![]() |
Citat:
|
Citat:
Adica, pot sa cred varianta cu copacul care creste de 15m in 10 secunde dintr-o samanta, dar neantul..e putin cam mult :) |
Si despre datarea U-Pb care e betooon asa cum spunea cineva pe aici. :21:
"Here, using atom probe tomography, we document the effects of crystalâplastic deformation on atomic-scale elemental distributions in zircon revealing sub-micrometre-scale mechanisms of trace element mobility." http://www.nature.com/ncomms/2016/16...omms10490.html Cum adica poate sa scape ceva din zirconiul ala ? :21: |
Citat:
Ce l-ar opri pe Dumnezeu sa poata face un copac din nimic ? Asta in cazul in care crezi ca a facut universul din nimic. E mai greu de facut un copac ? Scrie undeva ca trebuie sa se supuna legilor create tot de El ? :) Samanta macar a creat-o din nimic ? :) |
Ma, dar Lazăr, de exemplu, cum o fi înviat?
|
Citat:
Să înțeleg că excluzi varianta: prima dată planta și apoi sămânța? |
Citat:
Repet, ca sa se inteleaga mai bine, in ortodoxie deja exista invatatura de credinta, e stabilita de mult, incluzand si talcuirea Sfintei Scripturi. Dezbaterea interpretare literala/figurata este doar in protestantism. |
Citat:
Si tu ar trebui sa faci la fel :) |
De ce ar trebui? :)
|
Citat:
|
Citat:
Tare greu e sa recunosti un adevar atat de evident.. :) |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar daca tii neaparat.. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu ar fi prima data... Citat:
|
Eu tot nu inteleg ce confirmari practice ai vrea : Uite cum a aparut universul instant. Uite cum a inviat Lazar. Uite cum poate sa apara un pom din neant. :1:
Daca le-am avea nu am mai vorbi despre minuni ca le-am intelege la fel cum intelegem si de ce fulgera sau de ce e mai frig noaptea si mai cald ziua. |
Citat:
|
Citat:
De ce naiba va concediati logica de dragul evlaviei?! |
Citat:
|
Pai analogia e cam aiurea pentru ca inca nu a facut nimeni un univers. Nici nu a trezit vreun mort la viata dupa 3 zile, timp in care trupul aceluia se imputise. :p
Ce e greu de inteles - El a spus si s-au facut - a poruncit si s-au zidit. Cum ? A acordat asa de fin explozia initiala incat a reiesit un raport exact intre barioni si protoni, fapt care a permis aparitia Hidrogenului si Heliului prin nucleosinteza. De aici totul e floare la ureche. :24: Sau a facut toate exact asa cum sunt. A spus sa fie pamant si a aparut Pamantul. A spus sa fie Soare, Luna, galaxii samd si au aparut toate astea fara sa mai fie nevoie de nici un acord fin si de nici o nucleosinteza. :71: |
Citat:
E inutil sa stresezi creierul cand e putin si chinuit deja :) De asta a fost si Geneza scrisa ca atare. Sa fie inteleasa de la cretin in sus. Iti dai seama daca era un curs de fizica, biologie, chimie, etc. Era data la gunoi si Moise considerat nebun :) De asta au fost si doar 10 porunci. Si asa oamenii se pierd de pe la primele 3 :)) |
Uite eu daca dau acum drumul unui joc pe PC ( sa-i spunem Freelancer ) vad acolo un univers intreg construit exact asa. Unul a spus sa fie o planeta la coordonatele x, y ,z. Si a aparut o planeta, nu a fost nevoie de nici o nucleosinteza.
