Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Abstinenta sexuala. Cine si cum face? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15552)

ovidiu b. 02.01.2013 13:39:00

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492176)
Asta inseamna ca si animalele s-ar fi inmultit tot la fel (dat fiind faptul ca ele acum se inmultesc la fel ca si omul).

Și care este periodicitatea împreunării la animale? Ți-ai pus problema când și câte ori în decursul unui an se împreuneză animalele (mamiferele)? Ți-ai pus vrrodată problema că masculul dă pace femelei gestante? Numai omul, mai exact bărbatul nu-i dă pace femeii însărcinate. Și invers e valabil.

Cornel Urs 02.01.2013 13:40:24

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492235)
Și care este periodicitatea împreunării la animale? Ți-ai pus problema când și câte ori în decursul unui an se împreuneză animalele (mamiferele)? Ți-ai pus vrrodată problema că masculul dă pace femelei gestante? Numai omul, mai exact bărbatul nu-i dă pace femeii însărcinate. Și invers e valabil.

aici aveti mare dreptate...

ovidiu b. 02.01.2013 13:46:15

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492233)
sa ne aducem aminte ca Onan nu a vrut sa ridice urmas fratelui sau.

Și soțul ce urmărește prin practica lui Onan? :39:

Cornel Urs 02.01.2013 13:51:09

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492239)
Și soțul ce urmărește prin practica lui Onan? :71:

asta am vrut sa spun...nu e chiar practica lui Onan, care nu dorea sa ridice urmas fratelui sau

in cazul de fatza, este un sot care abuzeaza de sotia sa, ceea ce nu e tocmai bine...

ovidiu b. 02.01.2013 14:02:39

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492241)
asta am vrut sa spun...nu e chiar practica lui Onan, care nu dorea sa ridice urmas fratelui sau

in cazul de fatza, este un sot care abuzeaza de sotia sa, ceea ce nu e tocmai bine...

Sau mai exact soțul nu dorește să ridice urmași soției. Mă bucur că am ajuns la un consens.

Cornel Urs 02.01.2013 14:06:14

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492243)
Sau mai exact soțul nu dorește să ridice urmași soției. Mă bucur că am ajuns la un consens.

da, asta se cam incadreaza in pacatul lui Onan.

Teodosie 02.01.2013 14:53:21

Stefan Florin,
Nici nu am spus ca a mai adaugat ceva ci pur si simplu ca era tot aparatul reproducator in dotare ca sa intre in functie in cazul in care se alegea varianta de mantuire prin cunostinta binelui si raului adica prin moarte adica prin nastere de tupuri muritoare.
Iar in cazul in care nu se mergea pe calea asta( ca nu era obligatorie) era prin puterea Domnului care daca ne gandim cum l-a facut pe Adam pe Eva si cum o sa ne faca pe noi toti odata cu trupuri la sfarsit , si chiar la intruparea Sa cand intreaba Maica Domnului cum va fi fara barbat i se raspunde ca nu e nimic cu neputinta la Dumnezeu posibil sa stie parintele Cleopa ceva. Oricum asta mai putin conteaza cum ar fi fost , acum e asa iar noi sa stim ca Dumnezeu Cuvantul poate tot ceea ce noua ni se pare imposibil.

stefan florin 02.01.2013 17:00:26

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492233)
sa ne aducem aminte ca Onan nu a vrut sa ridice urmas fratelui sau.

de ce oare?

stefan florin 02.01.2013 17:02:04

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492241)

intr-o casnicie TOTUL trebuie facut de comun acord. Altfel este viol

stefan florin 02.01.2013 17:04:45

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492235)

are importanta asta? Spune tu atunci: IN CE CONSTA INMULTIREA OMULUI (BARBAT SI FEMEIE) PRIN CUVANT (pt ca vad ca esti de acord cu acesta idee)? IN CE CONSTA EA? Detaliaza...

stefan florin 02.01.2013 17:11:07

Citat:

În prealabil postat de Teodosie (Post 492255)
Stefan Florin,
Nici nu am spus ca a mai adaugat ceva ci pur si simplu ca era tot aparatul reproducator in dotare ca sa intre in functie in cazul in care se alegea varianta de mantuire prin cunostinta binelui si raului adica prin moarte adica prin nastere de tupuri muritoare.
Iar in cazul in care nu se mergea pe calea asta( ca nu era obligatorie) era prin puterea Domnului care daca ne gandim cum l-a facut pe Adam pe Eva si cum o sa ne faca pe noi toti odata cu trupuri la sfarsit , si chiar la intruparea Sa cand intreaba Maica Domnului cum va fi fara barbat i se raspunde ca nu e nimic cu neputinta la Dumnezeu posibil sa stie parintele Cleopa ceva. Oricum asta mai putin conteaza cum ar fi fost , acum e asa iar noi sa stim ca Dumnezeu Cuvantul poate tot ceea ce noua ni se pare imposibil.

Maica Domnului este UNICUL caz exceptional, si va fi si pe viitor. OMUL a fost creeat barbat si femeie, deci impreuna trebuiau sa se inmulteasca. Doar nu crezi si tu in ideea ca omul s-ar fi inmultit prin cuvant.
ps: NU inteleg de ce la unii forumisti sexul este atat de diabolic. Mai diabolic este MANCATUL decat sexul. Omul doar a MANCAT din fructul oprit, si NU a facut sex cu el. Deci prin A MANCA omul a gresit si nu prin a FACE SEX

Dumitru73 02.01.2013 17:16:27

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492283)
Maica Domnului este UNICUL caz exceptional, si va fi si pe viitor. OMUL a fost creeat barbat si femeie, deci impreuna trebuiau sa se inmulteasca. Doar nu crezi si tu in ideea ca omul s-ar fi inmultit prin cuvant.
ps: NU inteleg de ce la unii forumisti sexul este atat de diabolic. Mai diabolic este MANCATUL decat sexul. Omul doar a MANCAT din fructul oprit, si NU a facut sex cu el. Deci prin A MANCA omul a gresit si nu prin a FACE SEX

sexul nu este diabolic, decât în mințile unora.
iar asta poate spune ceva despre ei.
dacă abstinenta este o jertfă, lipsa ei nu este un păcat.
la fel cum nu poți spune că lipsa desăvîrșirii este păcat.

stefan florin 02.01.2013 17:22:25

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 492287)
sexul nu este diabolic, decât în mințile unora.
iar asta poate spune ceva despre ei.
dacă abstinenta este o jertfă, lipsa ei nu este un păcat.
la fel cum nu poți spune că lipsa desăvîrșirii este păcat.

daca face cineva sex, e OK, iar daca cineva face abstinenta, iar e OK. Dumnezeu NU ne cere NICAIERI in NT abstinenta sexuala. Asta ramane la latitudinea fiecaruia
ps: sex cu sotia, ca sa nu se inteleaga altceva

DragosP 02.01.2013 17:23:54

Lipsa desăvârșirii n-o fi păcat, dar e ca urmare a păcatului.

Cornel Urs 02.01.2013 17:26:20

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492277)
de ce oare?

din invidie/rautate

stefan florin 02.01.2013 17:30:29

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492298)
din invidie/rautate

Nu, ci pentru ca voia sa-l jefuiasca. Ridicand urmasi fratelui sau, Onan nu mai putea sa mosteneasca averea acestuia

ovidiu b. 02.01.2013 21:05:14

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492279)
are importanta asta?
Spune tu atunci: IN CE CONSTA INMULTIREA OMULUI (BARBAT SI FEMEIE) PRIN CUVANT (pt ca vad ca esti de acord cu acesta idee)? IN CE CONSTA EA? Detaliaza...

