Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Politica și conștiința creștină (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17088)

Florinvs 20.03.2014 22:36:41

Nivelul de trai tine de mai multe aspecte:

-in primul rand, puterea de cumparare (veniturile comparativ cu preturile). In acele tari mentionate mai sus, pretul utilitatilor (gaz metan, curent electric, servicii publice) si al mancarii nu "topeste" peste 60-70% din venituri, ci un procent mult mai rezonabil, astfel incat le raman oamenilor bani si pentru alte activitati recreative, culturale, artistice, sportive, etc!
Ca o comparatie, chiar si inainte de 1989, situatia era mult mai buna decat astazi in Romania (salariu 2500 lei/luna, iar o masa la restaurant cu tot tacamul si lautar nu depasea 100 lei)

-apoi calitatea serviciilor publice (asistenta medicala, asistenta sociala, transport in comun, administratie) este in tarile mentionate cu mult peste cea ce avem in Romania. Pana si Polonia-tot o fosta tara comunista, si care in 1989 ca si dezvoltare a agriculturii si industriei era sub Romania- astazi ne depaseste cu mult.

-apoi nivelul coruptiei. Coruptia exista in orice tara din lume, insa conteaza nivelul ei. Coruptie exista pana si in Finlanda sau Austria, insa nu in halul care exista in Romania, unde astazi intreg sistemul de stat este putred.

-apoi starea infrastructurii. Noi am avut o obsesie cu autostrazile, uitand ca exista si alte parti a infrastructurii de transport la fel sau chiar mai importante decat autostrazile. Ma refer aici la infrastructura feroviara sau cea navala. Daca Polonia sau Austria investeste sume mari de bani in refacerea, reconstructia si modernizarea cailor ferate, noi de la o infrastructura feroviara din 1989 care era printre cele mai bune din Europa, am ajuns astazi la o starea dezastroasa pe CFR.

antiecumenism 27.03.2014 01:10:49

"La ce mă gândesc acum?

Mă gândesc la faptul că cele peste 130.000 de semnături strânse pentru Iulian Capsali* sunt strânse pentru Dumnezeu, pentru Neamul Românesc, pentru familia așa cum a așezat-o Dumnezeu dintru începuturi, pentru viitorul copiilor noștri.
Mă gândesc la faptul că grupuri de ortodocși îndeobște despărțite s-au întâlnit în aceste semnături și au văzut și mărturisit că în unire chiar este putere.
Mă gândesc la faptul că alături de ortodocși au semnat pentru Iulian Capsali și alții, precum unii catolici și chiar atei, oameni care au rezonat, dincolo de deosebirile religioase, cu nevoia de a păstra tradițiile Neamului, de a apăra familia și bunul simț.
Mă gândesc la faptul că Dumnezeu a dat să biruiască o campanie făcută cu mijloace materiale modeste, chiar foarte modeste, în vreme ce unele făcute cu bani mulți au eșuat.
Mă gândesc la faptul că au fost oameni care și-au dăruit rugăciuni și lacrimi, ore din viață, puterea trupului - destul de slăbită în vremea postului - și ce au mai putut, pentru ca o mărturie românească și ortodoxă să răsune în Parlamentul U.E.
Mă gândesc la preoții și ierarhii, la muncitorii și țăranii (sau fermierii, dacă doriți), la profesorii și inginerii, la medicii și TOȚI ceilalți, mulți, care s-au întâlnit în dorința de a face să se audă glasul Ortodoxiei, glasul Neamului Românesc.
Mă gândesc la faptul că șansele de a intra în Parlamentul U.E. sunt de acum foarte mari pentru cel care de acum chiar este reprezentantul Ortodoxiei românești și al familiei ortodoxe.
Mă gândesc la faptul că Iulian Capsali va avea o misiune FOARTE grea și că, probabil, mulți dintre cei de aici - și mai ales dintre cei care au chibițat la toată această lucrare - i-o vor face și mai grea.
Mă gândesc la faptul că Iulian Capsali va trebui să lucreze împreună cu Petre Costea și cu toți ceilalți care vor să apere familia în Parlamentul U.E. și că această firească și necesară colaborare îi va face pe câțiva - câțiva, dar foarte vocali - să se supere fără rost.
Mă gândesc la faptul că Iulian Capsali va trebui să dea mărturie și singur atunci când va veni vremea să apere în Parlamentul U.E. Ortodoxia și că va trebui să treacă peste durerea de a vedea că vorbește în pustiu. Va trebui să își aducă aminte atunci că orice mărturie este de folos și nu se pierde nici când pare că nu are ecou.
Mă gândesc la faptul că suntem la începutul unei noi ere, în care, în sfârșit, Românii încep să renunțe la teorii politice de colț de stradă sau de cafenea "deșteaptă" și să treacă la acțiune.
Mă gândesc la felul în care politicienii vor primi această lecție și vor începe să cocheteze cu Ortodoxia. Și la faptul că poate, prin mila lui Dumnezeu, unii dintre ei poate chiar vor găsi drumul către Dumnezeu.
Sunt multe la care să ne gândim acum.
Dar, mai presus de toate, la faptul că, iată, zeci și sute de mii de oameni duc mai departe lupta sfinților din prigoanele comuniste, lupta eroilor din Rezistența anticomunistă, lupta haiducilor din toate vremurile, lupta răsculaților din 1888 sau 1907, a eroilor și sfinților români din toate timpurile. Nici comunismul, nici consumerismul nu ne-au învins! Suntem aici, lucrăm, luptăm, ducem steagul mai departe!

