![]() |
Spre lauda Maicii Domnului +
Tot ce Domnului a toate i-a fost drag, a pus în tine / Tot noianul de miresme, și surâsuri de virgine ; / Căci erai aleasă MAMĂ , să dai viață lui Hristos , / Să respingi amara roadă, și-orice patimă de jos, / Erai doar întruchiparea , arca sfântă a iubirii / Tu erai mlădiță verde, solul păcii , mântuirii. / Ne-ai adus cu zămislirea -ți prima noastră primăvară. / Și fiorii fericirii i-am simțit întâia oară. / BUCURĂ-TE MAICĂ , PURUREA FECIOARĂ ! .
|
Spune-mi Doamna Cerului
Spune-mi Maică bună, Cerului cunună, Cu daruri mărgele Și pe frunte stele, Al minunii har, Viață și altar; Câtă bucurie, Ți-a dat Tatăl Ție Când din sfântă fată Mamă lumii toată Ți-a cerut să fii Eva s-o învii? Câte lăcrimioare Clipele amare Ochii Tăi au plâns Inima Ți-au strâns Puiul să Ți-l crești Cu minuni cerești? Cât a curs durere Fără mângâiere Când tăia în os Sufletu-ți duios Sabia vicleană Inima de mamă? Câtă fericire Întru Adormire Pururi Ți s-a dat Leagăn legănat Brațele să ții Milă să ne fii? |
Nașterea Mariei
Însă nașterea Mariei / Cu întregul ei mister / N-au văzut-o-n toată slava / Decât îngerii din cer ; / Pentru lumea trecătoare / A rămas un fapt divers, / Fără noimă și culoare pe pământ și-n univers . / Doar femei din Nazaretul Galileii și din Cana / Pe la porți spuneau mirate : a născut și stearpa Ana ! / Și departe, stând de veghe niște Magi, prin ceața deasă, / Văd lucind pe cer o rază, ce rămâne ne-nțeleasă. / Poate nici bătrânul tată Ioachim și nici femeia / Nu și-au dat seama de taina petrecută-n vremea aceea, / Doar smeritele lor inimi au simțit că bucuria / A intrat la ei în casă și i-au zis de-atunci M a r i a !
|
Ea este : "Scaunul lui Dumnezeu", "Poarta Cerului și Bucuria lui Dumnezeu ".
Citat:
<< Bucură-te ,ceea ce cu înțelepciunea ta ne împiedici din calea cea rea a păcatelor și a patimilor >> . |
frumoase cantari , mi-au alinat sufletul dupa discutii si dezbateri neincetate cu heterodocsi;
|
Minei pe Septembrie - Nașterea Maicii Domnului o confirmare a miracolului istoriei
" Țarina cea maî înainte neroditoare pământ roditor naște și din pântece sterp rod sfânt a răsărit. Cu lapte de hrănește, minune înfricoșătoare, hrănitoarea vieții noastre , ceea ce în pântece a primit pâinea cea cerească cu hrană din sâni este crescută ".
|
Nascatoare de Dumnezeu, bucura-te; vestind, prin Dumnezeiasca intrupare a lui Hristos, bucuria ce avea sa se nasca din tine la toata lumea, care pierea in necazuri.
Maicuta Domnului m-a ajutat atat de mult...! |
"binecuvantare Tie, cea mai sfanta-ntre femei,
Tie-mi plec cu bucurie, ochii si genunchii mei. TU, ai fost aleasa, cerului mireasa, Duhului altar si iubiri Har" |
Crăiasă alegându-te
Îngenunchem rugându-te, Înalță-ne, ne mântuie Din valul ce ne bântuie: Fii scut de întărire Și zid de mântuire, Privirea-ți adorată Asupră-ne coboară, O, maică prea curată, Și pururea fecioară, Marie! Noi, ce din mila sfântului Umbră facem pământului, Rugămu-ne-ndurărilor, Luceafărului mărilor; Ascultă-a noastre plângeri, Regină peste îngeri, Din neguri te arată, Lumină dulce clară, O, maică prea curată Și pururea fecioară, Marie! (Rugăciune, Mihai Eminescu= |
Bucură-te, prin care răsare bucuria,
Bucură-te, prin care piere blestemul, Bucură-te, chemarea lui Adam celui căzut, Bucură-te, mântuirea lacrimilor Evei, Bucură-te, înălțime întru care cu anevoie se suie gândurile omenești, Bucură-te, adâncime care nu te poți lesne vedea nici cu ochi îngerești, Bucură-te, că ești scaun Împăratului, Bucură-te, că porți pe el Cel toate le poartă, Bucură-te, steaua care arăți Soarele, Bucură-te, pântecele dumnezeieștii întrupări, Bucură-te, prin care se înnoiește făptura, Bucură-te, prin care prunc se face Făcătorul, Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară. (Acatistul Buneivestiri a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioarei Maria, icos 1) |
Iata un site foarte frumos cu poezii si rugaciuni inchinate Maicii Domnului:
http://www.maicadomnului.ro/poezii_c9.html |
cinstim in tacere ( si in lanturi)
Cinstim in tacere Minunea si Taina
Pe care-o respecta profetii si sfintii, Pe care lumina-si infasura haina Tacand-o stiintei, lasand-o credintei. Privim in tacere uimirea si teama Cu care cerescul arhanghel graieste Minunea si taina, Fecioara si mama, Cand crucea si slava smerit le vesteste. Simtim in tacere cum magii si-apleaca, Genunchii si darul cazand rugaciunii, Cand toata stiinta facandu-si sa taca, Cu toata credinta se-nchina minunii. Gandim in tacere cum neamuri si neamuri, De veacuri te-nalta cu drag si cu teama, Pe cruci si altare, pe steme si flamuri Minune si taina, fecioara si mama. Cinstim in tacere eterna minune, Cu tot intelesul pastrat vesniciei Si dragostea noastra alaurea pune Hristos - Imparatul si Pruncul Mariei. Traian Dorz |
Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te ceea ce esti plina de har, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este Rodul pantecelui tau, ca ai nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre!
|
Ceea ce ai nascut pe Facatorul de bine,Care este pricina bunatatilor, bogatia facerii de bine izvoraste-o tuturor, ca toate le poti,ca ceea ce ai nascut pe Hristos,Cel puternic intru tarie,una Preacurata.
Mult ma ajuta si pe mine Maica Domnului Stapana noastra.+ |
si eu
Am trait o minune foarte mare cu Maica Domnului (au fost mai multe, dar asta le-a intrecut pe toate).
Ma aflam intr-o situatie de cumpana si un dohovnic de la o manastire, mi-a dat canon si binecuvantare sa citesc de 40 de ori Paraclisul Maicii Domnului. Am cerut de la o maica o carte despre sfintii romani. Citeam cu o sora care era de serviciu la lumanari despre Sfantul Nicodim de la Tismana. A doua zi , cand eram pe la al 28-lea Paraclis, dimineata, dupa Sfanta Liturghie, o maica mi-a dat cartea "Trepte spre monahism" de Arsenie Boca. Dupa cateva minute, duhovnicul m-a trimis la Prislop. Am luat o ocazie, am gasit un tren in cinci minute, in tren un preot care sluijise la Prislop. Acolo i-am aflat pe Sfantul Nicodim de la Tismana si pe autorul cartii - parintele Arsenie Boca. Am inteles ce aveam de facut... Dupa doua saptamani, pe timp de iarna, ma aflam intr-un alt oras, aveam un serviciu nou si suficient de bun, locuinta si o misiune de indeplinit. Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, minunate sunt minunile tale, miluieste-ne! |
Citat:
|
asemenea
Citat:
Doamne ajuta! |
In fiecare clipa!
Dumnezeu face minuni prin Sfintii Sai, dintre care cea dintai este Maica Domnului.
