puteau să creadă, nu puteau, nu vroiau, nu știu de ce au procedat așa... deci a luat vina asupra lui dar el nu era vinovat și nici pucioșii, și apoi Cerul a recunoscut sfințenia cu care a lucrat dintotdeauna, sau crezi că apar curcubee la întronizarea celor ce sunt greșiți?

Tu poate vrei să scoți securitatea și partidul comunist și pe Ceaușescu, cum că ei au făcut bine băgând pe unii în pușcării și pe alții în casele de nebuni și pe alții ucigându-i mișelește sau reeducându-i prin lagărul de la Pitești sau Aiud sau prin alte locuri...

Da, susțin că Sfântul Sinod a greșit și da, Irineu Pop s-a lăsat silit și a luat toată „vina” asupra Sa... ca și cum ar fi fost fecioara Maria vinovată că a venit îngerul Gavriil ca să-i vestească Mântuirea... A acceptat că el este cel vinovat și a semnat ascultare după ascultare. Și voi chiar credeți că era vinovată fecioara doar pentru că s-au găsit sectanții să afirme că a mai avut fii și că e o femeie oarecare fostă fecioară?.. Căci umblă ei din casă în casă ca să te facă să crezi minciuna asta pe bază de text. Dar atunci Domnul ce sens avea să o încredințeze pe ea lui Ioan și pe Ioan ei dacă ea mai avea fii? Deci nu e clar pentru toată gLumea? „Iată fiul tău”, „iată mama ta”, ceea ce înseamnă că Ioan era și el orfan și nu avea mamă și Maria nu mai avea alt fiu. Tot așa și Irineu Pop, după ce i-a binecuvântat pe prooroci și pe credincioși i-a lăsat în seama Domnului și a viitorului Ierarh al locului, căci pe el l-au răstignit zicând că a călcat el canoanele...

De ce oare nu vreți să credeți și de ce nu vreți ca să fiți drepți? Ce aveți voi de câștigat persistând după tot felul de minteresuri viclene?

Eu pentru ce crezi că vă repet despre Adevărul? Fiindcă sper că o să aveți voi cât mai repede ceva de câștigat, căci Împărăția Cerurilor se ia cu năvală, și numai cei ce se silesc pun mâna pe ea.

Dar tu vrei să scoți că atunci s-o fi luminat Irineu Pop și că abea atunci a priceput că sunt sectă rea și că de aia a semnat căci aveau dreptate?

Oare să fi fost atât de fără Duh Sfânt Arhiereul Hrineanu și atât de ușor de păcălit un om ce a umblat în toată gLumea și a luat numai premii peste tot? Nu vezi cum vă autoamăgiți mereu?

Arhiereul pe care dumneata îl lingușești zicând că eu îl târăsc ce știu eu pe unde, el nu s-a lepădat de Cuvântul lui Dumnezeu căci nu cu inima a semnat și nu cu inima a rostit „sectă rea” dând cu pietre după cum l-a târât arhiereul locului ci a fost obligat de maimari... și apoi a fost băgat în „pușcărie”... dar El a citit din Cuvânt și s-a documentat și a priceput minunea... și a fost ales Martor al Lui Dumnezeu, chiar dacă acum s-a întors cu spatele... că doar ce era să facă printre atâția lupi în blană de oaie?

Ce crezi că i-ar fi făcut lui satana gLumii ăsteia?

DragosP 22.08.2011 17:00:53

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 392318)
Tu poate vrei să scoți securitatea și partidul comunist și pe Ceaușescu, cum că ei au făcut bine băgând pe unii în pușcării și pe alții în casele de nebuni și pe alții ucigându-i mișelește sau reeducându-i prin lagărul de la Pitești sau Aiud sau prin alte locuri...

Hai, râdem, glumim, da' nu părăsim incinta, da?
Nu știu care dintre noi doi are apucături mai mari de activist PCR, așa că las-o jos că măcăne de zici că-și dă duhul.

vsovivi 22.08.2011 17:13:14

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 392311)
Nu, asa am vrut sa spun, pleonasm era prea rigid.
Deci tu spui ca noi ne-am rupt de Biserica, adica de grupul de la Pucioasa. ASadar micul grup de la Pucioasa e Biserica si noi un fel de secta? Multumesc de lamurire, nu intelegeam pana acum.

