Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   mesaj de la noul ierusalim (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10526)

mariamargareta 14.12.2010 16:23:57

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 313091)
aici e vorba de rabdarea in credinta, nu rabdarea de a citi un post kilometric.

Răbdarea este o virtute care se aplică în toate împrejurările vieții. Nu se poate imagina un bun creștin, care se declară "răbdător în credință", dar care se așează în fața tuturor celor așezați la rând în fața unui ghișeu, pe motiv că "nu mai are răbdare". Răbdarea lucrează alături de credință și de alte virtuți la zidirea omului lui Dumnezeu:

Dar tu, o, omule al lui Dumnezeu, fugi de acestea și urmează dreptatea, evlavia, credința, dragostea, răbdarea, blândețea. (1 Tim 6,11)

mariamargareta 14.12.2010 16:28:35

282. Noul Ierusalim de la Pucioasa – o clonă a Ortodoxiei (II)

282. Noul Ierusalim de la Pucioasa – o clonă a Ortodoxiei (II)

Unii martori oculari au consemnat cu surprindere anumite deviații cu caracter sexual între persoanele “închinoviate” la Pucioasa, deviații motivate de presupuse simpatii sau chiar de iubiri ascunse. Acestea s-au materializat în vizite tainice la chilie, întâlniri prin locuri dosite, îmbățișări, sărutări, schimburi de bilețele de amor, dar nu se știe exact dacă s-a mers și mai departe. Copii din flori în mod sigur n-au apărut. De asemenea, conviețuirea zi și noapte a unor persoane de sex opus (necăsătorite una cu alta – e vorba în principal de Mihaela și Nicușor) în aceeași chilie, a ridicat pentru mulți unele semne de întrebare asupra moralității celor implicați, deși aceștia pretindeau în mod susținut că sunt doar “frate și soră întru Domnul” și că “fac voia Domnului”, stând mereu împreună. Mai există și declarația unui “frate” de la Coșereni care (deși căsătorit) a mărturisit la spovedania făcută în fața liderilor pucioși că a căzut în păcatul curviei cu o “soră de credință” mai tinerică și care locuia și ea în aceeași “obște” (gospodărie colectivă).

Clona Ortodoxiei de la Pucioasa are și ambiții politice. După ce tentativa lor eșuată lamentabil (dar “proorocită” de ei cu surle și trâmbițe ca fiind iminentă) de a instaura cu forța monarhia, prin persoana expirată a regelui Mihai I, liderii pucioși au trecut la manevre mai realiste. Din când în când, ei mai născocesc câte un “Cuvânt” pe care-l adresează ca din partea lui “Dumnezeu din cer”, îndemnându-i pe românii debusolați de deriva în care se află întreaga țară ca să voteze neapărat cu partidul democrat-liberal, cu Băsescu și cu Boc, adică pe cei pe care-i simpatizează pe față liderii pucioși.

Liderii pucioși au trecut la propovăduirea masivă a ideologiei lor fie prin viu grai, fie prin internet (inclusiv prin torente de spamuri), fie prin ziare proprii și cărți apocrife. Atragerea de noi membri a devenit pentru ei o preocupare de căpătâi, deoarece forța materială și pecuniară venea acum în special din contribuțiile noilor veniți. Aderența la ideologia pucișească era testată în primul rând prin angajamente formale, dar ferme. Admiratorii care consimțeau să poarte permanent fustă și batic (femeile), barbă și acoperământ pe cap ziua și noaptea (bărbații) erau trecuți în categoria celor agreați, adică acceptați inclusiv în adunările mai restrânse, care aveau un alt tipic decât cele deschise, populare, denumite pompos și găunos “festivaluri ale creștinătății românești”. Cei care nu primeau aceste juguri minimale, după trecerea unui interval de timp rezonabil, erau respinși cu diplomație de la orice alte întâlniri ulterioare. După această etapă urma etapa a doua, ceva mai grea. Este vorba de renunțarea la mâncarea de origină animală și de acceptarea fermă a celibatului (pentru cei necăsătoriți) și respectiv desprinderea totală de “necredincioșii” care alcătuiau restul familiei, indiferent de gradul de apropiere (mamă, tată, soț, soție, copii). De aceea rata divorțurilor printre adepții pucioși este considerabil de mare. A treia etapă – și cea mai grea, mai traumatizantă, care taie orice posibilitate de întoarcere a acelora care, eventual, s-ar mai trezi la realitate – era evitarea sau părăsirea totală a societății civile (școală, facultate, armată, serviciu), vinderea proprietăților și a bunurilor personale (mobilă, haine, cărți, casă, mașină, terenuri) și “închinovierea” într-una din comunitățile numite generic “obști”, de la Pucioasa, sau de la Târgoviște, sau de la București, sau din alte locații special concepute ca să adăpostească în mod strict controlat pe cei care “au părăsit definitiv lumea”. Cei ajunși în această etapă evită pe cât posibil să consume vreun produs alimentar făcut de mâna “omului din lume”, căci acestea sunt considerate “spurcate”, și de aceea pucioșii retrași din lume se gospodăresc singuri, uneori într-o sărăcie lucie, unii ajungând într-o stare de inaniție permanentă pentru că veniturile lor provin cel mai adesea din câte una sau două pensii amărâte ale unor persoane mai vârstnice . O precizare strict necesară: echivalentul pecuniar al proprietăților la care au renunțat cei nou-veniți în “obștile” pucioșești era vărsat liderilor pucioși, căci noii adepți erau considerați de acum “dăruiți cu totul” lui Dumnezeu.

Cu toate derapajele lor de ordin dogmatic, practic și moral, pucioșii se declară sus și tare ortodocși, pretind la modul declarativ că respectă Biserica Ortodoxă Română (ceea ce nu-i adevărat, dar lucrul acesta nu se observă din exterior, cu una, cu două), pretind că folosesc aceleași cărți de slujbă (fapt doar parțial adevărat, căci le-au adus unele modificări semnificative, în consonanță cu învățăturile lor pucioșești, și pe deasupra au mai pomovat și cărțile lor apocrife) au o trăire pe care o consideră mult mai autentică (postesc îndelung și totodată mai sunt și vegetarieni, se roagă îndelung, obligatoriu la miezul nopții, citesc din Biblie, din Viețile Sfinților și din așa-zisul “Cuvânt al lui Dumnezeu”) decât creștinii ortodocși de rând, care sunt uneori mai superficiali în rugăciune sau în respectarea unor îndemnuri biblice mult mai banale. Văzuți din exterior, ei par mult mai convingători în ceea ce fac decât creștinii ortodocși de rând; de asemenea, “Cuvântul” pe care ei îl fabrică mereu pe bandă rulantă beneficiază de un autor cu o minte foarte ascuțită, co o imaginație extrem de bogată și cu real talent literar (e vorba de Mihaela Tărcuță), de aceea el convinge repede și subjugă la fel de repede, creând un sentiment de hipnoză a rațiunii și de dependență mentală, ca un drog. Numai la o analiză foarte amănunțită a “Cuvântului” ies la iveală inconsecvențe șocante cu scrierile lor anterioare și neconcordanțe grave cu Biblia, adesea adevărate erezii.

mariamargareta 14.12.2010 16:39:08

282. Noul Ierusalim de la Pucioasa – o clonă a Ortodoxiei (III)

282. Noul Ierusalim de la Pucioasa – o clonă a Ortodoxiei (III)

Iată de pildă un subiect aparent banal: portul baticului(vălului) de către femeile creștine. În Biblie scrie textual că:

“…orice femeie care se roagă sau proorocește, cu capul neacoperit, își necinstește capul; căci tot una este ca și cum ar fi rasă.
Căci dacă o femeie nu-și pune văl pe cap, atunci să se și tundă. Iar dacă este lucru de rușine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-și pună văl.” (1 Cor. 11,5-6)

De aici, pucioșii trag concluzia că femeia trebuie să poarte acoperământ pe cap în mod permanent, ziua și noaptea, pe motiv că tot în Biblie scrie pe undeva “Rugați-vă neîncetat!”(1 Tes.5, 17). Deci în mintea lor apare construcția aparent logică: Dacă femeia trebuie să se roage neîncetat, iar când se roagă trebuie să aibă capul acoperit, rezultă fără greș că ea trebuie să aibă permanent baticul pe cap. Viciul de fond rezidă tocmai în înțelegerea incorectă, literală, a termenului de “rugăciune”. Când Pavel îndeamnă la “rugăciune neîncetată” el se referă la o stare de spirit, o atitudine, o disponibilitate permanentă la dialogul cu Dumnezeu, și nu la rugăciunea în sine, ca lucrare văzută a trupului și a sufletului; altminteri, creștinul nu s-ar mai ridica din genunchi, 24 de ore din 24 fiind tot mereu așezat la rugăciune. Oare și când stă pe WC, femeia se tot roagă? Când profesoara explică lecția la copii în clasă, simultan ea se mai și roagă la Dumnezeu? Când inginera proiectează pe planșetă, când casiera numără banii, când chimista manipulează substanțe periculoase, când dactilografa bate la claviatură, când artista cântă la pian sau la flaut, ele se și roagă în același timp, ca rugăciunea lor “să fie neîncetată”? Măcar atunci ar trebui să aibă dreptul de a sta fără batic pe cap; dar pucioșii pretind că, pe temeiul biblic menționat mai sus, la acest subiect nu există pentru creștine nici un fel de derogări sau de excepții. În realitate, chiar ei sunt primii “neîmplinitori” ai acestui precept biblic căci nici un pucios și nici o pucioșiță nu se roagă neîncetat, ci au ore precise de rugăciune, prestabilite. Dimpotrivă, atunci când femeia intră în Biserică pentru a participa în mod organizat la o rugăciune colectivă, sau când se așează în camera ei în chip special în genunchi, în fața icoanei, ca să-și facă rugăciunea de dimineață sau cea de seară, bine este să marcheze văzut această lucrare personală, ca și ascultarea ei de îndemnul apostolului, ca și supunerea ei, prin gestul formal al acoperirii capului.

Dar pucioșii nu sunt nici măcar consecvenți pe acest subiect. Dacă se ghidează neapărat după litera Scripturii și nu după spiritul ei, atunci ar trebui să folosească aceeași unitate de măsură și în ceea ce-l privește pe bărbat, căci iată ce scrie Scriptura:

“Căci bărbatul nu trebuie să-și acopere capul, fiind chip și slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului.” (1 Cor. 11,7)

Deci, după Biblie rezultă limpede că bărbatul trebuie să fie permanent cu capul descoperit. Or, la pucioși nu e așa, ci dimpotrivă: bărbații pucioși stau mereu cu capul acoperit, uneori chiar și în incinte închise, ceea ce este chiar o impolitețe.

În ce constă însă principala deviație de fond a învățăturii pe care o propovăduiește clona Ortodoxiei de la Noul Ierusalim? Pucioșii descriu un alt fel de “Dumnezeu, un “Dumnezeu” neobișnuit pentru creștinii care se adapă de 2000 de ani din aceeași învățătură: un “Dumnezeu” care nu este Atotputernic, nu este Atotțiitor, dar este în schimb plângăcios și neputincios, așteptând mereu ajutor de la oameni și în special de la liderii pucioși. Dar, mai presus de toate, este un “Dumnezeu” care învață că iubirea față de om întunecă automat iubirea față de Dumnezeu. Aceasta este așadar principala învățătură greșită a pucioșilor: în loc ca ei să pună pe picior de egalitate iubirea de Dumnezeu cu iubirea de aproapele (așa cum învăța Domnul Iisus despre aceste două porunci, că sunt “asemenea una cu alta” – și cum apare și în Evanghelia după Matei, cap. 22, vers.39: “Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți”) pucioșii transformă iubirea de aproapele într-o adevărată piedică în fața iubirii de Dumnezeu. Una dintre învățăturile care decurg în mod firesc din această teorie deformată asupra iubirii (de Dumnezeu și de aproapele) este aceea că instituția căsătoriei este blamată definitiv ca o sursă disimulată a desfrânării dintre bărbat și femeie. Pucioșii reneagă taina Căsătoriei și implicit ei nu mai au nici copii de botezat!

Clona Ortodoxiei de la Pucioasa nu este lipsită cu totul de oameni de calitate. Pucioșii de rând sunt niște oameni foarte de treabă, buni gospodari și iubitori de frumos. Din păcate ei s-au lăsat manipulați, ajungând exaltați în credința lor că textele recitate de Nicușor (și despre a cărui voce Mihaela zice că este identică la timbru cu vocea lui “Dumnezeu” pe care o aude ea când scrie pe caiet “mesajele care-i vin din cer”) sunt însăși cea mai recentă cuvântare a lui Dumnezeu. Singurii care manipulează pe față cioporul de creștini sunt cei doi moguli (Mihaela și Nicușor), secondați în ascuns de câțiva sfetnici credincioși cu trecut dubios, care îi ajută în toate manevrele lor oculte. Restul sunt o masă de manevră, niște servi blânzi și buni la suflet, dar ale căror creiere au fost de mult spălate, executanți orbi ai oricăror dispoziții primite “de sus”, convinși că “Dumnezeul” lor este la ananghie și are acum mare nevoie de ei, și de aceea trebuie să-I dea Lui tot sprijinul.

medusa 14.12.2010 16:43:45

Margareta, postezi mult prea repede mesajele unul dupa altul, cine crezi ca reuseste sa le citeasca asa de repede ?!!

vsovivi 14.12.2010 16:49:03

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 313111)
nu e nicio tranzitie...astea sunt aburelile politicienilor...iti spun eu ce este..drumul catre groapa.

