![]() |
Citat:
În prealabil postat de vsovi http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif (asta este tristetzea pentru necredincioshi ca ei cred ca Adevarul este subiectiv, adica este doar parere personala, [COLOR=blue]ca defapt ei cred ca adevarul este nascocirea shtiintzifica plina de vicleshuguri shi speculatzii ce par farandoieli deci reale[/COLOR]) [COLOR=red](asta e parerea tuturo orbilor, ca ei shi-au deschis ochii shi ca atare ei vad adevaruri veshnice, care culmea, contravin Adevarului, deci e o inshelare in masa shi ferice cine va ramane credincios pana la sfarshit lui Dumnezeu, caci va avea parte de adevar shi lumina shi dreptate shi viatza lui nu va fi invartyoshata spre mocirla minciunii)[/COLOR]. Eu cred ca spusele tale nici nu prea mai au nevoie de comentariu [COLOR=blue](poi ce vrei sa insinuezi prin lipsa nevoii comentariului?)[/COLOR], sa judece fiecare, dar numai unul mic spre clarificare: Adica tu crezi ca eu si cei care credem ca pamantul de invarte in jurul soarelui suntem necredinciosi din cauza asta si nu credem in adevarul revelat prin Hristos? poi din pricina asta nu shtiu ce se poate intampla, din pricina minciunii spune dumneata ce se poate intampla, dar asha credeam shi eu ca shi voi, pana nu demult in explicatziile lui kepler shi galileo shi a tot felul de explicatzionishti shi acum tind sa cred ca se inselau shi sunt sigur ca se inshelau, shi pot sa afirm linishtit shi sa cred ca: "Totushi Soarele Rasare" deci toate din Cer se invart in jurul pamantului shi carmuiesc zilele shi noptzile spre vremi spre anotimpuri deci sunt semne spre vremi, deci iata ca daca nu credetzi in scripturi, nu inseamna ca suntentzi neaparat mai putzin credincioshi ci doar mai mult sau mai putzin ignorantzi, caci nu spre shtiintza ne-a chemat ci spre cunoashtere iar Cunoashterea lui Dumnezeu nu vine lesne ci in cautarea plinirii smereniei, iar cand vine cunoshtiintza, darul cunoshtintzei, atunci credinciosul o alunga de la sine pentru smerenie, caci a zis CLD: "nu shtitzi doar ca sa shtitzi ci ca sa plinitzi" caci cel ce shtie shi nu face este asemenea omului care in loc sa-shi zideasca el casa sa pe stanca shi-a zidit-o pe nisip, shi au dat apele in ea, a venit furtuna shi s-a risipit casa aceea... caci era zidita pe nisip... pe nisip-ul pacatelor... deci orbii nu sunt mai putzin credincioshi ci fie sunt ignorantzi fie nu au primit darul vederii asha cum primise orbul in sambata orbului ca sa o sarbatorim noi Duminica... o zi a invierii shi a soarelui ce rasare shi se invarte in jurul mantuirii omului... deci nu am vrut sa par trufash shi sa jignesc, dar soarele totushi Rasare! |
Citat:
Citat:
Nu asa faceau sfintii parinti, majoritatea lor respectau stiinta din vremea lor chiar daca o considerau inferioara adevaratei cunoasteri. Soarele rasare, da, dar din punctul nostru de vedere; nu al universului. Iar acest punct de vedere este important, asta nu neaga nimeni. |
Citat:
Sfantul Ignatie dupa care se inspirase parintele Serafim Rose a zis ca omul a fost alungat in locuinta duhurilor cazute,ca trupul este rau si ca i-a fost dat sa il protejeze de duhuri cazute etc. Punctul asta de vedere e contrar cu ce zice Sfantul Maxim Marturisitorul,Sfantul Grigorie Palama,Sfantul Ioan Damaschinul. Eu nu inteleg cultul aiurea care se face parintelui Serafim Rose in Romania. Ar trebui sa fie inversa sa se faca parintelui Cleopa o mare publicitate care a fost cu adevarat un Sfant parinte si a carui invatatura e foarte ortodoxa. Parintele Cleopa nu a pomenit vreodata de parintele Serafim Rose. Da Sfantul Ignatie are abateri dogmatice foarte multe si a fost aspru criticat pe vremea sa pentru acele abateri de Sfantul Teofan Zavoratul. |
Poate sa se supere fratele Sherlock da parintele Serafim Rose si Sfantul Ignatie Briancianinov din punct de vedere dogmatic erau cam rataciti.
