![]() |
Citat:
Dacă tu crezi că amestecând adevărul cu minciuna iese până la urmă adevăr îți reamintesc (că tot pretinzi că te dai tare la matematici) că în logica matematică adevărat+fals dă întotdeauna fals. Așa că nu te mai repezi ca surdul cu capul în tobă să-i aperi pe eretici, dacă nu te pricepi și nici măcar nu-i cunoști. Cât despre Nicodimul Pucios, crede-mă pe cuvânt că n-a existat nici măcar o zi, e o invenție pucioșească 100%. N-ai decât să faci săpături, dacă nu mă crezi. |
224. „Fenomenul Pucioasa” văzut de artistul plastic Viorica Romașcu
224. „Fenomenul Pucioasa” văzut de artistul plastic Viorica Romașcu
Pe 9AM News a apărut la data de 18 Aprilie 2005 un scurt comentariu critic la adresa unei expoziții a artistului Marian Zidaru, intitulat „Expo - Noul Ierusalim” și semnat Viorica Romașcu. Este vorba, probabil, de ultima sau de una dintre ultimele expoziții în care Zidaru îi mai elogiază pe pucioși, înainte de uluitoarea sa despărțire de liderii lor malefici, cei care i-au dirijat din umbră viața și activitatea aproape douăzeci de ani. Reproducem acest articol, cu precizarea că observațiile inserate în paranteze aparțin comentatoarei articolului: Expo - Noul Ierusalim Prefigurarea unui altar ca microcosmos si catalizator al sacrului, focar al spiritualitatii progresive, sau al Bisericii Crestine, ca simbol al poporului lui Dumnezeu (Observația 1. Biserica Creștină este chiar poporul lui Dumnezeu, nu doar un simbol al lui. V.R. se lasă sedusă de incantația magică sugerată de pucioși că ei [și numai ei!] reprezintă „poporul lui Dumnezeu”, asemenea poporului Israel din vechime, și tocmai de aceea se și intitulează pe sine „Noul Israel” și „Noul Ierusalim”. Pucioșii sugerează că Biserica Ortodoxă istorică este doar un simbol și o precursoare a acestui „popor” al Noului Ierusalim și că acesta este singurul ales din veac pentru a fi călăuză și trâmbiță de mântuire pentru celelalte popoare, considerate inferioare din punct de vedere ideologic și vocațional), sunt cateva elemente localizate intr-un spatiu relativ permisiv pe care il poate oferi galeria ""Caminul artei"" din Bucuresti. Spre altar converg toate gesturile liturgice (Observația 2. Cu mențiunea că aceste gesturi trebuie să fie aparțină în mod obligatoriu unei persoane consacrate: preot sau episcop. Or, ceea ce V.R. pare că nu știe este că pucioșii au inventat o „preoție nouă” care nu are legitimitate apostolică, deoarece nu se face prin actul consacrat al hirotonirii. Eludarea acestei sfinte taine a Hirotoniei este acoperită de ei de o pretinsă „adumbrire” [nevăzută de nimeni] a Duhului Sfânt) iar biserica poate inlocui cuvantul ""Israel"" in comentariile crestine din Cantarea Cantarilor (Observația 3. Este ceea ce vor și pucioșii: să se legitimeze pe sine ca fiind „Noul Israel”, folosindu-se de asocieri mimetice, plagiate din cărțile Vechiului Testament. În acest sens, Cântarea Cântărilor e folosită de ei nu ca o profeție vechi-testamentară despre Biserica Universală, ci ca o nouă reinvestire a sacrului peste „Israelul român” de la Pucioasa, care astfel se va putea auto-intitula și el, cu îndrăzneală sporită, „Biserică”). In plus, o reactualizare a semnificatiei turnului, fixat in ""centrul lumii"" (Observația 4. V.R. sesizează cu acuitate setea neostoită a pucioșilor de a deveni „El Ombelico del Mondo”), devenit astfel un mit ascensorial, este si el un simbol repetativ in reprezentarea de fata. Fundatia ""Sf. Virginia"", ai caror mentori sunt Marian Zidaru si sotia sa (Observația 5. V.R. ilustrează perfect gradul de intoxicare cu minciună al românilor, indus de liderii pucioși de la Noul Ierusalim. Aceștia au reușit să se ascundă perfect în spatele celor doi artiști Marian și Victoria Zidaru, lăsându-i pe aceștia să scoată singuri castanele încinse în foc și să stea ca o pavăză în calea nemulțumirii creștinilor care ar fi să sesizeze ereziile pucioșilor. Adevărații mentori ai Fundației „Șf. Virginia” sunt liderii pucioși Mihaela și Nicușor, dar ei se ascund prin minciună, ca să poată să-și desfășoare în voie toate ereziile lor, fără a fi deranjați din exterior de reacțiile revoltate ale creștinilor autentici) , se doreste sa duca spre implinire prorocirea sfintei Virginia, care prin ea zice-se ca s-a rostit cuvantul lui Dumnezeu ce a indemnat la faurirea manastirii ""Noul Ierusalim"" de la Pucioasa. ACT RITUAL. Prin creatiile sale, Marian Zidaru vrea sa comita un act ritual, premergator definitivarii acestui spatiu sfant. Manastirea s-a construit in 1992, tocmai pentru a marca locul in care s-a facut auzit pentru prima oara cuvantul lui Dumnezeu (Observația 6. Fals! Acest loc este considerat de către pucioși a fi casa din satul Maluri a Verginicăi [între timp, dărâmată de o alunecare de pământ] Locul pe care se află biserica pucioșilor este un loc oarecare, dar care a putut fi însușit prin fraudă și fără prea mult efort de către liderii pucioși, la data când s-au hotărât ei să se desprindă în mod văzut de BOR) . Marele critic de arta Ervin Kesler este unul dintre cei mai rigurosi in a stabilii valorile autentice plastice romanesti (Observația 7. Fals! „Marele” Erwin Kessler s-a dovedit a fi destul de mic, într-o confruntare directă cu Sorin Dumitrescu, în care S.D. l-a demascat pe E.K. ca fiind agramat teologic, dar infatuat în a adula o artă a cărui mesaj subliminal nu este capabil să-l înțeleagă). Facand deschiderea oficiala a acestei expozitii poate constitui o marturie de seama a valorii de necontestat (Observația 8. Nu avea nevoie Marian Zidaru de „deschiderea lui E.K.” pentru a dovedi că are valoare artistică de necontestat. Valoarea sa rezidă în ceea ce a făcut cu mâinile sale, nu în discursurile bombastice ale unor critici/adulatori de profesie, care câștigă și ei o pâine albă dându-și cu părerea și dând din gură pe la expoziții despre munca altora) a lui Marian Zidaru. (Viorica Romascu) |
Citat:
Da, Adevărat + Fals = Fals numai în logica matematică, dar defapt, în realitate, acel +, acea cale de mijloc, înseamnă răbdare pe Cale și atunci la finalul clipei rabdate vom avea așa: Adevărat + Fals = Ade+ărat / [fals & fals & fals] Căci ți-am mai spus că matematica este o aberație, exact așa precum e afirmația ta că cică-i cunoști pe pucioși... da, i-ai cunoscut matematic, ai înghițit ''realitatea'' cu mintea ta și cu simțurile tale... și nu e greu să înghiți pilule, pilpilule, pilpilpilule dulci, și frumoase, exact așa de frumoase ca și oglinzile de ciocolată cubică învăluită în rochie de mireasă albă ca laptele și dulce ca mierea, adică ciocolată dată prin făinuță albă, din aia din care se frământă aluatul fariseilor și saducheilor savanți și aristocrați, mari lingviști. Deci ușor ai fost păcălită de cel rău că cică îl cunăști dumneata pe Dumnezeu... ori pe copiii și frații lui... nici ei nu se cunosc darmite dumneata. Deci acoperirea ereticilor și sectanților și păgânilor e firesc să-i acopăr din moment ce nu sunt mai bun ca ei cu niciunchip, dar a băga Adevărul sub obroc prin a respinge și alunga și minții despre prooroci asta e hulă împotriva Duhului sfânt care nu se va ierta niciodată... Sigur că mai scap și eu câte un huuu sau ce știu eu mai ce, o judecată sau că ar fi mințit sau că ar avea câte o problemă, un pai, o pată, dar măcar apoi îmi pare rău și sufăr... dar eu vorbeam de Amestecul proorociilor, dar la Alexandru, este tocmai un lucru ciudat, este un amestec ce pare învârtit de Dumnezeu căci iată din moment ce vorbește de o nouă evanghelie a lui Ioan Evanghelistul e clar că nu poate fi vorba de minciunile lui Jacob Lorber care a fost satanizat îndelung, după părerea mea, spre deosebire de Verginica, fiindcă ea a fost miluită și învățată îndelung de Însuși Dumnezeu. Deci pentru mine acest Jorber ce seamănă cu Marx sau Enghels este un fel de nou Mahomed... Iar cei 7 'patriarhi' din proorocia preotului Alexandru 'Macedon' am impresia că sunt cele 7 trâmbițe Apocaliptice, deoarece infailibilitatea lor nu este a lor ci a Cuvântului lui Dumnezeu, în sensul că este sigur mântuitor pentru cel ce ascultând se desăvârșește conform cu El. Dar problema apare în viceversare, căci deși mesajul este foarte dureros și tiranic și Adevărat oparecum, el este îmbrăcat într-un fluid dulce... exact cum scrie acolo la Apocalipsă, în gura ta e dulce ca mierea dar îți va amărâ pântecele... deci s-ar putea ca Alexandru preotul să fie 'îngerul cu cărticica'. Sau oricum mesajul lui are caracteristicile acele cărticele, ce a luat-o sf Ioan Teologul din mâna îngerului ce stătea cu un picior în mare și unul pe pământ. Deci întotdeauna voi apăra pe oricine, dar nu păcatul pe care-l săvârșesc eu însumi... și nu eu îi apăr că nu-s advocat ci îi apără Dumnezeu... Credința, Nădejdea și Dragostea... căci sfințenia Lui se traduce în iubirea ascultării de Dumnezeu și în iubirea nebiruită față de oameni... chiar dacă ei Îi sunt dușmani prin cerbicia, ceriadulia și poftele dorului păcatelor pentru prilejurile privilegiilor... Deci Domnul îi apără și eu nu fac altceva decât mă strădui să nu-L opresc ci să-L las ca să se manifeste. Deci eu nu apăr aici o cauză ci mi-am exprimat și-mi exprim Credința în Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu de pe poziția păcătosului mirean păcătos din poBor, nu din smerenie zic eu că sunt moșul tânăr putregaiul mâncav-ar Raiul, ci fiindcă sunt plin de patimi și pootoareoareoare...oare științifico-fantastică, așa ca o cafia savantă, dulce amară, servită de tanti grijania, ca să nu mă mai tem de ispisisikaa lui nenia cu ispisisikaa din lesă și eretele de pe umărul drept... și cu lupTopul în servieta diplomat. Așa ca șicutia de bomboane de ciocolată diplomat, pline cu lichior, și cu floricele pe cutie... trandafiri și flori de mure, murmure, adică ciulini, scai și mărăcini... Nu mai încerca să-ți sulimenizezi pledoaria crezând că am memorie scurtă... țiu minte, dar se pare că nu ceea ce trebuie, ci doar mi-e frică să nu mă înșeli ca să mă pot lăuda cu nebunia mea și să vorbesc în nebunie așa ca sf.Pavel despre Apostolii mincinoși... Deci să minți nu-i mare scofală și nici să fi sincer așa ca copiii, ci greu este de a păstra ca un foc la inimioară ''Taina Vorbei Celei Mari'', așa cum a păstrat Ciobănașul hulit de tine prin minciuni... păi isterizarea venea de la afacerile pe care le-au pus la cale unii ca să îmbine utilul cu plăcutul, și atât de mult l-au îmbinat până ce s-a uscat salcia de la buturugi. Iar salcia de acolo este un simbol sfânt. De ce s-a uscat? Fiindcă unii cutezau să... nu mai zic ca să nu mai judec, să nu mai osândesc... |
frată frată da brânza-i pă bani și noi doi suntem dușmani... și uite ce soluție ca să ieșim din dictatură a venit de la Tatăl, ca toate monedele gLumii să fie bătute în monedă de aur, așa cum zicea și Rugină cândva, marele economist. Atunci adio cu controlul bancherilor și dictatura lor asupra oamenilor, căci nu mai ai cum să manipulezi prin curs prin devalorizări, prin speculații, ci cât ai în traistă atâția cezari ai. Soluția de la Dumnezeu va fi adoptată căci altfel suntem la cheremul bunul plac al hazardului, iar hazardul nu e nici el chiar așa doar un hazard.
Deci degeaba tot îți zic eu soră dragă, fiindcă tu ești mereu frată dușmancă cu nasul lung și tot mai roșu... o fratată care te-ai molipsit de la roșu împărat. Deci dacă nu înveți să cânți așa și așa atunci e tot degeaba, adică degeaba. |
225. Liderii pucioși propovăduiesc sărăcia poporului român (I)
Partizanatul politic al liderilor pucioși, care susțin pe față, de ani de zile, cu entuziasm deșănțat regimul politic al lui Traian Băsescu (în general) și pe Marele Cârmaci (în special) își dă din nou în petic acum, când guvernul pregătește pentru omul de rând noi curbe de sacrificiu. În loc să taie în carne vie salariile nesimțite ale funcționarilor politici care stau ciorchine prin structurile ministerelor și organismele adiacente (agenții, oficii, regii sau cum s-or mai fi numind) actualul guvern se repede la beregata slujbașului de rând și a pensionarului, și așa sufocați de unele cheltuieli inevitabile (întreținere, impozite, taxe și alte angarale). Omul de rând se vede dintr-o dată în imposibilitate de a-și plăti medicamentele și a se hrăni corespunzător, în timp ce „aleșii poporului” și-au „tras” venituri de mii de euro din simbioza lor căpușistă cu statul. Și tocmai acum, colac peste pupăză, se trezesc și pucioșii să pună paie pe foc. Ei recomandă nici mai mult, nici mai puțin, rumânului scos din fire de insolența guvernanților, să rabde și să se învețe cu sărăcia. Lipsa banilor la cei mulți și săraci (care se traduce în lipsa medicamentelor, a hranei și a siguranței zilei de mâine) este anunțată ca un balsam binefăcător, căci e un prilej pentru poporul român de a-l descoperi și asculta pe „Dumnezeul” Pucioasei și a se mângâia cu promisiunile Lui schismatice: “O, grăiesc ție, neam român, să nu te necăjești că ești necăjit din pricina lipsei de bani sau de agoniseală pentru trai bun pe pământ, ci să te necăjești că n-ai pe Domnul de bucurie și de mângâiere a ta. O, cât te-am strigat, cât te-am strigat prin cuvântul Meu cel de azi ca să Mă auzi și să faci tu ascultare de cuvântul Meu, care vine pe nori la tine, țara Mea de azi! “ (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu la sărbătoarea nașterii sfintei Virginia” apărut la Pucioasa în data de 9 iunie 2010) Lipsește însă aici un îndemn și pentru cei puțini, adică cei care nu suferă nici de lipsă de bani și nici de “agoniseală pentru trai bun pe pământ”, adică aceia care au venituri de la stat de 2, 3 sau 4 mii de euro pe lună. Dar lipsește în primul rând un îndemn chiar pentru ei înșiși, știut că liderii pucioși, deși nu muncesc nimic, sunt întreținuți cu bani buni și cu agoniseli de către simpatizanți (dintre care, un oarecare Viorel P. îi pompează masiv cu bani furați de la cazinouri, unde V. P. este angajat ca intendent și supraveghetor general). Dar “Dumnezeul” Pucioasei e nehotărât. Nici el nu mai știe cu cine ține. Spre exemplu, acordul cu FMI este denunțat în mod voalat ca o afacere nerentabilă, potențial primejdioasă, prin care guvernul îi lasă pe români “pe mâini străine”: “Eu ți-am vestit cu dor și cu durere și cu bucurie și cu mângâiere că ești țara Mea cea de azi [...] Te-am învățat cu milă, tată, să nu te lași pe mâini străine cu viața ta, cu casa ta, cu ograda ta, cu durerea ta, cu avuția ta cea de la Mine sau cu lipsurile tale din pricina depărtării tale de Dumnezeu, o, și nu dai să asculți, tată! Glasul Meu, care grăiește peste tine, vine la tine din cer de la Dumnezeu, ca să fie Dumnezeu cu tine pe pământ și să te învețe din cer întru toate, dar tu nu te-ai deprins să Mă asculți și să-Mi urmezi povața. O, e primejdios aceasta.”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu la sărbătoarea nașterii sfintei Virginia” apărut la Pucioasa în data de 9 iunie 2010) Cică nu sărăcia îi paște pe bătrâni, pe copii și pe văduve, ci pericolul de a se obișnui cu băutura, cu tutunul și cu desfrânarea, pentru care le vor trebui tot mai mulți bani: “O, țara Mea de azi, vin la tine cuvânt și te rog, tată, să nu mai bei decât de la Mine, căci duhul rău a făcut băutură multă, străină de Dumnezeu, iar ea se numește păcat, și apoi boală grea, și te rog să alungi de pe vatra ta tutunul, ca să nu-l mai folosești ca păcat, că iată ce a făcut din el omul fărădelegii, și te-a îndemnat, tată, ca să cazi și în acest păcat și ca să nu mai semeni tu cu Dumnezeu, Care este fără de păcat! O, ferește-te de desfrânare, de orice fel de desfrânare, că pentru ea îți trebuie bani și putere rea și păcătoasă, și depărtare de Dumnezeu cere ea de la om! Stau și plâng cu Tatăl și cu sfinții, că numai păcat văd pe pământ, gata, gata să-l scufunde în adânc, și aștept să sfârșească omul cu păcatul, și dau să-l ajut dacă nu poate singur, că de la copil și până la bătrân nu mai poate sta nimeni fără de păcat peste viața lui, și simțurile omului cad mereu în păcat.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu la sărbătoarea nașterii sfintei Virginia” apărut la Pucioasa în data de 9 iunie 2010) |
225. Liderii pucioși propovăduiesc sărăcia poporului român
225. Liderii pucioși propovăduiesc sărăcia poporului român (II)
Jaful generalizat al țării, practicat cu insolență de 20 de ani încoace, distrugerile nesăbuite și risipa, incompetența guvernelor care s-au succedat unul după altul, iminența catastrofei financiare, toate acestea sunt cosmetizate dintr-un condei de către pucioși, care le prezintă ca “certare de la Dumnezeu”, pe care românii trebuie s-o primească cu stoicism și cu grumazul plecat în țărână. Soluția pe care ei o oferă românilor este supunerea necondiționată sub un regim politic nou, “teocrația pucioasă”, care promite că a venit vremea și a doua venire a lui Hristos a avut loc deja la Pucioasa, după cum era scris în Scripturi: “O, neam român, Eu voi birui omul și voi fi biruitor! O, nu te teme de suferința ta cea de la lipsuri, ci teme-te de suferința cea care vine peste tine de la păcat, tată! Adună-te lângă cuvântul Meu și vezi ce vrea el de la tine și ascultă-l pe el, căci gura Mea grăiește peste tine spre mântuirea ta și nu spre răul tău! Primește de la Dumnezeu certarea cea pentru tine, și nu ca de la om s-o primești, căci Eu nu vreau, tată, să cazi tu sub stăpânire la neamuri străine, care n-au alegerea ta, dar care știu de ea încă de la începutul tău cu Mine când Tatăl te-a dat Mie la nașterea Mea ca să fii a Mea la întoarcerea Mea spre sfârșit de timp, căci atunci când M-am înălțat la cer după patima Mea, cu care am plătit viața omului care vrea să aibă viață, îngerii au spus că iarăși va să vin, și acum împlinesc așa, căci a venit vremea, și toate arată că a venit, așa cum este scris.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu la sărbătoarea nașterii sfintei Virginia” apărut la Pucioasa în data de 9 iunie 2010) Poporul român nu trebuie să se mai revolte împotriva regimului actual (considerat a fi dacă nu bun, măcar acceptabil, căci oferă speranța unei “tranziții” către pucioșismul teocratic), ci să se învețe cu sărăcia. Iar dacă nu va asculta de “Dumnezeul” Pucios și nu va răbda toate câte vin peste el, va fi dat la o și mai mare certare: “Eu te îndemn spre liniște, neam român, și spre răbdare, tată. Învață-te cu sărăcia și cu puținul din toate, așa cum Îi place lui Dumnezeu să trăiești, căci viața cea plină de plăceri te smulge de sub ocrotirea Mea și te dă slugă la alt stăpân, stăpânitorul întunericului acestui veac, care are ca hrană duhul lumii. Eu, Domnul, te dau spre certare dacă nu dai să asculți povața Mea cea de viață, și te voi spăla frumos, căci ție îți trebuie cămășuță nouă, și trebuie să te speli pentru ea. Eu, Domnul, îți întăresc răbdarea și te învăț să înțelegi că toate câte vin peste tine sunt spre facerea ta cea de la Mine și sunt spre curățirea și spre învierea ta apoi, și bine îți va fi ție dacă vei asculta, dacă vei deschide Domnului când El bate să-I deschizi, o, țara Mea cea de azi! Cine are urechi de auzit, să audă cu ele ceea ce Duhul grăiește peste tine, o, neam român, iar celui ce aude, Eu îi voi da lui! Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu la sărbătoarea nașterii sfintei Virginia” apărut la Pucioasa în data de 9 iunie 2010) Liderii pucioși sunt prezentați ca fiind interfața dintre “Dumnezeul” Pucios și poporul pucios, iar în această calitate ei sunt infailibili. Greșelile care eventual mai apar în poporul pucios le aparțin exclusiv supușilor, cotați ca fiind “fii necrescuți și greșiți”: “O, poporul Meu, le-am spus celor ce-ți dau de la Mine cuvântul Meu, că mic și umilit să fii, înseamnă să crezi cum spune altul pentru tine sau despre tine cum ești, și nu cum spui tu sau știi sau vezi, și atunci ești ceea ce vrea Dumnezeu, Care vine spre tine cum știe El. Le spun celor necrescuți, celor încă semeți prin mintea și prin duhul lor, le spun despre cei ce Îmi stau porți între Mine și poporul Meu ca să vin cuvânt la popor, și le spun despre ei la toți care vin spre lucrarea Mea ca să fie cu ea, că Eu, Domnul, nu greșesc prin ei, dar ei greșesc prin voi, o, fiilor necrescuți, iar voi sunteți greșiți, și iată câtă depărtare între Mine și voi! Iar între Mine și voi îi am pe ei, fiilor, ca să puteți voi fi aproape sau departe de Mine cu cele din voi sau de la voi.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu la sărbătoarea nașterii sfintei Virginia” apărut la Pucioasa în data de 9 iunie 2010) Liderii pucioși ar trebui să dea ei primii exemplu de sărăcie de bunăvoie, înainte de a o propovădui altora. Să renunțe la telefoanele mobile, la care vorbesc cu orele. Să renunțe la mașini scumpe în favoarea căruței sau a mersului pe jos care e mai sănătos. Să renunțe la privilegiul de a locui boierește, la separeu, legănându-și lenea la “legănuț”, ci să stea în chilii de rând, așa cum stau și supușii lor. Să nu mai mănânce altă mâncare și pe la alte mese decât mănâncă toată obștea. Să nu se mai bucure la bani nemunciți, primiți de-a moaca de la cei care fură de la alții. Să pună și ei osul la treabă, muncind cu mâinile lor ca apostolul Pavel, nu numai să dea “indicății” altora, ce și cum să muncească. Să fie tuturor slugă, așa cum spune Scriptura, și nu șefi despoți de care toți supușii tremură de li se leagă limba în gură. |
Nu are sens ca să mă contrazic și să mă cert cu voi, dar cu ocazia asta, cu ocazia tăirilor salariale și din pensii se poate vedea clar cine sunt populiștii, căci iată-i cum știu ei cine moare și cine nu, de parcă Duhul de Viață făcător ar purcede de la ei.
Măsurile lui Băsescu și Boc vin cu siguranță de la Dumnezeu, iar populiștii și antichriștii și dezbinatorii și distrugătorii statului român se erijează mereu în ''frontul salvării'' din criză, păi criza ei au creat-o de 20 de ani încoace căci Isărescu-Iliescu și Văcăroiu-Patriciu, Roman-Constantinescu și ceilalți acoliți sunt artizanii tuturor crizelor și devalorizărilor, viceversând situația acuma și scoțând pe Băsescu Boc vinovați de ceea ce au distrus ei. Păi Băsescu-Boc sunt la guvernare de 6 luni, iar ei de 20 de ani fără 6 luni. Deci dacă ești întreg la cap nu poți să susții că guvernul este autorul moral al crizei căci a fost dărâmat de partenerii de guvernare care din scop electoral au fugit în opoziție ca să aibă mai mare priză la public acuzările și hulele. Dar mă întreb cine ar fi tolerat un ministru de interne, vicepremier care însinuază și lansează oficial zvonul că partenerul de guvernare pregătește autocare pentru furtul alegerilor? Când s-a văzut că autocarele au fost pentru mitinguri perfect legale. Iar apoi s-au arătat jigniți când a fost dat afară Nică de la guvernare. Păi cine a distrus guvernul Boc I? Nu le-a dat timp să-și desemneze un om normal la cap? Au preferat să fure bani de la sănătate, agricultură, învățământ, tot ce s-a alocat din împrumuturile de la FNI s-au scurs prin mâinile lor căci restul ministerelor nu erau consumatoare de baini, și când li s-au terminat banii au fugit în opoziție făcând promisiuni pestre promisiuni că cică ne scapă ei de tiran și de ineficient sau de necredibil. Iar acum s-au aliat cu cei ce au vândut BCR-ul și au risipit 8% creștere economică ajungând la un deficit de 5%. Apoi au dărâmat guvernul ca să accelereze criza și să arunce totul pe Boc, iar acum fac la fel căci coaliția marilor privilegiați știe ce-i așteaptă, căci și lor li se pregătește recalcularea pensiilor nesimțite și micșorarea salariilor uriașe, și pentru a crea îndreptățire se folosesc de pensionari și massmedia care au tupeu lă scoată că guvernul e necredibil. Păi cine minte nonstop pe televiziuni ca să decredibilizeze guvernul și apoi tot ei, după ce a prins la fraieri vin să zică și să susțină că uite de ce nu poate că nu e credibil. Păi sigur că minciunile sunt credibile că de aia le coaseți voi cu ață albă plină de promisiuni. Iadul e pavat cu bune intenții și poleit și uns cu slănină calea ce duce la el... ca să aluncece fraierii mai bine. Dar cum de nu i-a durut 20 de ani pe nimeni de cei cu o pensie de sub 100 lei? Căci singurul Boc a luat această hotărâre ca să acorde pensia minimă de 350 de lei, și tot el ca să nu o scadă și nici salarul minim de 600 lei. Și iată-i acum pe toți cât circ și tamtam fac domniile lor că cică-i doare de pensionarii săraci cu pensii între 350 și 1000 de lei că o să li se scadă leafa cu maxim 150 de lei dar nu sub 350 lei. Să fim serioși că defapt lor le pasă doar ca să nu respecte voința poporului la referendum și să dărâme țara ca să facă și aici un stat chinezesc mason. Deci interesul nu este cel național sau pensionarii și cei cu venituri mici ci interesul lor este să dărâme guvernul și apoi împreună cu BNR vor să risipească banii din banca națională, căci s-au strâns destui, 31 miliarde Euro, căci ''băieții buni'', cei care au pus la cale împrumuturile României, de l-au fraierit pe Băsescu și pe Boc că ei țintesc inflația, defapt au capitalizat din împrumuturile de la FMI și UE, prin politica defectuasă a lui Isărescu-Iliescu, au capitalizat băncile comerciale strâine care și-au repatriat apoi banii pentru crizele lor, și astfel împrumuturile s-au volatilizat pentru alții căci statul s-a împrumutat pentru susținerea deficitului ce a crescut la 9% de la băncile comerciale pe dobândă triplă și așa a tot crescut deficitul pornit de Tăriceanu-Vosganian care a dat toți banii firmelor și pe campanii electorale la final de mandat risipind și banii luați pe BCR și producând un deficit și o datorie către firmele private de 5-6%. Iar acum bulgărele de zăpadă al salariilor și pensiilor la care se adaugă datoriile și plățile obligatorii către firmele cu creanțe crește tot mai mare. Și ''băieții buni'' prin moțiunea de cenzură vor să-l pună pe dulap deasupra copilului exact ca în povestea cu drobul de sare... căci dacă trece moțiunea reintrăm și în criză politică, și adio guvern, adio țară, pot veni să ne ocupe chinezii lui Ponta și masonii lui Antonescu. Iar voi domnișoarelor aliați-vă cu Vântu și cu Voiculescu și cu Gâdea-sectantul și strâniți răzvrătirea așa ca Mircea Badea că poate poate crapă țara pe la mijloc. Deci tăiați-vă craca, că doar asta știți, să distrugeți, așa cum v-a educat nenia cu ispisisikaa lui pentru cafiaua lui tanti grijania. Deci nu vă mai alarmați 'dragelor', că moțiunea sigur nu va trece, așa cred și sper să ne ajute Dumnezeu ca să nu mai apară trădători de neam și de țară, și apoi Boc va elimina pensiile și salariile nesimțite iar de la 1 ianuarie va da și legea salarizării unitare și lucrurile vor reintra pe făgașul normal. Și mai încolo România va emite monedă de aur, numită Cezarul, cu subunități echivalente cu prețul aurului pe piață și așa cum s-a proorocit de la Tatăl și se elimină toată minciuna asta cu țintirea inflației, și tot jocul acesta al băncilor și marii rechini financiari. Deci stați liniștiți și eventual rugați-vă pentru Boc și Băsescu ca să rabde minciunile și manipulările și criza burții și a burdeloqqqlulhulului celui rău și necredincios. |
Citat:
Daca Dumnezeul Pucioaseii va bate moneda de aur (numita Cezarul) cu subunitatile lui suflate cu aur si cu platina(cezarelul, cerzarita, cezariana; decidezarul, centicezarul si milicezarul), atunci se va implini proverbul: Muntii (motii) nostri aur poarta Noi cersim din poarta-n poarta. Si vom da cezarului de la Pucioasa ce este al lui (Cezarul si Cezariana) , iar lui Dumnezeu , ce este al lui Dumnezeu. Sio ne vom ruga si pentru Marinar, si pentru flota lui (acolo pe unde este), si pentru BoloBoc ca sa rabde chinurile focului iadului de pe pamant pe care ei il pregatesc si care-i asteapta. |
Citat:
Nu uita draga mea că proorocia despre monedele de aur și despre teocrație aparțin preotului Alexandru, așa că nu încurca voit lucrurile ca să-ți iasă minteresul... viclean. Iar eu nu sunt moț, ci de mai jos, dintre Crișul Negru și Someș. Moții sunt Ciorbea și Boc, singurii care s-au luat la trântă cu ''frontul salvării naționale''. Deci sunt niște eroi, amândoi, și cu Băsescu zece care-i și întrece căci a lăsat justiția să-și facă datoria și de acolo vine panica. Iar restul sunt niște fraieri ce înghit toate manevrele și minciunile și dezinformările și diversiunile lui nenia cu ispisisikaa, fiindcă voi, ca și ei nu vreți să credeți Adevărul, adică pe Cuvântul lui Dumnezeu și pe unsul său, pe Regele Mihai ci doar ceea ce iese din zațul bunicuței tanti grijania, căci vi se pare bine ce vă ghicește ea în zaț tot așa cum înainte credeați în ceea ce iese din ceainic după zicala ''Cianicule ceainicule ce mai scornicești'' căci pe vremea aia nu se putea ghici în nechezol. Deci Cezarul ca monedă de aur va apare până aproape de anul 2022, și cu ocazia asta fiecare va munci pentru banii lui fără teama că i se devalorizează economiile. Iar Teocrația este demult în vigoare, de când domnul Băsescu și premierul Boc ascultă sfaturile Domnului și au ieșit din populism și minciună, au condamnat comunismul și totalitarismul și participă din când în când la câte o sărbătoare sfântă. |
Citat:
Iar Teocratia nu este deloc in vigoare, atat timp cat Romania este republica. iar domnii Bocitu si Basitu o conduc. "și participă din când în când la câte o sărbătoare sfântă"? care o fi aceea? |
Citat:
Iar Teocrația se împlinește oridecâteori suveranul uns sau ales crede și plinește sfatul cel bun venit prin prooroci sau sfinți sau adunare sfântă, adunări cum sunt acelea de la marile sărbători naționale duhovnicești, pe la care i-am mai văzut participând atunci când au fost invitați. Deci degeaba pui cornițe la cuvântul proorocie (''proorocie'') căci prin asta nu devine ea falsă și mai ales aia e altă prorocie, făcută de preotul ortodox Alexandru venită de la Tatăl Ceresc. Probabil voi sunteți împotriva Duhului sfânt, Carele grăiește prin prooroci... că altfel nu-mi explic pentru ce respingeți voi proorocii și proorociile? O fi murit între timp Duhul Sfânt? Deci nu vă mai jucați cu proorociile că o să se aprindă și o să ardă scoarța pământului... nu din pricina voastră ci din pricina minciunilor lui antichrist și ale proorocului mincinos, proorocul ăla care te învață că nu-i bai dacă bei, urăști și fumezi, curvești, te lauzi și te mândrești... Deci nu vă mai jucați cu focul că o să udați caanapeaua... |
Citat:
Teocratia e altceva decat crezi tu. Pune mana si mai citeste. Proorociile nu trebuie crezute orbeste, caci in vremea din urma se vor ivi si s-au ivit deja multi prooroci mincinosi. Ma mir ca desi il consideri pe Alexandru "prooroc mincinos", totusi crezi prostia aceeea cu banii de aaur, unul de 100 grame, alturl de 10 grame, cu denumirea de "Caesar" si "decicezar". Dar nu e singura inadvertenta pe care ai sustinut-o pe acest Forum. Toti care au facut proorocii mincinoase - deci si puciosii tai, care ieri erau Regalisti, azi sunt Basinisti - sunt prooroci mincinosi. |
Citat:
Uite ce a făcut Carol al II-lea în '38 și ai să înțelegi ce înseamnă Teocrație. Și abea apoi mă trimite la citit... ceea ce nu ai specificat. Tu nu știi face deosebire între prooroci așa că aiurea tot îți dai cu părerea și se vede că nu știi deosebi și din faptul că zici că eu l-am făcut pe preotul Alexandru prooroc mincinos, când dacă ai fi citit ce am scris ai fi văzut că eu despre Jacob Lorber am zis că seamănă cu Marx sau Enghels și este asemenea lui Mahomed... dar proorocii mincinoși sunt cei ce vă învață să credeți că nu contează păcatele făcute împotriva proocilor și împotriva proorociilor, adică cum că nu contează dacă te lepezi de Cuvântul lui Dumnezeu, dacă bei, dacă fumezi, dacă desfrânezi, te semețești și dacă hulești... deci ăia sunt proorocii mincionoși care vă învață așa și cu care vă împrieteniți asemănându-vă și făcând ceea ce fac ei distrându-vă copios, adică mințind. Deci eu am susținut că ceea ce a scris preotul Alexandru este perfect valabil, căci de aia am și scris că soluția cu banul de aur numit Cezar este foarte valabilă pentru criza economică mondială ca să ieșim din dictatura bancară și teroarea deprecierilor din pricina profitorilor și speculatorilor pe curs și monedă. Deci orbește vă contraziceți voi cu Dumnezeu și cu voi înșivă căci pe mine mă persiflați... eu nu mă supăr dar voi o să suferiți amarnic, dacă o să tot intoxiacați, viceversând la nesfârșit Adevărul. Iar inadvertențe sunt în mintea celor superficiali, celor plini de nepăsare cu gândul, cu fapta, cu sentimentul, cu ascultarea și mai târziu, după ce or să cadă ei din cer, or să ajungă în iadul deznădejdii, căci nu iau aminte la prooroci și nici la proorocul Elisei pe care îl sărbătorim astăzi căci ei au lepădat Duhul Sfânt: ''' Ilie este ridicat la cer. Inceputul misiunii lui Elisei. 21-25. ... Iar Elisei a iesit la izvoarele apelor si a aruncat acolo sarea si a zis: "Asa graieste Domnul: - Eu am insanatosit aceste ape; de acum inainte nu va mai fi aici moarte si nici pamant sterp". Si sanatoase au ramas apele pana'n ziua de azi, dupa cuvantul pe care-l graise Elisei. De acolo s'a suit la Betel. Si'n timp ce urca drumul, niste copii au iesit din cetate si-si bateau joc de el, zicand: "Urca, chelule, urca!" (adică 'urcă spânule urcă!' dacă am traduce la timpul nostru în cazul nostru, dacă ați citit Harap Alb, sau știți judecata lui Solomon cu regina neagră acuzată de minciună sau cum mamele care nu se știa al cui e copilul) Iar el s'a intors cu fata spre ei si i-a vazut si i-a blestemat in numele Domnului. Si, iata, din padure au iesit doi ursi si au sfasiat dintre ei patruzeci si doi de copii. De acolo s'a dus pe muntele Carmel, iar de aici s'a intors in Samaria.''' Deci iată că voi cu siguranță, din păcate, nu vă cutremurați când susțineți despre cineva că este prooroc mincinos, probabil și Elisei pentru unii ca voi, tot prooroc mincinos este, că așa e pentru voi: Băsescu fiindcă e chel iar Boc fiindcă e prea mic, deci sunt necredibili ori sunt trimiși de spânul cel rău, pe când voi, voi batjocuriți cu folos și sunteți copiii unui prooroc nemincinos. ''Da'', și o să vă medalieze nenia iar tanti grijania o să vă servească cu o cafia neagră după care o să vă ghicească în zaț că o să scoateți cândva la plimbare ispisisika cia neagră a lui nenia de frica eretelui de pe umărul lui cel drept. Nu vă faceți iluzii, Adevărul și slava Lui Dumnezeu cândva se va vedea cu siguranță, căci este scris că ''oriceochi Îl va vedea și cei ce L-au străpuns''. Și atunci să vezi dumneata ce surprize-surprize și ce fețe-fețe or să facă unii... violet, firește. |
Citat:
Uite că n-a mai ajuns Mihai I la cârma țării! Uite că "Dumnezul" Pucioasei n-a mai făcut întorsătura! Uite că e mincinoasă "proorocia"! Mihai I, mai înțelept decât pucioșii, îl pregătește pentru tron pe Nicolae I. Are mai multe șanse. |
Citat:
În 1938, Regele Carol al II-lea a dizolvat partidele politice, a abolit constituția democratică din 1923 și a instaurat regimul de dictatură personală. Nici vorbă de teocrație sub Carol al II-lea. Mai citește, Vsovi, ți s-a dat un sfat folositor. |
226. „Dumnezeul” Pucioasei trage din nou spamuri pe internet pentru neamul român
În spiritul cunoscut al propagandei pro-Băsescu lansată de liderii pucioși de mai mulți ani încoace, noi spamuri poluează spațiul virtual, cu îndemnuri la sărăcie, la resemnare și la înregimentare în rândurile pucioșilor răbdători și obedienți. În final suntem rugați să nu considerăm spamul, spam (ceea ce ni se pare de-a dreptul imposibil) și să-l dăm mai departe (ceea ce vom și face aici, după ce l-am trunchiat zdravăn, păstrând numai ce părea a fi esențial) Iată așadar spamul pucios, în care suntem chemați să ne consolăm cu sărăcia (în timp ce alții se îmbogățesc în continuare pe înfundate): ----- Forwarded Message ---- From: "cuvantul.lui.dumnezeu@noul-ierusalim.ro" <cuvantul.lui.dumnezeu@noul-ierusalim.ro> To: ..................@yahoo.com Sent: Sun, June 13, 2010 2:17:58 PM Subject: Dumnezeu grăiește iarăși peste neamul român Cuvântul lui Dumnezeu pentru neamul român [...] O, grăiesc ție, neam român, să nu te necăjești că ești necăjit din pricina lipsei de bani sau de agoniseală pentru trai bun pe pământ, [...] O, cât te-am strigat, cât te-am strigat prin cuvântul Meu cel de azi ca să Mă auzi și să faci tu ascultare de cuvântul Meu, care vine pe nori la tine, țara Mea de azi! Eu ți-am vestit cu dor și cu durere și cu bucurie și cu mângâiere că ești țara Mea cea de azi, așa cum Tatăl te-a dat Mie la nașterea Mea pe pământ acum două mii de ani, o, și ce puțin dai tu să auzi ceea ce Dumnezeu grăiește peste tine prin râul Lui de cuvânt acum peste pământ! [...] O, țara Mea de azi, vin la tine cuvânt și te rog, tată, să nu mai bei decât de la Mine, căci duhul rău a făcut băutură multă, străină de Dumnezeu, iar ea se numește păcat, și apoi boală grea, și te rog să alungi de pe vatra ta tutunul [...] Eu te îndemn spre liniște, neam român, și spre răbdare, tată. Învață-te cu sărăcia și cu puținul din toate, așa cum Îi place lui Dumnezeu să trăiești, căci viața cea plină de plăceri te smulge de sub ocrotirea Mea și te dă slugă la alt stăpân, stăpânitorul întunericului acestui veac, care are ca hrană duhul lumii. Eu, Domnul, te dau spre certare dacă nu dai să asculți povața Mea cea de viață, [...] Cine are urechi de auzit, să audă cu ele ceea ce Duhul grăiește peste tine, o, neam român, iar celui ce aude, Eu îi voi da lui! Amin 09-06-2010 Link audio http://www.noul-ierusalim.ro/....................... Te rugam sa nu consideri spam acest mesaj al Domnului pentru romani. Daca nu te superi, citeste si da mai departe spre mantuirea ta! P.S. Nu ne-am supărat. De la cel ce n-are, nici nu ai motiv să-i ceri. Dacă “atotputernicia” de la Pucioasa a ajuns, biata de ea, să fie atât de dependentă de spamuri... |
Citat:
“Dacă regele vine la cârma țării, în termeni duhovnicești nu există bătrânețe, sufletul nu îmbătrânește[…] Așa că regele dacă vine, Dumnezeu poate să-l umple de har și să-i sporească înțelepciunea pe care o are și evlavia pe care o are și frumusețea fizică pe care o are. Deci, Dumnezeu să facă întorsătura și apoi Dumnezeu știe cum va conduce acest popor, însă îi trebuie om, îi trebuie omul acela…” De aici rezultă foarte clar, că regele trebuie să vrea să vie la cârma țării! Apoi după ce își arată intenția de a reveni în țară și acum de a reveni pe tronul țării abea apoi știe Domnul dinainte cum să facă! Deci proorocia s-a împlinit atât cât a ținut de Dumnezeu, mai mult e treaba poporului și a regelui iar Domnul ar știi să-l aducă la cârmă dacă ar exista intenția și dorința, dar se pare că nu există dorința fie la rege, fie mincinoșii continuă să se opună pentru ca nu cumva suveranul să-și recapete suveranitatea căci acum nici regele și nici poborul nu o mai are căci este înscăunat ispisisikaa la șefia parlamentului cu interpretarea viceversată a Constituției de către broscoiul ieșit la pensie, șef al curții constituționale care a interpretat așa cum a fost învățat de către ispisisikaa, și anume că suveranitatea și voința poporului este doar o părere. Deci omul acela, Regele și-a primit iubirea poborului român, căci a revenit, apoi a primit castelul și muntele dar abea în urma sentințelor judecătorești și potrivit legilor retrocedării bunurilor confiscate de regimul comunist, deci proorocia s-a împlinit 80%, și mai rămâne ca: DACĂ există intenție și credință la poborul român și la rege, atunci să poată plini Domnul proorocia în întregime, deci nu uitați că Domnul nu face cu forța, ci trebuie să existe Dor Sfânt, pentru ca Domnul să plinească proorociile Sale, deci ține și de om, de credincioși... Iar întorsătura, s-a făcut, de la comunism și ateism înapoi la duhovnicie, s-a făcut în 1989 și odată cu osândirea în parlament a regimului comunist. Ce a mai rămas de împlinit, ține și de om, căci nu poate împlini Domnul dacă omul nu intenționează, nu vrea, refuză, ori alte lucruri... Iar cei ce se vor opune planului lui Dumnezeu se vor risipi și se vor spulbera de la tinerețea duhovnicească fără bătrânețe și viața duhovnicească fără de moarte întorcându-se în ghimpărăția gLumii. Deci proorocia s-ar fi împlinit 100% până acum DACĂ... Dar așa s-a împlinit proorocia cu Regele Mihai la Cârma țării doar în proporție de 80% căci ce a ținut de Dumnezeu s-a cam împlinit... Regele Mihai iată ce este foarte bătrân ca vârstă și cu toate astea conduce mașina fără probleme fiind plin de tinerețe duhovnicească și înțelepciune. |
Citat:
10 februarie : Regele Carol II-lea înlatură cabinetul Goga – Cuza și instaurează un regim de autoritate personală. În fruntea guvernului este numit patriarhul Miron Cristea. Deci el, Carol al II-lea era Unsul Domnului iar Patriarhul era primul ministru care guverna țara! 20 februarie: A fost decretată o nouă Constituție, promulgată la 27 februarie 1938, prin care se introducea dictatura regală a lui Carol al II–lea și sfârșitul regimului parlamentar 31 martie: Carol al II-lea a desființat toate partidele politice și a instituit Consiliul de Coroană ca organ de stat cu caracter permanent, alcătuit din membri "consilieri regali" numiți de rege, cu rang de miniștri de stat Și partidele masonice și acum alea comuniste și trădătoare iată l-au urât și l-au făcut nonstop dictator prin toate gazetele pentru că stimabilii și-au pierdut privilegiile, dar nimeni nu recunoaște faptul că pe vremea aia regele Carol al II-lea avea de luptat cu toate nebuniile de pe gLume din exterior și din interior: -sărăcia și răutatea prostiei analfabeților -criza mondială, -comuniștii de la nord est -fasciștii și naziștii și hortiștii de la vest, -masonii și evreii prea speculanți ce instauraseră monopoluri -legionarii și mișcările creștin patriotice anti statale și anti regale cu caracter revarșard și răzbunător și avocățesc -influențele în curtea regală a tuturor intereselor viclene -toate partidele care tocau averea națională transformând parlamentul României în circ și în populism exact așa cum este și astăzi cu ocazia moțiunii. Și toți nemulțumiții vicleni au strigat pe toate canalele Dictatorul, așa cum strigă astăzi despre Băsescu, și minciuna a prins. Deci iată Teocrație Adevărată... pusă în practică de cel mai luminat Monarh al tuturor timpurilor, căci el nu a dorit intrarea României în război de nici o parte... dar au reușit partidele să-l facă să plece și l-au pus la comandă pe adevăratul dictator, pe Antonescu, care l-a uzurpat pe Regele Mihai I, în repetate rânduri, băgând România în război de partea ocultismului nazist, în contra frățietății Româno Franceze și Engleze și Rusești și Grecești. Deci iată că nici până astăzi Adevărul nu s-a recunoscut de către aceleași partide politice comuniste, naziste, masonice și legionare aflate și azi la putere. Deci ai priceput dumneata cine anume trebuie să meargă la studiul Iistoriei? Nu eu ci toți cei ce nu-L iubesc pe Hristos, singurul Adevăr Duhovnicesc din întreaga Creație, singurul Adevăr Valabil în Veșnicie: Cuvântul lui Dumnezeu! |
Dumnezeu ne-a ajutat, moțiunea a picat! Binele a triumfat.