Cred ca se petrec minuni in fiecare, dar nu le vedem noi pe toate ori nu le bagam in seama preocupati de alergarea asta nebuna prin viata, traiul nostru de fiecare zi! Cu una din minuni am deschis subiectul "Acatiste, paraclise, psalmi-cum se citesc". Cine a pus in calea mea cartea cu acatistele si paraclisele Maicii Domnului, exact atunci cand eu ma intrebam unde sa gasesc ajutor? Iata: Nu de multa vreme mi s-a intamplat ceva neplacut......... Mergeam necajita spre casa si in gand ziceam: Doamne, unde sa gasesc ajutor .....aproape ca plangeam pe strada. La doi pasi in fata mea am vazut o carticica, jos, m-am uitat la ea, am vazut imaginea de pe coperta, o icoana, Maica cu Pruncul Sfant, am mai facut un pas in fata trecand pe langa carticica, apoi m-am intors, am ridicat-o, m-am uitat si am intrebat in jur daca nu a scapat-o cineva pe jos. Nimeni nu zicea nimic. Am luat-o si pe loc mi-am dat seama ca acesta era raspunsul la intrebarea mea:acolo era ajutorul meu, este o carticica cu 2 acatiste si 2 paraclise, dintre care primul era al "Maicii Domnului bucuria celor necajiti"! Uitasem ca acolo e ajutorul meu, si al nostru al tuturor. Iar al doilea acatisre ste "Acoperamantul Maicii Domnului". Eram atat de necajita, incat nici nu am vazut de prima data ce contine carticica, decat primul acatist! Abia peste cateva zile am vazut si restul! Alta data: Tot la un necaz, mare, de sanatate, nu mai stiam unde sa caut ajutor. M-am rugat din toata inima Maicutei Sfinte sa ma ajute, cu cuvinetele mele, uitand de acatiste sau paraclise, dar rugand-o din toata inima. Si Maica nu apregetat sa ma ajute. Tocmai lucram ceva cu mana mea, si ma gandeam ca acel ceva se cuvine Maicii drept multumire pentru marele ajutor. Am mers cu obiectul acela la manastire si l-am dat Maicii Starete spunandu-i pentru cine este. Maica Stareta, foarte binevoitoare, mi-a dat si dansa un sirag de matanii si o carticica "Viata Sf Ioan Rusul". Ajungand acasa am inceput sa citesc si nu mica mi-a fost uimirea cand am vazut in ce zi se praznuieste acest mare sfant, care nu e trecut in calendarul nostru: ziua mea de nastere! Atunci am inteles ca in marea Sa bunatate Maica Sfanta mi-a daruit un Sfant sa-l am spre ajutor si indreptare! Nu doar m-a ajutat la necaz, ci mergand sa-i multumesc am mai primit un dar! Cine te primeste cu daruri cand, indatoritor, mergi sa-i multumesti? Slavit sa fie numele Maicii Domnului in veci! |
La "Pantanasa" bolnavii se vindecă și astăzi
Chiar și de magazia Mănăstirii Vatoped se leagă o minune a Maicii Domnului. Icoana "Elevoritssa" sau "Izvorâtoarea de ulei", pictată în secolul al XIV-lea, cinstită în mod special în vinerea din Săptămâna Luminată, se află în magazia acestei mănăstiri. În timpul Sfântului Ghenadie, care se ocupa de aprovizionarea mănăstirii, uleiul nu mai era de prisos, fiind obligat să îl folosească doar pentru nevoile bisericii. Bucătarul , nemaiavând cu ce să facă mâncarea, s-a plâns starețului, care i-a poruncit Sfântului Ghenadie să nu se mai îngrijească de lipsa uleiului, căci Maica Domnului nu-i va lăsa și va face milă cu ei. Și așa s-a întâmplat, încât , într-o zi, când a intrat în cămară, a văzut că vasele erau atât de pline încât uleiul curgea pe jos, ajungând până la ușă. Tot de atunci icoana are o mireasmă deosebită.
<< Strigați cu bucurie Doamnei noastre, pururea Fecioare Maria, strigați-i tot pământul. Cântați-i preadulce cântare preaslăvitului ei nume ! Dați slavă laudei ei . Să intrăm în casa închinată mumelui ei, cu ardere de tot din toată inima . Și să înălțăm în fața Sfintei sale Icoane, candelele noastre și rugăciunile. M ă r i r e ție, nădejdea noastră care nu ne faci de rușine ! M ă r i r e ție, Stăpână , mărirea și lauda creștinilor ! Bucura-mă-voi și mă voi veseli de Dumnezeu, Mântuitorul meu, iar pe tine, ajutătoarea mea , te voi mări întru laudă veșnică ! |
Maica Domnului "Axion Estin" - Biserica Protaton - Karyes Sf.Munte
2 atașament(e)
[SIZE=3]Icoana Maicii Domnului Axion Estin se afla in Biserica Protaton, Kareias. Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului "Axion Estin" se afla in Chilia [/SIZE][COLOR=windowtext][SIZE=3]Adormirea Maicii Domnului[/SIZE][/COLOR][SIZE=3], asezata langa Schitul [/SIZE][COLOR=windowtext][SIZE=3]Sfantul Andrei[/SIZE][/COLOR][SIZE=3]. Pana spre sfarsitul secolului al X-lea, aceasta era asezata intr-o chilie, numita astazi, Axion Estin. Pe langa lucrarea acesteia intr-un deosebit si duhovnicesc stil, icoana este minunata prin [/SIZE][COLOR=windowtext][SIZE=3]descoperirea rugaciunii[/SIZE][/COLOR][SIZE=3] "Cuvine-se cu adevarat."[/SIZE]
[SIZE=3]In anul 980, un ucenic se ruga in fata icoanei cu rugaciunea "Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune [/SIZE]pe[SIZE=3] [/SIZE][COLOR=windowtext][SIZE=3]Dumnezeu Cuvantul[/SIZE][/COLOR][SIZE=3] ai nascut, pe tine cea cu adevarat [/SIZE][COLOR=windowtext][SIZE=3]Nascatoare de Dumnezeu[/SIZE][/COLOR][SIZE=3] te marim." Ucenicul se afla singur in chilie, batranul sau fiind plecat la o priveghere in Biserica Protaton.[/SIZE] [SIZE=3]In acel moment apare [/SIZE][COLOR=windowtext][SIZE=3]Sfantul Arhanghel Gavriil[/SIZE][/COLOR][SIZE=3], in chipul unui calugar pelerin. Ucenicul il pofteste in chilie si incep amandoi sa savarseasca randuiala Utreniei. Ajungand la cantarea a noua a Canoanelor, ucenicul cand simplu "Ceea ce esti mai cinstita", [/SIZE][COLOR=windowtext][SIZE=3]cantare pastrata[/SIZE][/COLOR][SIZE=3] de la Sfantul Cosma Melodul. Calugarul a cantat astfel cantarea: "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si preanevinovata si maica Dumnezeului nostru", la care a adauge rugaciunea pe care deja o stia si ucenicul "Ceea ce esti mai cinstita". Placandu-i mult, ucenicul l-a rugat pe calugar sa i-o scrie si lui, spre a o invata. Calugarul inger a scris-o cu degetul, in intregime, pe o lespede de piatra, apoi s-a facut nevazut.[/SIZE] [SIZE=3]Parintii athoniti au luat lespedea de piatra si au mers cu ea la Imparat si la Patriarh, in timp ce icoana cu pricina, in fata careia s-a rugat calugarul, a fost [/SIZE][COLOR=windowtext][SIZE=3]mutata in Biserica[/SIZE][/COLOR][SIZE=3] Protaton. Aceasta piatra se pastreaza [/SIZE][COLOR=windowtext][SIZE=3]pana in zilele noastre[/SIZE][/COLOR][SIZE=3].[/SIZE] |
mai bine, gasiti aici MAI MULTE despre icoanele facatoare de minuni din Sf.Munte
http://www.crestinortodox.ro/diverse...ul-munte-athos |
Citat:
<< Fericiți cei fără prihană care umblă în Legea Domnului. Fericiți sunt și cei ce umblă pe calea sfintelor fapte bune ale Maicii lui Dumnezeu. Fericiți sunt cei ce pășesc pe urmele smereniei ei ! Fericiți sunt părtașii la bunătatea ei ! Fericiți sunt cei ce iubesc blândețea inimii ei ! Fericiți sunt cei ce îi slujesc cu făgăduințe sfinte ! Fericiți sunt cei ce au o nădejde tare și o bună așteptare ! Fericiți sunt cei pe care Împărăteasa cerului îi va primi în mijlocirea Sa ! |
Fecioară !