"Atunci când inima ta cântă,
Ce-ți pasă de un braț înfrânt,
Ce-ți pasă-n colb de-o spadă frântă,
Când te înalți cu-n steag mai sfânt?"
(Radu Gyr)

Pr. Mihai-Andrei Aldea

Regizorul Iulian Capsali despre Sfintii inchisorilor (Facultatea de Drept, 2014.02.18):
http://www.youtube.com/watch?v=zptvf6SAClE

AlinB 27.03.2014 09:17:17

Probabil ca cel mai important lucru care l-a regizat vreodata a fost tentativa sa de campanie electorala.
Mai mult un esec, de altfel.

Corinusha 27.03.2014 09:51:20

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 554233)
Nivelul de trai tine de mai multe aspecte:

-in primul rand, puterea de cumparare (veniturile comparativ cu preturile). In acele tari mentionate mai sus, pretul utilitatilor (gaz metan, curent electric, servicii publice) si al mancarii nu "topeste" peste 60-70% din venituri, ci un procent mult mai rezonabil, astfel incat le raman oamenilor bani si pentru alte activitati recreative, culturale, artistice, sportive, etc!
Ca o comparatie, chiar si inainte de 1989, situatia era mult mai buna decat astazi in Romania (salariu 2500 lei/luna, iar o masa la restaurant cu tot tacamul si lautar nu depasea 100 lei)

-apoi calitatea serviciilor publice (asistenta medicala, asistenta sociala, transport in comun, administratie) este in tarile mentionate cu mult peste cea ce avem in Romania. Pana si Polonia-tot o fosta tara comunista, si care in 1989 ca si dezvoltare a agriculturii si industriei era sub Romania- astazi ne depaseste cu mult.

-apoi nivelul coruptiei. Coruptia exista in orice tara din lume, insa conteaza nivelul ei. Coruptie exista pana si in Finlanda sau Austria, insa nu in halul care exista in Romania, unde astazi intreg sistemul de stat este putred.

-apoi starea infrastructurii. Noi am avut o obsesie cu autostrazile, uitand ca exista si alte parti a infrastructurii de transport la fel sau chiar mai importante decat autostrazile. Ma refer aici la infrastructura feroviara sau cea navala. Daca Polonia sau Austria investeste sume mari de bani in refacerea, reconstructia si modernizarea cailor ferate, noi de la o infrastructura feroviara din 1989 care era printre cele mai bune din Europa, am ajuns astazi la o starea dezastroasa pe CFR.

Da, la astea sus pusii Romaniei au mult de lucrat... cand?! Peste vreo 200 de ai probabil... din e se vede, oriunde sepoate, mi putin la noi. La noi doar isi umple buzunarele, si pe bune daca as mai comnta ca-si umple buzunarele, daca ar mai si face ceva productiv.

Uitati-va numa la acele perdele de copaci anti-zapezi, care se tot fac de vreo 8 ani, si inca n-avem nici 10 km de perdele... Hartii peste hartii, studii peste studii, si pe cand sa se ineapa lucrul efectiv, hop, ca e altcineva la conducerea acelei institutii care se ocupa cu asta, si iar o luam de la capat cu harii peste hartii si studii, si tot asa, probabil ...la infinit... ca deh... hai sa cheltuim banii care ii avem pentru nenorocitele alea de perele cu studii din 2 in 2 ani, in loc sa facem ceva...

AlinB 27.03.2014 09:55:48

Nimic nu e intamplator, asa trebuie sa arate dezvoltarea in Romania.
Batut pasul pe loc si apa in piua, tocat banii aiurea.

Nu vrea nimeni o tara puternica si independenta atat de aproape de Rusia.

Desi am putea invata de la unguri, eu au avut coloana vertebrala necesara pentru a da cu flit la ce avea Occidentul pregatit pentru ei.

Si chiar si altii din zona, s-au dezvoltat mai bine decat noi, indiferent care erau directivele externe.
La noi e fiecare pentru el, fiecare roman ii uraste pe toti ceilalti crezand ca are ceva care il face mai bun decat ei, cand de fapt nu e cu nimic mai breaz, ba concureaza sa ajunga mai jos.

Si din pacate policianul roman a mai reusit o performanta, de a se identifica cu Romania.
Si cam tot romanul care uraste politicul din Romania, ajunge cvasi-inevitabil sa-si dispretuiasca si tara.

Si poate nu e doar vina politicului, ci si a romanului de langa el, care parca nu se simte bine daca nu e in conflict cu toti ceilalti din jur.

Florinvs 27.03.2014 19:31:00

E si o vorba- fiecare popor are conducatorii pe care-i merita! Ar trebui sa ne uitam si la noi ca popor mai intai si sa vedem ce defecte avem, ca sa le putem indrepta!
Abia dupa aia putem avea si conducatori mai buni si sa contracaram anumite directive externe!

oaie_cugetatoare 31.03.2014 01:06:57

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 554636)
E si o vorba- fiecare popor are conducatorii pe care-i merita! Ar trebui sa ne uitam si la noi ca popor mai intai si sa vedem ce defecte avem, ca sa le putem indrepta!
Abia dupa aia putem avea si conducatori mai buni si sa contracaram anumite directive externe!