|
227. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de ziaristul Victor Roncea (I)
Pe blogul personal, Victor Roncea, în articolul "Secta ICR: de la antisemitism la antiortodoxie. Patapievici defilează cu Zidaru și "Noul Ierusalim" pentru "reînnoirea națională spiritual-religioasă"" surprinde pericolul asocierii la rele a unor oportuniști care glisează cu naturalețe în spațiul antiromânesc, dinspre nicăieri spre niciunde, târând cu sine spre neant valori tradiționale autohtone. Postarea a apărut în 29 octombrie 2008, fiind însoțită până în prezent de 5 comentarii. Victor Roncea n-a avut nevoie să facă prea multe săpături ca să constate că “e ceva putred la Pucioasa”. Mirosul lui fin de ziarist hârșit i-a fost de ajuns, ca îndată să se radicalizeze în limbaj: pe Marian Zidaru (M.Z.) îl cotează fără ocolișuri drept “sectant”, dar reține și faptul că adulatorii lui îl consideră “maestru al artelor mistice”, motiv pentru care și el îi stâlcește în mod repetat și intenționat, dar parcă din neglijență, numele – acesta devine “Zugravu”); apoi, ca o sinteză, ne reamintește că “cine se aseamănă, se adună”: sectele religioase și cele politice își dau mâna, sprijinindu-se într-un efort disperat de supraviețuire, acum când puțini îi mai bagă în seamă, căci grija pentru ziua de mâine face ca afinitatea populară spre sectarismul politic sau religios să se diminueze până la indiferență totală. Reproducem în continuare acest articol, cu precizarea că observațiile din paranteze aparțin comentatoarei lui. Secta ICR: de la antisemitism la antiortodoxie. Patapievici defilează cu Zidaru si "Noul Ierusalim" pentru "reînnoirea națională spiritual-religioasă" Sub titlul-abuziv “Ortodoxism, românism, consumism” (care “ortodoxism”, care “românism”?!), ICR a găzduit ieri seara o dezbatere afront la adresa Ortodoxiei. (Observația 1: Din start, V.R. se declară adversar al festivismului de operetă cu care sectele politice și religioase drapează proiectele lor propagandist-“culturale”. Înseși sintagmele “ortodoxism” și “românism” ascund în schimonoseala lor etimologică, dorința de a epata în mod abuziv și brutal, alegându-și un adversar pe măsură, dar inert și incapabil de a le da o replică meritată : “consumismul”)Protagonist principal: sectantul Marian Zidaru, un fel de Sun Myung Moon de la Pucioasa, secondat de soția sa, Victoria. (Observația 2: Ca și alți 99,9% dintre români, V.R. se lasă înșelat de duplicitatea ingenioasă cu care pucioșii și-au făcut reclamă de-a lungul timpului. Ceea ce nu știe –încă– V.R. este că adevăratul Moon al pucioșilor nu este Marian Zidaru, ci Mihaela Tărcuță, “proorocița apocaliptică” de la Pucioasa. Această “guru” sau “gură de aur” a preferat o metodă inedită de a se face pe sine vestala inegalabilă și indispensabilă a Noului Ierusalim: în loc de ieși în față, proclamându-și public vocația mesianică, ea s-a ascuns după o falsă personalitate, pe care a construit-o cu migală și a împins-o mereu înainte: așa-zisul “lider” Marian Zidaru, marioneta de paie prin care führerul Mihaela a lucrat 20 de ani din umbră, promovându-și predicile apocaliptice, intitulate “Cuvântul lui Dumnezeu”. Rolul lui M.Z. era limitat la a le face reclamă prin artă pucioșilor, prezentându-se pe sine drept “conducător”, “ocrotitor” și “tălmăcitor al Cuvântului”, în timp ce rolul Victoriei Zidaru era de a vinde cât mai scump artefactele pucioșești și în general de a scoate bani din piatră seacă, pe care-i vărsa până la ultimul leu la picioarele liderilor pucioși, tot mai hămesiți și mai nesățioși de la o expoziție la alta) Iată anunțul oficial al ICR care descrie activitatea sectară a organizației “Noul Ierusalim drept “activism social” (sublinierile îmi aparțin): “Cea de-a zecea întâlnire din seria Arte Marțiale de la Institutul Cultural Român programează marți, 28 octombrie 2008, de la ora 18, la sediul din Aleea Alexandru 38, o confruntare cu un maestru al artelor mistice: Marian Zidaru. Ortodoxism, românism, consumism sunt cei trei termeni centrali pe afișul dezbaterii moderate de Erwin Kessler. (Observația 3: Pentru a-și garanta măcar succesul propagandistic, sectanții pucioși au insistat ca Zidaru să fie secondat și lăudat la vernisajul expoziției de către un adulator profesionist, cu experiență verificată în domeniu, care să asigure succesul deplin al ortodoxismului pucios și al rromânismului: ortodoxul și rromânul Erwin Kessler) |
227. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de ziaristul Victor Roncea (II)
Fenomenul Zidaru aparține trecutului socio-cultural recent al României (Observația 4: Involuntar sau nu, aici se identifică “fenomenul Pucioasa” cu “fenomenul Zidaru”, căci cei doi soți artiști, M.Z. și V.Z., sunt încă văzuți ca “promotori” ai acestei facțiuni religioase ortodoxiste radicale). Anii ‘90 au fost marcați, printre alte schisme și confruntări, de erupția în spațiul public a unui tip de artă spiritualistă și totodată militantă, impregnată de un activism social fără precedent. Marian Zidaru, împreună cu Victoria Zidaru, erau promotorii acestui curent născut la confluența ideologiei unei facțiuni religioase ortodoxiste radicale, aceea a grupului monastic milenarist de la Pucioasa (Noul Ierusalim), suprapusă cu practica iconografică a unui misticism pătruns adînc în fibra artei autohtone. Din acest amalgam a rezultat un tip de artă religioasă produsă în tiraj de masă de un atelier coordonat de Marian Zidaru. (Observația 5: O mărturisire șocantă: în spatele lui M.Z., liderii pucioși au organizat șantierul unui consumism cultural fără precedent. Folosindu-se de cota de popularitate a lui M.Z., dar și de semnătura lui falsificată, pe care au diseminat-o într-un mod fraudulos, cu conotații penale, ei au aruncat pe piață mii de falsuri prezentate ca aretfacte “pseudo-zidărești”. Aceste falsuri erau de fapt ieșite din mâna unor sclavi anonimi ai liderilor pucioși, care alcătuiesc “Atelierul de creație și artă ortodoxă de la Pucioasa”, fiind menite să le satisfacă foamea tot mai nesățioasă de bani a liderilor) O artă explicit ancorată în social, în național și într-un bizar pragmatism (postmodernist) manifest în utilizarea celor mai noi tehnici artistice (video, computer). Integrarea ulterioară a acestei viziuni în sistemul cultural actual, în care Marian Zidaru, retras treptat din proiectul inițial, (Observația 6: Involuntar sau nu, cei care au făcut această reclamă dezvăluie ceea ce puțini știu, și anume că că Zidaru “s-a retras treptat din proiectul inițial” adică s-a desprins de secta care îl ținuse captiv vreme de circa 20 de ani, folosindu-se de faima și de banii lui) execută lucrări pentru mari firme autohtone, dar și pentru piața externă, culminînd cu cooptarea sa în echipa ce reprezintă România la Bienala de Arhitectură de la Veneția din 2008, pune mai multe probleme, pe care Artele Marțiale nu le vor eluda: raportul dintre ortodoxism, românism, reînnoirea națională spiritual-religioasă și consumism cultural, tensiunile dintre proiectul social-politic și aspirațiile artistice, travestiurile tradiției în epoca exotismelor individuale, cu corolarul acestora, aspirația către și confuzia în fața unui “brand” de țară incomod. La final de octombrie, Artele Marțiale ating puncte nevralgice ascunse ale mentalului colectiv. Accesul publicului este liber”. Adică un fel de societate culturală-multilateral-dezvoltată de spălat la creier (Observația 7: O revelație absolut pertinentă a lui V.R.: “spălarea creierelor” este o operație esențială în care excelează liderii pucioși, și pe care își fundamentează însăși perpetuarea speciei lor de șarlatani) care vrea totodată să atingă și punctul G al lui Patapievici… Lăsând gluma deoparte, relatez pe scurt despre reuniunea sectară de ieri (urmează să revin aici cu un Raport detaliat asupra “fenomenului” “Noul Ierusalim”) (Observația 8: O promisiune încă neonorată, deci cu atât mai necesară): Marian Zugravu se consideră membru al generației “optzeciste”; recunoaște că prima dată a intrat într-o biserică (a precizat de mai multe ori “de stil vechi”) în 1987, când s-a și spovedit pentru prima oară, la un “popă stilist”. (Observația 9: Mult mai interesant era să ne fi spus când a intrat M.Z. ultima dată într-o biserică autentică, fie ea și de stil vechi. Să tot fie vreo 15-18 ani de atunci, dar era bine dacă ne dădea el cifra exactă) Pe parcursul prelegerii sale a criticat în termeni extrem de duri Biserica Ortodoxă Română, “oficială”, inclusiv folosirea calendarului nou, considerat “străin poporului român”. A mai lăudat “Mișcarea Noul Ierusalim” și a declarat că asistăm la “clasicizarea fenomenului Pucioasa”, (Observația 10: Deși s-a desprins treptat de pucioși, Zidaru rămâne infectat cu virusul pucioșesc de negare vehementă a bisericii în care a fost botezat pe când era prunc, ignorând cu seninătate continuitatea ei apostolică. Acum, desprins de tutela sufocantă a liderilor pucioși, M.Z. a ajuns ca el însuși să anunțe “clasicizarea fenomenului Pucioasa” – ceea ce de fapt este cronica voalată a unei morți anunțate a sectei) în timp ce pe un ecran se derulau imagini cu “operele” sale, precum si diverse filmulețe “artistice”, între care unele în care erau jucate tot felul de scenete cu el și soția lui, Victoria. Printre aceste imagini, harta României pe care erau suprapuse cuvinte ca “Cer”, “Cuvântul lui Dumnezeu”, “Pucioasa”. (Observația 11: Deși a ieșit de sub tutela liderilor pucioși, M.Z. încă mai păstrează un respect paralizant față de predicile ingenioase ale Mihaelei, intitulate generic “Cuvântul lui Dumnezeu”. Este ca un copil înghețat de frică atunci când vede varga cu care mama lui îl mai altoiește din când în când. “Cuvântul” este varga cu care și el a fost “altoit” de Mihaela de atâtea ori, și tocmai de aceea el a rămas cu respectul pavlovian cuvenit față de această făcătură meșteșugită, chiar dacă respectul lui față de purtătoarea de vergi s-a transformat de mult în cea mai substanțială scârbă) |
227. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de ziaristul Victor Roncea (III)
Într-unul dintre filme apărea harta României, din scoarță de copac, pusă pe un foc în interiorul unei alte hărți a României. Imaginile aduceau perfect aminte observatorului avizat de “arta ICR” a “teroristului-vizual” Benedek Levente, care, folosindu-se și el de conturul hărții țării a suprapus imagini obscene peste România. De altfel, “moderatorul”, “criticul” Erwin Kessler – care a apărat expoziția anti-românească a lui Benedek Levente (Observația 12: V.R. demască fără menajamente rromânismul original al lui Erwin Kessler, care se folosește cu abilitate de efuziunile patriotice ale lui M.Z., artistul angoasat la propriu de focul apocaliptic care stă să vină, pentru a scoate castanele încinse în foc pe care le-au semănat alți “rromâni” precum Benedek Levente, pe alte “vetre românești”, expoziții-scandal de aiurea) într-o emisiune realizată de Realitatea TV și care ar fi, conform Wikipedia, “un filosof român” bursier al Colegiului Noua Europă -, nu a pierdut prilejul să compare pozitiv lucrările lui Zugravu cu cele ale expoziției-scandal de la New York (poneiul cu zvastică, menora profanată, Fecioara Maria ironizată, etc). Pentru avizați este clar că după aceste mizerii ordinare, la care se adaugă expoziția porno-satanistă din Germania, ICR a început o adevarată campanie de imagine prin introducerea unor noi manifestări, mai “clasice” – expoziții ale lui Mircia Dumitrescu sau Vasile Celmare, etc -, pentru a arunca în fața Comisiei de anchetă a Senatului o perdea de fum asupra direcțiilor reale, anti-românești. Revenind la “reînnoirea națională spiritual-religioasă” pe care vrea sa ne-o servească “avangardist” secta ICR, în timpul discuțiilor de ieri din impozantul si nemeritatul sediu din Aleea Alexandru s-a declarat chiar că “trecerea la Biserica Rusă ar fi cea mai mare dovadă de patriotism român”. (Observația 13: Este limpede că infestarea cu virusul schismei nu-și găsește cu ușurință soluția curativă. Ba mai mult, tendințele schismatice ale pucioșilor s-ar putea să se dovedească nevindecabile pentru totdeauna) O reacție normală a venit din partea criticului de artă Pavel Șușara, care a declarat că nu poate fi de acord cu Zugravu, pe care l-a considerat drept un “Rasputin optzecist”, un produs de consum, (Observația 14: Inițial , M.Z. n-a fost un produs de consum, dar a fost împins lent spre acest statut de către liderii pucioși) care și-a propus doar să șocheze (afirmație valabilă si pentru alți “artiști” ICR – nota mea). În timp ce s-a găsit, totuși, o voce care să afirme că nu a găsit nimic ortodox în “operele” lui Zugravu, “teologul” Erwin Kessler și-a permis să-l definească pe Zugravu drept “ultra-ortodox” în opoziție cu credincioșii majoritari ai acestei țări, catalogați drept “neo-ortodocși”… (Observația 15: Gândirea kessleristă se dovedește a fi simplistă și procustiană. E.K. se rezumă la a extrage din logosul lui M.Z. exclusiv propensiunea lui spre stilul religios cel vechi [pentru care artistul calendarist ar fi gata să sărute și tureatca muscalului] plasându-l imediat în categoria “vechilor ortodocși” – iar în traducere modernă, “ultra-ortodocși”. Pentru creștinii majoritari nu le rămâne decât cealaltă alternativă, pe care E.K. le-o dăruiește cu generozitate: “neo-”, sugerând probabil un fel de contaminare incurabilă cu boala secolului) Așa că, fraților, deși își închipuie că-și poate spăla imaginea, gașca neo-kominternistă creată de Brucan, Tismăneanu-Patapievici-Pleșu-Liiceanu-Dinescu & Coop – GDS-noul PCR, Secta ICR – nu reușeste decât să se adâncească din ce în ce mai mult în mlaștina rece a celui mai întunecat iad pamântean. Într-adevăr, Părintele Nicolae de la Rohia a definit perfect scopurile acestor adepți ai cultului lui Mamona, cu toate măștile lor: „Demonismul face și el progrese, doar n-o să stea el singur în afara evoluției: înainte victima era torturată și omorâtă. Acum i se ia și duhul, să rămână – spiritualicește – jupuită de vie“.(Observația 16: Lucrând după principiul “o mână spală pe alta, și amândouă, obrazul”, sectele politice și cele religioase găsesc un punct de confluență comun: diabolizarea programatică a acestui popor necăjit, căruia i se servesc acadele otrăvite cu denumiri aburitoare: rromânism, ultra-orthodoxism, pucioșism și neo-kesslerism, pentru a-l ameți bine, ca să nu țipe atunci când va fi jupuit de viu) |
228. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de ziaristul Liviu Dobre
228. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de ziaristul Liviu Dobre (I)
Pe situl “adevărul.ro” (Adevărul de Târgoviște) a apărut pe 18 iunie a.c. un articol intitulat Timp liber: „Noul Ierusalim”, cetatea sfântă din Glodeni Vale avându-l ca autor pe Liviu Dobre. Reproducem în continuare acest articol, cu precizarea că observațiile din paranteze aparțin autoarei acestei analize: Comunitatea creștină de la biserica din localitatea dâmbovițeană funcționează după reguli proprii. Dincolo de porțile impunătoare din lemn masiv, călugării și maicile sculptează, pictează și fac rugăciuni pentru binele omenirii. În Glodeni Vale există o comunitate de creștini ortodoxi izolată (Observația 1.: Credincioșii pucioși sunt ei creștini, dar numai ortodocși nu mai sunt – deși au fost cândva, prin anii ’60 ai secolului trecut. Nici călugări și nici maici nu sunt și n-au fost vreodată, deci beneficiază în mod fraudulos de aceste apelative. Niciun “călugăr” pucios nu a fost tuns vreodată în monahism, niciunul nu face ascultare de episcopul locului, niciunul nu se îmbracă în haină călugărească, niciunul nu s-a învrednicit a fi numit stareț ca să-i păstorească pe semenii săi. În schimb, “mănăstirea” de la Pucioasa nu este numai de călugări, ci este mixtă, ceea ce este cel puțin o ciudățenie în lumea ortodoxă. Și cum de n-a observat L.D. atâta lucru, ca să intre pe loc la bănuieli? El nu vede că e mănăstire mixtă, dar o vede că e “izolată”. Ortodoxia poate admite, eventual, izolarea celor care duc cu binecuvântare viață pustnicească, dar în nici un caz nu admite schisma, care este cu totul altceva. Or, la Pucioasa este vorba de o mișcare creștină eretică și schismatică, autointitulată “Noul Ierusalim”, nerecunoscută ca atare de niciuna dintre Bisericile Ortodoxe Autocefale, deci este desprinsă de Ortodoxie), care trăiesc la biserica “Noul Ierusalim”, așa cum au denumit-o, și care au modul lor propriu de a-și manifesta religiozitatea. “Biserica noastră se află în dialog cu cei de acolo, pentru ca modaliteatea lor de exprimare a credinței să fie integrată cât mai fidel canonicității tradiției spiritual răsăritene. La "Noul Ierusalim" există și un atelier realizat de soții Zidaru, cunoscuți artiști plastici”, a declarat pentru Adevărul de Seară Marian Puiescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgoviște. (Observația 2.: Faptul că episcopul locului denotă o răbdare apostolică și o disponibilitate spre dialog cu pucioșii nu trebuie interpretat în mod automat ca o slăbiciune, sau ca o legitimare tacită a sectei, ci mai degrabă ca un demers înțelept. Pucioșii au rămas mereu niște răzvrătiți îngâmfați, care au preferat neascultarea canonică de chiriarhul locului, în loc să experimenteze umilința pe care o propovăduiesc cu atâta patos în scrierile lor apocrife. Scopul acestei atitudini irenice a chiriarhului este cu totul altul: acela de a da posibilitate pucioșilor rătăciți și celor înșelați de ei să se întoarcă în sânul bisericii în care au fost botezați: Biserica Ortodoxă Română. Dar care e poziția liderilor pucioși față de această mână întinsă din partea Bisericii Mame? Ei promovează un dialog al surzilor, fiind intransigenți și refractari la orice propunere care li s-a făcut de-a lungul vremii, și li se mai face încă, de a renunța la trufia neoprotestantă de a se considera ei singurii mântuiți, aleși și predestinați să-i mântuiască și pe alții [mai precis, toată omenirea de pe glob!!], de a respecta învățătura ortodoxă tradițională și ascultarea canonică, renunțând definitiv la evangheliile lor apocrife) Puteți vizita “casa întâlnirii” sau “grădina întâlnirii” Grădina acestei biserici este un spațiu impunător, prin porțile de lemn ce acoperă aproape în totalitate ceea ce se află dincolo de ele. Adepții acestui stil de viață se ocupă cu diverse îndeletniciri precum pictura și sculptura, dar și redactarea unei reviste lunare și chiar a unei cărți. Complexul creștin este format din “căsuța din deal”, locul unde își petrec cea mai mare parte din timp, “casa întâlnirii”, “grădina întâlnirii”, cu amfiteatru de festivități cultural-creștine, “cortul întâlnirii” și zece fântâni. Tocmai pentru că nu vor să aibă de-a face cu lucrurile moderne, nu ne-au permis să îi pozăm. (Observația 3.: Dacă ar fi observat Liviu Dobre câte telefoane mobile au pucioșii și câte mașini Peugeot, atunci nu s-ar fi lăsat atât de ușor mințit și ar fi înțeles că altul trebuie să fie adevăratul motiv al pucioșilor, pentru care ei evită să fie trași în poză. Liderii pucioși sunt obsedați de ideea de a rămâne cât mai mult în anonimat, pe de o parte, pentru a putea să-i dirijeze mai bine din umbră pe supușii lor, fără riscul de a fi atacați direct de ziariști incomozi care analizează fiecare amănunt și despică firul în patru. Pe de altă parte, ei au concepția bolnăvicioasă că pozele lor ar putea fi folosite de presupușii lor rivali, ca să li se facă blesteme și farmece, și în felul acesta să-și piardă puterea ocultă de care – cred ei – dispun) În schimb, au fost de accord să stea de vorbă cu noi. (Observația 4.: Ceea ce i se pare lui Liviu Dobre a fi o concesie, este de fapt un interes bine calculat. Pucioșii pot astfel să-și facă singuri reclamă, așa cum vor, spunându-i ziaristului tot soiul de lucruri neverificabile, dar aparent credibile) “Știm că oamenii de aici au o părere greșită despre noi, însă cu timpul unii dintre ei au înțeles că suntem și noi oameni normali, devotați lui Dumnezeu. (Observația 5.: Nu devoțiunea față de Dumnezeu li se contestă pucioșilor, ci modul eretic și schismatic în care ei o practică. În ce privește normalitatea, ce folos că o comunitate întreagă e alcătuită din oameni normali, dacă ei sunt conduși haotic și discreționar de 1-2 lideri dezaxați, “despoți luminați”, dar cu probleme psihice notorii în antecedente) S-au mai schimbat și ei”, mărturisesc aceștia. (Observația 6.: Și lupul își schimbă părul, odată cu anotimpurile) |
228. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de ziaristul Liviu Dobre
228. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de ziaristul Liviu Dobre (II)
Trăiesc sănătos Sunt imuni la tot ceea ce este nou în societate. (Observația 7.: Exceptând telefoanele mobile, calculatoarele personale, mașinile Peugeot scumpe, cositoarele mecanice, “drujbele”, gaterele, încălzirea în pardoseală, purificatoarele de aer, curele prelungite cu Dioptron, electricitatea și gazul metan, ei folosesc într-adevăr puțurile din curte în loc de apă curentă și puțul absorbant în loc de canalizare) Sunt vegetarieni, iar toate preparatele sunt făcute de către aceștia și nu cumpărate. (Observația 8.: Exceptând untdelemnul, făina, cartofii, fasolea, broccoli, avocado și portocalele, care se cumpără de pe piața liberă) Nu folosesc televizorul (Observația 9.: Decât foarte rar; ultima dată l-au folosit ca să facă o vizionare colectivă a filmului “Ostrov”) și renunță la adoptarea unui stil de viață cât mai comod. (Observația 10.: Exceptând mașinile de lux Peugeot, telefoanele mobile, etc...) Nu au nevoie de bani (Observația 11.: Nu au nevoie, dar se folosesc de ei din plin) și nici de alte bunuri (Observația 12.: Exceptând cele pe care le-am enumerat deja, și care nu sunt decât o parte), au acolo tot ce le trebuie. “Noi n-avem nevoie de alimente (Observația 13.: Ca și când ar trăi cu aer) sau de bani, dacă cineva dorește să ne ajute poate cumpăra icoanele noastre. (Observația 14.: Icoane care se cumpără pe bani grei, deși ei zic că n-au nevoie de bani. N-au nevoie nu pentru că n-ar avea nevoie, ci pentru că sunt sponsorizați din greu de unii simpatizanți mai săraci cu duhul – cum ar fi V.P., care le varsă lunar câteva mii bune de lei, adică o bună parte din ceea ce fură el de la cazinourile unde este angajat ca superintendent, în speranța că făcându-I parte lui Dumnezeu din ce a furat el, Acesta o să-i mai ierte și lui din păcate, inclusiv încălcarea poruncii a opta) Degeaba mergeți la mănăstiri să dați bani (Observația 15.: Altfel spus, nu mai dați bani la mănăstiri ca să vă puneți bine cu Dumnezeu, veniți la noi, la Pucioasa, și cumpărați icoanele noastre făcătoare de minuni) și credeți că e ca într-o bancă și aveți ceva asigurat, pentru că nu este așa. Dacă nu-ți îmbunătățești viața, dacă nu devii mai bun, nu reușești să te apropii de Dumnezeu și rugăciunile plătite nu ajung la El”, spune o maică (Observația 16.: Nici “maicile” de la Pucioasa nu sunt călugărițe adevărate, ci sunt niște false maici. Niciuna nu are tundere în monahism, exceptând 3-4 maici autentice, dar care stau la Târgoviște, nu la Pucioasa. Pucioșii s-au obișnuit atât de mult cu propriile lor fraude, încât nici nu le mai sesizează, așa că atunci când mint, mint fără să clipească) în vârstă de 27 de ani. Creștinii de la “Noul Ierusalim” sunt oameni primitori, sociabili și îi tratează cu ospitalitate pe cei ce îi vizitează. Turiștii au ce vedea acolo, biserica având un stil unic, aparte, diferit de restul bisericilor din țară. (Observația 17.: Turiștii nu pot vedea biserica decât de dincolo de porțile care o străjuiesc. Concepția pucioșilor este că cei veniți din exterior sunt atât de păcătoși, încât nu au voie să intre în această biserică. De altfel, chiar dintre pucioși, doar un procentaj extrem de mic au acest drept: numai liderii lor și câțiva sfetnici de nădejde de-ai acestora) “Sunt artiști, sculptează foarte frumos în lemn. Chiar dacă convingerile lor religioase sunt uneori exagerate, (Observația 18.: Folosirea cuvântului “uneori” este improprie. Pucioșii nu renunță niciodată la “exagerările” lor – în fapt, este vorba de niște erezii – căci sunt deosebit de consecvenți în încăpățânarea lor. De asemenea, liderii pucioși au grijă să-i alimenteze zilnic cu îndoctrinări specifice, ca nu cumva să le slăbească zelul, care ajunge la unii să se apropie de fanatism) aceștia sunt creștini adevărați”, spune Maria Stan, o enoriașă care a avut ocazia să-i cunoască. Citat: “Am fost acolo și am văzut biserica. (Observația 19.: Când vezi o biserică doar pe dinafară, printre crăpăturile porților ferecate, este incorect să spui la modul general “am văzut biserica”) M-au fascinat porțile imense de la intrare, care ascund tot ce se află în curte, dar și cupola bisericii, construită în scări. Este o construcție ce merită văzută măcar o dată”, spune Oana Despa, o tânără de 18 ani. Concluzii: Ca și alți ziariști ( Cristian Tabără, de exemplu) Liviu Dobre pleacă de la premisa că cei cercetați de el la Pucioasa spun numai și numai adevărul. El ia de bun tot ce i se “servește” la Pucioasa, fără a bănui măcar că lucrurile stau cu totul diferit decât apar ele la prima vedere. O minimă precauție ar fi trebuit să-l determine la o cercetare mai atentă, nu doar să se rezume la păreri ale unor vizitatori ocazionali sau de la distanță, în completare la descrierea interesată pe care pucioșii și-au făcut-o lor înșile. Și, nu lipsit de importanță ar fi și următorul aspect: ce argumente a adus în text autorul, care să justifice folosirea ușuratică în titlu a sintagmei “cetate sfântă”? |
Citat:
Deci am șters porcii de slănină din text ca să nu alunece mintea mea în noroi de tină și m-am cam și săturat să-mi tot deschidă ele mie ochii mei și să mă învețe ele pe mine prostul satului cum anume trebuie musai eu ca să pricep... veziDoamne așa după cum le cântă lor nenia ca de frică să cred și eu în ceea ce-mi ghicește tanti grijania în zaț de cafia neagră... că altfel mă dau ei pe mâna lui ispisisikaa eliberată din lesă și pe mâna ciocului eretelui ce șade pe umărul drept a lui nenia... ca să mă scoată înaintea clasei sau să-mi puie poza pe site la panoul de onoare pootoareoare cum au făcut cu guvernul și cu cei care l-au votat ca să nu cadă. Nici n-am cutezat să-ți citesc observațiile și concluziile căci sunt sigur că iar s-a săvârșit din minteres autosuicid moral și autobârfă publică pentru aplauze și medalii și premii în bani sperați ce or să vie de la nenia și pretenii lui de cârcârciumă. Dar nu te condamn ci n-ai decât să te autocrezi, tot ceea ce debitezi... criticând sau analizând. Poftă bună și să-ți fie de bine. Dar eu nu servesc ca să nu mi se aplece de la bilă sau de la ficat sau de la fiară sau să nu mă apuce ceva. Știi dumneata ce și cine și care fiară... aia roșie. |
|
229. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de ziaristul Liviu Ioan Stoiciu (I)
Pe situl personal, Liviu Ioan Stoiciu a postat în data de 28 aprilie a.c. un articol intitulat „Am căzut în cealaltă extremă, România e buricul pământului. Probă de misticism” Reproducem în continuare acest articol, în care se fac referiri și la fenomenul „Noul Ierusalim” de la Pucioasa, cu precizarea că observațiile din paranteze aparțin autoarei analizei de față. Miercuri, 28 aprilie 2010. Îmi pierd răbdarea. Am început să cădem în cealaltă extremă – a binelui cu orice preț, a faptului că România e ocolită de Apocalipsa din 2012! Și că România nu va avea de suferit cine știe ce de pe urma marelui cutremur anunțat din acest an, să stăm liniștiți… (Observația 1. Pucioșii, ca și dogarii de altfel, „proorociseră” că marele cutremur va avea loc încă din data de 1 mai 2009, sau pe-aproape. Comentarii pe această temă au apărut în postările 107. Vine sfârșitul lumii! [ http://noul-ierusalim.info/?p=640 ] și 110. Încă n-am scăpat de Marele Cutremur [ http://noul-ierusalim.info/?p=659 ]) Românii și-au amintit de un vizionar indian care a trăit la începutul secolului trecut și care ne-a asigurat că România va fi raiul pe pământ. (Observația 2. Pucioșii, nu numai că l-au pastișat pe Sundar Singh, propovăduind și ei raiul pe pământ în România, dar pretind că l-au și împlinit la ei, la Pucioasa, și vor să-l exporte acum în toată lumea largă ) Las la o parte faptul că România, după această viziune, n-a avut parte decât de dezastrul cutremurului din 1940, de dictatura neagră a lui Carol II, de războiul mondial (în care am avut statut de înfrânți) și de ocupație, de totalitarism roșu și de alt dictator, Ceaușescu, iar în 1977 de alt cutremur devastator – și că numai așa nu poate să arate raiul pe pământ, ca în România. Dar toți speră că vizionarul indian s-a referit, la începutul secolului XX, la o Românie a acestui secol, XXI, aflat în fața Apocalipsei. Totuși, cine n-are proprietatea cuvintelor? Să mai pun la socoteală că după 20 de ani de postcomunism românii primesc salarii exclusiv din împrumuturi, statul român fiind dator vândut? Ce poate fi mai nesigur și mai trist, decât la români? Și că raiul pe pământul român nu poate să însemneze sărăcie, corupție, mizerie, cât încape? (Observația 3. Și totuși, pucioșii propovăduiesc sărăcia lucie și renunțarea de bunăvoie la orice brumă de agoniseală pentru traiul bun pe pământ – vezi articolul 225. Liderii pucioși propovăduiesc sărăcia poporului român [ http://noul-ierusalim.info/?p=1682 ] ) Fiindcă în principal de ele a avut parte românul de rând de când a aflat că România e raiul pe pământ de la vizionarul indian. Dar poate de aici înainte, poate chiar începând cu acest an, totul se va aranja. Conform vizionarului indian: “Romania va trece prin mai multe faze de transformari fundamentale, devenind, in cele din urma, gratie spiritualizarii ei exemplare, un veritabil focar spiritual, ce va putea fi comparat cu miticul Nou Cannan, iar Bucurestiul se va transforma intr-un centru esential al acestui foc. Capitala, polul spiritual al planetei, va fi aproape in intregime reconstruita, ramanand in cele din urma o aranjare de constructii, in forma inelara, avand 7 kilometri in diametru si va fi considerata de toate popoarele drept un veritabil Nou Ierusalim pamantesc”, se arata in profetiile lui Sundar Singh. (Observația 4. În fine, o deosebire esențială: pucioșii pretind că Noul Ierusalim pământesc a fost deja zidit la Pucioasa, la un diametru mult mai mic:15-20 de metri cel mult ) Dacă aveți răbdare, vă invit să citiți toată profeția evanghelistului creștin indian Sundar Singh despre sfârșitul lumii, dați click pe Profetiile Lui Sundar Singh. Mintea mea refuză să se concentreze la aceste profeții, mai exact se blochează: de ce ar fi românii acum „poporul ales” (conform profețiilor acestui indian), după ce până acum evreii se considerau „popor ales”? (Observația 5. Ajunși la această sintagmă – „poporul ales” – nu putem să nu reamintim aici că pucioșii se declară a fi doar ei „poporul ales”, adică „noul Israel”, care a zidit „Noul Ierusalim”, în „noul Canaan”, și în noul Eden” care este Rromânia, țărișoara noastră, ca să realizăm că alienarea pseudo-mesianică a fost adusă la paroxism ) Mărturisesc, citind numai citatul reprodus aici, mă sperie ideea că Bucureștiul ar putea fi reconstruit în totalitate – asta ar putea să însemneze că va fi pus la pământ de marele cutremur anunțat pentru acest an (alt vizionar crede că va avea loc mai spre toamnă). E normal să credem în steaua noastră ca națiune, dar chiar într-atât? Pe de altă parte, în România marele cutremur anunțat va avea părțile lui bune, ne asigură vizionara Carmen Harra (fostă cântăreață de muzică ușoară, care și-a descoperit noua vocație în SUA): Va spun clar ca in 2010 va fi un cutremur si in Romania! Va fi un cutremur care va fi mult mai mare decat cel din 1977, desi nu vor fi mai multi morti si raniti ca atunci, de asta va asigur. Asta este partea buna a lucrurilor: ca, desi va avea o mare magnitudine, nu vor fi la fel de multi morti si raniti. Cutremurul nu va fi chiar acum, ci candva la sfarsitul verii acesteia, spre toamna. Să dea Dumnezeu să aibă dreptate, să fie un fleac tot acest mare cutremur, dar nu vi se pare că e prea de tot? Am căzut în misticism, România e ocrotită de Dumnezeu, e Grădina Maicii Domnului (a spus-o chiar Papa Ioan Paul al II-lea la București, nu?), aici va fi Noul Ierusalim. (Observația 6. Dar chiar și este! Poate cineva să ignore existența Noului Ierusalim de la Pucioasa? Problema este că nu e singurul Nou Ierusalim de pe pământ, căci sunt mai multe, deci se impune imperios o selecție, pentru a vedea dacă vreunul dintre ele se apropie măcar la dimensiuni – dacă nu și la aspirații – cu cel proorocit în cartea Apocalipsei ) De altfel, iau seama acum, datorită acestui profet s-a ridicat lângă Pucioasa Noul Ierusalim (pus la cale de doi artiști plastici plini de har, Zidaru). (Observația 7. Ca și alți comentatori, L.I.S. este și el tributar unei dezinformări bine orchestrate de către liderii pucioși. Nu Zidarii au pus la cale zidirea Noului Ierusalim de la Pucioasa, ci „proorocii” pucioși care au statut de lideri actuali. Zidarii au venit doar cu ceva idei referitoare la arhitectura locașului și –mai important – au venit cu contribuții financiare substanțiale, care au permis zidirea propriu-zisă ) E un loc fascinant acest loc de rugăciune de lângă Pucioasa, de la Glodeni, „al unor sectanți isteți” (la care ortodocșii se tem să meargă să se închine). (Observația 8. Chiar dacă ar merge, ortodocșii tot n-ar fi primiți, căci pucioșii se cred proprietarii exclusivi ai „sfintei sfintelor”. Este forma subtilă prin care L.I.S. sugerează că pucioșii au derapat de la ortodoxie, adică sunt de-a dretul sectari) Citiți, dacă aveți timp și http://j-lorber.com/Romania/profetii/profetii.html (aveți de ales între Profețiile lui Sundar Singh, Profețiile de la Fatima sau Apocalipsa lui Ioan sau Profețiile de la Mănăstirea Noul Ierusalim de la Pucioasa, le deschideți pe rând, dând click pe titluri). Fotografiile din această pagină de jurnal online sunt făcute la Noul Iersualim din Glodeni-Pucioasa. Tematica se complică, e magică. Vă invit să vedeți și un film video de la fața locului (realizat de un teolog), (Observația 9. Este vorba de filmulețul lui Cristi Tabără, despre pucioși. L.I.S. nu a descoperit , se pare, versiunea subtitrată a filmului, prezentată în articolul 89.Radiografia unei secte - Noul Ierusalim de la Pucioasa [http://www.noul-ierusalim.info/public/nip.mpg], în care se dezvăluie și unele aspecte ceva mai incomode) dați click pe http://video.google.com/videoplay?do...9667060485078# |
ba ovi eu te slut,nu te-am mai vazut demult.ba tot mare tare si frumos esti,tot te lovesc astia si tu esti tot in picioare bravo tie ba tu ai coiful lui menumorut daia esti tare,astia tot iti dau in freza si tu nu ii auzi deloc.