Au fost Sfinti ai BO care au avut puncte de vedere neconforme cu dogma Bisericii Ortodoxe si Biserica Ortodoxa ii cinsteste pentru viata lor ascetica,pentru smerenia lor,pentru rugaciunea lor si alte fapte bune dar nicidecum pentru teologia lor. (exemplu Didim cel orb.) Asa si cu Sfantul Ignatie care nicidecum nu e considerat mare teolog si nicidecum nu trebuie sa se puna prea mare baza pe teologia sa. |
Citat:
Dar nu pot sa spun de cei de care zici ca nu am citit. Alt exemplu este sf. Isaac Sirul care a sfarsit la monofiziti. Vorba bancului, noi nu pentru asta il stimam. (Era intrebare la Radio Erevan daca este adevarat ca Ceihovsky si Leonardo da Vinci au fost homosexuali. 'Noi raspundiem: daaa, dar noi nu pentru asta ii stimam' :-) sa ma iertati dar am santuri pe creier spre unele bancuri) In ceea ce priveste lumea rea, iar nu stiu ce zice sf. Ignatie, eu ziceam de lumea cazuta de care se zice, insa este o deossebire intre a spune ca lumea e cazuta si corupta de pacatul stramosesc si alta este de a zice ca e rea din fire, ca trupul e rau din fire deci. Nu este din fire, ci din cadere inclinat spre pacat. |
Pai pacatul stramosesc a afectat cel mai tare omul.
Animalele nu au fost vreodata create nemuritoare. Langa Sfintii Parinti animalele de prada deveneau la loc animale blande si isi pierdeau "instinctele" ucigase. Aici e una din erorile grave ale evolutionismului ca zice ca au fost nu stiu ce dinozauri care mancau alti dinozauri. Asa ceva este o absurditate. Oricum discutiile pe aceasta tema sunt contraindicate si risca sa produca o schisma in BO. A fi in Rai nu presupune a fi ignorant tocmai ca omul fiind in Rai stia mult mai multe decat stia dupa cadere. La ora actuala exista pericolul ca Terra sa fie distrusa de suprapopulare. Uimitor sau nu Sfantul Vasile cel Mare a zis ca oamenii nu trebuie sa se inmulteasca prea mult ca nu vor avea loc pe Pamant. Asta acum 1700 de ani. Deci are rost sa se vorbeasca despre interpretarea absurda ce se da acum la ce a zis Dumnezeu lui Adam si Eva inainte de cadere: "Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l stapaniti". Domnul nostru Iisus Hristos ne-a aratat despre inmultirea talantului. La aceasta se referea ce a zis Dumnezeu la inceput cu "va inmultiti". Era vorba de inmultirea talantului. Cat despre crestere tot Domnul nostru Iisus Hristos a aratat despre ce era vorba: era vorba de cresterea in comuniunea cu Dumnezeu pana a ajunge omul la indumnezeire. Cand a zis "umpleti pamantul" s-a referit la pamantul care sunt trupurile noastre.Pe acesta ne-a sfatuit sa il "umplem".Adica lucrand in sinergie cu Dumnezeu sa il umplem de harul Sfintei Treimi precum vedem la Maica Domnului si la alti mari Sfinti. Cand am umplut cu harul Sfintei Treimi acest trup abia atunci putem sa il si stapanim iar nu sa fim stapaniti de el. Domnul nostru Iisus Hristos niciodata nu a laudat pe cei care aveau multi copii ca si cum acesta ar fi un fapt deosebit si mai bine decat a avea putini. |
De aceea ne-a zis:
