Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Candidatura A.S. Radu Duda (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6031)

silverstar 14.04.2009 22:21:38

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 128622)
Anca ,inca o data se confirma din aceste discutii mentalitatea romanului :'sa moara si capra vecinului'.
Ce sa ne mai miram ca nu avansam ca natiune.
Televiziunea a manipulat bine masele ,pentru ca aici este vorba de oameni tineri cu mentalitati comuniste ,de unde sa le fi dobandit ei daca nu la televizor.Gen Antena 1 post de mare barfa nationala patronat de securistul Voiculescu.
Ce-mi pasa mie ca printul Duda a primit un milion de euro.
Prosti aia care l-au platit daca nu a meritat.
Oftica si invidia e la ordinea zilei si e trist ca se manifesta la cei duhovnicesti.
Cercetati-va sufletele ca suntem in post si chiar in saptamina Mare .
Iertati-ma si pe mine ca am fost cam aspra.

[COLOR=green]Pai, dupa ce ca ne faci prosti si comunisti si apoi iti ceri iertare... Ce fel de credinta mai e si asta?[/COLOR] :37:

cristiboss56 14.04.2009 22:26:03

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 128625)
[COLOR=green]Pai, dupa ce ca ne faci prosti si comunisti si apoi iti ceri iertare... Ce fel de credinta mai e si asta?[/COLOR] :37:

Când eram mititei strigam precum a scris Anita : "Oftica e boală grea . . . . . . nu scapă de ea ! " și apoi făceam : " sâc, sâc, sâc " !

anita 14.04.2009 22:27:04

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 128625)

Din ce am zis arata-mi unde am spus ca sunteti prosti?
Mi-am cerut iertare caci nu trebuia sa scriu ,dar nu am mai putut rabda sa vad cat de inversunati sunteti.

cristiboss56 14.04.2009 22:27:13

Când eram mititei strigam precum a scris Anita : "Oftica e boală grea . . . . . . nu scapă de ea ! " și apoi făceam : " sâc, sâc, sâc " !
:36:

silverstar 14.04.2009 22:27:54

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 128626)

[COLOR=green]Cred. Atunci n-aveai minte si e scuzabil... Dar azi mai poate fi scuzabil la o persoană adultă?[/COLOR] :37:

Anca-Miha 14.04.2009 22:30:49

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 128605)
[SIZE=3]Pe ce s-a dus milionul de euro primit de Radu Duda de la Guvern. Principele a reprezentat Romania si la Polul Nord[/SIZE]

http://www.hotnews.ro/pageCount.htm?...icleId=5594086 [b]Principele Radu Duda, primul candidat la alegerile prezidentiale, a fost timp de sase ani subventionat de statul roman cu aproape 1 milion de euro pentru a face lobby si pentru a promova Romania peste hotare. Lobby pentru Romania la Polul Nord [COLOR=green](pinguinilor?) [/COLOR]

Spre exemplu, in anul 2007 Principele Radu a vizitat 41 de orase din Romania, a avut 14 intalniri cu ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane. Tot in acelasi an Radu Duda a efectuat 22 de vizite peste hotare. Activitatea de lobby a principelui a atins si parti mai exotice din lume. In raportul de activitate din 2007, Principele mentioneaza ca a efectuat si o vizita de lobby pentru Romania tocmai la Polul Nord.

Potrivit [COLOR=#253888]blogului personal[/COLOR], Radu Duda a efectuat vizita de lucru la Polul Nord pentru a participa la un simpozion dedicat studiului incalzirii globale, simpozion prezidat de Patriarhul de la Constantinopole.

Cu sau fara Patriciu?

Un aspect controversat al candidaturii Principelui Duda la prezidentiale este si apropierea acestuia de omul de afaceri Dinu Patriciu. In ultimele zile, principele a oferit declaratii care se bat cap in cap in ce priveste sustinerea sa de catre Dinu Patriciu. “Este o minciuna sfruntata pe care o vom demonta pe un site pe care il vom denumi opritiminciunile.ro. In cazul particular al domnului Patriciu, el este un fruntas liberal de mare vizibilitate si este normal sa isi sustina propriul candidat.” a declarat Principele Duda intr-un interviu pentru HotNews.ro

La numai cateva zile, intr-un material publicat de cotidianul Gandul, Radu Duda spune ca ar fi bucuros de sprijinul unui om ca Dinu Patriciu. “Reputatia unui om de afaceri ca Dinu Patriciu este suficienta ca sa nu-ti fie rusine cu asta”, a declarat Duda citat de cotidianul Gandul. Intr-un interviu acordat pentru Cotidianul.ro principele s-a delimitat din nou de Dinu Patriciu.