Ai înțelesc perfect.

Noi suntem sectă dacă nu-i ascultăm și nu primim proorociile, și ajungem la fel ca cei din VT care au ucis și n-au primit pe prooroci.

Care ar fi diferența?

Sau probabil te referi că sunt prea puțini... dar Moise și Aaron când s-au dus în Egipet la poporul transformat în sclavi, câți erau?

Moise cu Sefora și copilul, Aaron cu nevasta și copiii, și Miriam...
Dar poporul i-a crezut căci cu mână puternică și cu braț înalt era Domnul cu ei...

Așa e și acuma... ferice de cei ce cred.

vsovivi 22.08.2011 17:16:12

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392339)
Hai, râdem, glumim, da' nu părăsim incinta, da?
Nu știu care dintre noi doi are apucături mai mari de activist PCR, așa că las-o jos că măcăne de zici că-și dă duhul.

Înseamnă că tu nu cunoști Iistoria, ia spune câți ani aveai la revoluția din 1989? Și chiar nu văd ce e de râs?

Tu nu știi că mulți au făcut pușcărie comunistă? Au fost batjocuriți și s-a încercat compromiterea și uciderea lor? Probabil că nu mai are interes și atractivitate pentru voi cunoașterea faptelor nu demult apuse.

De exemplu sfânta Verginica a fost scoasă afară iarna și băgată într-un butoi cu apă ca să capete pneomonie și să piară, sau i s-a dat injecții expirate sau din alea cu aer, sau i s-a pus bile fierbinți la subțiori, și i s-a dat injecție cu acul până în inimă și l-a rupt acolo și așa s-a chinuit până la sfârșit... dar Cine a scăpat-o ca să nu piară decât la timpul rânduit ei? Tata.

Și dumneata spui că am eu apucături de activist? Păi eu osândesc fără probe și persist în minciună și prostie și nedreptate? Eu te-am băgat în beci și în fântână ca să acopăr sub obroc lumina ta?

Deci ce anume măcăne? Ce ți se pare prea tras de păr? Scorpia cea cu multe capete umbla să-i piardă pe toți credincioșii și aleșii Domnului... iar unii s-au făcut vânzători și au măcănit pe la securitate și din pricina lor alții au suferit temniță și bătăi. De exemplu cu sf. Verginica au măturat securiștii un tren pe jos, așa au bătut-o, dar ea nu s-a plâns ci i-a iertat pe toți, sau nu știai că și pe Doina Cornea au bătut-o și au târât-o pe la securitate și miliție ca să declare tot felul de lucruri?

DragosP 22.08.2011 17:36:58

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 392347)
Înseamnă că tu nu cunoști Iistoria, ia spune câți ani aveai la revoluția din 1989? Și chiar nu văd ce e de râs?

Dacă n-ai fi ignorat atât de mult matematica ai fi putut face singur socoteala. Crezi că mă înfricoșezi dacă mă iei cu "ia spune"? Da' ce? Suntem la Secu?

Citat:

De exemplu sfânta Verginica a fost scoasă afară iarna și băgată într-un butoi cu apă ca să capete pneomonie și să piară, sau i s-a dat injecții expirate sau din alea cu aer, sau i s-a pus bile fierbinți la subțiori, și i s-a dat injecție cu acul până în inimă și l-a rupt acolo și așa s-a chinuit până la sfârșit... dar Cine a scăpat-o ca să nu piară decât la timpul rânduit ei? Tata.
Îmi pare sincer rău pentru dânsa. Când este serbată în calendarul ortodox?

Citat:

Și dumneata spui că am eu apucături de activist? Păi eu osândesc fără probe și persist în minciună și prostie și nedreptate?
Da, dumneata persiști, dacă ai adus vorba. Și între noi fie vorba, nu ne-am ținut de aceeași cărămidă la cutremur ca să-ți permiți să sugerezi că persist în prostie, nu-i așa?