|
Citat:
Deci dragul meu, te salut și eu cu drag și smerenie deși habar n-am cine ești, că doar ști că-s păcătos și uituc dar aceștia care nu cred în Cuvântul lui Dumnezeu nu în mine dau ei mereu ci în propriile lor credințe, se surpă pe ei înșiși, sufletul lor și-l pierd, mintea lor li se risipește și se împrăștie inima lor, viața le devine pustie, iar eu am tot încercat iată în zadar să-i opresc, că nu li s-a dat de sus să creadă și ei, ca să nu mai hulească... deci nu-i condamn ci îi plâng, fiindcă i-a înghițit luțifer... i-a înghițit necredința și vor orbi treptat căci despărțirea de Domnul te duce la lipsa iubirii curate... și vrând nevrând se vor umple de hulă... adică nemulțumire, îngâmfare și răzbunare din pismă pentru lăcomie căzând în deznădejde, disperare, dezbinare și dezmăț. Spune tu ce să le mai spun? Că în inima lor nu s-a schimbat nimic, ci iată cum colega mea dușmancă MM repetă aceleași argumente unse cu slănină până în pânzele albe sperând ea că repetarea minciunii va fi socotită de cineva Adevăr... Păi doar fricoșii vor fi pavlovizați prin minciună iar unii practică autopavlovizarea... iar curajoșii nu se lasă păcăliți cu bomboane și flatări ci ei vor cunoaște Dreptatea căci nu se vor teme ca să-și recunoască vina și păcatele și nu vor fugi de frica mustrării spre îndreptare și nu-și vor ascunde capul în nisisip ci vor căuta și vor găsi răspunsul mult dorit căci vor călători cu întrebarea până la sfârșit... Deci nu trebuie să mă lauzi pe mine că eu sigur n-am nici un merit ci... de sus se dau cele bune celor care se străduie să le ia... iar eu nici măcar nu m-am străduit să rabd ceva și iată Domnul mi le-a dat cu carul nu numai cu paharul... pentru că are milă mai multă de cei proști așa ca mine... de nevrednici... de neînțelepți... Dar eu nu pricep de ce sunt unii atât de înverșunați împotriva Cuvântului lui Dumnezeu? Să aibă ei ceva păcate atât de grele încât cred că nu mai au întoarcere? Sau pur și simplu nu vor să mai creadă căci s-au săturat... Păi sigur că da, căci dacă ei s-ar încumeta să creadă, atunci credința lor cere o viață conform cu ea, și ei vor probabil să se distreze în gLume la nesfârșit deci n-au nevoie de Credință... Păi cine nu le dă lor libertatea asta? N-au decât să facă ce poftesc, dar pentru ce nu încap ei unii de alții? Nu știu, probabil e duhul minciunii măririi de sine care-i bântuie și nu-i lasă spre umilință ci le insuflă se voiască mereu un soi de răzbunare hulitoare... le place mai mult cruma duhovnicească și funcția de călău simpatic și fascinant ca vătaf pe domeniul lui nenia decât cea de măgăruș tăcut sub povară... deci precis nu vor să mai asculte... dar e treaba lor că eu nu vreau să asculte ei ci aș vrea să pot să ascult eu însumi... că mântuirea mea o caut și nu supunerea lor sau a altora... Deci dragul meu, te salut și sper să te văd mai sus decât mine căci habar n-am cine ești dar cu siguranță ești mai înțelept ca și mine, eu marele păcătos mirean din poBor, tânărul moșul putregaiul mânca v-ar raiul. |
230. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de ziaristul Ion Zubașcu
230. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de ziaristul Ion Zubașcu (I)
La adresa de net http://www.observatorcultural.ro/Fum...s_details.html a apărut un articol în care poetul și ziaristul Ion Zubașcu ia apărarea pucioșilor, convins fiind că aceștia fac parte dintr-o listă mai largă de ținte false ale “serviciilor” oculte, succesoare ale defunctei Securități, care vizează prin diversiuni meșteșugite consolidarea puterii stăpânilor lor, pe care îi slujesc cu orice preț, chiar cu riscul destabilizării României. În viziunea lui I.Z., aceste ținte false se numesc pe rând “teroriștii revoluției” , Gregorian Bivolaru, “minerii care au venit să planteze flori în Piața Universității”, „ungurii care vor sa ocupe Ardealul“, “apocalipsa Noului Ierusalim”, „puciul de la Patriarhie“, “invazia Martorilor lui Iehova“ și “doctorul Niculescu, care ucide bolnavii de cancer cu otravă pentru gândacii de bucătărie” , iar manevrele țesute în jurul acestor personaje sunt, nici mai mult, nici mai puțin, pași oculți către o nouă dictatură. Alături de Bivolaru și de doctorul Niculescu își găsesc așadar și liderii sectanți de la Pucioasa un locșor răsărit în panoplia “țintelor” luate pe nedrept în vizor de “noii securiști” ai României, motiv pentru care I.Z. le plânge pucioșilor pe umăr, impresionat la culme de “uriașele nedreptăți” cărora le-au căzut și ei victime. Nu este niciun secret că I.Z. a fost unul dintre invitații de onoare ai pucioșilor la câteva “Festivale ale Ortodoxiei Românești”, organizate în “Grădina Întâlnirii” de la Glodeni, unde Zubașcu a putut să se desfășoare “artistic” pe scenă, fie recitând poezii proprii, fie cântând din producțiile folk maramureșene. Ulterior, Ion Zubașcu și-a exprimat gratitudinea față de pucioși prin ample articole laudative publicate în suplimentul literar Aldine al ziarului România Liberă. Reproducem în continuare secvențe din acest articol, cu precizarea că observațiile din paranteze aparțin autoarei acestei analize: „Fumigena“ Gregorian Bivolaru, doar o secventa dintr-o lunga serie de diversiuni puse la cale de „servicii“ in momentele dificile ale puterii politice Autor: Ion ZUBAȘCU Modelul tuturor diversiunilor cu rezonanta nationala, in Romania celor 14 ani de domnie a cuplului Iliescu-Teoctist, este – fara indoiala – atacul „teroristilor“ din decembrie 1989, descrisi ca fiind tipi atletici, inarmati pina in dinti, drogati si care „trag din orice pozitie“. Psihoza aceasta a „teroristilor“ niciodata prinsi sau dovediti, completata cu aratarea obsesiva la tv a unor aparate rudimentare, despre care se spunea cu spaima ba ca sint bombe care vor arunca Televiziunea in aer, ba ca sint masini de fabricat dolari (in casa lui Ion Ratiu, devastata de „mineri“), a fost intretinuta cu consecventa pe parcursul celor 14 ani de fragila democratie, conform scenariului verificat de-a lungul timpului, din preistorie pina azi, ca un dusman pare cu atit mai amenintator cu cit este descris in termeni cit mai nebulosi, putindu-i-se astfel atribui cele mai infricosatoare actiuni, care vizeaza – desigur – destabilizarea nucleului identitar de credinte si mentalitati, unanim acceptate de bunul-simt traditional. [...] Primejdia „ungurilor care vor sa ocupe Ardealul“ O diversiune indelung intretinuta, in special de partide si miscari ultranationaliste, extremiste, a fost aceea a „ungurilor care vor sa ocupe Ardealul“. [...] Apocalipsa „Noului Ierusalim“ Pe masura ce societatea romaneasca postdecembrista se mai inchega in structuri cu minima stabilitate, agramatii diversiunii au parasit treptat zona politica si nationalista (razboaiele de purificare etnica din fosta Iugoslavie si interventia americana i-au indepartat definitiv de acest debuseu al deriziunii) si s-au indreptat spre culoarul vast si profitabil al credintelor si mentalitatilor adinc inradacinate. O data cu descoperirea acestui teritoriu, prin anii ’93-’94, urmatoarele diversiuni de anvergura nationala se vor face zgindarind aceste „straturi geologice“ ale nebuloasei psihismului colectiv. Intre acestea, Manastirea „Noul Ierusalim“ a dobindit o spectaculoasa, dar la fel de trecatoare notorietate publica.(Observația 1.: Așa-zisa “mănăstire Noul Ierusalim” este o organizație religioasă frauduloasă. În realitate, titulatura de “mănăstire” este un fals răsunător, căci viețuitorii “mănăstirii Noul Ierusalim” nu sunt călugări, nu au tundere în monahism, nu respectă canoanele, nu fac ascultare de chiriarhul locului, nu se îmbracă niciodată în straie monahale, nu au o conducere locală a cărei autoritate o reprezintă starețul, și, mai ales, au o organizare mixtă, nemaiîntâlnită nicăieri în monahismul creștin. Cât privește “notorietatea publică”, ea nu a fost lansată de oarecari ziariști curioși, dornici de a face senzație cu subiecte insolite și incitante, ci este rezultatul unei opțiuni deliberate a liderilor pucioși de a ieși la rampă și a-și face publicitate, cu scopul de a racola prozeliți și, mai ales, susținători financiari devotați. După ce toată lumea s-a lămurit că spectaculoasele “proorocii” ale pucioșilor sunt niște banale fumigene sectare, bazate pe exagerări și insinuări mincinoase, evident că interesul tuturor față de pucioși a scăzut dramatic) |
230. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de ziaristul Ion Zubașcu (II)
Artistii plastici Marian si Victoria Zidaru au construit pe un teren privat din cartierul Glodeni al orasului Pucioasa, judetul Dimbovita, un asezamint cu o arhitectura originala, numit de ei Manastirea „Noul Ierusalim“, in care nu au acces decit vietuitorii, barbati si femei, care respecta o lista cu canoane foarte stricte. (Observația 2.: Aici, I.Z. își dovedește limitele sale de ziarist de duzină. În loc să se obosească și să facă cercetări personale amănunțite, atente și responsabile, el se mulțumește să reproducă informațiile parțial corecte și în mare măsură false care i s-au servit chiar de către liderii pucioși. Nu Marian și Victoria Zidaru au construit “așezământul cu o arhitectură originală”, ci o echipă de salahori, coordonați din scurt de către liderii pucioși, în frunte cu secretarul lor general, tovarășa Mihaela Tărcuță. După trei luni de muncă forțată, în care odihna salahorilor și răsplata muncii lor au fost trecute pe ultimul loc, clădirea cu destinație de biserică era gata) Planul arhitectonic al originalului lacas a fost realizat dupa viziunea Noului Ierusalim din Apocalipsa lui Ioan, iar ciudata manastire a fost sfintita de un ierarh ortodox, care si-a retractat ulterior obladuirea, pe un post tv de mare audienta, dupa ce a fost amenintat de Sf. Sinod, si chiar a pierdut functia de arhiepiscop pe care se pregatea s-o ocupe.(Observația 3.: Aici, I.Z. aglomerează până la amestecare câteva evenimente distincte, a căror importanță individuală n-ar trebui neglijată. Planul arhitectonic al “mănăstirii” respectă numai în aparență datele tehnice proorocite în cartea Apocalipsei, iar gravele deosebiri față de textul biblic sunt trecute de I.Z. sub o suspectă și complice tăcere. Ion Zubașcu sugerează că ierarhul ortodox – căruia el nu-i dă numele, dar toată lumea știe că este Irineu Bistrițeanul – ar fi retractat doar “în urma unor amenințări” venite din partea Sfântului Sinod. În realitate, Sinodul B.O.R. nu putea să-l “amenințe” pe Irineu decât cu caterisirea, aplicând stricto sensu prevederile canoanelor, așa cum prevăd ele pedepsirea faptei intitulată “ieșirea din comuniunea sinodală”, iar Irineu era conștient de acest risc și era gata să și-l asume. Declarațiile lui anterioare, apărute în presă, sunt mărturie clară că el nu era speriat de perspectiva caterisirii, pe care era gata s-o suporte fără să crâcnească, în caz că Sinodul nu va fi favorabil recunoașterii publice a ideologiei sectarilor pucioși. Deci, cu totul altul trebuie să fi fost motivul schimbării sale de atitudine. Mult mai plauzibil este că el a fost convins de colegii lui arhierei, prin argumente temeinice și pertinente, că e pe cale de a face o gravă greșeală, cu consecințe dramatice pentru unitatea Bisericii. Atitudinea sa ulterioară, la început indiferentă iar apoi constant combativă la adresa ideologiei pucioșilor, confirmă această presupunere. Cât privește funcția de arhiepiscop, el nu “a pierdut-o, deși era pregătit să o ocupe”, așa cum sugerează tendențios Ion Zubașcu, ci pur și simplu și-a retras candidatura la alegeri, din proprie inițiativă, fiind probabil marcat de un sentiment de vinovăție personală, în urma susținerii ușuratice a pucioșilor) Conform vietuitorilor „Noului Ierusalim“, la Pucioasa se aude continuu(Observația 4.: În realitate, “vocile” duhurilor de la Pucioasa, care pretind că vin de la diferite multe persoane și fețe – ele sunt ba Iisus Hristos, ba Tatăl ceresc, ba Fecioara Maria, ba sfinții, ba arhanghelii, ba unii muritori care au trecut în lumea de dincolo – nu se aud chiar încontinuu. “Dumnezeul” pucios, deși are mai multe fețe, acestea se manifestă cu limite serioase în puterea de a se face auzite pe pământ, iar “auzirea “Cuvântului” este condiționată de disponibilitatea intermediarilor pucioși și de starea lor afectivă și de sănătate. Este cunoscut că, după moartea Verginicăi din anul 1980, până în 1982 nu s-a mai auzit “Cuvântul lui Dumnezeu”. În ultima vreme, anumite conflicte dintre liderii pucioși au creeat noi sincope în “coborârea Cuvântului”, fiind consemnate luni de zile în care de asemenea “Cuvântul” nu a mai apărut. De asemenea, în ultima vreme se invocă tot mai des indispoziția psihică și starea precară de sănătate a liderilor pucioși, pentru se justifica unele întârzieri sau amânări în venirea mesajelor pucioșești. Aceste limite pământești ale intermediarilor pucioși fac ca și “Dumnezeul” pucios să fie plângăcios și slab în puteri, adesea declarându-se de-a dreptul neputincios, iar “Cuvântul” de la Pucioasa este marcat la rândul lui de nenumărate imprecizii, inconsecvențe și “proorocii” care nu s-au mai împlinit, fiind mai degrabă opera meșteșugită a liderilor pucioși decât unui Dumnezeu Atotștiutor și Atotputernic) glasul viu al lui Dumnezeu, care a ales Romania („noul Israel al lumii“) ca mireasa pentru nunta lui Isus, la revenirea sa pe Pamint.(Observația 5.: Revenire despre care pucioșii, în inconsecvența lor, pretind că a avut loc deja, la Pucioasa! Atunci de ce se mai amână, de zeci de ani încoace, nunta Mirelui cu “mireasa România”?) Aceste elemente spectaculoase (inspirate, probabil, din contrafacerea interbelica atribuita indianului Sundar Sing) (Observația 6.: I.Z. se demască fără să vrea, arătând că acest “Cuvânt” de la Pucioasa este o făcătură omenească, inspirată din alte făcături omenești anterioare, numite de el “contrafaceri”. Dacă ar fi de la Dumnezeu, acest “Cuvânt” de la Pucioasa nu s-ar fi inspirat de la un muritor ca Sundar Singh, căci Dumnezeu nu are nevoie să se inspire de la oameni) si multe altele au transformat cazul intr-un spectacol mediatic manipulat cu sprijinul unor cunoscuti fundamentalisti ortodocsi, (Observația 7.: Ce înseamnă “fundamentalism ortodox” la Ion Zubașcu? În lipsa numelor celor incriminați în acest mod, și în contextul acuzativ al lui I.Z. la adresa întregii Biserici Ortodoxe, nu putem decât să presupunem că cei care susțin public necesitatea imperioasă ca în Biserică să nu se facă nicio derogare de la Sfintele Canoane, sunt cotați de simpatizanții neoprotestanților, în frunte cu Ion Zubașcu, drept “fundamentaliști ortodocși”) care a tinut prima pagina a ziarelor citeva luni, dupa aceeasi binecunoscuta reteta diversionista: cu cit un dusman este prezentat mai nebulos si exagerat, cu atit devine mai inspaimintator si periculos in imaginarul colectiv. Astfel, ziarele vremii scriau ca dimineata puteai vedea curgind pe santurile din jurul „Noului Ierusalim“ singe de copii sacrificati in orgii si ritualuri nocturne, (Observația 8.: Dacă redactorii șefi și redactorii de rubrică au permis apariția unor asemenea aberații în ziarele lor, fără o minimă verificare, ei s-au descalificat din start, la modul cel mai rușinos cu putință, deci nu mai pot fi prezentați acum ca semnificativi în delirul lor publicistic. I.Z. sugerează însă că nicidecum acești profesioniști ai scrisului ar fi fost de vină, ci “fundamentaliștii ortodocși”, cei interesați să-i zugrăvească în culori sumbre pe bieții pucioși) ca satenii vedeau iesind noaptea camioane pline cu pamint (se sapau – pasamite – tuneluri subterane; spre ce?), ca sub „Noul Ierusalim“ de la Pucioasa (semnificatia toponimului era copios speculata!) se fabrica bomba atomica etc. etc. Un intreg scenariu apocaliptic! (Observația 9.: Absurdul unor asemenea afirmații vădit răuvoitoare să nu-i fi pus deloc pe gânduri pe acești ziariști? Este cazul să subliniem că asemenea supoziții absurde erau culese de la crâșma din colț, de la o mână de unor săteni lipsiți de cea mai elementară cultură și moralitate, care emiteau păreri invidioase asupra unor manifestări – pentru ei de neînțeles – ale pucioșilor. Ziariștii nu s-au obosit să facă vreo selecție, ci au reprodus ad litteram toate prostiile auzite pe la colțuri de ulițe. În schimb, anomaliile amintite ceva mai înainte privind încălcarea flagrantă a canoanelor mănăstirești și bisericești și deviaționismul sectar al pseudo-călugărilor micști de la Pucioasa nu le-a sesizat nimeni! I.Z. merge mai departe cu fantezia, considerând aceste inepții drept o “diversiune penibilă”, pusă la cale de unii exponenți interesați ai puterii cripto-comuniste care a urmat loviturii de stat din 1989) |
230. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de ziaristul Ion Zubașcu (III)
La 10 ani de la aceasta diversiune penibila, foarte rar se mai scrie acum despre expozitiile de arta plastica ale sotilor Zidaru, care au un punct de desfacere a creatiilor lor artistice (icoane, sculpturi si costume de inspiratie traditionala) la World Trade Center si un altul la Muzeul Satului, precum si o fundatie legala care organizeaza de trei ori pe an, de Rusalii, Sf. Maria si Craciun, un festival artistic-religios unic in Romania. (Observația 10.: Nimic din aceste “manifestări artistic-religioase”, după care încă mai tânjește I.Z., nu mai este de actualitate. După ce au intrat treptat în anonimat, toate au dispărut, toate sunt acum doar istorie. Soții Zidaru s-au detașat definitiv de tutela apăsătoare a liderilor pucioși, punctele de desfacere a icoanelor de la WCT -București și de la Muzeul Satului sunt de mult desființate, Marian Zidaru și-a dat demisia din funcția de președinte al Fundației “Sf. Virginia” [ în care fusese plasat ca marionetă de către liderii pucioși], iar festivalele intitulate pompos “Festivale ale Ortodoxiei Românești” – la care era invitat , de regulă , și Ion Zubașcu – nu se mai organizează deloc de câțiva ani buni încoace) Incredibila diversiune a „Puciului de la Patriarhie“ Aproape in fiecare an al caznitei noastre tranzitii, mecanismul de produs nori de fum pe scena spectacolului politic a fost singurul care a functionat impecabil din toata industria grea romaneasca. Totusi, incredibila diversiune numita de presa „Puciul de la Patriarhie“ ramine ca o culme a cinicelor performante ale fostelor si actualelor „servicii“, un semn clar ca profesionistii prafului si pulberii nu au nimic sfint si sint in stare sa sacrifice absolut orice pentru a-si atinge tintele profitabilului mercenariat. (Observația 11.: I.Z. continuă să scormonească după noi “diversiuni” care, juxtapuse cazului Bivolaru”, să dea credibilitate mai mare teoriei “diversioniste” a “puterii politice criptocomuniste” la adresa libertății de opinie a sectelor religioase) [...] Invazia „Martorilor lui Iehova“ S-a batut multa moneda diversionista pe provocarea „poporului roman crestin-ortodox“ impotriva „sectantilor“, prin „secte“ intelegindu-se orice cult sau asociatie religioasa cu statut legal in Romania, dar care nu este de credinta ortodoxa. (Observația 12.: Legal sau nelegal, nu statutul oficial al derapajelor sectare le încadrează la titulatura de “secte”, ci propensiunea lor de a-și făuri o identitate proprie, diferită de cea moștenită de români de la Biserica Apostolică. Iar atenționarea asupra pericolului sectar nu este neapărat o provocare împotriva sectanților, ci o încercare de a-i proteja pe români de deviaționismul care vine de la niște profesioniști ai înșelăciunii) [...] Azi, fosta asociatie religioasa „Martorii lui Iehova“ a reusit performanta sa dobindeasca statut de cult legal, devenind a 16-a Biserica oficiala a Romaniei, cu aceleasi drepturi, inclusiv de a fi subventionata de la buget, ca si Biserica Ortodoxa Romana. Gogoasa diversiunii a sfirsit intr-un ridicol evident, denuntat de insusi faptul legalizarii cultului „Martorii lui Iehova“. (Observația 13.: Se poate discerne aici o nedisimulată satisfacție cu care I.Z,. constată că oficialii ortodocși “au luat-o în barbă” de la “martorii lui Iehova”, cu care trebuie acum să se converseze de la egal la egal, după ce s-au străduit în zadar să demonstreze semenilor lor că noii-veniți sunt niște sectanți periculoși pentru conștiința creștină românească – străduință pe care I.Z. o consideră a fi pură diversiune ) Doctorul care ucide bolnavii de cancer cu otrava pentru gindacii de bucatarie Una dintre cele mai penibile diversiuni inghitite de presa romana a fost cea a „Doctorului Moarte“, cum titra un important cotidian, in 1992, pe prima sa pagina, cu litere de-o schioapa. [...] Doctorul Niculescu isi vede mai departe de Centrul medical „Nicomed“, din zona Cringasi, cu toate sansele sa-si impuna originalul produs pe piata mondiala a citostaticelor. Stat de drept sau noua dictatura? (Observația 14.: După aceste divagații “profesioniste”, I.Z. se pregătește să tragă concluziile: diversiunile ortodoxiei majoritare și ale serviciilor oculte post-securiste pregătesc cu asiduitate o nouă dictatură ) Trebuie facuta o precizare importanta: in decembrie 1989 au murit inutil peste 1.000 de oameni, majoritatea tineri (dupa ce dictatorul fugise, ordinul de incetare a focului fusese dat si armata fraternizase cu multimea), fara sa fie prins si pedepsit macar un singur „terorist“. Desi nu s-a adeverit nici o gogorita a „tribunului“ extremist referitoare la pericolul iredentist maghiar (Parlamentul roman, inclusiv reprezentanti ai UDMR, au invalidat ideea autonomiei etnice a Tinutului Secuiesc), nimeni de la Romania Mare n-a fost pedepsit pentru instigare la ura interetnica timp de ani si ani de zile. Desi nici o acuzatie adusa miscarii religioase „Noul Ierusalim“ (inclusiv de practicare a sexului in grup, orgii in incinta lacasului etc.) nu s-a adeverit,(Observația 15.: Evident că aberațiile apărute în presa bâlbâită a vremii nu s-au confirmat. În schimb s-au confirmat toate temerile Bisericii că mișcarea de la Pucioasa – inițial pseudo-ortodoxă – va suferi consecințele opțiunilor sale deviaționiste și schismatice: la scurt timp după Sinodul din ianurie 1993, secta “Noul Ierusalim” s-a desprins oficial și definitiv de B.O.R., confirmând prin această opțiune că este într-adevăr o sectă; ideologia sectară a pucioșilor a involuat rapid spre învățături noi, unele aberante, altele de-a dreptul eretice: o nouă preoție, o nouă Evanghelie, spiritism, esoterism, sclavie ideologică, spălarea creierelor adepților, teorii exclusiviste, protocroniste și fasciste, de dominare a popoarelor și a lumii întregi de către catharii pucioși, declarații dușmănoase la adresa Bisericii majoritare, imixtiuni propagandistice în viața politică a statului român și în forma lui de guvernământ) nimeni n-a fost gasit responsabil pentru psihoza fundamentalista provocata. N-a fost pedepsit nici macar cel care a trimis de la un singur oficiu postal peste 10.000 de scrisori diversioniste, nici cel care i-a semnat in fals pe mitropolitul Banatului si pe ceilalti doi arhimandriti implicati in uluitorul caz al „Puciului de la Patriarhie“. N-a fost cercetat nici un fundamentalist de la ASCOR, care a incitat la ura si conflicte interconfesionale in cazul actualului cult legal admis al „Martorilor lui Iehova“.(Observația 16.: În concepția lui I.Z., a spune adevărul despre pericolul sectar și înșelăciunile pe care sectele le practică este “incitare la ură și conflict interconfesional”. I. Z. nu realizează, în gândirea lui pleonastică, faptul că secta, legală sau nu, creează ea însăși un conflict confesional, chiar în momentul în care lansează o învățătură nouă, agresivă, străină de învățătura moștenită de români de la strămoșii lor. În schimb, el visează la satisfacția pe care i-o va aduce ziua sau ceasul în care un student de la ASCOR va fi filat, cercetat, anchetat și de ce nu, întemnițat pentru că a îndrăznit să susțină, asemenea martirilor din arenele romane, că se află în conflict de idei și de interese cu cei care propovăduiesc alte credințe decât a lui) [...] Tinind seama de succesiunea diversiunilor anterioare, realizate cu colaborarea presei, care au aparut in momentele cele mai fragile ale actualei puteri, cazul Gregorian Bivolaru a fost instrumentat in mod evident pentru a distrage atentia opiniei publice de la coruptia generalizata din interiorul PSD, pe care actuala guvernare trebuie s-o rezolve in cel mai scurt timp posibil. [...] Este incredibil ce succesiune de inscenari s-a derulat in acest caz, cu incalcari barbare ale legilor, ce demonstratii de forta politieneasca (inclusiv asupra avocatilor apararii), ce terfelire a minimelor drepturi cetatenesti, in absenta unor probe incriminatorii clare, elemente insumate care au umbrit cu totul momentul istoric al intrarii Romaniei in NATO! Nu putem sti cum va evolua societatea romaneasca in continuare, dar rezolvarea cazului Gregorian Bivolaru si pedepsirea exemplara a vinovatilor este un test clar care va dovedi daca traim cu adevarat intr-un stat de drept, unde legea apara societatea civila, sau intram intr-o noua dictatura a fortei brute, care face ce vrea cu drepturile si libertatile omului. |
230. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de ziaristul Ion Zubașcu (IV)
Ion Zubașcu se remarcă așadar printr-o energică și fățișă intervenție publică de susținere și motivare a lui Gregorian Bivolaru, introducându-i forțat în ecuația interesului lui pe Martorii lui Iehova, pe greco-catolici și pe pucioși și cerând “pedepsirea exemplară a vinovaților” diversioniști. Dar să vedem ce părere au și alții despre I.Z., ca să nu fim cumva acuzați de păreri preconcepute, care ne-ar putea împiedica să vedem posibilele lui intenții bune. În timp ce noi am putea greși, ca orice om, alții mai lucizi și mai perseverenți ar putea descoperi eventual în I.Z. un adevărat apărător al ortodoxiei. Într-un articol intitulat “Lipsa de măsură” , publicat pe 8 februarie 2002, Liviu Ioan Stoiciu deplânge tocmai această lipsă de măsură a lui I.Z. în raport cu B.O.R. și cu autoritățile bisericii. Reproducem aici doar câteva citate din articolul lui L.I.S.: LIPSA DE MASURĂ N-are rost să-mi bat capul prea tare cu lipsa de măsură a poetului Ion Zubascu, dată de gol si cu acest al său „Drept la replică” (de cinci ori mai lung decît „atacul” meu din „Contrajurnal”, în paranteză fie spus; probă de narcisism, la mijloc este, bineînteles, o lipsă crasă de profesionalism). Pe de altă parte, îmi pare sincer rău că mă obligă să-i amintesc lui Ion Zubascu cine mai e el, de fapt, aplicînd strategia literară balcanică: „Hai să ne băgăm singuri în seamă si să ne facem reciproc publicitate pe gratis”... [...] E clar că e si aceasta o formă de demisie morală la omul-Zubascu, gazetar „special” de Dîmbovita, cu ifose „ardelenesti” de doi bani (altfel, crescut în laboratoarele lui Adrian Păunescu si ale cenaclului din perioada lui agresivă, cînd promova cultul personalitătii; cît caracter are Ion Zubascu, s-a văzut după Revolutie, cînd l-a înjurat ca la usa cortului pe binefăcătorul lui, „Adrian Păunescu-PCR” si s-a dezis de cenaclul „Flacăra”, senin, de parcă nu i-ar fi fost unealtă; e si asta o mentalitate de oportunist; [...] Las cititorii să judece dacă „ortodoxismul” este religie sau nu, de pildă. Pentru apărătorul de valori crestine neortodoxe Ion Zubascu, deschid aici Dictionarul Explicativ al Limbii Române (editia postcomunistă, din 1996, să nu avem surprize): „ORTODOXISM s.n. 1. Religia crestină ortodoxă”. Sau la „ORTODOX s.f. (Substantivat) Persoană de religie crestină răsăriteană”. E o religie, deci, ortodoxismul, cît de cît – si asta o stie nu numai ortodoxul, practicant sau nu, de bun simt (nu si Ion Zubascu-cel-ridicol, care e convins că eu sînt animat de... „duhuri necurate” – probabil duhuri autohtone, nu euro-atlantice). În rest, tristete pe toată linia, retorica antiortodoxă fundamentalistă de tip Ion Zubascu impresionează, eventual... Occidentul slab de înger (si „asistatii” lui din România). Fireste, eu n-am nici o treabă cu confesiunea pe care o împărtăseste Ion Zubascu, Doamne fereste, să fie sănătos si fericit în propria-i piele. Dar cît de jos a ajuns, să-l defăimeze pe episcopul Justinian Chira, nu-mi vine să cred... Cel căruia – „Iubite frate Justinian, plecăciuni iubitoare în Noul An, prin mila Domnului nostru Hristos”, îi scria poetul Ioan Alexandru (poet adorat de Ion Zubascu). Ce să mai spun? îmi e efectiv silă să mai răscolesc în drojdia umorilor lui Ion Zubascu. [...] Asa stînd lucrurile, demonstratiile gazetăresti, făcute cu evidentă rea-credintă, flagrant tendentioase (cum subliniam în „Contrajurnalul” trecut) ale lui Ion Zubascu, au intrat deja în derizoriu. ÎPS Mitropolitul Nicolae Corneanu, care a recunoscut că a colaborat cu Securitatea, e „patriarhul moral al BOR”? Chiar e mai moral decît... Patriarhul Teoctist? De ce? Asta e o viziune politică a gazetarului Ion Zubascu, cu sigurantă... Pe ce lume trăim? Amuzant, în fine, e că în timp ce pe mine mă acuză că generalizez (neobservînd că nu Biserica Ortodoxă Română-BOR, ci reprezentantii de vîrf ai BOR au fost pusi la stîlpul infamiei de către Ion Zubascu; ceea ce e fals, as putea să redau atîtea citate din insultele lui Ion Zubascu pe care le debitează ca ziarist împotriva BOR, dar n-are rost; el e incapabil să-si asume această responsabilitate, a campaniei duse împotriva BOR), Ion Zubascu atrage atentia că eu am atacat... ziarul „România liberă”, fiindcă l-am atacat pe el, că e „implicit”... Ca să vedeti, dai în Ion Zubascu, dai în fabricile si uzinele „României libere”... Altfel, Ion Zubascu poate să stea linistit, putem urca muntii lumii împreună, dacă doreste, sînt un om pasnic, prietenos, iubitor de poeti (e drept, care nu se dau drept altii). Liviu Ioan STOICIU 8 februarie 2002, Bucuresti L.I.S. dezvăluie în articolul său, printre altele, și motivul real pentru care I.Z. este așa de agresiv. Fraza “Fireste, eu n-am nici o treabă cu confesiunea pe care o împărtăseste Ion Zubascu, Doamne fereste, să fie sănătos si fericit în propria-i piele” ne arată limpede că în anul 2002 I.Z. era deja exterior Bisericii majoritare, poziție care-i conferea o lejeritate în a o ataca pe toate planurile, asociindu-se în corul denigratorilor cu alți dușmani declarați ai B.O.R., printre care un loc de frunte îl ocupă profeții fantasmagorici de la Pucioasa. “Corb, la corb, nu-i scoate ochii” , zice un proverb. Un sectant va sări întotdeauna în ajutorul altui sectant, pentru că de fapt amândoi slujesc aceluiași domn, și e firesc să de ajute unul pe altul. Concluzia pe care o putem trage, citindu-l pe L.I.S.? “Retorica antiortodoxă fundamentalistă de tip Ion Zubascu impresionează, eventual...” Și când te gândești la expresiile bombastice ale lui I.Z.: “fundamentaliștii ortodocși”...”psihoza fundamentalistă”...”fundamentaliștii de la ASCOR”...! Impresionează, eventual... |
Încerci să încingi spiritele cu diversiuni problematice între ziariști, deci iată cum te folosești de paravane ca prin spate să pui la cale minteresul acelorași mincinoși ca să puteți injecta slănină în puii de găină ca odată ce vor ajunge găini și cocoșei să poată cotcodăcii și ei sincron și pe același ton mincinos, și fără frică, cu îndrăzneala, și ca să se închine sadizmului pervers și ciudos al lui nenia cu ispisisikaa în lesă și eretele pe umărul drept și pata rozalie pe stomacul sătul.
