Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   tinuta femeii in biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6348)

Miha-anca 13.02.2010 22:33:59

Noi nu am ajuns pe acest topic sa cadem de comun acord cu privire la tinuta femeii in biserica, si acum ne extindem si asupra lumii, asupra careia nu avem nici o influenta?!?

Adelinne 16.02.2010 12:58:20

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 211157)
pot spune ca am vazut, de cateva ori,cateva credincioase de sex feminin,destul de tinere, imbracate cu totul neadecvat,si chiar povocator.
probabil diavolul le-o fi inspirat sa se imbrace asa, ca pe strada,nu stiu !
cert e ca m-am simtit f prost, pt ca,imi deviau gandurile de la cele sfinte, spre alte directii...
cred ca ar trebui interzise asemenea tinute in biserica !

Voi toti mergeti la Biserica sa ascultati slujba ,Cuvantul Domnului ...singurul care ar trebui sa spuna ceva este Preotul ,el trebuie sa dea sfat turmei ,in rest toti judecati ..va ganditi vreodata ca poate o persoana care vine in graba si totusi ajunge intra in Sfanta Biserica poate sta putin la Biserica si tot sufletul i se umple de fericire ca a ajuns? poate iese chiar mai castigata din Biserica !
Parerea mea este sa va uitati la Icoane sau candele mai mult si sa nu uitati de ce a-ti venit la Biserica { eu una personal am primit acest sfat cand ma uitam cu admiratie prea mult la un cantaret de la strana ,sfat acordat de un bun prieten de pe acest forum+ tin sa precizez eu am cerut sfatul ,mi se parea si mie ca ma uit prea mult!}

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 203866)
Nu bate nimeni campii, Sophia.
Sunt convinsa ca sunt femei care nu pot sa treaca asa cu usurinta peste cerinta baticului.
Mie nu mi se pare absurd.

Adevarat graiesti ,nici mama mea nu suporta ideea ,imi spune ca totul se intampla ca sa sufere femeia pe aceasta lume ,de ce sa se urateasca femeia ? si tot felul de chestiuni dar va spun sincer i-am raspuns : sta scris in Biblie ca trebuie sa ne acoperim pentru ingeri ,iar eu i-am zis : mama inainte nici eu nu simteam asta dar acum mi-ar fi rusine sa nu imi acopar capul ,asta simt! nu a mai zis nimic mama mea ,dar tot nu este de acord ,tine cu incapatanare la opinia ei.

Citat:

În prealabil postat de ioanda (Post 203904)
Fratilor, sa nu uitam ca FEMEIA este icoana MAICII DOMNULUI, iar barbatul icoana Mantuitorului. Sa ma ierte Prea Sfanta Fecioara dar nu mi-as putea-o imagina niciodata in pantaloni, coafata, machiata, rujata... in biserica!
Afara de asta, Dumnezeu spune clar ca femeia imbracata ca barbat si barbatul imbracat ca femeie, este uraciune in fata LUI.
Eu zic ca nu este vorba de veacul in care traim sau de secolul vitezei, ca doar nu asta ne-a sucit mintile de am uitat ce ii place lui Dumnezeu si ce nu.
Niciodata unui Creator desavarsit nu o sa-i placa "carpelile", "spoielile", "renovarile" si "restaurarile" facute peste lucrarea LUI.
Machiajul pentru Dumnezeu este jicnire. Se simte jicnit pentru ca femeia nu este multumita de felul in care a zidit-o EL. Si plus de asta dragele mele, nu mai purtati atata grija de "carcasa" ca nu mergeti cu ea in Rai. Cosmetizati-va sufletul mai degraba! Incepeti curatenia din interior spre exterior si apoi imbracati-va cu haine, trupurile voastre omenesti in decenta firii.
Mantuitorul zice ca este vai de cel care va smiti pe unul dintre ai lui (preoti, calugari, maicute, slujitorii LUI) si ca mai bine i-ar fi lui daca i s-ar lega o piatra de gat si ar fi aruncat in Mare... Asa ca nu provocati pe nimeni, mai ales in biserica.

Acum eu inteleg ca spune peste tot cat de urat este sa se imbrace femeia ca barbatul ,dar si cand femeia ajunge sa faca si treaba barbatului in casa? si este mai usor sa poarte pantaloni ...in fine
Alta parere a mea este ca ar trebui sa ne confruntam cu problemele noastre personale mai mult si sa luptam cu sinele...aceea lepadare de sine nu este usoara dar nu imposibila asta ne-o demonstreaza Sfintii.
Dumnezeu sa ne ajute pe toti .Ma iertati daca am gresit cu ceva.

AndruscaCIM 16.02.2010 13:40:37

Citat:

În prealabil postat de ioanda (Post 203904)
Fratilor, sa nu uitam ca FEMEIA este icoana MAICII DOMNULUI, iar barbatul icoana Mantuitorului. Sa ma ierte Prea Sfanta Fecioara dar nu mi-as putea-o imagina niciodata in pantaloni, coafata, machiata, rujata... in biserica!
Afara de asta, Dumnezeu spune clar ca femeia imbracata ca barbat si barbatul imbracat ca femeie, este uraciune in fata LUI.
Eu zic ca nu este vorba de veacul in care traim sau de secolul vitezei, ca doar nu asta ne-a sucit mintile de am uitat ce ii place lui Dumnezeu si ce nu.
Niciodata unui Creator desavarsit nu o sa-i placa "carpelile", "spoielile", "renovarile" si "restaurarile" facute peste lucrarea LUI.
Machiajul pentru Dumnezeu este jicnire. Se simte jicnit pentru ca femeia nu este multumita de felul in care a zidit-o EL. Si plus de asta dragele mele, nu mai purtati atata grija de "carcasa" ca nu mergeti cu ea in Rai. Cosmetizati-va sufletul mai degraba! Incepeti curatenia din interior spre exterior si apoi imbracati-va cu haine, trupurile voastre omenesti in decenta firii.
Mantuitorul zice ca este vai de cel care va smiti pe unul dintre ai lui (preoti, calugari, maicute, slujitorii LUI) si ca mai bine i-ar fi lui daca i s-ar lega o piatra de gat si ar fi aruncat in Mare... Asa ca nu provocati pe nimeni, mai ales in biserica.