Si pentru ca-s destept pot sa fac si minuni. Pot face sa apara o nava din neant cu ajutorul unor scripturi ( cu s mic :) ). Pacat ca nu e nimeni acolo sa observe lucrul asta. Aia pare mai greu de facut - sa creem fiinte care au constiinta proprie dar nu-i nimic, se lucreaza la asta. In definitiv daca iti arata cineva un celular acum 100 de ani ai fi spus ca e o minune. :21: |
Citat:
|
Noi știm, unii refuză să afle. :)
|
Citat:
Iti dai seama ca se duce Hristos in fata mormantului lui Lazar si nu aduce cine stie ce aparate, celulare de alea de acum 100 de ani ci II SPUNE: Lazare vino afara !. Si ala iese afara. Asa cum unii zic ca ar fi spus altadata - Sa fie lumina ! E sigur vorba de o chestie fizica la mijloc. |
Citat:
|
Normal ca este ceva fizic, doar a iesit un Lazar in trup cu celule (din nou) functionale nu o animatie pe calculator :)
|
Pai e clar ca intr-o suta de ani o sa mearga unii la cimitir si o sa-i scoale pe aia din morminte in felul asta. :21:
Tu nu intelegi ca e posibil ca sa spun asa ca Dumnezeu sa ruleze scripturi, dar ca alea nu fac parte din legile acestui univers ci sunt exceptii de la regulile stabilite deja. Doar El le poate inventa si rula atunci cand binevoieste. |
Citat:
Citat:
Tare greu e sa accepti propria ignoranta :) |
Ad hominem... :))
|
Uite vezi, si tie ti-e greu, o iei ca pe o ofensa ceea ce e o realitate a fiecarui om :))
|
Deci ca sa inteleg - exista o lege a universului care face ca trupurile care put sa revina la viata. Si o alta care face ca apa sa se transforme in vin. Si asa mai departe. Inca nu le-a descoperit nimeni dar sa crezi ca nu exista asemenea legi inseamna ca esti ignorant. :rolleyes:
|
Citat:
Exista un mecanism de ordin fizic prin care trupul fizic revine la viata si un mecanism fizic princare apa fizica se transforma intr-un vin fizic :) Asa cum exista un mecanism fizic prin care gandul tau non-fizic de a bea un pahar cu apa se transforma intr-un gest fizic de a duce paharul la gura :) |
Citat:
|
Pai ce rost are sa crezi ca ar fi nevoie de un mecanism fizic cand il putea salva pe Lazar pe o disketa atunci cand traia si il reincarca atunci cand l-a strigat ? :24:
Sau inlocuia pur si simplu apa cu vin ? Ti-am mai spus - viziunea asta e asa de gresita. E ca si cum am fi pe pilot automat si totul se supune legilor - te rogi si vine minunea. Dumnezeu nu mai participa deloc la treaba asta. Macar in cazul meu ar trebui sa-l indupleci sa ruleze scriptul. :p |
Citat:
Citat:
Sau sa schimbe traseul informatiei in creierul bautorilor astfel incat sa perceapa apa drept vin :) Citat:
Citat:
Ia da cu parerea, cat de 'automata" ti se pare treaba asta? " Iar Iisus, răspunzând, le-a zis: Adevărat grăiesc vouă: Dacă veți avea credință și nu vă veți îndoi, veți face nu numai ce s-a făcut cu smochinul, ci și muntelui acestuia de veți zice: Ridică-te și aruncă-te în mare, va fi așa." Citat:
|
Doamne acum e clar ca ai o viziune eretica. Dumnezeu muta muntele dupa ce le evalueaza credinta oamenilor. La fel cum face o minune printr-o icoana sau prin niste oase. Cand vrea si catre cine vrea. :71:
Dincolo de asta, din nou - discheta aia nu face parte din universul asta asa ca nu are rost sa vorbesti de ceva fizic. :p |
Citat:
Citat:
Citat:
Nu si fara ca omul saceara asta, implicit/explicit :) Citat:
|
Citat:
In schimb dincolo e vorba de o cooperare. Te asculta si baga sau nu discheta. Sau o baga atunci cand doreste fara sa-i ceri asta. :p |
Citat:
Literalmente vorbind...:) P.S. Am temerea ca ne poticnim aici de o deficienta de metoda. Adica se gandeste cam asa: in firul unor succesiuni cauzale, in inflatie genetista, de la un fir la un copac stufos ori de-a dreptul de-a lungul ori de-a naltul unui par nesfarsit. Dar poate fi viata abordata asa de simplist? Ce sa zic, poate o alta metoda de abordare a acestor chestiuni o fi mai fertila. De pilda, imi amintesc de-o carte in care Nae Ionescu propunea si folosea metoda zisa structuralism, sau cam asa ceva... E un simplu exemplu, cred ca mai pot fi gasite alternative. P.P.S. Literalist in unele, iar in altele nu. |
[quote=AlinB;614195]
Citat:
Citat:
Un gand nu se transforma (??) in fenomen fizic prin mecanisme ...fizice. Ci altfel. Daca se transforma... Dar nu se transforma, ci initiaza. O miscare intr-un plan al vietii (gandul inefabil si imponderabil) antreneaza o miscare corespondenta in alt plan (fizic, biofizic si biochimic). |
Citat:
Crezi ca e o metafora? sau un fapt petrecut aievea? Daca e cat se poate de "real" un astfel de fenomen, crezi ca el a avut loc in cadrele exclusive ale legilor fizice? ori, mai degraba, ca Cineva a facut posibile astfel de intamplari, "jonglind" cu legile fizice sau, poate suspendindu-le etc. Dar despre rapirea unor oameni in Duh, ce crezi: sunt tot mecanisme fizice? Sau, poate, experiente psihice mai ciudatele, asa?.... Sau cum or fi? Scorneli, basmiri, bazaconii?...... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:43:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.