Citat:

De exemplu cu sf. Verginica au măturat securiștii un tren pe jos, așa au bătut-o, dar ea nu s-a plâns ci i-a iertat pe toți, sau nu știai că și pe Doina Cornea au bătut-o și au târât-o pe la securitate și miliție ca să declare tot felul de lucruri?
Știu că amândoi bunicii mei au făcut ani grei de temniță, unul că era fruntaș al satului, învățător și fiu de preot iar celălalt pentru că era avocat. Așa că știu că părinții mei n-au putut intra la facultate pentru că n-aveau "origine sănătoasă" în schimb au făcut școli înalte toți analfabeții vremii. Știu astea. Ce te mai interesează dacă știu?

vsovivi 22.08.2011 17:54:13

DragosP

Dacă n-ai fi ignorat atât de mult matematica ai fi putut face singur socoteala. Crezi că mă înfricoșezi dacă mă iei cu "ia spune"? Da' ce? Suntem la Secu?

Păi am ignorat matematica abea cuma când am aflat și mi-am dat seama că e complet mincinoasă, că dealtfel am făcut la probleme și la studii la viața mea, că mă doare timpul pierdut dejaba. „Ia spune” nu era ca să te înfricoșez ci ca să-mi dau seama ce vârstă aveai în 89 ca să aibă sens a discuta subiectul... să știu dacă ai trăit pe pielea ta ceva de atunci.

Îmi pare sincer rău pentru dânsa. Când este serbată în calendarul ortodox?
Tot viclean ai rămas și singur din păcate... eventual ai „sfântul sinod” al arhiconilor cu tine... deci te plâng, căci viclenii și fățarnicii ajung în iad. Doar știi că n-au recunoscut-o de sfântă căci a murit abea în anii 80. Dar e sfântă mare, așa ca Ioan Botezătorul, chiar dacă e cea mai mică.

Da, dumneata persiști, dacă ai adus vorba. Și între noi fie vorba, nu ne-am ținut de aceeași cărămidă la cutremur ca să-ți permiți să sugerezi că persist în prostie, nu-i așa?

Probabil ei fi un securist cinstit dacă zici că erai deja născut prin 1977... păi eu vorbeam de securiști, dar e bine că te simți, căci cam așa ai procedat și dumneata aici.

Știu că amândoi bunicii mei au făcut ani grei de temniță, unul că era fruntaș al satului, învățător și fiu de preot iar celălalt pentru că era avocat. Așa că știu că părinții mei n-au putut intra la facultate pentru că n-aveau "origine sănătoasă" în schimb au făcut școli înalte toți analfabeții vremii. Știu astea. Ce te mai interesează dacă știu?

Ei vezi, deci dacă n-ai origine sănătoasă, atunci nu știu pentru ce te temi să găsești ce-ți arăt? De ce crezi mereu că vreau să te mint? Eu te-am lămurit mereu, dar tu aduci noi și noi îndoieli și te justifici cu ascultarea de Sfântul Sinod, dar pe Dumnezeu de ce Îl lepezi?

Nu ți-am mărturisit că este Unul aici mai mare ca Templul și ca altarul?
Deci cum atunci spui că dacă juri pe templu sau pe altar nu e nimic dar dacă juri pe aurul din templu atunci e bine? Păi nu de la altaru se sfințește și templul dar și aurul? Dar ți-am spus, este Unul aici mai mare ca Templul și mai mare ca altarul. Acolo adică... acolo unde tu osândești și lovești și persiști.

Sigur că acum te-ai supărat. Păi cum altfel se poate termina orice discuție cu tine? Eu te-am iertat, deci nu te îngrijora dacă ai priceput viceversa.

Încearcă să nu mai invoci sfântul sinod ca să te credem pe tine pe cuvânt fără probe, căci și Sfântul Sinod dacă face ceva bine, este pentru că ascultă de Acela... altfel nu ne folosește la nimic, căci dacă dragoste nu avem ce răsplată mai așteptăm, căci și păgânii îi iubesc pe ai lor? Așa că despre ce credință și despre ce ascultare vorbești dumneata? Ia spune și nu te teme! Hai spune la nenea.

