Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cea mai buna postare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14580)

N.Priceputu 04.06.2012 20:36:42

DragosP - cea mai bună postare de azi:
Citat:

Adică un fel de relație platonică amicală.
Dar atenție: cad pietre!

RalucaMC 10.07.2012 14:22:28

Desi sunt inregistrata de putin timp pe forum,il citesc de aproape 2 ani.Am ajuns astfel sa citesc multe mesaje care mi-au mers la suflet,insa am observat in decursul acestor 2 ani ca s-au imputinat userii care aveau (pt mine cel putin) ceva de zis.Sunt inca destui ale caror mesaje le citesc cu placere,insa am remarcat ca pana si subiectele de discutie s-au schimbat.Stiu ca atunci cand am descoperit forumul si am inceput sa-l citesc altele erau temele de discutie,se vorbea mai mult despre credinta,despre patimi,despre post,era mai multa lumina in mai marea majoritate a posturilor.Acum,observ cu intristare ca se vorbeste mai mult despre vraji,despre barbati neideali,despre masonerie,daca e pacat sa porti fusta doar pana la genunchi etc.Nu spun ca nu-si au rostul toate acestea,din pacate observ ca exista tot mai multe probleme cu care omul se confrunta si e normal sa se intereseze ce si cum,dar parca am uitat (pana si pe acest forum crestin ortodox) de lucrurile simple,profunde.

Pe mine m-a ajutat mult forumul.Cand am inceput sa-l citesc eram la inceput,nu stiam mai nimic despre Dumnezeu,de aici am aflat care e diferenta dintre un Acatist si Paraclis,de aici am aflat ca nu oricine poate citi Moliftele Sfantului Vasile cel Mare si tot aici am citit numeroase postari cu si despre viata practica care mi-au fost de mare folosetc.Insa in ultima vreme acestea s-au imputinat,se vorbeste tot mai mult despre lucrurile urate care se intampla in lume,de parca ne-am plictisit sa vedem partea frumoasa a vietii.

Pentru mine,cea mai frumoasa postare (de altfel,toate postarile userului respectiv au fost o incantare pt ochii mei,cred ca le-am citit pe toate si imi pare atat de rau ca s-a retras) este aceasta:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=5304 (e scrisa in 2 parti).

ory 19.07.2012 07:59:40

Nu exista cea mai buna postare, asa cum nu exista cel mai bun/rau om, asa cum nu exista cel mai destept/prost om, asa cum nu exista cel mai frumos/urat om, asa cum nu exista cel mai tare din parcare...ce facem, incercam sa atingem absolutul cu mana?

Demetrius 19.07.2012 12:05:31

Acest post îl apreciez eu ca fiind foarte bun, cel mai bun, pentru că spovada e pe jumătate iertată:

Citat:

În prealabil postat de patricia2006 (Post 459814)
vreau sa ma spovedesc dar imi e rusine de pacate,si imi e rusine sa le spun preotului mai ales ca suntem cunostinte mai apropiate,,,ce sa fac?cum sa imi fac curaj?mai amanuntit cam cum se spovedeste ce trebuie sa ii spunem?m-am hotarat sa fac acest lucru si sa fac ascultare de ceea ce imi va spune,eventual sa ma si impartasesc,astept parerile voastre si sper ca nu va stresez.multumesc

Yasmina 24.07.2012 09:45:27

DragosP castigator din nou!!!

Dialogul se petrecea intre domnul Mihnea(doctor de profesie) si domnul"ucenic".

În prealabil postat de ucenic:

"Nu gust ironiile de fel. Dar atunci cand vin din partea unui copil al lui Dumnezeu, ele ma scarbesc de-a dreptul.
Noapte buna."

DragosP:
"Cred că domnul doctor ar putea prescrie un "Emetiral".

costel 24.07.2012 10:08:30

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 459791)
Nu exista cea mai buna postare, asa cum nu exista cel mai bun/rau om, asa cum nu exista cel mai destept/prost om, asa cum nu exista cel mai frumos/urat om, asa cum nu exista cel mai tare din parcare...ce facem, incercam sa atingem absolutul cu mana?

