![]() |
Minunatia ortodoxiei este ca ea a strabatut veacurile odata cu veacurile, nealterata. Adica ortodocsii traiesc in lume (majoritatea) si totusi reapecta dreapta credinta (sau se straduiesc cum pot ei mai bine). Fundamentalismul descris trimite cu gandul la unele secte (mi vine repede in cap Amish) si imi pare a anula liberul arbitru al omului (adica daca X vrea sa fumeze? lasa-l! trebuie sa alega singur sa nu mai fumeze ca e un lucru generator de rele si nu e placut lui Dumnezeu). Crezi ca vor disparea ispitele din lume? Nu vor disparea, vor veni altele, poate mai rele, de exemplu galceava intre credinciosi....
|
Avva Antonie: "Nimeni neispitit nu va putea merge in imparatia cerurilor.Inlatura ispitele si nimeni nu e mantuit."
|
Citat:
In nici un caz nu-i vad identificati pe crestini cu talibanii. Tie de unde ti-a venit ideea cu talibanii si integristii?!? Si practic la cine te referi? Si, in ce sens nu poti discuta cu integristii, dar cu talibanii da? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Nu, te anunt eu ca nu esti talibanca, tu ai bun simt si masura, ceea ce este o raritate desi talibanii si mai ales TALIBANCELE te considera caldicica, dupa criteriile lor...insa iti spun eu ca sa fii caldicica in vremurile astea tulburi si mincinoase... ESTE BINE! |
putin off-topic
Poate reusiti sa citesc si articolul de pe prima pagina - "Diavolul se ascunde in detalii". Redau un pasaj:http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...ii-121486.html
Lucruri marunte de peste zi: astept prea mult la autobuz, iar vantul parca imi sufla prin oase; un sofer grabit nu ocoleste balta de langa statie, iar apa murdara ma stropeste pe incaltaminte; liftul intarzie sa vina, facand parca tot posibilul sa ma ocoleasca; imi dau seama ca mi-am uitat telefonul mobil acasa; ma frig foarte tare cu o gura de cafea ori ceai; din neatentie, vars pe birou sticla cu apa; scap un teanc de foi, care se imprastie pe scari, ori in lift; ma impiedic de o treapta, gata gata sa ma intind pe jos; ma lovesc in umar cu un om mai grabit decat mine; un caine se repede la mine; vecinul ce isi plimba cainii nu imi raspunde la salut; liftul este defect, iar scarile parca-s cat un munte; mi-am uitat cheile la serviciu; imi prind degetul cel mic sub usa, ori dau cu el in coltul canapelei; ma alovesc la cap cu usa deschisa a dulapului; trebuie sa notez urgent un numar de telefon, insa nu gasesc nici un pix care sa scrie; raman fara apa la dozator, iar setea nu ma slabeste; nu mai gasesc zahar pentru cafea; aflu ca ultima pereche curata de ciorapi este rupta, iar eu trebuie sa merg urgent intr-o vizita; din pricina unei femei ce isi plimba fara pic de graba cainele, pierd culoarea verde a semaforului; vatmanul inchide usile tramvaiului chiar in fata mea, plecand lin mai departe; am luat nota 8, in loc de 9; intarzii la un curs, iar profesorul nu ma mai primeste; etc. Toate aceste lucruri marunte de peste zi, ni se fac pricini ideale spre a ne mania, spre a injura, spre a pizmui, spre a ne revolta pe om, ori chiar pe Dumnezeu, spre a deveni cartitori si spre a ne arata revoltati. |
Citat:
|
Citat:
Gresesti, nu i=am identificat pe crestinib cu talibanii. Am spus ca acest text arata ca atitudinea de tip taliban nu isi are locul printre crestini. Ca nu este crestina. Prin atitudine talibana inteleg ceea ce descrie Coralina in prima ei postare: un fel de program politic asazis crestin porin care o morala crestina sau asaziscrestina ar deveni obligatorie. Integristii nu sunt chiar talibani, pentru ca nu vor neaparat sa ia puterea, dar se apropie de ei ca pareri. Nu am timp sa scriu mai mult acum. Nu cred ca e cazul sa te simti vizata, in nici un caz nu am vrut sa spun ca tu ai fi talibanca sau integrista. Cand am scris ce am scris m am gandit nu la cineva in mod special, ci la genul de raspunsuri de la tot felul de useri care de obicei sunt banati in cateva zile, si care de obicei sar la acest gen de postari de bun simt. |
Citat:
Argumentul integristului taliban este bata. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:36:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.