Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Fapte bune... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13281)

zzz123 11.07.2011 22:27:02

Fapte bune...

O.K., s-ar putea sa vi se para putin ciudat acest topic, insa m-am gandit ca impreuna am putea avea mai multe idei.
Ce fapte bune "mai la indemana" putem face cat mai des?
Si aici nu ma refer neaparat la a ajuta cu bani pe cineva, pentru ca poate nu ii avem tot timpul.
Ma refer la lucruri precum atunci cand cineva e suparat si vrea sa-i fii alaturi, sa incerci sa il asculti, sa fii alaturi de el, sa te rogi pentru el.
Astept raspunsurile voastre.
Multumesc !

N.Priceputu 11.07.2011 22:52:10

Cred că cel mai important lucru e să nu fim indiferenți; față de nimeni. Și apoi, trăind între oameni, va trebui mereu să răspundem nevoilor lor. Nu mi s-a întâmplat să întâlnesc oameni care să nu aibă nevoie de ceva; și, într-adevăr, nu neapărat material.

Deci în general nu trebuie să ne întrebăm ce fapte bune să facem; trebuie doar să fim atenți la cei de lângă noi, la cei pe lângă trecem indiferenți de obicei, și ne vor spune ei, într-un fel anume, ce așteaptă de la noi: unul are nevoie de o vorbă bună, de încurajare sau de mângâiere, altul are nevoie să simtă că nu e singur, altul de sfat, de respect, de atenție, de un zâmbet... de iubire, în cele din urmă.

AndreiM 11.07.2011 22:55:50

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 376646)
Cred că cel mai important lucru e să nu fim indiferenți; față de nimeni. Și apoi, trăind între oameni, va trebui mereu să răspundem nevoilor lor. Nu mi s-a întâmplat să întâlnesc oameni care să nu aibă nevoie de ceva; și, într-adevăr, nu neapărat material.

Deci în general nu trebuie să ne întrebăm ce fapte bune să facem; trebuie doar să fim atenți la cei de lângă noi, la cei pe lângă trecem indiferenți de obicei, și ne vor spune ei, într-un fel anume, ce așteaptă de la noi: unul are nevoie de o vorbă bună, de încurajare sau de mângâiere, altul are nevoie să simtă că nu e singur, altul de sfat, de respect, de atenție, de un zâmbet... de iubire, în cele din urmă.

Sa te pomeneasca Dumnezeu!
Asa e, poate nu avem mereu lucruri materiale de dat, sau raspunsuri dar din iubirea noastra putem da oricand! Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa putem da si toata iubirea noastra oamenilor asa cum si El a dat!

Lilith23 11.07.2011 23:13:19

Citat:

Nu mi s-a întâmplat să întâlnesc oameni care să nu aibă nevoie de ceva;

Ai mare dreptate! Teoria mea e ca toti oamenii au nevoie de iubire, in primul rand. Pentru ca din iubire izvorasc toate celelalte: intelegerea, ajutorul, prietenia s.a.m.d. Una din cele mai mari temeri ale oamenilor e teama de singuratate. Trebuie sa fie cumplit sa ai sentimentul ca tu stai in loc, iar tot restul lumii - ca si viata ta - trece pe langa tine, fara sa te vada, fara sa ii pese cuiva de fericirea ta, de tristetea ta, de durerea ta.

zzz123, vrei sa faci o fapta buna? Uita'te in jur! Arata'i cuiva ca'ti pasa! Fa pe cineva sa zambeasca! Nu e nevoie de lucruri grandioase. Frumusetea, de cele mai multe ori, sta in simplitate!

Melissa 11.07.2011 23:14:38

Citat:

Foarte adevarat! Subscriu in totalitate!:5:

N.Priceputu 11.07.2011 23:24:00

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 376661)
Una din cele mai mari temeri ale oamenilor e teama de singuratate. Trebuie sa fie cumplit sa ai sentimentul ca tu stai in loc, iar tot restul lumii - ca si viata ta - trece pe langa tine, fara sa te vada, fara sa ii pese cuiva de fericirea ta, de tristetea ta, de durerea ta.