Astea-s vise frumoase din basmele lui Ispirescu.
Eu zic sa-ti faci griji atunci pt vremurile cand cei care "lupta" pentru asa zisele "drepturi" ale omului( a se interpreta drepturile omului pt destrabalare, dezumanizare, satanizare) vor fi deranjati de prezenta bisericilor, vor spune ca daca preoti refuza casatoriile gay atunci atenteaza la "drepturile omului" si ca pot fi considerati ...ehm teroristi ai democratiei, si
- sa nu va fie cu mirare, daca intr-o zi veti auzi ca duhovnicul vostru a fost alungat din biserica pt ca a refuzat astfel de casatorii,
-sa nu va fie cu mirare cand vor face schimbari in Sfanta Liturghie,
-sa nu va fie cu mirare cand veti intalni noi simboluri din religii pagane in biserica
-sa nu va fie cu mirare cand va veni ordin de sus ca taina spovedaniei si a impartasaniei
sa nu se mai faca
-sa nu va fie cu mirare daca fiind ortodox va trebui sa platesti un bir (taxe) mult mai mari decat cei care sunt atei sau de alte religii.Ei probabil vor justifica aceste taxe prin faptul ca intretinera bisericilor costa si statul n-ar avea bani.
-sa nu va fie cu mirare daca va fi obligatorie trecerea in CV a religiei de care apartii.
-sa nu va fie cu mirare daca pe acel CV va fi o casuta speciala marcata cu "ortodox"
-sa nu va fie cu mirare daca in media veti auzi de infractiuni ale caror tzapi ispasitori
vor fi crestinii-ortodocsi.Sa nu va fie cu mirare daca se va mediatiza intens acest lucru(pana la saturatie psihologica)
astfel incat conducatorii acelor vremuri vor veni si cu "solutia":Microciparea, sub pretextul monitorizarii infractiunilor
-sa nu va fie cu mirare daca in supermaketuri se va promova o campanie agresiva de
reducere a preturilor numai pt cei care sunt atei sau de alte religii.
-sa nu va fie cu mirare daca vor exista curente politice in media care vor sustine ca Biserica Ortodoxa, tine in loc
dezvoltarea Romaniei pe toate planurile si ca din cauza ei , Romania nu ar primi nush ce fonduri(bani) de la UE,etc ,etc
Iar toate astea nu sunt decat inceputul.

stefan florin 01.04.2014 11:06:48

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 554781)
Astea-s vise frumoase din basmele lui Ispirescu.
Eu zic sa-ti faci griji atunci pt vremurile cand cei care "lupta" pentru asa zisele "drepturi" ale omului( a se interpreta drepturile omului pt destrabalare, dezumanizare, satanizare) vor fi deranjati de prezenta bisericilor, vor spune ca daca preoti refuza casatoriile gay atunci atenteaza la "drepturile omului" si ca pot fi considerati ...ehm teroristi ai democratiei, si
- sa nu va fie cu mirare, daca intr-o zi veti auzi ca duhovnicul vostru a fost alungat din biserica pt ca a refuzat astfel de casatorii,
-sa nu va fie cu mirare cand vor face schimbari in Sfanta Liturghie,
-sa nu va fie cu mirare cand veti intalni noi simboluri din religii pagane in biserica
-sa nu va fie cu mirare cand va veni ordin de sus ca taina spovedaniei si a impartasaniei
sa nu se mai faca
-sa nu va fie cu mirare daca fiind ortodox va trebui sa platesti un bir (taxe) mult mai mari decat cei care sunt atei sau de alte religii.Ei probabil vor justifica aceste taxe prin faptul ca intretinera bisericilor costa si statul n-ar avea bani.
-sa nu va fie cu mirare daca va fi obligatorie trecerea in CV a religiei de care apartii.
-sa nu va fie cu mirare daca pe acel CV va fi o casuta speciala marcata cu "ortodox"
-sa nu va fie cu mirare daca in media veti auzi de infractiuni ale caror tzapi ispasitori
vor fi crestinii-ortodocsi.Sa nu va fie cu mirare daca se va mediatiza intens acest lucru(pana la saturatie psihologica)
astfel incat conducatorii acelor vremuri vor veni si cu "solutia":Microciparea, sub pretextul monitorizarii infractiunilor
-sa nu va fie cu mirare daca in supermaketuri se va promova o campanie agresiva de
reducere a preturilor numai pt cei care sunt atei sau de alte religii.
-sa nu va fie cu mirare daca vor exista curente politice in media care vor sustine ca Biserica Ortodoxa, tine in loc
dezvoltarea Romaniei pe toate planurile si ca din cauza ei , Romania nu ar primi nush ce fonduri(bani) de la UE,etc ,etc
Iar toate astea nu sunt decat inceputul.

sa ne fereasca bunul Dumnezeu!

CristianR 01.04.2014 11:54:01

Domnul zice să nu ne temem, să avem curaj (să îndrăznim, căci El a biruit lumea) și chiar mai mult decât atât: să ne bucurăm:

Citat:

„Fericiți veți fi când din pricina Mea vă vor ocârî și vă vor prigoni și, mințind, vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră.
Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri, că așa i-au prigonit pe profeții de dinaintea voastră.” (Matei, 5, 11-12)

Lucian008 01.04.2014 19:59:06

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 554636)

Multa intelepciune in spusele tale. Romanii se plang de mizerie, dar ghici cine o face, cine arunca gunoiul pe jos. Romanii de plang de coruptie, dar ghici cine cere si cine da. Romanii de plang de educatie proasta dar ghici cine sunt profesorii, cine sunt parintii si care este efortul copiilor. Romanii se plang de spaga la medic, dar ghici cine sunt medicii. Romanii se pang de politisti, dar ei de unde sunt? Se plag de preoti, dar nici ei nu au picat din cer...Etc.
De fapt romanii se plag ca toti ii fura. Si ii fura. Dar in spatele plansului de fapt e regretul. Regretul ca nu sunt in locul celor care pot fura.
Da, nu toti sunt asa. Da, ne putem schimba. Dar schimbarea incepe cu fiecare dintre noi. Si incepe cu inceputul, cu putin, cu ce este in jurul nostru. Daca vom astepta de la altii schimbarea nu va veni niciodata. Daca vom da vina pe altii mereu si vom pasa responsabilitatea ne meritam soarta.