Cresteti si va inmultiti. Prin cresterea in comuniunea cu Dumnezeu se inmulteste talantul adica darurile Duhului Sfant si se umple pamantul trupurilor noastre cu harul Sfintei Treimi si un dar este a stapani pamantul trupurilor noastre dar si a stapani Terra precum Dumnezeu lumea. Oare Dumnezeu ne omoara pe noi spre a ne manca ca sa nu moara de foame? Oare ne jupoaie pieile spre a-si face imbracaminte din ele spre a nu muri de frig? Nicidecum. A stapani Terra precum Dumnezeu lumea implica printre altele a avea grija de plantele si animalele de pe Terra.Si normal si altele. |
poi draga Fani71
ceea ce am vrut sa zic, nu a fost ceva impotriva cunoashterii ori a shtiintzei, caci Dumnezeu este Cel ce shtie toate, pentru ca doar El le-a pus pe toate in rosturile lor, in slujirile lor, in drumurile lor, ca sa le dea Odihna Lui, sfintzenia Lui, lumina Lui, dragostea Lui... caci cu intzelepciune shi shtiintza shi pricepere shi buna randuiala le-a facut pe fiecare shi le-a daruit cu Har shi Talant... dar eu vroiam sa zic doar atat, chiar daca multzi spun ca sunt absurd: Shi totushi pamantul nu shade pe elefantzi iar Soarele shi Luna se invart in jurul Pamantului. Deci zilnic Soarele Rasare shi nu e doar o chestie de perspectiva ca sa zici ca rotindu-se pamantul in jurul soarelui ai doar falsa impresie. Nu. asha ca afirm si inchei: Shi totushi Soarele Rasare shi nu pamantul se invarte caci chiar daca nu sta pamantul pe 4 elefantzi el este pus de Dumnezeu ca Centru al Universului, ca loc de asternut al picioarelor lui Dumnezeu... iar Soarele este pus ca sa se invarteasca in jurul pamantului... caci pe pamant l-a pus Dumnezeu pe om, shi din pamant l-a facut, si a suflat suflarea lui de Viatza Cereasca... caci Cerul este locul unde salashluieshte Dumnezeu... Cerul cel Nou shi Pamantul cel Nou... care va lumina din credincioshii lui Dumnezeu... si totushi Soarele Rasare din Rasarit... iar pamantul, shi totushi pamantul nu se invarte, chiar daca sta inca suspendat in intuneric shi bezna... prin grija oamenilor de "stiintza"... caci shtiintza este a lui Dumnezeu. shi totushi Cerul shi Soarele shi Luna shi stelele se invart iar nu pamantul se invarte in jurul a ceva, deci exista un rasarit al Soarelui... caci pamantul este de jos, lenesh, static, iar Cerul este de sus, Harnic shi lucrator. |
dar sa vedetzi voi
sa vezi dumneata cand astazi, sper ca voi arata, de la Domnul taina lui Adam shi Eva, primii oameni goi, de ce au fost imbracatzi ei cu haina... de piele, atunci totzi vor cadea, infricoshatzi de moartea din carte, shi vor suspina, oale sparte, cu dor de-al Facerii dulce fior. Iar pamantul sta shi toate se mishca in jurul lui, in jurul pamantului, inaintea omului in dulceatza pomului. dar a cazut, shi-nfricoshat, toate le-a preschimbat prin pacat in lut. o, om nepriceput, care te-ai dat shi-ai faptuit ce-ai rumegat shi ai tot visat, cu raul sa fii amestecat, din zori pana la inserat. Te-ai daruit, te-ai biruit, shi ai iubit, shi-ai faptuit, un singur ticalos pacat. Pacat de moarte neuitat, uitat, shi consemnat in Carte. |
dar mai bine nu va spun,
ca sa nu te faci sapun, ca sa nu te faci argintzi, spalatorie de dintzi... ca sa nu te faci durere, ce in loc sa stranga miere, strange otrava shi fiere, caci albina are-un ac, o arma, asa shi noi, o albina cu matca, cu stup, shi nu un muscoi, un lup, mishunand ca viermele-n gunoi, ascuns sub pielea de moroi, ca o conshtiintza, de falnic tzantzaroi, sugand sange prin haine moi. Ce atzi ieshit un profet? un prooroc? e un jalnic poet, un jalnic filantrop, ce jeleshte al lutului strop. Creshtine bun, nu fi miop. |
azi 10 a 6-a 2009 va destainui o taina f mare:
Adam shi Eva erau din pamant facutzi, din lut, shi nu era apa sa fi udat pamantul caci inca nu daduse Domnul prima ploaie sa ude pamantul, deci era doar lut uscat, tzarana insetata, la suprafatza umezita, shi peste aceasta, peste tzarana peste care doar aburul sufla, peste aceasta creatura facuta cu mainile de Dumnezeu, peste Adam, in fatza primului om Domnul a suflat Suflare de viatza, shi astfel omul a devenit fiintza vie. Nu avea piele, piele de om, ci era tzarana, acoperita cu o induhovnicita apa, din aburul ce umezea pamantul la suprafatza, shi la interior shi la exterior, caci piele nu avea, iar carnea omului shi oasele shi coastele erau plamadite din tzarana modelata, erau oase shi carne cu oarecare transparentza, fara piele, vazandu-se tainic prin ele pana in miezul de om, miez de tzarana, de carne, miez insetat shi umezit de Duhul. Deci cand a luat din coasta lui Adam, Domnul a luat o coasta shi nu a lasat nimic in locul ei, deci in noi nu avem nimic moshtenit intre coaste caci daca Adam nu s-a trezit, nu l-a durut shi n-a simtzit, shi din ea a facut-o pe Eva, os din oasele lui shi carne din carnea lui, fireshte, a lui Adam caci cu bucurie a proorocit Adam cand a vazut-o pe Eva gasindu-shi-o pe potriva lui de ajutor, insfarshit. Apoi dupa ce au cazut in pacat, de au mancat din poamele pomului Binelui shi Raului, alegand moartea, necredintza, neascultarea, ei nu numai ca shi-au aflat greshala shi neascultarea de la poama pomului, dar o shi vedeau in ei crescand, caci piele nu aveau inca, shi o vedeau shi sfintzii ingeri, shi demonii shi dracii, caci ei cazusera-n abis, in absolut, din mandrie cand pe oameni i-a compromis, iar Adam shi Eva, din vinovatzie, vazandu-se mereu s-au acoperit, s-au ascuns, facandu-shi un foarte mare bine, caci il cunoshteau, acoperindu-shi rushinea, goliciunea, hula. Dar s-au ascuns chiar shi de Dumnezeu, shi la chemarea Lui au mintzit, s-au dezvinovatzit, s-au razvratit shi au stat ascunshi dupa natura caci unde sa ishi fi ascuns pacatul lor caci haine nu aveau shi nici piele de om. Deci ei shtiau ca se vede greshala lor, pentru ca ei inshishi o vedeau, caci ei inshishi shi-o cunoshteau unul altuia mereu, shi sufereau. De aceea, din mila, Domnul i-a imbracat cu haina din piele... pentru om, shi prin ea, pacatul lor nu se mai vedea, shi apoi mai tarziu Cain shtiind ca pacatul nu se mai vede prin pielea de om, l-a mintzit pe Dumnezeu ca nu shtia ce se intamplase cu fratele sau Abel crezand ca poate sa-L inshele ascunzand pacatul in sine, neshtiind sarmanul ca sangele fratelui sau Abel din pamant striga catre Dumnezeu, cerand dreptatea lui Dumnezeu, shi Domnul a facut dreptate, dand lui Cain sa poarte semnul uciderii fratelui sau. Deci iata pentru ce i-a imbracat Dumnezeu cu haine de piele, din dragoste, din mila, caci sufereu vazand unul in altul cat rau shi bine savarshesc, shi mai vedeau shi cum pacatul neascultarii placerii adica scaietzii cum infloresc shi cresc, caci se vedea prin apa clara prin pamantul ce erau, prin apa ce ii umezeau shi pe dinauntru shi pe dinafara shi pentru asta ei suferea shi iarashi sufereau shi plangeau pentru ca shi din Eden au fost scoshi afara ca sa-shi lucreze pamantul din care au fost luatzi, drept canon de pocaintza, drept credintza, drept nadejde spre inviere, spre mantuire, nu spre avere... Deci iata, cum pielea le-a fost data ca sa nu li se vada pacatul, vina, ce nu o mai puteau indura, caci fara piele, ca prin apa, tot ce in inima aveau, tot duhul li se vedea... shi pentru-aceea probabil Lucifer i-a urat de la inceput, caci prin om, banuiesc eu ca pacatele lui se vedeau cantr-o oglinda amara, oricat in "cer" satana i le ascundea acestui "astru" mishel devenit un fel de planeta intunecata data cu irisizmeurel... cam asta este parerea mea... ca dorind sa-shi ascunda minciuna ce prin om rasufla, se vedea, satana i-a impins spre pacate pe Adam shi Eva ca omul vina lui sa o ia asupra sa prin pacate, caci iata ca omul le savarshea iar dracul abea ca doar nishte sofisme facea, shi astfel sa-shi ascunda dorintza mandra ingerul cel inalt de veshnica nebuna marire a sa, caci in inima el hulea, din mandrie, caci se credea cineva. e simplu, nu-i asha? cam asha ceva mi-a venit a explica... acuma nu am pretentzia ca-i adevar, dar nici minciuna, ci doar ce este scris de la Dumnezeu exact ne poate explica fireshte daca Duhul ne va arata, candva, shi ne va deschide intzelegerea, shi-n taina inimii ne-o curatza, alungand vrajitoria minciunii lui satana. deci cam asha ceva s-a intamplat candva, la inceput, eu cam asha am priceput, sper ca n-am suparat pe cineva, cu umila, interpretarea de la Domnul... a mea. |
mai sus lipseshte o virgula importanta shi doua ghilimele:
"shi mai vedeau shi cum pacatul neascultarii, "placerii" adica scaietzii cum infloresc shi cresc," |
dar o taina shi mai mare este taina facerii lui Eva din coasta lui Adam... este una din cele mai frumoase shi mai profunde taine, o dar nimeni nu citeshte... shi daca nu cauta nu gaseshte... iar atunci cand bate, degeaba bate, ca n-are cartea cartzilor bine studiate shi cercetate... asha ca ce sa ii spui? deci ce sa ne spuna Cineva noua, care ne facem ca ploua?
|
Citat:
http://content9.flixster.com/questio...660963_std.jpg |
De ce un lucru inspirat de perfectiune este atat de neclar incat trebuie interpretat in duh? (ce-o mai fi insemnand si asta?)
