![]() |
Fapte bune...
O.K., s-ar putea sa vi se para putin ciudat acest topic, insa m-am gandit ca impreuna am putea avea mai multe idei.
Ce fapte bune "mai la indemana" putem face cat mai des? Si aici nu ma refer neaparat la a ajuta cu bani pe cineva, pentru ca poate nu ii avem tot timpul. Ma refer la lucruri precum atunci cand cineva e suparat si vrea sa-i fii alaturi, sa incerci sa il asculti, sa fii alaturi de el, sa te rogi pentru el. Astept raspunsurile voastre. Multumesc ! |
Cred că cel mai important lucru e să nu fim indiferenți; față de nimeni. Și apoi, trăind între oameni, va trebui mereu să răspundem nevoilor lor. Nu mi s-a întâmplat să întâlnesc oameni care să nu aibă nevoie de ceva; și, într-adevăr, nu neapărat material.
Deci în general nu trebuie să ne întrebăm ce fapte bune să facem; trebuie doar să fim atenți la cei de lângă noi, la cei pe lângă trecem indiferenți de obicei, și ne vor spune ei, într-un fel anume, ce așteaptă de la noi: unul are nevoie de o vorbă bună, de încurajare sau de mângâiere, altul are nevoie să simtă că nu e singur, altul de sfat, de respect, de atenție, de un zâmbet... de iubire, în cele din urmă. |
Citat:
Asa e, poate nu avem mereu lucruri materiale de dat, sau raspunsuri dar din iubirea noastra putem da oricand! Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa putem da si toata iubirea noastra oamenilor asa cum si El a dat! |
Citat:
zzz123, vrei sa faci o fapta buna? Uita'te in jur! Arata'i cuiva ca'ti pasa! Fa pe cineva sa zambeasca! Nu e nevoie de lucruri grandioase. Frumusetea, de cele mai multe ori, sta in simplitate! |
Citat:
|
Citat:
Abia cine ajunge să facă parte din categoria din urmă este om cu adevărat, sănătos spiritual, puternic, eliberat de singurătate. |
Teoria ca teoria...
|
Citat:
|
Citat:
In fata necazurilor suntem cam...singuri. E adevarat ca o vorba buna te ajuta pentru moment sa mai uiti de ceea ce te framanta, dar, pana la urma singur trebuie sa renasti din propria ta cenusa....unii reusesc, care au o tarie de caracter mai mare, altii nu....depinde de fiecare. La necazuri nu se prea inghesuie nimeni sa te ajute sau sa-ti spuna ceva de bine. Din contra, unii rad de tine altii mai umani te inteleg si te compatimesc, dar, cam atat! Fiecare cu crucea lui! Te poti ruga in odaia ta si sa-i spui lui Dumnezeu ce te macina dar unui om nici intr-un caz. In om nu-ti poti pune nadejdea. Ajutorul pe care vrei sa-l dai cumva se incadreaza la fapta buna doar daca il faci din toata inima, dezinteresat total fara ai reprosa vreodata ceva acelei persoane,ca, altfel te numesti meschin. In vremurile de acum n-am prea vazut asemenea persoane, dar, s-ar putea sa existe. Doamne ajuta sa fie asa! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Oricum, nu trebuie să așteptăm de la ceilalți să fie buni. Binele trebuie să îl începem noi; doar de dragul binelui, fără a aștepta răsplată; nici măcar mulțumire. Ba chiar ne putem aștepta la nemulțumire. Nu degeaba se spune că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. De către dușmanul binelui, evident. Ce răsplată a avut Iisus pentru binele pe care ni l-a făcut? Batjocuri, chinuri și moarte (și poate că cel mai mult L-a durut ura oamenilor, pe care-i iubea, de aceea mângâierea tâlharului a fost atât de dumnezeiește răsplătită). Fă binele și așteaptă-te la rău! Dar nu te lăsa demobilizat niciodată! Cine poate face așa are bucurii mult mai mari decât cel căruia i se face binele, și este liber, nedepinzând decât de iubirea lui Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ceea ce trebuie să uit (adică să iert din toată inima) e răul pe care mi l-a făcut, nu faptul că nu pot avea încredere. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Însă cred că nu trebuie să ne preocupe într-o măsură prea mare răul care ar putea să ni se întâmple. Riscăm să devenim bănuitori, excesiv de prudenți, cu prea multă grijă față de noi înșine. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Daca ai o problema, cum o rezolva, cum intervine? Nu crezi ca lucreaza tot prin oameni? Dar este o diferenta de "nuanta" intradevar. Una este sa crezi ca prietenul X te va ajuta cu un imprumut in euro, pentru ca stii tu ca are bani si este baiat bun si nu te va putea refuza cand ii spui problema ta( si NU te ajuta, dezamagindu-te cumplit) si alta este sa-ti pui nadejdea in Dumnezeu, sa-i spui ca lasi in grija Lui aceasta problema pentru ca pe tine te depaseste si sa te trezesti cu o rezolvare la care tu nici nu visai din partea unui om care-ti ofera ajutorul neconditionat, dupa ce intr-o doara i-ai spus intalnindu-va intamplator la piata, de ce esti suparat.. Deci vreau sa subliniez ca atunci cand spunem ca ne punem nadejdea in Dumnezeu, sa nu-I limitam libertatea de a actiona pentru noi, avand ideea preconceputa ca NU DE LA OAMENI primim ajutor, ci de la Dumnezeu! Primim ajutor de la Dumnezeu, PRIN OAMENI! Inclusiv duhovnicul este un exemplu clar! Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cred că unirea cu Hristos îți dă puterea să birui lumea. Și atunci vei avea tu ceva de dat oamenilor. Situația descrisă de tine e una în care dragostea lui Dumnezeu se face cunoscută, într-adevăr, prin oameni. |
Citat:
Tu vorbeai de primul pas : dialogul cu El, momentul disperarii cand singuri " ne certam" cu El in camara noastra!! Vorbeai de LINISTEA care te cuprinde in acele momente, pacea si siguranta, ca El "te tine de mana"pana iesi la liman.:-) .. Eu vorbeam de pasul urmator: actiunea!:-)Adica modul concret prin care Dumnezeu ne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Pentru că mă întreb dacă omul, fie el și potrivit, chiar te scoate din singurătate. Fiecare aleargă către celălalt cu singurătatea lui, sperând că îl va scăpa de ea. Dar, de multe ori, în loc de asta, vor fi două singurătăți alăturate. Așteptările pot depăși capacitatea celuilalt de a da. De aceea mie mi se pare că golul acela din inimă care te face să te simți singur nu poate fi umplut decât de Dumnezeu. |
Citat:
Daca ti se intampla sa ajuti pe cineva simtind un imbold din inima ta, uneori chiar incercand cu ratiunea sa impiedici acest lucru, nereusind desigur, s-ar putea ca Dumnezeu sa lucreze prin tine in acel moment, El fiind imensa iubire pe care o simti cand iti oferi ajutorul neconditionat. Parerea mea, n-o bate in cuie:-) |
Citat:
Continuam discutia. Cred ca ar trebui sa deschizi un nou thread, ca sigur de la singuratate o sa ajungem la luna si la stele..:-) O dupa-amiaza placuta tuturor!:67: |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dezamăgirile în raport cu El sunt din cauza așteptărilor pe care le-am avut noi de la El. Cum ar veni: copilul dorește ca tata să-l ducă în parc atunci când se întoarce acasă și, în loc de asta, el îl întreabă de lecții. Nu va fi dezamăgit? |
Citat:
Liberul arbitru constă în faptul că ai libertatea să-l faci sau să nu-l faci. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Rabdarea Rabdarea este cauza imediata a frumusetii. Rabdarea ne apropie sufleteste de sfinti. Rabdarea ne ajuta sa discernem intre ceea ce se cuvine si ceea ce nu se cuvine. Este ornamentul suprem al celui puternic, Armura impenetrabila impotriva sagetilor vorbelor otravite. Cunoscand acestea trebuie sa exersam rabdarea cu pricepere, intr-o multitudine de feluri. Nerabdarea Este sursa formelor dezagreabile. Duce la impuritate. Meritul acumulat timp de 1000 de eoni prin milostenie si disciplina spirituala poate fi distrus de un singur moment de manie. De aceea nu este rau mai mare ca mania. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:45:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.