DragosP 22.08.2011 17:56:32

Oi fi și tu un puiuț de prooroc de știi că m-am supărat?
Da' pe Doina Cornea de te o târăști în glod?

vsovivi 22.08.2011 18:13:13

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392362)
Oi fi și tu un puiuț de prooroc de știi că m-am supărat?
Da' pe Doina Cornea de te o târăști în glod?

Vezi se vede că nu crezi și zici că o târăsc eu și nu că securitatea a târât-o și iar ești viclean că te referi la glod ca să dai în proorocii de la Glodeni, păi tu ai osândit pe pucioși și zaci osândit de propriile tale osândiri și cu viclenie discuți mereu aici, nu-i bai căci Domnul nu se lasă păcălit... și m-o scoate din orice necaz...

...păi m-am folosit de Doina Cornea ca să-ți amintesc de cum procedau securiștii când aveau minteres, și nu uita că ea era o persoană recunoscută în străinătate dar cei mici nu aveau pe nimeni și nimănui nu-i păsa dacă mor sau trăiesc, după „corecțiile” aplicate.

Deci nu eu am târât-o pe ea în glod ci tu ai târât pe proorocii de la Glodeni în insinurăi și disprețuiri și scârbe... căci se poate intui cum privești din felul prin care viclenești.

Nu-i bai, nu te condam, dar încep să mă sperii pentru tine, căci nu poți batjocurii fără ca să te doară apoi... căci oricine lovește în iubire, se va răni.

Dar tu persiști.

Și dacă tot i-ai osândit, spune cu ce anume ți-au greșit?

Că a zis părintele Cleopa ceva sau că i-a osândit pe nedrept Sfântul Sinod? Dar tu ce vină le-ai găsit, de tot lovești și dumneata în nevinovatul cel lovit mereu?

Te rog frumos să prezinți acuzarea că așa doar insinui la nesfârșit ce știu eu ce fapte...

Greșesc ei pentru că ei cred în Dumnezeu și voi nu? Sunt vinovați ei pentru că le grăiește Domnul peste pământ vestindu-Se întru venirea Sa? Că stau ei cu frică și cu luare aminte întru această pregătire și așteptare?

Păi voi de ce ați lepădat proorociile și dreptatea și așteptarea? Sau poate n-o fi bine dacă ascultă unii de Arhanghelul Mihail ca să nu cadă în mândriile satanei gLumii acesteia?

DragosP 22.08.2011 18:25:05

Eu nu te-am acuzat decât pe dumneata în particular că ai târât în noroi numele a două personalități.
Despre cei de la Pucioasa doar te-am întrebat și am pus ca argument întrebărilor mele diverse informații OFICIALE ale Sfântului Sinod al B.O.R. de care aparțin.
Dumneata în schimb tot o dai în sus și-n jos că am acuzat pe nu știu cine și vezi Doamne, te sperii pentru mine. Nu e cazul, fiecare va da socoteală pentru el. Dacă eu, citind și luând de bune (PENTRU CĂ N-AM CĂDEREA SĂ JUDEC ȘI SĂ PUN LA ÎNDOIALĂ SFÂNTUL SINOD) hotărârile Sfântului Sinod am greșit, va fi vai și amar de popoul meu.
Dar și vicevercea e la fel!:5:

Reține odată pentru totdeauna: NU AM ACUZAT PE NIMENI, dar dacă vrei să te victimizezi în continuare, ești invitatul meu. Debitul scribal pe care-l posezi nu mă sperie.
Dăm legătura la Cluj!

vsovivi 22.08.2011 18:35:16

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392384)
Eu nu te-am acuzat decât pe dumneata în particular că ai târât în noroi numele a două personalități.
Despre cei de la Pucioasa doar te-am întrebat și am pus ca argument întrebărilor mele diverse informații OFICIALE ale Sfântului Sinod al B.O.R. de care aparțin.
Dumneata în schimb tot o dai în sus și-n jos că am acuzat pe nu știu cine și vezi Doamne, te sperii pentru mine. Nu e cazul, fiecare va da socoteală pentru el. Dacă eu, citind și luând de bune (PENTRU CĂ N-AM CĂDEREA SĂ JUDEC ȘI SĂ PUN LA ÎNDOIALĂ SFÂNTUL SINOD) hotărârile Sfântului Sinod am greșit, va fi vai și amar de popoul meu.
Dar și vicevercea e la fel!:5:

Reține odată pentru totdeauna: NU AM ACUZAT PE NIMENI, dar dacă vrei să te victimizezi în continuare, ești invitatul meu. Debitul scribal pe care-l posezi nu mă sperie.
Dăm legătura la Cluj!

Cum adică să mă victimizez eu dacă dumneata lovești în prooroci? Și cum să reacținez dacă dumneata spui că eu am târât în noroi pe Doina Cornea și pe Irineu Pop când defapt tu i-ai târât în osândă și insinuări viclene pe prooroci... încercând să nu-i amesteci... păi partea comună nu e minteresul viclean al meu cum insinuezi dumneata și vrei să scoți ci că toți trei au suferit fără vină de pe urma scorpiei cea cu multe capete, și Irineu Pop, și Doin Cornea și sf. Verginica împreună cu poporul Domnului, și au comuniune în Dumnezeu.

Deci cel ce se victimizează și scoate mereu viceversa ești iarăși dumneata, din păcate.

Iar dacă ție ți-e lene a fi explicit și vrei să persiști în insinuări pe bază de sărăcirea exprimării e treaba dumitale, dar nu știu cum te poate speria un text lămuritor și clarificant, mai mult decât un text ocult și insinuator...

Crede-mă că nu ai osândit pe cine trebe, Domnul a cerut să urâm răutatea și să osândim faptele viclene... dar din discuția noastră rezultă că faci taman viceversa, probabil din pricina obedienței față de Sfântul Sinod pe care l-ai idolatrizat.

Sper că acum te-ai lămurit cine suntem rătăciții!

Dumneata!!! Dar iată că nici eu nu mă las de ți-am ținut companie... zic și eu așa ca să nu te las singur... că nu e frumos să te las să suferi de ce știu eu ce din pricina mea.

Deci să fii iertat și iubit îți doresc. Căci nu oricui i s-a dat...

DragosP 22.08.2011 18:43:02

Deci desigur.

vsovivi 22.08.2011 18:48:04

Și dragul meu, dacă tot mereu amintești de Sfântul Sinod, atunci:

Hotărârea asta greșită nu trebuie ascultată căci e nedreaptă și urâtă ci toate celelalte, dar nu mă mai mir că voi vă încăpățânați să faceți viceversa. Asta dacă chiar vrei să asculți direct de Sfântul Sinod.

Dar tu nu vrei să asculți ci să te folosești de Sfântul Sinod ca să osândești la nesfârșit... păi dumneata știi că nu e voie să mai osândești a doua oară pe cel osândit pentru aceleași fapte? Darmite dacă s-a osândit pe nedrept ce te faci?

Hai că zic și eu așa ca tine, n-ai osândit ci eu am înțeles prea mult... mai mult decât era nevoie.

S-o lăsăm așa... deci am greșit eu.

E bine?

vsovivi 22.08.2011 18:53:09

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392395)
Deci desigur.

Păi sigur că e sigur, căci celui ce i s-a dat mult, mult i se va cere, dar nu de către mine. Norocul tău.

Eu ți-am cerut să nu fii viclean ca să te scoți în timp ce osândești... dar am zis până la urmă că nu asta faci ci că eu sunt rău văzând prea mult unde „bați”.

Ceea ce ți-am zis până acum să știi că e sigur. Dar nu te oblig să crezi. Că nu e de la mine sau de la om... e dar de sus. Și ca dar tot ca dar ți l-am dat fără nicio obligație.

Știu că nu mulțumești așa că iată că iar sunt pui de prooroc.