Păi draga mea medusă, chiar crezi că mai găsești în ziua de astăzi bărbați ortodocși care ar vrea să ridice copii Lui Dumnezeu... asemenea Pucioșilor?

Toți vor să ridice copii doar gLumii lui antichrist... deci ce folos crezi că o să aibă cineva dacă se mărită sau se însoară ca să facă plozi ce vor intra fără greș în armatele lui antichrist?

Mai bine stai acasă și rămâi așa cum ești și nu curvești și te rogi ca să te mântui, că poate și ea va crede mai înainte de a ajunge în groapă.

Și apoi recapitularea:
Citat:

Nu știu de astea... ori de astea, ori de astea, ori de astea, nu știu... de astea... spirtiritiste.

...decât vine unda:

Cîntecul papagalului:
„ Eu știu c-ai să mă-nșeli chiar mâine, dar fiindcă azi ești suspărată, am să te iert, e vechi păcatul,.. și nu ești prima... vinovată. (Versiuniune după Minulescu, modificartă. Ce artă? Păi artă marțială și joială... firește.)

și... placa stricată, aia cu zmeus:

„Deci nu te mai agita dejabba, că oricum nu te mai cred!

Și oricâte p-ape vei arunca din guriță după copiii lui Dumnezeu, să fii pregătită că la un momendat se vor întoarce toate val vârtej asupra ta... săramnă amăgită de cel rău. ”''

Așa că iubește-Mă draga mea... dușmancă...”

Că eu atâta știu... și nu știu... ce mă fac cu tine.
Și repet și Răspunsul:

postarea 1, postarea 2, postarea 3, postarea 4.

Până și Hellen White avea dreptate până i s-a închis ușa căci i-a crezut pe baptiști și mormoni și ceilalți care au făcut sfat gLumesc și au ales ei când și cum să ție ei Sabatul! Și a făcut ca ei și ușa s-a închis. Dar ca să intri în Odihna Domnului, deplin, trebuie să te lași ca să te cioplească răbdarea ducerii crucii pentru ascultarea din dragoste de Dumnezeu și așa ajungi să fiiiii și tu omul cel nou în Domnul Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu. Amin.

Altfel pentru ce să ai plozi... în plic? Pentru antichrist? Feri Doamne!

medusa 14.12.2010 16:52:04

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 313141)

Mai bine stai acasă și rămâi așa cum ești și nu curvești

mai bine te mariti, decat sa ai ganduri necurate, asta am vrut sa spun !

mariamargareta 15.12.2010 00:41:26

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (I)

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (I)

Liderii pucioși promovează în mod consecvent în mesajele lor un exclusivism plin de îngâmfare, dar găunos prin inconsecvențele sale. Lucrarea de înviere a morților este promovată ca “o taină a zilelor de pe urmă”, care se lucrează acum și se tâlcuiește astăzi (4 decembrie 2020) numai la Pucioasa, de către un duh locvace care se autointitulează “Iisus Hristos”:

“[…] Eu, Domnul Iisus Hristos, împlinesc acum glasul Meu peste pământ, glasul Fiului lui Dumnezeu, precum acum două mii de ani am spus prin Evanghelia Mea că va fi să împlinesc și să Mă audă cei din morminte, iar în ziua Mea de slavă să mărturisească ei această împlinire a Mea peste ei, căci cei ce sunt pe pământ nu vor să-L creadă pe Dumnezeu, n-au vreme de înviere, dar cei din morminte așteaptă această vreme, și apoi, după ea, viața veacului care va fi veșnic, veacul ce va să fie, și mare este lucrarea de înviere pe care Eu o lucrez azi cu mare putere și taină, iar cei înviați și în drum spre înviere se roagă Mie pentru poporul Meu de azi să-i dau Eu întărire mare pentru această taină a Mea din zilele acestea, și văzută de departe de cei care au plecat de pe pământ, văzută cu credința și nădăjduită apoi […]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 4 decembrie 2010)

Dincolo de discursul pucios, care dovedește abilitate în a potrivi cuvinte frumoase și înălțătoare, apare ca legitimă următoarea întrebare: este oare consecvent “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” cu el însuși? Se pare că nu: aceeași “lucrare a învierii morților” se “lucra” în aceeași “taină” obscură și la fel de ineficient (căci n-a înviat nimeni nici atunci, după cum n-a înviat nici acum!) în urmă cu mai bine de doi ani:

“O, poporul Meu, se lucrează pe pământ în mijlocul tău taina Scripturii învierii morților, tată. Eu pentru învierea morților te-am zidit, și am pus în mijlocul tău jertfa cea de fiecare zi, și nu în lumea aceasta și pentru fiii ei, tată. O, poporul Meu, taina ta cu Mine înfricoșează demonii, tată.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 10 octombrie 2008)

Inconsecvențele au însă rădăcini mult mai adânci în trecut. Încă din anul 1993 se spunea că “poporul” pucios, după aproape 40 de ani de “lucrare proorocească” și “propovăduire” sterilă la Pucioasa, tot nu este în stare să priceapă și să poarte această “taină a învierii morților”, și că numai cei înțelepți (liderii pucioși, autorii frauduloși ai “Cuvântului”) sunt capabili să o priceapă:

“O, poporul Meu, nici acum nu poți purta această taină a învierii morților, nici acum, și ar fi trebuit să o pricepi până acum. Dar Eu am pus capac bine așezat peste taina aceasta, și iată, cei înțelepți pricep această taină care este rostită atunci când tu spui așa: "Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie". […] Eu am venit cu cerul spre tine, poporul Meu, dar tu nu vezi, căci ochii tăi sunt ținuți să vadă, sunt ținuți de necredință și nu Mă cunoști în frângerea pâinii așa cum M-au cunoscut după înviere cei din Emaus.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 21-11-93)

Un an mai târziu se admitea că va fi o singură tâlcuire a tuturor “tainelor”, atunci când va trâmbița al șaptelea înger proorocit de Apocalipsă. Tâlcuirea aceasta era așadar proiectată într-un viitor neprecizat, atunci când va începe îngerul trâmbițarea sa:

“Dar Scriptura nu este înțeleasă de om, și omul de aceea s-a împărțit în multe tâlcuiri. Și, de unde? că e numai o singură tâlcuire, căci când va trâmbița al șaptelea înger, sfârși-se-va orice tâlcuire și vom intra iar în odihnă.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 4-12-1994)

În anul 1996, trâmbițarea celui de-al șaptelea înger menit să desăvârșească tainele lui Dumnezeu tot nu începuse încă, deoarece era proiectată la fel, pentru un viitor neprecizat:

“Intrăm, Verginico, cu sobor de sfinți, iar tu ești trâmbița Mea, trâmbița cea dinaintea arătării slavei Mele, căci când va trâmbița al șaptelea înger, se va vedea săvârșită taina lui Dumnezeu, și la această arătare lucrăm Noi, Verginico, dar omul veacului acesta, înțeleptul veacului acesta nu știe, tată, nu știe tainele lui Dumnezeu.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 14-10-1996)

Peste încă un an este “dezvăluită” în sfârșit și așa-zisa identitate a “celui de-al șaptelea înger”, iar lucrarea lui nu mai este proiectată spre viitor, ci îi este atribuită pentru prima dată la timpul prezent: “Eu sunt…”. Totodată, nici o taină nu mai este de lucrat (deci, deducem că este inclusă aici și “taina învierii morților”). Pucioșii pretind că acest înger este “Însuși Domnul”, Cel care vorbește acum la “Noul Ierusalim”. Ca argument se aduce o pretinsă trimitere la Scripturi, trimitere care însă este intenționat vagă și nu își găsește nicăieri în realitatea scripturistică un corespondent concret. Scripturile spun doar atît: că îngerii sunt îngeri și nu-l identifică în nici un fel pe cel de-al șaptelea înger cu Domnul Iisus Hristos. Această manevră meșteșugită este o pură invenție a pucioșilor, care vor ca prin ea să-și susțină pretenția că “Însuși Domnul Iisus” este duhul cel care le vorbește lor preferențial, la Pucioasa, începând cu anul 1955:

Eu sunt glasul trâmbițării celui de al șaptelea înger, după cum este scris despre Mine în Scripturi. Nici o taină nu mai este de lucrat. Eu sunt Cel ce săvârșesc taina pentru care M-am născut din Tatăl și din Fecioară, Om, ca să fie Dumnezeu văzut de oameni, și să creadă oamenii în Mine și să prindă viață și credință și adevăr.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 4-12-1997)

După câteva zile, timpul prezent al “lucrării îngerului al șaptelea” este reconfirmat prin verbul “Sună…(acum)” și stabilit cu precizie pentru ziua a duăsprezecea, luna a douăsprezecea, anul 1997:

Sună glasul celui de al șaptelea înger ca să adune sub slava Mea pe cei aleși prin credință și prin sfințenie și prin hrană aleasă, hrană din cer pentru cer nou și pământ nou peste pământ.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 12-12-1997)

Peste un an apare o ușoară modificare de sensuri: “cel de-al șaptelea înger nu mai este Domnul în Persoană, ci “Cuvântul” Mirelui, personalizat și trimis de Domnul și rostit de glasul care strigă în pustie, la Pucioasa. Cu acest prilej se anunță că “taina lui Dumnezeu este săvârșită” (exprimare globală, din care deducem că este vorba de toate tainele Lui, deci inclusiv “taina învierii morților”):

“Iată, Mirele vine! Cuvântul Meu este înger trimis de Mine, după cum este scris:"În zilele când va grăi al șaptelea înger, atunci săvârșită este taina lui Dumnezeu, precum Domnul bine a vestit robilor Săi, proorocilor".(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 11-09-1998)

vsovivi 15.12.2010 10:40:35

Cei ce fericesc gLumea jertfindu-se pentru ea ca niște victime ieșite din minți pretențioase, fericitorii gLumii n-or să învie și nu vor crede până ce nu vor gusta din moarte și din mânia Domnului, căci doar este scris și la Apocalipsă că după toate mâniile revărsate de îngerii Tatălui peste fiii oamenilor, ei tot nu se vor pocăi...

Deci e scris și acolo că nu vor învia nici după revărsarea mâniei peste ei și nu vor abandona slujirea jignidoliceașcă de cafea pentru muncile deșarte ale slavei deșarte de la oameni, și nu vor voi ca să nu se mai închine poftelor lor găunoase și cârtitoare din pătimășia pasională a slujirii idoleștii să furi și să minți, pofte absurde de piatră și lemn și pământ și ce știu eu ce născoceli pe care le continuă la nesfârșit cu extaz lacom... a-berea cea mai rea a întietății în a face rău Domnului.

Astfel că nu este nici o mirare că toți rămîn nepăsători la a face efortul de ascultare spre a ieși din poftele năpăsărilor ca să învie în Domnul... Deci se știa de acum 2000 de ani de neputința asta prefăcută cu milă mare de gLumea lor, gLumea poftelor rele a patimilor care cer mereu în ei fericirea de a le resatisface.

Învierea este în trăirea Curată... căci un trup dacă va învia și este plin de patimi nu-i rămîne decât să moara ca mai înainte dacă nu vrea nici după aia să vină după Domnul... deci ce folos le va fi ca să învie dacă or să moară și mai amarnic... acum în cunoștiință de cauză dar și mai tari la cerbicea roții molarului?

Deci vor învia mai înainte sfinții și drepții, iar noi cei care v-om fi rămas în viață ne vom înălța în nori și pururea vom fi cu Domnul. Amin.

medusa 15.12.2010 14:13:24

eu nu inteleg, Vsovivi, ce signatura e aia? parca e pasareasca.

vsovivi 15.12.2010 15:34:42

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 313479)
eu nu inteleg, Vsovivi, ce signatura e aia? parca e pasareasca.

Păi chiar păsăreasca este limba din semnătură căci se adresează întraripatelor, chiar și albinelor și buburuzelor... deci ai înțeles bine, dar problema ta e că nu ai înțeles tot deodată...

Păi ai și dumneata puțintică răbdare și vei înțelege... precis.

