![]() |
Citat:
Citat:
Probabil trebuia sa tin toata drama pentru mine, sunt lucruri care sunt mai greu digerate de unii, mai mult creez sminteala. |
Citat:
Părerea mea. |
A, nu, nu e drama pentru mine, dimpotriva. Si nu, nu sunt chiar de capul meu. :D Si nu, nu tin cont de ce spun unii pe forum, spiritual eu ma simt grozav. :)
Dar ne-am indepartat foarte mult de ce se discuta initial. |
Citat:
|
Citat:
Este o poveste trista care dupa parerea mea isi are originea in Moldova si nu in Olanda si care explica temerile si dedesupturile postarilor din ultimul an . Este insa o treaba , o problema, ca sa gindesc americaneste, doar a domnisoarei Noesissa pe care o va duce in spate atit timp cit va vrea . Ispititorul pune coarnele iar noi le purtam atita timp cit vrem. Nu fac si nici nu doresc sa mai adaug nimic , este destul ca a iesit adevarul la lumina sau cu alte cuvinte s-a facut cunoscuta cauza modului prezent de intelegere si traire a ... religiei, care o fi ea ! In aceste conditii nu-mi mai ramine decit sa-mi cer iertare pt. severitatea atitudinilor mele trecute la adresa ta ! |
Citat:
Si stai, ce un an? Eu sunt in Olanda doar de cateva luni. Citat:
|
Citat:
|
Fiindca suntem intr-un medium de comunicare informal, prefer fiu adresata informal: Noesisaa e de ajuns, nu am nevoie de domnisoara. Daca eram fata in fata, alta era situatia si alta eticheta.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Aha, am inteles , faci parte dintre cei care cred ca politetea are sinonime sau circumstante ! Bun, iar mie te rog sa mi te adresezi asa cum te-a invatat mama ta sa vorbesti cu persoane mult mai mari decit tine , indiferent de mediul formal, informal sau nonformal in care ne intilnim ! Este o rugaminte . Si cu asta ... sa revenim la oile threadului. |
Citat:
Imi amintesc ca si eu cu prietenii participam la evenimente despre globalizare cu vreo.. 10 ani, oare? in urma. Pentru cateva eseuri bine puse la punct (poate nici atat) despre uniunea europeana si viitorul nostru in cadrul ei.. primeam invitatie la conferinte, casa, masa, transport (pentru cei din est, saraci si oropsiti).. Spalare pe creiere! (Dar asa ne plimbam in europa in studentie.. pe banii cui? probabil ai romanilor chiar). Da ne miram si noi: totusi astia sunt prosti? ne aduna din toata europa sa ne vorbeasca si ne si platesc pt asta? Si cand ieseam seara la o discutie cu cei din alte tari.. puteai sa vorbesti orice.. doar impotriva uniunii sa nu vorbesti ca intrau tinerii in shocK! :21: |
Foarte bine, Domnule Zaharia_2009, asa voi face pe viitor.
Oricum, incepand din seara asta imi voi relua postul de forum pe care l-am intrerupt din pacate pentru o saptamana pentru a evita certurile care se isca pe forum si care nu prea se potrivesc cu Saptamana Mare. Unul dintre sfaturile, toate bune de altfel, pe care le-am primit la spovedanie a fost sa ma rog mai mult in perioada asta si nu numai, ceea ce sper sa pot face si va doresc si voua la fel. Post cu spor duhovnicesc! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
:21:
aproape ca ai prins ideea. aproape erau scandalizati pt ca erau dresati sa creada in viitorul lor luminos in UE (nu din cauza banilor, ca occidentalii nici nu stiau ca noi nu plateam biletul de avion). Deci cam asa cum eu ma indignez sa aud vorbindu-se impotriva ortodoxiei... asa erau si ei indignati sa se vorbeasca impotriva invataturii lor. ceea ce este urmarea educarii lor intense in acest sens. Ti se pare ca este f diferit de pionieri, utc..? Si crezi ca tu esti imuna la propaganda noii ordini? Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Vorba bancului, noi ne facem ca lucram si ei se fac ca ne platesc. Eu aveam 18 ani cand am plecat. Tu cred ca erai ceva mai tinerica. In fine, chiar ca suntem departe de subiect. |
Citat:
|
Citat:
