![]() |
Citat:
|
Citat:
* Daca Petru Pruteanu pe care il tot pomeniti si citati este cel de aici: http://www.teologie.net/_IeromPetru, atunci va inselati in privinta lui. Acest ieromonah tine de Mitropolia Moldovei si Patriarhia Rusa cu care BOR, Patriarhia Ecumenica, Biserica de Stil Nou din Grecia etc sint in comuniune deplina. Chiar daca mitropolia din Moldova si Moscova tin calendarul bisericesc, acele biserici nu sint de “stil vechi”. Biserica Ortodoxa (adevarata, traditionalista, de stil vechi sau vechi – calendarista, cum este denumita pentru a o diferentia de bisericile moderniste) nu se afla in comuniune cu bisericile care au adoptat inovatii si ereziile ecumenismului. Pentru ca sinteti in Grecia, lacasurile Bisericii Ortodoxe sint in general acelea unde o sa vedeti ca in ajunul sarbatorilor se fac priveghiuri de toata noaptea, lumina electrica nu se aprinde mai niciodata, preotii au barbi mari si netaiate si umbla numai in sutana, femeile au parul acoperit, barbatii stau de-adreapta, slujbele nu a fost scurtate si cenzurate, calendarul este cel al parintilor, etc… * Cine sint si unde ma aflu nu are nici un fel de relevanta. Fiti atenta la ceea ce scriu. |
Citat:
In scenariul pe care il propui, episcopul urmator tot eretic se cheama (este in Biserica eretica, a fost hirononit si consacrat de eretici). Daca vrea sa se intoarca la Credinta, atunci trebuie sa se pocaiasca si sa vina la Biserica in conditiile in care hotarasc episcopii drept-maritori. Sf. Marcu Eugenicul nu s-a despartit de Biserica pentru ca acolo unde a fost el, acolo a fost si Biserica (dupa cum spune Sf. Ignatie). Toti ceialalti patriarhi si episcopi au cazut din Biserica prin acceptarea ereziilor Latine. Sf. Marcu nu s-a mai impartasit cu nici unul dintre ei si chiar pe patul de moarte fiind a dat dispozitie ca nici ei, nici preoti de-ai lor sa nu cumva sa fie primiti sa slujeasca cu preotii lui, nici macar la propria inmormintare. Din cauza ca anatemele asupra papei au fost ridicate in 1965, dupa felul in care este primit papa in tarile ortodoxe (ca un episcop al Bisericii), dupa afirmatiile pe care le fac unii inalti ierarhi, Biserica Romano – Catolica este demult parte a “Bisericii”. Vezi si acordul de la Balamand in care BRC este “celalalt plamin al crestinatatii” si “biserica sora”. Minunile nu atesteaza prezenta Harului, ci cuvintul Domnului il dovedeste. Minunile cel mult intaresc credinta. Drept- credinciosii nu s-au rupt de episcopii eretici din cauza ca Sf. Cruce s-a aratat si s-a inaltat pe Cer de Ziua Sfintei Cruci (dupa calendarul vechi) in 1925. S-au despartit de ei pentru ca aceia au calcat in picioare Sfinta Traditie, si numai dupa ce si-au facut ereziile lege si n-au mai vrut sa se pocaiasca. Adevarul este numai in Biserica lui Hristos. Cel ce desconsidera sau incalca Sfintele Canoane nu este in Biserica si nici in Adevar. Lumina de la Mormintul Sfint nu dovedeste “ortodoxia” Patriarhului Ierusalimului. Daca ar fi asa, atunci ar insemna ca Dumnezeu subscrie la desconsiderarea si incalcarea Sfintelor Canoane, la ecumenism cu toate blasfemiile impotriva Duhului Sfint pe care le implica. Un asemenea “Dumnezeu” care se contrazice nu este Dumnezeul Ortodox, cel neschimbat, al absolutului. |
Citat:
Dar sa ne uitam ce a facut Sf. Ilie. A stat cateva zile de vorba cu proorocii lui Baal si dupa aceea aia au spus ca el are dreptate. Si acei proooroci spuneau desigur ca ei au dreptate. Si cum s-a aratat adevarul, nu printr-o minune? Dar Iisus cand a povestit doar care a adevarul? Nu a facut si minuni ca sa intareasca ceea ce spune si lumea sa creada? Au fost vreodata minuni de la Dumnezeu acolo unde nu era adevarul? Daca vedem ca sunt multe minuni adevarate (si nu inselari de la vrajmasul) intr-un cult neoprotestant si la noi tot atea cate la ei, adica nimic, nu te intrebi daca nu la ei e religia adevarata? Citat:
Un citat sugestiv de acolo: "Hotararile canonice, intocmai ca dogmele, sunt dumnezeieste-insuflate, insa de aici nu trebuie sa se inteleaga ca unele ar fi aidoma cu celelalte. Deosebirea intre dogme si canoane nu sta in obarsi fiintarii lor, ci in faptul ca dogmele sunt adevaruri absolute iar canoanele sunt aplicari ale acelor adevaruri in existenta istorica a Bisericii. Dogmele nu privesc vietuirea vremelnica, pe cand canoanele sunt vremelnice. Insa aspectul lor vremelnic nu le imputineaza natura dumnezeieste-insuflata, caci vremelnicia nu priveste acea natura." Canoanele despre calendar tin de dogma? Sa vedem cum a fost adoptat canonul pentru tinerea Sfintelor Pasti. Din ce imi amintesc s-a votat sa se tina dupa regula apuseana, dar echinoctiul calculat la Alexandria. 2. Acum consideratii legate de calendar. O sa observi ca daca tinem la rigoare, tocmai cei ce au noul calendar sarbatoresc pe sfantul din ziua respectiva la data la care a trecut la cele vesnice, adica la data randuita de Biserica. Pentru ca s-a stabilit o zo anume din an, adica ziua in care a mers la Dumnezeu acel sfant. Si ziua aceea este ziua din noul calendar, nu din vechiul calendar, pentru ca acesta calcula gresit ziua si a ramas in urma. De exemplu ziua de 6 decembrie, ziua sfantului Nicolae e 6 decembrie pe noul calendar, vechiul calendar e in noiembrie, cand nu e ziua sfantului. 3. Am aratat cum prin minuni Dumnezeu arata unde a ramas adevarul si care e Biserica. Degeaba ne contrazicem noi care are dreptate, Dumnezeu arata adevarul. Citat:
Iar astea tin doar de greselile unor ierarhi. Exact exemplul cu Sf. Marcu, multi erarhi semnasera trecea la catolicism. A avut vreun efect? Nu, s-a considerat un sinod eronat, s-a anulat de la sine in timp. Ridicarea anatemelor de catre patriarh a avut vreun efect? Nu, e aceeasi situaite de mai inainte, multi o considera o eroare a acelui patriarh. Ca unii (foarte putini) ierarhi mai spun ca BC ar fi la fel ca BO are vreo importanta? Nu, pentru ca nu avem infailibilitatea ca la catolici, iar ierarhii sunt doar simpli oameni, nu tot ce spun e dogma. Iar acesti ierarhi sunt doar cativa, cate 1-2 in fiecare tara. Acordul de la Balamand contine niste fraze ambigue, de protocol. Nu numai ca nu a devenit invatatura BO, dar a fost respins de unele BO, si in momentul de fata nu mai e bagat de nimeni in seama. Nu stiu daca stii, dar s-a semnat in Elvetia chiar un acord cu monofizitii, de unire, dar din cauza ca era neclar si monofizitii nu spuneau ca recunosc doua firi ca la Calecedon unele Bo l-au respins si n-a avut niciun efect, ca si cand n-ar fi fost. La fel si in trecut, cand se tineau sinoade talharesti, erau anulate sau nebagate in seama. Cred ca am spus tot ce se putea spune pe tema asta. |
Citat:
Nu e greu pentru nimeni sa se uite un pic la Biserica ortodoxa si sa vada acum, cine nu este in comuniune si cati sunt. Peste 50 ani nu se va mai vorbi de ei. pentru ca ce e de la Dumnezeu va dainui. aceste ramuri rupte din biserica, vad ca se rup in continuare pana cand vor ramane o mana de vreascuri. Pentru ca ma aflu in Grecia, pot sa afirm, ca o singura data mi s-a intamplat, la inceput cand nu stiam deloc greaca un lucru minunat. Biserica la care merg este de stil nou. Si intru-cat nu intelegeam nimic din slujba fiind in greaca, intram in biserica si toata slujba ma rugam in minte aparte de tot ce se intampla acolo. Intr-una din duminici m-am dus la biserica si in clipa cand am intrat inauntru pentru o perioada scurta de timp am auzit un cor ingeresc care canta Doamne miluieste. Nu pot explica ce am simtit dar acum va intreb pe dvs. daca aceasta biserica nu are har, atunci cum de ingerii cantau in cor Doamne miluieste in timpul liturghiei? sa nu spuneti ca sunt inchipuiri sau de la diavol pentru diavolul nu va zice niciodata Doamne miluieste. Asadar pe mine nu ma veti putea niciodata face sa va cred ca in biserica noastra dreptmaritoare nu este har iar in adunarea dvs schimsatica este. In ceea ce ma priveste pe mine, sunt complet sanatoasa, si destul de cerebrala. nu ma las dusa de inchipuiri cu atat mai mult cu cat am avut deseori parte de ele. Pot distinge ce sunt inchipuiri si ce nu. Ba are foarte mare importanta cine sunteti si in ce biserica va aflati ca doar diavolul este mare teolog si numai el poate spune: nu va uitati la mine cine sunt ci ascultati doar la ce zic. Cine se bizuie pe adevar nu se teme sa spuna: asta sunt , de aici vin, ca doar Iisus ne invata ca da sa fie da si nu sa fie nu. |
Care este deosebirea dintre un sinod tilharesc si unul cinstit? ce le deosebeste?
