![]() |
Barsaumas, sincer, nu îmi mai vorbi la II plural, că nu este deloc cazul.
Referitor la natalitate, au fost multe analize de bun simț pe câteva threaduri referitoare la țigani. Nu ne putem face că nu vedem însă că unii s-au cam obișnuit să trăiască și să puiască pe spatele banilor altora, și, din ce în ce mai mult deloc paradoxal, cu binecuvântări de la vârfurile politicii ilegitime și trădătoare care conduce statul român; asta ca să nu mai pomenim de iresponsabilitatea profundă pe care o manifestă unii dintre țigani, dar nu doar ei, față de copiii pe care îi aduc pe lume. Bine, nu aș vrea să se înțeleagă că ar fi doar cazul țiganilor, că și alți cetățeni primesc tot felul de ajutoare sociale, dar unii s-au obișnuit într-un anumit fel și este clar că politicienii sunt foarte vinovați pentru încurajarea natalității dublată de nemuncă, deci a unei viitoare posibile bombe sociale. În același timp există semne clare că tendința în care au mers lucrurile după '90 a fost bine planificată de tot felul de arhitecți de "societăți deschise", iar trădătorii de la noi s-au angrenat la treabă fiind bine plătiți și sprijiniți cu burse, cu locuri de muncă și prestigiu în societate. Asta în vreme ce ortodocșii sunt lipsiți de orice participare semnificativă a laicatului în societatea civilă, noi românii fiind astfel prinși, nu știu de ce tot am senzația că și cu binecuvântare, în jocul unor forțe care sunt practic străine de interesele noastre generale. Însă ca și supapă li s-a oferit românilor posibilitatea emigrării în Occident, și de aici vine susținerea actualilor politicieni, deși această emigrare comportă beneficii mai mult în plan personal pentru români, dar deservicii foarte mari pe planul intereselor generale, naționale. Se și vede că Românii nici nu mai gândesc în termeni de proiecte naționale (așa cum gândea spre exemplu blestematul ăla de Ceaușescu), egoismul, individualismul a devenit între timp principala determinantă a ortodoxului român, deși ortodocșii se pretind că formează o comuniune a lui Hristos. Și noi știm doar că la ortodocși totul se face cu binecuvântare. Apropo tot referitor la natalitate, dar privită la modul general, aș vrea să aud o poziție a unui creștin cu privire la paradoxul pe care eu îl sesizez în Sfânta Scriptură. Citim din Facere și vedem cum Dumnezeu binecuvintează nașterea, creșterea și stăpânirea pământului, dar în același timp dacă luăm învățăturile sfântului apostol Pavel vedem un mare îndemn la castitate, la spiritualitate, și deasemenea învățăturile despre învierea din morți. Cum este deci posibil ca același Dumnezeu care cu ceva vreme în urmă binecuvânta răspândirea, creșterea, stăpânirea pământului, acum să o întoarcă spre învățături mult mai spiritualiste, axate pe înviere și prin urmare pe o formă de corporalitate, cea a învierii, spiritualizată, spre deosebire de această corporalitate biologică pe care o vedem crescând și răspândindu-se tot mai mult pe Terra (nici nu mai știu câte miliarde)? Oare numai eu văd o contradicție, un paradox aici? Oare este el real? Care ar fi până la urmă soluția, pentru că este clară învățătura despre înviere a sfântului Pavel: moare trup firesc, învie trup duhovnicesc sau spiritual? Prin urmare în Hristos planul lui Dumnezeu cu privire la corporalitatea umană nu se poate reduce la actuala corporalitate biologică. Dar atunci ce și de ce să se mai răspândească și până când? Nu vedem oare că parcă toată înflorirea asta demografică a omenirii ar fi în contradicție cu împărăția spirituală a lui Hristos, cu împărăția învierii, nu doar spirituale, ci și fizice? Și atunci se contrazice sau nu pe sine Dumnezeu? Sau cine știe, poate se contrazic între ei oamenii care au pretins de-a lungul timpului că vorbesc revelații divine și în numele adevăratului Dumnezeu? |
Citat:
Nu sunt mai prosti, dar modul cum isi pot valorifica inteligenta poate fi schimbat. Nu sunt mai rai, dar se conduc dupa anumite legi care pot deveni incomode pentru cei din jur. Aici de asemenea, se poate interveni. In privinta murdariei/curateniei, aici depinde de situatia materiala concreta si de gradul de civilizatie strict individual. |
De ce au ales numele "Romani" ptr. tiganii de pe toata planeta? Si unguri au tigani, de ce nu se numesc "Ungari" sau "Hungari". Si bulgarii au tigani, de ce nu au ales numele de "Bulgari" ?