Sursda: HotNews

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-...polul-nord.htm

Deci Radu Duda a facut ceva pentru Romania si a fost platit pentru asta. Nu vi se pare normal sa fie platit? Sau preferati munca fara plata?
Poate ca vi se par multi bani 1 milion €. Dar e vorba de o perioada de 6 ani.
Nu inteleg de ce va deranjeaza ca cineva care face asa o munca primeste salariu. Aveti impresia ca statul roman nu are bani. Gresit! are, dar nu pentru toti; asta e altceva. Si acum tot o minoritate e platita bine si majoritatea nu.
N.B: pinguinii sunt la POLUL SUD!

Mie personal legatura de interese cu Dinu Patriciu, cred ca cel mai bogat roman din tara, daca nu ma insel, nu-mi spune mare lucru; doar ca o campanie electorala costa si trebuie finantata de cineva. Asa e peste tot in lume.

cristiboss56 14.04.2009 22:31:41

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 128629)
[COLOR=green]Cred. Atunci n-aveai minte si e scuzabil... Dar azi mai poate fi scuzabil la o persoană adultă?[/COLOR] :37:

Dragă Silvia, omul când îmbătrânește, mai dă și-n mintea copilului. Și până la urmă, ce poate fi mai curat, mai sincer , decât o minte și un suflet de copil. Deci cu toată dragoste : sâc, sâc, sâc.

Anca-Miha 14.04.2009 22:32:41

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 128623)
[COLOR=green]Daca vrei sa discuti cu mine, foarte bine, dar pe oricare alta tema, nu despre niste derbedei si aventurieri. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]In nici un caz nimeni, niciodata n-o sa reuseasca sa ma convinga ca niste jigodii straine simt romaneste...[/COLOR]

Bine, pastreaza-ti parerea pana la proba contrarie!

silverstar 14.04.2009 22:42:21

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 128631)
Dragă Silvia, omul când îmbătrânește, mai dă și-n mintea copilului. Și până la urmă, ce poate fi mai curat, mai sincer , decât o minte și un suflet de copil. Deci cu toată dragoste : sâc, sâc, sâc.

[COLOR=green]Ok, noapte bună că eu merg să mă culc. Sâc, sâc, sâc că sunt în vacanță și pot dormi cât vreau![/COLOR] :37:

cristiboss56 14.04.2009 23:08:01

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 128636)
[COLOR=green]Ok, noapte bună că eu merg să mă culc. Sâc, sâc, sâc că sunt în vacanță și pot dormi cât vreau![/COLOR] :37:

M-ai învins !

Movpan 15.04.2009 08:02:58

Oare ce intampla cu Credinta, Speranta si Iubirea din sufletul vostru?

Citesc si ma-ngrozesc....

Cata ura de semeni, cata intunecare in suflet, cata nedreptate in vorba, cata ingustime a sperantei, cata credinta credula si dragoste de aproape "la moda".
Cata frica "de circumstanta" de Dumnezeu.

Cine suntem noi sa aruncam piatra!
Cine suntem noi cei fara de pacat sa aratam cu degetul, sa criticam, sa bagatelizam, sa ironizam.
CRESTINI, Credinciosi intru Christos !? Oare?

Am ajuns sa facem polemici politice "veninoase" intr-un Forum Crestin Ortodox.
Sa scuipam ura si mizerie. Mediatica.
Sa vorbim de balabaitii si de fonfii si flecari, gagautii si gushati ... fara sa avem maretia, credinta si martiriul lui Eminescu pe care ma astept sa-l ingropam in aceeasi mizerie.

Unde este speranta noastra in ziua de maine, in oamenii care vor sa faca ceva pentru ziua de maine?
Unde este iertarea noastra si renasterea ca in puterea exemplului Apostolului Pavel?
Unde este iubirea fata de aproapele nostru?
Unde este exemplul personal de sacrificiu?

Unde suntem noi cei care hulim?

Ne ascundem intr-un forum, barfind la marginea lumii si a luminii, in mijlocul ahrimanicului cu energia ce ne-o da fanatismul luciferic, despre CEI care VOR si POT, in credinta in Dumnezeu, sa miste muntii si sa schimbe lumea.

"La bulivar...birjar.. la comedie...!" Nu aici.

Sau daca ramaneti aici intru Christos. Caiti-va si Deveniti!

...

silverstar 15.04.2009 08:26:05

Citat:

În prealabil postat de Movpan (Post 128673)
Citesc si ma-ngrozesc....
"La bulivar...birjar.. la comedie...!" Nu aici.

Sau daca ramaneti aici intru Christos. Caiti-va si Deveniti!...

[COLOR=green]Și ce propui? Să ne punem lacăt la gură? Am avut pe timpul comuniștilor... De ce să nu vorbim? Și ce dacă e forum creștin-ortodox? Politica este legată de religie. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Cum ți s-a părut ție preotul din jud Bacău, cel care, în biserică, i-a făcut campanie electorală lui Hrebenciuc și le-a recomandat credincioșilor să-l voteze pe el, pe Hrebenciuc? Sau dacă e preot i se permite orice, chiar să și facă campanie în biserică? [/COLOR]
[COLOR=green] [/COLOR]
[COLOR=green]Cu ce ești tu mai bun decât mine ca să vii să ne judeci? Îți spun eu: cu nimic pentru că ai îndrăznit să-mi ataci dreptul meu la liberă exprimare.[/COLOR]

anita 15.04.2009 08:35:14

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 128597)
Intrutotul de acord cu tine, eu nu l-am sustinut pe asta nici o clipa. La el mi-a placut doar faptul ca are empatie referitor la cei de jos, populism si memoria lui fantastica, insa in politica externa de ex. reprezinta perfect definitia marionetei UE...insa in conditiile penuriei planuite de valori si a unei tarisoare mici si vindute...este cit de cit acceptabil...

Actuala guvernare a facut acestui popor cel mai mult rau dintre toate guvernarile de pina acum. A dat legi impotriva mantuirii noastre ca neam.
In conditiile in care se stia care sunt consecintele acestei legi ea a fost votata pe ascuns.
Intr-adevar printul Duda reprezinta o alternativa.
Si regalitatea ar fi o alternativa dar regele este prea batran.

silverstar 15.04.2009 08:40:55

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 128675)
Actuala guvernare a facut acestui popor cel mai mult rau dintre toate guvernarile de pina acum. A dat legi impotriva mantuirii noastre ca neam.
In conditiile in care se stia care sunt consecintele acestei legi ea a fost votata pe ascuns.
Intr-adevar printul Duda reprezinta o alternativa.
Si regalitatea ar fi o alternativa dar regele este prea batran.

Citat:

A dat legi impotriva mantuirii noastre ca neam.
[COLOR=green]Ce lege, ce spune acea lege?[/COLOR] :24:
Citat:

dar regele este prea batran
[COLOR=green]Da, și bâlbâit...[/COLOR] :57:

anita 15.04.2009 08:41:13

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 128674)
[COLOR=green]Și ce propui? Să ne punem lacăt la gură? Am avut pe timpul comuniștilor... De ce să nu vorbim? Și ce dacă e forum creștin-ortodox? Politica este legată de religie. [/COLOR]

[COLOR=green]Cum ți s-a părut ție preotul din jud Bacău, cel care, în biserică, i-a făcut campanie electorală lui Hrebenciuc și le-a recomandat credincioșilor să-l voteze pe el, pe Hrebenciuc? Sau dacă e preot i se permite orice, chiar să și facă campanie în biserică? [/COLOR]
[COLOR=green]Cu ce ești tu mai bun decât mine ca să vii să ne judeci? Îți spun eu: cu nimic pentru că ai îndrăznit să-mi ataci dreptul meu la liberă exprimare.[/COLOR]

Silvia ,omul are dreptate.Printre cei care au gresit ma aflu si eu.
El nu ne-a spus sa ne punem lacat la gura ci sa ne indreptam si sa devenim mai buni si ingaduitori fata de aproapele.
Si nu este de loc greu ,asta cere Dumnezeu de la noi sa murim omului vechi si sa inviem ,sa ne schimbam launtric.

anita 15.04.2009 08:43:11

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 128677)
[COLOR=green]Ce lege, ce spune acea lege?[/COLOR] :24:
[COLOR=green]Da, și bâlbâit...[/COLOR] :57:

Este legea documentelor biometrice votata pe 31 martie anul curent.
Ti-am spus ,nu te mai lega de defectele unui om ,din pacate noi ne legam de defectele fizice dar cele sufletesti nu le vedem , la noi in special.

silverstar 15.04.2009 09:02:13

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 128679)
Este legea documentelor biometrice votata pe 31 martie anul curent.
Ti-am spus ,nu te mai lega de defectele unui om ,din pacate noi ne legam de defectele fizice dar cele sufletesti nu le vedem , la noi in special.

[COLOR=green]Nu știu dacă ai dreptul să-mi bagi pumnul în gură. Dacă-ți place de Mihai, ia-l acasă și împăiază-l... Ori, pune-l în formol...[/COLOR] :23:

iulyaan 15.04.2009 09:37:54

Biometria,incestul si prostitutia.dar stimata doamna silvia nu vede aceste lucruri.base e cel mai tare,nu?nu va chinuiti!domnia sa, rade de toate.suntem doua popoare: De vesili si de oameni care chiar gandesc liber si normal.base face parte,evident din prima categorie.si toti pupatorii si slugile lui

silverstar 15.04.2009 10:05:59

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 128694)
Biometria,incestul si prostitutia.dar stimata doamna silvia nu vede aceste lucruri.base e cel mai tare,nu?nu va chinuiti!domnia sa, rade de toate.suntem doua popoare: De vesili si de oameni care chiar gandesc liber si normal.base face parte,evident din prima categorie.si toti pupatorii si slugile lui

[COLOR=green]La ora actuală, Băsescu nu este altceva decât întruchiparea, în mic, redus la o persoană, a poporului român: bășcălios, șprițangiu, ironic, invidios, scandalagiu, petrecăreț, iubitor de frumos, sensibil, cu un simț al umorului debordant, răzbunător, inteligent, superficial în multe privințe, mincinos, cârcotaș, sincer, descurcăreț, oportunist, inconstant... Dar... spre deosebire de predecesori, iubește țara, românii și românismul. Poporul are nevoie de Băsescu pentru că este singurul politician care-l poate înțelege. Spre rușinea noastră, popor de 22 de mil de locuitori, încă nu avem alternativă pentru Băsescu. Asta e! Vina este tot a clasei politice care acum o dă cotită și apeleză la amatori de teapa păpușarului Duda...[/COLOR] :24:

anita 15.04.2009 10:12:18

S-a vazut cum iubeste tara ,ne-a indatorat pe multi ani si nu cu putin.
Ma intreb de unde o fi aparut apartamentul de 400 mii de euro ,trebuia sa iasa in fata natiunii si sa dea explicatii ca un conducator democrat ce se pretinde.
In privinta neamului ai dreptate ,avem conducatorii pe care ii meritam.

anita 15.04.2009 10:17:25

Vad ca multe defecte ai gasit poporului roman:[COLOR=#008000]șprițangiu, ironic, invidios, scandalagiu, petrecăreț, răzbunător, superficial în multe privințe, mincinos, cârcotaș, descurcăreț, oportunist, inconstant... [/COLOR]
[COLOR=#008000][/COLOR]
[COLOR=#008000][/COLOR]

[COLOR=black]Mai multe defecte decat calitati.Sa nu ne mandrim cu asta.[/COLOR]
[COLOR=black]Eu cred ca nu toti romanii sunt asa si sper din tot sufletul sa nu ai dreptate.[/COLOR]

silverstar 15.04.2009 10:18:31

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 128694)

[COLOR=green]Cred că tu suferi de băsescită. Iată ce spune despre acest sindrom Florin Tudose. Cum cine-i Florin Tudose? Psihiatrul acela mare și mustăcios care apare pe TV-uri de câte ori se sinucide cineva. Ți-l amintești? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Citește: [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Psihiatrul Forin Tudose explica reactiile lui Adrian Nastase, care continua sa se apere acuzindu-l pe Traian Basescu ca i-a confectionat un dosar politic. "Basescu i-a provocat o rana narcisiaca pe care nu o poate asimila. Ea este dublata si de teama, pentru ca Nastase nu e un tip barbatos. In plus, sufera de complexul masculului alfa", spune Florin Tudose pentru HotNews.ro. Dupa materialele de pe propriul blogg, toate avindu-l in centru pe Traian Basescu, Adrian Nastase a recidivat intr-o emisiune la Antena 3. Tudose pune cazul lui Nastase intr-un context mai larg, pe care il numeste "sindromul basescitei". "Nici in saloanele noastre de la spital nu avem cazuri atit de grave cum sint cele provocate de basescita".
Mai mult, aici! E foarte interesant...

http://www.hotnews.ro/stiri-esential...lului-alfa.htm

[/COLOR][COLOR=green]Basescita, boala nationala

Psihologul pune reactia lui Nastase intr-un context mai larg. "Basescita este o boala nationala, pe care au dezvoltat-o multi intr-o forma grava".

