![]() |
Citat:
Desigur, putem mentiona in treacat si problemele de limbaj injurios cu pretentii de aprindere duhovniceasca. Vezi topicul "Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE - Cuvântul al II-lea - ICOANELE" unde te-ai facut de ras mai rau decat adventistul iconoclast. Iar daca e vorba de banat, tu esti la al 3lea cont pe forumul asta si recent ai scapat ca prin urechile acului, dar s-ar putea ca norocul sa nu mai tina mult. |
http://www.crestinortodox.ro/credint...ale-69813.html
(...) Crizele patologice, bolile si deranjamentele psihice, produc si alimenteaza deseori falsul misticism. Unor stari de boala se datoreaza multe din asa-numitele viziuni si comunicari cu fiinte din alte lumi. "Ele sunt sustinute insa si de o framantare religioasa in cei ce le produc, ca si in cei ce le accepta, spre deosebire de manifestarile ocultismului, care sunt lipsite de o framantare religioasa, desi sunt insotite si ele de un fior al intalnirii cu nevazutul. Dar daca privim atent, observam ca si framantarea religioasa la subiectele producatoare de false viziuni e bolnavicioasa." Boala psihica, fie mostenita genetic, fie dezlantuita in urma unor socuri emotionale, genereaza apoi si in imaginatia omului unele idei fixe, obsesii si viziuni mai mult sau mai putin religioase. (...) Tipuri de persoane pseudo-duhovnicesti Promotorii unor invataturi si practici noi, exponenti ai falsului misticism, straini de Traditia si de Duhul Bisericii Ortodoxe, sunt oameni adesea ei insisi nelamuriti in probleme de morala, de credinta si de viata bisericeasca. Alteori, insa, ei sunt de-a dreptul impostori care folosesc minciuna ca metoda de imbogatire materiala si de alterare a bunei credinte a oamenilor cu care vin in legatura. Tipul patologic, psihopatul, a carui vocatie mistica apare datorita unor deranjamente psihice personale, este un tip de obicei activ, avand nenumarate "convorbiri cu Dumnezeu" si "vedenii de sus", prin care isi autoalimenteaza mandria sa cu investirea unor misiuni importante chiar pentru omenirea intreaga. Intre acesti "prooroci" autointitulati, unii sunt psihopati confirmati de stiinta medicala, si tratarea lor necesita cu precadere o interventie clinica (tratament, internare in spital). Altii, insa, a caror boala nu e totdeauna si pentru toti evidenta, se dau drept reprezentanti ai unei spiritualitati autentice cucerindu-si adeptii prin credinta lor puternica in ceea ce spun, credinta sustinuta si prin manifestari exterioare agresive, uneori chiar ridicole si prin "retete" proprii de spiritualitate. Totdeauna se dau pe sine ca ceva mare si tin neaparat sa fie considerati ca atare, mergand uneori pana la sacralizarea propriilor persoane si obiecte (delir de grandoare). Au adesea "vedenii in duh" sau "convorbiri cu ingeri", despre a caror valoare nu se consulta niciodata cu Biserica si pe care nu le raporteaza niciodata la reperele dumnezeiesti ale Sfintei Scripturi si ale Sfintei Traditii. Duhurile cu care ei comunica le dau un fel de autonomie in cele spirituale, intarindu-le convingerea propriei infailibilitati, incat ajung sa se propovaduiasca pe ei, si nu pe Dumnezeu. Unii ca acestia nu cunosc nimic despre smerenia adevarata, despre dreapta socoteala, despre deosebirea duhurilor, virtuti absolut necesare oricarui crestin dreptmaritor. Toti acesti "prooroci", avand "comunicari directe cu Dumnezeu", se cred mai presus de Sfanta Scriptura chiar, pe care o folosesc doar ca sa-si argumenteze "misiunea" lor, facand de obicei propaganda de grup, sacrificand orice pentru grup, chiar si logica si bunul simt si omenia insasi; provoaca mari crize sufletesti in ascultatorii naivi si nepregatiti, terorizandu-i aproape, cu propriile lor obsesii si nelinisti. Langa ei nu ai sentimentul seninatatii, al odihnei si al bucuriei pe care-l traiesti la intalnirea cu un om sfant, ci o teribila incrancenare si teama; sunt facatori nu de pace, ci de panica. Apogeul dezechilibrului il ating fanaticii, manevrati clar din umbra de duhurile viclene care-i arunca in excese si exagerari cu totul straine de viata Bisericii. Impostorul, sau "misticul" mascat, vine cu gand precis de a induce in eroare asupra persoanei si valorii sale, simuland sfintenia pe care n-o poate realiza de fapt si prin aceasta asemanandu-se cu intaiul impostor, ocrotitorul lui (adica diavolul). Precum acela a vrut sa fie ca Dumnezeu, asa si acesta vine ca (un) Hristos, ca profet, ca om sfant si luminat. Impostorul si fatarnicul, "lupi imbracati in haine de oi" (Matei 7.15), simuleaza si, in acelasi timp, deformeaza si discrediteaza continutul doctrinar al Ortodoxiei, urmarind cu intentie inselarea bunei credinte a celorlalti. Resortul interior care-i stimuleaza in avant si in perseverenta, uneori chiar in eforturi ascetice exagerate, e un orgoliu nemasurat, o sete demonica de celebritate pe langa interesele materiale care nu sunt excluse deloc. Prin felul de a vorbi, de a se misca, de a simula minuni, de a profeti, impostorul face "scamatorie" spirituala dezbinand credinta si pe credinciosi; el incepe in Biserica, dar sfarseste in afara ei. Impostorul se foloseste de Evanghelia lui Hristos nu pentru folosul Bisericii si al credinciosilor, ci doar pentru folosul propriu. |
Citat:
Iar frăția ta, mereu scapi ca prin urechile acului de banare, în agresivitatea ta continuă, nefondată, atacurile la persoană, ponegriri, batjocoriri, denigrări, calomnieri, din cauza puținei tale iubiri și credințe practic. Mă tot întreb de ce scapi mereu de banare? În fine, nici nu vreau să aflu răspunsul, sincer, că aș începe să judec aspru, neputințele tale, în loc să îți port neputințele. Citat:
Subscriu, sunt total de acord. Deși oarecum, parcă prea aerisit articolul, dar e adevărat. Trebuie să avem extrem de mare grijă cui punem acele... îndreptări, practic, cât de vindecați suntem noi și cât de mult putem vindeca pe alții. Fiindcă în aparență, de exemplu sora "nacu simona" poate fi acuzată de fals misticism, dar intențiile ei sunt bune, și eu la fel pot fi acuzat, și frăția ta "crinrin" la fel, ca și Arsenie Boca la fel, cu toții putem fi acuzați de diverse numiri... să le spunem. Dar cât de bune sunt intențiile noastre? Cât de eficiente? Cât de precise și ce putere au, în Cine, de la Cine? Duhul Sfânt sau demonii? Înmulțim noi oare cu adevărat harul Sfântului Botez, harul Sfintei Mirungeri, harul Sfântului Maslu, harul Sfintei Spovedanii, harul Sfintei Împărtășanii... Însă depinde cine ne "acuză", cât de fondată este acuzarea, cu ce scop ne acuză? Scopul de a ne ponegri sau de a ne vindeca? Ce facem concret, odată ce vedem boala, și acuzăm, ce facem pentru vindecarea ei, a persoanei suferinde... Subiectul rămâne deschis, oricum ca și cultură generală, încurajez citirea articolului postat de sora "crinrin", și de bărbați și de femei mai ales, care suferă cel mai mult de fals misticism, dar sunt foarte mândre și ascunse, dar și cartea "Psihiatria pentru duhovnici" de părintele Dmitri Avdeev, la fel de bărbați și de femei : http://static.elefant.ro/images/52/2...1_fullsize.jpg Pomeniți și iertați. |
Citat:
Citat:
Nu te mint dragul meu și nu te înșel cum văd că iar te hazardezi să faci acuzații gratuite și neacoperite decît tu te înșeli prin diversiunile tale. Defapt tu nu crezi și nu vrei să crezi ce-ți mărturisesc și pentru că tu nu crezi ce-ți spun atunci musai eu sunt vinovat și îmi verși mereu toată mocirla și josnicia necredinței tale lăudăroase în capul meu. De ce persiști în calomnie și denigrare? Ce ți-am făcut? Pentru că ți-am mărturisit că cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice sunt de la Dumnezeu? De asta eu hulesc, și de asta eu îmi bat joc de ortodoxie? De asta eu mint și eu sunt bolnav și sunt orb? Doar pentru că asta vrei tu să crezi despre mine ca să te autoîndreptățești? Păi tu ești josnic crezînd așa ceva despre mine și nu eu care mărturisesc Adevărul crezînd. Citat:
Deci iată încă unul care își manifestă credința prin a cere bannarea, el care repetă mereu: că sunt eretic, că sunt sectant, că sunt nebun, că îmi bat joc de ortodoxie, că mint, că înșel, și tot ce e mai urît pe lume și mințind și denigrînd și făcînd toate josniciile astea la adresa mea tot el are dreptul să îmi ceară bannarea? De ce Emiliane? Pentru că scriu mult și repet aceleași ''nimicuri''? Păi eu repet Adevărul dragul meu pe cînd tu denigrîndu-mă la nesfîrșit văd că repeți minciuna și mai și zici că repeți asta din iubire creștină. Să știi că mă doare ceea ce faci... fiindcă o astfel de mărturisire ca a ta e o mărturisire josnică dovedind clar cine e înșelatul... din păcate pentru tine, și pentru mine căci eu te iubesc sincer și nu așa ca tine. Măi de ce nu cer oare eu să vă banneze adminul pe voi că eu sunt cu mult dinaintea voastră pe forumul și pe site-ul ăsta?.. păi sunt de vre-o 10 ani și sunt cel mai bătrîn dintre voi. De ce oare nu cer eu să vă banneze pe voi adminul? Ia spune? De ce? Citat:
Citat:
Dar asta nu înseamnă că vreau să persistați în denigrări și acuzații gratuite la adresa mea sau a altora ci aș vrea să vă reveniți din cădere și din josnicii ironice înapoi la statura unui creștin ortodox care își respectă statutul de om cinstit și care dialoghează frumos și creștinește cu colegii de forum.... așa ca mine. Dacă nu se poate să vă revizuiți atitudinea, nu cer bannarea voastră deși sunt mai bătrîn ca voi și sunt de la începuturile forumului pe aici ci uite, vă rabd în continuare din dragoste de Dumnezeu... toate necredințele voastre foarte simpatice, vărsate cu multul la adresa mea. |
Citat:
Citeste mai sus despre "delirul mistic" de sorginte patologica, s-ar putea sa-ti fie util daca iei problema in serios. Citat:
Nu te mai da lovit, ca esti numarul unul la improsat oamenii cu calificative si acuzatii sub masca falsei iubiri, falsei smerenii si falsei aprinderi duhovnicesti. Da. poate ca actor aveai succes dar asa, nimeni nu inghite povestile tale, nu-l mai lua pe vsovi de sus ca sunteti fix la acelasi nivel. |
Hai mai Igor, atata te-ai rugat de el sa faca un topic in care sa discutati amandoi ca sa-l convingi ca greseste si acum ii zici ca-i sectar si vrei sa fie banat ? Dupa ce te-ai ratoit la admin si la ceilalti ca l-au banat ? :)
|
Citat:
Apoi, acele idei originale, n-au fost niciunde, niciodată, împotriva Scripturii și/sau împotriva Sfinților Părinți. Iar dacă am greșit să-mi fie spus clar: aici ai greșit, fiindcă uite, Sfântul acesta, spune asta: "..." și te contrazice. Acesta e un dialog civilizat, cu bun simț, cu responsabilitate și asumarea faptelor. Nu în spatele unui pseudonim "Alin B." împroști cu nimicuri... Nu se face așa... De asemenea îți recomand și eu să citești articolul postat de "crinrin", dar mai mult recomand cartea "Psihiatria pentru duhovnici", am postat-o mai sus, pe care eu am citit-o, mi-a fost făcută cadou de o persoană foarte apropiată și dragă, care vrea să mă vadă preot sub orice formă, și care carte cred că te va ajuta enorm în agresivitatea ta pe forum... Nădăjduiesc... Citat:
Prima banare, când am postat cu numele meu real, fără pseudonim (lucru care nu-l văd greșit, n-am nimic de ascuns) dar am început să răspund la topicuri vechi de ani de zile, la care adminul vedea că nu are rost să mai răspundem, și le-am luat pe rând începând de la cel mai vechi și nici nu spuneam mare lucru de folos spre mântuire, și nici nu am citit regulile forumului. Am meritat banarea, categoric. Iar a doua banare, cu pseudonimul "Daniel_ortodox", am fost banat fiindcă am răspuns foarte aspru și acid, fratelui "Mihail_c.", am răspuns practic în cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, punându-le în postarea mea, dar mai bine era dacă puneam direct citatul Sfântului Ioan Gură de Aur. Acea banare am meritat-o încă și mai mult, decât prima, fiindcă mi-a lipsit total discernământul, dragostea, buna cuviință, trezvia, dreapta socoteală, rugăciunea și tot lucrul bun, necăutând să port neputințele celuilalt. Dar tu câte banări ai ? Și de ce ai 17 mii de postări, majoritatea cu 4-5 cuvinte, fără să spui mare lucru, mereu neargumentat, majoritatea postărilor tale plin de agresivitate, atacuri la persoană, zeflemitor, calomniator, ponegrești și jignești, pe nerusuflate. Tu de câte ori meritai să fi banat ? Frățiorul meu drag... Să ne iertăm unii pe alții... :) Citat:
Dar uite, fiindcă ai cerut în mod expres, să-i răspund, îi voi răspunde, la o postare de aici, pentru tine... |
Citat:
Așa îl pot vedea cei din afară, care nu sunt prinși în mreaja lui seducătoare. El însuși, însă, foarte greu se va identifica pe sine cu portretul de mai sus. Ar putea-o face dacă s-ar smeri, dacă s-ar spovedi cu toată sinceritatea, încredințându-i duhovnicului toate viziunile, faptele și vorbele sale, precum și faptul că se consideră un ales al lui Dumnezeu, că are o misiune mai aparte. Această misiune ar trebui să o pună sub semnul întrebării și să-l lase pe duhovnic să i-o confirme sau să i-o infirme. Să ia aminte și la propriile vise, pentru că ele ne transmit adesea ceva despre noi, despre starea noastră lăuntrică. Spre exemplu, dacă mă visez vorbind în mijlocul unei mulțimi, încântarea pe care o resimt este cel mai probabil rodul slavei deșarte. În general vorbind, ca să te asiguri că nu cazi în această plasă a falsului misticism trebuie să fii în primul rând preocupat de propriile tale păcate, să le identifici și să te eliberezi de ele. Odată începută această lucrare, nu știu dacă vei putea vreodată considera că ai ajuns la capătul ei. Beneficiile ei sunt cunoscute: smerirea treptată și lepădarea de sine. |
Citat:
|
Parintii sunt impotriva
Citat:
Sa ne ajute Dumnezeu pe toti! |
Citat:
Citat:
În fine, caut să-ți înțeleg și să-ți port neputințele... Dar vreau să te întreb: La semnătura ta spui așa: "Oricît ar fi de greu de crezut toate drumurile spre sfîntul Cer trec direct prin N.I.P. (Noul Ierusalim Pucioasa) sau via FB (facebook) (Sunt vsovivi bannat, vsovivivi bannat și Trimisul bannat si aveți aici și aici o interpretare științifică la Facerea." Rațiuni argument-întrebări 1: Toate drumurile duc spre Împărăția Cerurilor numai dacă trec direct prin N.I.P. sau FB. ? Direct pe la proorocița mihaela, care vorbește în fiecare dimineață cu hristos? Ce să facem la ea? Să ne spovedim? Să urmăm învățătura ei? Dar învățătura episcopilor, preoților, diaconilor noștri din celelalte orașe din România sau din Rusia, de exemplu, dacă le urmăm și nu trecem pe la N.I.P. sau FB., nu ne vom mântui? Rațiuni argument-întrebări 2: În baza "rațiuni argument-întrebări 1", ce s-a întâmplat cu oamenii, înainte de a exista N.I.P. sau FB ? Nu au mai ajuns în Sfântul Cer ? Se mântuiau sau mergeau în iad ? Iar acum la existența N.I.P. sau FB, oamenii din Grecia, America, Rusia, România, care Nu trec prin N.I.P., se mântuiesc sau nu se mântuiesc ? Iar acum, la existența N.I.P. sau FB, oamenii care resping și nu vor să creadă cele de la N.I.P. sau FB, se vor mântui sau nu ? Rațiuni argument-întrebări 3: În baza "rațiuni argument-întrebări 1 și 2", dacă se mântuiesc și oamenii care nu ajung în Sfântul Cer, via N.I.P. și FB, fiindcă ori nu vor sau nu pot, ce rost mai are existența N.I.P. și FB ? Ultimă întrebare, să-i zic, de cultură generală: Există un raționament de folos spre mântuire, al numelui "vsovivi"/"vsovivivi"? Că sunt multe "vivivivi"... Nu-i găsesc scopul de ajutor spre mântuire. Iar ca încheiere, ce spui tu la semnătura ta, că se numește interpretare științifică la Cartea Facerii, din Biblie, nu este deloc științifică, ci în cel mai fericit caz, o părere laică, iar dacă are pretenție mântuitoare, e erezie, fiindcă contrazice ce spune Sfântul Ioan Gură de Aur, în volumele psb 21 și 22, unde tratează în câteva omilii excepționale, Cartea Facerii. Citat:
Deci cum să nu fi banat? Cum să spui că nu scrii mult, mult și spui puțin, puțin, și cel mai adesea nimic, nimic ? :( P.S.: "Iuliu 46"... așa-i că o să te distrezi copios pe neputința unor oameni bolnavi... ? :( |
Citat:
De amorul artei, insa, ingaduiti o precizare: autorul denumeste incorect pe acest bolnav, atunci cand ii zice "psihopat". De dragul acuratetii, sa spunem ca nu e vorba (doar) despre psihopatie, ci de alte categorii nosografice - unele mult mai respectabile. Argumentul il gasim, dincolo de cunostintele de psihopatologie si psihiatrie pe care le-am putea detine vreunii dintre noi, chiar in textul respectiv: scrie ca pacientul traieste un "delir de grandoare". Ei bine, prin aceasta precizare tocmai a aratat, in ciuda etichetarii initiale, ca e vorba despre o psihoza, nicidecum despre psihopatie. Ca sa nu mai vobim despre elementele de tip halucinator pe care le tot evoca autorul. Iertati si pomeniti, ca sa zic asa...:) P.S. Cand zice, insa, "...vine cu gand precis de a induce in eroare asupra persoanei si valorii sale, simuland sfintenia pe care n-o poate realiza de fapt si prin aceasta asemanandu-se cu intaiul impostor, ocrotitorul lui (adica diavolul)", incepem sa ne temem ca, de data asta, avem de-a face cu insasi nebunia autorului. Si aceasta e nebunie, se crede indeobste: sa decretezi tu, savantul, ce gand precis are nu stiu ce pacient... Ma credeti ori nu, adevaratii savanti in ale tulburarii mintii nu fac niciodata astfel de pariuri declarative despre taina cugetului altcuiva. In fine... |
Citat:
Ar putea fi si asa, desigur, insa interpretarea visului nu se face in mod generic, categorial ci musai tinind cont de universul persoanei, asa cum il concepe omul insusi! Nu-i de mirare ca, atunci cand interpreteaza propriul vis, sa il auzi pe unul ca zice, de pilda asa: "vorbeam cu incantare in mijlocul unei multimi, iar bucuria mea se datora iubirii pe care ei o exprimau fata de mine, ingaduindu-ma in mijlocul lor... Cu adevarat am simtit atunci ca se implinise cuvantul "Hristos in mijlocul nostru!" .... Vezi, deci, ca s-ar putea ca slava desarta sa fie doar in proiectiile noastre, daca ne aventuram in visele altora...:)))) |
Parintii sunt impotriva
Citat:
|
[quote=crinrin;628093]http://www.crestinortodox.ro/credint...ale-69813.html
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
A te lăuda cu Dumnezeu e foarte bine!.. și nu face asta rău nimănui. Citat:
Citat:
continuarea mai jos |
Citat:
Era un filmuleț rusesc în care un călugăraș este cuprins chiar de o astfel de exaltare, după care starețul îl trimite în cimitir să-i laude și apoi să-i ocărască pe cei morți, învățătura fiind, evident, aceea că așa cum reacționează aceștia trebuie să fim și noi față de laude și față de ocări. |
continuare
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Deci eu nu vă recomand să faceți astfel de amestecuri și astfel de descrieri căci este scris:'' cine va zice fratelui său nebunule e vrednic de focul gheenei și cine-i va zice prostule e vrednic de judecata soborului preoților...'' ci vă recomand așa cum este scris: ''voi să nu judecați, să nu măsurați, să nu osîndiți căci cu măsura cu care judecați și osîndiți cu aia vi se va măsura și veți fi judecați.'' Deci nu știu cine v-a învățat pe voi să amestecați duhovnicia care are la bază CREDINȚA cu psihologia și cu psihiatria care are la bază ateismul și negarea ei. Nu poți fi și cu Grâul și cu neghina în același timp! Psihologia e ca pleava iar psihiatria e ca neghina! Nu le putem amesteca după interes ca să ne urmărim interesele de putere și auto-îndreptățire și de a ședea bine mersi la priviilegiil pe seama drepturilor confiscate de la săraci. Adică se poate dar e imoral și nedrept! |
Citat:
Am spus doar că articolul e prea... aerisit, deși sunt de acord total cu articolul. Tratează niște subiecte foarte puternice, actuale și necesare. Dar ca să nu smintesc, susțin puțin, ce este un articol "aerisit" pentru mine, mai ales de așa calibru, ca cel ales de sora "crinrin": Sfinții Părinți, pentru eretici s-au adunat în sinod. Ereticii pot fi numiți modern azi și "patologici" și cu alte denumiri, că au apărut denumiri din belșug, dar toate bolile sunt cauzate de demoni, de neascultare, de neiubire, dar care nu toate patologiile intră la boli psihice, de exemplu colecționarii de... diverse, de orice defapt... Deci, Părinții, în 9 sinoade, mai exact, pe parcursul a sute de ani, au apărat Biserica, luptând împotriva minciunilor ereziilor. Dictatorii de exemplu, care în aparență sunt normali, ascund cele mai inovative forme de posedare. La fel și noile culte neo-protestante, aparent creștine, mor prin America, mușcați de șerpii ce îi iau în mâini, numai fiindcă așa spune Scriptura. Articolul are foarte puține referințe biblice și patristice. Biblia și Patristica, vorbesc despre hristoși mincinoși, prooroci mincinoși, nu despre "fals misticism". E periculos să schimbăm denumirea de "hristoși mincinoși" cu "fals misticism". În plus, orice boală are vindecare. Nu poți doar să o arăți și să nu faci nimic pentru ea, pentru boală, pentru bolnav. Spre exemplu, extras din articolul postat de "crinrin": Unele sunt inovatii si improvizatii liturgice, altele sunt deformari ale randuielilor liturgice consacrate in Traditia Bisericii Ortodoxe (toate putand fi denumite generic "inventii popesti", nu toate avand aceeasi gravitate) iar altele sunt de-a dreptul "retete babesti", cu origini in vrajitoria populara. Iata o enumerare a catorva dintre cele dintai: - deschisul cartii (sau al pravilei sau al Psaltirii sau al Sfintei Evanghelii, uneori la sfarsitul Sfantului Maslu) urmata de talcuirea fragmentului de text ce cade mai intai sub ochii "credinciosului" care eventual a tinut trei zile de post negru; - impartitul de particele (miride) luate de pe Sfantul Disc si date "credinciosului" cu mentiunea ca "ele sunt mai mari in sfintenie decat aghiasma si anafura si se iau dupa o zi de post total" (de unde inventia aceasta?); - oficierea contra cost a unor "rugaciuni si slujbe speciale" pentru cei sinucisi, eretici morti, avortati, lucru oprit de Biserica; - "botezul" unor papusi sau carpe pe 7 ianuarie in locul copiilor avortati care-si "primesc" un nume fictiv de Ion-Ioana (aceasta inventie este opera "babelor" care descanta si ghicesc pe la tara, inventie preluata si de unii "popi mincinosi" care castiga bine de pe urma ei); cei ce fac un lucru ca acesta sunt aspru mustrati de catre Biserica, prin Canonul 47 al Sfintilor Apostoli, "ca unii ce-si bat joc de crucea si moartea Domnului"; - savarsirea Spovedaniei in grup la adulti, uneori rostindu-se doar dezlegarea cea mare urmata chiar de Sfanta impartasanie, fara nici un canon dat cuiva; - savarsirea Spovedaniei gen ancheta sau in fata icoanei Mantuitorului, fara preot, acesta citind doar dezlegarea finala; - folosirea doar a epitrahilului la Proscomidie, sau la Spovedanie de catre preotul duhovnic (lucru contrar randuielii din Aghiazmatar, care specifica limpede ca fiind obligatorie imbracarea felonului, ca la orice Sfanta Taina); - omiterea exorcismelor de la Botez; - savarsirea, din comoditate, a Tainei Botezului numai prin stropire sau turnare; - rebotezarea celor bolnavi de epilepsie, sau a copiilor "pentru a alunga raul din casa"; - calcarea oamenilor in picioare pentru "a scoate diavolii din ei"; - impartasirea cu Sfintele Taine a celor ce sunt in coma sau in agonie sau tocmai au murit (un adevarat sacrilegiu impotriva Sfantului Trup si Sange al Mantuitorului Hristos); etc. etc. Cu toate cele scrise sunt de acord, dar avem nevoie de Sinoade Locale, ca să se fixeze în Sfinte Canoane aceste adevăruri, ca să vindece, să îndrepte. Să se arate ereziile, ca să se evite. Sora "crinrin", vrea să mă ponegrească pe mine, probabil, prin niște texte, care le crede că-mi sunt potrivite mie și ignoră restul articolului, de o deosebită valoare ! Poate mă înșel, nu știu ce-i în mintea ei, ce urmărea prin acel articol... Dar dacă s-a referit la mine, și-a găsit fix persoana, beșica de puroi, care nu știu dacă mai apuc până mâine, oricând pot muri, și-a găsit pe cine să vadă "prooroc mincinos", eu care abea reușesc în mila Domnului, să mă numesc creștin (ce taină!) nicidecum prooroc, apoi eu nu învăț nimic, doar reamintesc, pe alocuri, încerc să înțeleg ce se întâmplă, fără să am nicio pretenție, fără să cer nimănui, nimic, fără să demonstrez ceva, cuiva, niciodată. Dacă oamenii nu ascultă de Noul Testament și de Sfinții Părinți, cât de nebun să fiu să am pretenția să asculte de un păcătos ca mine? Iar un prooroc tocmai de aceea proorocește ce va fi, ca să NU se împlinească proorocia lui. Scopul proorociei este de a nu se împlini, este dată dinainte, spre salvarea omului, ca o prevenție, avertizare. Iar eu, Doamne ferește, nu mă consider prooroc. În plus, nu mă simt neliniștit, nici agitat, obosesc că e firesc, dar n-am de ce să mă panichez, toți creștinii ar trebui să avem o legătură aparte cu Dumnezeu, și nu, nu mă consider ales, ci un simplu creștin, muritor de rând și am supus ascultării de duhovnic orice nelămurire. Citat:
Trebuie să-i cer dezlegare să plec de pe forum, că văd că nimic nu fac bine, numai smintesc, nemulțumesc pe toți, fac numai prostii și idioțenii. Îi voi cere dezlegarea asta și vă voi lăsa în pace. Văd că nu aveți nevoie de mine, nimeni, deci sunt în plus, și sincer, nu vreau să vă împiedic drumul spre mântuire. Citat:
Am căutat să mă smeresc mereu, tocmai de aceea, nu am alergat să fiu hirotonit preot, deși puteam să mă căsătoresc încă din seminar, ca să alerg după preoție. Am 29 de ani, suficiente studii pentru a fi preot (de parcă preoție stă în studii) am 5 din 20 de băieți, colegii mei de seminar, care sunt deja preoți, pentru că am învățat foarte bine în seminar, și din 30 de colegi și colege câți eram în clasă, terminam mereu anul de seminar pe locul 4 sau 5, luam mereu mențiune, dar nu am căutat niciodată notele, afirmarea, nu am căutat preoția, fiindcă știu ce taină mare este și mie tare frică de această cea mare slujire omenească, lui Dumnezeu și oamenilor... Am și gânduri de călugărie, fiindcă nu găsesc o fată, o preoteasă după inima mea, fosta mea prietenă, cu care am stat 4 ani, a ales și ea altă cale. Deci nu mă grăbesc deloc spre preoție, spre nimic din acele lucruri mari și minunate... Mi-e tare frică că nu reușesc nici să mă numesc creștin, dar mai ales treptele: citeț, ipodiacon, diacon și preot ? Doamne miluiește. Vrednic de moarte sunt, nu de altceva. Deci iertați-mă, vă rog mult, fraților, fiindcă vâd cât de mult rău vă fac, vă pricinuiesc, vă promit că în curând, voi pleca de pe forum. Vă rog din suflet, citiți, așa îmi argumentez ce vorbesc și susțin mai bine, citiți cărțile: http://static.elefant.ro/images/52/2...1_fullsize.jpg și http://www.librariasophia.ro/img/poz...ol-i-12444.jpg Iertați-mă și pomeniți-mă, vă rog iertați-mă... Vă doresc mântuire... |
Citat:
da' parca erai plin de har, revelatii, ai vazut lumina necreata inca fara pic de pocainta, etc. iar bipolar, treci de la o extrema la alta? |
Citat:
Oare cît să vă îndur? Păi de aia a ajuns la concluzia asta, căci necrezînd și vrînd să se autoîndreptățească asemenea vouă zice și el acuma ca voi mereu: că aș fi alea alea... nu vreau să le repet căci sunt niște josnicii nevrednice de un creștin... mirean din BOR așa ca mine darmite atunci de un teolog care mai și susținea că cică din dragoste creștină a cerut el să nu fiu bannat așa cum ați cerut mereu toți în cor să fiu deși nu v-am făcut nimic. Păi ce dragoste e aia domnule Igor Emilian, aia de care vorbești tu și care văd că acum îți basculează în extrema aialaltă? Adică tu ai cerut să nu fiu banat pentru ca să mă faci în toate felurile și dacă nu am recunoscut că aș fi eu toate josniciile pe care mi le-ai aruncat în cap ca să-mi scoți dracii din mine atunci iată recunoști că ai greșit și că mai bine cereai și tu să fiu bannat? Nu te doare revăzîndu-ți felul de a-ți mărturisi astfel credința? Nu te doare cînd îți amintești de ce ai făcut și de ce anume faci? Fii sincer cu tine dacă poți! Te rog fii sincer! Dar pe mine, ce crezi, cum mă simt eu cînd știu că eu sunt cel ce te-am iubit creștinește mărturisinduți Adevărul cu credință căci eu cred și nu tu care m-ai condamnat una-întruna! Dar e treaba ta, ești liber să o dai la întors ca la Ploiești cît vrei. Eu rămîn mai departe să vă iubesc și să vă rabd... căci pe iuliu46 îl știu de cînd discutam pe vremea USL-ului despre cuplul de tristă amintire Antonescu-Ponta care au dat lovitură de stat. El, iuliu46 era de partea lor susținînd că sunt postac plătit de Udrea. V-am iertat și nu pot să mă supăr pe voi mai ales cînd știu ce interese ascunse vă animă. |
Citat:
La cele mai mici gânduri de smerenie, vine harul și la cele mai mici gânduri de mândrie, pleacă harul Domnului și ne dau târcoale "haruri" demonice. Problema-i alta: știm când avem har? Știm când suntem ispitiți? Și da, sunt o beșică de puroi, tocmai mie stricatului împuțit și vrednic de iad în fiecare secundă ce sunt, mi s-a arătat Lumina Necreată. Nu înțeleg nici eu de ce, nu am meritat, nici acum nu înțeleg de ce, și pentru ce. Nu știu dacă am avut nevoie de acea Lumină, nu știu dacă vreodată am nevoie de ea, ce nevoie are Lumina de la mine? Nu știu ce să fac, fiindcă nu mă consider cu nimic în plus față de alți oameni... Nu sunt bipolar, fiindcă nu am mințit în nimic din ce am scris... Îmi asum tot ce am spus și mi-e tare frică de aceste taine, peste măsura mea de înțelegere... Repet, citiți cărțile postate anterior: "Dogmatica Empirică", de părintele Ioannis Romanidis. și "Psihiatria pentru duhovnici", de Dr. Dmitri Avdeev. Și cât de mult puteți, din Sfântul Grigorie Palama, Sfântul Simeon Noul Teolog, Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Grigorie de Nyssa, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Ignatie Briancianinov și alții. Pe aceștia i-am citit și eu și îi iubesc tare mult... Pomenește-mă, frate Aline. |
Citat:
|
Citat:
Ce să fac când oamenii mă laudă și ce să fac când oamenii mă ocărăsc? Și la trimis în cimitir să laude morții, apoi l-a trimis la înmormântarea unui mort, să ocărască mortul... și a venit cu ochiul vânăt la stareț și cu învățătura dobândită. Nu fiindcă avea ucenicul "stări" de har... Harul nu e o stare... Iertare pentru intervenție... |
Am scris „stări de har”? Probabil te-ai referit la expresia: „când simțim că suntem purtați pe înălțimi de har”, care se referea la o senzație personală și înșelătoare.
|
Da, rectific: nu fiindcă avea sau era ucenicul purtat pe înălțimi de har... Harul nu e o "înălțime"... nu are margini, nu poate fi măsurat... Iertare pentru intervenție.