In romana se foloseste termenul de "Rrom" sau "Rom". Insa, in engleza este "Romani", iar români se spune "Romanians" !!! Nu e mare diferenta intre englezescul "Romani" si "Romanians", nu? Si asa li se spune la toti tiganii, chiar si celor nascuti in America sau din alte tari! De ce? Mai ales cand se stie f.clar ca ei sunt veniti de prin India si Pakistan(depinde de trib)! Pai normal ca se face confuzie intre tigani si romani! F.multi de prin vest cred ca romanii sunt toti tigani. Doar nu credeti ca stau ei sa cerceteze istoria neamurilor! Mie asa mi se pare, ca au pus intentionat acest nume ptr. a se face confuzie intre tigani si romani. Intrebarea este, de ce? Care e scopul? Ce castiga cei din vest denigrand etnia română? |
Citat:
Nu cred ca cei din vest denigreaza etnia romana, ci tiganii, in primul rand prin comportamentul lor in afara, si romanii insisi pri promovarea faptelor tiganilor in massmedia. Ca exemplu, 2 saptamani a durat circul cu inmormantarea lui Cioaba. Daca strainii ne vad ca dam atata importanta tiganilor, ce parere isi pot face? Eu demult mi-am format parerea ca cei din massmedia ori sunt tigani si de aceea ii iubesc asa e mult, ori politicienii or fi avand rude printre ei sau afaceri. Sau pentru ca fac rating, dar de ce ar avea romanii o curiozitate morbida pentru a le urmari faptele? Pro Tv-ul in special dar si Antenele care au inceput cu manelele si in prezent Romania TV. Trebuie sa fie un interes pentru care tiganii sunt impinsi in fata. |
Citat:
Epistolele trebuie analizate in totalitatea lor si vom vedea ca Hristos a implinit legea ,nu a desfiintat-o. |
Citat:
După ce omul a ascultat porunca dumnezeiască de a umple pământul, o are de ascultat pe aceea de a se sfinți. Dacă în urma păcatului omul a primit porunca de a înmulți neamul și a se risipi pe toată suprafața pământului, în Hristos neamul omenesc trebuie să se adune, parcurgând drumul invers. Ca niște vârfuri ale omenirii, sfinții au făcut și fac primii lucrul ăsta; după ce părinții și strămoșii lor au ascultat cea dintâi poruncă, aducându-i în cele din urmă și pe ei la viață, ei devin o culme a spiței lor, chiar un rod al generațiilor anterioare, desăvârșindu-se în Hristos, înviind în felul ăsta poate împreună cu înaintașii lor (pentru că la desăvârșirea lor au o contribuție și înaintașii). Prin urmare, cred că atunci când un neam „se stinge” pentru că ultimele sale mlădițe se sfințesc, el însuși se desăvârșește în Hristos. Iar până să ajungă să se sfințească în acest fel, cred că trebuie încă să asculte de porunca cea dintâi a lui Dumnezeu, aceea de a face copii; însă fără a uita vreodată că acești copii trebuie să sporească în viața cea adevărată. |
Citat:
Punctul doi: ce inseamna sa se sfinteasca? Extinctia unor filoane de gene prin neprocreere inseamna sfintire? Crezi ca, sa zicem, Ioan Crisostom nu a avut rude colaterale care au facut copii mai departe? Decebal are dreptate: exista niste contradictii, si unele mai subtile, altele mai grosiere. Dar, suntem off-topic. Mai vorbim pe topice dedicate. :) |
Citat:
Citat:
Citat:
Scuze de off topic. N-am vrut să lungesc mai mult discuția (nu mai am vreme), însă am încercat să lămuresc ceea ce exprimasem cam ambiguu (nu sunt convins că am și reușit). |
Citat:
Citat:
Eu nu vorbeam de Cioaba si manelismul de la televizor. Ma refeream strict la faptul ca toti tiganii in engleza sunt numiti "Romani" si intrebam care e scopul. Eu personal nu ma prea uit la televizor, dar la multe nu prea ma pot astepta. Citat:
|
Citat:
Daca puteti, trimiteti, multumesc. Nu stiam ca si in Anglia sunt tigani, multi, si mai ales ca sunt confundati cu romanii. Cand am fost eu in 2010 nu am vazut picior de tigan, stiam doar de Franta, ca acolo sunt multi si agasanti. Mi se pare atunci extrem de grav faptul ca sunt numiti cu termenul romani care se confunda clar si prin manipularea mass mediei se poate ajunge la o situatie foarte grava. Ar trebui sa li se schimbe numele de rom cat mai repede posibil. Am citit intre timp ca Petre Roman este cel care a introdus aceasta denumire la sfatul Consiliului Europei si fundatiei Soros. A fost doar o recomandare, dar politicienii romani s-au si grabit sa o indeplineasca, tot ei ar trebui sa o descurce! Este jenant sa fii privit rau daca spui ca esti roman, din cauza faptelor lor! |
Citat:
Ceea ce însă într-o anumită măsură m-a șocat a fost că un "rege", un anumit om minoritar, a primit o slujbă într-o biserică ortodoxă prin anii '90, slujbă la care se vedea că și-a pus o coroană pe cap, făcându-și apoi cruci. Și de atunci chipurile ar exista un "rege" ortodox internațional, "uns de Biserică" al unor minoritari. Ceea ce ar fi de subliniat este în primul rând mișcarea și cauza acestei mișcări în ceea ce privește anumiți clerici ai BOR; nu știm care au fost rațiunile acelei slujbe de "încoronare" și cum au ajuns clerici ortodocși români să facă așa ceva în patriarhia ortodoxă română. În al doilea rând, nu am auzit ca acea slujbă să aibă vreo recunoaștere din partea Bisericii Ortodoxe Române; faptul că un cleric și-a permis să facă așa ceva nu înseamnă că ar fi fost angajată întreaga Biserică Ortodoxă Română și că ar avea vreo recunoaștere din partea Bisericii Ortodoxe Române; din câte știu până acum nu există vreo recunoaștere din partea Bisericii Ortodoxe Române, probabil acolo fiind cazul unei mișcări a unui cleric ortodox ale cărui rațiuni în săvârșirea evenimentului nu se cunosc, cum nu se recunosc în mod oficial așa zisele consecințe din partea BOR ca Biserică; faptul că un cleric s-a angajat să facă o slujbă de "încoronare" nu cred și nu știu să fi angajat vreodată Biserica Ortodoxă Română ca Biserică. În al treilea rând, ungerea pe care un rege sau împărat o primea din partea Bisericii nu a fost și nu este un lucru transmisibil, nu este ceva asemănător cu hirotonirea preoțească; din această perspectivă "ungerea" unui om de către un cleric nu are niciun fel de consecințe asupra "succesorului regal", pentru că "ungerea regală" nu se transmite de la un "rege" la "succesorul" lui. |
Citat:
http://www.romani-online.co.uk/forum/imagine-negativa Tigani cersind in metroul de pe Picadilly line Pe site sunt mai multe articole si povesti. * Documentar BBC despre copiii tigani trimisi la cersit. http://www.bbc.co.uk/programmes/b00mkjyd Alta emisiune despre cersetori: BBC-ul se pune cu cersetorii tigani din Romania!!! In sfarsit... |
In primul rand vreau sa spun ca ii respect si pe ei, pe romi, desi de multe ori fac lucruri rele.
E adevarat ca romilor, pentru ca n-are rost sa folosim mai multi "r" li se spune "romani", "romany", "romany", "romanies", "romanis", "roma", "romi" iar limba lor se numeste "romani". Romani people http://en.wikipedia.org/wiki/Romani_people Romani language http://en.wikipedia.org/wiki/Romani_language Discutiile despre cati "r" ar trebui sa folosim in Romania n-au sens, nu asta e problema, intre cuvintele romi si romani e o diferenta destul de clara in limba romana, in alte limbi nu mai exista o definitie asa clara. Limba romani e reprezentata si ea pe internet si are codul "rom", Romany http://www-01.sil.org/iso639-3/documentation.asp?id=rom Djuvara spune ca bizantinii isi ziceau romei, denumirea Imperiului Bizantin era Romania, pentru ca se considerau continuatorii Imperiului Roman, asa si tiganii alungati probabil de turcii otomani si ajunsi in "Romania" adica pe vremea aia era vorba de Imperiul Bizantin (sudul Bulgariei, Turcia europeana), probabil impresionati fiind si convietuind mai mult timp in zona lor si-au luat denumirea de romi, rezulta ca si ei au vrut sa fie urmasii Romei, toata lumea a vrut sa fie urmas al Romei, si germanicii Sfantul Imperiul Roman de Natiune Germana http://ro.wikipedia.org/wiki/Sf%C3%A2ntul_Imperiu_Roman, si ungurii erau sa fie mai latini ca noi, limba maghiara de abia din 1825 a devenit limba de stat, pana atunci limba de stat, oficiala a Regatului Ungariei era latina. Citat:
Citat:
Ei s-ar fi declarat cum le-a placut, romi de la romei (bizantini), Romania (Imperiul Bizantin), rom e si barbat pe limba lor, asa ca iaca un popor. Problema a aparut ca si noi tot asa ne-am denumit, romani, ca si romansii (limba romansa , reto-romana) http://en.wikipedia.org/wiki/Romansh_people, tot urmasi ai romanilor, asa doua, trei popoare diferite (desi tot indo-europene) au ajuns sa aibe nume similare si sa se confunde international. Chiar pe siteul lor spune ca ar fi stat destul de mult in Imperiul Bizantin si acestei s-ar fi raspandit in toata Europa Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Sclavia romilor http://www.romanes.ro/sclavia-romilor.aspx Sclavia in Romania http://ro.wikipedia.org/wiki/Sclavia...n_Rom%C3%A2nia |
Numele lor nu a fost romani. Nimeni nu i-a numit asa. Toate scrierile vechi nu pomenesc de nici un romani. Stim cu totii cand li s-a schimbat numele si de catre cine si la oridnele cui. Wikipedia nu este document sau carte istorica, chiar daca unele informatii sunt corecte.