Florin Tudose vorbeste despre o serie de politicieni si comentatori care "la cinci cuvinte odata spun Basescu, aproape fara sa-si dea seama". " Vedeti ce ravagii face basescita la Antena 3, nici in saloanele noastre de la spital nu avem cazuri atit de grave", explica Tudose.

"Este un fel de complet oedipian social", spune Florin Tudose.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Ceea ce nu spune psihiatrul FT: oare această boală se tratează/se vindecă sau nu?[/COLOR]
[COLOR=green]Eu nu sunt psihiatru dar, cred că se vindecă, fără medicamente, însă cu multă voință și autocontrol.[/COLOR]

silverstar 15.04.2009 10:22:25

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 128700)
Vad ca multe defecte ai gasit poporului roman:[COLOR=#008000]șprițangiu, ironic, invidios, scandalagiu, petrecăreț, răzbunător, superficial în multe privințe, mincinos, cârcotaș, descurcăreț, oportunist, inconstant... [/COLOR]

[COLOR=black]Mai multe defecte decat calitati.Sa nu ne mandrim cu asta.[/COLOR]
[COLOR=black]Eu cred ca nu toti romanii sunt asa si sper din tot sufletul sa nu ai dreptate.[/COLOR]

[COLOR=green]Sigur că are mai multe defecte decât calități și nimeni nu se mândrește cu asta. Am spus că Băsescu nu e altceva decât poporul român în mic, redus la persoană și apoi mi-am exprimat regretul de a nu avea alternativă/contracandidat la Băsescu. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Și, că e așa, o dovedește realitatea recunoscută pe TV-uri de analiștii politici și chiar de unii politicieni, din cei care-l urăsc cel mai mult...[/COLOR]

anita 15.04.2009 10:38:32

Silvia ,discutiile nu mai au rost.
Dumnezeu sa ii lumineze si sa ii ierte pe toti politicienii nostri.
Doamne ajuta!

Movpan 15.04.2009 10:44:58

...escu

Un tanar, mort de ceva vreme, acuzat de unii si altii cu "libertate de exprimare", de sifilis si de toate acele boli ce duc la nebunia mintii...
Un tanar mort demult pe numele sau Mihail Eminovici
Renumit de niste ...escu: Eminescu
Un tanar spunea despre politica,
si despre cei ce fac politica de pe malul Dambovitei
si despre cei ce se fac ca fac politica,
oameni neinceputi si neterminati,
invocand libertati pe care le au dar nu le merita daca mai pot sa traiasca
fara Credinta, fara Speranta si fara Iubire de aproape
... Fara Dumnezeu.
Niste ..escu

---
Au prezentul nu ni-i mare? N-o să-mi dea ce o să cer?
N-o să aflu între-ai noștri vre un falnic juvaer?
Au la Sybaris nu suntem lângă capiștea spoielii?
Nu se nasc glorii pe stradă și la ușa cafenelii,
N-avem oameni ce se luptă cu retoricele suliți
În aplauzele grele a canaliei de uliți,
Panglicari în ale țării, cari joacă ca pe funii,
Măști cu toate de renume din comedia minciunii?
Au de patrie, virtute, nu vorbește liberalul,
De ai crede că viața-i e curată ca cristalul?
Nici visezi că înainte-ți stă un stâlp de cafenele,
Ce își râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
Cu privirea-mpăroșată și la fălci umflat și buget,
Negru, cocoșat și lacom, un isvor de șiretlicuri,
La tovarășii săi spune veninoasele-i nimicuri;
Toți pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
Quintesență de mizerii de la creștet până-n talpă,
Și deasupra tuturora, oastea să și-o recunoască,
Își aruncă pocitura bulbucații ochi de broască...
Dintr-aceștia țara noastră își alege astăzi solii!
Oameni vrednici ca să șază în zidirea sfintei Golii,
În cămeși cu mâneci lunge și pe capete scufie,
Ne fac legi și ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
Patrioții! Virtuoșii, ctitori de așezăminte,
Unde spumegă desfrâul în mișcări și în cuvinte,
Cu evlavie de vulpe, ca în strane, șed pe locuri
Și aplaudă frenetic schime, cântece și jocuri...
Și apoi în Sfatul țării se adun să se admire
Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subțire;
Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian!
Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
Să ajung-a fi stăpână și pe țară și pe noi!
Tot ce-n țările vecine e smintit și stârpitură,
Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
Tot ce e perfid și lacom, tot Fanarul, toți iloții,
Toți se scurseră aicea și formează patrioții,
Încât fonfii și flecarii, găgăuții și gușații,
Bâlbâiți cu gura strâmbă sunt stăpânii astei nații!
Voi sunteți urmașii Romei? Niște răi și niște fameni!
I-e rușine omenirii să vă zică vouă oameni!
Și această ciumă-n lume și aceste creaturi
Nici rușine n-au să ieie în smintitele lor guri
Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
Îndrăznesc ca să rostească pân' și numele tău... țară!