Deci băgați toate răutățile la comun și amestecați cu binele și umpleți și asezonați cu povești vânătorești și bârfe ciudate și curioase ca să iasă ceva greu de limpezit și greu de descurcat, deci e o ''dulceață'' special preparată pentru o credință slabă ca să înghită ca orbii ceea ce le-au pregătit ''oamenii de bine'' care iată că le apără minteresul credinței lor... averea firește. Deci uite așa stau lucrurile după părerea mea: 1.Teroriștii au existat dar nu erau teroriști ci erau frații ruși și unguri și fracezi și nemți și americani care au stârnit revoluția și au sprijinit debarcarea dictatorului iar apoi echipa emanată a furat revoluția și i-a scos drept teroriști ca să le fure meritele și să se poată emana pe salvarea din ceva... păi din ce mai era să ne salveze din m oment ce armata condusă de Stănculescu fraternizase cu revoluția înainte de Crăciun? Deci a fost lupta pentru putere și eșalonul 2 și trei au furat revoluția până astăzi căci niciunii n-au plătit ci iată că plătește Stănculescu, un general care a întors armele împotriva dictatorului și a predat conducerea în mâna celor care au preluat puterea, căci foarte ușor putea instaura o dictatură militară, căci comanda era în mâinile sale. 2.Bivolaru și așramurile nu sunt decât niște desfrânări și pornografie colectivă folosindu-se de proorocia lui SundarSing la modul viceversat, căci Sundar Sing lepădase yoga și hindusismul și toate rătăcirile orientale și fusese ucenic al lui Hristos și murise ca mucenic pentru credința Creștină, deci nu poți să susții că ar fi fost un prooroc al desfrânării, când el propovăduia sfințenia și neprihănirea. Deci Bivolaru a inventat o nebunie distrugătoare de suflete, adică Mișcarea de Integrarea (Spirituală) în Absolut... nimic Util, adică MIAU că spirituală nu era ci erau și sunt numai trupuri, distrugând ei defapt sensul proorociilor lui Sing Vrey, care vorbea de integrarea în Dumnezeu, în Sfânta Treime, în viața curată și feciorelnică. Deci nu era și nu este nici o diversiune arestarea și condamnarea inculpatului proxenet Bivolaru care a creat cel mai mare cuib de viespi și trântori pentru insectarul bineplăcut satanei însectivore. 3.La patriarhie nu știu ce se scanda dar știu că măicuțele de la Vladimirești au protestat pe bunădreptate împotriva frățietății dintre ''dumnezeu'' și satana, adică dintre pactizarea între ortodoxie și comunismul ocult și ateu și criminal și tâlhăresc și diabolic din trecut și cel nou cu față umană. Căci Maica Veronica și Ian Iovan și alții au înfruntat temniță grea și experimente diabolice pe ei din partea torționarilor și era justificat să protesteze împotriva celor ce au vândut Biserica Ortodoxă diavolilor fie din nord est fie din vest și o vând mereu, căi duh de Iscariot e la tot pasul, ca apa și ca vântul te înneacă dacă nu ești atent și te trezești dus de curent 'napoi în mare și pe fund de nisisip. 4.Sfînta Cetate a Noului Ierusalim este de la Dumnezeu și aici este diversiunea și înscenarea manipulată de același servicii ce lucrează conduse de KGB-ul din biserici și de masoneria îmbrăcată în haină sfântă căci iată cum sunt acuzați de toate răutățile și de toate eresurile și de toate relele punându-li-se în cârcă toți sectanții și toate ciudățeniile din toată gLumea, găsindu-se voci care să-i judece și să-i condamne fără cruțare pentru că Domnul le grăiește Lor! Deci aici e vorba de cacealmaua pusă la cale de satana și antichrist și proorocul mincinos al păcătuirii care ridică pe oricine la luptă împotriva Lui Dumnezeu, împotriva Cuvântului lui Dumnezeu, dar este scris că Domnul va birui duhul rău și pe cei ce sunt uniți cu duhul rău, pe la mijloc, pe la cinci palme și toate uneltele și sculele sculate la război împotriva Mielului, și vor birui toți cei ce sunt cu Dumnezeu și împreună cu Mielul. 5.Frații sectanți și neoprotestanți suferă de minciună și mîndrie căci și-au plecat urechea la tot felul de interpretări evreiești greșite ale scripturii și din pricina luptelor acerbe cu catolicismul și cu preoțimea căzând în mândrie și orbire și multă minciună și bârfă au lepădat mântuirea ci se cred mântuiți doar prin abstinența de la unele droguri, și își închipuie că averile pământești și ajutorul minteresat prozelit sunt calea spre fericire dar este proorocit că doar liderii lor vor suferii amarnic căci restul sunt gloate neștiutoare de Adevăr și dacă se vor întoarce la Calea cea adevărată a pocăinței și mântuirii vor fi reprimiți. Deci sperietoarea cu sectarismul și ereziile este tot o diversiune și o gogoriță comunistă bine întreținută, căci comuniștii infiltrați prin BOR a tot osândit sectarismul și nu a mustrat cu duhul blândeții cu cu ura de clasă pentru ca să se unească BOR mai bine cu comunismul și cu sovietizarea, căci cine credeți voi că osândește pe sectari dacă nu lupii îmbrăcați în haina sfântă? Păi aceiași care au osândit pe boieri ca să le fure pământurile, și pe industriași ca să le fure fabricile și casele, și pe țăranii mijlocași ca să le fure pământurile, le e frică să nu-i piardă puterea că doar nu credeți că le pasă de oi, găsești unul la o mie căruia chiar îi pasă de oile Tatălui... deci aici este o manipulare și o divrsiune bine dirijată ce prinde la ''fundamentaliștii'' creștinii, deci nu la fundamentaliști ci la musulmanii creștini, căci a fi fundamentalist creștin înseamnă a avea scriptura drept fundament și viețile sfinților și de aia am zis musulmani creștini adică cei ce se aseamănă cu cei ce pun la cale terorismul prozelit al credinței mincinoase pentru prohibița satanei căci nu este aia cenzura Duhului Sfânt ci este cenzura omului îndrăcit pe care o pun ei la cale mereu. |
Articol personal pe forumul lor
[COLOR=#800080]biserica N.I. vs. Cetatea Sfanta[/COLOR]
Totul e corect mai putin doua amanunte. (Nu este nevoie sa ma credeti pe cuvant.) "Cetatea Sfanta" are doua "curti": -una interioara in care sint cupinsi cei 144000 alaturi de toti credinciosii vrednici ai pamantului intre care si Fiul dar si izvorul apei vietii (Duhul Sfant) in mijloc ; -o curte exterioara care se intinde pe tot pamantul pe care locuiesc neamurile si semintiile (care probabil au mostenit pamantul) Cortul (casa, locuinta) lui Dumnezeu este Duhul Sfant iar "cortul" acopera in interior intreaga Dumenzeire. Vedem ca Dumnezeu va fi luat in stapanire pamantul si va fi realizat un nou centru spiritual catre care se raporteaza acum toti credinciosii pamantului. Insa aceasta fotografie inca nu este de actualitate. Totusi din ea rezulta ca toti credinciosii vor fi uniti intr-o singura turma in prezenta lui Dumenzeu insusi revenit pe pamant. (o singura religie la care se vor fi convertit toti si anume cea a celor 144000) Aceasta unitate vitoare nu se poate realiza decat incepand cu chemarea celor 144000 si a Duhului Sfant venit pe pamant si pe care il vor martursi in fata celor care il vor contesta, huli, demoniza. Recunoasterea lor trebuie facuta in prisma faptului ca ei vor canta pe muntele Sionului cantece care nu pot fi intelese sau reproduse de ceilalti care asculta. Multe cete religioase canta si vor mai cinta ode pe acest munte dar doar cantecele acestora nu pot fi intelese. Dumnezeu Duhul Sfant venit a doua oara nu este altcineva decat acel Cineva de pe tronul acoperit de curcubeu, curcubeu la care sintem indemnati sa mergem atunci cind il vom vedea dupa cum spune versetul. Ziua chemarii este ziua celor doua strigari, ziua aparitiei pe cer a crucii lui Iisus cu care dealtfel vor incepe evenimentele. Aceasta este ziua incercarii credintei de care ne prevenea Iisus, mai de temut decat alte pacate. Iisus nu va avea parte de hule ci de buna primire fiind prezentat de insusi Dumnezeu Duhul Sfant -care este impreuna cu oamenii-abia dupa linistirea apelor dupa incheierea razboiului religios care va incepe si care se va incheia in cele 3 zile justitiare de intuneric vulcanic care va aduce prima sortare a pamantenilor, a doua sortare (unul fi luat, altul lasat)va incepe nevazut odata cu ziua prezentarii Lui de catre EA si se va incheia odata cu sfarsitul complet al judecatii si a acestei a doua perioade de restriste. Centrul spiritual unic va fi apoi la Bucuresti , tot aici va fi si prezentarea in direct, El urmand sa vina cu avionul tot din alta tara. Al doilea amanunt tine de datele calendaristice. 1992 este anul in care Epoca Adevarului (cu Era Varsatorului) si-a inceput suprapunerea de tranzitie peste Era si Epoca actuala. "generatia" si "leatul" tine 7500 de ani cat tine o Epoca. In urmatoarea Epoca lectiile vietii si evolutia nu se va mai face prin bine si rau ci doar prin bine , raul fiind indepartat - acestea fiind miile de ani de vremuri fericite promise , dupa care vor veni si "cei nedesavarsiti care mor in Domnul"- nazuitorii prea pacatosi ca sa poata face parte din noua generatie calauzita si fericita. 2 aug 2010 -semnul semilunii- lucrarea de sfintire si convertire a Duhului Sfant asupra islamului din interior catre religia proprie. 15 aug 2010 - crucea pe cer, ziua dovedirii vinovatiei lumii in cele 3 privinte ca si ziua chemarii si avertizarii, a incercarii credintei, etc. (inceputul sfarsitului timpului - de indreptare si pocainta) citva septembrie 2010 - scuturarea pamantului de pacatosi, cele 3 zile de intuneric chimic justitiar. Sarbatorile de iarna, stabilirea la bucuresti a Mamei Universurilor. preziua pastelui 2011 - prezentarea Lui in mod organizat in Piata Universitatii in fata unei multimi de barbati imbracati in haine albe dupa cum este obiceiul. ps. incepand cu ziua aparitiei crucii lumea se va confrunta cu fiarele doar indirect prin efectele trecerii lor anterioare, veacul lor acum se incheie. Legarea completa insa a tuturor legiunilor se va incheia abia la incheierea sfarsitului Judecatii odata cu incetarea perioadei secerarii justitiare. --------------------- Mihai |
Am postat unde nu trebuia, scuze :))
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Și cu ocazia asta aș vrea să corectez ce am scris la punctul 5 ca răspuns dușidușimancei MM: „5.Frații sectanți și neoprotestanți suferă de minciună și mîndrie căci și-au plecat urechea la tot felul de interpretări evreiești greșite ale scripturii pe care le-au deprins prin întrebări și răspunsuri ca pentru proști și suferă din pricina luptelor acerbe cu catolicismul și cu preoțimea ortodoxă căzând ei în mândrie și orbire și multă minciună și bârfă și de aia au lepădat mântuirea căci se cred gata mântuiți doar prin abstinența de la unele droguri și de la carnea de porc exact ca musulmanii, nu că ar fi bună carnea de ceva, oricefel de cărnărie e tot cărnărie, mai ales aia din inimă de frate, și își închipuie că averile pământești și ajutorul minteresat prozelit sunt calea spre fericire, spre Rai, dar este proorocit că îngerii lui antichrist se vor chema dar este scris și că doar liderii lor vor suferii amarnic căci restul sunt gloate neștiutoare de Adevăr și dacă se vor întoarce la Calea cea adevărată a pocăinței și mântuirii vor fi reprimiți în turma Domnului, dacă nu, vor suferi și ei. Deci sperietoarea cu sectarismul și ereziile este tot o diversiune și o gogoriță comunistă bine întreținută, pusă la cale cu minteres căci comuniștii înfiltrați prin poBOR au tot osândit sectarismul și ereziile dar nu au mustrat cu duhul blândeții ci cu ura de clasă pentru ca să se unească poBORul mai bine cu comunismul și cu sovietizarea să formeze biserica comunistă ca stat, căci cine credeți voi că osândește pe sectari dacă nu lupii îmbrăcați în haina sfântă? Torționarii comuniști adică. Păi aceiași care au osândit pe boieri ca să le fure pământurile, și pe industriași ca să le fure fabricile și casele și uneltele și vehiculele, și pe țăranii mijlocași ca să le fure pământurile și vitele și oile, au confiscat și au pus stăpânire pe Biserica Ortodoxă, și acum le e frică să nu-și piardă puterea că doar nu credeți că le pasă lor de oi, găsești unul la o mie căruia chiar îi pasă cu adevărat de oile Tatălui ca să le ducă spre Mântuire... Deci aici este vorba despre o manipulare și o divrsiune bine dirijată de la „centru”, ce prinde la ''fundamentaliștii'' creștinii, deci nu la fundamentaliști ci la musulmanii creștini, căci a fi fundamentalist creștin înseamnă a avea scriptura drept fundament și viețile sfinților drept lămurire și pe Cuvântul lui Dumnezeu, pe Iisus Hristos drept Cap al Bisericii și nu securitatea sau sovietul suprem sau cluburile bancherilor și de aia am zis musulmani creștini căci ăștia se aseamănă cu cei ce pun la cale terorismul prozelit al credinței mincinoase pentru prohibița impusă de satana, aia strâmbă și desfrânată căci nu este aia cenzura Duhului Sfânt ce pun ei la cale ci aia este cenzura omului îndrăcit, aia e cenzura pe care o pun ei la cale mereu ca să le ia banii și sufletul și să-l ispitească pe creștin să se autocondamne la iad.” Deci e vorba despre operațiunea cafiaua niagră și țigareta III sau țigareta66. „Cum aprinde omul țigară de la țigară, așa și creștinul să facă rugăciune” (CLD) |
Citat:
Te-am acuzat cu ceva? Sau ai mania persecutiei? Pur si simplu, aveam mai multe topicuri deschise si, dintr-o greseala, am postat aici. Am gresit. Am sters. Din nefericire nu exista posibilitatea stergerii complete a unei postari. Am explicat, mi-am cerut scuze si am zambit. Iar tu ma iei cu nenia, cu grijania, cu minciunile, cu banocul si auretul. Oare nu ar trebui sa cunosti un om inainte sa-l jignesti? P.S. Nu am nici o legatura cu Mihai36 iar din ce scrie tipul eu nu pricep aproape nimic. Ai incurcat borcanele. Sa fii iubit! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:48:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.