Născătoare de Dumnezeu, / Fecioară ! / Învață-mă să sufăr / Dumnezeiește, / Picurându-mi în suflet / Pacea. / Născătoare de Dumnezeu, / Fecioară ! / Învață-mă să iert / Dumnezeiește, / Zidindu-mi în suflet / Lumina. / Născătoare de Dumnezeu, / Fecioară ! / Învață-mă să iubesc / Dumnezeiește, / Îmbogățindu-mi în suflet / Cuvântul . / Născătoare de Dumnezeu, / Fecioară ! / Învață-mă . . . . . . .
|
Povatuitoarea
In urma cu cativa ani, intr-un sat, de Craciun, o casa s-a facut scrum intr-un incediu. A ramas o bucata de perete cu icoana Preasfintei Nascatoare.
Este continutul esential al acestei intamplari, conjuctura fiind plina de semnificatii. Unul din amanunte, este ca podul casei plin cu porumb si doi porci abia taiati, era tinut sub cheie de teama ca batranii casei ar fi putut sa-si insuseasca ceva de prin el. Locuiau in aceeasi curte, intr-o casuta batraneasca. Dupa incendiu, familia tanara, cu copii a fost nevoita sa locuiasca o perioada cu batranii. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii. |
Smerenia Preacuratei Fecioare Maria
Toate darurile Preasfintei Fecioare Maria au atras mult asupra ei mila și îndurarea lui Dumnezeu. Părintele Cleopa se întreba : " Dar care i-a fost ei, mai mult ca toate , pricină de slavă și de înălțare duhovnicească ? Care credeți că a fost cel mai mare dar al Maicii Domnului ? Oare fecioria sau înțelepciunea sau priceperea sau alte multe și nenumărate daruri pe care le avea ? " și părintele Cleopa arată : " Da, frații mei ! Într-adevăr , Preasfânta Fecioară Maria a fost împodobită de Dumnezeu cu toate darurile cele duhovnicești. Însă, dar cel mai mare care i-a fost ei pricină de slavă și de cinste negrăită a fost darul SMERENIEI . Fără acest dar , toate celelalte nu i-ar fi fost de nici un folos. " SMERENIA a fost pricină de SLAVA și CINSTE Preacuratei Fecioare Maria , mai mult decât toate darurile pe care le avea. Pentru SMERENIA ei, după mărturia SFANTULUI DUH , "Domnul a căutat spre SMERENIA roabei Sale și a ridicat-o la atâta slavă și cinste, spre a fi lăudată în cer și pe pământ de toate obștile cerești, și pe pământ fericită de toate neamurile. Nașterea Maicii Domnului, prin bucuria și pacea pe care ni le aduce în suflete, ne poate ajuta să punem început bun vieții noastre de rugăciune și de pocăință. Ajutorul pe care Maica Domnului ni-l dă în orice efort duhovnicesc pe care îl facem nu poate fi egalat de nimeni și de nimic. De aceea ea este numită de cântări " HRANITOAREA VIEȚII NOASTRE ".
|
Filă de Acatist
Bucură-te , leagăn alb de iasomnie, / Către care-n roiuri fluturi coboară, / Bucură-te, raza stelei din vecie, / Bucură-te , Maică pururea Fecioară, / Dulcea mea Marie . / Bucură-te, floare fără de prihană, / Albă ca argintul nopților de vară, / Spicul cel de aur veșnic plin cu hrană, / Mirul care vindecă orice fel de rană, / Bucură-te , Maică pururea Fecioară, / Ploaia cea de mană. / Bucură-te, brazdă plină de rodire, / Munte sfânt, în care s-a-ngropat comoară, / Bucură-te, cântec tainic de iubire, / Clopot de chemare, cântec de mărire, / Bucură-te , Maică pururea Fecioară, / Blândă fericire. / Bucură-te , mărul vieții care-nvie, / Pomul greu de roadă-n plină primăvară. / Bucură-te , iarăși , țărm de bucurie, / Dintru care curge miere aurie, / Bucură-te , Maică pururea Fecioară, / Sfânta mea Marie .