In cel cinstit care este garantia ca tot ce se hotaraste este conform adevarului absolut chiar peste puterea de a purta a teologului si a norodului. Cit de sfint trebuie sa fie un sfint pentru ca ceea ce spune sau crede el sa fie intrutotul conform adevarului divin? Prin ce poate el demonstra infailibilitatea vorbelor sale? In cazul in care realitatile concrete contrazic unele din tezele canonice si parti de dogme unde este greseala? |
Citat:
Citat:
Canoanele cu privire la sclavi nu mai sint valabile astazi pentru ca nu mai sint sclavi. Daca ar exista sclavi, si canonul s-ar aplica. Cu privire la calendar nu exista nici un fel de justificare serioasa pentru a anula anatemele si deciziile sinodale luate vreme de 400 de ani (cu ce se va intimpla peste 30000(!!!) de ani, nici ateii si religia lor, stiinta, nu se prea ocupa), si acest lucru l-au stiut masonii din “Biserica” la fel de bine in 1923 ca si astazi. De aceea prefera sa treaca sub tacere Sfinta Traditie de 400 de ani, de parca nici n-ar exista. Iar tu, chiar daca bine intentionat, le faci din plin jocul. Fii serios! Sfintul Nicolae este exact pe 6 Decembrie dupa calendarul bisericesc (iulian). Voi, din oarece motive, il tineti la 23 noiembrie. Citat:
Nu te supara, dar tu chiar vorbesti ca sa te afli in treaba: Biserica Antiohiana (a Damascului) (incepinind cu 1991) si Biserica Alexandriei (din 2001) cuminica monofiziti si recunoaste tainele monofitilor. Cu ambele “biserici” BOR se afla in comuniune deplina. Citeste aici ca sa vezi unde a ajuns apostazia! http://www.orthodoxwiki.org/Pastoral...ria_%282001%29 http://www.orthodox.org.ph/content/view/143/50/ Balamand si Chambesy nu sint joaca, ci tratate incheiate si functionale. |
Citat:
|
@cz4000
Va comportati ca un pusti de gradinita: Nu sunteti ortodocsi, noi suntem! Bun, am inteles, noi nu suntem ortodocsi…. ferice de voi care ati considerat ca e mai importanta inchinarea la un calendar, decat comuniunea cu semenii, alegand segregarea, care ati aratat cum nu ati parasit egoismul, ca chip general al pacatului, alegand dizarmonia dintre fiintele umane in Dumnezeu, pastrand cu sfintenie atitudinea fariseica. Sunteti ortodocsi, am inteles, noi suntem schismatici; de 5 pagini tot asta repetati :) Altceva mai aveti de adaugat? |
Citat:
|
Citat:
p.s in interiorul Adevarului Lui Hristos NU EXISTA comuniune cu Dumnezeu in detrimentul comuniunii cu semenii! Punandu-L pe Dumnezeu pe primul loc, inseamna ca-ti manifesti iubirea pentru El prin iubirea aproapelui, in caz contrar e o pseudo-iubire, nu una asa cum ne-a invatat Iisus. Iubirea de Dumnezeu e conditionata de iubirea semenilor,dragostea formand motivul central al moralei crestine. Tu nu te desparti niciodata de lume ("trup"), oricum ar fi ea si cu atat mai putin din motive egoiste si fariseice (inchinarea la Sf. calendar), ci trebuie sa ai intelepciunea de a gasi o solutie morala, care sa nu contravina principiilor crestine si implicit vointei divine. In felul acesta il iubesti pe Dumnezeu, prin faptele tale si relatia ta altruista si iubitoare fata de cei din jur. Dumneavoastra n-ati ales nimic, d-voastra suportati consecintele alegerii altora, care in 1923(parca) s-au rupt de Biserica, alegand solutia facila, aruncandu-si crucea. |
Citat:
"Care dintre virtuti este cea mai desavarsita si urmatoare lui Hristos? Prin nimic nu Il poti urma atat de mult pe Hristos ca prin grija fata de aproapele. Chiar daca postesti, chiar daca dormi pe scandura, chiar daca te istovesti totusi, daca nu te ingrijesti de aproapele nu faci nimic important. Nici o nevointa nu poate fi cu adevarat inalta daca nu le aduce folos celorlalti. A aduce folos, acest lucru l-au avut indeosebi in vedere in trecut toti oamenii mari si plini de barbatie. cerceteaza cu atentie vietile lor si vei vedea clar ca fiecare dintre ei au avut ca scop nu folosul sau, ci al aproapelui si mai ales prin acest lucru s-au proslavit." (1000 de intrebari si raspunsuri despre viata duhovniceasca) Sunteti foarte agitat si nelinistit. Nu aveti pacea si linistea sufleteasca. Sfintii Parinti ne invata ca in omul pacatos si departat de la Dumnezeu domneste nelinistea, dezbinarea, agitatia. Daca ati fi avut pacea sufleteasca pe care Hristos o da, atunci nu ati fi venit aici sa faceti alti semeni de ai dvs eretici raspandind indemnuri la dezbinare si neascultare. Nici un ortodox adevarat nu se duce in mijlocul ereticilor sa le strige ca sunt eretici. Lucrarea