Mosh-Neagu 15.11.2014 00:37:34

Si totusi, politica!

Pentru cei care au putut crede ca Iohannis a facut trafic de organe, vin cu un link, nu pentru o sustinere, ci pentru un adevar in fata lui Dumnezeu. Nu conteaza miza! Nu conteaza cine a scos-o din moment ce nu te interesezi si nu te dezici cum ca ai avea ceva in comun cu acest zvon! Fratilor, un asemenea zvon este de o josnicie iesita din comun. Iata adevarul. In virtutea acestui adevar, votati cu cine si in cine mai puteti avea incredere!
http://www.youtube.com/watch?v=m3t74v8UAiU

Yasmina 15.11.2014 01:18:23

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 572654)
Pentru cei care au putut crede ca Iohannis a facut trafic de organe, vin cu un link, nu pentru o sustinere, ci pentru un adevar in fata lui Dumnezeu. Nu conteaza miza! Nu conteaza cine a scos-o din moment ce nu te interesezi si nu te dezici cum ca ai avea ceva in comun cu acest zvon! Fratilor, un asemenea zvon este de o josnicie iesita din comun. Iata adevarul. In virtutea acestui adevar, votati cu cine si in cine mai puteti avea incredere!
http://www.youtube.com/watch?v=m3t74v8UAiU

Aceste zvonuri josnice sunt perfect create pt un target anume:gloata celor neinstruiti de la sate si orase,oameni la o anumita varsta care au resurse media rastranse,rezumandu-se la cunoastere doar prin vorba primarului sau a unor canale de televiziune de proasta factura.
La pensionarii din orase si oamenii naivi de la vatra satului,aceste zvonuri sunt perfecte.Nevoia de senzational le ia piuitul.
Nu se gandesc niciodata sa se indoiasca inainte de a crede in ceva cu tarie,fiind usor de manipulat.

Mihailc 15.11.2014 02:25:07

Democrația lui Viorel arată cam așa:
http://assets.vice.com/content-image...108/barlad.jpg

Iată ce ne așteaptă dacă vă lăsați păcăliți de minciunile neobolșevicului Ponta, principele baronilor mafioți din România.

Nu uitați de Pungești și de partea cui a fost camarila pesedistă în frunte cu măscăriciul care se visează deja la ora asta președintele României.

https://www.youtube.com/watch?v=-Qnz...w&spfreload=10

Theodore_of_Mopsuestia 15.11.2014 15:32:52

Mihail, ai dreptate. Mi s-a urcat sangele la cap vazand poza. Francmasonul cu mecla unsuroasa ca dupa o autoclisma cu capul in loc de para, rituala a gradului invizibil scotian antic si acceptat este o bestie mitomana care NU trebuie sa ajunga presedinte cu nici un chip; trebuie sa votam toti cei care avem constiinta.
Nu ca jandarmii, daca lovesc batrani, nu ar fi altceva decat gunoaie inutile si daunatoare, cu prea multi muschi, prea mult testosteron si prea putin creier; ar trebui feminizati nitel. Insa cine da ordinul e adevaratul nemernic; manelistii astia clonati au macar scuza penibila, dar foarte fireasca "am si io familie, sa mor io, fac si io ce zice astia de sus, ei are valoare, io nu".

tabitha 15.11.2014 17:27:09

Lecție civică.
Doi studenți români din Canada merg pe jos peste 100 de kilometri până la cea mai apropiată secție de votare

http://adevarul.ro/assets/adevarul.r...0e/646x404.jpg

Pentru a încuraja românii de pretutindeni să iasă la vot, Ioan și Alecsandru au demarat un proiect unic: vor merge pe jos 127 de kilometri, din care 46 de kilometri cu feribotul, până la cea mai apropiată secție de votare, anume Consulatul general al României din Vancouver.

http://adevarul.ro/locale/constanta/...463/index.html

DragosP 15.11.2014 18:12:36

N-au bani, sau ce?

tabitha 15.11.2014 18:49:46

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Vineri seara au fost organizate mitinguri in mai multe orase din tara in semn de solidaritate cu diaspora sau pentru a-i indemna pe romani sa iasa duminica la vot.

S-a scandat : "Dreptul la vot, sa fie peste tot." "Ne pasa, nu vom sta acasa !"

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...6ad58822530260

DragosP 15.11.2014 19:32:06

Spontane, anunțate din timp.:21:
Dar și-au păstrat caracterul de spontaneitate.

După părerea mea de nerușinat, cei care organizează așa ceva sunt IRESPONSABILI.

tabitha 15.11.2014 19:45:17

Comentariul unei prietene :

"Este prima data in 25 de ani, cand Romania chiar poate face DIFERENTA la acest vot. Cred cu tarie in diferenta imensa dintre caracterele celor care candideaza. Asadar, este imposibil sa nu o vada tot mai multi. Este sansa noastra! Este sansa la adevarata civilizatie, la adevaratul respect. Romanii chiar au sansa sa-si schimbe destinul!"

DragosP 15.11.2014 19:47:30

Corect. Schimbă pe Băse cu unul sprijinit din toate părțile de Băse.
:24:
Analist fin prietena 'ceasta a ta!

oaie_cugetatoare 15.11.2014 20:12:20

Ideea este ca daca castiga o tabara resursele vor fi exploatate de catre Statele Unite iar daca castiga celalalta tabara, resursele vor fi exploatate de catre
UE(via Germania).
Lupta pt aceste alegeri este cine sa fie intermediarul pentru resurse.
Daca castiga Statele Unite, atunci acestea vor vinde la suprapret resursele
romanesti.Daca castiga UE(Germania) , atunci UE vor vinde Statelor Unite
la suprapret resursele romanesti.
Asa ca nu va mai certati ca chiorii pe niste chestii care deja au fost amanetate la mai multi stapani.:66:
So, basically..., alegeti cine sa va fie stapan:UE sau Statele Unite ?
Time to choose...:25:
Ideea este ca ambii stapani sunt a lui Mamona.Asa ca voi va certati aici cum sa alegeti modul a va duce la...dracu.