Medusele nu prea au aripioare, dar au ele altceva foarte scump, buzele și... transparența. Deci nu pot fi acuzate că ar avea buze viviclene... căci se vede ceea ce au înghițit.

mariamargareta 15.12.2010 17:43:47

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (II)

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (II)

Două luni mai târziu se lansează o nouă modificare de sensuri: trâmbițarea “celui de-al șaptelea înger” este expresia auzită a lucrării a două entități sfinte (o Persoană divină și o Lucrare a Sa, personalizată), care “lucrează” la Pucioasa într-o perfectă armonie sinergică: Domnul și “Cuvântul” Său care este glasul auzit la Pucioasa. Din nou se proclamă sfârșitul tuturor lucrărilor omenești și a tainelor dumnezeiești:

“O, fii ai oamenilor, auziți! Cuvântul Meu de azi este numit în Scripturi al șaptelea înger, Eu și cuvântul Meu. […] Am trimis peste voi și ultima strigare, glasul celui de al șaptelea înger, cuvântul Meu cel de azi, slujit de îngeri. Auziți ce a spus Cuvântul: toate sfârșitu-s-au!” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 21-11-1998)

Peste încă trei luni paradigma trâmbițării “celui de-al șaptelea înger” se modifică radical: doar “Domnul” trâmbițează la Pucioasa în mare taină, acoperit fiind de ființa cea transparentă a îngerului, iar îngerul este trâmbița Lui, adică instrumentul pasiv prin care are loc lucrarea de trâmbițare a Domnului. Odată cu trâmbițarea se declanșează Judecata cea Mare, prin deschiderea cărții judecății făpturii:

“Îngerul Meu cel fără de trup M-a acoperit mereu când lucram lucrarea Tatălui înaintea omului, înaintea lui Israel, așa cum astăzi stă iar între Mine și cei ce primesc cuvântul Meu, că este îngerul Meu din care Eu, Domnul, sun peste pământ trâmbița a șaptea, după cum este scris în Scripturi de trâmbițarea celui de al șaptelea înger pentru deschiderea cărții judecății.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 14-2-1999)

Doar o zi mai târziu, și subiectul trâmbițării se schimbă din nou: nu Domnul trâmbițează, ci însuși îngerul Domnului cel fără de trup este cel care va suna. În unul și același text se operează cu o manevră gramaticală subtilă de trecere de la timpul prezent (îngerul sună…) la timpul viitor (îngerul va suna…). Ca și când ceva nu este gata sau nu a fost suficient de bine pregătit, atât “trâmbițarea”, cât și “oprirea cursului lucrărilor și a tainelor” este comutată așadar din nou, fără nici o explicație, de la timpul prezent, la o dată incertă aparținând de timpul viitor (“toate se vor opri…” atunci când “…îngerul…va suna”):

“Iată, toate se vor opri la trâmbița Mea cea de apoi, care este îngerul Meu, cel de al șaptelea înger care sună. […] Toate se vor opri la trâmbița cea de apoi, care este îngerul Meu, cel de al șaptelea înger care va suna.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 15-2-1999)

Anul 2000 vine cu o nouă inconsecvență majoră. Dacă în anul 1999 se făcea o proiecție referitoare la o lucrare viitoare de trâmbițare a îngerului, iată că acum se vorbește despre lucrarea de trâmbițare a îngerului la timpul trecut! Mai precis, se pretinde că anul 1995 (an în care a fost tipărită prima ediție a Evangheliei Pucioșești intitulată pompos “Cuvântul lui Dumnezeu” este un an de biruință, asociat cu trâmbițarea peste tot pământul a celui de-al șaptelea înger. Acesta anunță solemn că, după ce a rătăcit 40 de ani prin pustiurile dâmbovițene (între anii 1955 și 1995), în sfârșit a venit și este cel de al șaptelea înger și este Însuși Domnul, că este Judecător și că a adus cu El inclusiv promisa biruință a cuvântului de înviere a morților:

“Eu sunt Cel ce rătăcesc prin pustiul neamului omenesc de mai bine de patruzeci de ani. Timp de patruzeci de ani am lucrat tainic lucrarea învierii făpturii (1955-1995, n.r.) și am pus mereu la lucru slugi pentru planul venirii Mele cu sfinții. După patruzeci de ani am ieșit biruind încuietorile în care omul cel mincinos Mă ține sub tăcere, Mă ține nevăzut de oameni. Dar am ieșit cu poporul Meu din zilele acestea și l-am pus să cânte peste pământ cântarea celor răscumpărați, cântarea Mea, cuvântul Meu, care cheamă la viață pe tot omul, trâmbița de înviere, cel de al șaptelea înger, Domnul, Eu și cartea judecății făpturii. Patruzeci de ani am strigat cu cuvântul să iasă omul de sub judecată, să iasă singur, că Eu îi stau în ajutor cu îndemn ceresc. Să iasă i-am spus, că vin Judecător curând, curând. I-am spus, și apoi am venit ieșind biruitor deasupra cu cuvântul de înviere, căci cuvântul nu se poate lega, și el umblă adunând sub vița sa pe cei ce se aleg de partea Mea.
Iată-Mă, am venit!” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 1-5-2000)

Dacă până acum prima consemnare concretă privind lucrarea prezentă a trâmbițării celui de-al șaptelea înger făcea referire la anul 1997, iată că acum data începerii trâmbițării lui este stabilită foarte precis și totodată este împinsă ușor înapoi, până la data tipăririi cărții “Cuvântul lui Dumnezeu” din anul 1995, an pentru care se anunță o ieșire biruitoare a “trâmbiței a șaptea” (care este Însuși “Domnul”, după cum precizează pucioșii). Odată cu această precizare se creează așadar o ambiguitate severă pentru o perioadă de 15 ani, mai precis între anul 1980 (când ia sfârșit lucrarea de “trâmbițare” a celei de-a șasea trâmbițe, despre care pucioșii pretind că a fost Verginica) și anul 1995, an în care “Domnul a ieșit să trâmbițeze El Însuși, biruind încuietorile în care omul cel mincinos Îl ținea sub tăcere”. Or, în această perioadă de 15 ani pucioșii au îndosariat zeci de “cuvinte” trâmbițate atât de Maria, (succesoarea de facto a Verginicăi), cât și de Mihaela, care venise puternic din urmă cu “proorocia” ei, la mare concurență cu Maria, începând cu anul 1990. Din acest motiv, numerotarea corectă a “trâmbițelor apocaliptice de la Pucioasa” ar trebui să fie următoarea:

- a șasea trâmbiță, Virginia Tudorache, care a “trâmbițat” între anii 1955 și 1980;
- între 1980 și 1982 a fost o scurtă pauză;
- a șaptea trâmbiță, Maria Tudorache, care a “trâmbițat” între anii 1982 și 1994;
- a opta trâmbiță, Mihaela Tărcuță, care a “trâmbițat” între anii 1990 și 1995, la mare concurență cu Maria, cu care a “trâmbițat” simultan timp de patru ani;
- a noua trâmbiță, (Însuși Domnul – sau Cuvântul Lui, sau îngerul Lui – căci pucioșii propun pe rând toate aceste variante), care “trâmbițează” singură din anul 1995 încoace.

alinpotop 15.12.2010 18:56:13

nu stiu daca am primit ca oricum dau delete la toate :))

mariamargareta 15.12.2010 19:08:13

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (III)

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (III)

Ghinionul dracului este că inflația de “proorocițe” de la Noul Ierusalim a dus la situația comică în care pucioșii deja ajunseseră la cifra de nouă trâmbițe, în timp ce Scriptura nu vorbește decât despre șapte îngeri cu șapte trâmbițe, așa că liderii pucioși au fost nevoiți să ia măsuri procustiene și să se adapteze din mers la situație, ca să dea impresia de concordanță deplină cu mesajul biblic. De aceea, în pofida realității istorice, ei au simplificat (și totodată, au falsificat) radical lucrurile, declarând fără nici o justificare logică faptul că Maria nu a fost “trâmbiță”, ci doar “o punte de trecere” între trecut și viitor, și ignorând pur și simplu prestația individuală a Mihaelei dintre anii 1990 și 1995, pentru a putea rămâne la cifra cunoscută de șapte trâmbițe. Totodată, ei au mutat din nou “Judecata Domnului” de la timpul prezent, la timpul viitor apropiat, declarând că “DomnulSe anunță că va veni “…curând, curând” (pentru ca imediat să Se declare că este “deja venit”).

După acest carusel amețitor de “trâmbițe” și de “vremuri ale trâmbițării” care amestecă haotic trecutul, prezentul și viitorul într-un fel de “ghiveci al timpului”, liderii pucioși se hotărăsc în anul 2004 că trâmbițarea celui de-al șaptelea înger trebuie atribuită neapărat “Domnului” lor, dar începutul ei nu poate fi cantonat nici în trecut (adică nici în anul 1995, nici în 1997, cum spuseseră până acum), nici pentru prezent (anul 2004), ci doar într-un viitor neprecizat, atunci când Domnul va veni și va birui și ultimul vrăjmaș, moartea:

“ […] și uită bietul de el că la trâmbițarea celui de al șaptelea înger când Eu, Domnul, voi birui pe cel din urmă vrăjmaș care este moartea, omul va da seama de tot ce a făcut el în viața lui de pe pământ.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 12-4-2004)

“Venirea Domnului” a fost planificată de pucioși mereu la alte și la alte orizonturi de timp. Prin anul 1995 ea era considerată o faptă împlinită deja și o taină despecetluită, încă de pe vremea coborârii lui “Iisus” din ceruri, ca duh vorbitor care se încuibează în trupul firav al Verginicăi, ca să vorbească de pe limba ei ca dintr-o trâmbiță. Încă de atunci se pretindea că începuse deja “învierea morților”, pretenție nesusținută însă de fapte concrete, căci nimeni și nicând n-a fost văzut înviat la Pucioasa:

“Iată taină vă spun vouă, și o despecetluiesc între ai Mei; vă spun despre taina venirii Mele atunci și acum. […]
O, Ierusalime, copilul Meu de azi, pruncul Meu, poporul Meu de azi! Eu am pus nume lui Verginica. O numeam în mijlocul tău trâmbița lui Dumnezeu, Ierusalime de azi. Verginica s-a numit trâmbița lui Dumnezeu, și tu n-ai priceput venirea Mea prin cuvântul cel rostit al Scripturii. Când M-am coborât în trup prin Maica Mea Fecioara, am coborât la glasul arhanghelului și am venit spre arătare, iar acum am venit și M-am coborât întru trâmbița lui Dumnezeu, după cum este scris: "La glasul arhanghelului și întru trâmbița lui Dumnezeu". Mă coboram din cer în ea, măi poporul Meu, în trâmbița Mea Mă coboram din cer, și eram înaintea ta în ea, ca să te înviez pe tine și ca să înviez morții tăi, tată, că dacă tu auzeai glasul Meu, îl auzea tot trupul tău, tot poporul tău, tot neamul tău, până la Avraam, tată, până la al miilea neam al tău, până la Avraam, părintele celor credincioși, și morții tăi înviau la glasul trâmbiței lui Dumnezeu, iar pe tine, cel ce erai viu, te luam în lucrarea Mea ca să stai în ea, copilul Meu de azi.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 7-1-1995)

Din acest motiv, pe atunci taina învierii morților se considera a fi deja despecetluită:

“Lăsați morții cu morții lor, voi, cei ce înțelegeți taina învierii.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 13-12-1995)

Odată cu promovarea unui protocronism al rromânismului deșănțat, liderii pucioși se considerau aleși să conducă “poporul lui Dumnezeu” precum făcuse Moise în pustie, și pe deasupra îndreptățiți să-i învețe și pe alții taina învierii, căci ei înșiși se considerau “fii ai învierii”:

“Am spus ție, Ierusalime al venirii Mele, că voi veni la tine și îți voi desface Scriptura poporului Meu cel nou, care are de la Mine nume nou, nume de român, căci acesta este numele cel nou al poporului lui Dumnezeu. Iată, dau inimă nouă celor ce cred venirea Mea în cuvânt peste pământ, că am spus ție, Israele român, să te faci pe pământ pildă a împărăției cerurilor, ca să învețe oamenii de la tine taina învierii, taina fiilor lui Dumnezeu, care sunt fiii învierii, taina chipului Meu în om.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 6-5-1998)

Cerul cel nou și pământul cel nou despre care vorbește Apocalipsa este localizat precis, geografic și temporal, de către liderii pucioși, în Cortul Alb din Grădina Întâlnirii de la Glodeni-Vale, localitatea Pucioasa, jud. Dâmbovița (sub care se află buncărul liderilor pucioși), pentru data de 12 decembrie 1995:

“Iubirea Mea este pururea peste acest cort sfânt în care Eu, Domnul, Mi-am așezat acum opt ani masa Mea de cină, Paștele Meu cel nou, cortul Meu în care vin cu sfinții și prăznuiesc praznic de veac nou, taina cerului cel nou și a pământului cel nou între cer și pământ.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 12-12-1999)

Deși de atunci încoace au trecut vreo 15 ani și nimeni n-a văzut măcar un crâmpei din acest “cer nou și pământ nou”, (căci toate sunt la fel ca înainte) pucioșii nu par a se sinchisi prea mult de neconcordanțele stridente dintre vorbele lor și faptele care îi contrazic.