Domnului prin oameni se face lin, linistit si nestiut, si acolo unde este un eretic Domnul lucreaza nebanuit pentru indreptarea sa. PS1. Am cunoscut in persoana pe Preasfintitul Parinte Petru cand a venit in Sfantul Munte. Un om atat de smerit pe cat de erudit este. Si stiu doar ca insasi Parintii monahi din Sfantul Munte l-au trimis apoi in lume sa raspandeasca credinta cea dreapta ortodoxa, oamenilor , spunandu-i: ai Har al raspandirii Cuvantului lui Dumnezeu trebuie sa il duci mai departe oamenilor care sunt debusolati si nestiutori. Este nevoie si de monahi in lume pentru a le fi carma in valurile lumii. fara sa vreau imi amintesc de Staretul Tadei, duhovnicul Serbiei care ca si parintele Petru a tanjit sa stea in Sfantul Munte dar menirea lui a fost sa fie in lume sa ajute oamenii, sa ii indrepte si sa ii carmuiasca. Dv ziceti ca nu sunt ortodoxa dar mie nu mi-ati raspuns la intrebarea mea din postarea mea trecuta. O repet: Nu pot explica ce am simtit dar acum va intreb pe dvs. daca aceasta biserica nu are har, atunci cum de ingerii cantau in cor Doamne miluieste in timpul liturghiei? PS2: prima mea spovedanie pe aceste meleaguri a fost la manastirea Ormilia care este metoc al manasitirii SimonoPetras din Sfantul Munte. Atunci mi s-a spus: bine ati revenit pe calea cea dreapta a ortodoxiei. Asadar poate sa vina o suta de oameni sa spuna ca nu sunt ortodoxa ca eu stiu ca sunt. Aici am sa va spun un cuvant al Parintelui Paisie Aghioratul. A fost intrebat parintele: cum putem sti daca ne aflam pe calea cea buna? Raspunsul parintelui a fost simplu: cand incep sa vina ispitele, cand se intetesc iar lupta cu diavolul devine din ce in ce mai tare atunci cu siguranta ca te afli pe calea cea dreapta spre mantuire. Deci cel care nu are ispite, cel care crede ca diavolul sunt patimile ca idee abstracta acela departe se afla de Adevar. In ceea ce ma priveste pe mine, de la momentul spovedirii mele au aparut si ispitele pe care am inceput acum sa le disting. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Asa este, mantuirea nu este obligatorie. repet intrebarile poate acum ve-ti raspunde daca aveti un minim de respect pentru semenii cu care dialogati: 1. Nu pot explica ce am simtit dar acum va intreb pe dvs. daca aceasta biserica nu are har, atunci cum de ingerii cantau in cor Doamne miluieste in timpul liturghiei? 2. Din ce biserica sau grupare mai bine zis faceti parte? Ba are foarte mare importanta cine sunteti si in ce biserica va aflati ca doar diavolul este mare teolog si numai el poate spune: nu va uitati la mine cine sunt ci ascultati doar la ce zic. Cine se bizuie pe adevar nu se teme sa spuna: asta sunt , de aici vin, ca doar Iisus ne invata ca da sa fie da si nu sa fie nu. Insa pot si eu sa spun doar atat. Faceti cum credeti de cuviinta. Mantuirea nu este obligatorie. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
1. Atita timp cit dumneavoastra nu puteti explica ce ati simtit, de ce imi cereti mie imposibilul, adica sa va spun ce ati auzit?... 2. Dupa cum v-am mai spus, cine sint si unde ma aflu nu are nici un fel de relevanta. Aveti Sfinta Scriptura si pe Sfintii Parinti. Nu credeti ce spun, mergeti la surse si verificati! Si, apropos, daca prin absurd diavolul ar vorbi bine, dupa Sfinta Scriptura, chiar nu vad nici un impediment ca sa nu-l ascultati. |
Reîncarcă această pagină Pozitia parintelui Cleopa la Bisericile Ortodoxe pe stil vec
Am si eu o intrebare. Am cunoscut pe un site crestin ortodox de matrimoniale un baiat care a trecut la stilul vechi. Nu ne-am intalnit, am mai vorbit o perioada la telefon, pe mail. El e din alta localitate, nu ne-am intalnit, nici nu mai tinem legatura. El punea deja conditii in caz ca am fi impreuna ca el nu ar mai trece la stilul nou, ca eu ar fi cea care as trece la stilul vechi. Mi s-a parut ciudat cand mi-a zis ca nu participa la Sfanta Liturghie duminica si sarbatorile ca nu are in preajma biserica pe stil vechi, am inteles ca si cu familia nu se intelege in privinta asta. Mi-a mai zis ca noi ortodocsii ( adica pe stilul nou) nu mai credem in Crez, din moment ce avem rugaciuni comune cu catolicii si protestantii. Probabil se referea la acele saptamani ecumenice de rugaciune, cum s-or numi ele. Ce parere aveti?
|
Mai frate pe la sinodiconul ortodoxiei se zice ca Dumnezeu Iisus Hristos aduca ca jertfa firea sa umana si ca primeste aceasta jertfa impreuna cu Tatal si Sfantul Duh ca Dumnezeu.