Poate asta ii vizeaza mai mult pe travestiti, pe femeile mai baietoase...si baietii mai efeminati, asupra carora nu prea te poti pronunta prea usor...ceea ce nu prea e sanatos oricum...

Asta cu JIGNIREA lui Dumnezeu, chiar nu prea mi se pare decat o opinie personala totusi, si oarecum exagerata....eu am fost la spovedit la un monah, si nu m-a afurisit...ci doar mi-a spus ca eu nu am nevoie, ca se vede ca provin dintr-un neam bun, de rugatori :39:...si ca la make-up si alte asemenea, ar recurge cele care "lucreaza in schimbul 3"...pentru ca in cazul lor se impune.

Nu mi se pare nici mie ceva nemaipomenit, si mi-as fi dorit chiar sa nu fiu dependenta de dermatograf, sau de aranjatul parului....dar consider si ca nu exagerez totusi, dar o fac pentru ca mi-a intrat in reflex...insa la Manastiri, in Biserica..incerc sa fiu cat mai naturala :1:

Cat despre bolovanul legat de gatul celor care ispitesc...eu sincer cred ca e vorba de cei care au in minte numai acest gand, si fac si anumite demersuri in acest scop....dar altfel depinde si de firea celor care se ispitesc, destul de mult!

AndruscaCIM 16.02.2010 13:49:34

Citat:

În prealabil postat de Adelinne (Post 212786)
Acum eu inteleg ca spune peste tot cat de urat este sa se imbrace femeia ca barbatul ,dar si cand femeia ajunge sa faca si treaba barbatului in casa? si este mai usor sa poarte pantaloni ...in fine
Alta parere a mea este ca ar trebui sa ne confruntam cu problemele noastre personale mai mult si sa luptam cu sinele...aceea lepadare de sine nu este usoara dar nu imposibila asta ne-o demonstreaza Sfintii.
Dumnezeu sa ne ajute pe toti .Ma iertati daca am gresit cu ceva.

Ca i-o fi mai usor sau nu femeii sa poarte pantaloni, asta nu stiu...depinde de fiecare in parte, insa totusi a purta pantaloni nu poate inseamna ca te imbraci cu un barbat, poate doar semi...sau asa ceva, pentru ca barbatii nu poarta bluzite cu floricele...si incaltaminte cu toc, sau mai bine zis feminina...deci nu prea merge comparatia.:10:

Am intalnit si eu fete care se imbraca ca niste baieti, poarta blugi de un anumit croi, camasi cadrilate...parul cat mai scurt, si in general atitudinea fiind aceea a unui baiat...dar cred ca aici vorbim si de o anumita nesiguranta de sine...mascata, unele reusesc sa iasa din carapace...insa unele nici macar nu vor!

l_dorobat 16.02.2010 13:59:12

ce scrie in Sfanta Scriptura si canoanele

"Femeia să nu poarte veșminte bărbătești, nici bărbatul să nu îmbrace haine femeiești, că tot cel ce face acestea este urâciune înaintea lui Dumnezeu (Deuteronom 22,5).

Canonul 62 al Sinodului al VI-lea a hotărât ca nici un bărbat să nu îmbrace haină femeiască, nici femeile să nu îmbrace cele cuvenite bărbaților… Deci cei ce în viitor vor încerca să facă ceva din cele menționate mai sus, aceștia, de vor fi clerici, să se caterisească, iar de vor fi laici, să se afurisească (Pidalion – București, 1933, pag. 266).

AndruscaCIM 16.02.2010 14:26:30

Citat:

În prealabil postat de l_dorobat (Post 212818)
"Femeia să nu poarte veșminte bărbătești, nici bărbatul să nu îmbrace haine femeiești, că tot cel ce face acestea este urâciune înaintea lui Dumnezeu (Deuteronom 22,5).

Canonul 62 al Sinodului al VI-lea a hotărât ca nici un bărbat să nu îmbrace haină femeiască, nici femeile să nu îmbrace cele cuvenite bărbaților… Deci cei ce în viitor vor încerca să facă ceva din cele menționate mai sus, aceștia, de vor fi clerici, să se caterisească, iar de vor fi laici, să se afurisească (Pidalion – București, 1933, pag. 266).

Hmmm...dar in timpul Vechiului Testament...mai ales, vesmintele barbatesti si femeiesti nu erau cam foarte asemanatoare???oare cum stia cineva care e barbatesc sau femeiesc...in afara de faptul ca vesmintele femeilor aveau dimensiuni mai mici?:confused:

ortodox1 16.02.2010 19:41:00

da chiar

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 212828)
Hmmm...dar in timpul Vechiului Testament...mai ales, vesmintele barbatesti si femeiesti nu erau cam foarte asemanatoare???oare cum stia cineva care e barbatesc sau femeiesc...in afara de faptul ca vesmintele femeilor aveau dimensiuni mai mici?:confused:

Asta ma intrebam si eu caci nu aveau pantaloni nici femeile nici barbatii ?

demirel137 16.02.2010 20:12:54

Vremea trece, vremea vine

Si zi de zi se schimba ceva.
Si zi de zi ne deanjeaza ceva. Un vecin, femeia de la magazin, vanzatorul de ziare, etc.
Lucrurile se schimba fie ca vrem, fie ca nu vrem.
Inainte barbatii purtau bijuterii. Cine le poarta acum ?
Tot inainte, barbatii erau cei care primeau martisoare. Cine le primeste acum ?
Tot inainte auzeai muzica rar si atunci era clasica, acum sunt fie manele, fie house sau elctro sau cine stie cum le mai zice. Ideea e fratilor sa intelegem ca omul trebuie ajutat atunci cand are nevoie, nu atunci cand avem noi timp.
Va las sa va mai ganditi daca e asa o mare problema baticul pe capul femei sau drogatii de la colturi pe care nu se inghesuie nimeni sa-i ajute, cainii vagabonzi care te ataca in haite, vanzatoarea care iti da o bonboana rest pe motiv ca nu are marunt, functionarul de la primarie care este acru inca de la prima ora a diminetii, s.a.m.d, s.a.m.d, s.a.m.d.

AndruscaCIM 16.02.2010 20:13:52

Citat:

În prealabil postat de ortodox1 (Post 212946)
Asta ma intrebam si eu caci nu aveau pantaloni nici femeile nici barbatii ?

Aham...de asta as vrea si eu lamuriri care sa elucideze acest mister...:7::15:

AndruscaCIM 16.02.2010 20:31:28

Citat:

În prealabil postat de demirel137 (Post 212956)
Si zi de zi se schimba ceva.
Si zi de zi ne deanjeaza ceva. Un vecin, femeia de la magazin, vanzatorul de ziare, etc.
Lucrurile se schimba fie ca vrem, fie ca nu vrem.
Inainte barbatii purtau bijuterii. Cine le poarta acum ?
Tot inainte, barbatii erau cei care primeau martisoare. Cine le primeste acum ?
Tot inainte auzeai muzica rar si atunci era clasica, acum sunt fie manele, fie house sau elctro sau cine stie cum le mai zice. Ideea e fratilor sa intelegem ca omul trebuie ajutat atunci cand are nevoie, nu atunci cand avem noi timp.
Va las sa va mai ganditi daca e asa o mare problema baticul pe capul femei sau drogatii de la colturi pe care nu se inghesuie nimeni sa-i ajute, cainii vagabonzi care te ataca in haite, vanzatoarea care iti da o bonboana rest pe motiv ca nu are marunt, functionarul de la primarie care este acru inca de la prima ora a diminetii, s.a.m.d, s.a.m.d, s.a.m.d.

Baticul, ca baticul...eu vreau mai mult sa aflu cum statea treaba cu pantalonii in vremea Vechiului Testament, si de ce se tot impiedica lumea de ei atat de tare???

Si cu cainii ce ai dom'le?? Daca esti rau...te simt si te composteaza, ce sa mai la deal la vale!!:10:

demirel137 16.02.2010 22:35:56

pai ....

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 212960)
Baticul, ca baticul...eu vreau mai mult sa aflu cum statea treaba cu pantalonii in vremea Vechiului Testament, si de ce se tot impiedica lumea de ei atat de tare???

Si cu cainii ce ai dom'le?? Daca esti rau...te simt si te composteaza, ce sa mai la deal la vale!!:10:

Pai de! Una e sa stai aci, la Romanica, alta e sa stai la cei ce au creat masina saracului. Cainii nu devin agresivi doar din acest motiv. Cainii au si ei nevoie de mancare si au nevoie sa isi apere teritoriul. Dar cainii reprezinta o problema minora in aceste zile in aceasta tara.

ar14rai 16.02.2010 22:46:52

si barbatii...

Sa poarte barba, la fel cum femeile sa poarte batic.
Nici una fara alta, nu?

AndruscaCIM 16.02.2010 22:48:07

Citat:

În prealabil postat de demirel137 (Post 213016)
Pai de! Una e sa stai aci, la Romanica, alta e sa stai la cei ce au creat masina saracului. Cainii nu devin agresivi doar din acest motiv. Cainii au si ei nevoie de mancare si au nevoie sa isi apere teritoriul. Dar cainii reprezinta o problema minora in aceste zile in aceasta tara.

Ei as, dar unde crezi ca am crescut...in Lubeck? aici stau abia de 1 an( si tot am mai fost prin tara, si iarasi printre haite de caini) deci crede-ma ca zilnic treceam printr-o mare haita de caini...si nu de aia pitici, ditamai dulaii...nu asa!

Ba mai mult cand apaream in zare, se lasau la pamant si incepeau sa schelalaie...nu alta!:21:...kiddin'

AndruscaCIM 16.02.2010 22:49:13

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 213023)
Sa poarte barba, la fel cum femeile sa poarte batic.
Nici una fara alta, nu?

cioc...:30:

ar14rai 17.02.2010 08:17:21

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 213026)
cioc...:30:

Daca tu imi gasesti un verset din Sf Scriptura in care se intelege ca barbatii au voie sa-si rada barbile, eu iti gasesc unul ca femeile pot sa stea in biserica si fara batic.

PS: nici eu nu am barba, dar nici pretentia cu batic la femei.

antoniap 17.02.2010 12:43:03

Femeia poarta batic macar in biserica si in timpul rugaciunii in semn de supunere fata de ingeri. Eu asa am inteles. Daca avem capul acoperit in timpul rugaciunii, avem mai multe sanse sa ne fie ascultata rugaciunea, caci se pare ca ingerii au un rol in transmiterea rugaciunii catre Dumnezeu. Mentinerea tinutei corecte in biserica si in timpul rugaciunii eu o percep ca pe orice ascultare.

Acum femeia se afla intr-o dilema, caci vrea sa fie placuta si lumii si lui Dumnezeu. Poate? Sigur ca da. O esarfa frumoasa nu dezonoreaza pe nimeni. Dimpotriva. Am intrat intr-o biserica in care fiecare femeie avea capul acoperit. Multe dintre ele aveau esarfe mari albe, negre sau colorate care alaturi de o tinuta decenta le dadea o nota de distinctie. Chiar daca multe aveau un ten ingrijit, nu aveau ruj pe buze. O parte purtau caciulite sau palarioare, dar niciuna nu avea capul descoperit.

AndruscaCIM 17.02.2010 13:25:59

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 213111)
Daca tu imi gasesti un verset din Sf Scriptura in care se intelege ca barbatii au voie sa-si rada barbile, eu iti gasesc unul ca femeile pot sa stea in biserica si fara batic.

PS: nici eu nu am barba, dar nici pretentia cu batic la femei.

Sincer, nici nu am de ce sa caut acum....si asta pentru ca respect decizia fiecaruia, si poate ca fiecare din noi va ajunge in viata sa zaboveasca mai mult asupra unor subiecte/aspecte mai devreme sau mai tarziu...si atunci vom lua singuri decizia, fara sfaturi, etichete, supozitii sau "jicniri":21:

Ciocul mie imi convine mai mult decat barba, dar asta e doar parerea mea...si da, recunosc ca unor barbati le sta bine cu barba, altora deloc...altora cu cioc....

Cat despre batic/esarfa, le port la Manastiri obligatoriu, in rest....treaba mea, desi trebuie sa recunosc ca am inceput sa ma gandesc serios sa il mai port si la Biserica :3:, deci tot mai au efect asupra mea si unele discutii de pe aici...

Doamne ajuta!

Adelinne 21.02.2010 21:12:12

Intrebare

Este bine sa iti acoperi capul cand te rogi acasa ? sau este vorba doar de Biserica ...ingerii sunt peste tot ,nu?

Jane Says 21.02.2010 21:20:20

Citat:

În prealabil postat de Adelinne (Post 214922)
Este bine sa iti acoperi capul cand te rogi acasa ? sau este vorba doar de Biserica ...ingerii sunt peste tot ,nu?

Stiu femei care fac asta, tot pentru motivul invocat de tine (Ingeri), desi acasa nu mi se pare deloc o problema. Cred ca noi mai curand refuzam esarfa pentru ca nu "dam bine" in lume cu ea. Acasa ne-am putea incotosmana cum vrem pentru rugaciune.

Adelinne 21.02.2010 21:22:08

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 214924)
Stiu femei care fac asta, tot pentru motivul invocat de tine (Ingeri), desi acasa nu mi se pare deloc o problema. Cred ca noi mai curand refuzam esarfa pentru ca nu "dam bine" in lume cu ea. Acasa ne-am putea incotosmana cum vrem pentru rugaciune.

Eu nu o refuz dar vreau sa stiu si sa inteleg mai multe,multumesc de raspuns.

Fani71 22.02.2010 09:42:24

Citat:

În prealabil postat de l_dorobat (Post 212818)

1) In VT scrie si sa nu mananci porc si sa se casatoreasca fratele cu cumnata vaduva (leviratul), ceea ce acum nu mai este valabil. Mai scrie multe alte lucruri din legea veche care nu se mai aplica in Legea Noua;

2) In ciuda acestui canon au existat sfinte care s-au imbracat in barbati si s-au calugarit in manastiri de barbati ca acolo era viata mai aspra. S-a descoperit asta abia la moartea lor.

3) Cum spunea Andrusca, pantalonii nu sunt in zilele noastre haine de barbati. Sunt croieli femeiesti si barbatesti, si oricum exista si alte accesorii care fac diferenta. Mai demult cand nu existau pantaloni toti se imbracau in tuncici.. Dar si atunci existau destule accesorii ca sa-i diferentieze.

Miha-anca 22.02.2010 17:20:50

Cu timpul, adica in vremurile cele de pe urma, diferentele dintre aspectul femeii si a barbatului sunt in scadere- cel putin asa afirma unii Sfinti Parinti in proorociile lor - caci barbatii seamana tot mai mult cu femeile, avand par lung, ondulat, unii se machiaza, se decoloreaza sau isi iau haine femeiesti, isi fac unghiile cu oja, dau ochii peste cap, etc. Fata de toate acestea, faptul ca femeile poarta pantaloni, nu mai socheaza catusi de putin. Dar macar cand e vorba de Biserica, sa respectam ce ni se cere, ca nu e chiar atat de greu; daca vrem.
Citeam ieri un articol despre cum sa mergi la interviul pentru un nou job. Intr-o poza alaturi, o femeie cu decolteu mare, si purtand dedesubt inscriptia: "Nu pentru asta vei fi angajata".
Daca ne intoarcem cu gandul la Biserica, nu pentru astfel de tinuta in biserica, cu pantaloni si decolteuri, vom fi mantuiti... ci pentru smerenia noastra.

andreicozia 22.02.2010 17:27:53

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 215271)
Citeam ieri un articol despre cum sa mergi la interviul pentru un nou job. Intr-o poza alaturi, o femeie cu decolteu mare, si purtand dedesubt inscriptia: "Nu pentru asta vei fi angajata".
Daca ne intoarcem cu gandul la Biserica, nu pentru astfel de tinuta in biserica, cu pantaloni si decolteuri, vom fi mantuiti... ci pentru smerenia noastra.

Nu prea se potriveste comparatia Anca.
Hai sa fim seriosi. Succesul la job-interviuri se datoreaza in MARE frumusetii corporale. De ce? deoarece statistic vorbind, profiturile cresc cind "la inaintare" ai oameni frumosi. Din pacate este o realitate a acestei vieti!...ca nu este o realitate mintuitoare ,asta-i altceva, alta mincare de peste... dar nici acolo nu fi tu prea sigura ca femeia cu decolteu are mai putine sanse....sa nu uitam miscarile inimii! ! !( nu stii tu ce face femeia cu sinii mari) ci DOAR Dumnezeu!

Miha-anca 22.02.2010 17:43:35

Andrei, tu contrazici aici pe un specialist in asemenea lucruri, nu pe mine. Eu doar am citat articolul. Poate ca in SUA se poarta sanii pe afara si la interviuri, dar aici in Scandinavia, nu.

AndruscaCIM 22.02.2010 17:58:58

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 215291)
Andrei, tu contrazici aici pe un specialist in asemenea lucruri, nu pe mine. Eu doar am citat articolul. Poate ca in SUA se poarta sanii pe afara si la interviuri, dar aici in Scandinavia, nu.

Eu una ma indoiesc ca se poarta pe undeva, si mai ales la interviuri...cand poti fi taxat exact pentru aspectul asta! Depinde si de angajator acum, dar nu cred ca e indicat sa se mizeze pe asta, pentru ca ar fi un risc prea mare...parerea mea!:26:

Miha-anca 22.02.2010 18:19:08

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 215305)
Eu una ma indoiesc ca se poarta pe undeva, si mai ales la interviuri...cand poti fi taxat exact pentru aspectul asta! Depinde si de angajator acum, dar nu cred ca e indicat sa se mizeze pe asta, pentru ca ar fi un risc prea mare...parerea mea!:26:

Asa este, AndruscaCIM. Evident era dat doar ca exemplu negativ, deci de cum sa NU se imbrace cineva la interviu. Dar daca la un interviu nu e tot una cum ne imbracam, atunci nici la biserica, unde mergem pentru Dumnezeu...

andreicozia 22.02.2010 19:19:33

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 215291)
Poate ca in SUA se poarta sanii pe afara si la interviuri, dar aici in Scandinavia, nu.

Acum inteleg ce vrei sa spui cind zici, sinii pe dinafara.
Eu vorbeam de oamenii frumosi ca aspect, ca trasaturi nu revarsari de piept :). Ei tind sa ocupe primii locurile vacante.

Miha-anca 23.02.2010 00:20:30

Ma bucur, Andrei, de cate ori ajungem la un numitor comun.
Un Post binecuvantat iti doresc.

eugenia petre 21.03.2010 19:56:47

In Scandinavia femeile au mult mai multe drepturi si sunt mult mai sigure pe ele, nu stiu de ce, ca majoritatea sunt atei, poate din cauza ca nu au nimic de demonstrat nu simt nevoia sa isi scoata diverse pe afara. Nu stiu cum sa imi explic asta. Poate ca femeile atee sunt mai frigide decat femeile ortodoxe si nu simt nevoia sa ispiteasca, nu se bucura de viata.
Am vazut la manastiri fete cu fuste scurte si bluze decoltate, probabil venite acolo cu scopul de a atrage calugarii in cele lumesti si ma tot intreb de ce sunt primite femeile in manastiri, cand prezinta atatea ispite, se stie ca Diavolul sopteste necuratenii mult mai des in urechea femeii decat a barbatului, iar femeia, ascultatoare si slaba de inger asa cum spun scripturile, il asculta pe Diavol si se dezbraca.
Ce sa faca barbatul in situatia asta? Eu, ca femeie, ii inteleg. Dar el ar trebui sa ii spuna femeii sa se imbrace, ca sa nu il mai ispiteasca, nu sa se dezbrace si arate ca o desfranata la dispozitia tuturor barbatilor.
E, asta este, trebuie multa cumpatare...Mintea noastra este ratacitoare, doar nu degeaba Dumnezeu este de sex masculin si trebuie ascultat, dar trebuie sa il asculte si barbatii.

georgel23c 28.05.2010 18:45:50

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 161191)
De obicei femeile stau in dreapta cand nu sunt prea multi barbati, dar femei multe de se inghesuie in stanga. Si atunci mai sunt femei care stau in dreapta mai in spate. Ideal ar fi ca sa vina si barbatii la biserica ca sa nu mai fie loc de femei in dreapta.

Bun, deci barbatii nu pot sa stea langa o femeie fara sa se gandeasca la cat si mai cate. Dar pe strada ce faceti oameni buni??? Dar la serviciu? Dar la scoala?? Voi chiar traiti intr-o excitare continua? Ca daca ar fi asa nu ati mai fi in stare sa faceti nimic. Si totusi vad destui barbati care si fac treaba printre femei si realizeaza ceva in viata. Oare cum o fi asta daca intr-adevar doar apropierea de o femeie distruge concentrarea? Ca si in viata de zi cu zi, cand barbatii in general functioneaza chiar daca au femei in birou, ar putea si la biserica sa isi vada de treaba si de rugaciune chiar daca sta o femeie langa ei. Cred ca treaba asta este mai mult un moft, si o incercare de a gasi scuze pentru nereusitele personale.

In Biserica, mai intervine si diavolul cu ispita,asa incat uneori chiar daca esti bine intentionat, tot mai ai si asemenea scapari.

cristina13 01.06.2010 13:33:23

Când rușinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecății va fi aproape

“Când rușinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecății va fi aproape“
Postat de admin pe 08 Oct 2007 la 07:07 pm | Categorii: Crestinul in lume, Fericitul Filotei Zervakos, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Vremurile in care traim Print

Fericitul Filothei Zervakos, sfantul ucenic al Sf. Nectarie de Eghina vorbeste despre unul din semnele apropierii sfarsitului despre care…. se vorbeste mai putin, despre o anormalitate intrata, din pacate, in obisnuit, in firesc. Si in alta parte (vezi aici) Fericitul a descoperit ce a primit de la Dumnezeu ca viziune, ca una din cele doua mari rele pentru care Dumnezeu bate lumea astazi este, pe langa avort, si “goliciunea femeilor”, fenomen de proportii fara precedent in istorie:

“Umblă acum goale, – desi bărbatii nu sunt mai prejos, – însă mai mult femeile, iar aceasta nu este cu putintă s-o rabde Dumnezeu. A răbdat pe păcătosii din vremea lui Noe, pe cei din Sodoma si Gomora, dar parcă nu ajunseseră la acest stadiu, să umble goi pe stradă si să-si arate trupurile lor goale la bărbati, ca să-i atragă spre păcat”.

Prilej de a ne aminti ca marturisirea lui Hristos sau a inchinarii la idolul trup se face si prin cele “exterioare” – dar reprezentative – ale noastre si pentru a constientiza ca desfranarea sau curatia sunt cel mai lesne “propovaduite” nu prin cuvinte, ci prin exemplul nostru:

Îmbrăcămintea necuviincioasă a femeilor
“Despre femei ce să mai spun? Nu au în minte altceva decât cum să se împodobească. Se întrec una pe alta în veșminte. Ce să spun și despre îmbrăcămintea necuviincioasă pe care le îndeamnă să o poarte născocitorul răutății, diavolul. Vai și amar! Cum de nu le e rușine femeilor creștine? Țigăncile și musulmanele se îmbracă decent, pentru a nu-i sminti pe bărbați, pe când femeile creștine, care au tradiție de la Hristos, de la apostoli, de la Sfinții Părinți să se îmbrace decent, au ajuns la nebunie desăvârșită prin felul în care se îmbracă! Tații și mamele să fie pilde bune și să nu-și lase copiii – povățuindu-i cu iubire de Dumnezeu – să se îmbrace necuvios. Iar bărbații să le ferească pe femeile lor de îmbrăcămintea indecentă, căci vor da socoteală în ziua Judecății. Femeile cere intră în biserica lui Dumnezeu îmbrăcate necuviincios și fără de rușine, fac voia diavolului. Mai bine să nu calce pe la biserică, fiindcă în afară de faptul că nu au nici un folos din asta, îi vatămă și îi smintesc și pe ceilalți credincioși din biserică.

Îmi pare rău că sunt nevoit să cercetez și să mustru. Nu vreau acest lucru, și poate că-i întristez pe cei răspunzători de asta. Dacă nu v-aș iubi, nu v-aș cerceta. Îndreptați-vă și atunci voi înceta și eu să cercetez. Vai mie dacă voi tăcea, văzând asemenea fărădelegi!

Când rușinea femeilor va dispărea
Într-o carte veche pe care am găsit-o cu mulți ani în urmă, am citit printre altele că, atunci când ucenicii L-au întrebat pe Domnul nostru Iisus Hristos când se vor întâmpla în lume semnele înfricoșătoare ale celei de-a Doua Veniri, când dragostea multora se va răci și credința va pieri, Domnul le-a spus, printre altele: “atunci când femeile vor deveni bărbați și bărbații femei“.

Și Sfântul Ioan Gură de Aur, atunci când niște creștini l-au întrebat când va fi a Doua Venire, le-a răspuns: “Când rușinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecății va fi aproape“. Aceste profeții ale Domnului nostru Iisus Hristos și ale Sfântului Ioan Gură de Aur și ale altor prooroci, apostoli, Sfinți Părinți, despre care am vorbit mai devreme, se împlinesc astăzi cu precizie.

De aici încolo încetează să te mai vopsești
Ca părinte duhovnicesc, am îndatorirea și responsabilitatea să-i povățuiesc pe fiii mei. Te povățuiesc deci ca de aici încolo să încetezi a-ți mai vopsi buzele, unghiile și fața și să rămâi cum te-a zidit Dumnezeu. Nu-ți dori să devii mai presus de Dumnezeu; fiindcă, atunci când te vopsești cu culori roșii, Îl hulești pe Dumnezeu. E ca și cum ai spune: “Dumnezeu n-a știut sau n-a putut să mă facă cu buze sau unghii roșii; și ceea ce n-a putut să facă Dumnezeu, o voi face eu, ca să par mai frumoasă să mă admire și prețuiască bărbații și femeile fără minte și să-mi spună că sunt <<femeie fermecătoare>>, modernă, nu înapoiată“. Însă în felul acesta îl întristezi pe Dumnezeu și pe mine, părintele tău duhovnicesc, și pe toți oamenii cuminți și cu frică de Dumnezeu, și-l bucuri pe diavol și pe oamenii neînțelepți, bărbați și femei.

