Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2014, 17:05:47
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit Politica și conștiința creștină

Indraznesc sa deschid un nou thread, fiindca orice-am face, tot un scapam de acest subiect. Si decat sa tulburam alte discutii, mai bine ne refugiem aici sa ne spunem parerile. Ideea principala ar fi sa nu uitam nici o clipa, cui ne raportam!

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Este trist, ca s-a ajuns atat de departe in deziluzia noastra politica, incat nu mai acordam o sansa nici celor, care poate ca ne-ar reprezenta asa cum trebuie si care ar lucra si in favoarea noastra, nu numai in a lor personala. Cand avem diverse partide, care isi au toate radacinile in PSDR, rupandu-se de el si impartindu-se la randul lor, nu mai trebuie sa ne miram, ca gasim acelasi fel de comportament la toate si acelasi interes de a-si satisface in primul rand nevoile proprii.

Cand apare un independent, cu radacini religioase, aidoma lui Iulian Capsali, (sau a tanarului, care s-a batut vitejeste in alegerile trecute in Sect. 3 Bucuresti cu insusi Dan Voiculescu), in loc sa-l sustinem, il confundam tot cu aceia fara credinta, proveniti din vechii comunisti. Pai ce legaturra e intre comunisti si credinciosi?!?
Riscam de fiecare data la alegeri, alegandu-i tot pe aceiasi, dar nu vrem sa riscam cu cei noi, care vin cu platforma noua, apropiata de interesele noastre. Atunci sa nu ne mai plangem ca o ducem rau, daca nu vrem sa schimbam nimic. Sa acceptam saracia, furtul, impostura, sperjurul si mitocania, daca asta vrem! Suntem liberi sa alegem in mainile cui punem viitorul nostru si al copiilor nostri; in cazul meu si al nepotilor.
Intrebare: credeti ca se lasa PSD pana nu obtine 99%? Atata avea Ceausescu. Iar, cand dupa 5 ani a fost reales pe viata, a remarcat: Cam tarziu v-ati gandit sa imi oferiti acest lucru!
Avem sanse ca istoria sa se repete, daca nu acordam sanse si celor care nu au provenit din PDSR.
Eu nu stiu la ce "radacini religioase" te referi. Dar daca ele ar exista pe undeva, tulpina este evident ca nu s-a indreptat catre Soare.
Parca "Platforma" este importanta? Eu cred ca OMUL spune mai mult decat este necesar. Care "platforma" a fost vreodata respectata? Ce vorbim noi aici, povesti?
Sa nu ne mai plangem? Pai se intampla un fenomen ciudat: exact cei care se plang mai mult, se lasa manipulati, printr-o vorba cu talc, si o sacosa de "nimicuri". Demnitatea nationala nu tine de aratarea cu degetul, ci (mai ales) de a nu face compromisuri cu cei care nu inspira nici o incredere.
Sperjurul, mitocania, impostura... cam astea sunt si la "ortodoxul" Capsali.
Sa alegem. Perfect, sa alegem NOI, nu sa ne pomenim cu personaje ciudate, ale caror caracter nu se deosebeste catusi de putin cu a celor deja in posesia "ciolanului". Sa ne unim, sa cautam noi pe acel sau acei care sunt sinceri, cinstiti si discreti, nu se intind peste gard inainte de a vedea ce sanse au si mai ales, ce fel de oameni ii sustin. Asa, daca vin tot dintr-acei care sa ne dezbine intre noi si care, prin doua vorbe idioate, sa scoata romanii in strada si sa se bata intre ei, mai bine sa ne rugam si sa ne deschida Dumnezeu mintea, ca sa nu cadem din lac in puț. Cu ura in suflet, nu ajungi unde trebuie. E nevoie de Mana lui Dumnezeu peste acel om (sau peste acei oameni), pentru ca tara asta sa-si schimbe intr-u catva, directia. Noi ne zbatem pentru drepturi depline, in timp ce Biserica se roaga sa nu ajungem sa primim moneda euro... Oare cine este mai bine intentionat?...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote