![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Totusi, la ce varsta ai aflat ca exista mantuire si ce este ea? Si de la cine? |
Citat:
|
Citat:
Anyway, unii nu au avut nici macar amintirile acestor momente unice, sau le-au fost sterse de realitati crude si de copilarii ratate. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dacă Bisericile istorice au adevărul așa cum se laudă, cum se face că s-au împărțit în mai multe Biserici (ortodoxă, catolică, miafizită etc. ) fiecare având adevărul ei ? Adevărul este UNUL SINGUR nu ? Uite că la Bisericile istorice nu este așa ! |
Citat:
|
Citat:
De exemplu eu cand eram preocupat de supranatural cand gaseam ceva despre crestinism nu mai citeam, respingeam din start. De exemplu eu, de mic am fost invatat de bunici credinta, dar apoi am devenit agnostic/ateu. Si la un moment dat a inceput sa ma preocupe sa caut ce este fericire, un rost la vietii. Am cautat in stiinta si filozofie dar nu am gasit ce cautam, filozofia am constatat ca e doar vorbarie. Am gasit apoi cartile de dezvoltare personala si paranormal, acolo am crezut ca am gasit ceea ce cautam, oricum era cu mult mai mult decat in materialism. Deloc nu ma atragea crestinismul, chiar citeam cu plicitseala cand erau pasaje de acest gen. Dar am fost pacalit, cineva ma pacalea si a trebuit sa citesc fara sa vreau si pasaje despre crestinism. Eu sunt mai ambitios si daca ma hotaram sa citesc o carte o citeam pana la sfarsit, chiar daca ma plictiseau unele pasaje. Si citind carti de dezvoltare, acestea erau influentate de new-age si unele combinau si crestinismul printre alte conceptii asiatice. De exemplu mediumul Edgar Cayce spunea de o legatura a rugaciunii Tatal nostru cu sanatatea glandelor si asa am invatat Tatal nostru, il uitasem. Citind carti de gandire pozitiva am citit si pe Norman Peale, care imbina ceva cu crestinismul. Am discutat mai mult timp cu mormonii, dar eu tot in intelesul paranormal priveam crestinismul. Si in final citind un rus, pe Lazarev, care imbina ortodoxia cu ocultismul si religiile asiatice, m-am gandit sa citesc Biblia. Si aici mi-am dat seama ca am gasit ce cautam. Dar eu tot imbinam crestinismul cu unele conceptii din religiile asiatice si paranormal (adica new-age). Ma uitam si ascultam posturi neoprotestante, duminica ma uitam de dimineata la predici neoprotestante. la o emisiune neoprotestanta se spunea ca ocultismul e malefic, asa ca am renuntat la asta. Dar cum doream sa aflu adevarul despre tot dupa un timp am vrut sa vad si ce e cu ortodoxia. Abia dupa un an dupa ce am citit Biblia am mers intr-o biserica ortodoxa. M-am si impartasit prima data dupa copilarie. Acum nu mai credeam ca in cultele neoprotestante e ceva, mai ramasese ortodoxia si nu stiam ce e cu catolicismul. Am fost si la biserica lui Anton de Padova, am pus chiar si pomelnic, etc. Dar cum doream sa aflu adevarul pana la capat am tot cautat sa vad ce e cu catolicismul, m-am si rugat. Pana la urma am aflat si lucrul asta, ca e doar ortodoxia. Am scris asta ca sa arat ca degeaba imi spunea cineva despre crestinism cand eram ateu, nu aveam urechi sa aud. La fel cand eram preocupat de paranormal. Tot timpul ni se spune dar noi auzim doar ce vrem noi si ce ne-am pregatit sa auzim. De ce Apostolii nu s-au dus in toate tarile din lume? Sau de ce daca s-au dus undeva (China India), aceia au auzit doar cativa? Acum tu auzi tot timpul de ortodoxie, dar doresti sa afli adevarul? |
Citat:
|
Cine aude...