Așadar, dacă Îl iubești pe Dumnezeu și ți-e frică de Dânsul, dacă mă respecți și pe mine, părintele tău duhovnicesc, din clipa aceasta în care primești scrisoarea mea, să încetezi a te mai vopsi. Și să-ți împodobești de aici încolo sufletul cu smerenie, cuvioșenie și virtuți. Atunci se va bucura și Dumnezeu, și îngerii, și Maica Domnului, și sfinții, și te vor ocroti și învrednici să intri în Împărăția Cerurilor.

Însă dacă vei urma moda și te vei lua după femeile moderne, ca acuma, când le imiți vopsindu-te, le vei imita și la fumat, și la jucat cărți și la altele, care sunt scârboase chiar și când le amintește cineva”.

( “Ne vorbește Părintele Filothei Zervakos”, Ed. Cartea Ortodoxa-Egumenita, 2007, cap. “Îmbrăcăminte“)

CRED CA VREMURILE ACELEA AU VENIT....FEMEILE NU MAI AU NICI UN FEL DE RUSINE...

angel4ver 01.06.2010 21:16:06

eu nu intru cu parul desprins sau impopotonata cu tot felul de accesori la maini (am doar o bratarica sau cum ii zice, am luat-o de la o biserica si o port mereu cu mine), la urechi sau mai stiu eu pe unde. imi prind parul intr-o coada de cal sau cand mi-l impleteste mama cu atat mai bine.
bine ca eu nu merg zi de zi la biserica si nu ma duc nici la slujbele de duminica :P ma duc cand simt nevoia si cand trebuie sa ma spovedesc/impartasesc.
tot timpul m-am imbracat decent, adica cu blugi si cu bluze mai largute si nu mi se vedea niciodata buricul sau mai stiu eu ce :P
singurul lucru pe care nu l-am purtat niciodata si nici nu am de gand (poate la batranete sau cand o sa am copii) e baticul. nu-l suport pe cap in momentul de fata si nici cand eram mica nu il suportam.

Rodica50 01.06.2010 22:41:27

Eu cred ca in Biserica,dar si pe strada, tinuta femeii trebuie sa fie una decenta, fara exagerari.

Adelinne 02.06.2010 01:12:44

Citat:

În prealabil postat de cristina13 (Post 255322)
Postat de admin pe 08 Oct 2007 la 07:07 pm | Categorii: Crestinul in lume, Fericitul Filotei Zervakos, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Vremurile in care traim Print

Fericitul Filothei Zervakos, sfantul ucenic al Sf. Nectarie de Eghina vorbeste despre unul din semnele apropierii sfarsitului despre care…. se vorbeste mai putin, despre o anormalitate intrata, din pacate, in obisnuit, in firesc. Si in alta parte (vezi aici) Fericitul a descoperit ce a primit de la Dumnezeu ca viziune, ca una din cele doua mari rele pentru care Dumnezeu bate lumea astazi este, pe langa avort, si “goliciunea femeilor”, fenomen de proportii fara precedent in istorie:

“Umblă acum goale, – desi bărbatii nu sunt mai prejos, – însă mai mult femeile, iar aceasta nu este cu putintă s-o rabde Dumnezeu. A răbdat pe păcătosii din vremea lui Noe, pe cei din Sodoma si Gomora, dar parcă nu ajunseseră la acest stadiu, să umble goi pe stradă si să-si arate trupurile lor goale la bărbati, ca să-i atragă spre păcat”.

Prilej de a ne aminti ca marturisirea lui Hristos sau a inchinarii la idolul trup se face si prin cele “exterioare” – dar reprezentative – ale noastre si pentru a constientiza ca desfranarea sau curatia sunt cel mai lesne “propovaduite” nu prin cuvinte, ci prin exemplul nostru:

“Despre femei ce să mai spun? Nu au în minte altceva decât cum să se împodobească. Se întrec una pe alta în veșminte. Ce să spun și despre îmbrăcămintea necuviincioasă pe care le îndeamnă să o poarte născocitorul răutății, diavolul. Vai și amar! Cum de nu le e rușine femeilor creștine? Țigăncile și musulmanele se îmbracă decent, pentru a nu-i sminti pe bărbați, pe când femeile creștine, care au tradiție de la Hristos, de la apostoli, de la Sfinții Părinți să se îmbrace decent, au ajuns la nebunie desăvârșită prin felul în care se îmbracă! Tații și mamele să fie pilde bune și să nu-și lase copiii – povățuindu-i cu iubire de Dumnezeu – să se îmbrace necuvios. Iar bărbații să le ferească pe femeile lor de îmbrăcămintea indecentă, căci vor da socoteală în ziua Judecății. Femeile cere intră în biserica lui Dumnezeu îmbrăcate necuviincios și fără de rușine, fac voia diavolului. Mai bine să nu calce pe la biserică, fiindcă în afară de faptul că nu au nici un folos din asta, îi vatămă și îi smintesc și pe ceilalți credincioși din biserică.

Îmi pare rău că sunt nevoit să cercetez și să mustru. Nu vreau acest lucru, și poate că-i întristez pe cei răspunzători de asta. Dacă nu v-aș iubi, nu v-aș cerceta. Îndreptați-vă și atunci voi înceta și eu să cercetez. Vai mie dacă voi tăcea, văzând asemenea fărădelegi!

Într-o carte veche pe care am găsit-o cu mulți ani în urmă, am citit printre altele că, atunci când ucenicii L-au întrebat pe Domnul nostru Iisus Hristos când se vor întâmpla în lume semnele înfricoșătoare ale celei de-a Doua Veniri, când dragostea multora se va răci și credința va pieri, Domnul le-a spus, printre altele: “atunci când femeile vor deveni bărbați și bărbații femei“.