Da, și singurătatea nu e altceva decât neiubirea. Am cunoscut oameni care aveau o mare nevoie de a fi iubiți și oameni care aveau nevoie să iubească. Minunea constă în faptul că atunci când primii încep să se simtă iubiți, capătă ei înșiși, la rândul lor, puterea de a iubi.

Abia cine ajunge să facă parte din categoria din urmă este om cu adevărat, sănătos spiritual, puternic, eliberat de singurătate.

LittleSparrow 12.07.2011 12:55:42

Teoria ca teoria...

Lilith23 12.07.2011 13:08:24

Citat:

În prealabil postat de LittleSparrow (Post 376757)
Teoria ca teoria...

Dar practica ne omoara, nu?

maria40 12.07.2011 13:13:50

Citat:

În prealabil postat de LittleSparrow (Post 376757)
Teoria ca teoria...

....Dar practica ne omoara!
In fata necazurilor suntem cam...singuri. E adevarat ca o vorba buna te ajuta pentru moment sa mai uiti de ceea ce te framanta, dar, pana la urma singur trebuie sa renasti din propria ta cenusa....unii reusesc, care au o tarie de caracter mai mare, altii nu....depinde de fiecare. La necazuri nu se prea inghesuie nimeni sa te ajute sau sa-ti spuna ceva de bine. Din contra, unii rad de tine altii mai umani te inteleg si te compatimesc, dar, cam atat!
Fiecare cu crucea lui! Te poti ruga in odaia ta si sa-i spui lui Dumnezeu ce te macina dar unui om nici intr-un caz. In om nu-ti poti pune nadejdea.
Ajutorul pe care vrei sa-l dai cumva se incadreaza la fapta buna doar daca il faci din toata inima, dezinteresat total fara ai reprosa vreodata ceva acelei persoane,ca, altfel te numesti meschin.
In vremurile de acum n-am prea vazut asemenea persoane, dar, s-ar putea sa existe.
Doamne ajuta sa fie asa!

GLAdoS 12.07.2011 13:57:23

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 376763)
In fata necazurilor suntem cam...singuri. E adevarat ca o vorba buna te ajuta pentru moment sa mai uiti de ceea ce te framanta, dar, pana la urma singur trebuie sa renasti din propria ta cenusa....unii reusesc, care au o tarie de caracter mai mare, altii nu....depinde de fiecare. La necazuri nu se prea inghesuie nimeni sa te ajute sau sa-ti spuna ceva de bine. Din contra, unii rad de tine altii mai umani te inteleg si te compatimesc, dar, cam atat!

"Daca vrei ca ceva sa fie facut bine, fa-o singur". Oamenii, in special noi romanii, tot asteptam sa vina cineva sa ne ajute, pe cand cei mai multi nici nu incearca sa se ajute pe ei insisi. Cat timp esti sanatos, nu inteleg ce ajutor mai ai nevoie, chiar si daca e vorba de un ajotor motivational, cel mai bun(eficient) ti-l poti da singur pt ca tu sti cel mai bine ce vrei sa auzi.

N.Priceputu 12.07.2011 13:59:33

Citat:

Ajutorul pe care vrei sa-l dai cumva se incadreaza la fapta buna doar daca il faci din toata inima, dezinteresat total fara ai reprosa vreodata ceva acelei persoane,ca, altfel te numesti meschin.

Corect. Binele să-l faci și apoi să uiți că l-ai făcut (răul pe care îl faci să nu-l uiți). Reciproca: Binele care ți se face să nu-l uiți; răul care ți s-a făcut uită-l!

Citat:

In vremurile de acum n-am prea vazut asemenea persoane, dar, s-ar putea sa existe.
Există, cu siguranță. Eu am avut parte de mulți oameni buni în viața mea. Dar se poate să nu fie lângă tine când ai tu cea mai mare nevoie. Și atunci îți pui toată nădejdea în Dumnezeu.

Oricum, nu trebuie să așteptăm de la ceilalți să fie buni. Binele trebuie să îl începem noi; doar de dragul binelui, fără a aștepta răsplată; nici măcar mulțumire. Ba chiar ne putem aștepta la nemulțumire. Nu degeaba se spune că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. De către dușmanul binelui, evident. Ce răsplată a avut Iisus pentru binele pe care ni l-a făcut? Batjocuri, chinuri și moarte (și poate că cel mai mult L-a durut ura oamenilor, pe care-i iubea, de aceea mângâierea tâlharului a fost atât de dumnezeiește răsplătită).

