![]() |
Teleportarea - o absurditate?
De mult ma batea gandul sa scriu ceva despre acest subiect. Stiintific s-a vorbit mult despre asta, s-au scris multe carti SF, s-au facut filme, s-au facut experimente mai mult sau mai putin secrete ("Philadelphia"!). Ce-a iesit? Un amestec de filozofie intortocheata, teoretizata, umanizata, total superficiala precum gandul in sine ca ne putem lua la intrecere cu Dumnezeu.
Si totusi, teleportarea exista si a existat dintotdeauna. Prima data cand am citit despre ea nici n-am luat-o ca pe ceva extraordinar, ci ca pe ceva firesc si absolut normal pentru legile scrise si nescrise ale Lui Dumnezeu. Zilele trecute, insa, am avut aceasta revelatie si am zis ca totul se leaga atat de firesc si simplu incat nici nu e nevoie de mare filozofie. Iti trebuie doar smerenie si credinta! Multa credinta. Sunt convins ca fiecare dintre voi ati intalnit in lecturile voastre astfel de cazuri si chiar m-as bucura daca le-ati aminti pe-aici. Prima data cand am citit despre Parintele vrednic de pomenire, Arsenie Boca, am vazut undeva ca, la un moment dat, el paraseste inchisoarea in care era pazit cu strasnicie si unde-si facea cu supunere toate indatoririle de ocnas, si dispare pe nesimtite, pentru cateva ore. Mai tarziu aflam ca in aceste ore, el este prezent la inmormantarea mamei sale, la multe sute de km distanta si unde multi martori pot jura ca a fost acolo . Cum a reusit?... Sfantul Ioan Rusul, in timpul vietii, reuseste prin puterea rugaciunii sa trimita la mare distanta o farfurie cu pilaf aburind, stapanului sau care se afla la Mekka, din partea sotiei acestuia care si-a exprimat in treacat gandul ca tare mult i-ar fi placut si lui sa guste din acel pilaf. Acea farfurie se afla acum la racla sfantului Ioan Rusul, din Grecia, adusa tot printr-un miracol, din Turcia. Cum a reusit Ioan cel mult smerit sa faca aceasta? Ceea ce la om nu e cu putinta, la Dumnezeu se poate! Oare ce dovada in plus ne mai trebuie pentru a intelege ca pentru a fi placuti Lui Dumnezeu, trebuie sa fim mai intai smeriti, iubitori, iertatori si umili servitori ai aproapelui nostru? Ce dovada in plus ne trebuie pentru a descoperi ca mandria si vanitatea din noi ne stinge de fiecare data "candela" credintei si intuneca "lumina" din noi? Daca aveti cunostinta de intamplari asemanatoare (si nu ma refer la experimente woodo), v-as fi recunoscator daca ni le spuneti si noua! |
Si Apostolii au fost adusi de unde erau la propovaduire la inmormantarea Fecioarei Maria.
|
Am citit si eu despre marturiile cu parintele Arsenia Boca. Spuneau chiar gardienii ca disparea de multe ori in timpul rugaciunii, iar ei se speriau. Si dupa catva timp se uitau, si era acolo.
Minunea cu farfuria a Sfantului Ioan Rusul e tare frumoasa. Totusi, nu stiu daca aceste experiente se leaga de teleportare, asa cum este ea inteleasa in scrierile Science Fiction (mutarea unui corp dintr-un loc in altul prin intermediul unei masinarii), sau cu practicile pagane si oculte, unde diavolul poate sa faca orice, numai sa duca in inselare. Minunile de care ai pomenit adeveresc spusele: "Unde voieste Dumnezeu, se biruiesc hotarele firii." Nu trebuie acuma sa ajungem la exagerari de genul - incepem sa ne rugam sa teleporteze Dumnezeu farfuria cu mancarea de pranz, pana la masa bunicilor de la tara. Asa cum nu trebuie sa cautam niciodata minunea in sine, ci puternica credinta a sfintilor, care a dus la asemenea minuni. Sa-i urmam pe parintele Arsenie Boca, pe Sfantul Ioan Rusul, si pe toti Sfintii lui Dumnezeu, in credinta, pocainta si virtute! Post binecuvantat! |
Citat:
Gandul viciat, ne transforma in victime! |
Din Pateric:
Spuneau unii despre avva Macarie egipteanul, ca stiindu-se de la Schit si ducand niste cosnite, ostenind, a sezut si s-a rugat, zicand: Dumnezeule, Tu stii ca nu mai pot! Si indata s-a aflat langa rau. |
"teleportari"
Ioan 20
19. Și fiind seară, în ziua aceea, întâia a săptămânii (duminica), și ușile fiind încuiate, unde erau adunați ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus și a stat în mijloc și le-a zis: Pace vouă! 26. Și după opt zile, ucenicii Lui erau iarăși înăuntru, și Toma, împreună cu ei. Și a venit Iisus, ușile fiind încuiate, și a stat în mijloc și a zis: Pace vouă! Iisus ne-a aratat ca trupul invierii va depasi normalitatea si legile naturale ale firii. Asteptam eonul urmator, adica viata veacului ce va sa fie, dar trebuie sa avem grija sa intram in el de partea Binelui, ca sa ne bucuram de cele ce la inima omului inca nu s-au suit... |
Multumesc, de mult nu am mai ris atit de bine.
|
Mie imi vine sa rad de oamenii de stiinta evolutionisti. ;)
|
Ce parere aveti despre articolul asta?
http://www.descopera.ro/stiinta/5725...lograma-uriasa |
Tocmai mi-am amintit de cateva lucruri auzite la Sihastrie in cele cateva zile de sedere. In timp ce curatam ceapa impreuna cu cativa preoti-calugari, o doamna mai in varsta a intrebat daca e adevarat ca la Muntele Athos sunt 7 calugari deosebiti care se roaga pentru lumea intreaga, dar care nu pot fi vazuti de nimeni. Unul dintre preoti ne-a confirmat continuand cu amanunte. E adevarat ca acei calugari nu pot fi vazuti de oricine, desi ei traiesc printre ceilalti, dar ei intre ei se vad si mai ales sunt vazuti de catre preotul care le da Sfanta Impartasanie. Pentru acesti oameni, nu exista nici cea mai mica indoiala ca au devenit sfinti inca din timpul vietii.
