![]() |
Citat:
"Dar în zadar Mă cinstesc, învățând învățături care sunt porunci omenești." (Marcu 7,7) |
da...
In cazul asta ai toate sansele sa ajungi -ba chiar sa-l depasest-i pe Placinta jr.
|
Trices, nu te-au retras ai tăi că, uite, ai obosit prietene, de-atâta repetat argumente de șuetă în supermarket.
Mai ia o pauză, du-te pe la catolici, poate la ei ține toată sofistica asta pseudobiblică pe care o prestezi aci. |
Citat:
|
Atata zarva pentru ce....pentru orgolii umane si pentru ca fiecare crede ca detine adevarul absolut.Acel adevar absolut nu il detine nici un muritor si nici nu l-a detinut vreodata,ortodox,catolic,protestant etc,el se afla la Dumnezeu si atat!
Atatea dispute,jigniri,pentru simplul motiv ca nici unul din cei care se contreaza la subiecte de acest gen nu e capabil pur si simplu sa RESPECTE,chiar daca nu aproba,punctul de vedere al celuilalt si sa nu mai incerce sa si-l impuna cu orice pret pe al lui. Pe Dumnezeu il poti gasi in absolut orice element din acest univers si in noi insine,iar El ne vorbeste prin tot ce ne inconjoara,de la o floare,la paduri,animale,oameni,stele...daca unii simt ca asa se pot apropia mai mult,rugandu-se unor entitati inalte precum sfintii,ingerii,care este problema?Daca altul crede ca icoanele nu sunt potrivite sufletului sau si prefera niste lucruri mai simple,iarasi este alegerea lui!Importanta este comunicarea cu divinitatea,mai presus de orice,insa cred ca unii inceteaza sa mai vada padurea de copaci... |
Citat:
|
Citat:
|
Spune-mi si mie de ce crezi tu, ca religia ta e cea dreapta, si ar fi frumos s-o mentionezi aici care e, cateva argumente te rog.
Citat:
|
Citat:
Și ca să răspund întrebării tale [nepuse], sunt de confesiune adventist de ziua a șaptea. |
as vrea sa te rog ceva, daca tu spui ca e religia dreapta, adu-ne argumente din biblie, unde sa scrie clar ca e religia dreapta.
Citat:
|
La calendarele crestin ortodoxe exista si cate o icoana. Dupa ce trece anul si schimbam calendarul ce se face cu icoana? se arunca impreuna cu calendarul? se pastreaza?
Cu iconitele pe hartie simpla sau plasticate primite de-a lungul timpului ce se face? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Și-apoi Trices, dacă sunteți voi atât de literaliști și urmați întocmai învățăturile Scripturii, de ce nu trăiți ca în Faptele Apostolilor, să vă vindeți proprietățile și să trăiți la comun? Sau de ce nu urmați toată Legea lui Moise, nu doar ce vă convine? De ce nu vă tăiați împrejur? După ce răspunzi consistent la aceste întrebări, începem să avem un start comun în polemica despre icoane , si discutăm despre ele pană dimineață. |
aici vb de ortodoxie si adventism. si ti-am pus o intrebare la care te-am rugat frumos sa-mi raspunzi. tu sustii, ca religia ta -adventism- e cea dreapta, adu-mi argumente din biblie unde scrie clar asta. cred ca scrie destul de clar la profilul meu.
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Prietene Trices
Deși n-am dormit de 36 de ore o să încerc să mă concentrez pe claritate, întrucât observ că una scriu aici și tu alta înțelegi, de parca am vorbi limbi diferite. Eu nu opun Biserica Scripturilor, e aiuritoare interpretarea asta. Faptul pe care-l afirm, nu eu ci Biserica Apostolică Nedespărțită, este că Scripturile sunt lucrarea Bisericii sub inspirația Duhului Sfânt. Prin urmare vorbim de o ierarhie că la Cinzecime Domnul a instituit Biserica nu a lansat o colecție de scrieri. Până la validarea Bisericii, scrierile pe care astăzi le cunoaștem sub numele de Biblie sau Sfânta Scriptură erau niște scrisori, istorisiri, profeții care circulau în popor în variante diverse, copiate și răscopiate, unde să mai punem că împreună cu ele circulau o mulțime de alte scrieri contaminate cu exagerări, mistificări, distorsionări și care au fost lăsate pe dinafara canonului scripturistic. Am făcut aceast excurs pentru a arăta că aceiași Biserică sub inspirație divină, a născut și icoana, căreia i-a stabilit canoane ca să nu derapeze în idolatrie. Din păcate, observ că discursul detractorilor icoanei nu se ridică deasupra clișeelor primului iconoclasm, zdrobite nu numai sinodal dar și prin argumente cu un înalt conținut teologic de către personalități de anvergura Sf. Teodor Studitul sau Sf. Ioan Damaschin. Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Unde poruncește cuiva să scrie un text pe care creștinii de mai târziu să-l ia ca literă de lege și principal reper de identificare a dreptei credințe???? Le primim în Biserică pe toate, prin credință! Trebuie lăsat Mângâietorul să chivernisească în lume, până în eshaton , uriașele daruri duhovnicești agonisite pentru om de către Mântuitorul nostru. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
[COLOR=#000000][SIZE=5]Observând oamenii mai cu atenție, am aflat că spirite sectare se găsesc oriunde, în toate activitățile omenești; se găsesc sectari (cârcotași) pe marginea oricărei gândiri omenești, nu numai în religie; se găsesc spirite sectare rozând chiar la temeliile ierarhiei. [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=5]E clar că spiritele sectare, mentalitățile înguste, unilateralitățile de orice fel sunt spirite anarhice, sortite până la fărâmițarea lor până la absurd. Sectarismul se explică prin sine, dar nu și-l poate explica cel ce pătimește de el. Adică cel căzut în asemenea îngustimi, susține cu toată tăria că așa este "Adevărul" cum îl înțelege el, și nu admite o altă părere. Dacă prostul s-ar recunoaște prost, ar înceta de a mai fi ca atare și s-ar schimba în înțelept. Orișice spirit îngust, sectar, aduce minții și sufletului o neliniște, o tulburare, o barieră care stingherește libertatea sufletului, seninătatea sa superioară, suveranitatea credinței în conducerea preaînțeleaptă a Providenței, atât în directivele mari ale lumii, cât și în amănuntele vieții noastre. Ori de câte ori nu ții pasul cu Providența, ba din neștiință, ba din fixarea cu încăpățânare pe câteva idei omenești, totdeauna putem fi striviți, fără a avea vreun merit decât acela de a fi victimă a îngustimii noastre. [/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000][SIZE=5]Cine-i îngust la minte n-are leac nicăieri. Mulți sunt mai betegi la minte decât de alte boli fizice. Sunt oameni care reprezintă Providența, oameni providențiali, dar după o oarecare vreme se sectarizează (dau în nebunia sectarilor), se limitează la îngustimi, la câteva principii fixe, și vor cădea victimele acestor îngustimi. Și întâi trebuie să se spargă capul prost ca să vină cel cuminte (și cu minte). [/SIZE][/COLOR] |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Discuția noastră nu va avea nicio finalitate și nu ne schimba sau spori nici cunoașterea nici evlavia. Practicăm axiologii ireconciliabile. Eu nu voi renunța la credința Bisericii nici dacă ar veni un înger din cer să-mi spună că nu-i așa cum cred eu. Apoi îți dai seama, dragă Trices, cât de dispus sunt să primesc sofisme neoprotestante răsuflate. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
P.S. Plină de culoare caricatura aceea cu atitudinea noastră idolatră față de Scriptură, în care membri Asociației Zănaticilor Sectari își fac cruce și pupă de zor Biblia. Felicitări! |
Este cineva care picteaza icoane pe pietre de rau?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:10:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.