De ce nu a spus D-zeu mai clar ce avea de spus? |
Citat:
Si pentru ca un text din asta e scris pentru toate epocile, deci are multe straturi de interpretare. In profunzime sta frumusestea si adevarul unui text, nu in subtirimea intelesului. Singurele texte cu un singur inteles sunt circularele de politie si declaratia de impozit. (dar lasa ca si alea..) Der altfel se poate vedea asta si la marii scriitori, du-te la biblioteca sa vezi cate volume de interpretari s-au scris deja pentru o piesa de Shakespeare. |
Citat:
Cum poate fi ceva inspirat de insusi Dzeu plin de greseli? De unde stii ce sa iei de bun? De unde stii ca trebuie sa iei ceva de bun? Stii ca sint destui care cred ca fiecare cuvint e pus acolo de Dzeu, ca nu e absolut nici o greseala in biblie? |
Citat:
|
dar revenind la pamant, maintreb cum de nu se observa ca Cerul shi Pamantul este facut dupa asemanarea lui Dumnezeu:
pe pamant este omul ca sa fie odihna Domnului, deci Pamantul sta shi nu se invarteshte deloc, iar Cerul, Soarele shi Luna shi stelele se invart dupa Pamant iar planetele dupa Soare se invart... asha ca shi Ingerii dupa Dumnezeu, caci slujesc lui Dumnezeu shi facand voia lui Dumnezeu slujesc omului ca omul sa fie o fiintza vie shi sa fie spre odihna omului in om, in omul de pe pamant, in omul Ceresc... deci este o mishcare simpla: pamantul sta in abis, in gol, in genune iar deasupra pamantului se invarte soarele shi luna in jurul pamantului shi in jurul soarelui se invart planetele shi Cerul tot se invarte in jurul Pamantului... caci asha a iubit Dumnezeu pe om ca sa fie podoaba cea mai de pretz a Creatziei, caci omul era sortit ca sa fie salash al lui Dumnezeu shi Dumnezeu sa se poata odihni in Creatzia Sa shi in omul pe care-l zidise la inceput... dar omul nu a dorit ci a ales ca sa pacatuiasca shi sa-l lepede pe Dumnezeu pentru om sau pentru duhul rau... |
Citat:
|
Citat:
Daca vrei intr-adevar sa afli niste raspunsuri, mai bine citeste o carte buna despre acest subiect (exegeza biblica, hermeneutica ortodoxa), de exemoplu Puterea cuvantului de p. John Breck. Astia 'destui' care citesc Biblia de parca ar fi cazut ca un bolovan din cer si pretind ca nu exista profunzime a textului nu ma impresioneaza. Nu asta e spiritul ortodox adevarat. Acestea fiind zise, Biblia este inspirata de sf. Duh insa El lucreaza prin oamani, deci ceva din cumtura si mentalitatea lor transpare. As mai zice doar ca insusi faptul ca in Biblie sunt cpontradictii arata ca este veridica, pt ca daca cioneva vrea sa contrafaca o scriere ca sa te convinga o va face cat mai 'perfecta'. Contrazicerile si inexactitatile cate sunt oglindesc faptul ca Duhul nu poate fi cuprins total in vorbe omenesti. Si as mai zice totusi si ca mi se pare meschin sa ne concentram pe ele si nu pe maretia si frumusetea si stralucirea textului ca intreg. |
Citat:
|
Citat:
Numai Dumnezeu este perfect si poate fi adorat. Unele sunt si false inecactitati. Nu stiu la care exact te referi. |
Citat:
Uite, nu ti se pare ciudat ca Sf.Paul nu stia ca Maria era fecioara cind l-a nascut pe Hristos? Sau crezi ca putea sa treaca peste un astfel de amanunt extrem de important pentru biserica de azi? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Ea privește pe Fiul Său, născut din sămânța lui David, în ce privește trupul, [SIZE=2]iar în ce privește duhul sfințeniei dovedit cu putere că este Fiul lui Dumnezeu[/SIZE] |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
