Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Iudaismul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5033)
-   -   Cum oare nu L-au recunoscut evreii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=176)

ioanhodean 29.07.2009 22:25:06

evreii ca evreii ca erau incapatanati din fire:))
dar si apostolii cu toate ca le facea minuni inaintea ochilor lor NUMAI cand le-a descoperit cu adevarat si prin talcuiri ale minunilor au reusit ei sa creada ca El o fost Hristos.
Si la evrei le-au facut minuni,dar la ei nu prea le-o mers la inima

Anca-Miha 30.07.2009 03:04:03

Citat:

În prealabil postat de ioanhodean (Post 157053)
dar si apostolii cu toate ca le facea minuni inaintea ochilor lor NUMAI cand le-a descoperit cu adevarat si prin talcuiri ale minunilor au reusit ei sa creada ca El o fost Hristos.

Aceasta e cea mai buna dovada de ce poate face omul fara ajutorul lui Dumnezeu.

Evreulcelales 30.07.2009 14:54:46

Am mai scris eu aci

Citat:

În prealabil postat de ioanhodean (Post 157053)

dece nu cred evreii ca Iisus Hristos este Mesiah.
In primul rand,Mesiah este asteptat de evrei mult mult timp inaintea nasterii lui Iisus. Dupa traditia religiei Judaice ,cu venirea lui Mesiah ,totii mortii vor invia si pe oasele uscate va creste piele .Razboaiele vor disparea in toata lumea. Mesiah-ul asteptat de evrei nu este Fiul lui Dumnezeu ci numai trimesul Lui. Mesiah nu este Dumnezeu si cine pretinde ca este Dumnezeu insa moare ,mai mult ca probabil ca nu este Dumnezeu si nu fiu de Dumnezeu.

Asta ce cred evreii.

Dece acei prooroci din VT nu au amintit nici un cuvant despre Iisus? ca nu era mare problema pentru ei sa ghiceasca vitorul.
Adevarat ca la evrei nu prea merg minunile facute de oameni ca ei sunt in general oameni cu doua picioare pe pamant. Lor le ajung minunile facute de Dumnezeu lui Moise.

Prsonal as prefera discutii care se sprijina pe cele scrise in VT si nu pe traditile anti-evreiesti ca ele sunt mincinoase ,infantile si rau voitoare.

Anca-Miha 30.07.2009 22:09:19

Ingerul Gavriil, mesagerul lui Dumnezeu

Dar mesagerul mult asteptat a venit in persoana ingerului Gavriil, care a venit ca mesager mai intai la preotul Zaharia, si apoi la fecioara Maria, careia ii aduce vestea nasterii Fiului lui Dumnezeu:

Luca1

8. Și pe când Zaharia slujea înaintea lui Dumnezeu, în rândul săptămânii sale,
9. A ieșit la sorți, după obiceiul preoției, să tămâieze intrând în templul Domnului.
10. Iar toată mulțimea poporului, în ceasul tămâierii, era afară și se ruga.
11. Și i s-a arătat îngerul Domnului, stând de-a dreapta altarului tămâierii.
12. Și văzându-l, Zaharia s-a tulburat și frică a căzut peste el.
13. Iar îngerul a zis către el: Nu te teme, Zaharia, pentru că rugăciunea ta a fost ascultată și Elisabeta, femeia ta, îți va naște un fiu și-l vei numi Ioan.
14. Și bucurie și veselie vei avea și, de nașterea lui, mulți se vor bucura.
15. Căci va fi mare înaintea Domnului; nu va bea vin, nici altă băutură amețitoare și încă din pântecele mamei sale se va umple de Duhul Sfânt.
16. Și pe mulți din fiii lui Israel îi va întoarce la Domnul Dumnezeul lor.
17. Și va merge înaintea Lui cu duhul și puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinților spre copii și pe cei neascultători la înțelepciunea drepților, ca să gătească Domnului un popor pregătit.
18. Și a zis Zaharia către înger: După ce voi cunoaște aceasta? Căci eu sunt bătrân și femeia mea înaintată în zilele ei.
19. Și îngerul, răspunzând, i-a zis: Eu sunt Gavriil, cel ce stă înaintea lui Dumnezeu. Și am fost trimis să grăiesc către tine și să-ți binevestesc acestea.
20. Și iată vei fi mut și nu vei putea să vorbești până în ziua când vor fi acestea, pentru că n-ai crezut în cuvintele mele, care se vor împlini la timpul lor.
21. Și poporul aștepta pe Zaharia și se mira că întârzie în templu.
22. Și ieșind, nu putea să vorbească. Și ei au înțeles că a văzut vedenie în templu; și el le făcea semne și a rămas mut.
23. Și când s-au împlinit zilele slujirii lui la templu, s-a dus la casa sa.
24. Iar după aceste zile, Elisabeta, femeia lui, a zămislit și cinci luni s-a tăinuit pe sine, zicând:
25. Că așa mi-a făcut mie Domnul în zilele în care a socotit să ridice dintre oameni ocara mea.
26. Iar în a șasea lună a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al cărei nume era Nazaret,
27. Către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria.
28. Și intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei.
29. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta?
30. Și îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu.
31. Și iată vei lua în pântece și vei naște fiu și vei chema numele lui Iisus.
32. Acesta va fi mare și Fiul Celui Preaînalt se va chema și Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său.
33. Și va împărăți peste casa lui Iacov în veci și împărăția Lui nu va avea sfârșit.
34. Și a zis Maria către înger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu știu de bărbat?
35. Și răspunzând, îngerul i-a zis: Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine și puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea și Sfântul care Se va naște din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema.
36. Și iată Elisabeta, rudenia ta, a zămislit și ea fiu la bătrânețea ei și aceasta este a șasea lună pentru ea, cea numită stearpă.
37. Că la Dumnezeu nimic nu este cu neputință.
38. Și a zis Maria: Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău! Și îngerul a plecat de la ea.

andreicozia 30.07.2009 22:21:41

In vederea continuarii in termeni civilizati discutia cu Moshe, reprezentantul evreimii pe topicul Iudaism, sa incercam sa facem efortul de a lucra cu Vechiul Testament citind paragrafe in care gasim profetii legate de venirea lui Hristos specifica ca fiu a lui Dumnezeu si Messia pe pamint si de asemena in lumina faptului ca din pacate Scripturile NT nu au putut convinge Iudeii si cei de religie Iudaica de adevarul prezentat de cei patru Evanghelisti si ca urmare nu are nici o greutate argumentativa pentru ei
Mi-am asumat aici rolul de mediator si impaciuitor al spiritelor pentru a curba izbucnirile violente nejustificate din frica si din ignoranta ale unora.
Va multumesc pentru participare calitativa si argumentare din VT.

sunsray 30.07.2009 22:32:55

salut

as vrea sa iau si eu legatura cu patinina34, daca mai activeaza pe forumul asta....am trimis un mesaj dar am vazut ca nu a raspuns.

Multumesc, numai bine

sunsray 30.07.2009 22:41:25

Mai exista vindecatori...?