Și Sfântul Ioan Gură de Aur, atunci când niște creștini l-au întrebat când va fi a Doua Venire, le-a răspuns: “Când rușinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecății va fi aproape“. Aceste profeții ale Domnului nostru Iisus Hristos și ale Sfântului Ioan Gură de Aur și ale altor prooroci, apostoli, Sfinți Părinți, despre care am vorbit mai devreme, se împlinesc astăzi cu precizie.

Ca părinte duhovnicesc, am îndatorirea și responsabilitatea să-i povățuiesc pe fiii mei. Te povățuiesc deci ca de aici încolo să încetezi a-ți mai vopsi buzele, unghiile și fața și să rămâi cum te-a zidit Dumnezeu. Nu-ți dori să devii mai presus de Dumnezeu; fiindcă, atunci când te vopsești cu culori roșii, Îl hulești pe Dumnezeu. E ca și cum ai spune: “Dumnezeu n-a știut sau n-a putut să mă facă cu buze sau unghii roșii; și ceea ce n-a putut să facă Dumnezeu, o voi face eu, ca să par mai frumoasă să mă admire și prețuiască bărbații și femeile fără minte și să-mi spună că sunt <<femeie fermecătoare>>, modernă, nu înapoiată“. Însă în felul acesta îl întristezi pe Dumnezeu și pe mine, părintele tău duhovnicesc, și pe toți oamenii cuminți și cu frică de Dumnezeu, și-l bucuri pe diavol și pe oamenii neînțelepți, bărbați și femei.

Așadar, dacă Îl iubești pe Dumnezeu și ți-e frică de Dânsul, dacă mă respecți și pe mine, părintele tău duhovnicesc, din clipa aceasta în care primești scrisoarea mea, să încetezi a te mai vopsi. Și să-ți împodobești de aici încolo sufletul cu smerenie, cuvioșenie și virtuți. Atunci se va bucura și Dumnezeu, și îngerii, și Maica Domnului, și sfinții, și te vor ocroti și învrednici să intri în Împărăția Cerurilor.

Însă dacă vei urma moda și te vei lua după femeile moderne, ca acuma, când le imiți vopsindu-te, le vei imita și la fumat, și la jucat cărți și la altele, care sunt scârboase chiar și când le amintește cineva”.

( “Ne vorbește Părintele Filothei Zervakos”, Ed. Cartea Ortodoxa-Egumenita, 2007, cap. “Îmbrăcăminte“)

Salutare!
Doamne ajuta !
Am si eu o dilema ,de ce oare numai femeile pot gresi? de ce din cauza noastra vine sfarsitul ........................da sunt mahnita ,in trecut poate ma imbracam ''sexy'' cum ar zice lumea dar mersul la Biserica a schimbat asta la mine si regret daca am dus pe cineva spre pacatuire ,nu credeti ca sunt multe femei ca mine? care isi regreta purtarea,comportarea ..etc

angel4ver 02.06.2010 11:29:56

ba da, multe regreta si e un lucru bun! dar uite ca sunt oameni si oameni carora le plac sa-i judece pe alti. asta-i problema in ziua de azi: judecam pe cei din jur, dar la noi nu ne uitam. pacat!
evident ca tinuta femeii trebuie sa fie decenta si-n afara bisericii. asta tine de cei 7 ani de acasa, nu?

piedonee 02.06.2010 13:44:13

Citat:

În prealabil postat de cristina13 (Post 255322)

DAR NICI BARBATI NU MAI AU NICI O RUSINE.....VIOLEAZA DE LA ARICI LA MORTII.......!E DESTUL DE TRAGIC......SI NU IMI SPUNE MIE CA vaca din grajd pt ca era provocatoare a trebuit sa o violeze....nu mai poti avea incredere intrun barbat nici macar sa l lasi cu un bebeleus....destul de grav....
si vorbim la general pt ca nu sunt cazuri izolate sunt din ce in ce mai multe.....sa ne rugam sa le vina mintea la cap.....am ajuns exect ca sodoma si gomora.....destul de grav cred ca asta din lipsa de credinta.....
dar bine ca barbati credinciosi vad doar femeile cele mai necurate si spurcate.....si vai ca sunt fara rusine......!

sophia 02.06.2010 15:29:22

Ai dreptate piedonee.
Tot mai dese cazuri de pedofilei si alte cele...la barbati.

anna21 02.06.2010 18:01:10

http://www.crestinortodox.ro/editori...ca-119558.html

Miha-anca 03.06.2010 02:12:44

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 255864)

Intr-adevar bun articolul lui Adrian Cocosila. Multumim ca ne-a luminat.

sophia 03.06.2010 12:45:12

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 255993)
Intr-adevar bun articolul lui Adrian Cocosila. Multumim ca ne-a luminat.

Are unele confuzii, iar comentariile la acest articol spun multe. Parerile sunt f.diferite, dupa intelegerea fiecaruia.
Concluzie: credinta nu este ca matematica: 2+2=4. Credinta este dupa sufletul, puterea si intelegerea fiecaruia. Nimic nu este in ea simplu, clar si firesc. La 2+2 se poate raspunde in credinta in n-spe mii de feluri pe mii si mii de pagini...fara un rezultat final.
De ce? Fiindca nu ne este dat noua sa stim nimic.

Si imi place mult pilda de azi.
http://www.crestinortodox.ro/pilde/o...st-119586.html

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:24:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.