[SIZE=2][COLOR=#ccccaa]46[/COLOR] Și pe la ceasul al nouălea, Isus a strigat cu glas tare: „Eli, Eli, Lama Sabactani?” adică: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?”[/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#ccccaa]47[/COLOR] Unii din cei ce stăteau acolo, când au auzit aceste vorbe, au zis: „Strigă pe Ilie!”[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#ccccaa]48[/COLOR] Și îndată, unul din ei a alergat de a luat un burete, l-a umplut cu oțet, l-a pus într-o trestie, și i-a dat să bea.[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#ccccaa]49[/COLOR] Dar ceilalți ziceau: „Lasă, să vedem dacă va veni Ilie să-L mântuiască.”[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#ccccaa]50[/COLOR] Isus a strigat iarăși cu glas tare, și Și-a dat duhul.[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#ccccaa]46[/COLOR] Isus a strigat cu glas tare: „Tată, în mâinile Tale Îmi încredințez duhul!” Și când a zis aceste vorbe Și-a dat duhul.[/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][COLOR=#ccccaa]28[/COLOR] După aceea Isus, care știa că acum totul s-a sfârșit, ca să împlinească Scriptura, a zis: „Mi-e sete.”[/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][COLOR=#ccccaa]29[/COLOR] Acolo era un vas plin cu oțet. Ostașii au pus într-o ramură de isop un burete plin cu oțet, și I l-au dus la gură.[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#ccccaa]30[/COLOR] Când a luat Isus oțetul, a zis: „S-a isprăvit!” Apoi și-a plecat capul, și Și-a dat duhul.[/SIZE] [SIZE=2]Ce intelegi prin revelatie, avind in vedere cele trei texte diferite prin care se descriu ultimele cuvinte ale lui Hristos pe cruce?[/SIZE] [SIZE=2]Sau le dam la o parte si spunem ca nu conteaza, important e ca a murit?[/SIZE] [SIZE=2]Ce baza poti pune pe un text relevat?[/SIZE][/SIZE] |
Citat:
În prealabil postat de topcat http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif Nu vreau sa vorbesc de chestiuni gen: de cite ori cinta un cocos, intr-o carte de doua ori si in alta de trei ori. Uite, nu ti se pare ciudat ca Sf.Paul nu stia ca Maria era fecioara cind l-a nascut pe Hristos? Sau crezi ca putea sa treaca peste un astfel de amanunt extrem de important pentru biserica de azi? Citat:
Adam a mancat o singura data din pom, Petru s-a lepadat o singura data de trei ori iar eu pacatosul ce se pocaieshte mitomaneshte mananc shi ma leapad zilnic fara de numar... din frica lipsei banilor shi pt slava oamenilor sau a dracilor sau cineshtie pentru ce aventuri shi barfe shi curiozitatzi... caci barfa este barfa de trecut, cobe de viitor shi autobarfa fariseica... ca doar nu este suficient sa recunoshti ca faci pacatele ci trebuie sa nu le mai faci, deci trebuie sa-tzi dai demisia din slujuba de a pofti pofta ochilor shi trufia vietzii ca sa-tzi strangi rasplata faptelor rele... trebuie sa nu le mai faci, sa nu mai munceshti ca un demon pentru kebab-i-lonul cel mare... caci peste hainele de piele ce sa ne mai puie ca sa nu mai suferim din pricina Haului? ne-a pus o camashutza alba shi o haina shi o randuiala a mantuirii, dar daca o lasam ca s-o manjim cu tina amestecata cu pacura atunci nu va fi cu mirare atunci cand vom lua foc de la cate un copac ce arde in padurea asta uscata prin care trecem acuma... caci parul este de acoperit pentru femeie, caci fiind sensibila, el, parul trebuie sa-i acopere ochii plini de lacrimi... ce izvorasc mereu din pricina scariotului razvratit shi plin de "vrednicie"... asha cum suntem mereu noi barbatuci-zi-lei de Astazi... caci cine iese din umilintza, intra intre avocatzii acuzarii shi nemultzumirii pentru ca se cred vrednici... sarmanii... mancatori de poame otravite... deci "cand va canta cocoshul de doua ori te-ai lepadat de Mine de trei ori" ceva de genul asta este scris, ca eu nu tzin minte.... de aia citez doar aproximativ din memoria mea aproximativa... caci e ca o placa stricata care strident repeta acelashi Cuvant in sperantza ca o sa-l shi faca cineva candva... eu... ar fi trebuit, caci altcineva e scutit shi la altceva e chemat... dar eu ma aflu-ntreaba shi rau l-am invatzat ca sa invetze el... shi astfel sa ajunga asha ca shi mine un invatzator, un carturar, un fariseu, un szmeu-meu-eu... beu, bou. |