Stie cineva daca mai exista fiinte care au dobandit harul vindecarii....Asa cum a fost de exemplu Parintele Porfirie din Grecia, sau binecunoscutul Paisie din M. Athos....si poate multi altii de care nu am auzit eu..? In special la parintele Paisie, te ajuta si ca uneori nestiind problemele pe care le avem, te ajuta enorma cineva care vede el problema , o intelege, si iti da solutia, eliberare, alinare, prin fluxul iubirii si al luminii pe care o traieste, si care vine de la Domnul...care iti da vindecare din profunzimi, regenerare sufleteasca si biologica deopotriva....Plus ca langa o asemenea persoana din caldura si gingasia iubirii divine pe care a ajuns sa o traiasca, se rasfrage asupra ta sentimente de incredere, simti alinare, protectie si grija parinteasca...ocrotitoare....Legatura cu el se pastreaza si o simti si la mari dinstante......
. .... ... Mai or fi astfel de persoane...?stie cineva....? Mii si profunde recunostinte anticipate pentru cei care imi vor oferi ajuto in aceasta directie...

andreicozia 30.07.2009 22:51:19

Citat:

În prealabil postat de sunsray (Post 157312)
Stie cineva daca mai exista fiinte care au dobandit harul vindecarii....
. .... ... Mai or fi astfel de persoane...?stie cineva....? Mii si profunde recunostinte anticipate pentru cei care imi vor oferi ajuto in aceasta directie...

Moshe, uite cineva intreaba daca in Izrael exista asemena oameni care vindeca. Banuiesc ca de aceea a a intrat pe Iudaism.
Ai auzit de cineva pe la voi care face vindecari?

Anca-Miha 30.07.2009 23:03:10

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 157307)
In vederea continuarii in termeni civilizati discutia cu Moshe, reprezentantul evreimii pe topicul Iudaism, sa incercam sa facem efortul de a lucra cu Vechiul Testament citind paragrafe in care gasim profetii legate de venirea lui Hristos specifica ca fiu a lui Dumnezeu si Messia pe pamint si de asemena in lumina faptului ca din pacate Scripturile NT nu au putut convinge Iudeii si cei de religie Iudaica de adevarul prezentat de cei patru Evanghelisti si ca urmare nu are nici o greutate argumentativa pentru ei
Mi-am asumat aici rolul de mediator si impaciuitor al spiritelor pentru a curba izbucnirile violente nejustificate din frica si din ignoranta ale unora.
Va multumesc pentru participare calitativa si argumentare din VT.

Andrei, VT si NT se intrepatrund. Am dat un citat, ce-i drept din NT, dar despre venirea mesagerului pe care il asteptau evreii, si anume ingerul Gavriil, care anunta nasterea lui Ioan, devenit apoi Sf. Ioan Botezatorul, si nasterea Pruncului, Fiu al lui Dumnezeu.
Era deci, un raspuns la afirmatia lui Moshe, precum ca mesagerul asteptat de evrei nu a venit...
Daca tot esti mediator, Andrei, ai grija si de afirmatiile jignitoare la adresa NT, din care Moishe presara cu mare darnicie.

vsovi 31.07.2009 11:14:45

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 157316)
Andrei, VT si NT se intrepatrund. Am dat un citat, ce-i drept din NT, dar despre venirea mesagerului pe care il asteptau evreii, si anume ingerul Gavriil, care anunta nasterea lui Ioan, devenit apoi Sf. Ioan Botezatorul, si nasterea Pruncului, Fiu al lui Dumnezeu.
Era deci, un raspuns la afirmatia lui Moshe, precum ca mesagerul asteptat de evrei nu a venit...
Daca tot esti mediator, Andrei, ai grija si de afirmatiile jignitoare la adresa NT, din care Moishe presara cu mare darnicie.

draga Anca-Miha,

despre cel care vorbeshte evreulcelales, shi ma mir ca a fost capabil sa o spuna pe fatza shi nu sa umble cu viclenia ascunsa, deci ma mir, deci despre fiul satanei vorbesc shi sfintzii parintzi, Ilie Cleopa, sf Lavrentzie sau altzii inca din vechime, shi acela va da semne mari shi minuni mari, minuni facute cu puterea de nalucifariferizare a furâciunii, shi inaintemergatorii autointronarii sataniceshti ca mare berator care la inceput se va ARATA bland, vor entuziasma vazduhurile, asha incat oamenii apostatzi il vor primi cu bratzele deschise shi i se vor inchina lui, pentru ca echipa de fentoshi scamatori va invia mortzi, va transforma din apa vin shi din cele uscate va face sa fie tinere shi vor zbura prin vazduh cum a fost pe insula Patmos cu acel vrajitor satanicesc shi va sulimeniza bisericile la fatzadele interioare shi exterioare shi la clopotnitze ca sa fie bine ticluite spre ispitire shi in ele se va intra fara oprelishti shi in bisericele alea peste care ishi va pune stapanire, care il vor recunoashte, se va aduce jertfa sangeroasa shi vor fi o sinagoga a satanei, iar cand patriarhul care va participa la autointronarea sa il va recunoashte, antichristul il va ucide caci il va desconspira patriarhul spunand 'acesta este antichrist' caci va vedea ca la unghii are gheare sau copite cand ishi va da manushile jos ca sa-shi faca cruce iar acolo unde la simbolul credintzei este vorba de Hristos, antichristul va schimba simbolul shi se va recunoashte numai pe sine... shi antichristul este un copil dintr-o desfranata evreica ce s-a plimbat cu mama sa jidoavca prin gradina care la varsta de 12 ani din spatele lui, dintr-o balta sau din pamant a ieshit satana shi s-a cutremurat copiul de spaima cand l-a vazut shi s-a cutremurat cand a intrat in el dar satana i-a zis nu 'te teme, te voi ajuta' shi din acel copil a crescut in chip de om antichristul... shi va pacali shi inshela pe oameni shi daca ar fi cu putintza pana shi pe cei aleshi... shi chipul lui shi fatza lui spurcata shi marshava shi ascunsa se va arata printre shtiri la rubrica noutatzi, ferice de cel ce nu va privi la chipul spurcat shi marshav al antichristului iar creshtinii vor inlocui icoanele cu uneltele ademenitoare care vor sta in casele creshtinilor in locul icoanelor shi nu va fi duh sfant shi Har in acele biserici ci sunt o sinagoga a satanei iar peste uneltele acelea vor fi duhuri inshelatoare de draci... caci iadul s-a pregatit ca sa-i inghita pe creshtini, shi in zilele acelea vor proorocii cei doi maslini-finici care vor intoarce pe fii la parintzi ca sa nu loveasca Dumnezeu tzara cu blestem... iar din pricina aceluia, pamantul se va usca shi crapa de seceta shi cand vor veni saracii ca sa ceara de mancare de la antichrist le va zice acela 'pamantul nu da rod' shi spune sf Lavrentzie ca vor umbla din casa in casa shi te vor pune sa semnezi, sa te invoieshti cu autointronarea lui antichrist iar barbatul pentru ca ii va zice femiea ca sa semneze ca sa le fie bine, pentru copii, va semna shi vor primi pecetea shi ne spune Hristos, CLD, ca daca te-ai închinat echipei aceleia de scamatori shi fentoshi falshi ingeri ai dreptatzii caci sunt ai nedreptazii shi oameni unitzi cu ei pe la 5 palme pe la mijloc shi care vor veni sa inshele inaintea Lui Hristos-Domnul ca daca te-ai inchinat lor sau ai semnat sau ai primit pecetea pe mana dreapta sau frunte ca sa nu-ti mai faci cruce atunci adio, te-ai inchinat, te'ai lepadat, ai vandut pe Hristos, te-ai lepadat de Dumnezeu... shi ajungi in iad shi va fi un razboi sufletesc pe viatza shi pe moarte shi dupa acest razboi, al treilea mondial, se va autointrona caci toti vor cere pace-pace shi statele care au ramas vor forma un guvern mondial... dar defapt este entuziasmul apostaziei generalizate care va venii pe nepregatite... shi acolo unde este scris la simbolul credintzei despre Hristos Fiul lui Dumnezeu, acela se va recunoashte numai pe sine schimband simbolul credintzei shi va fi plin de tot felul de insushiri... iar multzi vor crede pentru minunile pe care le face shi pentru vorbele amagitoare shi inshelatoare caci va veni in toata puterea vrajitoreasca a satanei shi vor merge dupa fiare shi vor primi numele sau numarul numelui ei pentru ca avea rana ce parea vindecata shi ziceau ca cine se poate lupta cu fiara shi se inchinau fiarei caci balaurul ii daduse puterea lui shi au primit ca sa poata cumpara sau vinde, shi au primit numele sau numarul numelui ei care este inchinare la satana shi vor fi chinuitzi in fatza sfintzilor ingeri... asha ceva este scris prin prooroci... dar trebuie citite corect asha cum au fost scrise caci eu aicea doar mi-am dat drumul la memoriile mele tocite... citand cu totul aproximativ.