Ory, ca sa-i privesti pe toti oamenii la fel inseamna sa fii sfant. Facem si noi selectii, comparatii, ca dovada a nedesavarsirii noastre.

ory 24.07.2012 12:23:33

Costel, ma bucur sa te "aud", ma bucur ca de un prieten pe care nu l-am mai vazut de f. mult timp, dar pe care-l resimt in suflet la fel de onest si bun. Asa te percep, chiar daca nu te cunosc, si ma bucur pentru asta.
Merita putin off topic!

maria-15 07.01.2013 18:19:40

poate nu e cea mai buna(pt. ca am citit multe,ar fi greu sa aleg),dar mi-a placut f. mult
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=101

Tomita 12.01.2013 17:31:19

Nu tin minte cea mai buna postare cu parere de rau. Stiu ca multe, multe mi-au placut. Unele cu invataturi duhovnicesti, incurajari, idei, unele amuzante rau, emotionante...n-as sti sa le deosebesc ca intensitate/valoare, sa le clasific.
Tin minte in schimb ca am scris un mesaj si ulterior m-am speriat ca am fost prea dura si mi-a parut rau cum m-am exprimat si mai tin minte mesajul care m-a deranjat mai tare sa zic asa, fiind probabil si intr-o stare sufleteasca nu prea fericita. Ulterior situatia s-a remediat in ambele cazuri dar amintirea lor a ramas.

Miha-anca 12.01.2013 21:29:02

Toata lumea si-a exprimat preferintele pe aest topic. In mod normal nu as fi scris, dar doar ce am citit mesajele scrise de Adriana-Cluj, despre minunile traite in viata ei si nu ma pot abtine sa imi declar si eu preferintele in ceea ce priveste mesajele: cele ale Adrianei-Cluj si ale lui Zaharia.
Va multumesc, pentru stilul vostru de narator. Fiecare mesaj al vostru ma incanta si ma face mai smerita.

Crestin_Simona 13.01.2013 16:09:19

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ar fi un spectacol interesant daca ar fi urmat de un exod masiv a cipo-propovaduitorilor spre viata la tara, la plug si opaitz, abandonand tentatiile vietii moderne, electrocip dependente.

Dar nu cred ca o sa vedem asa ceva, marea majoritate a lor sunt doar gura sparta si minte putina, cu calculator, televizor, telefon si internet - toate colcaind de cipuri.

Si la care cu nonsalanta dorinastoica14 raspunde:
"Dintre care cel dintâi sunt eu" sunt convinsă că doar din grabă ai omis să scrii asta, ca un bun creștin ce ești.:4:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=15942&page=3

cristiboss56 27.01.2013 23:23:06

Ovidiu B.

nu te mai plânge că primești corecții când tu însuți semeni ”corecții”, chiar și atunci când ar trebui să-ți recunoști o greșeală.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...813#post498813

ioanna 12.02.2013 22:17:30

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...7&postcount=99

Crestin_Simona 13.02.2013 18:22:49

lol

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Multe simpatii intruneste si card Peter Turkson, primul cardinal din Ghana din istorie, care a facut lucruri apreciabile pentru Biserica sa. Pe de o parte are avantajul ca e african si negru, Biserica nemaiavand un papa negru de multe secole.

Patrie si Credinta - Senior Member
stai, a fost veodata un papa negru?
O singura problema am, sa nu zica "Yes, we can"

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=16131&page=2

AlinB 14.02.2013 16:52:58

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 495356)
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ar fi un spectacol interesant daca ar fi urmat de un exod masiv a cipo-propovaduitorilor spre viata la tara, la plug si opaitz, abandonand tentatiile vietii moderne, electrocip dependente.

Dar nu cred ca o sa vedem asa ceva, marea majoritate a lor sunt doar gura sparta si minte putina, cu calculator, televizor, telefon si internet - toate colcaind de cipuri.

Si la care cu nonsalanta dorinastoica14 raspunde:
"Dintre care cel dintâi sunt eu" sunt convinsă că doar din grabă ai omis să scrii asta, ca un bun creștin ce ești.:4:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=15942&page=3

Cu nonsalanta ignoranta vrei poate sa spui, una e sa te folosesti de tehnologie si alta e sa urli isteric impotriva ei propovaduind renuntarea la ea folosind pentru asta..tot tehnologia.

Crestin_Simona 14.02.2013 18:48:32

AlinB

Mie mi-a placut tare mult replica lui Dorina. Esti un om foarte realist, dar daca te aduce cineva cu picioarele pe pamant - chiar si pe tine - nu e de suparare. Cu totii avem iesirile noastre!

Yasmina 14.02.2013 19:47:04

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 503644)
Mie mi-a placut tare mult replica lui Dorina. Esti un om foarte realist, dar daca te aduce cineva cu picioarele pe pamant - chiar si pe tine - nu e de suparare. Cu totii avem iesirile noastre!

