Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Candidatura A.S. Radu Duda (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6031)

andreicozia 13.04.2009 01:21:27

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 128218)
[COLOR=green] Noi le-am permis politicienilor sa faca ce vor, sa fure cu vagoanele, sa distruga tot ce era - industrie, agricultura, sanatate, invatamant, cercetare...

Si ce asteptam? Sa vina un circar, un ratat, sa ne destepte, poate sa ne dea si lectii de democratie pe TV-uri asa cum fac majoritatea politicienilor.[/COLOR]

SIlvia din pacate in Romania, termenul de ...NOI, nu mai exista. Normal ar fi fost ca dupa 20 de ani sa ne desteptam, sa invatam, intr-un sfirsit cum functioneaza aparatul de manipulare in masa, controlat de nemernici, combinat cu dulceata coruptiei oferita sistematic si planificat de ei si sa incepem sa gindim in termenii cei mai seriosi de "salvare a natiunii" care este pe cale sa dispara, alaturi de multe alte natiuni est-europane.

Insa precum ai mentionat si tu, nu avem cu cine, cei care reusesc sa patrunda sunt deja prelucrati si triati cu grija.

Singura sansa sa mai avem un NOI, care se gindeste global nu individual ar fi un partid- pepiniera de oameni integrii care sa fie identificati usor de tot poporul. ACum ca ne apropiem de momentul colapsului, cred ca ar trebui sa ne punem serios aceasta problema.

Cine va putea sa fie integru, o mina ferma care sa respecte angajamentele asumate si sa inchida robinetul de scurgere al banilor din bancile romanesti catre occident
Aici este marea problema!

Saurian 13.04.2009 08:09:23

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 128235)
Singura sansa sa mai avem un NOI, care se gindeste global nu individual ar fi un partid- pepiniera de oameni integrii care sa fie identificati usor de tot poporul. ACum ca ne apropiem de momentul colapsului, cred ca ar trebui sa ne punem serios aceasta problema.

Cine va putea sa fie integru, o mina ferma care sa respecte angajamentele asumate si sa inchida robinetul de scurgere al banilor din bancile romanesti catre occident
Aici este marea problema!

Lucrurile ar fi perfecte dacă majoritatea românilor nu ar fi mai interesați de Elodia & co. ( și totuși care e faza cu Elodia că am auzit spunând unul chestia că românii sunt mai interesați de Elodia decât de țara asta ? ) și s-ar interesa de poporul ăsta. Dar cât timp pot avea un trai bun nu le pasă că suntem vânduți. Comunismul ăsta a distrus dragostea de țară ( sau alt curent? nu știu ), au distrus intelectualii care erau în stare să conducă poporul cum trebuie iar noi am ajuns niște servitori care acceptăm orice și frustrarea ne-o eliberăm în TV și alte plăceri. Îmi spunea cineva că de asta e așa rău în țara asta că nu avem intelectuali adevărați, că acum îi naștem după ce i-a ucis comunismul și altcineva spunea că din cauză că suntem obișnuiți ca în timpul comunismului să tăcem fără să ne cerem drepturile.

ON TOPIC: eu nu pot avea încredere într-un Duda cum nu pot avea încredere nici în Traian Băsescu și orice alt politician care e la putere acum. De ce? Pentru că oamenii ăștia nu prea au fost crescuți cu mărime de suflet ci ori au fost crescuți plin de bani ori au călcat pe mulți ca să ajungă la bani. Iar dacă apare cineva care poate chiar este sincer nu va primi mai mult de 1% voturi. E și normal pentru că e necunoscut și va fi ucis de marile partide. Oricum sper că nu voi mai posta la topicul ăsta că totuși în perioada asta de post e cel mai nepotrivit să discutăm de politică și să aruncăm cu pietre în politicieni chiar de ar fi cei mai corupți oameni din lume.