Dacă nu are importanță ce rost are mai vorbim? Oricum vorbesc cu pereții. :71:

ovidiu b. 02.01.2013 21:16:29

Citat:

Încă nu reușești să faci diferența între împreunare doar pentru plăcere (care nu este plăcută lui Dumnezeu) și împreunare fără a evita rostul - zămislirea și rodul - pruncii?

Citat:

ps: NU inteleg de ce la unii forumisti sexul este atat de diabolic.

Asta este doar in mintea ta că pentru unii formiști împreunarea dintre soți este diabolică. Eu cred că mai degrabă mintea ta sectară, care își caută ”scuze” pentru libertinajul împreunării dintre soți, vede în împreunarea binecuvântată de Dumnezeu ceva dibolic, iar abstinența ceva imposibil.

stefan florin 02.01.2013 22:14:04

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492408)
Încă nu reușești să faci diferența între împreunare doar pentru plăcere (care nu este plăcută lui Dumnezeu) și împreunare fără a evita rostul - zămislirea și rodul - pruncii?

unde scrie asta in Biblie (ca impreunarea de placere este uraciune in fata lui Dumnezeu)?
Citat:

Asta este doar in mintea ta că pentru unii formiști împreunarea dintre soți este diabolică. Eu cred că mai degrabă mintea ta sectară, care își caută ”scuze” pentru libertinajul împreunării dintre soți, vede în împreunarea binecuvântată de Dumnezeu ceva dibolic, iar abstinența ceva imposibil.
tu esti cel ce promoveaza o casnicie calugareasa aici pe forum. Nu cred ca abstinenta e ceva imposibil dar ramane lalatitudinea fiecaruia daca doreste sa tina asa ceva sau nu (referitor la abstinenta)

stefan florin 02.01.2013 22:15:26

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492404)
Dacă nu are importanță ce rost are mai vorbim? Oricum vorbesc cu pereții. :71:

nu ocoli raspunsul la intrebarea mea. CUM SE POT INMULTI OAMENII PRIN CUVANT?

Laura19 02.01.2013 22:49:29

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492431)
CUM SE POT INMULTI OAMENII PRIN CUVANT?

...Dumnezeu!

stefan florin 02.01.2013 23:00:49

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 492438)
...Dumnezeu!

multumesc de raspuns. M-ai "lamurit" pe deplin. Veniti cu idei fantastice iar atunci cand vi se cere explicatii veniti cu un SINGUR raspuns: Dumnezeu stie

ovidiu b. 02.01.2013 23:11:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492430)
tu esti cel ce promoveaza o casnicie calugareasa aici pe forum. Nu cred ca abstinenta e ceva imposibil dar ramane lalatitudinea fiecaruia daca doreste sa tina asa ceva sau nu (referitor la abstinenta)

Tu chiar reușești să faci diferența? Sunt convins că ai înțeles, căci ți s-a explicat destul de clar, dar sectarismul din tine nu te lasă, te dă gol. Eu nu promovez nimic, nu sunt invenții de ale mele, așa cum tu crezi. Creștinismul ortodox promovează nașterea de prunci și nicidecum prostituția/desfrânarea în cadrul familiei. Că tu vrei să promovezi plăcerea împreunării evitând rostul acetui instinct, e o altă mâncare de pește. Dar te rog nu le amesteca.

ovidiu b. 02.01.2013 23:16:32

Citat:

nu ocoli raspunsul la intrebarea mea.

Sper că nu mă pui să îți număr câte întrebări ai ocolit tu, căci am să fac noapte albă. :71:

Citat:

CUM SE POT INMULTI OAMENII PRIN CUVANT?

Ți s-a răspuns, cred că de cel implicat direct în această discuție.

Mihnea Dragomir 03.01.2013 00:24:35

Pe ce se bazeaza parerea ca Adam si Eva s-ar fi inmultit altfel decat prin copulare genitala ? Argumentati.

MihaiG 03.01.2013 00:38:38

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 492460)
Pe ce se bazeaza parerea ca Adam si Eva s-ar fi inmultit altfel decat prin copulare genitala ? Argumentati.