Ironia sortii:ortodocsii certandu-se, in ce mod sa se duca la... dracu.
Are realitatea asta un simt al umorului-negru...inegalabil.

DragosP 15.11.2014 20:17:35

Nu contează asta prea mult. Asta nu vor unii să înțeleagă: România tot colonie va rămâne.

tabitha 15.11.2014 20:24:31

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 572658)
Democrația lui Viorel arată cam așa:
http://assets.vice.com/content-image...108/barlad.jpg

Iată ce ne așteaptă dacă vă lăsați păcăliți de minciunile neobolșevicului Ponta, principele baronilor mafioți din România.

Nu uitați de Pungești și de partea cui a fost camarila pesedistă în frunte cu măscăriciul care se visează deja la ora asta președintele României.

https://www.youtube.com/watch?v=-Qnz...w&spfreload=10

Trist, dar adevărat... se pare că unora chiar le place să trăiască asa.

Dumnezeu să ne ajute la schimbarea în bine a României !

oaie_cugetatoare 15.11.2014 20:32:11

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 572702)
Nu contează asta prea mult. Asta nu vor unii să înțeleagă: România tot colonie va rămâne.

Fiecare tabara sustine ca are intentii bune.Iar alegatorii din ambele tabere
sustin ca vor binele, dar ortodocsii din ambele tabere, uita ca drumul spre
iad este pavat cu intentii bune.Lipsa de informare a acestora provine fie din
lipsa de timp pentru a se documenta, fie din superficialitate dar mai ales
fiecare sustinator voteaza cu un anumit candidat pt ca are el ceva personal cu sistemul pe care celelalt canditat il reprezinta.
Adica se voteaza emotional(cu sentiment de ura pentru contra-condidat).
Ei bine fiecare staff al candidatului se pricepe cel mai bine sa construiasca
ura.
Pai si atunci cum tu ortodox , te poti lasa manipulat in acest concurs al urii ?
Pentru ca acolo unde este Duhul Sfant , acolo nu exista ura.Deci apeland la
logica gainii, rezulta ca acolo unde ortodoxul este condus de ura, nu este
prezent Duhul Sfant.
Pai ce fel de ortodox este acela care nu-l are pe Duhul Sfant sa-i lumineze
mintea ?
Actiunile pe care le faci te definesc ca ortodox, nu ascultatul de predici.
Pt ca in caz contrar ortodoxul face doar teorie ortodoxa si nu practica ortodoxa.Big difference !

DragosP 15.11.2014 20:34:44

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 572706)
Trist, dar adevărat... se pare că unora chiar le place să trăiască asa.

Dumnezeu să ne ajute la schimbarea în bine a României !

Trist, foarte trist, înfiorător chiar.

Dar știi ce este cel mai trist? Că dacă iese neamțu, noi tot cu Vivi rămânem pe cap ca p.m.:20:

Sesizezi, măcar în ceasul al 25-lea, ironia?

tabitha 15.11.2014 20:40:07

Un sfat pentru românii care vor să meargă la vot si care cred că votul lor contează :

Înainte de a intra în cabina de vot, asigură-te că pe spatele buletinului de vot este aplicată stampila de control a sectiei de votare.
ATENTIE: Dacă aceasta lipseste, votul tău va fi declarat nul.

oaie_cugetatoare 15.11.2014 20:46:57

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 572711)
Trist, foarte trist, înfiorător chiar.

Dar știi ce este cel mai trist? Că dacă iese neamțu, noi tot cu Vivi rămânem pe cap ca p.m.:20:

Sesizezi, măcar în ceasul al 25-lea, ironia?

Dap.Dar si mai trist este faptul ca multi sunt orbiti de ura atunci cand voteaza
si practic nu vor sa vada adevarul, desi multi stiu cam ce "podoaba" este
canditatul ales.Dar ei nu-si dau seama, ca atunci cand alegi intre doua papusi
ale lui Momana, in momentul ala toata invatatura evangheliei pe care ai
ascultat-o , o dai la o parte.

Stii cine este un model de conducator pentru ortodocsii ?
Un Constantin-Brancoveanu al zilelor noastre.Problema este ca nu exista
nici un astfel de candidat la orizont, iar eu personal nu cunosc nici o
personalitate politica care macar sa se semene cu 1% din Constantin-Brancoveanu.

In schimb exista o personalitate in domeniul cultural care ii calca pe urme:
Dan Puric.Cine stie in viitor, cum vor evolua lucrurile .

DragosP 15.11.2014 20:48:18

Brâncoveanu... Ehei...
Cu Dan Puric mai vedem, ne mai împrietenim...

CristianR 15.11.2014 21:16:46

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 572714)
.Dar ei nu-si dau seama, ca atunci cand alegi intre doua papusi
ale lui Momana, in momentul ala toata invatatura evangheliei pe care ai
ascultat-o , o dai la o parte.

A te închina lui Mamona este mai curând a socoti că n-ai suficiente resurse pentru a-ți întemeia o familie; sau pentru a trăi după voia lui Dumnezeu. Faci compromisuri (adică păcate) ca să aduni acele resurse în ideea că după aceea vei trăi creștinește.