daniela74 13.04.2009 09:12:14

Am intrat intamplator pe forum si am citit opiniile dvs.Sincer multe din ele imi lasa un gust amar.Cineva vorbeste in termeni foarte duri despre regele Mihai-nu sunt fan -dar chiar sa faci jigodie o persoana despre care deti informati din manualele de istorie -probabil comuniste-sau din presa,mi se pare ceva cam mult,cum de altfel mult mi se pare si sa spui ca actualul presedinte este un politician adevarat care conduce cu mana forte.Traian Basescu este un foarte bun manipulator,are cultura maselor , stie sa se adreseze multimii si sa se faca ascultat,deci un bun orator-talent actoricesc ar spune unii.Deci daca acualul presedinte are asemenea talent ,de ce viitorul presedinte nu ar avea ,si inca cu studii in domeniu?Acum serios vorbind isi inchipuie cineva ca Radu Duda va conduce tara ?Sincer cred ca este singura modalitate pentuu Rege de a lua parte efectiv la viata politica din Romania.C-o fi rau ,c-o fi bine numai bunul Dumnezeu stie,insa din toata "floarea cea vestita" a catindatilor parca pe el l-as alege-ce numai americani sa aive presedinte actor?Dar ma rog, zic si e ca tot omul n-ar fi rau sa fie bine!

silverstar 13.04.2009 09:16:04

Citat:

În prealabil postat de Saurian (Post 128257)
Oricum sper că nu voi mai posta la topicul ăsta că totuși în perioada asta de post e cel mai nepotrivit să discutăm de politică și să aruncăm cu pietre în politicieni chiar de ar fi cei mai corupți oameni din lume.

[COLOR=green]Da, ai dreptate, noi nu avem timp sa ne ocupam de fleacuri precum politica. Sigur, acum vine Pastele, urmeaza vara si ne gandim la concedii. In toamna, ne gandim la cum și unde ne vom petrece sarbatorile de iarna. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Noi nu avem timp de fleacuri... [/COLOR]
[COLOR=green]C-asa-i romanul... Indiferent, indolent, lenes, pomanagiu... Sa-i chemam pe chinezi ori pe japonezi sa ne faca ordine in viata noastra cea de toate zilele...[/COLOR]
[COLOR=green]Noi dormim...[/COLOR] :37:

Anca-Miha 13.04.2009 13:25:16

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 128186)
[COLOR=green]Cristi, de asta a ajuns România într-așa un hal pentru că mulți gândesc ca tine și nu se implică. Se duce țara de râpă, trecutul (reprezentat de bătrâni) ne moare cu zile, viitorul (reprezentat de copii și tineri) este condamnat la neștiință, la incultură, la lipsă de educație pentru că țara/autoritățile vor un popor pe care să-l mintă și să-l manipuleze după interese. Și noi ce facem? Privim de la distanță cu indiferență și bârfim politica, dezinteresat.[/COLOR]

Da, Silvia, asta ma nedumireste si pe min: cum pot oamenii sa fie indiferenti si evident neputinciosi din acest motiv. Oare nu-i mai intereseaza propria lor viata, sau ii intereseaza in masura in care e vorba de ce isi pun in cratita. Restul nu-i mai atinge.
Dar omul singur nu poate face ceva decat pentru sine. Asociatiile, care lipsesc in Romania, dau putere de expresei grupului iar grupul are un cuvant de spus. Asociatia dintr-odata devine persoana juridica.
Silvia, tu ai fi foarte buna de a face o asemenea asociatie, indiferent ce nume ii dai, corespunzator fireste scopului in care a fost infintata. Ca sa fie asociatie trebuie un minim de 2 membri; restul se adauga pe rand.
In ceea ce priveste incultura, sa nu dam vina pe altii, caci nu poate nimeni sa oblige pe cineva sa puna mana si sa studieze; este benevol.
Cand o singura persoana se lupta pentru o idee, poate fi eliminata cu usurinta, chiar intimidata; cand e vorba de asociatie, sunt mai multi care pun umarul si nu iese in evidenta numai persoana, ci grupul.

Anca-Miha 13.04.2009 13:30:51

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 128235)
... din pacate in Romania, termenul de ...NOI, nu mai exista.

Atunci sa-l reinventam pe "NOI", nu sa stam neputinciosi. Sunt multi care s-au folosit de acest NOI, si si-a pierdut din valente, s-a perimat: cu "Noi nu vindem tara!" s-a vandut toata tara.