Eu aș zice că pe niște nevroze provocate de refularea pulsiunilor sexuale, nesatisfăcute în speță.

Nu știu dacă am nimerit 100% terminologia de specialitate, dar în termeni mai lumești s-ar traduce așa: "strugurii sunt acri".

Mihnea Dragomir 03.01.2013 01:02:17

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 492463)
Eu aș zice că pe niște nevroze provocate de refularea pulsiunilor sexuale, nesatisfăcute în speță.

Nu știu dacă am nimerit 100% terminologia de specialitate, (...)

Ati nimerit in plin terminologia de specialitate.
Poate mai putin chestia cu "in speta" ?

celestial_pottery 03.01.2013 01:21:24

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 492469)
Ati nimerit in plin terminologia de specialitate.
Poate mai putin chestia cu "in speta" ?

La multi ani tuturor! Tare de tot! Fratele Mihai e avocat, si tot a nimerit perfect cauza misticismului desexualizant a unora, cu atat mai mult fratele Mihnea, medic. Amandoi au o pozitie de bun-simt elementar, as zice.
....Colonia Terrana I, anno Domini 2035: Marele Preot al Zeului Asexuat a finisat pregatirile pentru inginerarea genetica a clonelor sale, aflate pe moment in staza, spre a deveni hermafroditi autofecundanti.
Acum, serios, fanaticii religiosi sexocizi si abstinentolatri ar fi capabili, in ipoteza foarte sefeista de altfel, ca se va ajunge la orori gen clonare, autofecundare,etc. la oameni, sa le sustina, ca doar nu implica pacatosenia aia de unire cu necuratele alea de femei, nu?
Inaltul Anania, Dumnezeu sa il odihneasca, a caracterizat foarte clar dementa clonarii umane: "persoanele" rezultate din asa o "cuminte" metoda nu ar fi decit monstri de laborator, nu oameni pasibili de mantuire si viata imbisericita.
Coleg Ovidiu, femeile sunt bune doar de cuve axolotl, asa-i? Cum sa ne placa fiintele alea profitoare si plangacioase, din care curge sange odata pe luna?! Zic unii ca sefeul e de la dr..., dar uite exact sentimentul care poate naste un "Bene Tleilax" real (cititi Dune, ca sa nu ziceti ca scriu eu literatura pe aici).

MihaiG 03.01.2013 01:37:01

Și l-a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; bărbat și femeie i-a făcut.

Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: „Creșteți și înmulțiți-vă și umpleți pământul și supuneți-l!

Și totuși, în ciuda evidenței scripturale, mai răsare câte un frustrat care numește actul sexual intramarital și descris procreației "necurățenie".

celestial_pottery 03.01.2013 01:42:57

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 492479)
Și l-a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; bărbat și femeie i-a făcut.

Exact, Mihai! Alo, liderii sectei "Moarte Sexualitatii"? Voi cititi Sfinta Scriptura? Ah da, utasem: doar sectarii citesc Biblia. Mai rau: sectari obsedati secsual. Sunt cel putin trei de S in aceste trei cuvinte, deci trei de sase. Dupa (prea) mult (gand la) sex, vine o musca modificata genetic, si iti baga un cip in nas, odata cu larvele. Nasol, domnilor. Propun un guvern de tehnocrati, fromat din membrii sectei scopitilor. Deasemenea, deportarea intr-o alta tara a tuturor femeilor si cuplurilor proaspat casatorite, care isi pierd vremea facand chestii groaznice noaptea in pat, si mai ne si duc in ispita! Brrrrrrr!!!!! Sa nu fie!

celestial_pottery 03.01.2013 01:48:12

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 492479)

Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: „Creșteți și înmulțiți-vă și umpleți pământul și supuneți-l!

Și totuși, în ciuda evidenței scripturale, mai răsare câte un frustrat care numește actul sexual intramarital și descris procreației "necurățenie".

