Citat:
În prealabil postat de anthonygeorge
(Post 191446)
Mii de scuze dar Sfantul Apostol Pavel nu spune ca sfintii mijlocesc pentru oameni inaintea lui Dumnezeu. Deasemenea Sfantul Duh ne invata cum sa ne rugam "caci noi nu stim cum sa ne rugam" dar nu spune ca ar exista mai multi mijlocitori. In Intaia Epistola a Sfantului Pavel catre Timotei 2,5 cuvantul mediator este "mesites" (nu am gasit caractere grecesti) cu traducere de "mediator permanent"...
|
Tot prin off-topic s-a mai vorbit subiectul asta aici :
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...456#post187456
Personal am facut si eu un post tot acolo pe subiectul acesta.
Romani 8:26-27 De asemenea și Duhul vine în ajutor slăbiciunii noastre, căci noi nu știm să ne rugăm cum trebuie, ci
Însuși Duhul Se roagă pentru noi cu suspine negrăite.Iar Cel ce cercetează inimile
știe care este dorința Duhului, căci după Dumnezeu El Se roagă pentru sfinți.
1Timotei 2:1-4 Vă îndemn deci, înainte de toate, să faceți cereri, rugăciuni, mijlociri, mulțumiri, pentru toți oamenii, Pentru împărați și pentru toți care sunt în înalte dregătorii, ca să petrecem viață pașnică și liniștită întru toată cuvioșia și buna-cuviință,
Că acesta este lucru bun și primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, Care voiește ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină.
1Timotei 2:8 Vreau deci ca bărbații să se roage în tot locul, ridicând mâini sfinte, fără de mânie și fără șovăire.
Oare de ce in acelasi loc in care zice ca exista in singur mijlocitor Apostolul Pavel indeamna pe fiecare sa faca mijlociri, cereri si rugaciuni?Dumneata te rogi atat pentru tine , cat si pentru altii?Nu esti atunci si dumneata un mijlocitor?
1Timotei 2:5-6 Căci unul este Dumnezeu, unul este și Mijlocitorul între Dumnezeu și oameni: omul Hristos Iisus, Care S-a dat pe Sine preț de răscumpărare pentru toți, mărturia adusă la timpul său.
Acest verset trebuie inteles in cadrul acela apocaliptic, unde ne este prezentat Mielul junghiat de moarte , jerfta care sta intre Dumnezeu si oameni , si care a impacat lumea cu Dumnezeu.Citeste postul meu de pe linkul ala si postul lui ovidiu-s.
De asemenea si sfintii se roaga pentru noi(Apocalipsa 5,8;Apocalipsa 8:3-4)