Pai nu prea face sens aceasta fraza,daca este un om realist este si cu picioarele pe pamant,desigur...

Crestin_Simona 14.02.2013 19:49:55

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 503656)
Pai nu prea face sens aceasta fraza,daca este un om realist este si cu picioarele pe pamant,desigur...

Corect. Uitasem sa pun ghilimelele de rigoare la realist. Thx
Mie mi-a placut tare mult replica lui Dorina. Esti un om foarte ,,realist", dar daca te aduce cineva cu picioarele pe pamant - chiar si pe tine - nu e de suparare. Cu totii avem iesirile noastre!
14.02.2013 14:52:58

AlinB 14.02.2013 21:52:47

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 503644)

E clar ca n-ai priceput nimic din discutia in cauza, nici chiar dupa explicatiile de mai sus.
Si era scris in romana!

DragosP 14.02.2013 22:17:38

Încearcă în română.

Miha-anca 16.02.2013 00:49:36

Citat:

În prealabil postat de Ivanacristescu (Post 501594)
Dap'...
DragosP,esti pretios pt mine. Asa ca nu-ti voi raspunde cu primul gind care "m-a taiat",cind am citit chestiunea cu "muierea crestina",legat de "modestia" mea ,la care faci referire...
Si..ho!..nu dati ghes sa muriti,nici voi p-aici,ca nu stiu daca ati inteles:eu INCA nu am un Cimitir ,asa ca nu va pot oferi locurile de odihna,oricita larghete de inima as avea.Ci,doar vreo cruce de pus la capatii,in cazul in care v-ati multumi cu aceasta...Va promit s-o pictez,si s-o ornez frumos (canonic!!..),si ,la cerere,sa adaug citate (de-ale voastre,de pe-aici!!!),spre aducere aminte,vesnic,celor dragi ai vostri,de barbatii desavirsiti care sinteti...Si nu muriti toti odata,ca-mi trebe vreme de chibzuiala,ca inca ma desavirsesc intr-ale mestesugului...

Cu modestie,
Ivana

http://www.crestinortodox.ro/forum/n...reply&p=501594
Bravo, Ivana! Punct ochit, punct lovit! Esti nu numai crestina, dar si o "muiere" de toata isprava!

AlinB 16.02.2013 22:45:20

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 503966)
http://www.crestinortodox.ro/forum/n...reply&p=501594
Bravo, Ivana! Punct ochit, punct lovit! Esti nu numai crestina, dar si o "muiere" de toata isprava!

Ce faci Miha-anca, sari la muscat din DragosP ca-ti dadu peste nas aici?

Poate macar puteai sa o faci mai inteligent nu ca aplaudac-periuta la un personaj dubios si o postare sub-mediocra.

DragosP 17.02.2013 07:59:02

Nu-i bai, eu le-am iertat pe amândouă: pe prima pentru ura ce o are împotriva ierarhilor ei, pe a doua pentru ura pe care o are împotriva celor ce i se opun.
Dumnezeu să ne ajute!

Florin-Ionut 23.02.2013 16:03:04

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...3&postcount=24

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 505603)
Fallen, sintem deja dependenti de spovedanie si Sf Taine, chiar daca nu o stim.
Ai vazut copii aia care fac pe ei? Sint dependenti de parinti sa ii spele sa ii curete, pina invata sa nu mai faca pe ei, sa nu se mai murdareasca.
Unii copii, invatati cu starea de murdarie, nu mai fug la parinti cand se murdaresc, stau asa. Le crapa pielea, se oparesc, li se macereaza de la murdarie, ei sufera in tacere, poate pe unii aparent nici nu ii deranjeaza chinul ca s-au obisnuit si nu cer sa fie curatati.
Altii, care au prins gustul de curat-uscat, imediat ce fac pe ei si fug repede la mama sa ii schimbe, sa ii curete.
Asa si noi sintem dependenti de spovedanie sa ne curatam cand ne murdarim de pacat.

Deci tu din care categorie vrei sa faci parte?

Crestin_Simona 27.02.2013 15:40:42

24.02.2013, 19:59:59
EzioAuditore
Eu sunt nemuritor, trupul meu nu imbatraneste si cu cat timpul trece tot mai multa Viata am. Asa ca nu am nevoie de cimitir, taxe si nici de slujbele de inmormantare bor.
25.02.2013, 14:15:00
AlinB
Da, tu ai sa fii ingropat digital.