La Paris, în lupanare de cinismu și de lene,
Cu femeile-i pierdute și-n orgiile-i obscene,
Acolo v-ați pus averea, tinerețele la stos...
Ce a scos din voi Apusul, când nimic nu e de scos?

Ne-ați venit apoi, drept minte o sticluță de pomadă,
Cu monoclu-n ochi, drept armă bețișor de promenadă,
Vestejiți fără de vreme, dar cu creieri de copil,
Drept științ-având în minte vre un vals de Bal-Mabil,
Iar în schimb cu-averea toată vrun papuc de curtezană...
O, te-admir, progenitură de origine romană!

Și acum priviți cu spaimă fața noastră sceptic-rece,
Vă mirați cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
Când vedem că toți aceia care vorbe mari aruncă
Numai banul îl vânează și câștigul fără muncă,
Azi, când fraza lustruită nu ne poate înșela,
Astăzi alții sunt de vină, domnii mei, nu este-așa?
Prea v-ați arătat arama, sfâșiind această țară,
Prea făcurăți neamul nostru de rușine și ocară,
Prea v-ați bătut joc de limbă, de străbuni și obicei,
Ca să nu s-arate-odată ce sunteți - niște mișei!
Da, câștigul fără muncă, iată singura pornire;
Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

Dar lăsați măcar strămoșii ca să doarmă-n colb de cronici;
Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
Cum nu vii tu, Țepeș Doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei,
Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

...

silverstar 15.04.2009 11:30:15

[COLOR=green]Eminescu n-a fost bolnav pentru că a militat pentru libertatea de expresie. Ce idee, ce comparație! :106:Nici în mormânt nu este iertat Eminescu pentru că a fost și a rămas unic. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Ce să înțeleg eu dintr-așa atitudini decât că inutil au murit copiii și tinerii în '89 militând, printre altele, și pentru libertatea de expresie, dacă nu s-au putut schimba și mințile oamenilor, felul lor de a gândi, de a raționa. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Se vede că adevăr au spus cei care au afirmat că vom scăpa de comunism și de comuniști numai odată cu schimbarea completă a generațiilor. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Practicile comuniste se uită foarte greu. Ceea ce a fost obținut cu luptă și jertfă este călcat în picioare și redus la nimic de cei care vor să ne vadă muți, surzi, adică îndobitociți.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Păcat, mare păcat de sângele vărsat...[/COLOR]

Anca-Miha 15.04.2009 12:07:19

Sa folosim cu discernamant dreptul la libera exprimare, caci abuzul liberei exprimari s-a vazut cu ocazia caricaturilor lui Mohamed, facute de niste ziaristi danezi: tensiune intre state; popoare lezate in credinta lor; steaguri arse, ambasade asediate si incendiate, etc. Cu alte cuvinte un mic razboi. Sa nu ne jucam cu cuvintele si sa nu facem altora ceeace ce noua nu ne place.

Din cauza deziluziilor, a asteptarilor inselate, a greutatilor vietii romanii sunt cu sufletul ranit; dintre acestia unii gasesc alinare in Dumnezeu, altii se inraiesc, desi rai nu sunt. Folosirea cuvantului ca arma este modul celor din urma de exprimare, asa cum primii folosesc rugaciunea. Dar in vreme ce rugaciunea aduce liniste si ordine in idei, cuvantul folosit ca arma aduce si mai multa tulburare, omul biciuindu-se pe sine ca si pe ceilalti cu cuvintele sale, sadind totodata lipsa sperantei in sufletul sau.

Noi toti ne putem rani pierzand speranta in binele din noi. Sa nu dam voie raului sa ne invadeze, caci raul este exterior si impropriu noua. Limpezindu-ne astfel, sa gasim solutia cea mai favorabila, fara a lasa imaginatia sa ne joace feste, caci in lupta dintre vointa si imaginatie, cea din urma castiga.

scrabble 15.04.2009 15:24:01

Ce legatura are Basescu cu Radu Duda? Ati luat-o pe aratura.

valentin.viliga 15.04.2009 16:11:37

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 128741)

tot topicul e pe aratura... pe un forum ortodox au sa faca politica...totusi e saptamana mare

Anca-Miha 15.04.2009 17:11:06

Este aprilie... vremea aratului!
Scrie undeva ca nu avem voiesa ne gandim la binele tarii in post?

silverstar 15.04.2009 17:18:33

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 128755)
Este aprilie... vremea aratului!
Scrie undeva ca nu avem voiesa ne gandim la binele tarii in post?

