![]() |
Citat:
|
Problema e ca tinerea mintii in iad vine in contradictie cu ideea protestanta ca daca te rogi Duhul te va calauzi in intelegerea scripturii ceea ce presupune din start o ispitire. Si rezultatul se vede in numarul bisericilor infiintate in urma aplicarii acestei idei.:71:
|
Citat:
"Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Mat.22:29) |
Citat:
|
Citat:
De aceea punem pret pe Cuvantul Lui. "Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvantul Tau este adevarul." (Ioan.17:17) In ceea ce priveste afirmatia care ne-a "scuturat" putin am convingerea ca am aprobarea tuturor celor ce se sprijina pe Cuvantul Domnului, fie el penticostal, adventist, baptist etc. Dar pentru ca da bine, postulez si eu ceva: "Azi cu mintea in iad, maine cu totul..." |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Iisus Hristos a fost dus de Duhul în pustie ca să fie ispitit de diavol (Matei 4.1, Marcu 1.12, Luca 4.1).
Expresia „a tine mintea in iad” se refera (si) la indurarea vederii si apropierii diavolului si chinurile luptei contra lor. „A tine mintea in iad” nu se refera la a cauta prezenta demonilor, de a te expune lucrarii lor rauvoitoare, ci e vorba de fapte pe care credinciosul le intalneste in urcusul sau duhovnicesc spre Dumnezeu si pe care trebuie sa le infrunte atunci cand i se infatiseaza, dar pe care nu trebuie sa le provoace, cu atat mai mult cu cat demonii si lucrarea lor sunt intotdeauna prezentate de parinti in scrierile staretului Siluan insusi drept obstacole in intalnirea lui Dumnezeu. Explicatia detaliata a formulei aici: http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...dui-68503.html |
Citat:
"La fel, sunt ereziile Biblic-Evanghelice, care „depersonalizează” pe HRISTOS și-L reduc la CUVÂNTUL Său Scripturistic. Neo-protestanții, care cultivă un creștinism doar Biblic, se întrec să se declare „adevărații” deținători ai Revelației. Deopotrivă, mai sunt ereziile Eclesiologice, care „desființează” Tainele Bisericii HRISTICE, printr-un complex de „harisme indviduale”. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=604 |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:52:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.