|
"Vimatarisa" sau "Ctitorița"- o icoană făcătoare de minuni
Vimatarisa sau Ctitorița este o icoană veche, făcătoare de minuni. Minunea întâmplată cu ea s-a petrecut în urmă cu aproape 1000 de ani, în timpul unui atac al arabilor. Paraclisierul, ierodiaconul Sava , de frică să nu piară în foc, a luat icoana Maicii Domnului și Crucea Sfântului Constantin cel Mare și le-a ascuns în fântâna din altar, punând în fața lor o lumânare mare, aprinsă , pe care le-a acoperit cu scânduri și lespezi de piatră. Dar Sava nu a scăpat de arabi, căzând în robie la ei. Întorcându-se după 70 de ani, a mai găsit doar câțiva călugări care se nevoiau între ruinele mănăstirii. Întrebând de icoana din fântână, nimeni din ei nu mai știa nimic. Cu frică au dat lespedea la o parte și nu mică le-a fost uimirea când au aflat icoana și crucea plutind pe apă cu lumânarea lângă ele, de parcă atunci ar fi fost puse. Acum se află tot în altar, dar la loc de mare cinste. Se mai numește și "Ctitorița" pentru că a fost descoperită în timpul celor trei ctitori ai mănăstirii Vatoped: Atanasie, Nicolae și Antonie.
|
Rugăciunea mamei către Sfânta Maria +
Maică Sfântă Preacurată , / Vezi ce frumos dorm copiii ? / Ei îmi sunt averea toată , / Pentru ei din greu mă zbucium, / Pentru ei trăiesc în lume. / Și îndur atât noianul / De dureri fără de nume ! / I-am culcat, și-acum spre Tine vin , / Ca ei să nu mă vază / Și te rog Măicuță Bună / Să cobori o blândă rază , / Raza bunătății Tale , / Pe frumoasele lor plete / Ca să n-aibe vise rele / Și nici pleoapele muiete / Și mi fă în zori de ziuă , / Când or fi ca să scoale, / Să-i văd blânzi , cuminți și veseli, / Îndreptând spre tine pașii / Cum se-ndreaptă înspre Tine, / Colo - n cer , sus îngerașii .
|
Laudă Maicii Soarelui neapus
În bezna omenirii / De mii de ani întinsă / Explozia iubirii / A fost din nou aprinsă ! / Printr-o Sfântă Fecioară, / O Maică nenuntită, / Care ne înconjoară / Cu milă nesfârșită. / Ea a născut un Soare / Pentru lumea întreagă . / Lumina Lui nu moare, / În cel care se roagă. / Măicuța dimineții / Ne iubește nespus. / Ea este Maica Vieții, / A Celui neapus. / Din cea mai Blândă Maică ne răsare / Fiul dumnezeiesc, veșnicul Soare !
|
Laudă Maicii pururea Fecioare +
O singură Maică din lume / Fecioară-n veci de veci rămâne , / Maria este al său nume, / Pe care toți o să-l îngâne . . . / Te cântă omenirea toată, / Fecioară - Maică iubitoare, / Marie, Sfântă preacurată, / Creștinilor izbăvitoare. / Îngerii se închină ție, / Uimiți de sufletul tău blând, / Uimiți de tine , o , Marie , / Floarea întregului pământ. / Și cel mai mult te-mbrățișează / Fiul ceresc, ce te așează / De-a dreapta Sa , o , Preacurată !
|
Lauda Maicii izvorâtoare de bucurie
Se revarsă, se revarsă, / Se revarsă bucuria , / Prin Măicuța cea aleasă, / Prin Fecioara, prin Maria ! / Inimi mute, dureri surde, / Ea le mângâie pe dată. / Orice rugă o aude / Maica Sfântă , Preacurată. / Ea Îl roagă , ea Îl cheamă, / Îl imploră pe Iisus , / Glasul ei duios de mamă / Ne-aduce mila de sus. / Căci prin inima ei sfântă / A trecut sabie grea. / Durerea i se împlântă , / Când Fiul moartea gustă. / De atunci orice nevoie, / Orice chin și suferință, / Ajung prin Sfânta Maria / Chemare la pocăință. / Plec genunchii, plec rărunchii, / Îmi plec sufletul și trupul, / Să mi se deschidă ochii, / Să se liniștească duhul !