deci pe asta il ashteapta evreii, iudeii, dar nu e vorba de iudeii din israelul cel vechi ci despre noi totzi creshtinii lui Dumnezeu... despre noi e vorba, despre Israelul cel nou care este Romania... shi va avea 5 firi antichristul dar eu cred ca shase ca a shasea va fi ascunsa shi este firea satanei, ispititorului, iadului ca sa te manance ca de aia s-a pregatit... shi se va da un fel de buda, mahomed, Iisus, zeus, David-Solomon sau chiar Tatal Ceresc sau Duhul Sfant Mangaietorul... iar oamenii pacatoshi shi apostatzii il vor crede... pentru inshelaciunile shi pentru entuziasmul celor multzi, entuziasmul shi ravna draceasca a celor eretici shi apostatzi, shi se vor duce dupa el in iadul cel mare shi vor apare oameni unitzi cu dracul pe la cinci palme pe la mijloc, iar in manastiri shi biserici f-urâciunea pustiirii va fi la loc sfant... shi in razboiul acesta de mucenicie daca mori deshi luptzi contra direct a satanei asha cum spuneau sfintzii parinzi defapt tot in iad ajungi daca nu iei cununa de mucenic... deci degeaba luptzi ca tot in iad mergi daca nu luptzi pe Cale... lupta cea buna cu pacatul shi nu cu omul pacatos... ca altfel iei in loc de cununa doar rautatea cea veche impreuna cu spurcaciunea pustiirii pentru nebunia de pe urma.

deci pe acela il ashteapta 'unii' (despre noi totzi e vorba caci ashteptam in prostia shi orbirea noastra un fals mantuitor) dar unii iudei nu il vor crede pe antichrist caci vor asculta de Ilie shi Enoh, de duhul lor cel sfant care ne vor povatzui sa nu credem pe antichrist shi sa nu ne lasam inshelatzi de misheliile shi vicleniile lui ascunse... iar antichristul ii va omora shi pe cei doi prooroci shi trupurile lor vor zacea moarte in piatza cetatii celei mari timp de 3 zile shi oamenii vor calca in picioare sfanta cetate pretz de 42 de luni shi ishi vor da cadouri unii altora shi se vor bucura ca au scapat de cei doi prooroci care eu chinuit shi lovit pe oameni caci aveau putere mare sa prefaca apa in sange shi sa loveasca pe oamenii necredincioshi cu oricefel de dureri shi de boli... dar dupa trei zile va veni Duh de Viatza de la Dumnezeu shi vor invia shi vor sta pe picioarele lor cei doi prooroci shi se vor ridica in nori la Ceruri shi dushmanii lor ii vor vedea... caci asha este scris ca sa fie shi ei chinuitzi asha cum a fost omorat shi Domnul lor in piatza cea mare a cetatzii celei mari care se talmaceshte Sodoma shi Egipet.

Evreulcelales 31.07.2009 14:30:50

Ma Caminaris, ai inca mult sa inveti despre evrei.

Citat:

În prealabil postat de caminaris (Post 157031)
Pe vremea aceea nu toata lumea stia sa scrie si sa citeasca, ori cei care ar fi inteles, nu stiau o boaba. Ei aveau suflet mare dar erau indepartati si tinuti in nestiinta de catre preotii farisei (copaci fara roada dar cu frunze multe). Ei, preotii, NU VROIAU sa-l vada ca le strica ploile cu predicile Lui. Erau multumiti asa: lumea le aducea zeciuiala la templu din tot ce castiga, toata lumea le facea plecaciune pana la pamant pe unde treceau, erau bogati (si camila era mai inteleapta ca ei). Si nu vroiau sa-si schimbe o astfel de viata de huzur. Ca urmare uitasera sau n-au vrut sa stie de Mesia. Ba mai mult, le-au inchis si gura celor ce strigau: a venit Mesia! Le-au inchis-o rastignindu-L, fara sa inteleaga ca astfel fac chiar voia lui Dumnezeu!!!

Si azi,ca in trecut, Poporul Evreu este chemat "Poporul Cartii". In trecut pentru Cartea Cartilor ce au dat omenirii,carte sfanta la trei religii monoteiste,Biblia . Azi inca ne chemam asa deoarece Israel este tara cu cele mai multe publicatii anuale de carti. Cam 30 PE ZI.
Religia Judaica se sprijina pe citire zilnica din Tora. Capii evrei incep sa invete sa citeasca de la gradinita si in special cei din familii religioase,cand ajung la 6 ani la clasa intaia stiu sa citeasca si in parte si sa scrie.Evreii in general dau mare importanta instructiei siinvataturii.
In poporul ista nu o sa gasesti analfabeti.
De unde scri tu balivernele tale despre evrei? Esti abonat la un jurnal nazist-legionar sau pur si simplu inventezi singur?
Ia in consideratie un fapt istoric : Cand evreii au scris Biblia, in Europa ,multe popoare inca nu s`au dat jos din pomi.