Eu gasesc acest gen de atitudine a unora un soi de coprolatrie mistica. Ma insel?
Cand ma gandesc ca in binecuvantatele societati traditionale, nu-asa-demult-defuncte, ofensarea mamei unui barbat se putea solda cu o moarte brusca si violenta a ofensatorului, ma cuprinde melancolia. Acum, unii or fi zicand, mental, cand discuta, cine stie, de mama lui X sau Z "necurata aia de cuva ambulanta cu ovule, aka mama aluia". Sau, de ce nu, de propria mama. In fond, vorba lui Napoleon, "si mama si sora tot femei sunt", nu?
Mihai, cele mai bune trupe paramilitare ale partidelor/religiilor scelerat-extremiste sunt compuse din frustrati sexual. De la Hezbollah, Hamas, si Lupii Cenusii cetire. Q. E. D.
De exemplu, numitul Mehmet Ali Agca era un astfel de "normal".

stefan florin 03.01.2013 09:07:30

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492445)
Tu chiar reușești să faci diferența? Sunt convins că ai înțeles, căci ți s-a explicat destul de clar, dar sectarismul din tine nu te lasă, te dă gol. Eu nu promovez nimic, nu sunt invenții de ale mele, așa cum tu crezi. Creștinismul ortodox promovează nașterea de prunci și nicidecum prostituția/desfrânarea în cadrul familiei. Că tu vrei să promovezi plăcerea împreunării evitând rostul acetui instinct, e o altă mâncare de pește. Dar te rog nu le amesteca.

amice, nu ma lua DIN NOU cu "Sfintii parinti" ca NU tine. Arata-mi VERSETUL BIBLIC in care Hristos sau vreun apostol spune CLAR ceeea ce tu sustii aici pe forum

stefan florin 03.01.2013 09:09:36

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492446)
Ți s-a răspuns, cred că de cel implicat direct în această discuție.

si nu vrei sa ma luminezi din nou? Eu unul NU-MI ADUC AMINTE de raspunsul tau la acesta intrebare. In cazul in care ai raspuns si eu am uitat, imi cer scuze anticipat

ovidiu b. 03.01.2013 11:02:46

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492499)
amice, nu ma lua DIN NOU cu "Sfintii parinti" ca NU tine.

Păi amice, atunci înseamnă că nu împărtășim aceeși credință.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492499)
Arata-mi VERSETUL BIBLIC in care Hristos sau vreun apostol spune CLAR ceeea ce tu sustii aici pe forum

Poate dacă îmi dai și tu versetul unde spune "desfrânați, căutați plăcerea și numai plăcerea"! Apropo versete biblice ai primit, explicații la fel.

glykys 03.01.2013 11:47:36

Gasiti aici, printre citatele de la Sfintii Parinti, si trimiterile la cuvintele biblice in privinta desfranarii, pentru cine le cauta:
http://www.crestinortodox.ro/editori...rea-70065.html

Prima e Evrei, 13,4. lectura placuta!

ovidiu b. 03.01.2013 13:04:15

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 492543)
Gasiti aici, printre citatele de la Sfintii Parinti, si trimiterile la cuvintele biblice in privinta desfranarii, pentru cine le cauta:
http://www.crestinortodox.ro/editori...rea-70065.html

Prima e Evrei, 13,4. lectura placuta!

Mulțumim glykys. S-au citat Sfinți Părinți, la fel și din Biblie. Unii chiar nu vor să vadă.

DragosP 03.01.2013 13:08:09

Cine nu vrea amice? :39:

Dumitru73 03.01.2013 16:12:20

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492445)

vrei să spui că plăcerea impreunarii, conjugală desigur, este păcat? sau cadere?

ovidiu b. 03.01.2013 16:17:52

............

ovidiu b. 03.01.2013 16:20:37

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 492576)
vrei să spui că plăcerea impreunarii, conjugală desigur, este păcat? sau cadere?

Da, doar căutarea plăcerii, evitând rostul instinctului.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:41:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.