În anul 2000, liderii pucioși definesc “taina învierii făpturii” ca fiind “cartea lui Dumnezeu cu omul” sintagma aceasta însemnând de fapt noua “evanghelie” de la Pucioasa intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu”. Despre “despecetluirea acestei taine” se vorbește ambiguu, când la viitor, când la prezent, dar ea are loc neapărat în “Grădina Întâlnirii” de la Glodeni:

“Voi, copii ai învierii, […] dar acum, cât de glorioasă se va despecetlui taina aceasta, taina învierii morților, taina învierii făpturii! Eu am început să chem la înviere făptura și am zis: Hristos a înviat! Zic tuturor celor din cer și celor de pe pământ și celor de sub pământ și celor din ape și celor din adâncuri și celor din văzduh, și am zis: adunați-vă cu Mine în grădina cuvântului și ascultați cuvântul învierii făpturii, trâmbița învierii care sună „Hristos a înviat!” peste tot și peste toate. […]. Poporul Meu, cartea Mea cu tine este taina învierii făpturii, […] Și iată, vine Cel ce a înviat, vine și desface taina venirii Lui, taina învierii. Vine Domnul Cel înviat, vine în grădina Sa, vine prin ușile deschise, dăruind tuturor viața Sa.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 1-5-2000

Un an mai târziu, în ianuarie 2001, liderii pucioși se repliază din nou și se reîntorc la o interpretare clasică a tainei învierii: acum ea nu mai este identificată cu “cartea lui Dumnezeu cu omul” (interpretată de pucioși ca fiind cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, pe care au tipărit-o în 1995), ci pur și simplu cu Taina răstignirii, cea care a avut loc în istorie cu 2000 de ani în urmă:

“Dar Eu iarăși M-am născut cu același trup, prin răstignire; M-am născut prin moarte. Am murit ca un muritor, ca să vin apoi la om cu taina învierii pentru toți cei ce au murit, și încă mor și acum. Taina răstignirii Mele este taina învierii, este taina nașterii prin moarte dacă omul a murit.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 7-1-2001)

Minunea interpretării corecte a “tainei învierii” n-a ținut însă decât vreo două luni. În martie 2001 liderii pucioși se întorc la una dintre versiunile lor favorite: taina învierii se va zidi în viitor numai în omul care-L iubește necondiționat și exclusiv pe “Dumnezeul” Pucios, făcând o simbioză cu El:

“Dar mai mare între ele este ea, dragostea, dragostea Mea în om, dragostea Mea care așteaptă înăuntrul omului ca să zidească în el împărăția nestricăciunii, taina învierii omului.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 22-03-2001)

vsovivi 15.12.2010 20:08:45

Citat:

În prealabil postat de alinpotop (Post 313563)

Să vezi ce o să te mai distrezi dumneata când vei afla că Domnul era cel ce grăia acolo și El i-a pus să trimită mesaje; să vezi dumneata atunci cum cu ochii cât cepele o să te plângi dumneata cu potop de lacrimi amare neștiind cine e ăla delete... de pe listă, căci nu o să-ți vină să crezi ochilor că dând delete la toate mesajele ai reușit marea performanță de a nu fi citit ceea ce trebuia să fii citit pentru mântuirea ta ci ai dat delete și la mesajele Domnului căci e mai ușor să dai delete la toate.

Voi vă distrați cu viața voastră... treaba voastră... dar mai târziu o să vezi dumneata ce mai distracție va fi... din aia tragicomică... pentru unii râs iar pentru alții plâns.

Și o să te rogi ca să fi fost vicentoarsa... o să te întrebi:

-De ce Doamne nu am crezut că tu i-ai trimis ci am crezut viceversa?.. și de ce am făcut mereu viceversa... în loc să citesc am dat delete?..

și iată o să finalizezi astfel:
-Vai mie Doamne că m-ai delete din cartea vieții Tale. Dac-aș fi știut...

Și așa pățesc toți cei care o urmează pe viceglobulpământesc cu mariamargareta... și toți cei ce lovesc din lături în poporul Domnului ca să fie hrăniți de la mijloc pentru ca să se înalțe pe ei... înșiși.

Căci
''Tot cel ce se va înălța pe sine va fi smerit, iar cel ce se va smeri pe sine va fi înălțat.''

Va fi trist pentru unii... dar adevărat.

mariamargareta 15.12.2010 21:34:08

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (IV)

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (IV)

Taina împărăției “Dumnezeului” Pucioasei se lucrează acum în toți cei veniți de bunăvoie sau de curiozitate la sărbătorile pucioșești, prin lucrarea de propovăduire a liderilor pucioși:

“Și acum, așezați-vă să lucrați taina împărăției Mele cu voi în fața celor ce se vor aduna la sărbătoare.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 13-6-2002)

De altfel, liderii pucioși sunt singurii pământeni care au fost investiți “de sus” cu înțelepciunea necesară pentru desfacerea tainei cea pentru sfârșit de timp:

“Eu îți împlinesc ruga și le dau celor mici înțelepciunea tainei cea pentru sfârșit de timp și le spun așa: v-am dat vouă cerul și pământul ca să le stăpâniți pe veci.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 30-6-2002)

Liderii pucioși, plasați confortabil în buncărul subteran de la “Legănuț”, săpat sub arena Cortului Întâlnirii, sunt îndrituiți să desfacă pecețile tainei învierii morților și să-i cheme pe morți la înviere, desfăcând capacul locuinței morților:

“Acum am dat mult și ceresc ajutor ca să putem pecetlui cu pecete de sfințenie legănuțul cel din jurul ieslei Sfintei Sfintelor în grădina întâlnirii Mele cu omul, cu cei vii și cu cei adormiți, căci acest loc e loc de întâlnire cerească pe pământ, Ierusalime de azi. Iată, te cuprind în desfacere de taină, că Eu pe toate le adun în jurul tău ca să le lucrez. Locuința celor adormiți își desface capacul, și se zorește cu multul și cu fuguța taina învierii morților despre care Eu, Domnul, atât de mult v-am vorbit vouă ca să vă fac pe voi să le spuneți lor să se scoale, că de-acum e vremea.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 21-11-2002)

Duhul pucios care își ia numele “sfântul Ioan Teologul” le reamintește însă pucioșilor că de fapt apostolul Ioan este acela care a despecetluit taina cea de la sfârșitul timpului, despre venirea Domnului și despre învierea morților (aparent fără să remarce faptul caraghios că, în acest caz, liderii pucioși nici n-ar mai avea ce să mai “despecetluiască”):

“Am arătat în mine viața care este lumina oamenilor, că eu am fost rodul cuvântului Tău care s-a făcut iubire înăuntrul ființei mele, și ea m-a legănat ca pe un prunc în leagănul ei. Iar când a fost să arăt taina cea de la sfârșitul timpului, despre venirea Ta și despre învierea morților, m-am așezat înaintea Ta, și Tu înaintea mea, și apoi am scris tot ce Tu ai binevoit să se facă cunoscut prin mine.(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 21-11-2002)

Duhul pucios care ia numele “sfânta Filoteea” ridică și el pretenții: nu liderii pucioși de pe pământ, ci “duhul Sfintei Filoteea” din cer se va ridica ( desigur, cu îngăduința “Domnului”) spre vestirea și mărturisirea tainei învierii morților :

O, Doamne, Cel slăvit de sfinți și de îngeri, Ți-am slăvit înțelepciunea Ta cea din sfinții Tăi care Te-au purtat în trupul lor cu împărăția Ta. Am strigat din Tine la copiii veacului acesta și le-am spus să se trezească cum se cuvine și să nu mai păcătuiască așa, ca cei ce nu au cunoștință de Dumnezeu, fiindcă eu le-am spus de Tine, iar trupul meu cel văzut de cei de pe pământ adeverește că eu am avut înăuntrul meu împărăția Ta și că aștept mâna Ta care mă va ridica spre mărturisirea tainei învierii morților […](citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 20-12-2003)

Domnul” Pucios, în replică, spune că numai El este cel care Își face venirea pentru vestirea învierii morților, în timp ce liderii pucioși sunt doar un ecou al acestei vestiri, pe care o reproduc indirect, prin vestirea “Evangheliei de la Pucioasa”, ca niște călăuze și învățători de lege:

“– Eu, Domnul, înconjurat de sfinți și de durerea din ei și de dorul lor după voi, cei de pe pământ care-Mi primiți venirea Mea cea pentru vestirea împărăției cerurilor și a învierii morților […] Cercetați pe poporul Meu, că v-am așezat călăuză a lui spre Mine, și a Mea spre ei. Fiți învățători și faceți-vă vreme să învățați pe poporul Meu, căci cel neînvățat nu învață, și stă în școală în zadar. Faceți și vestirea Evangheliei împărăției Mele, care poartă în ea învierea morților […]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 20-12-2003)

Liderii pucioși reformulează din nou proiecția tainei învierii făpturii. Ea nu se mai lucrează în prezent la Pucioasa, “acum și aici”, așa cum s-a pretins de atâtea ori, ci va fi ultima taină despecetluită, în ultima clipă a viitorului:

“Voi pătrunde pe tot omul cu puterea cuvântului Meu, și apoi voi lucra sfârșitul tuturor tainelor Mele prin cea din urmă taină: învierea făpturii, după ce voi aduce ziua Mea peste cei necredincioși, și ceruri noi și pământ nou peste cei credincioși și sfinți. Amin.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 22-3-2004)

Șase luni mai târziu, liderii pucioși se răzgândesc din nou. Taina învierii morților este “mare taină” și se învață exclusiv de la “Dumnezeul Pucioasei”, care trebuie să aibă școlari silitori în adepții pucioși, ca să lucreze ei (acum, în prezent, nu în viitor!) împreună cu “Domnul” și cu “Tatăl Lui” taina învierii morților:

“Eu, Domnul, […] Învierea este mare taină, iar taina ei trebuie învățată de la Mine, numai să am școlari la școala învierii omului. […]Fiți ai Tatălui Meu, copii ai Tatălui, și Tatăl va purta grijă de voi, căci voi lucrați cu Mine și cu Tatăl taina învierii morților și a vieții veacului ce va să fie și care este cu cei ce cred ca și Mine în toate câte Eu am cuvântat cu gura Mea pentru împlinirea lor peste pământ și peste om.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 3-10-2004)

Un an mai târziu se înregistrează o nouă “răzgândire” în ideologia eshatologică a liderilor pucioși. Contradicțiile temporale pe acest subiect sunt de acum ritmice și de-a dreptul stridente. De la un an la altul proiecțiile temporale se răstoarnă ca un castel de cărți de joc. Se știe spre exemplu că “lucrarea” de la Pucioasa pornește din anul 1955 și se întinde pe mai mulți ani, pe o durată care rămâne neprecizată. În tot acest timp, morții așteaptă nerăbdători să fie chemați afară din morminte, în viitor, la învierea obștească:

“O, e mare lucrarea Mea din zilele acestea! E tainică și plină de răbdare spre arătarea slavei ei! Lasă-te răvășit de tainica ei iubire pentru învierea a toate, poporul Meu. Așteaptă morții să-i strig afară așa cum l-am strigat pe Lazăr dintre morți și i-am spus după ce I-am mulțumit Tatălui: "Lazăre, vino afară!".(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 24-4-2005)

vsovivi 16.12.2010 13:28:33

''Săracele'' ispisisicuțucuțee, au impresia că o să rezolvee bârfelee, dând soluții la problema frecată, neștiind ele că marele vatematician care le indeamnă la asta e tocmai mîndria întruchipipată... a a-berei și nu a a-verii, deci moartea le dă buzna prin ușă iar ele cred ca toate credulelele că le-a spart ușa părintele bortodox care cică a venit ca să le laude.

Nu vă faceți iluzii,

Rabdarea în umilințe e Calea și nu rezolvarea, căci orice bârfă se bazează pe o minciună, răsuflată, viceversată și promovată drept adevăr, dată așa ca un zvon nevinovat, neștiind fraierul ce-și pleacă urechea că el trebuie, dacă se îngrijorează, ca să rezolve o problemă... iluzorie... un sofism. Deci mai devreme sau mai târziu va cădea în cea mai negră nepăsare drăcească și putredă că va crede și el că totul nu e decât un sofism sofisticat și se va face pileosof, și apoi spurcăciosul se va ține mare, crezând că va scăpa astfel, că îl va descuraca ceilalți pileozoofi în frunte cu nenia și tanti grijania căci ăștia se are bine cu ocârmuirea, dar se înșală stimabilabilii amarnic în nepăsarea centrală căci nu este om care să nu se sature de atâtea bârfe nerezolvate la un momentdat... de un munte de bârfe... muntele cel prea înălțat care crește din pricina ta, deci suflete bea, mănâncă și te distrează că nu în noaptea asta...

Și cum se ascunde el, muntele? Așa:

Bîrfa mică după bârfa mare,
Păcatul mic după păcatul mare,
Pactul mic după pactul mare,
Patul mic după patul mare,
Patima mică după aia mare,
Pofta mică după pofta mare,
Nedreptatea mică după aia mare,
Și așa mai departe...

și între ele șade semează și biruitoare nepăsarea bine împietrită, fane bolovane, împietrită în mișcarea ei din pricina groazei fricii de nenia și tanti grijania care te-au ademenit că dacă asculți de ei or să te servească cu aceiași cafia dulce amăruie.

Deci nu mai fiți mântuiciucur-ioși că nu faceți avere bună oricât ați rezolva voi batematic vortăciunilor gLumei.

IonelS 16.12.2010 13:39:18

Dar nu-i mesaj crestin ! Bate campii rau de tot ! In loc de scurt si la obiect, avem o avalansa de cuvinte presupus crestine, arhaice, ....

vsovivi 16.12.2010 13:52:25

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 313775)
Dar nu-i mesaj crestin ! Bate campii rau de tot ! In loc de scurt si la obiect, avem o avalansa de cuvinte presupus crestine, arhaice, ....

Ce măh? Nu-i mesaj ortodox? Ce măh, bate câmpii? Ce măh, e avalanșă? Ce măh, e ceva de presupus? Arhaisme zici?

Și iată deci ești sigur... că pare ca ai fiiiii constatat și dumneata ceva... pe drept... defapt ai crezut bârfa, atâta tot.

Nu e evident deci cine sunt cei ce bat câmpii? Mi-e frică să mai constat încă odata ca să nu te superi... deci mi-e frică să mă întreb în ceea ce te privește... dacă ești creștin sau doar ți-a fost lene să citești, că doar e mai ușor să ne însușim la grămadă părerea ispisisicuțucuțelor, surorile grămăticului savant și jtiințific.