Evreulcelales 31.07.2009 14:55:00

Desigur.Israelul este un centru regional

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 157313)
Moshe, uite cineva intreaba daca in Izrael exista asemena oameni care vindeca. Banuiesc ca de aceea a a intrat pe Iudaism.

pentru vindecarea bolnavilor.Avem 11 spitale mari,de la 1500 la 7500 de paturi. Cel mai renumit este Spitalul Tel Hashomer care este renumit nu numai in orientul apropiat ci in lume.
La spitalele astea se dau tratamente medicale si la nu putini cetateni Palestinieni si de multe ori la persoane din toate tarile arabe, uneori inca in stare de razboi cu noi. Asta nu impiedica ca sa se faca transplantari de maduva oaselor la persoane bolnavi de Leucemia,
Tratamente de radiatii la bolnavi de cancer si altele.
Afara de spitale avem si nenumarate centre medicale care sunt de fapt spitale unde se fac operatii mai mici, ambulatorii si......

Scuzati. M`am indepartat putin de la subiect. Evreii nu cred in minuni si nu in vindecari "instant". Cei religiosi nu cred deoarece una din cele 631 de porunci care trebuie sa implineasca este sa nu mearga dupa astrologi ,scamatori care fac "miniuni" si nu dupa
"Avoda zara" (credinte straine).Evreii laici bineinteles ca nu cred in minuni .
Dupa cat vad la televizie, in SUA,sunt o groaza de secte unde este inflatie de vindecatori.

Personal, as propune unui bolnav sa capete tratament medical si sa nu piarda vreme si bani cu scamatori. In Judaism este inca o porunca care zice: Dumnezeu ajuta numai la cine se ajuta singur.

Evreulcelales 31.07.2009 14:58:59

Andrei, permitemi sa-ti remarc o mica gresala,

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 157313)

Tara mea se cheama Israel si nu cum au scris. In tara mea este o mare vale care se numeste Valea Izrael dar cred ca nu la ea te-ai referit.....

Evreulcelales 31.07.2009 15:17:09

I-mi pare rau ca asta este impresia ta

Citat:

ca te asigur ca nu este ce vreau eu. Incearca sa intelegi: Eu, evreul, ma aflu aci ca sa va raspund la intrebari despre Judaism si daca voi reusi sa fac sa inteleaga persoane de aci care nu a ideie despre Judaism si din lipsa de informatii cad prada la idei tampite, mincinoase si nu putin barbare despre evrei.
Ca evreu, tu nu poti sa ma convingi de ceva aducand citate din carte care eu nu o cred ca culmea adevarului. Mie, ca evreu, am voie,tu nu. VT este o carte in care credeti si voi crestinii si poate fi baza la discutii. Tu nu poti sa ceri de la mine ca sa cred in NT ca conditie la discutie.Eu ma straduiesc sa nu ma impiedic in cuvinte si sa jignesc religia ta si mi se pare ca fac asta cu succes deplin.

caminaris 31.07.2009 16:17:03

Citeste Noul Testament mai intai altfel vorbim pe limbi diferite.

andreicozia 31.07.2009 17:00:23

Citat:

În prealabil postat de caminaris (Post 157452)
Citeste Noul Testament mai intai altfel vorbim pe limbi diferite.

Nu Camina, Aici pe Iudaism mai intii citim VT si daca avem nelamuriri in legatura cu povestirile si Profetii Izraelului punem intrebari si asteptam pe Moshe sa ne lamureasca, atit cit stie si el.
Deci aici tema centrala este V.Testament

andreicozia 31.07.2009 17:06:13

Citat:

Da o sa am mare grija, insa sa nu uitam ca Moshe a fost mereu atacat jignitor la persoana primul dupa care normal ca s-a aparat si el cum a putut.
Deci sa facem bine si sa ne concentram pe cunoastere si intelegere a civilizatiilor si a religiei Iudaice bazate pe VT al nostru al tuturor, nu pe frustrarile personale si sechelele de natura antisemita si legionara adunate din mers si in timp cu sau fara voia noastra

andreicozia 31.07.2009 17:16:55

Citat:

Andrei, VT si NT se intrepatrund.

Din nou, asta este parerea crestinilor si repet pentru Moshe care poate mai are ezitari in lb romana, evreii cred ca NT a fost scris ca sa se potriveasca manusa cu VT pentru credibilitate, intelegi?
Deci astea sunt datele problemei in discutia de fata.
Acum, incearca pasnic, fara stari de tensiune si frustrari nerecurgind la NT ci exclusiv la VT sa demonstrezi esenta NT iar Moshe iti va da lamuriri din studiul sau teologic iudaic al VT, studiu care btw si multi dintre preoti, profesori de teologie si episcopii Romaniei au facut-o cu burse la Ierusalim. vezi pe cel din Cluj, de care se amintea pe generalitati

marioad24 31.07.2009 17:28:22

Exista un evreu care cunoaste cel mai bine pe evrei

Exista un evreu care cunoaste cel mai bine pe evrei; si care e mai autorizat sa vorbeasca decat orice evreu; Iisus Hristos. Pe Care unii nu-l recunosc, altii Il asimileaza unui om oarecare, altii Ii diminueaza Puterea si Rangul... Iar pentru altii este viu si are putere sa invete... prin nevazute cai (de lumina, energie...) chiar si azi. Si nu prin mass-media, asta e puterea altcuiva, a potrivnicului... Iar de tine "andreicozia" e bine sa se fereasca omul. esti abscons si nu esti corect....
Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 157461)
Din nou, asta este parerea crestinilor si repet pentru Moshe care poate mai are ezitari in lb romana, evreii cred ca NT a fost scris ca sa se potriveasca manusa cu VT pentru credibilitate, intelegi?
Deci astea sunt datele problemei in discutia de fata.
Acum, incearca pasnic, fara stari de tensiune si frustrari nerecurgind la NT ci exclusiv la VT sa demonstrezi esenta NT iar Moshe iti va da lamuriri din studiul sau teologic iudaic al VT, studiu care btw si multi dintre preoti, profesori de teologie si episcopii Romaniei au facut-o cu burse la Ierusalim. vezi pe cel din Cluj, de care se amintea pe generalitati

Anca-Miha 31.07.2009 17:38:03

Citat:

În prealabil postat de Evreulcelales (Post 157442)
Eu ma straduiesc sa nu ma impiedic in cuvinte si sa jignesc religia ta si mi se pare ca fac asta cu succes deplin.

Da, stradania ta de a nu te impiedica in cuvinte da rezultate, caci reusesti sa ne jignesti aproape la fiecare postare; si culmea ca nu se sesizeaza nici unul dintre credinciosii, care nu sunt "habotnici" (eu fiind una din cei habotnici), ca sa te mai tempereze putin. Vad ca nu deranjeaza pe nimeni invectivele tale la adresa ortodocsilor sau chiar la adresa credintei ortodoxe. Si totusi ne aflam pe site-ul CrestinOrtodox.ro ...
Nu numai ca nu ne-ai adus nici un fel de clarificare in ceea ce priveste VT, dar ne-ai umplut de postari inutile, care nu spun nimic. Eu vad prezenta ta pe acest site conditionata de o anumita decenta in vorbire si gandire.