DragosP 22.08.2011 19:07:36

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 392399)
Știu că nu mulțumești așa că iată că iar sunt pui de prooroc.

Prooroc umpic mincinos, pentru că-ți mulțumesc, așa cum am mai făcut-o de multe ori.

vsovivi 23.08.2011 11:08:05

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392402)
Prooroc umpic mincinos, pentru că-ți mulțumesc, așa cum am mai făcut-o de multe ori.

Degeaba-mi mulțumești, nu mie ci Domnului, dacă persiști în a crede că pământul e un glob într-un sistem planetar format din alte globuri cu soarele în focarul unei elipse și plasat între alte sisteme solare cu sori mai mari sau mai mici și tot așa la infinit și la nesfârșit.

Și oare nu v-am explicat după logica cea mai simplă că nu există pământuri în cer și că nu se poate ceea ce susțin ei? Nu așa că aș fii retardat sau că mă încăpățânez ca nebunul să neg știința modernă, ci pentru simplul fapt că e absurdă! Căci cu argumentele lor v-am arătat ca dar de sus, că nu stă în picioare nicio teorie de-a lor și că tot ce au clădit ei este o dărâmătură întreținută mereu prin minciună că nu e dărâmătură ci e turn Babel... și că ei ajung până la Cer și că știu ei tot și pot ei să explice tot.

Deci nu există niciun glob de pământ! Iar argumentul cel mai simplu l-am prezentat aici. Asta dacă mai există vre-un elev care are curajul să folosească argumentele științifice și logica fără a se lăsa păcălit de speculanții iluzioniști ai vremilor și vrăjitori înrăiți de pofta de femei.

Și vă mai spun ceva surpriză: Nu există dreaptă fizică sau matematică sau reală, căci dreapta științifică este o noțiune absurdă, falsă, ci există doar un paralelipiped finit, un cub finit, iar la începutul Creației a fost totul o sferă de apă limpede și cristalină aflată în nimic (necreatul care nu există), pe care Domnul plimbându-se a scris ceva, nu vă spun ce... iar dreapta care există căci totuși există o dreaptă, ea e ceva DUHOVNICESC ce ține de DREPTATE... și deci ea ține obligator de Dumnezeu atotțiitorul și milosârdul și preaîndurătorul.

Problema este deci în om, de cine trebuie omul să aibă milă și dreptate. De cine? De ce?

E simplu dar foarte greu de aplicat cu inima întreagă și din toată inima:

Dacă în viață, în viața ta vremelnică ai avut și ai milă de Dumnezeu și de proorocii Lui și de sfinții Lui și de copiii Lui atunci și Dumnezeu are mare milă de tine în veac și pururea. Dacă nu ai avut și nu ai, atunci nu știu ce mai vrei de la Fiul Său cel Sfânt și Sfințindu-se pururea pentru noi?

DragosP 23.08.2011 11:18:35

Back in business.
Mă temeam că ai pățit ceva.

Cu smerenie îțî atrag atenția că ai încurcat topicele.

Doamne ajută!

vsovivi 23.08.2011 11:33:00

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 392289)
Mai, mai, de ce te iei de clujeni? Ca Mircea Badea! Ce crezi ca pe toti ne cheama intr-un fel si avem 1.50 m? Eu am mai mult: 1.57m.
Nu am posibilitatea sa pun emoticoane de alea smechere.... Sper ca stii de gluma...
Da' vezi sa nu-ti fi prins urechile in discutia asta... nu stiu cum o scoti la capat........Mai trecem peste vreo saptamana, te gasim tot aici? Gluma.

Ha ha ha și ha, că dacă zici că e glumă... am râs de m-am spart. (glumă)

N-are rost să pui emoticons că apoi prea o să te deosebim dintre ele, că noi clujenii avem exact 1,50 m diametrul... (râsul îngrașe) dar văd că dumneata ai ceva mai mult... ei fi obeză. (tot glumă)

Și tu așa treci pe aici, numai din săptămână în săptămână?
Verifici pe cei ce și-au prins urechile în discuții doar ca să te distrezi de ei? (glumă) :16:

Sau doar ți-ai prezentat xenofobia clujenilor vechi față de clujenii mai noi? (Nu e glumă, ci întreb ca să-ți prind urechile în discuție...)

vsovivi 23.08.2011 11:41:43

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392613)
Back in business.
Mă temeam că ai pățit ceva.