Și vorba aia că ''avară-i vhororopsit gardul și-n lăuntru leneopardul''... pătat... pătat pe rochițele altora.

Și e vopsit cu victimizări victimizante din pretenții ieșite din minți străin-autohtone, căci jinduieștii după poftele jignidoliceștii să furi și să minți și să ucizi apoi pe Domnul din creștini. Nu la tine mă refer ci așa în genere, la iepârași.

Dar fiți siguri că vine bubunicul.

Morții vor doar să spurce morții pentră că există vortăciuni... vortăciunile deșertăciunii deșertăciunilor.

Deci cum o să înviați dacă nu vreți să credeți? Să credeți pe Adevărul?
Voi aveți impresia că gLumia dăinuie, dar nu vedeți că sunt mereu alții care se distrează cu ia?

vsovivi 16.12.2010 17:10:54

'' Acum câteva zile, Într-o noapte, s-a ridicat acoperisul chiliei si se vedeau stelele cerului si dintre stele au apărut trei lumini, care veneau spre mine. Erau trei episcopi care străluceau ca soarele și unul dintre ei a zis: Ioanichie de ce te chinuiesti asa? ASCULTAREA ESTE MAI MARE DECÂT JERTFA! … Fă ascultare de conducătorii Bisericii și Îndreaptă calendarul. CALENDARUL NU ESTE O DOGMĂ, CI UN CEAS AL VREMII, CARE POATE SĂ SE SCHIMBE , FĂRĂ SĂ ADUCĂ VREO MODIFICARE DOGMELOR DREPTEI CREDINȚE! Și după ce au zis aceasta, m-au binecuvântat si s-au depărtat până când nu s-au mai văzut”. Apoi a zis părintele Ioanichie: “De mâine schimbați zăloaga la cărțile bisericești.la Octoih, la Minei, la Proloage, la Apostol și la Evanghelie cu 13 zile înainte, așa cum ține toată Biserica noastră Ortodoxă. De atunci și Mănăstirea Sihăstria a reintrat sub ascultarea Bisericii Ortodoxe Române.''

Deci a făcut ascultare de sfinții Trei Ierarhi și de maimarii care au hotărât îndreptarea calendarului, care s-au luat după savanții științifici ai gLumii care au născocit heliocentrismul sau geocentrismul și universul infinit cu pământuri prin Cer... născoceli blestemate, de altfel.

Problema însă este dacă au îndreptat în sensul că doar data s-a schimbat, ceasurile, dar a rămas săptămâna la fel, sau altfel, adică de exemplu au îndreptat în zi de 1 a lunii, Duminica, la care au adăugat 13 zile schimbându-se doar ca dată, ziua devenind Duminică 14 sau au mers înainte pe calendar și ziua de Duminică a devenit Sâmbătă?

Cred că Duminica a rămas Duminică și doar au dat spre înainte ca dată calendaristică, nu știu exact.

Dar Adevărul ni-L spune Dumnezeu și era corect mai înainte de a se ''îndrepta'' calendarul, că doar e simplu, se numărau zilele, săptămânile, lunile și anii... după noua rânduială Cerească instaurata de Domnul nostru Iisus Hristos de la 12 noaptea de înviere din ziua Sabatului care ținea de la 12 ziua spre seară, când se întâlnea poarta Ierusalimului cu umbra, deci când te întâlneai cu umbra, adică soarele era la zenit până a doua zi la aceiași oră,... deci ține săptămâna Luminată pînă după 8 zile adică până se sfârșește Duminica Tomii, luni în răsăritul soarelui.

Dar Săptă,âma Luminată și noul Sabat l-a plinit doar Iisus, căci noi n-am intrat ci putem să intrăm și noi așa cum vor intra pucioșii, copiii Lui Dumnezeu, dar pentru asta trebe musai să ne naștem de sus a doua oară. Nu merge fără naștere pe bune de sus, adică să devi fiul sau fica Domnului.

Deci corect este așa cum a rânduit Domnul Iisus Hristos Vechea săptămână mântuită prin El căci a înviat în mijloc de Sabat și cum a rânduit noua săptămână cereasă, în care intră cine poate, cine ascultă de Cuvântul Lui Dumnezeu...

...iar vina pentru degringoladă este a celor prin care a venit și vine ispita... de nu au crezut în Dumnezeul celor 7 zile mântuite și cele 7 zile proorocite, în total 14 zile sfinte și veșnice prin Iisus Hristos. Noi n-am intrat în ele ci ne învârtim ba prin alea vechi ba pe afară din timp prin iluzii...

Dar să nu facem din ținerea zilelor și anotimpurilor și lunilor un idol pentru care să poftim ca să călcăm pe cirte și iote, pe copiii Domnului.

Astăzi am impresia că ar trebui să fie joi 3 decembrie după numărătoarea corectă... sau vineri 3 decembrie, nu știu.

Problema este deci ascultarea dar și jertfa, căci fără jertfă nu avem ascultare și fără ascultare nu avem jertfă, dar ca mărime, iată ascultarea e mai mare ca jertfa... dar nu ca și Adevărul, căci mai mare ca toate este Adevărul, căci o astfel de jertfă iubește Dumnezeu, în Duh și în Adevăr, căci acolo se odihnește Dragostea curată și smerită și supusă.

Ferice de cel ce Îl va cunoaște pe Adevărul.
Cine este deci Adevărul?
Voi credeți în proorocul mincinos, deci degeabă îmi răcesc gura de pomană, căci avem numai babe surde și care cu nepăsare se fac că nu există Dumnezeu și că n-a venit și că nu lucreză...

medusa 16.12.2010 17:59:28

Citat:

În prealabil postat de alinpotop (Post 313563)

la ce dai delete ?

vsovivi 17.12.2010 10:04:51

Medusa dragă, cei ce bat câmpii sunt profesorii gLumii, uite de exemplu a apărut pe site ''explicațiuniunile'' de unde se trage cuvântul LER, de prof. Ion Ionescu.

Și el dă tot felul de explicații științifice și absurde ale mai marilor cercetători care au legat semnificația de cupidon sau de ceva zeități celtice sau de tot felul de nimereli, deci se vede că bârna zace la loc de cinste în ochișorii lor... ce ar fi trebuit să fie drepți.

Uite m-am rugat doar o clipă, și am primit de sus semnificația cea Adevărată a cuvântului Ler.

Cuvântul Ler vine de la numele VaLERiu, Valer, Valeria și iată cine este acest Valeriu și care este semnificația, găsită pe net:

''Despre numele Valeriu
Se trage din latina, de la cuvantul valere (a fi puternic)
Numele de baiat Valeriu are semnificatia de a fi puternic. Numele de Valeriu deriva din latinescul valere. Nume asociat cu sentimentele de afectiune si cu iubirea sincera, Valentin avea, la origine, alt sens. Forma sa latina se inrudeste cu verbul valens, insemnand a fi puternic si sanatos. (......) Forma masculina a numelui Valeria - la originea acestor doua prenume se afla numele gentilic Valeria, care a fost baza de pornire a numelui de Valerius. Sufixul "-ius" indica aici apartenenta la o ginta anume - "ginta Valeria". Cei mai multi specialisti apropie numele de verbele latine "valeo" si "valere", care au intelesul de "a fi puternic", "a fi sanatos". In epoca imperiala romana, Valeriu avea si alte derivate, terminate cu sufixele "-inus" si "-anus", respectiv Valerinus si Valerianus. Acestea erau initial nume purtate in randul ostasilor instruiti, din randul carora provin cei mai multi martiri cu acest nume. In onomastica romaneasca istoria acestor prenume este destul de veche, si se bucura de o multime de forme populare, arhaice: Valerian, Volerom, Velerim, Valerie, Valerin, Veler sau Ler (care se regaseste in colinde specifice sarbatorii Craciunului). Ca nume de familie intalnim: Valerio, Valesu, Valecu, Vale, Valean, Valea, Valeanu, Vales, Valesoae, Valaru, Valineasa si altele. Sf. Valeriu a trait in secolul al III-lea si a fost ucenic al Sf. Apostol Petru. El a savarsit multe minuni, iar biserica il celebreaza pe data de 29 ianuarie. Sf. Mc. Valeria este pomenita pe data de 6 iunie''

Înțelegi deci dumneata căror mesaje ar fi trebuit să dea el delete?

Vă întrebați poate cum a venit și cum am primit și priceput de unde vine cuvântul LER?
Păi este ca unda care vine, apoi o lovești de Piatră și dacă stă în picioare adevărul ei ănseamnă că e de la Dumnezeu:

Citat:

Nu știu de astea... ori de astea, ori de astea, ori de astea, nu știu... de astea... spirtiritiste.

...decât vine unda:

Cîntecul papagalului:
„ Eu știu c-ai să mă-nșeli chiar mâine, dar fiindcă azi ești suspărată, am să te iert, e vechi păcatul,.. și nu ești prima... vinovată. (Versiuniune după Minulescu, modificartă. Ce artă? Păi artă marțială și joială... firește.)

și... placa stricată, aia cu zmeus:

„Deci nu te mai agita dejabba, că oricum nu te mai cred!

Și oricâte p-ape vei arunca din guriță după copiii lui Dumnezeu, să fii pregătită că la un momendat se vor întoarce toate val vârtej asupra ta... săramnă amăgită de cel rău. ”''

Așa că iubește-Mă draga mea... dușmancă...”

Că eu atâta știu... și nu știu... ce mă fac cu tine.

mariamargareta 21.12.2010 11:58:08

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (V)

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (V)

Pretențiile pucioșilor de “a descoperi America Ortodoxiei” în ceea ce privește o viitoare “despecetluire a tainei învierii făpturii” sunt de-a dreptul ridicole. Se știe clar din Biblie că nepătrunsa taină a învierii morților a fost despecetluită cu peste 2000 de ani în urmă, fiind arătată odată cu Învierea Domnului Iisus, după moartea Sa pe cruce. Culmea este că din când în când pucioșii mărturisesc ei înșiși acest adevăr, contrazicându-se astfel de la un mesaj la altul:

“Pe Mine, Cel tainic, Cel nepătruns, M-a pătruns acest ucenic, și cu dor a dorit să-i facă pe toți ucenicii Mei să creadă cu pătrundere și să mărturisească ei cu toată puterea lor taina cea pentru care Eu M-am coborât de la Tatăl pe pământ și M-am întrupat ca să Mă las cu trupul pe cruce răstignit și să pot arăta nepătrunsa taină a învierii morților prin însuși trupul Meu.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8-5-2005)

Tot în ultimul “Cuvânt” pucioșii se lansează (ca de obicei) în adânci reflecții filozofice, realizând încă odată performanța de a cădea în ridicol, și, ceeace este mai grav, de-a dreptul în erezie. Perorând minute în șir despre dragoste și efectele ei, ajung să formuleze și următoarea “maximă” pucioșească:

“Dragostea nu se probează decât prin credință și prin mărturisire, iar altfel nu.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 4 decembrie 2010)

Radicalismul acestei afirmații cu conotații negative (“altfel nu”) merită puțină atenție. Este evident că dragostea este o virtute asupra cărei valențe benefice nu mai este cazul să comentăm. Dar este oare corectă teorema pucioșilor referitoare la confirmarea ei?

Două și numai două sunt reperele propuse de pucioși ca să legitimeze dragostea: credința și mărturisirea. Simpla lor enumerare clarifică și destinația particulară a sentimentului pus în discuție: nu este vorba de o dragoste oarecare, între doi soți sau doi adolescenți, ci este vorba de dragostea către Dumnezeu, căci lui Dumnezeu i se cuvine credință și mărturisire. Sunt ele însă definitorii pentru dragostea de Dumnezeu?
Despre credință Biblia amintește că este o condiție necesară, dar nu suficientă, pentru a fi un bun creștin. Oare nu au și dracii credință? Ba ei au mai multă decât omul, căci ei sunt siguri că Dumnezeu există și este Atotputernic:

“Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură.” (Iacov 2,19)

Despre mărturisire se poate spune același lucru. Cei mai mari mărturisitori ai lui Hristos au fost demonii, care nu se sfiau să-I arate pe față dumnezeirea:

“Și era în sinagoga lor un om cu duh necurat, care striga tare, zicând: Ce ai cu noi, Iisuse Nazarinene? Ai venit ca să ne pierzi? Te știm cine ești: Sfântul lui Dumnezeu.” (Mc 1,24)

Așadar, duhurile rele au avut și credință, au avut și mărturisire, dar tot n-au avut dragoste. Definiția pucioșilor șchioapătă îngrozitor, pentru că ei nu citesc Scripturile, ci compun texte filozofice din capul lor. Dacă ar fi citit în Biblie ar fi văzut că Însuși Domnul este cel care definește dragostea celor care-L iubesc pe El cu adevărat. Aceștia sunt cei care ascultă de cerința formulată de Hristos și nu de teorii omenești. Iar Hristos a cerut așa:
“Dar mergând, învățați ce înseamnă: Milă voiesc, iar nu jertfă; că n-am venit să chem pe drepți, ci pe păcătoși la pocăință.” (Matei 9,13) , făcând trimitere directă la cuvântul proorocesc:

“Că milă voiesc, iar nu jertfă, și cunoașterea lui Dumnezeu mai mult decât arderile de tot.” (Osea, 6,6)

O altă teorie năstrușnică din ultimul “Cuvânt” al pucioșilor este aceea că Dumnezeu este autorul bolii și a suferinței:

“Se duce omul la doctor și-i dă doctorii doctorul, dar nici un doctor nu gândește și nu știe să spună de unde vine boala la om, și nu-i dă omului doctorii după boala lui, ca să se vindece de boala de la care vine suferința. O, nu știe omul că trupul plin de durere e doctorie pentru el. Altfel de doctor este Dumnezeu, Care trimite omului suferință pentru vindecare dacă omul nu ia ca doctorie umilința cea pentru păcate și pocăința apoi și iubirea apoi pentru Domnul vindecătorul.(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 4 decembrie 2010)

Puțin mai lipsește să spună că El este și autorul morții, și acest pas funest chiar îl fac pucioșii, atunci când pretind că Dumnezeu a fost autorul morții lui Simion (copilul Zidarilor) ca să-l scutească pe acesta de tulburări venite de la rudele lui, și să-i “elibereze” pe părinți de “povara” creșterii fiului lor, disponibilizându-i pentru grija exclusivă de obștea pucioșească. Poate că într-adevăr, Dumnezeul” lor, “Dumnezeul” Pucios, a fost autorul faptei oribile pe care singur o mărturisește cu cuvinte mieroase și adormitoare:

“O, copilași iubiți de Dumnezeu, Eu sunt iubirea cea fără de margini. Copilașii Mei, Marian și Victoria, am lucrat cu mare iubire pentru voi, […]și am trimis pe îngerul Meu să-l aducă la Mine pe cel mic al vostru ca să nu se piardă de Mine și de voi și de poporul Meu, tată, căci Eu sunt iubirea cea fără de margini, că Mă uit înapoi și văd lupta celor din afara poporului Meu cât s-au luptat să-l scoată pe acest copil din mănăstirea Mea, și ziceau să învețe carte și să nu stea închis între ziduri. Câtă răutate se pornise înspre voi și de la părinții voștri cei după trup și de la nași și de la arhierei și de la preoți și de la oamenii luminați ai lumii, și v-am spus să strângeți toată mărturia despre această necredință care venea din cei necredincioși ca să lovească în voi. Și l-ați luat din mănăstire ca să liniștiți pe cei ce se răzvrăteau împotriva lucrării cuvântului Meu care vine pe pământ pentru voi. L-ați luat ca să liniștiți războiul și l-ați dat la școală, și copilul e copil și alunecă ușor și dă să se despartă de Dumnezeu. Dar Eu am avut iubire pentru voi și pentru el și nu l-am lăsat să apuce să Mă părăsească sau să se răzvrătească cu cei răzvrătiți, că duhul lumii dădea să-i păteze inima și mintea, și el era mic și nu cunoștea puterea răului.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 11/24 august 1997)

mariamargareta 24.12.2010 02:15:20

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (VI)

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (VI)

Cel de la Pucioasa”, care pretinde că “este iubirea fără de margini” este capabil în mod declarat de o ură urâtă și fără margini. El nu urăște păcatul, ci îl urăște chiar pe autorul păcatului; omului celui drept îi ridică viața, iar celui păcătos i-o păstrează. (De aceea și Dumnezeu i-a interzis în mod special să nu se atingă de viața lui Iov, căci el la asta țintea):

“Dar voi, tată, să nu fiți triști, ci să fiți creștini desăvârșiți, că Eu sunt iubirea cea fără de margini. Așa am lucrat cu un pic de vreme în urmă cu un tinerel din poporul Meu care-i ieșise în cale păcatul ca să-l despartă de Mine și să se ducă cu cei păcătoși, și Eu nu l-am lăsat să piară în păcate, că l-am iubit și l-am luat lângă Mine, iar pe cea care a voit să-l despartă de Mine, am urât-o și am lăsat-o să se despartă de Mine.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 11/24 august 1997)

Moartea lui Simion Zidaru este echivalată cu o “ridicare a grijilor de părinți” de pe umerii celor doi Zidari. În loc să împiedice, ca un Atotputernic, răul despre care pretinde că-l pândea pe Simion, “Cel de la Pucioasa” a preferat o soluție mai simplă : să-i ia viața copilului. Nu a contat deloc jertfelnicia de ani de zile a Zidarilor, care și-au rupt de la gură și au umblat cu ciorapii rupți ca să trăiască liderii pucioși ca niște belferi. Lovitura tragică a Zidarilor care și-au primit în brațe copilul însângerat și plin de pământul care se prăvălise peste el seamănă izbitor cu lovitura dată de diavol lui Iov, când i-a omorât fii și fiicele într-un cutremur de pământ, tot pe motivul că se adunaseră ca să se umple de “duhul lumii”. Culmea ipocriziei este atunci când Zidarii sunt îndemnați să nu cârtească, ci să fie fericiți că au scăpat de grija copilului și că au rămas numai cu grija de a-i ține în puf pe liderii pucioși:

“ Grija voastră am luat-o Eu, și pe voi v-am ajutat să puteți să aveți grijă de poporul Meu și de răspândirea împărăției cuvântului Meu. Fiți binevestitori și nu cârtiți pentru judecățile Mele cele bune, că decât să aibă parte oamenii lumii de ce este al Meu, mai bine-l iau cu Mine pe cel pe care-l iubesc. Fiți părinți fericiți, că mulți părinți și-au dus copiii în spate până la puntea lor de trecere spre Mine ca să nu piară copiii lor și să fie cu Hristos, Cel veșnic. Ridicați-vă cu iubire și cu putere din cer, și faceți cu nădejde lucrul pe care vi l-am dat să-l lucrați, căci v-am dat să aveți grijă de poporul Meu.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 11/24 august 1997)

Ce știm însă din Biblie? Iov a primit suferință și boală de la diavol, nu de la Dumnezeu. Dumnezeu doar a îngăduit-o, ca să se învedereze dreptatea și răbdarea lui Iov. Înainte de a intra în porci, diavolii au cerut învoire și au primit-o de la Iisus, dar nu El a avut inițiativa aceasta. Dimpotrivă, Domnul a fost doctorul sufletelor și a trupurilor, samarineanul milostiv care a uns cu untdelemn și vin rănile celui suferind, Cel care a plâns și apoi l-a înviat pe Lazăr și pe fiul și fiica celor care îi jeleau. Este o jignire și un afront și o blasfemie să-L facă cineva pe Dumnezeu autorul suferinței, fie ea și “educativă” (sau “vindecătoare”, cum spun pucioșii) pentru om. Diavolul aduce suferința iar Domnul doar o tolerează pentru o vreme. A inversa termenii ecuației înseamnă a dovedi ori rea intenție blasfemiatoare, ori o rațiune adânc deformată și profund pervertită.

Prin demersul lor “original”, pucioșii se regăsesc așadar în cel puțin una dintre aceste două situații, dacă nu cumva chiar în amândouă.

mariamargareta 24.12.2010 10:51:55

284. Comentariu la „Cuvântul” pucios din 8-12-2010 (I)

284. Comentariu la „Cuvântul” pucios din 8-12-2010 (I)

În intenția de a-și legitima propriile predici ca fiind creația autentică a lui Dumnezeu, liderii pucioși confundă voit lucrarea cu Lucrătorul ei și numele cu Cel numit, apoi atribuie cu nonșalanță titlul de „Cuvântul lui Dumnezeu” acestor producții teologico-literare și reclamă necesitatea includerii lor în canonul Sfintei Scripturi. Ei pleacă de la premisa că lui Iisus I s-a atribuit prin Scripturi (mai precis, este vorba de cartea Apocalipsei, cap.19,v.13), numele de „Cuvântul lui Dumnezeu”, dar numai la sfârșit, atunci când va avea loc venirea lui Hristos în trup și Judecata cea Mare:

“Este scris în Scripturi că la venirea Mea iarăși pentru vii și pentru morți cu judecata, numele Meu va fi Cuvântul lui Dumnezeu” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010)

Or, Biblia vorbește limpede de un nume pe care Hristos Îl poartă din veac (întru dimensiunea interioară, nemărginită și supratemporală a lui Dumnezeu), deci nu numai la sfârșit, iar acest nume este Cuvântul:

“ La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul. Acesta era întru început la Dumnezeu. Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.” (Ioan, 1, 1-3)

Așadar, Cuvântul participă nemijlocit la nașterea timpului prin actul creației, dar El era și rămâne anterior acestui act. Raporturile Cuvântului cu oamenii se conturează în istorie abia la Întruparea lui Iisus-Hristos-Cuvântul:

“Și Cuvântul S-a făcut trup și S-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr.” (Ioan, 1, 14)

Întruparea din trup de Fecioară, această calitate excepțională dobândită de Hristos prin naștere mai presus de fire, este indestructibilă. Nici moartea n-a avut putere asupra ei, deși a încercat și ea aceasta, timp de două zile. Întruparea este esențială ca suport viu al comunicării lui Hristos cu oamenii: numai așa ei L-au văzut, și I-au văzut totodată și slava Lui, și au constatat că slava Lui este aidoma cu slava Tatălui ceresc, și au înțeles și au mărturisit că El este plin de har și de adevăr.

Folosirea numelui “Cuvântul lui Dumnezeu” la Apocalipsa 19,13 este cerută și motivată doar de momentul recunoașterii acestei calități a lui Hristos (Cuvântul care S-a făcut trup din Fecioară) de către toată făptura, și nicidecum un moment istoric precis al “emanației Cuvântului” sau de auto-legitimare a unei lucrări omenești născută din mândrie diavolească pe meleagurile dâmbovițene și care a uzurpat cu îndrăzneală acest nume consacrat al lui Hristos cel viu.

Or, pucioșii promovează de 55 de ani încoace o lucrare bizară, care propune un “Hristos” destrupat, care Își identifică lucrarea Sa (“Cuvântul” Pucios) cu lucrătorul care o plăsmuiește iar lucrătorul este – spun ei – duhul locvace de la Pucioasa. Mulți s-au edificat însă deplin asupra falsului grosolan atunci când au observat că scamatoria de la Pucioasa avea nevoie și de un trup, prin care duhul să vorbească, și așa au apărut, salvatoare și providențiale, “proorocițele” Verginica și Maria, care vorbeau în somn “de la Domnul” lor, în stare de catalepsie adâncă. Succesoarea celor două “proorocițe” a fost Mihaela Tărcuță, care a sesizat imediat că înșelătoria este cusută cu ață albă, și de aceea mai devreme sau mai târziu s-ar putea să fie demascată cu mare scandal. De aceea ea “a schimbat placa”, stabilind că de acum încolo, odată cu intrarea ei la “jugul proorociei”, “lucrarea” de la Pucioasa va avea un cu totul alt curs: “Domnul” Pucioasei nu va mai vorbi prin trup adormit, ci îi va șopti ei la ureche “Cuvântul”, trează fiind. Zis și făcut. Îndată, ea lansează și întreține confuzia majoră între lucrător, despre care pretinde că este “Cuvântul”, și lucrarea lui, care este … tot “Cuvântul”. De aici se dezvoltă alte confuzii, la fel de năstrușnice: lucrarea nu este numai colecția de predici pucioșești, ci și “cartea sfântă” care le înmănunchează într-o nouă Evanghelie, “Evanghelia de la Pucioasa”. Dar lucrarea mai este și zidirea unei noi “Biserici”, care o reneagă pe cea tradițională, din care ea a ieșit. În fine, “Cuvântul” nu este numai lucrătorul, ci și venirea lui cea nevăzută de om pe pământ. Cei care au cercetat dedesubturile acestor șmecherii ieftine au identificat însă lucrătorul în însăși persoana “proorociței” de serviciu de la Pucioasa, Mihaela Tărcuță, cea care le-a și pritocit.

Această diversiune pucioșească, prin care se limitează doar pentru “sfârșit” folosirea numelui de “Cuvântul lui Dumnezeu”, urmărește un scop precis: acela de a putea identifica “sfârșitul” cu cei 55 de ani de când are loc “lucrarea Cuvântului” de la Pucioasa, iar lucrarea “Cuvântului” să poată fi asimilată cu zidirea unei noi “Biserici ortodoxe” românești, eretică și schismatică, “Biserica Noul Ierusalim”, care nu-și mai are rădăcinile în lucrarea de temelie a Cincizecimii, ci în anonimatul anului 1955:

“[…] găsesc veghe pentru venirea Mea cuvânt în cartea Mea cea de azi, pe care Eu Însumi o înființez prin grăirea Mea cea de azi, că Eu vin pe pământ cuvânt pe vatra neamului român, și de peste cincizeci de ani grăiesc peste un popor, care a ascultat din gura Mea grăirea Mea din zilele acestea, și iată, am mlădițe binecuvântate de Dumnezeu ca să audă glasul Meu și să-l facă pe pământ carte, așa cum în toate vremile a lucrat Dumnezeu prin slugile Sale și S-a făcut carte pe pământ și S-a dat oamenilor cuvânt. Dar ce face cuvântul Meu și de ce se varsă el din gura Mea pe pământ? El zidește biserica Mea […]”(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010)

Liderii pucioși jonglează mai departe cu confuziile, identificând a doua venire întru slavă a Domnului cu promisiunea lui Iisus că El va fi, prin lucrarea sfințitoare a Duhului Sfânt, cu cei care cred în El, în toate zilele și în tot veacul: “…și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. “ (Matei 28,20).