Deci ceea ce tu numesti "succes deplin", pentru noi este "insucces deplin", caci nu ai nici un drept sa ne vorbesti in acest fel.
Ma gandesc acum la Admin; oare el ce gandeste?!?

andreicozia 31.07.2009 17:51:40

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 157466)
Vad ca nu deranjeaza pe nimeni invectivele tale la adresa ortodocsilor sau chiar la adresa credintei ortodoxe.

Te inseli draga, el in apararea sa a adresat invective, falsilor ortodocsi care vin pe aici numai sa submineze numele de ortodox, prin iesirile de tip legional si antisemit care sunt cit se poate de departe de felul de comportament al unui crestin ortodox care este tolerant, pasnic, primitor al strainilor, iubitor al aproapelui , departe de fanatism,nu uritor, si dornic de cunoastere a lumii, nu de jigniri. ASA SCRIE LA CARTEA MEA, adica NT
"sa fiti desavirsiti, asa cum este Tatal Meu in ceruri" nu frustrati si uritori de alte neamuri
Adevaratii ortodocsi de exemplu nu se aliaza militar cu unii si altii pentru a omorii femei si copii nevinovati de pe alte continente

Iar daca Moshe ar jigni pe un ORTODOX atunci fi sigura ca as sari ca ars si l-as urechia, indiferent de virsta, dar pina atunci deocamdata ii cautam pe acei ortodocsi, cu luminarea in totiul zilei ca Diogene("sa cautam un Om!")

Anca-Miha 31.07.2009 18:02:29

Andrei, te rog pe tine si pe altii ca tine, care isi permit sas vorbeasca de "falsi ortodocsi"
sa va uitati mai intai in propria ograda si apoi sa veniti aici cu invective.
Daca pentru tine apararea se face cu asemenea cuvinte, inseamna ca le-ai meritat.
Dar atunci vorbeste exclusiv pentru tine. Nu a avut nimeni iesiri de tip legional sau antisemit; s-a scris de scrie in Sfanta Scriptura, cu care vad ca te rusinezi. As zice sa mai citesti Cartea ta, ca nu prea stii ce scrii pe acolo, de vreme ce scrii cele de mai sus.

andreicozia 31.07.2009 18:09:26

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 157470)
Cartea ta, ca nu prea stii ce scrii pe acolo, de vreme ce scrii cele de mai sus.

Asta este poate parerea ta personala ca nu stiu ce scrie acolo, eu unul zic ca poate stiu chiar foarte bine. Doar esti familiara cu conceptul care spune ca in ceea ce priveste cunoasterea NT faptele trebuie sa vorbeasca si ce simti in legatura cu ce se intimpla in jurul tau si cum te raportezi la cei din jur.
Orice gind de violenta si asa zisa aparare a credintei (de parca Dumnezeu are nevoie sa-l aperi tu) care iti genereaza ginduri de agresiune si ura sunt o dovada clara, intarita chiar de Hristos, ca te aflii pe un drum gresit, surioaro!
Insa tot El ne linisteste, ca exista SCHIMBARE, poti pune punct violentei din tine si poti deveni un crestin

anna21 31.07.2009 18:40:28

Citat:

Da, stradania ta de a nu te impiedica in cuvinte da rezultate, caci reusesti sa ne jignesti aproape la fiecare postare; si culmea ca nu se sesizeaza nici unul dintre credinciosii, care nu sunt "habotnici" (eu fiind una din cei habotnici), ca sa te mai tempereze putin. Vad ca nu deranjeaza pe nimeni invectivele tale la adresa ortodocsilor sau chiar la adresa credintei ortodoxe. Si totusi ne aflam pe site-ul CrestinOrtodox.ro ...

Ba, eu sesizez, Anca.
Si cred ca si altii observa, dar ideea este ca celui care are i se va mai da, iar celui care nu are i se va lua si ceea ce crede ca are.
El a veni aici si cerne ortodocsi. Nu este o ispita mai mare decat altele, ba dimpotriva, a spus ca este evreu, toate postarile lui trebuie privite ca atare. Mai periculoase sunt unele postari ale celor care se numesc crestini.
Daca cineva de aici cade, atunci nici nu a stat vreodata in picioare. Parerea mea.

Evreulcelales 31.07.2009 19:14:57

Am o deplina incredere in

Citat:

Nu numai ca nu ne-ai adus nici un fel de clarificare in ceea ce priveste VT, dar ne-ai umplut de postari inutile, care nu spun nimic. Eu vad prezenta ta pe acest site conditionata de o anumita decenta in vorbire si gandire.

Deci ceea ce tu numesti "succes deplin", pentru noi este "insucces deplin", caci nu ai nici un drept sa ne vorbesti in acest fel.
Ma gandesc acum la Admin; oare el ce gandeste?!?

hotararea adminului.Daca va fi impresionat de miorlaitul tau fanatic si va cere sa parasesc forumul asa voi face si imrdiat insa mi se pare ca este mult mai crestin ca tine si nu va dadea premiu la un soi de terorist forumist. Fanatismul nu este un lucru dorit in nici un domeniu. Vreau sa-ti atrag atentia ca suntem la un forum de discutii LIBERE si fara conditii. Nu este scris in conditile forumului ca la evrei intrarea este inchisa.Asa ca nu ia foc asa de repede ca nu sunt intrus aci si problema ta cu "jignirile mele"este la fel de fantezista ca si restul ce ai scris.

Anca-Miha 31.07.2009 19:21:15

Ma bucur ca nu sunt singura, care ia pumni in gura, pentru faptul ca sunt ortodoxa, deci crestina.
Nici nu m-am gandit ca ar putea cadea cineva citind aceste mesaje tendentioase.
Exista insa o lege ospetiei: oaspetele trebuie sa arata respect gazdei, care l-a primit la ea in casa. Stia ca vine in casa crestina. Oare nu sunt prea mari pretentiile de a nu accepta din partea noastra dovada Sfintei Scripturi? Si nu numai atat, dar a ne si face una cu pamantul credinta crestina. Noi nu am afirmat pareri personale, nu numai pe noi ne contrazice si jigneste fara retineri, ci insasi Sfanta Scriptura.

Anca-Miha 31.07.2009 19:23:52

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 157472)
Asta este poate parerea ta personala ca nu stiu ce scrie acolo, eu unul zic ca poate stiu chiar foarte bine. Doar esti familiara cu conceptul care spune ca in ceea ce priveste cunoasterea NT faptele trebuie sa vorbeasca si ce simti in legatura cu ce se intimpla in jurul tau si cum te raportezi la cei din jur.
Orice gind de violenta si asa zisa aparare a credintei (de parca Dumnezeu are nevoie sa-l aperi tu) care iti genereaza ginduri de agresiune si ura sunt o dovada clara, intarita chiar de Hristos, ca te aflii pe un drum gresit, surioaro!
Insa tot El ne linisteste, ca exista SCHIMBARE, poti pune punct violentei din tine si poti deveni un crestin

Am voie sa fiu indignata cand e vorba de credinta mea, fratioare! Pentru asta ne-a lasa Dumnezeu manaia: caci e vorba de manie sfanta.