[COLOR=green]Acestia sunt comunistii, Anca! Oricand dispusi sa bage pumnul in gura celor care vorbesc ori nu gandesc asa cum vor ei... [/COLOR]
[COLOR=green]Indata ce-au intrat, și-au pus la treaba vechile ocupatii, obiceiuri si naravuri...[/COLOR] :68:

andreicozia 15.04.2009 17:50:22

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 128741)

Cum adica ce lgatura? Nu este evident...cel de-al doilea vrea sa-i ia locul primului

Scrabble:

Chiar si ca agnostic trebuie sa stii ca un ortodox nu este vre-un haplea care traieste cu capul in nori intr-un fel de dolce farniente si mai ales crezi ca daca-i saptamina patimilor toti pot face ce vor cu el deoarece el este intr-o dulce nesimtire contemplativa? Hristos ne-a invatat sa nu aratam pe fata ca postim ci sa ne comportam normal, fara fatarnicie

Chiar si in post un ortodox isi face o cruce spune o rugaciune scurta isi sufleca minecile si pleaca la lupta!...si lupta bine nu ca un molatic

Daca inaintasii nostrii luptau cu prea multa mila si smerenie noi nu mai existam acum ci vorbeam turca sau vre-un dialect mongoloid

Acum diferenta este ca ne luptam cu alte invazii de cotropitori, ...manierati(cei mai periculosi de fapt) ca nu stii ce gindesc.
La Base este clar, ca ce e-n gusa e si-n capuse chiar daca-i o marioneta, e bine ca este usor de citit...in schimb cei unsi cu toate ecranele solare elvetiene sunt alunecaciosi

scrabble 15.04.2009 19:32:21

In caz ca nu v-ati dat seama, discutia a degenerat. Parca era vorba despre "ce parere avem despre candidatura lui Radu Duda, nu despre cat bea Basescu sau cat de politician e el.

daniila 15.04.2009 19:38:07

radu duda - oportunist sau mason?

sincer nu mi suna foarte bine. de ce? incepand cu numele Betsy Myers (directorul executiv al campaniei electorale a lui Barack Obama) in campania sa pana la contul sau "la vedere" - in care oamenii "de rand" (haha) pot dona sume de bani pentru campanie. Cum se face ca SUA este atat de prezenta in ultimul timp in viata de zi cu zi a Romaniei? Probabil suntem o alta tara mica si neputincioasa, care are nevoie de aripa sa (asa cum in Afganistan au anuntat prin mass-media masacrarea tuturor celor care se mai incumeta sa cultive mac in loc de grau american). In orice caz, in afara sustinatorilor sai inca nebanuiti, mai este si frumoasa sa meserie (vocatie) de actor:), foarte evidenta in interviurile sale de la tv. Oportunist? asta probabil vom vedea mai tarziu. Momentan despre asta nu ne poate povesti decat sotia lui...

Anca-Miha 15.04.2009 19:45:53

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 128763)

La Base este clar, ca ce e-n gusa e si-n capuse chiar daca-i o marioneta, e bine ca este usor de citit...in schimb cei unsi cu toate ecranele solare elvetiene sunt alunecaciosi

Esti tendentios, Andrei.
Dealtfel moda acum e nu sa aduci argumente, ci sa jigniti, sa ridiculizezi, pentru a influenta in directia dorita pe cei care citesc.
Cred ca ne-am saturat de marlanie, de nota de vulgaritate a multor politicieni, de lipsa manierelor, de impunerea cu pumnul a parerii lor si dorim sa ne intoarcem la maniere mai elegante, la principialitate si la bunastare obtinuta ca rezultat al muncii noastre.

iulyaan 15.04.2009 23:29:51

Nu fac parte din poporul lui base.daca te consideri dumneata stimata doamna silva,e treaba domniei voastre.dar nu baga pe toti in aceeasi oala.nu-i frumos.sincer

silverstar 16.04.2009 07:10:52

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 128843)
Nu fac parte din poporul lui base.daca te consideri dumneata stimata doamna silva,e treaba domniei voastre.dar nu baga pe toti in aceeasi oala.nu-i frumos.sincer

[COLOR=green]Eu nu pot ignora realitatea care nu-mi place, nu ma onoreaza, dar exista. E treaba dumitale din ce popor faci parte. E bine ca poti trai intr-o lume iluzorie. :43: Eu nu desi adesea sunt aeriana. [/COLOR] :79:

scrabble 16.04.2009 09:31:51

Citat:

În prealabil postat de daniila (Post 128788)
sincer nu mi suna foarte bine. de ce? incepand cu numele Betsy Myers (directorul executiv al campaniei electorale a lui Barack Obama) in campania sa pana la contul sau "la vedere" - in care oamenii "de rand" (haha) pot dona sume de bani pentru campanie. Cum se face ca SUA este atat de prezenta in ultimul timp in viata de zi cu zi a Romaniei? Probabil suntem o alta tara mica si neputincioasa, care are nevoie de aripa sa (asa cum in Afganistan au anuntat prin mass-media masacrarea tuturor celor care se mai incumeta sa cultive mac in loc de grau american). In orice caz, in afara sustinatorilor sai inca nebanuiti, mai este si frumoasa sa meserie (vocatie) de actor:), foarte evidenta in interviurile sale de la tv. Oportunist? asta probabil vom vedea mai tarziu. Momentan despre asta nu ne poate povesti decat sotia lui...

Legea electorala americana cere transparenta totala asupra banilor cu care se organizeaza campanii electorale. John McCain a optat pentru finantare de la stat, acest lucru insemnand ca nu s-a putut baza pe donatii de la simpatizanti, in timp ce Obama a refuzat finantarea federala, in beneficiul donatiilor. A pariat ca va strange mai multi bani din donatii si a castigat - a strans de trei ori mai multi bani decat McCain. Nu vad ce este in neregula cu contul electoral la vedere - din transparenta asta vin numai beneficii. Publicul poate vedea exact cine pe cine sustine si cum sunt cheltuiti banii, sunt prevenite fraudele si spalarea de bani etc.

In al doilea rand, SUA e o superputere si nici nu are cum sa nu-si faca simtita prezenta peste tot. Sa nu uitam ca ei domina economia mondiala. Numai in industria divertismentului aproape tot este de origine americana, engleza este lingua franca pe internet, care a fost inventat tot de americani etc. E normal ca tinerii ultimilor 20 de ani sa adopte un stil de viata americanizat sau macar sa simta influenta acestei mari puteri de la Apus.

In al treilea rand, Afganistanul este cel mai mare producator de opiu si derivati ai opiului (inclusiv heroina) din lume. 80% din productia mondiala de opiu vine de acolo. Dumneata ii plangi pe taranii care nu mai pot sa creasca mac, in timp ce parinti de pe tot globul isi plang copiii pierduti in urma dependentei de heroina, produsa din macul crescut de mana taranului afgan. Cata ipocrizie!

cristiboss56 16.04.2009 10:12:08

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 128887)
Legea electorala americana cere transparenta totala asupra banilor cu care se organizeaza campanii electorale. John McCain a optat pentru finantare de la stat, acest lucru insemnand ca nu s-a putut baza pe donatii de la simpatizanti, in timp ce Obama a refuzat finantarea federala, in beneficiul donatiilor. A pariat ca va strange mai multi bani din donatii si a castigat - a strans de trei ori mai multi bani decat McCain. Nu vad ce este in neregula cu contul electoral la vedere - din transparenta asta vin numai beneficii. Publicul poate vedea exact cine pe cine sustine si cum sunt cheltuiti banii, sunt prevenite fraudele si spalarea de bani etc.

In al doilea rand, SUA e o superputere si nici nu are cum sa nu-si faca simtita prezenta peste tot. Sa nu uitam ca ei domina economia mondiala. Numai in industria divertismentului aproape tot este de origine americana, engleza este lingua franca pe internet, care a fost inventat tot de americani etc. E normal ca tinerii ultimilor 20 de ani sa adopte un stil de viata americanizat sau macar sa simta influenta acestei mari puteri de la Apus.

In al treilea rand, Afganistanul este cel mai mare producator de opiu si derivati ai opiului (inclusiv heroina) din lume. 80% din productia mondiala de opiu vine de acolo. Dumneata ii plangi pe taranii care nu mai pot sa creasca mac, in timp ce parinti de pe tot globul isi plang copiii pierduti in urma dependentei de heroina, produsa din macul crescut de mana taranului afgan. Cata ipocrizie!

Cine vorbește de ipocrizie ! ! !

iulyaan 16.04.2009 11:50:54

Asa este,stimata doamma silvia.iti impartasesc punctul domniei voastre de vedere.fiecare traieste in lumea lui.daca am fi in lumea lui hristos,ce bine ar fi!

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:56:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.