Astfel, pucioșii promovează un “Iisus” care deși vine a doua oară pe pământ, nu vine nici în trup, nu vine nici văzut întru slavă, ci vine în umilință și semerenie, ca la nașterea lui Iisus Prunc în Betleem. Zadarnic îl așteaptă încă unii dintre creștinii pucioși, să vină întru slavă așa cum le promite Biblia, căci la liderii lor se infiltrează insistent, în miez de noapte, doar un duh cu numele de “Iisus”, care vine (nu în toate zilele, dar în aproape toate nopțile) ca să-i mustre pe ceilalți oameni că nu se pregătesc îndeajuns pentru venirea cu slavă a lui Iisus în trup:

“O, tot așa de smerit, tot ca acum două mii de ani lucrez și azi, și lucrez prin cuvânt, Eu și sfinții Mei, Eu și îngerii Mei. Zadarnic Mă așteaptă altfel cei ce măcar nici nu se pregătesc pentru ziua slavei Mele […]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010)

bob2909 24.12.2010 17:26:26

numai putem noi de fratii nostri sau...de pielea noastra

Biserica universala s-a scindat in anul 1054(marea schisma) (aici nu mai crestin sa fi fost...) si a rezultat mai fratioare de acum 2 "biserici" Catolica si Ortodoxa(in graca se spune Catolichi)
Iar de aici 10.000 de secte in lume. In romania am inteles ca sunt peste 350 de secte.
Bun deci iata cat de mult tine omul la fratele sau de vrea sa il duca pe calea adevarului...
Precum dumneavoastra Maria Margareta, care dupa cum spuneti, tineti asa de mult la noi ca vreti sa ne "paziti" de acesti sectanti, nu? Dar de ce nu vorbiti si de alte secte ca sunt o gramada in Romania, de ce ati ramas fixata pe una singura. Si nici nu prea sunt cunoscuti in Romania, nici nu au putere de influenta precum au alte secte din Romania, bine cunoscute.
Eu am citit asa din mesajele lor, si sincer sa fiu nu mi se par chiar asa de periculoase dupa cum marturisiti dumneavoastra, chiar au metafore, cuvinte cu subinteles, "nu tot ce zboara se mananca"... mai pentru cine are intelepciune, ca sa nu spun ca de fapt prostia la noi in tara este la loc de cinste...
Bun, deci sa presupunem ca aveti dreptate, si practic ati desconspirat niste rataciti de la adevar, precum alte 350 de secte din tara asta. Pot sa spun excelent, ne-ati luminat pe toti in legatura cu adevarul.
Dar daca printr-o posibila eroare de "calcul" sa fi gresit si sa va inselati, -ati ajuns sa judecati Cuvantul Lui Dumnezeu?. Tot ce e posibil, ca doar nu suntem perfecti, si mai gresim si noi, de aceea zic ca judecata nu ne cam apartine.
Nemai vorbind de faptul ca sunt o gramada de profetii despre Romania, ca de exemplu: Vanga Dimitrovna, Sundar Singh, Arsenie Boca, Petrache Lupu, Sf Calinic de la Cernica, si se cam "pupa" cu ce spun cei de la Pucioasa.
...dar binenteles ce mai conteaza,nu? noi suntem ortodoxi, avem madria noastra, noi credem doar ce spune biserica, toti ceilalti sunt in erezie, noi stim adevarul , doar la noi exista mantuire...nu? asa gandim...si s-ar putea sa avem o supriza asa cum si evreii au avut...
si Papa Ioan Paul al II-lea a spus cand a venit in Romania ca: "Romania este gradina Maicii Domnului". Si nu cred ca isi permite Papa sa faca astfel de afirmatii, in contextul in care cam toata lumea il asculta. Si de aici spun profitand de ce a spus Papa, important este ca Romania este Gradina Maicii Domnului, implicit Noul Ierusalim Tara aleasa de Dumnezeu avand mire pe Iisus Hristos!

Dumitru73 24.12.2010 17:37:50

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 316148)
Biserica universala s-a scindat in anul 1054(marea schisma) (aici nu mai crestin sa fi fost...) si a rezultat mai fratioare de acum 2 "biserici" Catolica si Ortodoxa(in graca se spune Catolichi)
Iar de aici 10.000 de secte in lume. In romania am inteles ca sunt peste 350 de secte.
Bun deci iata cat de mult tine omul la fratele sau de vrea sa il duca pe calea adevarului...
Precum dumneavoastra Maria Margareta, care dupa cum spuneti, tineti asa de mult la noi ca vreti sa ne "paziti" de acesti sectanti, nu? Dar de ce nu vorbiti si de alte secte ca sunt o gramada in Romania, de ce ati ramas fixata pe una singura. Si nici nu prea sunt cunoscuti in Romania, nici nu au putere de influenta precum au alte secte din Romania, bine cunoscute.
Eu am citit asa din mesajele lor, si sincer sa fiu nu mi se par chiar asa de periculoase dupa cum marturisiti dumneavoastra, chiar au metafore, cuvinte cu subinteles, "nu tot ce zboara se mananca"... mai pentru cine are intelepciune, ca sa nu spun ca de fapt prostgia la noi in tara este la loc de cinste...
Bun, deci sa presupunem ca aveti dreptate, si practic ati desconspirat niste rataciti de la adevar, precum alte 350 de secte din tara asta. Pot sa spun excelent, ne-ati luminat pe toti in legatura cu adevarul.
Dar daca printr-o posibila eroare de "calcul" sa fi gresit si sa va inselati, -ati ajuns sa judecati Cuvantul Lui Dumnezeu?. Tot ce e posibil, ca doar nu suntem perfecti, si mai gresim si noi, de aceea zic ca zidecata nu ne cam apartine.
Nemai vorbind de faptul ca sunt o gramada de profetii despre Romania, ca de exemplu: Vanga Dimitrovna, Sundar Singh, Arsenie Boca, Petrache Lupu, Sf Calinic de la Cernica, si se cam "pupa" cu ce spun cei de la Pucioasa.
...dar binenteles ce mai conteaza,nu? noi suntem ortodoxi, avem madria noastra, noi credem doar ce spune biserica, toti ceilalti sunt in erezie, noi stim adevarul , doar la noi exista mantuire...nu? asa gandim...si s-ar putea sa avem o supriza asa cum si evreii au avut...
si Papa Ioan Paul al II-lea a spus cand a venit in Romania ca: "Romania este gradina Maicii Domnului". Si nu cred ca isi permite Papa sa faca astfel de afirmatii, in contextul in care cam toata lumea il asculta.

Baba Vanga?! ma faci sa rad ...
dar ce te faci daca Mahomed este adevaratul cuvant a lui Dumnezeu? pe unde scoti camasa?

bob2909 24.12.2010 17:51:55

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 316149)
Baba Vanga?! ma faci sa rad ...
dar ce te faci daca Mahomed este adevaratul cuvant a lui Dumnezeu? pe unde scoti camasa?

Pai a cam prezis al treilea razboi moandial , in noiembrie si cam asa a fost : Bombardarea Coreei de Sud de catre Coreea de nord. Si la ora actuala este o situatie cam jalnica acolo, mocneste a mare razboi...
Iar daca e Mahomed vom vedea cine se va arata in slava Iisus sau Mahomed...
vom vedea si la fel vom da si raspuns nu?

bob2909 24.12.2010 18:00:19

Plus ca Iisus nu mai vine singur cum a venit prima data, ci cu intreaga obste, si deci vor fii multi care il vor recunoaste, nu va mai fi singur...

Dumitru73 24.12.2010 18:08:23

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 316155)
Pai a cam prezis al treilea razboi moandial , in noiembrie si cam asa a fost : Bombardarea Coreei de Sud de catre Coreea de nord. Si la ora actuala este o situatie cam jalnica acolo, mocneste a mare razboi...
Iar daca e Mahomed vom vedea cine se va arata in slava Iisus sau Mahomed...
vom vedea si la fel vom da si raspuns nu?

cu 5 bombe nu se face al 3-lea razboi mondial.
in legatura cu Mahomed, nu e riscul cam mare?
si daca nu e Mahomed, poate e Budha, Zeus, Zamolxes sau Zouroastru ;)

bob2909 24.12.2010 18:23:48

...

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 316157)
cu 5 bombe nu se face al 3-lea razboi mondial.
in legatura cu Mahomed, nu e riscul cam mare?
si daca nu e Mahomed, poate e Budha, Zeus, Zamolxes sau Zouroastru ;)

Da... nu se face dar, a spus ca va dura pana in octombrie 2014 asa ca e timp ca sa vedem si atomice si chimice, si daca vrei mai baga si unele noi cu neutroni,etc

Nu riscul cel mai mare e cu Iisus, si de ce spun asta pentru ca este singurul care vorbeste de judecata, de ghena ...

mariamargareta 24.12.2010 18:34:25

Citat:

Eu am citit asa din mesajele lor, si sincer sa fiu nu mi se par chiar asa de periculoase dupa cum marturisiti dumneavoastra, chiar au metafore, cuvinte cu subinteles, "nu tot ce zboara se mananca"... mai pentru cine are intelepciune, ca sa nu spun ca de fapt prostia la noi in tara este la loc de cinste...

Dacă dumitale nu ți se par periculoase, înseamnă că am toate motivele ca să perseverez. Am ales să vorbim despre această sectă deoarece ea este cea mai periculoasă dintre toate, întrucât îl promovează deschis pe Antihrist (locțiitorul lui Hrisots) ca fiind venit deja pe pământ, la Pucioasa. Celelalte secte au targeturi mult mai modeste, deci pot fi neglijate fără nici o teamă.

Citat:

Nu pe toți, îndată ce mai sunt susținători înfocați pe acest Forum. Mai e de tras, nu glumă.

Citat:

Dar daca printr-o posibila eroare de "calcul" sa fi gresit si sa va inselati, -ati ajuns sa judecati Cuvantul Lui Dumnezeu?. Tot ce e posibil, ca doar nu suntem perfecti, si mai gresim si noi, de aceea zic ca judecata nu ne cam apartine.

A greși este omenesc. Vor veni păzitori ai adevărului ca frăția ta și vor pune degetul pe greșeală și așa se vor putea corecta toate cele greșite.

Citat:

Nu se prea văd "pupăturile din piața endependenți". Poate vii cu vreun exemplu mai concret, să înțelegem și noi cum se pupă Lupu cu oile pucioșești.

Citat:

Mândria nu are ce căuta aici. Fiecare își exprimă un punct de vedere care poate fi contestat liber - de preferință și cu ceva argumente.

Citat:

si Papa Ioan Paul al II-lea a spus cand a venit in Romania ca: "Romania este gradina Maicii Domnului". Si nu cred ca isi permite Papa sa faca astfel de afirmatii, in contextul in care cam toata lumea il asculta. Si de aici spun profitand de ce a spus Papa, important este ca Romania este Gradina Maicii Domnului, implicit Noul Ierusalim Tara aleasa de Dumnezeu avand mire pe Iisus Hristos!

Ghinionul dracului este că și despre Muntele Athos s-a tot spus, de zeci de ani încoace, că este tot "Grădina Maicii Domnului". Asta așa, ca să stârnească dumnealui zâzanie între noi, neștiind acum pe care s-o alegem mai întâi (Grădina, sau Maica Domnului?), că iată, acum sunt câte două de fiecare. Două Grădini și două Maici.

Dumitru73 24.12.2010 18:35:43

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 316160)
Da... nu se face dar, a spus ca va dura pana in octombrie 2014 asa ca e timp ca sa vedem si atomice si chimice, si daca vrei mai baga si unele noi cu neutroni,etc

Nu riscul cel mai mare e cu Iisus, si de ce spun asta pentru ca este singurul care vorbeste de judecata, de ghena ...

si Nostradamus a profetit cate ceva si mayasii si si si ...
dar eu stiam ca un crestin se ia dupa profetiile din Biblie nu dupa babe si si alti "profeti".

cum ai zis?! riscul e cu Iisus?! hmmm ...ce bine ca am ales sa nu risc cu vreunul din ei ;)

bob2909 24.12.2010 18:41:26

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 316163)
dar eu stiam ca un crestin se ia dupa profetiile din Biblie nu dupa babe si si alti "profeti".

cum ai zis?! riscul e cu Iisus?! hmmm ...ce bine ca am ales sa nu risc cu vreunul din ei ;)

Da pentru ca Iisus este adevaratul Dumnezeu, Viul viilor, Dumnezeul Dumnezeilor, Si are putere sa bage pe orcine vrea in ghena...dupa cum crede el ca Dumnezeu de cuviinta, asa ca de Cuvantul lui Dumnezeu sa ne fie frica...

bob2909 24.12.2010 18:47:27

...