Se face o confuzie intre ei si noi, iar nu eu nu sunt pentru confuzii. Suntem doua natii complet diferite, nu vad de ce am avea nume asemanatoare. |
Nu bizantinii isi spuneau romani. Imperiul Roman de Est nu a fost mereu grec. A fost intai roman, apoi s-a grecizat si a capatat numele de Impariul Bizantin.
|
"Parascheva", nu te agita prea tare, vede toată lumea că expunerea userului AZ este, pe lângă faptul că e egală cu zero, plină de minciuni, de neadevăruri istorice. Însă în ceea ce ne privește pe noi avem într-adevăr datoria să stingem astfel de inițiative ale minciunii și întunericului încă din fașă pentru ca nu cumva minciuna să prindă picioare lungi și să fie luată de inocenți și ignoranți drept vreun adevăr. Conținutul acelei postări nu are, în bună măsură, nicio tangență cu realitatea, ci este doar produsul fanteziei unor sfidători care s-au uitat prea mult la televizor și vor acum să o facă pe deștepții. Pe lângă caracterul profund sfertodoct al postării, remarcă și caracterul ei sfidător, obraznic, impertinent pe alocuri, fals și de-a dreptul mincinos în ceea ce privește anumite realități istorice și lingvistice, precum și caracterul de raritate, de făcătură pseudo-științifică pe care în fapt nu doar că nu o bagă nimeni în seamă dar nici nu o poate băga (decât dacă îl cheamă "useraz").
|
Citat:
Dovezi incontestabile ca se numeau ei insisi romani: http://www.heraldica.org/topics/roya...stantinos9.jpg [SIZE=-1]Mosaic depicting Constantine IX Monomachos (1042-55), from the church Haghia Sophia, Istanbul. The legend above his head reads: Konstantinos en Christôi tôi Theôi Autokratôr pistos Basileus Rhomaiôn ho Monomachos. [/SIZE] http://www.doaks.org/resources/seals...a338620c3.jpegSigiliul imparatilor Leo III si Constantin V - 720-741. NOTA BENE - raspunsul meu este o replica la citatul Laurei, atat. Tiganii - rromii, cum vreti sa le spuneti - nu se trag din Imperiul Roman si nici din cel Bizantin, ci din India - a se vedea si trasaturile lor fizice. Tot asa cum românii nu se trag din Imperiul Bizantin, ci din cel Roman... |
Citat:
Citat:
Citat:
În al doilea rând, nu rezultă absolut nimic. Nu și-au dorit absolut nimic decât în presupunerile absurde coapte de mintea dumitale. Nici nu aveau cum dealtfel. Așa sunt ei "urmașii Romei", tot așa cum sunt și "patronii" de la Mercedes, "veri primari" cu Bush și cu Obama, "neamuri de sânge" cu regina Angliei și așa mai departe. Niște chestiuni, vezi bine, cam tipice pentru mentalitatea specifică etniei lor minoritare. Însă este evident că aici nu este vorba doar despre caracterul minoritar al etniei, ci este vorba de cu totul altceva, pentru că mai există și alte minorității, dar care nu au astfel de apucături. Deci tot așa ca mai sus se visează "împărați", "regi" și așa mai departe. Niște chestiuni care nu au avut și nu au nici în ziua de azi nicio legătură cu realitatea. Citat:
În al doilea rând, minoritarii nu sunt un popor. Ei nu au ajuns în istorie la acest stadiu, nu au fost niciodată și nu sunt nici în ziua de azi un popor. Poporul este o realitate istorică la care nu sunt chiar așa de mulți care să fi ajuns. În ceea ce îi privește pe minoritari, ei sunt o sumă de neamuri sau grupări, unele chiar foarte diferite între ele chiar și din punct de vedere etnic, o anumită parte dintre ei deja s-a integrat pe unde a găsit și putut, unii la români și au cam devenit români, alții la maghiari și au devenit maghiari, unii pe la italieni și au devenit italieni, unii pe la bulgari și au devenit bulgari și așa mai departe. O altă parte dintre ei s-au dovedit cu probleme de adaptare și integrare nu doar în România printre români, secui și maghiari, ci și prin occident, iar occidentalii ne-au transmis semnale clare din punctul ăsta de vedere. În al treilea rând, noi Românii nu ne-am declarat români așa cum se declară azi minoritarii romi, merțani, de sânge albastru și așa mai departe. Noi suntem români tocmai pentru că o anumită parte dintre strămoșii poporului nostru erau locuitori ai Imperiului Roman și vorbitori ai unei latine populare. Nicolae Iorga vorbea foarte clar despre Romaniile Răsăritene din care am făcut parte. Nu îmi aduc aminte pe de altă parte ca noi Românii să ne fi declarat sau să fi pretins vreodată că suntem urmașii Imperiului Roman; faptul că suntem urmași și ai unor romani nu înseamnă că am pretins vreodată mai mult decât atât. (Vezi bine, încă o diferență foarte clară de mentalitate între Români și minoritari.) În al patrulea rând, strămoșii noștri nu au fost și nici nu au pretins a fi urmașii Imperiului Roman, însă au construit propria lor statalitate și domnie legitimă, cu binecuvântare de la Patriarhia Ortodoxă a Constantinopolului. Înțelegi, "prietene"? La noi statalitatea și domnia, stăpânirea a fost o chestiune reală și legitimă, organică din punct de vedere istoric, spre deosebire de făcăturile de servicii secrete prin care au ajuns unii să își ia tot felul de titluri fabulatorii și fără legătură cu realitatea, ba mai și insultând și sfidând nu doar societatea românească în ansamblu ci și orice normă elementară de coabitare. Încă o dată poți să remarci diferența între Români și minoritari. În al cincilea rând, stai liniștit și nu te tulbura devreme că nu se confundă Românii cu minoritarii, iar spre exemplu occidentalii au avut ocazia și o au să își dea seama pe propria lor piele care este realitatea chiar în ciuda propagandei și diversiunilor antiromânești care s-au răspândit prin presa internațională. |
Cine a zis ca romii sunt urmasii Romei, sunt din India, am spus ca multe popoare au admirat civilizatia romana, si au vrut le-ar fi placut, sa fie urmasi ai romanilor. Djuvara spune ca si-au luat denumirea de la romei, bizantini, el sustine ideea.