Dar NOI exista; trebuie doar activat si pus la treaba in sensul bun. Intr-adevar numai i numele nostru se vor putea realiza lucruri bune.

bmd 13.04.2009 13:46:35

Sint regalist (de principiu, nu de fapt) considerind ca e mai usor de suportat un rege ales de Dumnezeu (ma refer la succesiunea regala) decit dictatura prostimii!
Din pacate dnul Duda nu-i regele Romanilor iar sotia dumnealui (care ar putea devenii regina) este straina complet de Romania....

silverstar 13.04.2009 13:56:07

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 128306)
Da, Silvia, asta ma nedumireste si pe min: cum pot oamenii sa fie indiferenti si evident neputinciosi din acest motiv. Oare nu-i mai intereseaza propria lor viata, sau ii intereseaza in masura in care e vorba de ce isi pun in cratita. Restul nu-i mai atinge.
Dar omul singur nu poate face ceva decat pentru sine. Asociatiile, care lipsesc in Romania, dau putere de expresei grupului iar grupul are un cuvant de spus. Asociatia dintr-odata devine persoana juridica.
Silvia, tu ai fi foarte buna de a face o asemenea asociatie, indiferent ce nume ii dai, corespunzator fireste scopului in care a fost infintata. Ca sa fie asociatie trebuie un minim de 2 membri; restul se adauga pe rand.
In ceea ce priveste incultura, sa nu dam vina pe altii, caci nu poate nimeni sa oblige pe cineva sa puna mana si sa studieze; este benevol.
Cand o singura persoana se lupta pentru o idee, poate fi eliminata cu usurinta, chiar intimidata; cand e vorba de asociatie, sunt mai multi care pun umarul si nu iese in evidenta numai persoana, ci grupul.

[COLOR=green]Anca, ai prins cateva aspecte extrem de bine mai ales ca spuneai ca traiesti undeva, departe de tara... [/COLOR]
[COLOR=green]Cu niste ani in urma, puneam soarta românilor doar pe seama politicienilor dar, am realizat, în timp, ca nu numai politicienii sunt vinovati, ci si oamenii. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Pensionari se multumesc cu niste resturi aruncate de politicieni. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Cei care nu vor sa munceasca primesc ajutor social. (Nu ma refer aici la oamenii realmente bolnavi ori îndreptățiți să fie ajutați...). [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Șmecherii - ies la pensie înainte de a împlini vârsta legală, si-si vad linistiti de munca in strainatate ori de afacerea proprie... Toti acestia, la un loc, alcatuiesc majoritatea, masina de vot care hotaraste, cumparata, mințită, manipulata, in necunostinta de cauza, soarta unui popor intreg. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Politicienii sunt organizati inimaginabil de bine, dincolo de culorile politice. Noi, votantii nu suntem și asta convine de minune celor care ne conduc. [/COLOR]
[COLOR=green]Să-ți dau numai un ex la indemana: Cred ca suntem in jur de 250 000 de cadre didactice. De ce crezi tu ca suntem impartiti in patru federatii sindicale? Tocmai ca sa nu fim o forta. Si asta cu acordul sefilor de sindicat care traiesc bine pe banii nostri. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]E greu, Anca si e rau. Pe români nu-i poți misca usor. Unii se complac si se plang dar nu vor sa actioneze, nu vor sa se uneasca, le e teama. Multora le e teama ca nu li se mai da pensia sau ajutorul social, altora le e teama ca nu mai primesc "pomana" primarului. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Sunt prea putini românii care traiesc curat si care sa aiba curajul sa spuna cinstit cum stau lucrurile... [/COLOR]
[COLOR=green]La asa popor, asa clasa politica...[/COLOR]

Anca-Miha 13.04.2009 18:12:21

Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiții mișună pretutindeni. (Psalmul 11,8)

silverstar 13.04.2009 18:46:17

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 128377)
Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiții mișună pretutindeni. (Psalmul 11,8)

[COLOR=green]Asta înseamnă că și atunci, pe vremea când au fost scriși psalmii, existau "oameni de nimic..." De cap să le fie![/COLOR] :37:

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:38:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.