ovidiu b. |
10.08.2015 10:36:58 |
Citat:
În prealabil postat de AlinB
(Post 597797)
Exista dar trebuie definita.
Contrazicerea este unde?
|
Ți-ai dat singur răsunsul: există. Definește tu mai departe, dar nu în stilul tău caracteristic. Vezi la Sfinții Părinți cam ce legătură există (pe plan sufletesc/trupesc).
Citat:
(Post 597797)
Poate "intiparit" e mult spus, dar o oarecare influenta sigur exista si chiar e biologic explicabila prin diversi hormoni specifici care trec prin placenta.
Daca speculam mai mult de atat, riscam sa ajungem la teorii new-age -iste: bioenergii si altele.
|
Hotărăște-te: există sau nu există? Și nu este speculație, eu din ceea ce am citit la Sfinții Părinți cam asta am dedus.
Citat:
(Post 597797)
Tocmai, situatia e cu atat mai jenanta ca nefiind vorba nici macar de cineva canonizat, ne repezim sa-l declaram infailibil cu argumente
|
Acela fiind cine? :)) Eu nu am amintit de nici un părinte canonizat sau necanonizat.
Cât despre cartea respectivă tu ai citit-o? Sau o iei ca argument pentru că a citit-o Mihai. Eu unul sunt sceptic când vine vorba de cărți cu asemenea titluri. De ce? Pentru că am citit, nu de mult timp, cartea "Sfinții Părinți despre originile și destinul cosmosului și omului": http://edituradeisis.ro/opencart/ind...&product_id=81. Spre surprinderea mea în acestă carte se susține evoluționimsul teist prin prisma unor citate rupte din context, citate din Sfinții Părinți. Așadar, depinde cine și ce vrea să ne demostreze cu citate din Sfinții Părinți, ori, în acest caz, teologul grec Kalomiros e cam pe lângă adevăr.
Nu exclud posibilitatea ca această carte recomandată de Mihai să fie una care să reflecte adevărul. Dar am dreptul să fiu rezervat până când voi citi această carte.
|