Cu smerenie îțî atrag atenția că ai încurcat topicele.

Doamne ajută!

Oare?

Ți se pare...

Adică sigur nu le-am încurcat, tocmai pentru că n-am pățit nimic rău.

Hai să-ți pun o melodie, ca să uiți de pofta de femei, adică de bărbați, căci e musai să fie un bărbat la originea poftelor astea.

vsovivi 26.08.2011 15:41:00

Citat:

Back in business.
Back in business?

Mai bine să vedem... ce-aș fi vrut să fiu? Și apoi hai să-ți dau o cană cu vin......... poate altădată, mai bine.

Și dacă știu ce aș fi vrut să fiu în seara... asta, hai să vă dăm... flori de măr, să vă dăm... hai vino la cină... vino aici... să vă toooot dăm.

Nu plecaaa... vai, de ce ai pierdut până și primăvara?

De ce pierzi mereu la bursă? Cântă-i și tu României... și aruncă în sus cu praf de stele... și spune cele două cuvinte, spune-le și tu.

Hai spune-le... la microfon... și chiar dacă ai să vezi ceva trist, ceva foarte trist, mult prea trist pentru tine, nu da vina pe ea, nu mai tot da vina pe ea, ci recunoaște că ai fost un prost pervers care s-a asemănat cu... cine nu trebuie.

Dar tu, Românikaa mea, lasă gLumia... și tu aseamănă-te cu un singur obiect.

Dar mai bine să fie pace în lume, așa că te salut generație în blugi, te salut.

Theodor_de_Mopsuestia 28.08.2011 11:47:44

Ehei, vremurile vechi..

In vremurile vechi, gasca mirosind a mercaptani, pardon adunarea antiortodoxa de la pucioasa, ar fi fost scoasa din Biserica. Scurt. Si s-ar fi autodizolvat in timp. Ar fi supravietuit doar daca pompau bani in ea baietii cu echer si colan... cum s-a intamplat cu anumite ramuri ale reformei, de ex. remonstrantii...

Mihai36 28.08.2011 13:32:34

Am citit multe din textele de la Pucioasa insa nu pot avea o parere stricta -intr-un singur sens, tocmai pentru ca exista un simbure de adevar -in ciuda exagerarilor ulterioare cuprinse in unele din texte (poate tocmai exagerarea este intentionata avind anumite modele biblice in privinta ei).
Adevarat simburele nu este canonic. Insa cum ar putea sa fie canonice toate revelatiile?
Primele revelatii nu au indicat absolut nimic referitor la acel loc ci doar la Romania. Asa trebuia sa ramina insa ulterior din prea mult zel as zice unii dintre ei s-au apucat sa teasa interpretari proprii pe care ei si le socot revelatii.
Tara noastra va deveni si ea tara de pelerinaj insa abia dupa potopul urgiei cel hotarit.

Asa incit trebuie sa fie invatatura , exemplu pentru eroarea in absolutizarea tuturor revelatiilor venite de la oameni mai mult sau mai putin sfinti- adica nu orice au spus ei este originalul -mai cu seama ca revelatiile circula de la unii la altii din generatie in generatie pina sa fie scrise de cineva iar in timp ele se altereaza in continut (o sa intilniti revelatii izbitor de asmenea provenite din aceeasi zona dar cu mici diferente intre ele) pentru ca fiecare adauga sau scoate ce i se pare lui potrivit cu intelegerea lui.
Lucrurile pot fi si mai complicate caci unele sint destinate doar intelegerii unei categori de credinciosi (o tara sau un loc) si nu pentru intreaga crestinatate. Deci ele nu sint general valabile.
Altele sint doar vise de noapte nefind in realitate revelatii. Nu toate visele sint revelatii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:18:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.