Crestin_Simona 28.02.2013 16:14:28

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 506506)
În cazul de față ți-a fost atrasă atenția de mai mulți ortodocși...pe care eu îi consider ortodocși și nu ecumeniști, moderniști etc.. De asta am "sărit în ajutorul lor să te atac pe tine" (cât îmi place expesia asta a ta :1:). Vezi de când vorbesc cu tine numai "atacuri" și ecumenism am în cap. M-ai virusat. :71:

---------------------

celestial_pottery 28.02.2013 16:50:34

Un exemplu destul de recent

Colegul Mihailc, pe topicul cu "Adevaratele motive ale...":

"Nu-mi provoacă greață un islamist sincer în trăirea lui, nici un hindus devotat hindușiei lui, chiar dacă orizontul nădejdilor lor este iluzoriu. Ei pot fi recuperați pentru Hristos, întrucât fantasmele lor metafizice nu sunt autoamăgiri confecționate din cioburi de adevăr.

În schimb mă dezgustă coloniile tot mai numeroase de ortodoxiuri care invadează intestinele pravoslavnice, îmbolnăvind organismul eclezial cu agitația lor toxică. Acești paraziți ai dreptei credințe fac mai mult rău Bisericii decât toți păgânii, masonii și heterodocșii la un loc, fiindcă zădărnicesc altoirea mlădițelor tinere pe Viță prin promovarea ostentativă a unei evlavii nevertebrate, contaminată de sectarism larvar.

Acestea fiind scrise mă retrag din discuție, pentru că deja am exagerat cu sucul de lămâie. Hasta la vista!"
Are un stil ca un cristal care se slefuiste singur... La fratia sa, folosirea culturii teologice adinci si a unei arte retorice rafinate e probabil ca respiratia de naturala si reflexa... Imi aduce aminte de marii polemisti, gen Barsaumas, sau Sf. Theodor de Mopsuestia...

dobrin7m 28.02.2013 22:29:02

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 506530)
Colegul Mihailc, pe topicul cu "Adevaratele motive ale...":

"Nu-mi provoacă greață un islamist sincer în trăirea lui, nici un hindus devotat hindușiei lui, chiar dacă orizontul nădejdilor lor este iluzoriu. Ei pot fi recuperați pentru Hristos, întrucât fantasmele lor metafizice nu sunt autoamăgiri confecționate din cioburi de adevăr.

În schimb mă dezgustă coloniile tot mai numeroase de ortodoxiuri care invadează intestinele pravoslavnice, îmbolnăvind organismul eclezial cu agitația lor toxică. Acești paraziți ai dreptei credințe fac mai mult rău Bisericii decât toți păgânii, masonii și heterodocșii la un loc, fiindcă zădărnicesc altoirea mlădițelor tinere pe Viță prin promovarea ostentativă a unei evlavii nevertebrate, contaminată de sectarism larvar.

Acestea fiind scrise mă retrag din discuție, pentru că deja am exagerat cu sucul de lămâie. Hasta la vista!"
Are un stil ca un cristal care se slefuiste singur... La fratia sa, folosirea culturii teologice adinci si a unei arte retorice rafinate e probabil ca respiratia de naturala si reflexa... Imi aduce aminte de marii polemisti, gen Barsaumas, sau Sf. Theodor de Mopsuestia...

Asa e. cea mai buna postare la categoria cum sa ne uram aproapele sau boli duhovnicesti - greata duhovniceasca , cauze si efecte.

nu avem voie sa fim dezgustati de aproapele nostru indiferent cum ar fi el. Exemplu il avem pe Hristos care nu s-a dezgustat de ticalosiile , nemerniciile si pacatoseniile noastre.
Dumnezeu fiind Iubire ne tine pe pamant cu toate mizeriile ce le facem unii altora.

dobrin7m 28.02.2013 22:35:29

"un cristal care se slefuieste singur"
celestial o intrebare.
Adica omul care a facut din propriul "eu" un dumnezeu?

din perspectiva aceasta da, este intradevar o capodopera postarea lui mihailc. si-a slefuit singur sufletul incat a ajuns la apogeu.

ioanna 28.02.2013 22:41:34

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 506582)
celestial o intrebare.
din perspectiva aceasta da, este intradevar o capodopera postarea lui mihailc. si-a slefuit singur sufletul incat a ajuns la apogeu.