Fă binele și așteaptă-te la rău! Dar nu te lăsa demobilizat niciodată!

Cine poate face așa are bucurii mult mai mari decât cel căruia i se face binele, și este liber, nedepinzând decât de iubirea lui Dumnezeu.

LittleSparrow 12.07.2011 14:31:11

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 376767)
Binele care ți se face să nu-l uiți; răul care ți s-a făcut uită-l!

Neținerea de minte a răului....

GLAdoS 12.07.2011 14:38:59

Citat:

Binele care ți se face să nu-l uiți; răul care ți s-a făcut uită-l!

Sa luam un exemplu... eu ii acord incredere cuiva, el abuzeaza de ea facandu-mi un "rau", eu il uit... pe urma ce fac? repet ciclul la infinit?

N.Priceputu 12.07.2011 14:43:11

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 376779)
Sa luam un exemplu... eu ii acord incredere cuiva, el abuzeaza de ea facandu-mi un "rau", eu il uit... pe urma ce fac? repet ciclul la infinit?

Nu. Căci nu ne cere Dumnezeu să fim proști. Înțelegi din asta că nu poți avea încredere în respectivul. Nu cred că îi faci un bine nici lui tot dându-i încrederea ta.
Ceea ce trebuie să uit (adică să iert din toată inima) e răul pe care mi l-a făcut, nu faptul că nu pot avea încredere.

GLAdoS 12.07.2011 14:56:59

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 376780)
Nu. Căci nu ne cere Dumnezeu să fim proști. Înțelegi din asta că nu poți avea încredere în respectivul. Nu cred că îi faci un bine nici lui tot dându-i încrederea ta.
Ceea ce trebuie să uit (adică să iert din toată inima) e răul pe care mi l-a făcut, nu faptul că nu pot avea încredere.

si raul asta ca fapta ce mi s-a intamplat nu e totusi bine sa-l tin minte ca sa nu mi se mai intemple la fel si in alte situatii?

AndreiM 12.07.2011 14:59:11

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 376781)
si raul asta ca fapta ce mi s-a intamplat nu e totusi bine sa-l tin minte ca sa nu mi se mai intemple la fel si in alte situatii?

Faptul ca il ierti si uiti ce a facut nu inseamna ca uiti si perspectiva faptului ca t-i s-ar putea intampla dar aici depinde de la caz la caz. Cel mai bine e sa nu ne punem increderea in oameni ci in Dumnezeu.

N.Priceputu 12.07.2011 15:03:23

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 376781)

Ba da. El trebuie scos din memoria inimii, nu a minții.
Însă cred că nu trebuie să ne preocupe într-o măsură prea mare răul care ar putea să ni se întâmple. Riscăm să devenim bănuitori, excesiv de prudenți, cu prea multă grijă față de noi înșine.

GLAdoS 12.07.2011 15:06:58

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 376783)
Faptul ca il ierti si uiti ce a facut nu inseamna ca uiti si perspectiva faptului ca t-i s-ar putea intampla dar aici depinde de la caz la caz. Cel mai bine e sa nu ne punem increderea in oameni ci in Dumnezeu.

mda dar nu a metionat explicit iertare in postul pe care l-am citat initial, ci apoi a revenit asupra ceea ce a zis... oricum nici nu prea ai cum sa uiti ceva la comanda.

GLAdoS 12.07.2011 15:09:47

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 376786)
Riscăm să devenim bănuitori, excesiv de prudenți, cu prea multă grijă față de noi înșine.

Paza buna trece primejdia rea, nu? Niciodata nu poti avea prea multa grija fata de tine.... parerea mea.

Melissa 12.07.2011 15:11:01

Citat:

Eu am avut parte de mulți oameni buni în viața mea. Dar se poate să nu fie lângă tine când ai tu cea mai mare nevoie. Și atunci îți pui toată nădejdea în Dumnezeu.

Pai cum iti pui toata nadejdea in Dumnezeu?:39: Cu speranta ca ce anume? Doar Dumnezeu nu ne lasa biletele sub perna in care sa ne scrie solutia problemelor noastre. Si nici nu ne face vreun virament pe card.Dumnezeu TOT prin oameni ne ajuta.Dumnezeu lucreaza prin oameni pentru oameni.Trebuie doar sa fim foarte atenti la oamenii din jurul nostru si la ajutorul divin care ni se acorda prin ei.Deseori s-ar putea sa nu-l vedem..:-)

N.Priceputu 12.07.2011 15:20:25

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 376789)
]Pai cum iti pui toata nadejdea in Dumnezeu?:39: Cu speranta ca ce anume?

Cu speranța că te aude în durerea ta, în singurătatea, în neiubirea în care poate te afli la un moment dat. Pentru că mulți au fost dezamăgiți de oameni, care i-au lăsat singuri atunci când le-a fost mai greu. Dumnezeu nu dezamăgește pe nimeni. Iubește necondiționat și mereu. Îl poți afla în biserică sau (și) în rugăciunea din cămara ta, Îi poți spune toate ofurile, și El te fa asculta și te va mângâia.

Citat:

Trebuie doar sa fim foarte atenti la oamenii din jurul nostru si la ajutorul divin care ni se acorda prin ei.Deseori s-ar putea sa nu-l vedem..:-)
Da, uneori, răspunsul lui Dumnezeu poate fi și scoaterea în calea ta a unui om. Totuși, este recomandat să nu ne punem prea multă nădejde în oameni („Ajutorului omenesc nu mă încredința” - citez din memorie); în felul ăsta nu vom fi nici dezamăgiți.

Melissa 12.07.2011 15:38:05

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 376792)
Cu speranța că te aude în durerea ta, în singurătatea, în neiubirea în care poate te afli la un moment dat. Pentru că mulți au fost dezamăgiți de oameni, care i-au lăsat singuri atunci când le-a fost mai greu. Dumnezeu nu dezamăgește pe nimeni. Iubește necondiționat și mereu. Îl poți afla în biserică sau (și) în rugăciunea din cămara ta, Îi poți spune toate ofurile, și El te fa asculta și te va mângâia.

Normal ca Dumnezeu te aude intotdeauna, nu dezamageste pe nimeni si oricum stie problema ta chiar daca nu i te confesezi in camara ta. Intrebarea mea este acum :concret, cum te va mangaia?
Daca ai o problema, cum o rezolva, cum intervine? Nu crezi ca lucreaza tot prin oameni?

Dar este o diferenta de "nuanta" intradevar. Una este sa crezi ca prietenul X te va ajuta cu un imprumut in euro, pentru ca stii tu ca are bani si este baiat bun si nu te va putea refuza cand ii spui problema ta( si NU te ajuta, dezamagindu-te cumplit) si alta este sa-ti pui nadejdea in Dumnezeu, sa-i spui ca lasi in grija Lui aceasta problema pentru ca pe tine te depaseste si sa te trezesti cu o rezolvare la care tu nici nu visai din partea unui om care-ti ofera ajutorul neconditionat, dupa ce intr-o doara i-ai spus intalnindu-va intamplator la piata, de ce esti suparat..

Deci vreau sa subliniez ca atunci cand spunem ca ne punem nadejdea in Dumnezeu, sa nu-I limitam libertatea de a actiona pentru noi, avand ideea preconceputa ca NU DE LA OAMENI primim ajutor, ci de la Dumnezeu! Primim ajutor de la Dumnezeu, PRIN OAMENI! Inclusiv duhovnicul este un exemplu clar!
Citat:

(„Ajutorului omenesc nu mă încredința” - citez din memorie); în felul ăsta nu vom fi nici dezamăgiți.

Am aratat mai sus diferenta de "nuanta"..

GLAdoS 12.07.2011 15:52:43

Citat:

Dumnezeu nu dezamăgește pe nimeni.

Esti sigur?

N.Priceputu 12.07.2011 15:52:58

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 376796)
concret, cum te va mangaia?

