![]() |
Citat:
In cazul de fata, al sabatului si al scrisorii sfintului apostol Pave catre evrei, atit in varianta catolica cit si in varianta ortodoxa apare "alta zi de odihna". In varianta dumneavoasta, apare de nicaieri cuvintul "Sabat". Hotul striga hotii, spune o vorba romaneasca. Vi se potriveste de minune. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Păi în anul 1582 data de 4 octombrie a fost urmată de 14 octombrie, deci am trecut în altă convenție. Ca să nu mai vorbesc că vechiul calendar roman a fost înlocuit de calendarul iulian care n-avea nicio treabă cu alt mod de măsurare a timpului, cel al evreilor, la care se raportează toate datele biblice. Voi sacralizați o aiureală, o convenție omenească, sabatul vostru e o iluzie, așa cum cum susțin de fapt și evreii veritabili care-l serbează în propriul lui sistem cronologic. |
Citat:
Extraordinar. Toate variantele (din orice limba si orice biserica - inclusiv cea ortodoxa) traduc intr-un mod similar versetele din Evrei 4:8 si 9. Doar varianta Bartolomeu Anania traduce total diferit (pe dos si cu adaugiri), lucru care este foarte usor de verificat. Vreti sa spuneti ca noi suntem autorii traducerii Bartolomeu Anania? Citat:
|
Citat:
|
1 atașament(e)
Citat:
Calendarul evreiesc este și acum calendarul oficial al statului Israel. Este calculat în funcție de fazele lunii. Zilele săptămânii sunt desemnate de numere, doar cea de a șaptea zi - sabatul - poartă diferite nume. Prima zi a săptămânii începe la răsăritul zilei de sâmbătă și se termină la apusul zilei de duminică. Sabatul începe la apusul zilei de vineri și se încheie la apusul zilei de sâmbătă. Timpul este calculat după meridianul pe care este așezat Ierusalimul. Anul are 12 luni a câte 29/30 de zile. Doar doua luni din an au alta dimensiune în zile. Pentru a se echilibra diferența de timp ce reiese la o anumită trecerea a anilor, la fiecare al 3-lea, 6-lea, 8-lea, 11-lea, 14-lea, 17-lea, 19-lea an al fiecărui ciclu de 19 ani - se adaugă o lună în plus. În atașament aveți un tabel comparativ. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Total neconvingător. Sabatul vostru e aiureală, o prostie de care vă agățați ca niște fanatici posedați de Satana!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
PS Ciudata logica aveti. Sfintul apostol Pavel ne vorbeste doua capitole despre "o alta zi" ca dumneavoastra sa concluzionati ca e vorba despre aceiasi zi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Am dat acest exemplu, deoarece eu urmez exemplul Lui nu al musulmanilor (vineri), ori al romanilor (duminica). |
Citat:
|
Citat:
”Că în șase zile a făcut Domnul cerul și pământul, marea și toate cele ce sunt într-însele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul ziua a șaptea și a sfințit-o.” (Ieșire 20:21) Nu găsim nicăieri că acestă zi trebuie musai să fie sâmbăta gregoriană sau iuliană! |
Citat:
|
Citat:
Și o întrebare adițională de 1.000 de puncte: Dacă răspunzi cu NU, cine a greșit? Iisus, evreii de astăzi, ori ortodocșii români? Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cu câteva pagini în urmă, când userul mihailc s-a exprimat la adresa doctrinelor D-vs. cu epitetul "satanic", mi s-a părut o mare exagerare. Acum nu mai mi se pare. |
Citat:
Ceea ce este foarte interesant, în procesul analitic al acestei personalități de seama a primordialității advente, constă în faptul că vedeniile și visele sale nu premerg cercetării biblice proprii, și nici ale contemporanilor sau a coreligionarilor ei, ci invers. Vedeniile și visele sale succed, în mod constant, dezbaterilor uneori chinuitoare ale acestora, confirmându-le rezultatele. Un fapt care dovedește implicarea sa naturală în dezbaterile respective, prin pura sa particularitate psihologică. În toată această manifestare, ea este foarte subiectivă. Uneori acceptă cu ușurință, și nejustificat, cercetările biblice ale celorlalți, alteori se opune, de asemenea nejustificat, rezultarelor cercetării biblice ale altor persoane (Sabatul, carnea de porc etc), ca apoi să revină, confirmând printr-o vedenie sau vis corectitudinea interpretării în cauză. (tot textul aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...207#post443207 ) O fi avand o "vedenie" in care Dumnezeu i-a "comunicat" ca suntem supusi ai diavolului, iar dansa, inzestrata cu imaginatie literara, a asternut pe hartie "Marea Lupta". |
Citat:
Ca nu-i tot una! Una singura daca lipseste l-am ratat pe 666, nu-i asa? 1. osutafaraunu este persoana, deci 666 este un numar de nume de om, nu-i asa? |
Citat:
"17.Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez." Ioan 5. |
Citat:
Cum anume paziti? Ce anume vreti sa paziti? De cine vreti sa o paziti? Sper ca nu de propria voastra persoana!? Sa nu pareti penibil ca paziti ceva ce tine de material, ca atunci chiar ca nu ati depasit conditia unui simplu paznic cu pistol, bata si walkie-talkie. Vedeti dvoastra., voi nici macar nu stiti sa puneti in practica ceea ce inseamna "a pazi sambata", dar va bateti cu pumnii in piept si va rpuneti cenusa in cap ca voi sunteti "pazitorii sambetei". |
Citat:
|
Citat:
Ca să-ți aduc încă o dovadă că suprapunerea sabatului cu ziua de sâmbătă e simplă convenție, te invit să citești lucrări legate de cronologia antică, unde ai să descoperi cu surprindere că Moise se orienta după un sistem cronologic solar de origine egipteană, care măsura periodic și săptămâni scurte, de numai cinci zile. Calendarul oficial al evreilor contemporani cu Iisus era combinație între un calendar asiro-babilonian și cel egiptean, adoptat în perioada exilului și a cunoscut ulterior câteva modificări pentru a corecta erorile între fazele lunii, mișcările aparente ale soarelui și convenție. Ca să nu mai spun de faptul că Domnul a sărbătorit paștele după calendarul esenian, diferit de cel al fariseilor și saducheilor, stabilit retrospectiv în anul 30 e.n. convențional european, singurul an în care diferența dintre cele două calendare este de numai trei zile. |
Citat:
Si credeti-ma ca nu e o exagerare cand ii numesc antihristi. Au dovedit-o ca sunt asa mai ales prin ce sustin la adresa Mantuitorului - Chestiunea cu sabatul e ceva minor. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:31:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.