Si de "eu" -ul d-voastra ce ne spuneti?
Sau lasati, nu e nevoie, transpare din ce postati.

dobrin7m 28.02.2013 23:24:25

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506583)
Si de "eu" -ul d-voastra ce ne spuneti?
Sau lasati, nu e nevoie, transpare din ce postati.

Poti fi mai explicita? nu de alta dar doresc sa ma indrept. uneori noi oamenii nu vedem prea bine cum suntem noi insine. Ne vedem drepti dar suntem strambi, ne vedem buni dar suntem rai.

celestial_pottery 01.03.2013 10:44:41

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 506582)
celestial o intrebare.

Nu doamna, e vorba despre cei care se perfectioneaza neincetat. Despre asta era vorba. Fratele Mihailc este mult prea inteligent si cult ca sa cada vreodata in capcana "pseudo-autodeificarii de gradinita", in care cadem cu totii, fie ca e vorba de propria persoana, fie ca e vorba de propria gasca ideologica (credinta/religie/biserica, partid, club de fotbal, etc.).
Dar suntem off-topic. :)
Puneti si dvs. o postare ziditoare, a altcuiva, fireste, caci sunt destule.

AlinB 01.03.2013 18:37:24

Crezi tu, chiar si o persoana credincioasa "ca la carte" cu greu isi gaseste sau pastreaza drumul bun.
"Liber cugetatorii" cu atat mai greu.

dobrin7m 01.03.2013 20:58:46

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 506671)
Nu doamna, e vorba despre cei care se perfectioneaza neincetat. Despre asta era vorba. Fratele Mihailc este mult prea inteligent si cult ca sa cada vreodata in capcana "pseudo-autodeificarii de gradinita", in care cadem cu totii, fie ca e vorba de propria persoana, fie ca e vorba de propria gasca ideologica (credinta/religie/biserica, partid, club de fotbal, etc.).
Dar suntem off-topic. :)
Puneti si dvs. o postare ziditoare, a altcuiva, fireste, caci sunt destule.

"mă dezgustă coloniile tot mai numeroase de ortodoxiuri care invadează intestinele pravoslavnice, îmbolnăvind organismul eclezial cu agitația lor toxică."

Imi puteti spune si mie din fraza aceasta spusa de Mihailc si care vi se pare ziditoare ce reiese? in ce se perfectioneaza Mihailc?

"E o mare deosebire între omul simplu care a cunoscut pe Domnul prin Duhul Sfânt, și omul, chiar foarte mare, care n-a cunoscut harul Sfântului Duh.

E o mare deosebire între a crede numai că Dumnezeu există cunoscându-L din natură sau din Scripturi, și a cu*noaște pe Domnul prin Duhul Sfânt.

În cel ce a cunoscut pe Domnul prin Duhul Sfânt, du*hul arde ziua și noaptea de iubire pentru Dumnezeu și su*fletul lui nu se poate să se alipească de nimic pământesc.

Sufletul care n-a făcut experiența dulceții Duhului Sfânt se bucură de slava deșartă a acestei lumi, de bogății sau de putere; dar sufletul care L-a cunoscut pe Domnul prin Du*hul Sfânt, tânjește numai după Domnul, iar bogățiile și slava lumii nu înseamnă nimic pentru el.

Sufletul care a gustat Duhul Sfânt îl deosebește după gust; căci scris este: „Gustați și vedeți că bun este Dom*nul” [Ps 33, 9]. David a cunoscut aceasta din experiență, dar și acum Domnul dă robilor Lui să cunoască din expe*riență harul Lui și îi va învăța aceasta pe robii Săi până la sfârșitul veacurilor.

Cine a cunoscut pe Dumnezeu prin Duhul Sfânt, acela a învățat de la El smerenia, s-a asemănat învățătorului său, Hristos Fiul lui Dumnezeu, și a ajuns asemenea Lui.

„Doamne, dă-ne darul sfintei Tale smerenii!

Doamne, dă-ne în dar smeritul Tău Duh Sfânt, căci ai venit să mântuiești pe oameni și să-i înalți la cer ca să vadă slava Ta.”

O, smerenie a lui Hristos! Te cunosc dar nu te pot do*bândi. Roadele tale sunt dulci, căci nu sunt pământești."