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Păi eu susțineam tocmai că cei despre care vorbim sunt și mucenici creștini și eroi în lupta cu sistemul comunist de tristă amintire, ducînd ei lupta lor cea bună fără compromisuri, fără colaborări, fără delațiuni și fără semnături cu securitatea pentru a accepta să fie informatori. Neadevăru lui Arsenie Boca? Încă așa ceva n-am mai auzit. Tu crezi că e cineva care minte cu interes atunci cînd mărturisește despre minunile la care a asistat? Păi sunt oameni care au fost vindecați și ei spun exact ce li s-a întîmplat. Tu negi mărturisirile oamenilor? Păi acei oameni nu erau ucenici ai părintelui ca să aibă vreun interes ci oameni care au au fost să-i ceară binecuvîntare și vindecare și care au primit și s-au vindecat. Mărturiile astea îți vorbeau ție despre NEADEVĂRUL lui Arsenie Boca? Nu știu despre ce vorbești, așa că te rog să clarifici. Citat:
Cum să nu știu, este pe net, poți găsi picturile de la Drăgănescu. Păi fiindcă l-a prigonit toată viața lui ca la final să-l omoare prin otrăvire. Citat:
Citat:
Citat:
Duhul sfînt nu ne învață să judecăm pe nimeni. Deci pe AB asta l-a învățat! Citat:
Pentru tine sfintele proorociri din pictura de la Drăgănescu sunt o urîciune? Păi toate picturile sunt Adevărate și toate s-au împlinit și se împlinesc. Ai văzut acolo nava spațială Discovery și telefonul mobil pictate cu zeci de ani mai înainte de a apare exact așa și a le vedea toată lumea exact așa? Dacă tu nu știi citi picturile respective asta nu înseamnă că sunt o urîciune.Acolo e un adevăr pictat ca să poată vedea și înțelege oricine. Tu se pare că îl urăști pe A.B. De ce? Cine te-a învățat să-l urăști? Ce ți-a făcut ție rău sau altora? Citat:
Păi AB era creștin ortodox veritabil deci cum ar putea el susține altă învățătură față de BOR? Asta e o forțare logică de-a ta... că dacă și cu parcă atunci musai eu susțin ceea ce ai dedus tu complet aiurea ca să mă înneci. Citat:
Citat:
Citat:
Nu priecep că e sfînt cu o viață sfîntă și că a murit ca un mucenic?.. ca un erou al luptei cele bune dusă cu regimul comunist? Ce e atît de greu de priceput? Deci dacă ai o părere bună despre duhovnicul tău, practic tu crezi că e mai sfînt ca tine și de aia îl asculți. Ok. Cred că faci bine. Deci e ok să-l crezi mai sfînt pe duhovnicul tău. Tot așa îl cred eu mult mai sfînt pe AB ca mine avînd tot dreptul să îl consider și să îl cred sfînt oricît m-ar condamna inchiziția... ''ortodoxă'' făcîndu-mă nonstop sectant sau eretic. |
Citat:
Nu a ascultat nimic din ce i-am spus, fiindcă el nu poate să se abțină să nu răspundă cuiva, răspunde euforic la toți, pe toate topicurile, oriunde este activitate, fără să-l întrebe nimeni nimic, și fără să zică ceva argumentat, poate din Biblie, sau Sfinții Părinți. De aceea cred că ar fi bine să fie banat, și spun că am greșit când am cerut să nu fie banat. Mă și mir că a reușit să adune 3.700 de postări, fără să fie banat, spunând absolut de fiecare dată aceleași nimicuri. Plus alte câteva mii, cu celelalte conturi unde a fost banat, are poate peste 5.000... Iar mulți oameni (în special femeile) mai și citesc ce scrie el și îi mai și răspund... Din dorința lor maternă de a păzi de apă și foc... Numai că el are 48 de ani, nu mai are nevoie de nicio păzire fizică, de la oameni... Dacă ar fi ascultat, să rămână acolo și să vorbim doar noi doi, aș fi stat zile întregi, doar cu el de vorbă, oricât era nevoie, dar dacă se bagă să răspundă tuturor, fie că e sau nu nevoie, asta ma făcut să bat în retragere, să înțeleg că e bolnav și are nevoie de mult mai mult ajutor, decât pot să-i ofer eu... Of, iar mă lungesc la vorbă... în fine ți-am împlinit dorința și i-am răspuns... Iar eu mă retrag din acest topic. Iertați-mă. Sper să te distrezi copios pe neputința unui om bolnav... :( (ironie) |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Te-am iertat și te mai iert... dar te rog nu mai fă acuzații fără acoperire crezîndu-te infailibil ci mai prident. Mai chibzuit, mai cuminte. Te rog frumos... și să știi că te iubesc împreună cu Iisus așa că nu știu ce te sperie în halul ăsta? Ba știu... lovind în Cuvîntul lui Dumnezeu să știi că-ți va fi tot mai greu. |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Doamne ajuta! |
Citat:
Nici nu am vreo legatura cu adminul ca sa-l sustin. Mai ales de cand am aflat ca afara-i vopsit gardul si inauntru e Mossadul. :21: |
Citat:
Nu sunt obligat să respect restricțiile tale și nu postez cum spui tu ''euforic'' și ca un troll amestecîndu-mă în tot felul de subiecfte animate. Și asta se poate vedea dacă te uiți la toate postările mele dînd clic pe numele meu. Deci dezinformezi și minți și iată cum faci pe victima. Din pricina acestor lucruri pleacă harul și vin demonii... căci mințind și denigrînd fără rușine devi unul dintre ei. Dragul meu, eu te-am iertat și am încercat să te fac să pricepi că ce spun e adevărat pe argumente clare și veridice și nu așa cum dezinformezi tu că aș face. Crede-mă că mi-ar fi rușine să fiu Teolog și să mint în față omul cu care ai stat de vorbă. Ție cum de nu-ți este? Iată mă faci bolnav și alea alea... și asta la nesfîrșit iar acum dîndu-te victimă. Păi tu persiști în jocul ăsta periculos și nu eu. Eu nu te-am făcut nicicum ci ți-am repetat că necredința ta lăudăroasă și batjocoritoare la adresa mea te duce pe tobogan lîngă drăcușorii de care te temi. Te-am sfătuit să te oprești din astfel de afirmații gratuite și nu ți-am cerut nici să pleci, nici să te banneze adminul... Dar uite, văd că nu poți altfel... așa că te las dragul meu să mă acuzi mereu... acuză-mă de tot ce-ți trece prin minte că nu mă supăr. Mulțumesc lui Dumnezeu că ai reușit să înveți atît de multă Teologie. Păcat că nu o știi folosi cu înțelepciune. Dar ești tînăr. Mai ai vreme. Deci nu uita că eu sunt cel care te iubesc cu Adevărat... eu împreună cu Dumnezeu. Și spun asta pentru că eu ți-am mărturisit cu dreptate și cu credință pe Adevărul. Cîndva vei crede... și tu și-ți vei aminti. |
Citat:
Citat:
Citat:
Este acolo un buton cu text pe el QUOTE și /QUOTE pus între paranteze drepte. De ce nu îl folosești? Citat:
Ți se pare că AB sau Petrache Lupu ar fi jucat teatru sau erau ipocriți sau că trăiau o falsă ortodoxie? Păi ai studiat tu viața lor și de ce prigoane au avut parte? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cine ești tu să te credem pe tine mai mult decît pe păr. prooroc A.B.? Citat:
Citat:
Citat:
Care e problema... păi el se tăinuia și se ascundea de securitate ca să nu mai poată zice nimeni că e dușman al poporului... deci s-a supus dar nu și cu sufletul, nu și cu Harul... ci a rămas mai departe de partea lui Dumnezeu dar pe vrăjmași i-a păcălit. Citat:
Citat:
Mi-a garantat credința lui plină de roade... în ucenici și în vindecări. Citat:
Păi acolo e o sfîntă Mînăstire Ortodoxă. Tu spui că e o sectă și că pelerinii sunt niște sectanți sau niște prozeliți? Draga mea cei ce merg la AB sunt creștini ortodocși și am prieteni și colegi care au fost și au mărturisit că și acum se mai fac acolo minuni din cînd în cînd. Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
V-am mai spus, ortodoxia nu a avut și nu are inchiziție.... și zic asta fără să acuz inchiziția catolică de ceva. Eu acuz păcatul!.. ca să lupte Dumnezeu împreună cu mine împotriva lui și ca să mă mîntui. Dacă v-am acuzat și v-am lovit făcînd victime colaterare vă cer iertare. Intenția mea a fost doar să vă spun ce cred ca un om liber și cinstit fără ca să-mi fie libertatea un acoperămînt și un îndemn la fărădelegi și păcătuire . |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Sa ne ajute Maica Domnului pe toti, careia ne rugam: Bucura-te, ceea ce ai nascut cu trup pe Hristos, puterea si intelepciunea dumnezeiasca; Bucura-te, ceea ce ai rusinat intelepciunea cea desarta a lumiii acesteia si pe cei orbiti de dansa ii povatuiesti la calea mantuirii; Bucura-te, pastrarea dreptei credinte si invatatoarea dogmelor celor ortodoxe; Bucura-te, ceea ce tai eresurile si ratacirile cele pierzatoare; Bucura-te, ceea ce stii cele cu anevoie de prevazut, si la vreme le spui celor ce se cuvine; Bucura-te, ceea ce rusinezi pe cei mincinosi si ghiciturile cele desarte; Bucura-te, ceea ce in ceasul nedumeririlor, ne pui in minte gandul cel bun; Bucura-te, ceea ce ne opresti de la deprinderile vatamatoare si de la faptele cele rele; Bucura-te bucuria noastra, acopera-ne pe noi de tot raul cu cinstitul tau Acoperamant. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
În semnătură e o parafrază la celebra: ''Toate drumurile duc la Roma... '' Eu cînd am scris ce am scris am știut ce scriu. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ți se pare că nu ți-am spus și că nu ți-am scris nimic? Citat:
Te iert a cîta oară că iar m-ai făcut eretic și bolnav și alea alea... mă întreb totuși de ce persiști? Ți se pare că dialoghezi cu un nebun? Cu un bolnav? Cu un eretic? Cu un demon? Cu un îndrăcit? Cu cine ți se pare ție că dialoghezie? Dacă rîde de noi iuliu46 nu poți să-l acuzi ironizîndu-l și dîndu-te victimă. Nu ține. E viclenie și se vede că vrei să-l denigrezi. |
Citat:
Nu-i bai, lasă că lucrez eu în locul tău. Ți-am zis că există un buton pe care ar fi bine să-l folosești. Citat:
Citat:
Citat:
Eu cred că tu îl faci eretic pe AB susținînd că sf. Ignație Brancianinov l-a făcut eretic și că nu tu. Eu cred în sf. Brancianinov și el nu-l neagă pe AB ci tu. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Că ai vorbit de psf. Fecioară și Maică Maria și ți-am răspuns: "Păi Ea ne ajută mereu ori de cîte ori o rugăm cu credință. Ne iartă și ne ajută mult mai mult ca orice ierarh al bisericii ca instituție lumească divino-umană". Dacă vrei să mai dialogăm te rog să folosești corect citările. ok? |
Eu ma distrez oricum, nu e nevoie sa rad de neputinta nimanui. :p
|
Citat:
Dar ce să-i faci, dacă mereu se întrunește inchiziția ''ortodoxă'' și mă osîndește ca pe Elena Udrea alias Janna D'Harc la arderea pe rug atunci ce să fac?.. trebuie să le răspund cu credință de fiecare dată... căci altfel li se pare că au dreptate în alunecările lor judecătoare și denigratoare. Și dacă nu le-aș fi scris ce ne-a poruncit Hristos: ''VOI să nu judecați! căci cu ce măsură și cu ce judecată...'' Nu mai repet. ci ''Voi iubiți-vă unii pe alții precum v-am iubit Eu.'' Eu chiar îi iubesc și nu-i mint... și de ce i-aș urî? De ce i-aș minți? Bineînțeles că nu-i urăsc și nu-i mint. Le înțeleg neputințele de a crede și nu le încalc libertatea de a nu vrea ei să creadă în ce cred eu în plus față de ei. Noapte bună. Mă ''bannez'' singur deocamdată și plec acasă. Mai vorbim mîine... Dumnezeu să vă aibă în pază... ce bine ar fi dacă L-ați și asculta. |
Parintii sunt impotriva
[quote=vsovi;628130]Păi așa se învață ea... prin auzire. Se mai învață și din citire și din vedere.
Eu văd că tu nu cunoști cum se dialoghează băgînd deavalma ce am zis eu cu ce ai zis tu ca să nu mai priceapă nimeni. Este acolo un buton cu text pe el QUOTE și /QUOTE pus între paranteze drepte. De ce nu îl folosești? De ce să ne ferească? N-am înțeles! Păi El a venit ca un Fiul al Omului și apoi sfinții părinți l-au CANONIZAT la sfintele sinoade ecumenice învățîndu-ne cum să credem". Nu este vorba de canonizare, ci de dogme. Dumnezeu nu are cum sa fie canonic, canoanele au fost alcatuite de catre sfinti si ele sunt facute pentru oameni, fiind niste legi ecleziale si duhovnicesti, niste norme. Pentru Hristos au fost alcatuite dogme in sensul de cunostere a naturii (firii) lui divino-umana si alte dogme. "Sigur că există erezii și sectarisme și că e mare diferență între ele și dreapta credință doar că voi nu le prea pricepeți, nu aveți DISCERNĂMÎNT și vă încumetați să osîndiți... ați citit voi cîte ceva din cărțile sfinților părinți și gata dați voi verdicte asemenea inchiziției ''ortodoxe''. Păi ortodoxia nu a avut și nu are inchiziție! Ok?" Ok. Nu este inchizitie, dar BO are docrinele ei, nu face fiecare ce vrea, cand vrea si cum il taie capul. Pentru ca un credinios sa fie canonizat sfant, el trebuie sa fie canonic. Si pentru a fi canonic, nu se ia in considerare din prima minunile lui, ci dreapta credinta. Poate sa invieze si mortii, nu ai citit ce a spus Dumnezeu celor ce faceu minuni mari in Numele Domnului? Nu va cunosc pe voi, nu pentru ca nu ati facut acestor prea mici cutare si cutare, ci pntru ca nu aveau Duhul lui Hristos.Fara Duhul lui Hristos nici Dumnezeu nu ne cunoaste pe noi, nici noi nu Il cunoastem pe Dumnezeu, dupa cum a spus si apostolul Pavel. "ok o să caut și o să