Acum Sfantul Grigorie Teologul zice ca nu e cuvincios sa zici ca Dumnezeu Iisus Hristos si-a dat sangele Tatalui sau Satanei. Dumnezeu Cuvantul s-a intrupat,a luat fire omeneasca din Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu,spre a fi noul Pom al vietii,din care oamenii mancand sa traiasca spre vecie.Ca accesul la vechiul Pom al vietii din Rai s-a taiat oamenilor prin inselarea lui Satan.Ce inseamna aceea nu stiu,dar e clar Satana cine stie ce a facut ca a inselat primi oamenii de au cazut din uniunea cu Dumnezeu,care e Pomul vietii. Nu ca sa se jertfeasca s-a intrupat Dumnezeu Cuvantul,ca dinainte de a fi rastignit zice ca cine nu mananca trupul Sau si nu bea sangele Sau nu are viata intr-ansul. Iar Sfanta Impartasanie se face prima data de Dumnezeu Iisus Hristos inainte de rastignirea Sa,deci de unde "jertfa"? Iar preotul pentru ce se roaga la Sfanta Epicleza? Se roaga pentru vreo jertfa? Nicicum,ci se roaga Duhului Sfant sa se pogoare sa faca din painea si vinul acela trupul si sangele lui Dumnezeu Iisus Hristos. Dupa epicleza,acea paine si acel vin sunt din trupul si sangele lui Dumnezeu Iisus Hristos,apartin de trupul lui Dumnezeu Iisus Hristos,de persoana lui Dumnezeu Iisus Hristos. Pentru ca asa zice la Crez,ca Dumnezeu Iisus Hristos s-a intrupat din Fecioara Maria si de la Duhul Sfant,iar painea si vinul fiind curate,fara pacat,arata trupul si sangele Preasfintei Fecioare. Duhul Sfant le face in trupul si sangele lui Dumnezeu Iisus Hristos. Iar daca zice ca le-a primit Preasfanta Treime,aceste daruri,"in cel mai presus de ceruri si duhovnicescul Sau altar(jertfelnic)" acest altar(jertfelnic) inseamna firea omeneasca a lui Dumnezeu Iisus Hristos,care e mai presus de ceruri,adica Dumnezeu Iisus Hristos in firea sa umana e fara sfarsit sfant,e o taina,mai mult ca Maica Domnului si toti Sfinti si ca toate puterile ceresti (sfinti ingeri) care sunt "cerurile". Si acesta (Sfanta Impartasanie) este sfintire fara sfarsit,o picatura de aceea de Sfanta Impartasanie desi e mica are oceanul fara fund si fara sfarsit al harului lui Dumnezeu intr-ansa,acesta e noul Pom al vietii,pe care Dumnezeu ni l-a oferit,dupa inselatoria lui Satana care despartise pe oameni de Dumnezeu mai in urma. Oare nu zice Sfantul prooroc David,inspirat de Duhul Sfant la pocainta : "arderile de tot nu le vei binevoi.Jertfa lui Dumnezeu e duhul umilit,inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi." Si in alt loc Duhul Sfant zice prin gura unui sfant prooroc: "6.Cu ce mă voi înfățișa înaintea Domnului și mă voi pleca înaintea Dumnezeului celui Preaînalt? Înfățișa-mă-voi cu arderi de tot, cu viței de un an? 7.Dar, oare, Domnului Îi vor plăcea miile de berbeci, zecile de mii de râuri de untdelemn? Oare Îi voi da pe cel dintâi născut al meu ca preț pentru fărădelegea mea și rodul pântecelui meu pentru păcatul sufletului meu?" 8.Ți s-a arătat, omule, ceea ce este bun și ceea ce Dumnezeu cere de la tine: dreptate, iubire și milostivire și cu smerenie să mergi înaintea Domnului Dumnezeului tău! " iar la alt Psalm Dumnezeu zice: "14.Oare, voi mânca carne de taur, sau sânge de țapi voi bea? 15.Jertfește lui Dumnezeu jertfă de laudă și împlinește Celui Preaînalt făgăduințele tale. 16.Și Mă cheamă pe Mine în ziua necazului și te voi izbăvi și Mă vei preaslăvi"." Acestea cerea Dumnezeu cel Preainalt,Preasfanta Treime si in VT de la oameni,dreptate,iubire si milostivire si smerenie,iar nu arderi de tot pe care nu le voi binevoia. Deci Dumnezeu Preasfanta Treime nu binevoia acele jertfe sangeroase nici a fi rastignit cu trupul pe cruce nu a binevoit,dar a ingaduit iar de ce a ingaduit nu stim. Ca nu a fost bineplacuta lui Dumnezeu acea rastignire a Sfantului Sau trup pe cruce si ca Dumnezeu Cuvantul intrupat a ingaduit-o dar nu a binevoit-o se vede din eclipsa de soare si luna facute atunci,deasupra Israelului. Poate ca sa arate ca are putere deplina si asupra mortii trupesti,una din nascocirile cele mai groaznice ale Satanei,ca a inviat si morti a ingaduit sa fie omorat Sfantul Sau trup si a inviat si Sfantul sau trup din morti dupa 3 zile dupa Scripturi.Iar ca are putere sa invie si din moartea sufleteasca a aratat-o cand a iertat pacatele la atatia pacatosi,la toti care i-au cerut si nu numai. Deci ia mai zi o data mai frate cine modifica Sfanta credinta crestin ortodoxa in stil catolicesco-judaicesc? Ca se vede de aci ca cel putin o parte din Sinodicon e discutabila si probabil ca probabil si aruncarea cu anateme asupra altora de credinciosi tot discutabila e,ca se arunca cu anateme in mod ofensiv,iar nu ca si constatare. Ca Dumnezeu Iisus Hristos e acum Pomul vietii, a se vedea icoana Sfantului Andrei Riublov,a Preasfintei Treimi. Adica ce e Sinodiconul acela,se pun credinciosii sa desparta pe altii de Dumnezeu? Dumnezeu e cel care hotareste cum lucreaza lucrarile Sale fara sfarsit. Dumnezeu e supra-persoana, Dumnezeu e fara sfarsit, etc cum oare am putea noi sa facem aceasta,adica prin faptul ca zicem anatema,acelora sa nu mai vie harul? Preasfanta Treime savarseste Sfintele Taine in Biserica,ca Dumnezeu Iisus Hristos zice: "1.Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul. 2.Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă." Deci Preasfanta Treime hotareste daca nu mai trimite cuiva un har,iar nu noi,oamenii. Oamenii pot sa constate aceasta. (cand zice Dumnezeu Iisus Hristos ca "Tatal Meu este lucratorul" adica Preasfanta Treime savarseste Sfintele Taine). Iar daca nu se mai citeste Sinodiconul in BOR nu e cenzura,ci eliminare a adaugirilor neortodoxe din credinta ortodoxa. |
Citat:
Totusi, ca sa nu divagam mai mult, iti spun ca pozitia acelui tinar a fost corecta: 1. Din punct de vedere al Bisericii, Stilul Nou nu este ortodox. Conform Sfintelor Canoane, mirii trebuie sa apartina Bisericii (care este Una, Sfinta, Apostoleasca si Soborniceasca), altfel casatoria nu este oficiata. 2. Nu participa la "liturghiile" voastre pentru ca, tot in conformitate cu Sfintele Canoane, ii este interzis sa se roage cu ereticii sau sa recunoasca ca preoti "preotii" ereticilor. Ca sta acasa si se roaga pentru ca nu are acces la o biserica adevarata, bine face! Sf. Tihon, de exemplu, ultimul Patriarh Rus de dinainte de bolsevism le-a cerut mirenilor sa-si boteze, cunune si ingroape copiii singuri decit sa intre in "bisericile" cazute in ereziile serghianismului si ecumenismului. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
La cealalta parte a mesajului o sa raspund data viitoare, nu am timp acum. |
Citat:
Dealtfel, chiar din punct de vedere stiintific, lucrurile nu sint chiar asa cum vor sa le prezinte unii: - Matematicianul si astronomul Karl Friedrich Gauss (1777-1855) s-a aratat impresionat de Calendarul Ortodox si chiar a inventat o formula de calcul a Pastelui. - Astronomul Nicolaus Copernicus (1473-1543) a fost invitat in 1514 de Consiliul Lateran sa-si spuna opinia cu privire la reformarea calendarului, iar raspunsul sau a fost ca reforma este lipsita de sens. Tot el in 1543, in prefata la lucrarea sa De revolutionibus orbium coelestium a arat ca reformarea calendarului este prematura din cauza ca durata anului tropical nu poate fi stabilita cu suficienta precizie. - Joseph Justus Scaliger (1540-1609), parintele cronologiei moderne, s-a opus reformarii calendarului iulian, chiar a scris un tratat, Opus novum de emendatione temporum, in care a demonstrat superioritatea calendarului iulian fata de calendarul gregorian, fapt pentru care a fost victimizat de Inchizitie. - Matematicianul Christopher Clavius (1537-1612), calugar iezuit si seful comisiei de reforma a calendarului a marturisit citeva din deficientele calendarului gregorian. Cea mai serioasa se refera la datele din Tabelele Prutenice folosite pentru reformarea calendarului, calculate de Erasmus Reinhold (1511-1553) pe baza unor ipoteze nesigure, in parte chiar absurde. O alta deficienta, si tot insemnata consta in faptul ca echinoctiul de primavara este instabil si nu poate fi legat de o anumita data, ceea ce contravine chiar scopului declarat al reformei. |
Citat:
"niste nume,sau unii care zic asa....sa fie anatema" cine zice asa sa fie anatema. Ca s-a scris ca Dumnezeu Iisus Hristos zice ca Preasfanta Treime hotareste cand nu mai lucreaza anumite lucrari in cineva: "1.Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul. 2.Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă." Imi pare ca Dumnezeu Iisus Hristos spune clar ca Preasfanta Treime taie mladita,iar nu oameniii.Adica nu mai lucreaza anumite lucrari in cineva. De aci eu nu cred ca niste oameni pot hotara ca altii oameni sa nu mai primeasca har de la Dumnezeu (care inseamna anatema). Cand cineva se duce la doctor,doctorul constata ce boala are si mi se pare ca la Sfintele Sinoade ecumenice Sfintii Parinti nu au aruncat cu anateme ci doar au constatat ca acele invataturi daca sunt crezute duc la despartirea de Dumnezeu.Iar cei care credeau acele invataturi sunt despartiti de Dumnezeu. Deci formularea actuala a Sinodiconului imi pare neortodoxa,din punctul de vedere ca se arunca cu anateme,am mai scris cum pare,judaico-catoliceasca. Nu se zice "daca cineva zice....acela este anatema" la Sinodiconul cum este actual ci se zice "daca cineva zice....sa fie anatema". Intr-una din slujbele crestin ortodoxe nemodificate zice: "Lumina lui Hristos lumineaza tuturor". (spre exemplu: http://ro.orthodoxwiki.org/Liturghia..._sfin%C5%A3ite) De unde arata ca afara de calea desarvarsita de primire a harului ca iei Sfanta Impartasanie,Dumnezeu Iisus Hristos impartaseste har si altfel,prin caile Sale nestiute. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer." (Matei 18:18) |