Evreulcelales 31.07.2009 19:29:08

Multumesc pentru sprijinire.

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 157473)
Ba, eu sesizez, Anca.
Si cred ca si altii observa, dar ideea este ca celui care are i se va mai da, iar celui care nu are i se va lua si ceea ce crede ca are.
El a veni aici si cerne ortodocsi. Nu este o ispita mai mare decat altele, ba dimpotriva, a spus ca este evreu, toate postarile lui trebuie privite ca atare. Mai periculoase sunt unele postari ale celor care se numesc crestini.
Daca cineva de aici cade, atunci nici nu a stat vreodata in picioare. Parerea mea.

Eu nu inteleg dece intra oameni la subiectul Judaism daca au asa o parere despre evrei.La cine nu-i place subiectul are posibilitatea sa scrie la alte cateva zeci de subiecte.
Sunt evreu laic si nu vad nici o probabilitatea sa trec la alta religie ,exact cum cred ca si voi nu ve-ti trece la Judaism si nu ca este imposibil ci ca nu incerc sa va conving asa
Dece sa nu schimbam civilizat pareri si sa invatam de la altii?.

Evreulcelales 31.07.2009 19:37:59

Inca o data,forumul nu este casa ta si eu

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 157479)
Am voie sa fiu indignata cand e vorba de credinta mea, fratioare! Pentru asta ne-a lasa Dumnezeu manaia: caci e vorba de manie sfanta.

sunt musafirul forumului exact ca si tine. Nu mai putin si nu mai mult.
Nimeni nu a injosit credinta ta si daca asa crezi asta se poate datori la faptul ca ai uitat sa iei picaturile tale.
Doamne, si mania ta ai facut-o sfanta? Apropo, cum se zice pe romaneste ,manie sau manaia ?Se poate ca si asta este o "gresala sfanta"?

anna21 31.07.2009 19:44:50

Citat:

În prealabil postat de Evreulcelales (Post 157480)
Eu nu inteleg dece intra oameni la subiectul Judaism daca au asa o parere despre evrei.La cine nu-i place subiectul are posibilitatea sa scrie la alte cateva zeci de subiecte.
Sunt evreu laic si nu vad nici o probabilitatea sa trec la alta religie ,exact cum cred ca si voi nu ve-ti trece la Judaism si nu ca este imposibil ci ca nu incerc sa va conving asa
Dece sa nu schimbam civilizat pareri si sa invatam de la altii?.

Nu mi-am expus parerea despre evrei.
Iar mesajul nu mi l-ai inteles.. era pt. Anca, de fapt. (daca ti-as fi scris tie, m-as fi exprimat diferit, daca i-as scrie lui andrei, la fel, alte cuvinte).
Cat despre religie, tu pari a fi ateu.

Anca-Miha 31.07.2009 19:46:56

Citat:

În prealabil postat de Evreulcelales (Post 157481)
sunt musafirul forumului exact ca si tine. Nu mai putin si nu mai mult.
Nimeni nu a injosit credinta ta si daca asa crezi asta se poate datori la faptul ca ai uitat sa iei picaturile tale.
Doamne, si mania ta ai facut-o sfanta? Apropo, cum se zice pe romaneste ,manie sau manaia ?Se poate ca si asta este o "gresala sfanta"?

Se spune "mânie"; am scris corect.
Cand incepi sa te legi de mine personal (citez: "faptul ca ai uitat sa iei picaturile tale".), asta se cheam ATAC LA PERSOANA, si este interzis pe acest forum. Iti recomand sa citesti Regulamentul forumului.
Nu suntem chiar pe picior de egalitate, intrucat eu sunt crestin-ortodoxa si ma aflu pe forumul crestin ortodox. Tu, ca evreu, esti doar in vizita; deci ori respecti regulile casei, ori nu mai esti binevenit... Asa se procedeaza pe aici.

marioad24 01.08.2009 09:58:29

Nu te mai certa

Anca sfatul meu este sa renunti sa ii mai convingi de ceva in care ei nu cred. Oare lui Dumnezeu Atotiitorul ii este indiferent acest popor? Ma refer la ortodocsi. Daca i-ar fi fost , ne-ar fi spulberat de mult "vanturile lumii", caci n-ar fi fost cine sa ne apere. Iar cei care cred ca suntem ca si terminati (noi ortodocsii) sa mai stea sa gandeasca. Poporul ortodocs rus a fost victima unora dintre "cei alesi", cei care voiau un comunism universal, care sa inlocuiasca pana si gandul despre Dumnezeul Neamurilor, dand o jertfa de 30.000.000 de oameni pe altarul credintei fata de Iisus Hristos. Si iata ca a iesit intarit din aceasta lupta impotriva celui rau si al slujitorilor lui iar Biserica Ortodoxa Rusa, ca si celelalte Biserici Ortodoxe Surori rezista in continuare minciunilor si dihoniei pe care cel rau si slujitorii lui o raspandesc prin mass-media in lume spre ratacirea multora. Dar lupta acestora este lupta in zadar, caci acolo unde este Hristos, acolo este si Dumnezeul Neamurilor, Atottiitorul si, ceea ce voieste Fiul, voieste si Tatal. Banul are putere asupra celor care cauta sa-si satisfaca placerile, uitand de suflet, elementul primordial. Cei care uita ca, mai intai Dumnezeu Atottiitorul a creat omul spiritual si pe urma celelalte. Cei care voind sa li se supuna lor lumea, uita ca doar lui Dumnezeu trebuie sa i se inchine omul si nu oamenilor, oricat de bogati ar fi ei. Si a nu se mai uita ca nu poate nimeni desparti pe Dumnezeu Atotiitorul de Fiul Lui, Iisus Hristos, asa cum nimeni nu poate desparti pe Hristos de Biserica Sa. De-am trai sute de mii de ani, nu am avea destul timp sa ii convingem pe cei care il refuza pe Hristos sa IL iubeasca si sa IL accepte.
QUOTE=Anca-Miha;157470]Andrei, te rog pe tine si pe altii ca tine, care isi permit sas vorbeasca de "falsi ortodocsi"
Daca pentru tine apararea se face cu asemenea cuvinte, inseamna ca le-ai meritat.
Dar atunci vorbeste exclusiv pentru tine. Nu a avut nimeni iesiri de tip legional sau antisemit; s-a scris de scrie in Sfanta Scriptura, cu care vad ca te rusinezi. As zice sa mai citesti Cartea ta, ca nu prea stii ce scrii pe acolo, de vreme ce scrii cele de mai sus.[/quote]

bella082004 02.08.2009 19:29:01

Oare nu L-AU recunoscut?