mai vorbim... eu m-am uitat dar crede-mă că n-am remarcat, poate ar fi bine să dai tu un link. Dar ai priceput tu de acolo intepretarea mesajului proorocitor?" Frate drag, proorociile lui A.Boca sunt o bazaconie. Cu ele sau fara ele, nu conteaza.Ba chiar conteaza de fapt, ca cu ele ne smintim , in sensul ca ne coboram cu mintea la cele lumesti si trecatoare, la povesti de genul cip, cod de bare, bla-bla...navete spatiale :)) Ei, si? Toate astea sunt bazaconii. "Nu pot ei lua chipul lui Dumnezeu sau să se arate în chipul preasfintei Maria sau al lui Iisus ci ei iau acest chip din tine, din amintirea icoanei la care te rogi ca să crezi că te ''mîngîie'' Dumnezeu sau că stai cu El de vorbă cînd defapt ei stau sub amintirile tale și prin ele te păcălesc. Păi dacă ar fi cum spui dumneata, ar trebui să ne temem de orice icoană și ar însemna că toate icoanele ar fi înșelări și toate aparițiile și vedeniile din moment ce dracii se pot arăta așa cum spui tu și lua orice chip. Și chiar dacă ar putea lua, oare tu nu ai discernămînt ca să-ți dai seama ce spune acel duh și acea icoană și la ce te îndeamnă și ce fel de slujire și ascultare are de Dumnezeu? Deci cu timpul te poți lămuri ca să știi sigur ce e de la Dumnezeu și ce e de la satana. Dar să arunci așa cu ''știință'' în sensul că ăia care cred sunt niște înșelați că zici tu asta nu merge să știi căci ești mai rea ca inchiziția". Tu chiar nu ai citit.Intai documenteaza-te. Despre aceste manifestari ale inselarii, modul in care se produc, forma, culoarea luminii, etc, au scris Sfintii si dupa cum au scris reiese ca aparitiile cu care s-a intalnit Boca la Muntele Athos erau de la diavol. Dar daca nu vrei sa crezi, nimeni nu te poate sili, caci e greu sa mai inveti si altceva dupa ce pana acum te-ai hranit cu inchipuiri in care si altii la randul lor au crezut ca unii lipsiti de experiere. Iar Francisc si Ulfila nu sunt singurii eretici la care se inchina Arsenie boca, caci el il credea sfant si pe inselatul Sundar Singh. Deci duhul lui nu avea puterea sa discearna intre adevar si inselare, hranindu-se cu filozofii demonice, care in timp l-au acaparat si l-au stapanit. Cum iti explici ca nu a avut ca prieten pe niciunul dintre teologii romani contemporani cu el, ca niciunul dintre marii teologi romani, ori straini, nu fac nici cea mai mica referire la el? Oare au orbit cu totii, sa fie vorba de teoria conspiratiei, sa vrem cu totdinadinsul sa-l denigarm, cand noi ne iubim sfintii si nu avem niciun interes sa ii denigram?! Doamne , Sfinte! "A pictat exact ci i s-a arătat de la Dumnezeu din moment ce ele s-au împlinit și se împlinesc. Deci iată cine era arhiereul cel obraznic și colaboraționist care a fost trimis de sistemul care se simțea cu musca pe căciulă. Cel în care crezi tu deși AB i-a răspuns cinstit și a ascultat mai departe de Dumnezeu. Deci urîciuni sunt faptele știm noi ale cui pictate foarte frumos la Drăgănescu". Esti sigur ca nu minti? Vezi tu pe acei pereti ceva impotriva sistemului comunist? Ce prostii vorbesti? Si despre ce profetii este vorba, caci toate cate le-a pictat acolo deja existau.Ma faci sa rad. In loc sa nu mai crezi inchipuirile credulilor care in toate vedeau numai minuni si mistere, mai bine ti-a lua valul de pe ochi, sa vezi si singur in ce constau nemaipomenitele "profetii" de la Draganescu. Voi credeti in mituri, in aburi. Si care este , ma rog, talcul profetiilor acelea importante? Cu ce va ajuta, de ex. pe voi, adeptii lui Boca, in lucrarea mantuirii? "Draga mea eu sunt mirean din BOR care cred că AB era preot cu mare Har și dacă tu nu poți crede atunci eu nu ascult de biserică? Păi cine ești tu să condamni și să-l faci eretic pe AB și să mă faci eretic și idolatru pe mine? Păi eu cred și în sfinții VT și în cei ai NT și în cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice și nu mi-am făcut o fixație așa ca tine ca să nu cred în păr. prooroc. AB. Deci asta e idolatrie, asta pe care o manifești dumneata. Înciuda evidenței, a multelor minuni și proorocii împlinite, a mulțimii de sfinți și a vieții lui muecenicești tu negi și persiști vrînd să crezi în minciuni și bîrfe adică în necredință persistînd în a susține că sunt false minuni și urîciuni tot ce s-a întîmplat". Preot cu mare har travestit in mirean. Ce tot exagerezi? Citeste viata preotului Constantin Sarbu, sa vezi acolo mucenicie si lupta pe fata a securitatii, nu la vila de la Sinaia. Oare acest preot, Sarbu nu a fost si el inchis? Urmarit? Citeste sa vezi cate a facut pentru Biserica, pentru oameni, cata jertfa, nu plimbari pe munte si 20 de ani sa stai sa mazgalesti o biserica cu erezii si inchipuiri care nu folosesc nimanui in ziua de azi. A, ba da, folosesc celor care vand "odoare" in cifre de afaceri colosal-infernale, in care s-au bagat si chinezii, care il cred pe Arsenie Boca un altfel de Iisus al crestinilor. P.S. Tu crezi in cele sapte trambite? Ce-i aia? O alta secta? Eu cred in Dumnezeu si in Cuvantul lui Dumnezeu, nu in cele sapte trambite. Dar tu asteapta-le, vezi sa nu ratezi vreuna! "Păi proorocul este cel ce ne spune viitorul și el se întîmplă așa cum a zis proorocul. Multora le-a spus viitorul și a fost exact așa cum a zis. Mărturii din astea sunt cu miiile. Deci le-a proorocit ADEVĂRUL. Ai mai văzut pe cineva care să poată face așa ceva afară de proorocii lui Dumnezeu?'' Era una, care avea duh pionicesc si care ghicea mai ceva ca Arsenie Boca. Dar a vindecat-o Apostolul Petru. De fapt, Arsenie Boca, chiar asa si-a inceput activitatea de "preot".La inceput ghicea, drept pentru care era numit "popa ghicitorul", dupa cum marturisesc unii preoti , dar chiar si una dintre ucenicele lui indragostite de el. "Cine sunt cei ce dau mărturie? Păi eu văd că sunt mii care dau mărturie de minunile făcute de el în taină și de prigonirea lui mucenicească și de împlinirea proorociilor lui în viața lor în timp ce ăia pe care mi ți-i lauzi tu făceau colaboraționism sau erau informatori sau chiar ofițeri acoperiți". Mai, omule, chiar si daca nimeni nu ar fi spus nimic despre el, avem marturie nemincinoasa pictura lui de la Draganescu. Ce vrei mai mult? Doamne ajuta! |
Parintii sunt impotriva
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:57:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.