Ne-a spus odată părintele că putem să auzim cuvântul lui Dumnezeu atunci când vrem cu adevărat să îl ascultăm.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
si ceva imi spune ca si "ucenicul" cocheteaza cu aceasta idee, sa renunte la cultul Penticostal pentru a se reintoarce in Biserica ortodoxa, de unde a plecat, insa ii vine greu sa recunoasca aceasta dorinta care a prins radacini adanci in sufletul sau...totusi sa nu uitam faptul ca amandoi, si doamna Doriana cat si "ucenicul" au inceput sa-si faca cruce si cred ca nu va dura mult pana vor incepe sa se inchine sfintelor icoane... va trebui insa sa treaca ceva timp dar cred ca finalul acesta va fi, amandoi se vor lepada de toti prediatorii si pastorii care i-au jumulit de bani tinandu-i in bezna spirituala....
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
"Dar Dumnezeu, trecând cu vederea veacurile neștiinței, vestește acum oamenilor ca toți de pretutindeni să se pocăiască"(Fapte 17,30 - versiunea Sinodală) |
Citat:
In opozitie, Sfanta Biserica Ortodoxa a sustinut mereu,clar si raspicat,de la inceput si in fata tuturor,ca nu exista mantuire in cadrul sectelor decat daca cei aflati in ele vin in dreapta credinta,adica in Sfanta Biserica Ortodoxa,acceptand in totalitate,fara adaos si modificare invatatura Bisericii.Nu am reusit sa gasesc nici o opinie contrara in credinta ortodoxa cu privire la acest aspect.Si asta deranjeaza,ca orice parere directa,fara compromisuri si menajamente.In afara Adevarului Sfanta Biserica Ortodoxa nu serveste nici iluzii comode,nici compromisuri doctrinare si nici fratii ipocrite.Spune ca este Una si si-a asumat mereu consecintele acestor afirmatii,inca de la inceputuri.Cum se spune in Sfanta Scriptura exista o singura poarta si nu se intra prin ea asa usor cum cred unii: ,,Și mergea El prin cetăți și prin sate, învățând și călătorind spre Ierusalim.Și I-a zis cineva: Doamne, puțini sunt, oare, cei ce se mântuiesc? Iar El le-a zis:Siliți-vă să intrați prin poarta cea strâmtă, că mulți, zic vouă, vor căuta să intre și nu vor putea."(Sfânta Evanghelie după Luca 13,22-24) Doamne ajuta!+ |
Impresia mea este că aceste critici, formulate de către neoprotestanții de pe forum, au fost interpretate ca niște atacuri la adresa Ortodoxiei, ca o justificare a migrării spre secte, drept care mulți s-au simțit datori s-o apere.
Eu, unul, nu le-am văzut așa, inițiatoarea topicului având destule cuvinte de apreciere la adresa creștinismului ortodox. S-a atras, însă, atenția, că mulți, chiar foarte mulți dintre botezații ortodox sunt ignoranți sau indiferenți. Personal, cum am mai spus-o, sunt foarte afectat de necredința societății în care trăim. Și vorbesc de lipsa credinței practice, adică cea roditoare, singura adevărată. N-are importanță faptul că omul la recensământ se declară credincios. Important e că nu-și ia în serios credința, că nu-și ia crucea să-I urmeze lui Hristos, că nu se angajează pe calea mântuirii. E multă suferință provocată de faptele necredinței, lovind în semenii mei. Nu îndrăznesc să înșir aici toate faptele de corupție de toate felurile care otrăvesc, pur și simplu, lumea noastră, viețile, sufletele, care chinuie și ucid, care lasă oameni fără case, fără rost, în stradă, pierzându-și mințile și degradându-se cumplit, încât cu greu mai distinge cineva omul din spatele mizeriei care l-a acoperit. 