Citat:
|
Citat:
1583 Sinodul pan – ortodox din Constantinopol condamna si pune sub anatema noul calendar 1587 Sinodul pan – ortodox din Constantinopol condamna si pune sub anatema noul calendar 1593 Sinodul pan – ortodox din Constantinopol condamna si pune sub anatema noul calendar 1670 Patriarhul Dositheos si Sfintul Sinod al Ierusalimului condamna noul calendar 1827 Patriarhul Ecumenic Agathangelos si Sfintul Sinod condamna noul calendar 1895 Patriarhul Ecumenic Anthimos VII si Sfintul Sinod condamna noul calendar 1902 Patriarhul Ecumenic Joachim III si Sfintul Sinod condamna noul calendar 1903 Patriarhul Damianos si Sfintul Sinod al Ierusalimului condamna noul calendar 1903 Sfintul Sinod al Bisericii din Rusia condamna noul calendar 1903 Sfintul Sinod al Bisericii din Romania condamna noul calendar 1903 Sfintul Sinod al Bisericii din Grecia condamna noul calendar 1904 Patriarhul Ecumenic Joachim III si Sfintul Sinod condamna din nou noul calendar 1919 Sfintul Sinod al Bisericii din Grecia condamna iarasi noul calendar |
Citat:
Si cand zic judaico ma refer la unele actuale judaisme,iar nu la religia pre-crestina dinainte.(din care au fost Sfantul prooroc Moise,Sfantul prooroc Ilie etc) Sfantul prooroc Moise a pus poporul iudeu sa se lege prin blestem ca va respecta legea,dar nicicum nu a zis ca dansul,prin cuvintele sale desparte pe cineva de Dumnezeu sau nu,ca acela (Sfantul prooroc Moise) nu era inselat de draci. Ce oare sa insemne aceasta de la Dumnezeu Iisus Hristos si in ce context este zisa? E vorba de a nu pleca pe lumea cealalta suparat pe nimeni. La aceste legaturi s-a referit Dumnezeu Iisus Hristos precum se vede mai intai,urmand si pilda lamuritoare catre Sfantul Apostol Petru,la intrebarea cat trebuie sa ierti pe cineva. Pentru ca pericopa evanghelica asa se citeste,mai frate, in Biserica ortodoxa: "Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer. Iarăși grăiesc vouă că, dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privința unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri. Că unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor. Atunci Petru, apropiindu-se de El, I-a zis: Doamne, de câte ori va greși față de mine fratele meu și-i voi ierta lui? Oare până de șapte ori? Zis-a lui Iisus: Nu zic ție până de șapte ori, ci până de șaptezeci de ori câte șapte. Iar după ce Iisus a sfârșit cuvintele acestea, a plecat din Galileea și a venit în hotarele Iudeii, dincolo de Iordan. Și au mers după El mulțimi multe și i-a vindecat pe ei acolo. Atunci I s-au adus copii, ca să-și pună mâinile peste ei și să Se roage; dar ucenicii îi certau. Iar Iisus a zis: Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora ca aceștia este Împărăția cerurilor. Și punându-Și mâinile peste ei, S-a dus de acolo." ((Matei 18, 18-22; 19, 1-2, 13-15)) Deci vezi mai frate cu aceste interpretari scolastico-judaico-catoliciste,care nu sunt crestin ortodoxe,ca ce zice la pericopa,ca de vom ca si copii la rautate,netinand dusmanie asupra cuiva si nepunand prin aceasta legatura in ceruri asupra noastra,atunci vom indeplini una din conditiile de a incepe drumul spre bine in vesnicie,adica de a fi mostenitori ai Imparatiei cerurilor.Iar de dezlegat,a ierta din inima pe cei de ni se pare ca ne-au gresit si atunci s-a dezlegat si in ceruri aceasta,si am plecat ca si copii fara rautate acolo.Ca zice Sfantul Apostol Pavel in alta parte,talcuind ca Dumnezeu Iisus Hristos se refera la noi sa fim fara rautate precum copii,netinand suparare pe nimeni,iar nu la minte sa fim copii: "20.Fraților, nu fiți copii la minte. Fiți copii când e vorba de răutate. La minte însă, fiți desăvârșiți." (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel,capitolul 14). Iata un pic aci,ca asa se citeste acea pericopa evanghelica in Biserica ortodoxa: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=239 Sau aci: http://www.ziarullumina.ro/articole;978;0;26553;0;Evanghelia-zilei-Lasati-copiii-sa-vina-la-Mine!.html Poftim si de la BOSV mai frate,sa vezi oleaca aceea e Sfanta Evanghelie de s-a citit pe data de 22.07.2011 Stil vechi/4 august 2011 stil nou. http://www.manastirea-amd.ro/index.p...2011&Itemid=65 (a se vedea la partea "din scriptura" acolo in meniu). Poftim si la BO Greaca din SUA (de draci te inseala pe fratia ta sa ii numesti ne-ortodocsi): http://www.goarch.org/chapel/lection...