Citat:
Ei intre ei se numesc rom, plural roma inseamna barbat, sot, romani e adjectiv feminin si romano masculin, au dialectele lor. Eu am postat si alte informatii care sprijina ce zicea Djuvara ca ipoteza, ca Imperiul Bizantin era numit Romania si am postat si opinia lor si a altora poate. A celor ce spun ca ei au fost sclavi, batjocoriti de poporul român, tinuti in lanturi si vanduti. Faptul ca folosesc cuvantul "probabil" inseamna, ca eu in comparatie cu altii ma feresc sa emit adevaruri absolute, eu aduc in discutie ipoteze, istoria nu e matematica, istoria e o serie de presupuneri, bazate pe alte presupuneri si pe documente care pot fi sau nu pot fi adevarate, nu stim daca au slujit si cui au slujit cei ce le-au scris. Oamenii trebuie sa inteleaga ca istoria, cel putin cea scrisa in vechime, dar si acum, daca se vrea, ascunde adevarul, istoria are si scopul de a manipula oamenii, de a-i indoctrina ca sunt cei mai grozavi, ceilalti sunt dusmani, complotisti. Istoria trebuie tratata mai lejer, fara patima, maine poate fi descoperita o cetate, un document care sa schimbe istoria stiuta, istoria e o poveste pe care istoricii au avut si mai au interesul sa o manipuleze, cei romani intr-un fel, ceilalti in alt fel. Nici mie nu-mi place cultura lor, casele lor si tot, eram revoltat de filmele de la Pro TV, si altele dar auzind ca au fost batjocoriti in asa hal, tinuri in lanturi si vanduti, totusi, adica stramosii nostri i-au tinut aici in lanturi ca pe animale, nu mai suntem doar victime ale istoriei, noi i-am vrut aici, ca daca eram altfel ii puneam pe fuga de cum au venit ca otomanii, dar ce si-au zis stramosii nostri, numai buni de sclavi, acum normal ca dupa dezrobire in Romania e la moda, misto, naspa (nasparlo), e societatea cu bune cu rele, e un fel de revansa culturala a robilor fata de stapanii de odinioara, de la muzica la limbaj, comportament http://www.mcworld.org/cuvinte-tiganesti-in-romana/. |
Un articol de pe historia.ro confirma robia cu tot felul de date neinventate de mine, sunt citate din articol:
Citat:
|
Un alt articol, continuare la postarea de pe pagina cealalta de pe historia.ro, despre cum erau tratati romii (tiganii) in tarile romane. Tiganii, intre acceptare si respingere, in care se spun lucruri care noua azi ne pot parea tulburatoare:
Citat:
|
Tigancile folosite ca roabe pentru placeri sexuale
Citat:
Citat:
Citat:
|
Alte citate din diferite carti, alte surse
Citat:
Citat:
Citat:
Alte texte despre tigancile folosite ca roabe sexuale Citat:
Citat:
|
Citat:
Mantuitorul a fost impotriva sclaviei, cu toate acestea, nu pot sa nu observ faptul ca a fost cu mult mai bine atat pentru tigani cat si pentru romani atunci cand primii erau sclavi. Erau tinuti cu o mana de fier dar isi stiau locul, nu era atata hotie, si ma indoiesc ca manastirile ii tratau atat de prost cum se zice, macar primeau o masa in mod regulat, nu cerseau pe strazi. A fost si eliberarea sclavilor tigani un curent, o moda dupa care s-au luat romanii, daca nu s-ar fi eliberat in SUA negrii,sigur nici la noi nu s-ar fi intamplat acest lucru. E mai bine acum, ca sunt liberi si ne fac de ras, sunt la acelasi nivel cu negrii din strainatate, nu sunt civilizati si nu o sa se civilizeze in veci?! |
Citat:
-cum adica sunt la acelasi nivel cu negrii? tu nu vezi -macar in filme- ca negrii in SUA sunt la acelasi nivel cu albii,sunt si ei cu familii,profesori ,doctori ,actori...chiar sunt cativa actori negrii care joaca bine:denzel washington,morgan freeman ..sunt ei la acelasi nivel cu tiganii ? cum poti sa zici asa ceva? |
Citat:
Ei, filmele sunt una, propaganda e una, realitatea e alta. Pentru doi actori ca Washington si Freeman nu se face primavara. Oameni, da, din pacate care nu se vor civiliza in veci. |
Citat:
Romanii au fost toleranti cu tiganii, au incercat sa-i integreze si cine a vrut sa intre in rand cu lumea, a reusit. Din pacate tiganii se discrediteaza singuri prin ceea ce fac si prin modul in care se poarta. |
Citat:
Un personaj a spus ca unii boieri/mosieri indatorau taranii liberi in asa fel in incat acestia nu puteau sa plateasca si din tarani liberi deveneau robi. Romanii robi pe mosii. Nu tigani. Vad ca de treaba asta nu vorbeste nimeni. Apoi tiganii au venit peste noi, in tara noastra. Nu e ca si cum ne-am fi dus noi la ei in tara si i-am furat, cum au facut englezii cu negrii. Parintele NEcula, care mai are de-a face cu ei, a spus ca ei ar dori o viata fara griji, usoara, fara munca. A mai spus ca s-au bagat f.multi bani in tot felul de proiecte ptr. tigani si ca s-au bagat in luxuri. A dat exemplul scolilor ptr. tigani. S-au construit scoli cu clanta de 8.000 de euro, cu scaune de loja, cu laptopuri si dupa ce a fost deschisa scoala, toate lucrurile astea au disparut in neant. Si a mai spus ca a vazut scoli care, dupa deschidere, aratau ca dupa razboi sau inainte. A spus ca noi nu ne-am sinchisit sa ii intrebam ce vor cu adevarat si de ce au nevoie. Noi vrem sa ii scolim, dar poate ei nu vor sa fie scoliti. A mai zis ca ei sunt buni la muzica, la lautarie si ca sa fie o scoala vocationala unde sa invete treaba asta. |
Din pacate treaba cu boierii si sclavia sexuala pare destul de adevarata, si in alte texte pe alte subiecte se vorbeste de tiganci, familii de boieri. Societatea a fost imorala tot timpul, poate chiar mai imorala, oamenii si mai neinvatati, necivilizati, doar ca n-are lumea interes sa cunoasca partea rusinoasa a realitatii, mai toata lumea vrea sa ascunda lucrurile astea si cand exista mai multe marturii, nu spuse de mine, spuse de oameni invatati si mai important care n-au interes sa mistifice, idealizeze istoria, adevarate sau false datele astea exista daca s-au scris in carti candva in timp.
Astea sunt povesti scrise, dar cate au ramas nescrise, ca nu stiau atatia carte acum sute de ani. Pe alta pagina scria ca diferenta intre rom si tigan e ca rom e endonim, adica cum se numesc ei intre ei (nu neaparat doar cei din Romania), si tigan e exonim, cum ii numesc altii din afara comunitatii, de genul valah, neamt sunt exonime pentru roman, deutsch Citat:
Exista un articol despre sclavie si crestinism, chiar pe CrestinOrtodox.ro http://www.crestinortodox.ro/religie...ia-123228.html Si un text de cateva sute de ani chiar pe siteul Manastirii Stavropoleos http://www.stavropoleos.ro/manastire...i/15-mai-1754/ |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
În al doilea rând, citatul respectiv nu vorbește absolut nimic despre vreun Imperiu Bizantin și nici de vreo legătură a țiganilor cu acest Imperiu. Numele de România este în mod evident în legătură cu țara noastră, iar nu cu Imperiul Bizantin. Nu se pomenește în niciun fel cuvântul Romanie, ci cuvântul este foarte clar România, prin urmare este vorba despre țara noastră. Și prin urmare speculațiile dumitale mincinoase devin și mai mincinoase decât înainte. Pentru că minți în mod evident, articolul acela spune cu totul altceva, minți fără rușine. În al treilea rând, acel citat spune că țiganii s-ar fi războit cu turcii și cu persanii, ceea ce este în mod evident o minciună din partea celui care a postat acel așa zis citat. Nu cred că Djuvara a făcut sau ar fi făcut vreodată astfel de afirmații, care nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea. Țiganii nu s-au războit cu nimeni, ei nu au avut războaie, plus că istoria nu consemnează astfel de minciuni. Dacă s-ar fi pus turcii sau persanii peste țigani într-un război, nu mai rămânea picior de țigan pe fața pământului, atât erau de mulți și de puternici turcii ori persanii, iar pe de altă parte țiganii nu au avut niciun fel de armată, prin urmare minciuna este absolut evidentă. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Pe de altă parte, trebuie să remarcăm și care este sursa unor astfel de articole cu tentă defăimătoare la adresa românilor în general; este forma de revsita 22, car este cunoscută ca oficină de propagandă a Grupului de Dialog Social, organizație finanțată de Șoroș și care urmărește în mod evident scopuri antiromânești, fiind un element de atac în războiul axiologic și atipic care se duce împotriva Românilor și a României după revoluția americană de la București din 1989. Șoroș finanțează multe direcții menite să "deschidă" societatea românească, iar un alt exemplu de antiromânism este implicarea lui în afacerea de la RMGC. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Se refera la asta: Citat:
Citat:
Cate dovezi, lucruri de baza in istoria Romaniei s-au luat de bune pe vorbe aparent si mai superficiale, pentru unii Herodot e Dumnezeu, dar alte surse ale timpului nostru au nevoie de detector de minciuni, datare cu carbon, si, si daca ar trece peste toate astea, sunt probe insuficiente, cica forum crestin, n-am auzit un "Doamne iarta-ne, oare asa sa fi fost? tu sti Doamne, iarta-ne" am auzit doar scuze, ca nu e cu putinta ca noi sa fim pacatuit, cine? noi? neam de daci si romani, si oricum, erau niste sclavi, mare lucru, aveau unde dormi ce le mai trebuia... mai aghentule, reprezentant al fortelor intunericului etc, adevarul e altul cand nu vrea omul sa creada ceva, nu crede, e simplu. Se merge pe principiul, nu conteaza cat de adevarat sau neadevarat e, daca e ceea ce vrem noi sa auzim, e adevarat, adevarul e ceea ce vrem noi sa auzim, ceea ce nu vrem sa auzim, e minciuna. Ca si pentru restul linkurilor, cei interesati sa afle mai multe si tot au indoieli sa caute singuri in arhivele nationale, in cartile citate odata cu linkurile, sa sune, contacteze istoricii, autorii blogurilor si persoanele citate. |
Citat:
Pe de altă parte, chiar și în ipoteza pe care o susții dumneata se ajunge la concluzia că numele de rom nu este endonim, că nu este de fapt modul originar țigănesc de a se identifica al țiganilor. Și asta pentru că în primul rând, dacă rom ar veni de la romeu, asta ar însemna că țiganii și-ar fi atribuit prin tentativă de uzurpare numele unei alte populații, a aceleia a Imperiului Roman de Răsărit (Bizantin). Prin urmare așa zisul nume al etniei lor nu este de fapt numele lor, ci este al acelora de la care ar fi făcut tentativa de furt. Practic ceea ce spui dumneata duce la concluzia că țiganii ar fi furat efectiv, ar fi tâlhărit pe romei de numele lor și și l-ar fi atribuit fără absolut niciun drept și fără absolut nicio legitimitate. Cu alte cuvinte, mai pe înțelesul tău, în ipoteza dumitale, numele de rom al țiganilor nu este de fapt al lor, ci este un nume străin pe care chipurile și l-ar fi atribuit singuri și în masă, ca într-o conspirație a țiganilor la furăciune de identitate. Eu nu susțin acest lucru, ci doar trag concluzia logică ce derivă din presupunerea prin absurd a adevărului ipotezei dumitale. Dacă și-ar fi luat numele de romi, ori de la bizantini ori de la români, practic în ambele situații ar însemna că acest nume nu face parte din identificarea țigănească a țiganilor între ei. Acestea sunt niște concluzii simple, acceptând prin absurd că ipoteza dumitale ar fi adevărată. Însă această ipoteză, cum că romii și-ar fi luat numele de la romeii bizantini, este una nedemonstrată istoric, care nu este susținută de nimeni și de nimic, care nu are niciun fel de probă, de dovadă, de argumente, de documente. Însă istoria nu se face pe speculații fanteziste, ireale, ci pe realități dovedite și dovedibile. Ipoteza dumitale nu are niciun fel de susținere, și chiar și articolul ăla de unde chipurile ai preluat-o este lipsit de orice dovadă, de orice document în susținerea afirmațiilor. Ca să înțelegi mai pe scurt, această ipoteză, neavând nici cea mai mică dovadă în susținerea ei este egală cu zero. |
Citatele initiale de pe blogul ala, nu cele ultime, cele cu rom, romei, sunt din Djuvara, din cartea asta http://www.humanitas.ro/humanitas/o-...celor-tineri-1
Stiu ce spuneti, se poate lua si asa, totusi si asemanarea dintre denumirea România si Romania (cea care face referire la Imperiul Bizantin) e cam confuza, cu ce drept ne-am fi luat si noi numele lor, daca ei l-au avut primii. |
Citat:
În al patrulea rând, strămoșii noștri nu au fost și nici nu au pretins a fi urmașii Imperiului Roman, însă au construit propria lor statalitate și domnie legitimă, cu binecuvântare de la Patriarhia Ortodoxă a Constantinopolului. Înțelegi, "prietene"? La noi statalitatea și domnia, stăpânirea a fost o chestiune reală și legitimă, organică din punct de vedere istoric, spre deosebire de făcăturile de servicii secrete prin care au ajuns unii să își ia tot felul de titluri fabulatorii și fără legătură cu realitatea, ba mai și insultând și sfidând nu doar societatea românească în ansamblu ci și orice normă elementară de coabitare. |
Situația romilor în țările din Europa. AFP: Sunt rareori bineveniți
"Romii sunt rareori bineveniți în țările europene care, în majoritatea cazurilor, întâmpină dificultăți în a le asigura condiții decente de viață, în pofida faptului că mai multe programe de inserție au fost lansate în ultimii ani, relatează AFP.