Am avut, fiecare, în vedere, un alt tip de suferință. Eu mă gândeam mai degrabă la singurătate, la lipsa ajutorului din partea oamenilor și la faptul că El este întotdeauna acolo, disponibil mereu, deschis. M-am gândit că, dacă te afli într-o astfel de stare, rugându-te, vei fi mângâiat, vei simți că nu ești singur și că ești iubit, vei simți un răspuns în inima ta și asta îți va da putere. Rugăciunea e un dialog real, nu e monolog. Dumnezeu răspunde într-un fel mai adânc decât prin cuvinte.

Cred că unirea cu Hristos îți dă puterea să birui lumea. Și atunci vei avea tu ceva de dat oamenilor.

Situația descrisă de tine e una în care dragostea lui Dumnezeu se face cunoscută, într-adevăr, prin oameni.

Melissa 12.07.2011 16:02:33

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 376800)
Am avut, fiecare, în vedere, un alt tip de suferință. Eu mă gândeam mai degrabă la singurătate, la lipsa ajutorului din partea oamenilor și la faptul că El este întotdeauna acolo, disponibil mereu, deschis. M-am gândit că, dacă te afli într-o astfel de stare, rugându-te, vei fi mângâiat, vei simți că nu ești singur și că ești iubit, vei simți un răspuns în inima ta și asta îți va da putere. Rugăciunea e un dialog real, nu e monolog. Dumnezeu răspunde într-un fel mai adânc decât prin cuvinte.

Si in cazul singuratatii este valabil ce am spus eu. Tot aducandu-ti in cale omul potrivit te scapa de singuratate. :-)

Tu vorbeai de primul pas : dialogul cu El, momentul disperarii cand singuri " ne certam" cu El in camara noastra!! Vorbeai de LINISTEA care te cuprinde in acele momente, pacea si siguranta, ca El "te tine de mana"pana iesi la liman.:-) ..
Eu vorbeam de pasul urmator: actiunea!:-)Adica modul concret prin care Dumnezeu ne ajuta!

GLAdoS 12.07.2011 16:12:59

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 376801)
Si in cazul singuratatii este valabil ce am spus eu. Tot aducandu-ti in cale omul potrivit te scapa de singuratate. :-)

Tu vorbeai de primul pas : dialogul cu El, momentul disperarii cand singuri " ne certam" cu El in camara noastra!! Vorbeai de LINISTEA care te cuprinde in acele momente, pacea si siguranta, ca El "te tine de mana"pana iesi la liman.:-) ..
Eu vorbeam de pasul urmator: actiunea!:-)Adica modul concret prin care Dumnezeu ne ajuta!

Asta ar insemna ca daca eu incerc sa ajut pe cineva, Dumnezeu m-a pus sa ajut, nu? Si atunci unde mai e liberul arbitru?

N.Priceputu 12.07.2011 16:15:11

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 376801)

De aici probabil ar trebui să deschidem un nou topic, sau să-l continuăm pe cel referitor la singurătate.

Pentru că mă întreb dacă omul, fie el și potrivit, chiar te scoate din singurătate. Fiecare aleargă către celălalt cu singurătatea lui, sperând că îl va scăpa de ea. Dar, de multe ori, în loc de asta, vor fi două singurătăți alăturate. Așteptările pot depăși capacitatea celuilalt de a da.

De aceea mie mi se pare că golul acela din inimă care te face să te simți singur nu poate fi umplut decât de Dumnezeu.

Melissa 12.07.2011 16:21:09

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 376805)
Asta ar insemna ca daca eu incerc sa ajut pe cineva, Dumnezeu m-a pus sa ajut, nu? Si atunci unde mai e liberul arbitru?

Daca ajuti pe cineva rational, adica gandind beneficiile pe care le-ai putea avea ulterior, cu alte cuvinte din interes sau conditionat, atunci clar ca tu il ajuti.

Daca ti se intampla sa ajuti pe cineva simtind un imbold din inima ta, uneori chiar incercand cu ratiunea sa impiedici acest lucru, nereusind desigur, s-ar putea ca Dumnezeu sa lucreze prin tine in acel moment, El fiind imensa iubire pe care o simti cand iti oferi ajutorul neconditionat.