=108&event=997 Iar ce te inseala dracii pe fratia ta sa zici referitor la "aruncarea de anateme" apoi asa inseala dracii pe unii catolici sa sustina "infailibilitatea papala" ca dracii au inselat pe cei din BC de au ajuns la peste 3000 de anateme,sau mai mult: http://www.catholic.com/library/Papal_Infallibility.asp "Given these common misapprehensions regarding the basic tenets of papal infallibility, it is necessary to explain exactly what infallibility is not. Infallibility is not the absence of sin. Nor is it a charism that belongs only to the pope. Indeed, infallibility also belongs to the body of bishops as a whole, when, in doctrinal unity with the pope, they solemnly teach a doctrine as true. We have this from Jesus himself, who promised the apostles and their successors the bishops, the magisterium of the Church: "He who hears you hears me" (Luke 10:16), and "Whatever you bind on earth shall be bound in heaven" (Matt. 18:18)." Asa mai frate,ia mai explica-ne si noua si care ar fi acea Biserica ortodoxa din care faci fratia ta parte? BC? |
Citat:
Mai mult, sa stii ca sinoadele sint obligate sa puna anatema pe erezii si eretici. Exista chiar o anatema pentru cei care se abtin de la a-i scoate pe eretici in afara Bisericii. Iti convine, bine, nu, du-te la papistasi daca-ti par mai "omenosi", dar nu mai perverti tu invatatura ortodoxa. |
Mai frate eu am pus 4 linkuri la aceeasi pericopa evanghelica,de la BOR (adica ziarul lumina),de la un frate postata aceeasi pericopa evanghelica pe acest forum,de la mrea Adormirii Maicii Domnului de tine de BOSV si de la BO Greaca din SUA,cu aceeasi pericopa evanghelica.
Era ce au inselat duhurile rele pe fratia ta sa interpretezi in stil catolicesco-judaicesc ,in legatura cu "aruncarea cu anateme". Mai anume de la Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Apostol si Evanghelist Matei,capitolul 18,versetul 18,care e inclus la acea pericopa evanghelica,data in acele linkuri diferite. Respectiva pericopa,e citata de la 3 Biserici ortodoxe diferite,doua pe stil nou: adica BOR si BO Greaca si de la una care nu e in comuniune cu BOR si BO Greaca adica BOSV - pentru a fi clar ca acea pericopa asa se citeste peste tot in Biserica. Din respectiva pericopa se poate observa vorbeste de legaturile care omul le poate pune asupra sa,prin tinerea urii,a supararii fata de altii si care raman si pe lumea celalta,daca omul nu iarta pe cei care i-au gresit. S-a mai pus si un link,unde se vede cum dracii inseala pe cei din BC sa arunce literal cu anateme,folosind ca justificare acel verset Sfanta Evanghelie care precum se vede e gresit inteles (in BC). Referitor la ce zici fratia ta,ca "eretici gresesc lui Dumnezeu" aceasta e o alta absurditate,pe care dracii inseala pe fratia ta sa o zici in stil judaico-catolic. Iata ce zice in VT Duhul Sfant prin gura lui Elihu,care corespunde cu invatatura crestin ortodoxa despre pacat: "6.Dacă păcătuiești, ce rău îi faci lui Dumnezeu și dacă păcatele tale sunt numeroase, ce-I strică Lui? 7.Dacă ești drept, ce dar Îi faci sau ce primește El din mâna ta? 8.Răutatea ta poate să strice unui om ca și tine, dreptatea ta să folosească celui ce este ca și tine născut din om." (Sfanta Scriptura,cartea lui Iov,capitolul 35) Daca Sfantul prooroc David zice "Tie unuia am gresit si rau inaintea Ta am facut" aceasta se intelege din Sfanta Scriptura - la Sfintele Evanghelii unde Dumnezeu Iisus Hristos zice,la predica referitoare la Judecata de apoi,ca faptele bune facute asupra altora se vor considera ca facute lui Dumnezeu Iisus Hristos,iar faptele bune nefacute asupra altora,vor fi considerate ca nefacute lui Dumnezeu Iisus Hristos. Sfintii Parinti au aratat acele invataturi (erezii) ca otravitoare de suflet,ca sa pazeasca crestinii sa nu le urmeze,precum doctorul spune ca o anumita boala e letala. Iar pe aceia care erau inselati de draci sa creada asa,au aratat ca sunt despartiti de Dumnezeu,iar nu ca Sfintii Parinti au despartit pe aceia de Dumnezeu zicand "anatema". Deci dracii inseala pe fratia ta sa talcuiesti aceasta in stil catolico-judaicesc (despre anateme). Ca daca zici ca "eretici nu sunt considerati oameni" pai oare nu dracii te inseala pe fratia ta sa zici asemenea absurditati,asa dracii au inselat pe unii prin BC sa ii supuna la diverse prigoniri pe acestia. Daca tot zici de Sfinti Parinti,de ce nu citezi ce a zis Sfantul Ioan Gura de Aur "cel care ucide un eretic face un pacat de neiertat"? http://www.crestinortodox.ro/sarbato...ina-98186.html Pana una alta mai frate zi asa pe romaneste,din care biserica ortodoxa face parte? De ce eviti raspunsul? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:59:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.