Dragi utilizatori nimeni nu are putere sa judece pentru ca nu am trait in acele timpuri sa cunoatem adevarul.
Se gaseste o carte care se numeste...< EVREII-DUMNEZEU SI ISTORIA> scrisa de MAX I. DIMONT, editura Hasefer. cautati ...cumparati si cititi si atunci o sa puteti intelege mai bine. 20 de ani s-a lucrat la aceasta carte......SUCCES!

Anca-Miha 03.08.2009 02:01:30

Citat:

În prealabil postat de marioad24 (Post 157568)
Anca sfatul meu este sa renunti sa ii mai convingi de ceva in care ei nu cred. Oare lui Dumnezeu Atotiitorul ii este indiferent acest popor? Ma refer la ortodocsi. Daca i-ar fi fost , ne-ar fi spulberat de mult "vanturile lumii", caci n-ar fi fost cine sa ne apere. Iar cei care cred ca suntem ca si terminati (noi ortodocsii) sa mai stea sa gandeasca. Poporul ortodocs rus a fost victima unora dintre "cei alesi", cei care voiau un comunism universal, care sa inlocuiasca pana si gandul despre Dumnezeul Neamurilor, dand o jertfa de 30.000.000 de oameni pe altarul credintei fata de Iisus Hristos. Si iata ca a iesit intarit din aceasta lupta impotriva celui rau si al slujitorilor lui iar Biserica Ortodoxa Rusa, ca si celelalte Biserici Ortodoxe Surori rezista in continuare minciunilor si dihoniei pe care cel rau si slujitorii lui o raspandesc prin mass-media in lume spre ratacirea multora. Dar lupta acestora este lupta in zadar, caci acolo unde este Hristos, acolo este si Dumnezeul Neamurilor, Atottiitorul si, ceea ce voieste Fiul, voieste si Tatal. Banul are putere asupra celor care cauta sa-si satisfaca placerile, uitand de suflet, elementul primordial. Cei care uita ca, mai intai Dumnezeu Atottiitorul a creat omul spiritual si pe urma celelalte. Cei care voind sa li se supuna lor lumea, uita ca doar lui Dumnezeu trebuie sa i se inchine omul si nu oamenilor, oricat de bogati ar fi ei. Si a nu se mai uita ca nu poate nimeni desparti pe Dumnezeu Atotiitorul de Fiul Lui, Iisus Hristos, asa cum nimeni nu poate desparti pe Hristos de Biserica Sa. De-am trai sute de mii de ani, nu am avea destul timp sa ii convingem pe cei care il refuza pe Hristos sa IL iubeasca si sa IL accepte.
QUOTE=Anca-Miha;157470]Andrei, te rog pe tine si pe altii ca tine, care isi permit sas vorbeasca de "falsi ortodocsi"
Dar atunci vorbeste exclusiv pentru tine. Nu a avut nimeni iesiri de tip legional sau antisemit; s-a scris de scrie in Sfanta Scriptura, cu care vad ca te rusinezi. As zice sa mai citesti Cartea ta, ca nu prea stii ce scrii pe acolo, de vreme ce scrii cele de mai sus.

Departe de mine sa incerc sa conving pe cineva, care e incapabil sa inteleaga, din simplul fapt ca acela crede alt ceva.
Suntem totusi pe un forum si cred ca trebuie sa pastram o nota de respect reciproc. Minimum ce ni se cere e sa respectam in primul rand regulamentul.
Nici nu pot asista cum unii isi permit unele afirmatii inexacte despre Iisus Hristos.
Nu am eu putere sa apar Biserica; dar trebuie sa ma disociez de unele afirmatii exprimate mai ales pe acest topic, opinii care dupa parerea mea sunt imbratisate si de crestinii, care le tolereaza. Nu suntem aici in "Speekers Corner" din Hyde Park, unde fiecare isi poate trambita parerea fara sa i se spuna nimic.
Dar daca forumul s-a tranformat in locul mai sus citat din Hyde Park, atunci sa ni se spuna si eu ma retrag, caci nu vreau sa particip la un forum, care nu mai e crestin-ortodox.

vsovi 03.08.2009 11:15:37

doamnelor shi domnilor, evrei, iudei, oameni shi creshtini, nu va mai aratatzi cu atata patimashie iubirea, ca asta e dovada cea mai clara ca lipseshte cu desavarshire, cand omul devine patimash e clar ca shi-a inlocuit iubirea cu lacomia patimashe ce vine ca sa arate in mod fatzarnic "marea dragoste" pentru Dumnezeu caci este scris (se deduce din context ceea ce este scris in scriptura), un om care se simte mereu jignit shi nu rabda, un om care se crede mereu victima nevinovata shi ii vede pe altzii fanatici sau legionari sau fascishti, de parca sionishtii sau sovieticii sau democratziilea astea mai vechi shi mai noi sau alte partide nu ar avea mii de victime shi mii de talharii shi mii de tone de propaganda mincinoasa... deci nu datzi crezare ca daca cineva zice despre unul ca e hotz sau fanatic, atunci musai este asha cum ishi inchipuie ala ca nu-i da lui dreptate, shi apoi sarim cu totzii ca o turma de avocatzi la respectarea traditziei fariseice inventate de fatzarnicie... traditzia respectarii unor false reguli, caci regulile de pe forum este cine sa vegheze la respectarea lor, deci nu trebuie sa devenim atat de jignitzi mereu ca sa mergem cu para shi cu acuzarea, caci cine se scuza sau acuza defapt se acuza pe sine insushi, caci cu sigurantza cine acuza de aia acuza ca el nu respecta cea mai elementara lege, legea Iubirii lui Dumnezeu caci nimeni nu poate iubi pe Dumnezeu daca pe aproapele sau nu-l rabada caci daca Dumnezeu il rabda pe acela asha cum este el, atunci omul de ce nu-l poate rabda pe fratele lui? fireshte pentru faptul ca nu-l iubeshte pe Dumnezeu care iata ca il rabda pe fratele aceluia asha cum este acela...

deci cine acuza e clar ca se acuza pe sine insushi, pentru ca nu-i convine parerea altora... in general despre el insushi, caci judecatzile omului ishi urmaresc prorpiul interes, deci judecatzile Domnului nu sunt ca judecatzile omului caci Domnul cauta sa faca nu voia Sa ci a Celui care L-a trimis...

acuma deci astea fiind zise, shi revenind la problema il intreb eu pe Evreul Cel Ales care a zis ca el este cu Mantuitorul Hristos din moment ce a dat citate mereu din Domnul Nostru Iisus Hristos...