|
Lauda Maicii , închipuită de rugul lui Moise
I s-a deschis vederea / Lui Moise , de demult. / I s-a dat mângâierea , / Pe Maria, văzând . / Rugul, arzând, nu arde , / Mila din ceruri cade, / Îngeri pe oameni ning. / Așa Sfânta Fecioară, / În foc dumnezeiesb / A stat , fără să moară, / Născând Pruncul Ceresc. / Rug nars, strălucitor, / Întoarce-te spre popor, / Iartă-ne , mult am greșit, / Păcatul ne-a ostenit.
|
Lauda izgonitoarei fricii
Mi-e frică , Maică , că-ntr-o zi / Voi pierde bruma de speranță, / Că nu îmi voi putea păzi / În suflet, pacea de vacanță. / Mi-e frică de al morții ceas, / Ce ticăie și-acum în mine, / Că aș putea să uit, să las / Tot ce e bun și ce e bine. / Mi-e frică și de Dumnezeu, / Când voi da ochii, la-ntrebare : / - De ce nu M-ai chemat la greu / Și te-ai retras în întristare ? / Mi-e frică, de-aceea te chem, / Să îmi gonești teama amară, / Să mă auzi cum plâng, cum gem, / Cu hohot de furtuni de vară. / Să-mi țeși o haină de minuni, / Care să-mi fie adăpostire. / Iar tuturor celor ce-s buni / Să le fii , Maică , ocrotitoare.
|
Plângeri la icoană
Aleargă, suflete , aleargă, / Te pleacă la icoana Maicii, / Adu-i , degrabă, Dânsei, sacii /De gânduri și trăire seacă. / Tu i-i aduci, să ți-i golească, / Cu mâna-i sfântă, -nmiresmată, / Să te atingă, doar o dată, / Și-ți rugăciune să-ți rodească. / Aleargă, suflete, cu lacrimi, / Și i le du, de pocăință , / Nu te-ntrista , ci ai credință, / Preasfânta îți va da noi aripi. / Te copleșește neștiința, / Te doare tot amarul lumii ? / Vino acum și spune Mumii / Că te ajută, Prodromița. / De ce te poticnești , o suflet ? / Te-ai încurca în deznădejde. . . / Of, cruce-ți fă și te ferește / De tot întunecatul cuget. / Icoana e înrourată / De lacrimi-ale cui sunt oare ? / Eu plâng. . . prin ceață, se-ntrezare / Că nu doar eu. . . ci laolaltă !
|
Cuvine-se cu adevărat ( Catedrala Patriarhală ) http://video.crestinortodox.ro/20DM3..._adevarat.html
|
Astazi este începutul buneivointe a lui Dumnezeu si anuntarea mântuirii oamenilor.Fecioara este adusa la Templul Domnului si vesteste astfel pe Hristos Cel ce va sa vina.Sa strigam Maicii si noi cu mare glas:Bucura-te, ceea ce esti împlinirea rânduielii Domnului.
Cea care este templu preacurat al Domnului si camara de nunta de mare pret,comoara adevarata a slavei Domnului, intra astazi in casa Domnului primind harul Duhului cel dumnezeiesc.Ingerii Domnului o preaslavesc caci ea se face masa cereasca. |
Citat:
( Prima stihiră de la Litia Vecerniei zilei ) . - Această sărbătoare poate fi socotită " drept puntea care ne duce către nașterea lui Hristos" , fapt pentru care a și fost așezată de Sfinții Părinți la începutul acestui Post . |
Mărire ție !
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioară Maria , Slava Îngerilor , și podoaba pământenilor, cere iertare tuturor păcatelor celor ce-ți cântă ție ; fi milostivă robului tău, că tu ești adăpostire, care nu dă de rusine pe oameni. Tu ești izbăvirea celor deznădăjduiți, una Preacurată și binecuvântată ! Doboară , Puternice , cum a grăit Stăpâna , pe cei puternici de pe scaune, moartea și iadul , și ridică-i pe cei smeriți, adică firea oamenilor , prin Izbăvitorul sufletelor noastre, care s-a întrupat și a coborât în iad.
Bucură-te , Scaun cu Lumină de foc , al Împăratului tuturor , Iisus Hristos ! Bucură-te , una Doamnă a toată făptura , Preasfântă Fecioară Maria , cea preaslăvită de Dumnezeu. Marire ție ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:38:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.