Si nu era pt "amuzament".. oamenii erau f plini de ei, parca europa era chiar in mainile lor. Ideea este: daca pui pe un om sa-ti sustina un punct de vedere, va ajunge sa il creada!!!! Este o idee geniala, in opinia mea. Capul unui om nu poate tine doua idei contradictorii! Nici nu poti crede una si face exact invers! In aceste situatii omul experimenteaza puternic disconfort psihic, anxietate... Va incerca sa scape de aceasta traire neplacuta modificand una dintre idei/ credinte! Vrei sa creada lumea orbeste in institutiile/politicile UE? O pui sa scrie despre beneficiile UE, o duci la conferinte la hoteluri de lux (tinuta formala era obligatorie!) etc.. Vrei sa schimbi ortodoxia? Pui ortodocsii sa se roage cu cei de alte confesiuni! Acum imi vine in minte "ora pamantului".. Vrei sa ridici ecologia la rang de religie? Institui Earth Day, "ora pamantului" si alte lucruri de-astea. Refolosirea pungii de plastic tine loc de morala. |
Citat:
Habar n-am cum ar fi fost daca as fi ramas in Romania, daca as mai fi vrut sa plec etc. Intre timp viata mea a luat alt curs si nu are cale de intoarcere. Sunt acasa aici si Romania este tara mea de origine, dar nu mai este tara mea in momentul de fata. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar atat am stat in occident ca am ajuns sa-l si iubesc - sa ii vad si partile bune, si asa, cu cele bune si rele, sa il simt acasa la mine. Asa cum si unii dintre voi va simtiti acasa in Romania cu cele bune si rele (caci sunt peste tot). Mi se pare important sa reusesti sa te simti destul de acasa unde stai, si in acelasi timp destul de strain ca sa poti fi cetatean al Imparatiei lui Dumnezeu. Eu niciodata nu as zice acum 'acasa' cand merg in Romania, cum zic multi romani plecati. Nu mai este acasa. Ar fi ciudat sa mai fie, avand in vedere ca mi-am petrecut mai multi ani dein viata in alte tari decat in Romania, ca sunt casatorita cu un belgian si copiii mei sunt din start cetateni belgieni. Iar eu sunt cetatean german. |
Citat:
Si ma gandeam ca regreti spiritualitatea asta ortodoxa,chiar cladita pe o tara balcanica si retrograda .Imparatia lui Dumnezeu e peste tot ,dar vehiculul care te duce la ea,ortodoxia,e cel mai usor de gasit pe aceste meleaguri,caci ai in spate ,alaturi de Traditia orotodoxa,si traditia concreta ,implementata genetic,a stramosilor.E doar mai usor zic,mai firesc. Eu daca stau o saptamana in germania ma ofilesc ,si plang de mila lor. Dar bineinteles ca tot oameni sunt peste tot,si Hristos e acelasi in orice colt al pamantului |
buna seara
cum as puteea sa ajung si eu la manastire...eu sunt din dorohoi..dar nu stiu cum sa ajung acolo
|
Citat:
Desigur , este o propunere, alegerea este a ta dar ar fi de multa aprecierea evitarea atitudinii inteligente : nu stiu si nici nu ma intereseaza ! |
Nu voi raspunde provocarilor.
Sursum corda, Domnule Zaharia_2009, sursum corda! |
Citat:
|
Nu-i vorba de necunostinta, este vorba ca nu are rost sa discutam in contradictoriu. De aceea am si spus Sursum corda -- mai bine ne concentram mai mult pe lucruri mai folositoare decat dezgroparea de securi de razboi, cum ar fi Hristos si rugaciunea, macar pana dupa Pasti. Asa ca, din nou, sursum corda!
|
Citat:
Adevarul este ca mai aflu si eu una, alta... Ascultam o conferinta a monahului Ion Vladuca si daca nu ar fi fost discutia cu tine, nu mi-ar fi atras atentia ce a spus el despre catolici. Am cautat si eu sa citesc (am crezut ca nu am inteles bine). Dar daca am aflat, mi-am amintit de tine.. si redau din "Randuiala primirii la credința ortodoxă a schismaticilor romano-catolici" Întrebare : Te lepezi de toată rătăcirea și greșeala adunării catolice, în care ai fost până acum ? . Răspuns : Mă lepăd de toată rătăcirea și greșeala adunării catolice, în care am fost până acum. Întrebare : Afurisești toate eresurile și dezbinarea lor, ca pe ale unor potrivnici ai lui Dumnezeu și ai adevărului, și ai Sfintei Lui Biserici ? Răspuns : Afurisesc toate eresurile și dezbinarea lor, ca pe ale unor potrivnici ai lui Dumnezeu și ai adevărului, și ai Sfintei Lui Biserici. Restul textului se gaseste la linkul de mai sus. Citeste-l, ca merita. (... cam nelinistitoare :2: cuvintele de mai sus pentru cine crede ca ecumenismul este benefic). |
Din câte am înțeles, Noesisaa nu a trecut la romano-catolicism și înapoi la ortodoxism, ca să i se aplice exorcismul de care vorbește monahul Ion Vlăduca și tocmai de aceea cuminecarea cu catolicii este, cred eu, o eroare. Eu, mai întâi am trecut la catolicism, apoi m-am spovedit și m-am împărtășit, iar acum aș face o eroare să mă împărtășesc la ortodocși, afară de primejdie iminentă.