- Germania: Numărul persoanelor provenind din România, Bulgaria sau Ungaria, majoritatea de etnie romă, s-a triplat în ultimii patru ani. În 2012, 117.000 de cetățeni români, 59.000 de cetățeni bulgari și 55.000 de cetățeni ungari s-au instalat în Germania. Mai multe orașe au cerut resurse suplimentare de la guvern pentru a absorbi valurile de nou-veniți, în timp ce unele dintre ele, precum Duisburg (vest), i-au considerat ca o șansă de a se repopula, în pofida opoziției puternice a populației autohtone. Ministrul de Interne în exercițiu, Hans-Peter Friedrich, se opune categoric intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen. Pe de altă parte, Berlinul dorește să elimine vizele pentru cetățenii Serbiei și Macedoniei, două țări populate de numeroși romi. - Ungaria: Având între 500.000 și 600.000 de romi la o populație de zece milioane de locuitori, Ungaria este atât o țară "expeditoare", cât și de "destinație". În 2011, Guvernul ungar a lansat un program de integrare, dar rezultatele sale se fac așteptate. Situația romilor, victime ale discriminărilor, s-a înrăutățit din cauza crizei economice și măsurilor de austeritate, care i-au afectat mai grav decât pe restul populației. - Grecia: Aproximativ 300.000 de romi trăiesc în Grecia, majoritatea dintre ei în condiții mizerabile. În pofida ajutoarelor sociale provenind din programe europene, integrarea lor rămâne literă moartă, așa cum deplâng frecvent organizațiile internaționale, inclusiv ONU. - Italia: Între 140.000 și 160.000 de romi trăiesc în Italia, potrivit comunității catolice Sant'Egidio. Dacă majoritatea dintre ei, prezenți de mai mult timp, sunt integrați, alții, sosiți mai recent, trăiesc în tabere instalate la periferiile orașelor. Ministrul Integrării, Cecile Kyenge, a promis să reflecteze asupra creării unui "statut juridic" pentru romi, care le-ar permite să acceadă mai ușor la servicii de sănătate, mai ales. - Belgia: Guvernul a adoptat în 2012 o "Strategie națională pentru integrarea romilor" care urmărește să lupte împotriva discriminărilor și să favorizeze accesul la locuri de muncă, la învățământ și la locuințe pentru aproximativ 30.000 de romi din Europa de Est ce s-au instalat în această țară. Dar, potrivit Centrului pentru egalitate de șanse și luptă împotriva rasismului, stereotipurile privind comunitatea romă "persistă". - Polonia: Situația comunității rome, estimată la cel puțin 50.000 de persoane, este mai bună decât în țările vecine, dar 30% dintre copii nu sunt școlarizați, potrivit autorităților. - Portugalia: Comunitatea romă din Portugalia numără aproximativ 50.000 de persoane. În pofida existenței unei structuri de sprijin încă din 2007 și punerii în aplicare în 2011 a unui plan de integrare, membrii săi fac obiectul unor discriminări puternice și trăiesc în condiții precare. - Cehia: Romii, al cărui număr este estimat la aproximativ 300.000, se confruntă cu manifestări ostile, începând din 2008, care ultima dată au escaladat în ciocniri la Ceske Budejovice (sud). - Slovacia: Romii reprezintă aproximativ 10% din populație, potrivit estimărilor. Jumătate dintre ei sunt bine integrați, în timp ce alții trăiesc în 650 de tabere lipsite adesea de electricitate și apă potabilă. Clasele speciale întrunesc peste 40% din copiii lor. - Suedia: O dezvăluire a presei, făcută luni și marți, cu privire la existența a două registre ale poliției, în care sunt înscriși peste 4.000 și respectiv 1.000 de romi, a provocat un scandal. În 2012, Guvernul a deblocat 46 de milioane de coroane suedeze (5,3 milioane de euro) pentru o perioadă de patru ani, cu scopul de a elimina discriminările până la orizontul anului 2032. Suedia a fost deja criticată de Consiliul Europei pentru expulzarea unor persoane de etnie romă în țări în care sunt victime ale unor discriminări mai grave, precum Serbia și Kosovo." (sursa: gandul.info) |
Citat:
Stiu,la nivel de teorie sunt oameni si sunt valorosi cica... Intrebarea mea este care sunt roadele existentei lor???? Care? Un raspuns ceva? Cineva? Pai roadele existentei lor din cate vad sa reduc la blestematii si la cotropirea oamenilor care muncesc si studiaza pt painea cea de toate zilele si ii aduc slava Lui Dumnezeu. Din observatii,nu se aseamana decat cu paraziti care paraziteaza o gazda cu sange cald,inmultiindu-se peste masura si dand reactii adverse celor parazitati. Altfel ar sta treaba daca tiganii s-ar crestina,ar sti de Dumnezeu si s-ar lasa de obiceiurile lor ancestrale. Dar pana atunci teorie si atentie la portofel!!! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:44:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.