dumneata nu crezi in NT dar crezi in Domnul Iisus Hristos? cum vine asta? dumneata dai citate din ceea ce nu crezi? iar daca crezi in VT e foarte bine ca crezi macar in atat, dar atunci dumneata crezi in sf Ioan Botezatorul? care il mustra pe regele Irod? sau de partea cui ai fost dumneata in aceasta mustrare? de parte lui Irod care traia in adulter cu nevasta fratelui sau sau de partea lui Ioan Botezatorul? deci trebuie sa ne marturiseshti ce vrei defapt shi care este credintza ta? ca iata ca unii cred ca eshti ateu, adica nu crezi nici in VT, dar ne spui noua despre evreii care cred in VT... de ce ne spui noua despre ce cred altzii shi dumneata nu marturiseshti ca ai crede... nu-tzi cer neaparat sa-tzi marturiseshti credintza ci ma intreb doar: ca cine spui ca ne raspunzi la intrebari? ca un iudeu laic? ca un om obijnuit ne informezi despre viatza evreilor? poi care este sensul informarii daca dumneata nu pare sa ai vre-o credintza... decat mai degraba o indoctrinare politica antirasista shi anti legionara... dar nu tzi-am aratzat cum shi-au atras pedeapsa lui Dumnezeu Miriam shi marele preot Aaron cand au cartit impotriva fratelui lor Moise caci ishi luase o femeie neagra? iar Miriam a fost pedepsita cu lepra alba ca zapada? deci iata chiar de la inceput avem in noi inshine acest imbold al nemultzumirii shi necredintzei ce poate lua shi forme rasiale sau ca ne credem pe noi mai aleshi ca altzii iar despre cei care chiar au fost aleshi nu-i primim deshi i-a ales Dumnezeu ci am vrea sa aleaga Dumnezeu dupa mintea noastra shi astfel mereu nesocotim dreptatea lui Dumnezeu shi cartim nemultzumitzi spre fratzii noshtrii mai aleshi ca shi noi... deci despre ce vorbim? ca sunt creshtinii sau legionarii rasishti? poi legionarismul a fost invartoshat caci Zelea Codreanu nu s-a ridicat impotriva evreilor ci pentru drepturile tzaranimii romane, deci era un fel de avocat al apararii celor nepastuitzi shi inshelatzi... iar dupa ce au fost ucishi Zelea Codreanu shi altzii, apoi mishcarea Legionara a fost invartoshata spre fascishti shi comunishti, care sunt curente socialist-natzionaliste... shi asha au fost ei linshatzi de celelalte partide prin compromitere shi propaganda mincinoasa.... deci despre ce fanatism shi care sunt rautatzile legionarilor? shi cine-shi poate inchipui ca legionarii ar ucide trenuri de evrei care erau dushi spre deportare peste Nistru? deci cine ar fi fost asha de nebun ca sa atace oameni imbarcatzi in trenuri spre deportare peste Nistru? pentru ce sa ucizi nishte oameni care vor fi expulzatzi? nu vezi ca a fost o inshcenare bine ticluita? deci nu pot sa cred decat ca rebeliunea legionara a fost defapt o revolta pusa la cale de infiltrarile comuniste shi fasciste din randurile ei ca s-o distruga shi s-o compromita caci natzionalishtii romani nu voiau sa fie cu natzionalishtii socialishti ai lui hitler sau ai lui stalin... shi atunci ca sa fure puterea shi politzia armata din roamnia au incercat compromiterea mishcarii legionare, ca partid, pentru ca "unii" nu se mai puteau "mishca" in voie de frica lor. Dar ca shi mishcare creshtina am mai zis ca era nociva nu pentru fanatism sau altele caci n-au facut rele, hotzii sau talharii decat nesemnificative ci era nociva ca a deturnat creshtinismul spre un fel de natzionalism de tipul lui barnabas, un natzionalism avocatzesc al revoltei shi razbunarii... lucruri care Mantuitorul nu le-a propovaduit... caci Barnabas era un talhar... iar cand a zis Pilat "cui sa dam drumul de Pashtile Domnului?" gloata a cerut sa dea drumul la talharul ucigash...
iar cand a zis Hristos "Parinte iarta-i ca nu shtiu ce fac", Domnul nu se referea la romanii care shtiau ce fac, plineau porunca Cezarului, ci se referea la cei care din batjocura cereau semne shi minuni ca sa-L creada: "da-te jos de pe Cruce shi vom crede... spuneau ei... Mantuieshte-te pe tine insutzi shi vom crede..." shi iata ca s-a mantuit, a inviat din mortzi, shi ei tot n-au crezut... shi asha a zis Domnul: "iarta-i Avva Parinte, caci nu shtiu ce fac" deci nu romanii lui Pilat al lui Cezar nu shtiau ce fac ci cei ce il primisera ca pe Imapartul Iudeilor inainte cu cateva saptamani cand intrase in Ierusalim ca un Imparat iar apoi... deci la noi se refera, la credintza asta a noastra frumoasa doar la bine ca la rau repede o dam invartoshata, o dam la'ntors, deci la noi creshtin-ortodocshii-israelului cel Nou care avem deviza: "la placinte inainte shi la razboi inapoi"... deci pe noi care ne reintoarcem la pacate shi minciuna, despre noi este scris ca "iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac" ca noi suntem aia care nu shtim ce facem... noi... credincioshii.

Anca-Miha 03.08.2009 22:24:43

Citat:

În prealabil postat de Evreulcelales (Post 157476)
Vreau sa-ti atrag atentia ca suntem la un forum de discutii LIBERE si fara conditii. Nu este scris in conditile forumului ca la evrei intrarea este inchisa.Asa ca nu ia foc asa de repede ca nu sunt intrus aci si problema ta cu "jignirile mele"este la fel de fantezista ca si restul ce ai scris.

Am mai postat acest mesaj, dar vad ca a fost sters. Revin deci:

Regulament:

!. Nu sunt acceptate desconsiderarea Bisericii (batjocura, blasfemia)

2. NU sunt acceptate jignirile, injuraturile si orice al gen de expresii vulgare;

3. NU putem accepta pocirea limbii materne, asa cum nu putem accepta nici raspunsurile evazive in cadrul unui topic;

4. NU vrem ca acest forum sa fie plin de anonimi, in consecinta excludem din start existenta unor nick-uri de genul "ortodox", "crestinul", "catedrala", "biserica sau alte nick-uri inspirate din biblie sau carti de cult.

5. NU facem si nu acceptam propaganda ecumenista;

6. NU toleram atacurile la persoana, indiferent de natura lor;

7. NU acceptam decat discutiile ce se desfasoara pe un ton temperat;

8. NU ne este caracteristic noua,credinciosilor in Dumnezeu, sa apelam la invective si alte "arme" de asemenea natura, pentru a ne contrazice.

9. NU se aliaza ortodocsii, unii impotriva altora, ci pur si simplu discutam intre noi, despre credinta noastra.

zoridezi 05.08.2009 17:42:00

Ce s-a intamplat cu Anca-Miha? :23: Vad ca nu ii mai apare numele sub forma de link...

LapetiteMoc 05.08.2009 18:04:57

"Anca-Miha"

Si eu m-am intrebat ce se intampla ...

Te imbratisez, "Anca-Miha"!

Doamne ajuta!

zoridezi 05.08.2009 18:10:09

Sper ca nu i-au dat ban :(

LapetiteMoc 05.08.2009 22:44:57

"Anca-Miha"

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 158360)
Sper ca nu i-au dat ban :(

Din toata inima sper sa nu fie !!! Mie imi lipseste doamna Anca!

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:07:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.