Eu nu cred că ecumenism înseamnă indiferentism religios, nici nu înseamnă minimalizarea diferențelor dintre noi până la a spune că nu există (eirenism). Ecumenism înseamnă ca, rugându-ne și lucrând la apropierea Bisericilor și așteptând ziua fericită a împărtășirii din același potir în mod licit, să ascultăm fiecare de Bisericile noastre. |
Doamne ajuta!
Citat:
E greu sa acceptam ca a asculta este cea mai inteleapta alegere, atunci cand mandria nu ne lasa sa intelegem. E greu sa intelegem de ce nu ne putem da cu parerea si nu putem judeca cu mintea noastra si cele ale bisericii, asa cum facem cu toate celelalte din jurul nostru. E greu sa intelegem Ortodoxia, spiritul ei, frumusetea si curatia ei - atunci cand o privim lumeste, cu ochii cu care ne uitam la televizor. Totul in jurul nostru tinde sa ne duca la ignorarea ascultarii, a respectului fata de orice autoritate si valoare - nu trebuie sa-i mai respectam pe parinti sau scoala (copiii trebuie sa fie independenti, si chiar au dreptul sa-si reclame parintii sau profesorii - care nu mai au, bietii, nici un drept!), cu atat mai putin biserica. Ce nevoie avem sa mai citim ce spun Sfintii Parinti, ce spune Sfanta Traditie? Daca tot ne-a dat Dumnezeu cap si ne-a pus si minte inauntru, de ce sa n-o folosim? Ca doar suntem femei moderne, nu mai traim in evul mediu, nu?... Asta se vrea, asta e panta pe care suntem impinsi. Te rog, Zaharia, continua sa postezi. Iti multumesc inca o data pentru bucuria pe care mi-ai adus-o. |
Citat:
Cat despre randuiala primirii catolicilor la ortodoxie -- ea a fost scoasa din Molitfelnicul ortodox roman oficial cu ani si ani in urma, daca nu mai mult de 20, daca nu chiar inainte de a ma fi nascut eu. Cred ca ar fi bine sa ne tinem de documentele si publicatiile oficiale ale BOR, daca ne credem ca facem parte din BOR. Daca nu putem trece la calendaristi, unde re-boteaza chiar si pe un ortodox botezat pe stil nou. Citat:
|
Citat:
Pe aici mai exista si oameni care stiu exact cum e Ortodoxia, si o apara de inovatii facute dupa ureche. Sfantul Antonie cel Mare atunci cand avea o descoperire dumnezeiasca sau cand ii venea un gand mai deosebit chiar inspirat de Dumnezeu il spunea fratilor pentru a-l verifica. Aici pe forum chiar mai putem sa ne verificam unele ganduri, dar e dracesc lucru sa ne impunem pareri personale in chestiuni ce tin de canoane. Inceputul intelepciunii duhovnicesti este atunci cand incepi sa te indoiesti ca tot ce-ti trece prin cap este de la Dumnezeu, spunea Sfantul Antonie. Exista si ganduri care ni se par absolut corecte, numai ca ne sunt inspirate de diavol, nu de catre Dumnezeu. Citeste Razboiul gandurilor de Nicodim Aghioritul si chiar Intre iadul smereniei si iadul deznadejdii, de Siluan Athonitul. Cred ca a avea dragoste crestineasca inseamna si a-i da peste mana celui care vrea sa ia otrava. Duhovniceasca, in cazul nostru. |
Citat:
|
Citat:
Sursa: http://www.intratext.com/IXT/RUM0035/_P1S.HTM |
Citat:
Se poate impartasi chiar si un protestant sau e considerat "public nedemn"? Am observat (gresesc?) ca la romano-catolici impartasirea nu e conditionata de marturisirea publica ca acesta este Trupul si Sangele lui Hristos. De ce se face impartasirea doar cu Trupul lui Hristos? Nu este impotriva Sf. Scripturi aceasta practica? Si care sunt bazele interzicerii impartasirii la ortodocsi a romano-catolicilor? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:39:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.