“Cuviosul Siluan Athonitul, Între iadul deznadejdii și iadul smereniei, în traducere de Pr. Prof. Dr. Ioan Ica și Diac. Ioan I. Ica jr., Editura Deisis, Sibiu,2001”

As dori sa vad cati de pe acest forum sparg imaginea ce si-au construit-o cu atata truda (ca sa se poata bucura de un pic de slava desarta), ca sa puna in loc smerenia.

ioanna 01.03.2013 21:51:04

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 506530)

Dincolo de stilul rafinat, ramane constatarea pertinenta a sectarismului ortodox, bazat pe prioritatea instinctului de autoconservare, ce duce la parazitarea intregului sistem de gandire si la taieturi “stiliste” in trupul Bisericii.

on topic:
o postare ce te poate pune pe ganduri: eu de ce nu-mi dau teme?
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...6&postcount=40

dobrin7m 01.03.2013 22:05:25

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506776)
Dincolo de stilul rafinat, ramane constatarea pertinenta a sectarismului ortodox, bazat pe prioritatea instinctului de autoconservare, ce duce la parazitarea intregului sistem de gandire si la taieturi “stiliste” in trupul Bisericii.

De cand pacatul face taieturi stiliste in sanul Bisericii? Crezi ca vei vedea scindari pe categorii de pacate?
cei mandrii se rup de Biserica, cei mincinosi, cei egoisti si tot asa?

Crezi ca daca incerci sa te asezi intr-o barca clatinand barca altora esti diferita de acestia?
Suntem la fel de pacatosi cu totii. excelam in pacate. unii exceleaza in mandrie, altii in egoism, altii in invidie, altii in ciuda si ura, si tot asa. Nici unul nu e mai bun ca altul.

V-as da un sfat: nu mai laudati oamenii ca nu le faceti nici un bine, din contra mai rau ii afundati in pacat. si cand te gandesti pentru ce!!! lauzi pe unul sa afunzi pe altul. ia ganditi-va cine sporeste in cele bune aici? cel laudat sau cel certat?

ioanna 01.03.2013 22:08:26

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 506781)
V-as da un sfat: nu mai laudati oamenii ca nu le faceti nici un bine, din contra mai rau ii afundati in pacat. si cand te gandesti pentru ce!!! lauzi pe unul sa afunzi pe altul. ia ganditi-va cine sporeste in cele bune aici? cel laudat sau cel certat?

Doamna, nu am laudat pe nimeni; d-voastra vedeti pacatul acolo unde nu este. Am ajuns la concluzia ca orice scriem pe forum, e perceput distorsionat (cel putin de o parte). Nu cred ca ati inteles mesajul meu, vazandu-va replica.

Miha-anca 01.03.2013 22:10:10

Ortodoxiuri !!!

Unui ortodox nu i-ar putea trece prin minte sa faca apropierea dintre ortodoxie si oxiuri. Ceea ce pentru unii e stil "rafinat", pentru mine e un stil "abject".
Lupi in blana de oaie. Cati or fi, Doamne?

cristiboss56 01.03.2013 22:14:18

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 506781)
ia ganditi-va cine sporeste in cele bune aici? cel laudat sau cel certat?

Aha , deci pe cati i-am ajutat eu sa sporeasca in cele bune . . . !
Nerecunoscatorii . . . :3:
Ultima data nu mi-ai multumit , Mihaela !:5:

dobrin7m 01.03.2013 22:21:10

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506782)
Doamna, nu am laudat pe nimeni; d-voastra vedeti pacatul acolo unde nu este.

M-am referit la faptul ca lauda este prilej de cadere in pacat. cel laudat cade in mandria de sine si slava desarta. Nu am spus ca vad eu pacatul unde nu este. Fiind pacatos, cum esti laudat te si mandresti si te slavesti. Toti pana la unul.

Dar de ce purtati ranchiuna pe mine? nu trebuie noi sa ne iubim si vrasmasii?

Si pentru ca nu am inteles postarea dvs, spunand ca nu ati laudat si ca vad eu gresit, as dori sa imi explicati atunci ce ati vrut sa spuneti in aceasta fraza sa inteleg si eu:

"Dincolo de stilul rafinat, ramane constatarea pertinenta a sectarismului ortodox, bazat pe prioritatea instinctului de autoconservare, ce duce la parazitarea intregului sistem de gandire si la taieturi “stiliste” in trupul Bisericii."

deci cine are stilul rafinat si cine are autoritatea sa identifice sectarismul ortodox bazat pe prioritatea instinctului de conservare? la ce user faceati referire laudandu-i insusirile rafinate si constatarile pertinente vizavi de alti useri de pe acest forum?

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:58:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.