87% din mizeria lumii în care trăim - corupție în politică, în instituții, în Biserică, curvie și preacurvie, prostituție ș.a.m.d. - ne aparține nouă, ortodocșilor. Bun, poate veți spune să facem distincția între cei îmbisericiți (vreo 4% după unele estimări) și restul, care sunt „cu numele”. Totuși, cei „cu numele” de ce au ajuns așa? Pentru că acei creștini din jurul lor, nașii și părinți care i-au cresct au fost ei înșiși indiferenți. Indiferența asta e, pur și simplu, monstruoasă. Va deveni, oare, cândva, botezul ortodocșilor un prilej de bucurie duhovnicească, iar nu unul de chef tradițional zgomotos? Sau praznicele bisericești, vor ajunge, ele, a fi sărbătorite altfel decât chefuind, având grijă să respectăm cu „sfințenie” porunca de a nu lucra, dar uitând să dăm pe la biserică? Nu știu cine este vinovat de toată situația asta, cu siguranță mulți, noi toți, fiecare în relațiile sale cu semenii. Și tot noi toți o putem schimba. Trebuie să admitem că Ortodoxia este frumoasă, profundă, deplină, îmbogățită de viețile atâtor sfinți iubitori de Hristos, dar că „nu-i lipsește nimic, decât să fie trăită”, cum spunea parcă Părintele Rafail Noica. |
Citat:
|
Citat:
Prin urmare, cum putem schimba situația? |
Uitati un articol folositor,zic eu,pe acesta tema:Ortodoxia ca mod de viata.Cred ca daca stii locul unde sa cauti,fie si pentru cele mai grele intrebari in cele mai vitrege timpuri, atunci veti gasi si raspunsul. Doamne ajuta!+
|
Citat:
Dobândește pacea, și mii de oameni din jurul tău se vor mântui. (Sf. Serafim din Sarov) |
Religia chipului cioplit
Citat:
Iar ca raspuns la topicul controversat al acestei pagini: ei eu "m-am nascut ortodoxa" insa pana la varsta de 20 de ani m-am scarbit de atata ipocrizie afisata de fetele bisericesti (nu generalizez total, probabil mai sunt si oameni sinceri) care tin predica si apoi se intalnesc la birt cu enoriasii, m-am scarbit de atata traditie lipsita de Dumnezeu, de cruci facute cu mana in timp ce injuraturile tzasnesc pe gura, de bolborosirea acelorasi rugaciuni in fiecare zi si de rugaciuni facute "sfintilor" cand Biblia spune CLAR sa te rogi DOAR Lui Dumnezeu.(nu Fecioarei, nu lui Petru, nu ingerilor! De ce se roaga ortodocsii ingerilor? De ce isi fac SEMNUL crucii? asa cere Biblia? De ce se roaga si o slavesc pe Maria? Ati citit voi ca Petru s-a inchinat Mariei? Ortodoxismul, din cate am observat eu, nu e decat o adunatura de traditii, chipuri cioplite si inchinari la sfinti mai mult decat la Dumnezeu! Un om lucid, care intradevar cauta sa IL CUNOASCA PE DUMNEZEU, nu doar sa ramana intr-o RELIGIE, Il va cauta nu intre icoane, ci in sufletul sau, in mijlocul oamenilor care il lauda pe Dumnezeu din inima, nu doar cu buzele, cu aceleasi rugaciuni memorate si rememorate. Omului care il cauta cu adevarat pe Dumnezeu, Dumnezeu i sa va descoperi, nu in RELIGIE, ci in CREDINTA, nu in TRADITII si ICOANE, ci in inchinare sincera, rugaciuni izvorate din inima, nu in rugaciuni recitate! Domnul sa va lumineze! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Daca ati fi citit raspunsul domnului osutafaraunu de pe pagina anterioara, ati fi inteles replica mea. Vei gasi si pastori care vor cadea din demnitatea functiei si atunci ma intreb ce veti face? Treceti la alta confesiune? Adeziunea d-voastra depinde de oameni? |
Citat:
V-ați legat de expresia mea "acces la Cuvânt", dar eu mă refeream la Cuvântul lui Dumnezeu-Biblia, nu degeaba am folosit pronumele cu minusculă. În sec. XIX și mai ales în sec. XX nu mai putem vorbi de analfabetism ori slabă răpândire a Scripturii în mediile creștine. În schimb putem vorbi de o mai mare responsabilitate vis a vis de Biblie și adevărurile ei atâta amar de vreme uitate ori neglijate. Deci încă un posibil răspuns la întrebarea "Pentru ce pleacă oamenii din bisericile istorice?" |
Citat:
Daca d-voastra n-ati putut sa patrundeti in profunzimea spiritualitatii ortodoxe, insa altii au putut si l-au primit pe Hristos, inseamna ca vina e la d-voastra, nu in Ortodoxie. Citat:
Pastorul penticostal Vladimir Pustan a inteles ce inseamna semnul crucii, care e o rugaciune non-verbala prin care aratam ca toata fiinta noastra ne este inchinata Lui Dumnezeu si isi face si dansul, dar curios ca fratii nu-i spun nimic, insa vin pe forum sa ne reproseze noua asta. Poate domnul Pustan le-ar putea explica si ce inseamna „icoana” din moment ce o cinsteste si poate asa s-ar risipi toate prejudecatile lor privind traditia ortodoxa. Pastorul le-ar putea explica si treptele rugaciunii, caci atunci "ucenicii" si sotiile de "ucenici" ce apar pe forum nu ne-ar mai reprosa ca noi "recitam", iar ei se roaga din inima, caci pana a ajunge la rugaciunea inimii, au trecut si ei prin cea vocala si a mintii. Pastorul i-ar putea pune sa studieze Biblia, nu la modul superficial, sa descopere si penticostalul cine a adus slava Mariei in Sf. Scriptura!http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=378 Si cate n-ar putea face pentru ei ... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si da, adeziunea mea depinde si de oameni, pentru ca un lemn nu arde singur, are nevoie de mai multe lemne, uneori flacara mea mocneste, sau e gata sa se stinga, si am nevoie de fratele meu sa ma incurajeze, sa ma ajute sa ma ridic atunci cand cad. Bineinteles, Dumnezeu e cel ce ridica, insa uneori omul e prea orbit de pacat ca sa se roage, sau sa realizeze ce i se intampla, si aici intervine frate in Domnul. Pe scurt, si nu vreau sa jignesc, ortodocsii nu au simtul "partasiei sfinte" inafara bisericii, si asta e unul dintre marile minusuri ale ortodoxiei. |
Citat:
|
Citat:
|
Sosia soției...
|
Citat:
|
Citat:
Cum sa primim iertare pentru multimea pacatelor pe care le spovedim la duhovnici daca noi nu suntem in stare sa trecem cu vederea o ispita care, poate, chiar din cauza pacatelor noastre i-a venit preotului in acel moment? Caci necuratul ne poate bloca drumul spre pocainta prin diferite ispite care ne vin prin cine ne asteptam mai putin. Astfel de oameni sunt de plans ei insisi, caci nu-si vad inselarea in care se afla. In aceste timpuri, asistam la o mare cernere. Ispitele sunt pe masura mandriei noastre. Iisus nu i-a luat in Rai pe amandoi talharii, ci doar pe cel care si-a recunoscut pacatele sale si a dat marturie pentru nevinovatia lui Hristos. Ortodoxia dainuieste prin cei care o traiesc cu adevarat, nu prin numarul acestora, caci aici nu e ca la partid. Vrea cineva sa confunde Ortodoxia cu un partid politic si sa se duca la o secta la fel de usor cum s-ar duce la alt partid politic, n-are decat. Il compatimim, ne rugam pentru el, dar atat! Vai de cel care l-a smintit inainte ca acesta sa cunoasca ce inseamna Ortodoxia si vai de el pentru ca nu s-a informat inainte de a lua o astfel de decizie. Parintele Arsenie Boca spunea: „Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni." |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:24:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.