A alege un președinte nu înseamnă a te închina lui Mamona, chiar dacă el ar fi slujitor al acestuia, după cum afirmi fără temei, întrucât nu cunoști cu adevărat inima niciunuia dintre candidați. Doar ceva fapte, însă mai mult ale unuia decât ale celuilalt.

oaie_cugetatoare 15.11.2014 22:19:54

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 572719)
A te închina lui Mamona este mai curând a socoti că n-ai suficiente resurse pentru a-ți întemeia o familie; sau pentru a trăi după voia lui Dumnezeu. Faci compromisuri (adică păcate) ca să aduni acele resurse în ideea că după aceea vei trăi creștinește.

Eu cred ca a te inchina lui Mamona , inseamna a face orice care contravine
Scripturii.Exista un singur Dumnezeu, iar in afara LUI, exista diferite manifestari
ale lui Mamona:bani, putere, resurse, etc.
Citat:

A alege un președinte nu înseamnă a te închina lui Mamona, chiar dacă el ar fi slujitor al acestuia,
Intr-o corporatie/firma/organizatie, atunci cand votezi cu un individ inseamna
ca esti de acord cu al sau program/principii si ai interese comune.

Apar aici doua aspecte:
votul(acordul) in cunostiinta de cauza.
votul(acordul) in ne-cunostiinta de cauza.
In momentul in care votezi(iti exprimi acordul) esti partas cu el la tot ce va
face acesta, deoarece asocierea intre oameni presupune si asociere de
idei/gandiri/actiuni/fapte.Intotdeauna atunci cand are loc o actiune ,intotdeauna exista un autor real al actiunii dar si un autor moral(sustinatori).

Daca actiunea respectiva reuseste, atunci autorii isi impart intre ei succesul
(bineinteles in cota parte).Daca actiunea respectiva nu reuseste, atunci
autorii acesteia isi impart intre ei esecul, fiecare fiind vinovat in cota parte.
De aceea , intr-o organizatie succesul nu apartine unui individ ci se imparte
cu membrii echipei, iar esecul nu apartine unui individ, ci se imparte cu membrii echipei.

Acelasi lucru se intampla si cu sistemul electoral.In acest context putem spune ca fiecare candidat reprezinta leader-ul echipei, persoana reprezentativa pentru grupul respectiv.Echipa sa de campanie reprezinta
membrii efectivii iar alegatorii care-l voteaza(exprima acordul) reprezinta
membrii extinsii(echipa extinsa).

Toti(de la leader pana la echipa extinsa) sunt raspunzatori fie pentru succesul obtinut, fie pentru esecul obtinut.
In fata lui Dumnezeu nu exista , actiune fara raspundere.Fiecare din noi
suntem raspunzatori pt orice fapta a noastra.

Si aici se pune intrebarea: "pai si daca n-am stiut ? Am fost inselat ?"
Ei bine si in cazul asta exista raspundere.Mai exact , raspunsul la intrebarea
"de ce nu te-ai documentat ? de ce ai tratat cu superficialitate ?"
La care poti raspunde :"pai n-am stiut cum. Nu pot pricipe itzele incalcite
ale societatii.Atata pot "
.La acest rapuns , vine intrebarea :"Dar pe Mine(Dumnezeu) de ce nu m-ai intrebat ? "

Iar aici ne lovim de un vechi "obicei":omul cand cauta sa obtine diverse
interese, apeleaza la Dumnezeu, ba chiar IL intreaba obsesiv cand poate
Dumnezeu sa-l ajute .
Dar atunci cand vine vorba ca omul sa-si asume diferite raspunderi, atunci
nu-l mai intreaba pe Dumnezeu, ba chiar i-ar convine sa nu auda de
cuvantul "raspundere".

Citat:

după cum afirmi fără temei, întrucât nu cunoști cu adevărat inima niciunuia dintre candidați. Doar ceva fapte, însă mai mult ale unuia decât ale celuilalt.
Aici nu este vorba de cunoasterea inimii, deoarece nu avem concurs de
literatura, poezie sau declaratii de dragoste.Aici este vorba de interese economice, pur economice,
si putere.Aici nu vorbim de inima,aici vorbim de interese lumesti.
Aici vorbim de impartirea /agonisirea banului si a puterii.
Iar in 99% din cazuri pentru astfel de impartiri/agonisiri de ban si putere
se folosesc si se practica la scara larga metode demonice.(pt ca se obtin
rapid mari cantitati de bani si putere).
Banul si puterea sunt ochii dracului.

CristianR 15.11.2014 23:22:34

Păcatul neinformării, spui.

Ar putea fi adevărat într-un anumit sens. Căci spun Părinții că ignoranța este păcat. Dar nu orice ignoranță, ci necunoașterea lui Dumnezeu și a căii care duce la El. În rest, putem să ignorăm lumea toată, dacă vrem, și nu ne vom pierde sufletul.

Alegându-ne un președinte nu facem altceva decât să dăm cezarului cele ce sunt ale lui. N-a îndemnat Hristos la refuzul autorității politice, chiar dacă era coruptă și atunci, căci așa a fost mereu în istorie.

Îmi pare rău că judeci atât de pragmatic, precum ai și spus, văzând doar lucrurile din afară, dându-le o importanță covârșitoare.

Alegem, ca popor, de 25 de ani. Și alegem prost, neinformați, mințiți, bâjbâind printr-o ceață pe care cei interesați caută să o îngroașe cât mai mult. Apropo, chiar din această ceață îți culegi și tu informația, adesea, neinteresându-te de calitatea celui care o emite.