Parerea mea, n-o bate in cuie:-)

Melissa 12.07.2011 16:25:35

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 376806)
De aici probabil ar trebui să deschidem un nou topic, sau să-l continuăm pe cel referitor la singurătate.

Pentru că mă întreb dacă omul, fie el și potrivit, chiar te scoate din singurătate. Fiecare aleargă către celălalt cu singurătatea lui, sperând că îl va scăpa de ea. Dar, de multe ori, în loc de asta, vor fi două singurătăți alăturate. Așteptările pot depăși capacitatea celuilalt de a da.

De aceea mie mi se pare că golul acela din inimă care te face să te simți singur nu poate fi umplut decât de Dumnezeu.

Da, e foarte bun subiectul acesta, cred ca au nevoie multi de el.:-)Sunt multe de discutat.:-) Revin mai tarziu..Scuze, trebuie acum sa ies:-)

Continuam discutia. Cred ca ar trebui sa deschizi un nou thread, ca sigur de la singuratate o sa ajungem la luna si la stele..:-)

O dupa-amiaza placuta tuturor!:67:

GLAdoS 12.07.2011 16:44:24

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 376808)
Daca ajuti pe cineva rational, adica gandind beneficiile pe care le-ai putea avea ulterior, cu alte cuvinte din interes sau conditionat, atunci clar ca tu il ajuti.

Beneficii nu exit, eventual iti faci un prieten (care poate te va ajuta/ poate nu, un fel de 6/49, adica inposibil de stiut) si in unele cazuri(cum am patit si eu) un "dusman". Singurul reper pe care il folosesc cand ajut pe cineva este: persona respectiva chiar are nevoie de ajutorul meu.

Citat:

Daca ti se intampla sa ajuti pe cineva simtind un imbold din inima ta, uneori chiar incercand cu ratiunea sa impiedici acest lucru, nereusind desigur, s-ar putea ca Dumnezeu sa lucreze prin tine in acel moment, El fiind imensa iubire pe care o simti cand iti oferi ajutorul neconditionat.

Liberul arbitru e un mit, nu?

Citat:

Parerea mea, n-o bate in cuie:-)

*goes to find a hammer*

N.Priceputu 12.07.2011 16:57:56

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 376799)
Esti sigur?

Da. Pentru că nu e genul care să promită și să nu se țină de promisiuni.
Dezamăgirile în raport cu El sunt din cauza așteptărilor pe care le-am avut noi de la El.
Cum ar veni: copilul dorește ca tata să-l ducă în parc atunci când se întoarce acasă și, în loc de asta, el îl întreabă de lecții. Nu va fi dezamăgit?

N.Priceputu 12.07.2011 17:00:28

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 376805)

Nu te-a pus; ți-a sugerat; te-a îndemnat; ți-a arătat cum poți să faci binele dacă vrei.
Liberul arbitru constă în faptul că ai libertatea să-l faci sau să nu-l faci.

Lilith23 12.07.2011 17:02:14

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 376816)
Beneficii nu exit, eventual iti faci un prieten (care poate te va ajuta/ poate nu, un fel de 6/49, adica inposibil de stiut) si in unele cazuri(cum am patit si eu) un "dusman". Singurul reper pe care il folosesc cand ajut pe cineva este: persona respectiva chiar are nevoie de ajutorul meu.

imposibil*. Iar ceea ce spui e lipsit de sens. Daca persoana la care te referi in "reperul" tau te va trada, la randul ei? Nu trebuie sa'ti fie prieten ca sa faca asta. Poate fi o cunostinta care are mare nevoie de ajutor, tu o ajuti, iar cand, la randul tau, esti intr'o situatie dificila, X profita de vulnerabilitatea ta pentru a obtine ceea ce'si doreste. Using you like some sort of stepping stone, daca tot iti place asa mult engleza.

Citat:

Liberul arbitru e un mit, nu?
Nu ai inteles ce voia sa spuna Melissa. Poate daca ai lasa putin prejudecatile si ideile obsesive la o parte...

Citat:

*goes to find a hammer*
Hilarious! Cracked me up!