In tara asta dupa ce se va termina razboiul mondial ... adica dupa octombrie 2014 vor fi doua tabere. Si se vor certa prin cuvant, dar va fii de 100000000000 de ori mai periculos decat cel cu arme conventionale. Iar dupa 7 ani o tabara se va bucura cum se bucura omul cand secera iar cealalta tabara va cauta sa se ascunda prin crapaturile pamantului si va spune muntilor sa cada peste ei si sa ii fereasca de furia Mielului...

mariamargareta 24.12.2010 18:50:23

284. Comentariu la „Cuvântul” pucios din 8-12-2010 (II)

284. Comentariu la „Cuvântul” pucios din 8-12-2010 (II)

Când și când, pucioșii mai sunt somați de câte un vizitator mai îndrăzneț ca să demonstreze că la ei vine Însuși Hristos cel înviat în trup, și nu vreun duh viclean și înșelător (așa cum Hristos Însuși S-a arătat lui Toma, dovedindu-Se pe Sine că este Cel înviat), dar atunci pucioșii îi arată cartea lor de predici intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu” și-l îndeamnă să “creadă” că această carte este “Hristos” și să se alăture Bisericii lor de “Nou Ierusalim” și să primească și el duhul de la Pucioasa ca să se încuibeze în el, ca să-și facă duhul încă un locaș măturat și dereticat pe pământ:

“ […] am fii credincioși, și iată-i, Mi-am făcut casă la ei și cinez cu ei și Mă las cuvânt pe masa lor și Mă arăt lor, iar ei Mă arată oamenilor cuvânt, iar cei ce cred în Mine prin ei, se fac și ei asemenea lor, a celor ce Mă împart cuvânt de facere a omului, ca să creadă omul și ca să se facă biserică a Mea cel ce Mă primește să-l fac al Meu, locaș al Meu pe pământ.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010)

O altă confuzie abil întreținută de liderii pucioși, ca să-i facă Bisericii majoritare o atmosferă defavorabilă, este legată de învierea morților. Ei pretind că așteptarea sterilă din Biserica Tradițională privind învierea morților este împlinită deja, deplin și spectaculos, prin “Cuvântul” care lucrează în “Biserica Noul Ierusalim”, pe care mai marii Bisericii (BOR) se fac că nu-l aud. Pentru a contracara o eventuală nedumerire a celor care ar putea cu îndeptățire să reclame că ei n-au văzut nici un mort înviat la Pucioasa, liderii pucioși “o scaldă” imediat, anunțând că, de fapt, învierea morților încă n-a avut loc, dar e pe vine, iar morții “se pregătesc de înviere”, adică își fac bocceluțele căci aud “Cuvântul” de la Pucioasa cum le sună în urechi și cum le gâdilă în mod plăcut, cu promisiuni deșarte, timpanele duhovnicești:

“Iată, când pot să le spun, le spun, numai că se fac ei că nu aud, dar Eu sunt Cel ce vin acum și judec viii și morții prin acest cuvânt și le spun lor că ei spun mereu în biserica lor că așteaptă învierea morților și viața veacului ce va să fie, iar Eu vin cu ceea ce zic ei că așteaptă, și vin cuvânt pe pământ pentru vii și pentru morți, căci Tatăl Mă trimite să împlinesc tot ce este scris în Scripturi să împlinesc, și se pregătesc cei adormiți de înviere la glasul Meu, pe care ei îl aud […] “ (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010)

Duhul care își ia numele “sfânta Ecaterina” îi îmbărbătează “în cuvânt” pe liderii pucioși cei mici la suflet și la trup și-i îndeamnă să fie mari și curajoși, căci ei sunt cheia de boltă a Ortodoxiei, mădularele care împlinesc “Biserica de Nou Ierusalim”, ei sunt “proorocii” care vin cu duhul proorociei care lipsește de aproape 2000 de ani în celelalte Biserici de pe tot pământul, iar această lipsă intolerabilă le știrbește pe ele și le descalifică definitiv:

[…] fiți curajoși, voi, cei mai mici între cei ce au lucrat până acum rând pe rând Domnului pe pământ, și fiți credincioși cu putere, că nu mai e pe nicăieri între oameni biserică cu mădularele toate în ea, așa cum a făcut Domnul să fie cu voi, cei credincioși Lui!(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010)

Duhul mai adaugă că înțelepții lumii nu pricep nimic din “Cuvântul de la Pucioasa” și de aceea ei sunt nimic, căci nu pricep cum să creadă în Dumnezeul de la Pucioasa:

Iată, înțelepții lumii nu sunt nimic față în față cu cuvântul lui Dumnezeu, care este cu voi mereu, și care în taină zidește și împlinește, împotriva celor ce nu știu să creadă în Dumnezeu așa cum se cuvine pentru toată lucrarea Lui între oameni.(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010)

Duhul dezvăluie apoi taina de la Pucioasa: liderii pucioși par să fie cei mai mici, dar în realitate ei sunt cei mai mari de pe tot pământul:

“O, mare este pe pământ cel ce mărturisește pe Domnul! Așa mărire a așezat El peste voi, și sunteți cei mai mici, dar și cei mai mari, căci ați știut și știți să stați mici, ca să poată Domnul cu voi, o, fii ai cuvântului Său de azi, căci cei mari, care nu știu să se facă mici și să rămână așa înaintea Domnului, nu rămân aceia, și nu știu să-L mărturisească pe Domnul cei mari, căci nu știu ei înțelepciunea cea de la Domnul pentru cei mici, a cărora este împărăția lui Dumnezeu, precum este scris.(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010)

Îndată, duhul care își ia numele “sfânta Ecaterina” vine și cu o altă dezvăluire șocantă, care răstoarnă o paradigmă îndelung pritocită și cocoloșită de liderii pucioși: “Cetatea Noul Ierusalim”, despre care Apocalipsa spune că se va pogorî din cer, nu mai este Templul zidit de pucioși în anul 1991, ci abia acum se lucrează la ea, în mare taină:

“ […] iar Scriptura grăiește la sfârșit scrierea ei despre cetatea cea sfântă, Noul Ierusalim, la care Tu, Doamne, atât de tainic lucrezi acum […](citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010)

Duhul care își ia numele “sfântul Mercurie” își dă arama pe față, întărâtându-L la mânie și la răzbunare pe “Dumnezeul” Pucios, împotriva celor care nu vor să creadă în El și în “Cuvântul” Lui de la Pucioasa:

Și acum Te rog și eu, varsă mânia Ta peste muntele de necredință a oamenilor și dă-le lor prilejul să Te primească prin acest cuvânt de facere a omului la sfârșit de timp!(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010)

mariamargareta 24.12.2010 18:54:02

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 316168)
In tara asta dupa ce se va termina razboiul mondial ... adica dupa octombrie 2014 vor fi doua tabere. Si se vor certa prin cuvant, dar va fii de 100000000000 de ori mai periculos decat cel cu arme conventionale. Iar dupa 7 ani o tabara se va bucura cum se bucura omul cand secera iar cealalta tabara va cauta sa se ascunda prin crapaturile pamantului si va spune muntilor sa cada peste ei si sa ii fereasca de furia Mielului...

Se vede bine că frăția ta pe toate le știi, ca un om mare. Poate ne spui și în ce tabără vei ajunge, ca să te fericim de pe acum, sau nu.

bob2909 24.12.2010 18:56:48

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 316171)
Se vede bine că frăția ta pe toate le știi, ca un om mare. Poate ne spui și în ce tabără vei ajunge, ca să te fericim de pe acum, sau nu.

Ajunge rautatea zilei de 24 dec, lasa si pentru maine...

Dumitru73 24.12.2010 19:07:46

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 316168)

Vanga, 7 ani, tabara, munti care cad...
inca un apocaliptic...
tie nu ti-a zis nimeni ca a venit Craciunul?

mariamargareta 26.12.2010 07:19:24

285. A treia și a patra “venire a Domnului” de la “Noul Ierusalim” – Pucioasa (XLIX)

285. A treia și a patra “venire a Domnului” de la “Noul Ierusalim” – Pucioasa (XLIX)

Liderii pucioși sunt numiți “Poarta cerului” prin care intră și iese “Domnul” lor. Răstălmăcind Scriptura, care spune că prin această poartă a cerului vor intra drepții lui Dumnezeu (Apoc.22:14-15), liderii pucioși pretind că Scriptura proorocește că prin această poartă va intra Însuși “Dumnezeu”, (deci nu drepții Lui!). Dar a și intrat, căci se vorbește deja la timpul trecut despre “venirea Domnului la ei”, ca fiind “cea mai mare minune din toate veacurile”:

“E sărbătoare mare de îngeri, e zi mare, fiilor. Cerul grăiește peste pământ, iar voi sunteți poarta cerului, și Eu intru în ea cu dreptatea, căci scris este în Scripturi: "Intrând în porțile dreptății voi lăuda pe Domnul, că aceasta este poarta Domnului, și drepții vor intra în ea". Amin. Am plecat cerul până pe pământ și am venit la voi ca să vă fac ai Mei. N-a fost de când e veacul minune mai mare ca aceasta.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 21-11-2000)

Liderii pucioși, despre care se spunea până acum că sunt firavi și slabi, plăpânzi și lipsiți de ajutor, sunt prezentați dintr-odată ca fiind puternicii care Îi întăresc venirea “Domnului” lor și puterea venirii Lui, căci ei se fac hrană hrănitoare pentru“Dumnezeul”lor:

“O, Eu Mă întăresc în voi cu venirea Mea și Mă hrănesc cu voi ca de un rod nou, fiilor. Îmi întăresc venirea și puterea venirii Mele la voi, și îmi sunteți hrană de întărire Mie. Când vine primăvara și apar cele dintâi roade ale pământului, se înviorează omul hrănindu-se cu ele și prinde putere și prospețime în toate neputințele lui. Așa și Eu, Mă hrănesc cu voi și Mă bucur de voi ca de un rod nou și îmi întăresc venirea hrănindu-Mă cu voi.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 21-11-2000)

O mărturie importantă: “Cuvântul” de la Pucioasa, în loc să aducă pace, aduce tulburare adâncă nu numai pe pământ, ci și în lumea îngerilor. Venirea “Domnului” Pucios nu mai este legată indisolubil de ființa Lui, ci Îi este exterioară, ca o lucrare la cazul instrumental, și așa este adusă această “lucrare a venirii Domnului” de către îngeri pe pământ, ca un instrument și ca un stindard al unei noi ideologii și credințe care clonează Ortodoxia:

“O, copii deșteptători peste pământ, cuvântul Meu de peste voi răvășește lumea îngerilor, și vin îngerii cu venirea Mea la voi și văd cu voi tronul cuvântului Meu, cartea judecății făpturii, și din care iau cei vii și cei morți, fiecare după faptele lor.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 21-11-2000)

În noiembrie 2000 la Pucioasa se decreta fără ocolișuri că “judecata de apoi a venit” pe pământ, iar cerul și pământul se clătina sub pașii greoi ai “Dumnezeului” de la “Noul Ierusalim”. Probabil că se mai clatină și astăzi, căci venirea s-a tot prelungit peste ani și ani, iar judecata promisă întârzie, deși îngerul venirii “Domnului” suflă în trompetă de peste 10 ani neobosit, anunțând venirea care stă să vină. Liderii pucioși văd (cu ochii duhurilor care se dau drept îngerii lor, sau cu ochii minții lor, sau cu ochii mințirii adepților) tronul judecății Domnului așezat taman în grădinile lor de la Pucioasa:

“O, fiilor, sună îngerul Domnului, sună din trâmbița venirii Mele peste cei vii și peste cei morți. Îngerul Meu, dimpreună cu toată oastea îngerească, vede la voi tronul cuvântului Meu, cartea judecății făpturii, calea venirii Mele pentru judecată. Se clatină cerul și pământul sub pașii venirii Mele, că a venit judecata de apoi. [...] Dați morților veacul cel nou, cuvântul Meu care este cu voi, că iată, sună îngerul Meu din trâmbița venirii Mele, sună îngerul Domnului peste vii și peste morți.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 21-11-2000)

La 21 noiembrie anul de grație 2000, la Pucioasa se anunța un eveniment istoric: porțile iadului erau date larg la o parte, iar morții erau strigați afară cu glas mare, aidoma cu glasul lui Hristos de acum 2000 de ani care striga “Lazăre, vino afară!” (Ioan, 11,43)

“Eu, fiilor credincioși venirii Mele după două mii de ani, Eu și cu voi și cu îngerul Meu deschidem porțile iadului și ale morții și strigăm afară pe morți, așa cum l-am strigat pe Lazăr din mormânt pentru credința surorilor lui, cărora Eu le-am spus: "Dacă veți crede, veți vedea slava lui Dumnezeu, căci oricine trăiește și crede în Mine nu va muri niciodată".” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 21-11-2000)

N-a ieșit nimeni. Ori n-au auzit morții, fiind cam tari de ureche ( de bătrânețe, nu de altceva), ori le-a fost frică să iasă, zicându-și că tot mai bine e înăuntru.

Îndată (văzând probabil că nu iese nimeni), liderii pucioși schimbă datele problemei: dacă morții nu vor să iasă de bunăvoie, vor fi luați pe sus, cu forța. De aceea, ziua învierii și respectiv ieșirea din locuința morților se amână, pentru o dată care se vrea a fi precisă, dar este vag definită de expresia “vin curând să-i iau”:
“Am spus că vin la voi cu sărbătoarea îngerilor, și voi lua din mânuțele voastre jertfa cea pentru cei din locuința morților și Mă voi duce cu ea la ei, și le voi vesti că vin curând să-i iau și să le dau ziua învierii, și îi voi mângâia și îi voi ușura și le voi da din învierea lor și le voi da grai să vorbească unii cu alții despre venirea Mea și despre voi, cei ce lucrați cu Mine pentru ziua venirii Mele.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 21-11-2000)

Daniela26 27.12.2010 22:59:13

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 316163)

Da si vrajitorii profetesc si se implinesc deoarece diavolul detine o parte din viitor. Un preot de la Trinitas TV zicea: Asa cum o oglinda ar fii viitorul, diavolul o sparge si culege cateva cioburi pe care le arata slujitorilor sai.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:55:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.