Însă nu asta este ceea ce ne va mântui sau ne va pierde. Nu starea resurselor, în privința cărora oricum nu putem decide, indiferent ce alegem. Când a fost poporul stăpân pe resurse? Nu s-au înstăpânit, oare, mereu cei mai șmecheri și mai violenți, adică închinătorii lui Mamona? Deci dacă ei aleg să i se închine lui, ce le putem noi face? Votăm și ne punem speranța în Dumnezeu. Și nu în primul rând pentru lumea asta, deși nici pe ea nu o ignorăm. Dar trece.

tabitha 15.11.2014 23:34:17

Îndemnul la inactiune si ne-exercitarea dreptului la vot (câstigat cu greu!), pentru că vezi Doamne, peste tot sunt interese străine, nu mi se pare sănătos. Este paranoia curată. Oameni buni, stând cu bratele în sân nu se va schimba niciodată nimic. Poate însă că acest neamt Klaus Iohannis pe care l-a dat Domnul pământului românesc să fie buturuga mică, care răstoarna carul mare al coruptiei si al minciunii care vrea să stea la masa cu Cezarul.

oaie_cugetatoare 15.11.2014 23:55:15

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 572736)
Îndemnul la inactiune si ne-exercitarea dreptului la vot (câstigat cu greu!), pentru că vezi Doamne, peste tot sunt interese străine, nu mi se pare sănătos. Este paranoia curată. Oameni buni, stând cu bratele în sân nu se va schimba niciodată nimic. Poate însă că acest neamt Klaus Iohannis pe care l-a dat Domnul pământului românesc să fie buturuga mică, care răstoarna carul mare al coruptiei si al minciunii care vrea să stea la masa cu Cezarul.

Nu stiu cata parnoia este, ar fi bine sa fie asa, dar eu am ajuns la concluziile
mele pe cale rationala, judecand si punand cap la cap lucrurile.Ceea ce ma
suprinde este ca am ajuns la aceiasi concluzie cu acest sfant(concluzia incepe de la
minutul 1:16).Vezi linkul de la sfarsit.
Citat:

Îmi pare rău că judeci atât de pragmatic, precum ai și spus, văzând doar lucrurile din afară, dându-le o importanță covârșitoare.
Pai da, eu sunt un tip pragmatic.Asa este cladit rationamentul meu.Este de tip pragmatic.Dar pe logica pragmatica
am ajuns la acelasi concluzii, la care a ajuns si acest sfant(el a ajuns pe cale Duhovniceasca)
De la minutul 1:16 in sus.
http://www.youtube.com/watch?v=fZ971qfcGgE

tabitha 16.11.2014 00:11:24

Părintele Iustin Parvu nu cred că a îndemnat la a-ti bate joc de votare, din contră : chiar spune că trebuie făcută cu prudentă si întelepiune. :) Finalul acela cu a pune stampila pe toti este praf în ochi, tocmai pentru că părintele nu a vrut să fie partizan si să dea "indicatii pretioase".

oaie_cugetatoare 16.11.2014 00:21:31

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 572745)
Părintele Iustin Parvu nu cred că a îndemnat la a-ti bate joc de votare, din contră : chiar spune că trebuie făcută cu prudentă si întelepiune. :) Finalul acela cu a pune stampila pe toti este praf în ochi, tocmai pentru că părintele nu a vrut să fie partizan si să dea "indicatii pretioase".

De la minutul 1:16 parintele spune clar cu subiect & predicat,ca raspunzi pentru actiunile tale in fata lui Dumnezeu,
iar faptul ca spune sa pui stampila peste toti, este o forma de a-i spune lui
Dumnezeu ca nu alegi pe nimeni, deoarece nu vrei sa fii partas la faptele
ce le vor savarsi cei carora le-ai dat girul.
O alta forma de a-ti manifesta acest lucru este sa nu te duci.Same thing.

Cat despre faptul ca parintele n-a vrut sa fie partizan, eu nu cred ca asta a fost intentia.Scopul parintelui nu este de a se feri sa dea indicatii ci scopul lui este sa spuna adevarul.

tabitha 16.11.2014 00:28:26

S-avem dreaptă socoteală. Până si Hristos a zis să dăm Cezarului ce este al Cezarului. Tradus în situatia de fată: îndeplinirea unei datorii cetătenesti, aceea de a-ti alege conducătorul. Sorry, dar rămân la interpretarea mea a video-ului cu părintele Iustin Parvu. Si cred că s-ar întoarce în mormânt să stie că este folosit de unii ca sprijin pentru indiferenta civică.

Mosh-Neagu 16.11.2014 00:44:34

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 572748)
S-avem dreaptă socoteală. Până si Hristos a zis să dăm Cezarului ce este al Cezarului. Tradus în situatia de fată: îndeplinirea unei datorii cetătenesti, aceea de a-ti alege conducătorul. Sorry, dar rămân la interpretarea mea a video-ului cu părintele Iustin Parvu. Si cred că s-ar întoarce în mormânt să stie că este folosit de unii ca sprijin pentru indiferenta civică.

Mirela, nu mai da curs provocarilor. Oricum n-o scoti la capat. Eu stiu un lucru: nu poti judeca un om pentru ce nu a facut. Deocamdata despre Ponta stim bine ce a facut si de ce e in stare. Mai mult: el vorbeste deja dintr-o pozitie superioara din punct de vedere informational. Pe Iohannis, pana nu-l vedem "la treaba", nu-l putem judeca, nici ca e bun, nici ca e rau. Mie imi place fiindca nu se lauda si nu promite. Din experienta stiu ca cei ce promit, oriunde ar fi, nu sunt in stare de mare branza. Prima data cand am fost rugat sa vorbesc despre ce stiu sa fac, atunci cand am aplicat pentru un job bine platit, am spus atat: "Nu-mi place sa vorbesc despre mine. Prefer sa las lucrurile sa vorbeasca in locul meu!" Si iata, de atunci a trecut mult timp, iar eu multumesc lui Dumnezeu pentru sansa pe care mi-a dat-o. Asa si cu Iohannis.