[quote=topcat;149873]
"...... [SIZE=2][SIZE=2][COLOR=#ccccaa]28[/COLOR] După aceea Isus, care știa că acum totul s-a sfârșit, ca să împlinească Scriptura, a zis: „Mi-e sete.”[/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][COLOR=#ccccaa]29[/COLOR] Acolo era un vas plin cu oțet. Ostașii au pus într-o ramură de isop un burete plin cu oțet, și I l-au dus la gură.[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#ccccaa]30[/COLOR] Când a luat Isus oțetul, a zis: „S-a isprăvit!” Apoi și-a plecat capul, și Și-a dat duhul.[/SIZE] ..." [SIZE=2]Ce intelegi prin revelatie, avind in vedere cele trei texte diferite prin care se descriu ultimele cuvinte ale lui Hristos pe cruce?[/SIZE] [SIZE=2]Sau le dam la o parte si spunem ca nu conteaza, important e ca a murit?[/SIZE] [SIZE=2]Ce baza poti pune pe un text relevat?[/SIZE] poi cum isopul shi otzetul era ca n fel de drog ca sa nu mai simta, Hristos ne arata ca moartea duhovniceasca atunci survine, cu primul drog pe care-l luam in sperantza ca ne va ajuta ca sa uitam de pacatele savarshite shi de faptele rele shi faradelegile pe care le facem... deci e clar... drogul shi betzia sunt rele caci glasul Domnului nemincinos care a suferit pentru pacatele noastre atunci a marturisit moartea omului zicand "S-a ispravit!" dar in acelashi timp prin acelashi Cuvant l-a biruit pe satana, caci a rabdat pana la sfarshit in iubire de Dumnezeu shi aproape shi smerenie desavarshita... iar de atunci ne rabda mereu... dar candva fiecare va da socoteala de faptele sale, mai devreme sau mai tarziu... caci faptele noastre sunt rele... [/SIZE] |
Citat:
|
Citat:
La Marcu nu se spune oricum nimic despre nasterea lui Iisus, iar Ioan nu are o povestire de tip istoric. Nici el nu spune de nasterea Lui. Evangheliile se complecteaza, in general expertii in zilele noastre spun ca probabil un ecanghelist care acsris dupa altul stia ce scrisese acesta si se concentra la alte aspecte. Unul a scris mai mult pentru evrei, altul mai mult pentru neevrei, de ex. |
Citat:
Matei este o evanghelie a lepadarii de gLume shi urmarii lui Hristos oricat ai fi de prins in mrejele gLumii Marcu este o evanghelie a Pocaintzei lui Petru shi a smereniei Luca este o evanghelie a tamaduirii sufletului shi trupului' Ioan este o evangheliei a dragostei shi umilintzei shi tacerii ucenicului, a desavarshirii iar Cele doua Cartzi ale Biruintzei intru Hristos sunt Apocalipsa shi Cuvantul lui Dumnezeu dat prin cele 7 sfinte Trambitze ce vestesc judecata Domnului Domnilor... deci raspunsul este ca daca ai grija propriei mantuiri, nu trebie sa faci nimic fara suport scripturistic, fara sa vezi cum le-au trait sfintzii parintzi in purtarea umilintzei shi a crucii de la oameni, cum s-au pastrat in Traditzie randuielile mantuirii shi sfintele shi infricoshatoarele Taine shi cum itzi insufla Duhul Sfant ori cum marturiseshte Dumnezeu neprihanirea shi mantuirea prin mireasma sfintelor moashte, shi multe alte lucruri date de sus... ca sa ne nashtem din apa shi duh spre a birui pofta poftelor de apofti poftele gLumii cazand mereu in ispita mandriei shi lacomiei ca sa ne laudam ca suntem vrednici... vrednici... viceversa. |
Citat:
|
Citat:
Nu dupa mine, ci dupa istorie! |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:22:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.