GLAdoS 12.07.2011 17:23:10

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 376823)
imposibil*. Iar ceea ce spui e lipsit de sens. Daca persoana la care te referi in "reperul" tau te va trada, la randul ei? Nu trebuie sa'ti fie prieten ca sa faca asta. Poate fi o cunostinta care are mare nevoie de ajutor, tu o ajuti, iar cand, la randul tau, esti intr'o situatie dificila, X profita de vulnerabilitatea ta pentru a obtine ceea ce'si doreste. Using you like some sort of stepping stone, daca tot iti place asa mult engleza.

Nu am zis ca functioneaza 100%... am zis ca reperul meu e rational si totusi nu bazat pe interes, si chiar daca ar fi, tot e ca la loto, daca cel pe care il ajuti : te va ajut la randul sau sau nu sau pote chiar iti va pune mai multe piedici. Imi pare rau ca nu ai inteles.

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 376823)
Nu ai inteles ce voia sa spuna Melissa. Poate daca ai lasa putin prejudecatile si ideile obsesive la o parte...

Tot la aceeasi concluzie ajungi.

LittleSparrow 12.07.2011 17:29:53

Citat:

Doamne ajuta sa fie asa!

Cu siguranță că asemenea oameni există!

GLAdoS 12.07.2011 17:33:38

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 376821)
Da. Pentru că nu e genul care să promită și să nu se țină de promisiuni.
Dezamăgirile în raport cu El sunt din cauza așteptărilor pe care le-am avut noi de la El.

Crezi ca numai cei cu asteptari mari au fost dezamagiti?

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 376821)
Cum ar veni: copilul dorește ca tata să-l ducă în parc atunci când se întoarce acasă și, în loc de asta, el îl întreabă de lecții. Nu va fi dezamăgit?

In cazul meu nu, pt ca intotdeauna mi-a facut lectiile la timp... hehe...

GLAdoS 12.07.2011 17:36:03

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 376822)
Nu te-a pus; ți-a sugerat; te-a îndemnat; ți-a arătat cum poți să faci binele dacă vrei.

Deci eu eram prea fraier sa-mi dau singur seama, nu?

Lilith23 12.07.2011 17:49:44

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 376830)
Nu am zis ca functioneaza 100%... am zis ca reperul meu e rational si totusi nu bazat pe interes, si chiar daca ar fi, tot e ca la loto, daca cel pe care il ajuti : te va ajut la randul sau sau nu sau pote chiar iti va pune mai multe piedici. Imi pare rau ca nu ai inteles.

Tot la aceeasi concluzie ajungi.

Bunatatea si iubirea nu pot fi rationale.

GLAdoS 12.07.2011 17:52:10

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 376840)
Bunatatea si iubirea nu pot fi rationale.

Daca zici tu....

florin.oltean75 12.07.2011 18:40:10

Citat:

În prealabil postat de zzz123 (Post 376636)
O.K., s-ar putea sa vi se para putin ciudat acest topic, insa m-am gandit ca impreuna am putea avea mai multe idei.
Ce fapte bune "mai la indemana" putem face cat mai des?
Si aici nu ma refer neaparat la a ajuta cu bani pe cineva, pentru ca poate nu ii avem tot timpul.
Ma refer la lucruri precum atunci cand cineva e suparat si vrea sa-i fii alaturi, sa incerci sa il asculti, sa fii alaturi de el, sa te rogi pentru el.
Astept raspunsurile voastre.
Multumesc !

Rabdarea

Rabdarea este cauza imediata a frumusetii.
Rabdarea ne apropie sufleteste de sfinti.
Rabdarea ne ajuta sa discernem intre ceea ce se cuvine si ceea ce nu se cuvine.

Este ornamentul suprem al celui puternic,
Armura impenetrabila impotriva sagetilor vorbelor otravite.

Cunoscand acestea trebuie sa exersam rabdarea cu pricepere, intr-o multitudine de feluri.

Nerabdarea

Este sursa formelor dezagreabile.
Duce la impuritate.

Meritul acumulat timp de 1000 de eoni prin milostenie si disciplina spirituala
poate fi distrus de un singur moment de manie.

De aceea nu este rau mai mare ca mania.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:45:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.