Mihnea Dragomir 16.11.2014 00:49:22

Citat:

Tradus în situatia de fată: îndeplinirea unei datorii cetătenesti, aceea de a-ti alege conducătorul.

Eu, unul, voi mai merge la vot cand voi vedea un candidat care sa vina cu un program crestin. In prezent, nu vad asa ceva.

Deocamdata, situatia este urmatoarea:
S-au ridicat împărații pământului și căpeteniile s-au adunat împreună împotriva Domnului și a unsului Său, zicând:
"Să rupem legăturile lor și să lepădăm de la noi jugul lor".
Cel ce locuiește în ceruri va râde de dânșii și Domnul îi va batjocori pe ei!

Este descrisa in acest document

Prin urmare, neavand cu care imparat sa votez, consider ca cel mai bun mod de a-mi indeplini datoria cetateneasca este votul nul. Fiindca nula este si valoarea politicienilor din arena in care se dau in spectacol.

tabitha 16.11.2014 00:51:17

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 572749)
Mirela, nu mai da curs provocarilor. Oricum n-o scoti la capat. Eu stiu un lucru: nu poti judeca un om pentru ce nu a facut. Deocamdata despre Ponta stim bine ce a facut si de ce e in stare. Mai mult: el vorbeste deja dintr-o pozitie superioara din punct de vedere informational. Pe Iohannis, pana nu-l vedem "la treaba", nu-l putem judeca, nici ca e bun, nici ca e rau. Mie imi place fiindca nu se lauda si nu promite. Din experienta stiu ca cei ce promit, oriunde ar fi, nu sunt in stare de mare branza. Prima data cand am fost rugat sa vorbesc despre ce stiu sa fac, atunci cand am aplicat pentru un job bine platit, am spus atat: "Nu-mi place sa vorbesc despre mine. Prefer sa las lucrurile sa vorbeasca in locul meu!" Si iata, de atunci a trecut mult timp, iar eu multumesc lui Dumnezeu pentru sansa pe care mi-a dat-o. Asa si cu Iohannis.

Bine zici, Moshule. Dumnezeu să ne ajute !

oaie_cugetatoare 16.11.2014 01:11:28

:36:
Citat:

S-avem dreaptă socoteală. Până si Hristos a zis să dăm Cezarului ce este al Cezarului. Tradus în situatia de fată: îndeplinirea unei datorii cetătenesti, aceea de a-ti alege conducătorul.

Aici este discutabil.Imi aleg conducatorul atunci cand stiu ca ce aleg va sluji
in interesele poporului sau si cu frica de Dumnezeul meu. Adica o fac in
cunostiinta de cauza.Dar cand stiu ca orice va veni la conducere va domni
in spiritul lui Antihrist, eu nu ma fac partas la asa ceva.
Chestia cu Cezarul se refera la impozite si legi. Dar este la mintea cocosului
ca daca Cezarul incepe sa lucreze impotriva Dumnezeului meu atunci nu
ascult de Cezar.

Stii ca in Biblie apare votul ? Dar stii unde apare votul ?, uite aici:
http://www.youtube.com/watch?v=rs-nHYYmors#t=02m17s
Jesus or Barabas , time to vote ! And they did it.Si-au facut "datoria civica"
la vremea respectiva, dar au facut-o in necunostiinta de cauza.Habar n-aveau ce votau.
Ei doar dadeau din gura.Habar n-aveau de implicatiile votului lor.
Ei bine se pare ca aceasta neglijenta sau grija de "a se afla in treaba" a fost
platita de copii lor cu varf si indesat.
Si istoria se repeta, si azi si maine, si tot asa, o vor duce oamenii din greu
si mai greu.Pentru ca oamenii isi fac singuri greul.

Citat:

Sorry, dar rămân la interpretarea mea a video-ului cu părintele Iustin Parvu. Si cred că s-ar întoarce în mormânt să stie că este folosit de unii ca sprijin pentru indiferenta civică.
Nope.Nu este folosit de nimeni.Pur si simplu am dat acest exemplu ca sa vezi
ca sa vezi ca realitatea reala (daca putem sa-i zicem asa) este totul diferita
de realitatea impusa de altii.Si se poate ajunge la aceasta realitate reala
fie prin cale Duhvniceasca cu ajutorul lui Dumnezeu, fie pe cale rationala tot
cu ajutorul lui Dumnezeu.

Iar daca am fi sa discutam despre vot... ehehe mult sunt de spus.
Ideea este ca votul este cea mai strasnica masinarie de manipulare inventata
vreodata.:105:

Daca o sa te uiti pe programul politic a celor de asa-zisi de dreapta(in realitate nu exista asa ceva) o sa vezi
ca o masura este scoaterea religiei din scoli. Cei care sunt la putere acum, au dat o hotarare in acest sens acum.
Deci despre ce discutam noi aici ? Stanga/Dreapta ? Nu exista asa ceva.Exista doar interese meschine economice
si sa urmareste distrugerea acestui popor. I s-a luat totul si acum i se va lua si credinta.
Si toate asta s-au facut prin...ehm...vot.

Uneori stau si ma gandesc ca daca mi-as fi pus calitatile in slujba raului
as fi devenit multi-miliardar in maxim 2 ani, la cata inteligenta este in lumea
asta. :3:

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:37:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.