O alta intamplare de care ne-a vorbit parintele-calugar, care avea o blandete in voce ce-ti aducea in suflet toata pacea lumii, a fost despre un pusnic cu care au stat de vorba cu cativa ani in urma, prin padurile din jurul manastirii. Acel pusnic spunea ca n-a mai mancat nimic de 20 de ani! Singura hrana: rugaciunea inimii! Chiar in vara aceasta, un alt calugar care "facea ascultare" in padure (poate la bureti, poate la lemne...) a vazut intr-o poenita un batran cu barba alba pana la brau, imbracat in manta calugareasca. A incercat atunci sa-l urmareasca discret ca sa vada unde merge. Pentru o clipa s-a impiedicat de o creanga, mutandu-si privirea in jos. Cand a ridicat-o, batranul disparuse. A mers apoi si a cercetat locul unde tocmai il vazuse, dar n-a putut afla decat un miros foarte placut de mir, dar un mir pe care nu-l mai simtise pana atunci. (Cred ca printre cei care au fost pe jos in pelerinaje si au trecut prin paduri, nu se poate sa nu fi intalnit astfel de zone in care in mod inexplicabil, in jur pluteste un miros de mir cu totul divin! Eu am intalnit asa ceva prin 2003, in padurile dintre Sihla si Sihastrie.) In ciuda faptului ca avem o tara condusa de hoti si escroci, muntii nostri ascund ostenitori ai rugaciunii celei mai inalte. Eu nadajduiesc ca daca poporul nostru va fi salvat, in primul rand acestor pusnici le vom datora mila lui Dumnezeu! |
Sunt o groaza de clip-uri pe youtube cu teleportari.
|
Un experiment stiintific
Citat:
Sper sa fie o lectura interesanta. |
Citat:
|
Citat:
Printr-o ironie a sortii(din perspectiva comenzii,,Engage"),raportat la intentia mea,in articol se spunea ,,This development is a long way from the transporters used by Jean-Luc Picard and Captain Kirk in the famous Star Trek TV series".Pe scurt chiar cercetatorii atrageau atentie sa nu se inteleaga ca ar fi vorba de un experiment pe stil science fiction aka ,,Star Trek". Regret interventia mea neinspirata,in raport de intentia ta,imi cer scuze si pe cale de consecinta ma retrag discret din discutie.Voi fi mult mai atent pe viitor la natura topicurilor pe care voi mai posta.Toate cele bune. |
Cred ca mai greu face Dumnezeu minuni din astea cu noi ca ne-am umle de mandrie. Vreau sa fac o observatie, ca toate minunile pe care Dumnezeu le face nu le face de dragul minunii ci pentru a ne intari credinta noua si mai ales celor implicati sau a-i aduce pe altii la credinta...
|
adevarat
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Există și oameni care au avut moarte clinică și apoi au mărturisit cum au simțit că sufletul s-a despărțit de trup și vedea trupul lor care zăcea mort, vedea medicii care constatau moartea. Apoi, cum a călătorit sufletul, condus de un înger, nevăzut de oameni, în locuri îndepărtate. Cu îngăduința lui Dumnezeu s-au reîntors la viață, pentru a se dovedi și prin aceasta existența sufletului dat de Dumnezeu și puterea lui, care depășește legile firii.
|
Engage și hai la rugăciune că altfel ne teleportăm în iad.
|
Nimic nu e imposibil!
„Daca veti avea credinta cat un graunte de mustar, veti zice muntelui acestuia: Muta-te de aici dincolo! si se va muta; si nimic nu va va fi voua cu neputinta!" |
Probabil, teleportarea ca urmare a credintei se petrece de multa vreme in istoria omenirii. Insa teleportarea ca urmare a stiintei, cred ca va mai ramane multa vreme de aici inainte, subiect al cartilor si filmelor SF.
|
Daca vom lua seama la faptul ca painea si vinul de pe masa fiecarui altar se prefac in Trupul si Sangele Domnului, vom intelege ca notiunea de teleportare nu este specifica Ortodoxiei. Hristos nu este doar undeva. E multa taina si in prezenta ingerilor pe pamant. Nu e teleportare, nu e SF, e taina. Ingerii nu se arata decat celor care se invrednicesc de acest lucru. Deci, prin credinta trebuie primite astfel de minuni, nu prin ratiune, caci riscam sa ajungem la tot felul de aberatii.
|
Sa nu avem atitudinea Inchzitiei fata de stiinta ! Teleportarea este posibila si ne vom familiariza cu ea in viitor..La fel cu multe alte inventii. N-o sa ne impiedice teleportarea sa ne mantuim..
La fel ideea cu alte lumi , alte civilizatii. Acestea exista, sunt consemnate si de Biblie si nu trebuie sa ne sminteasca existenta lor..Calea catre mantuire este aceeiasi ! De asemeni nu poti compara teleportarea care va sa fie cu miscarea ingerilor. Pai imaginati-va cate accidente vor fi cand vor nimeri in loc de o locatie aleasa in plin astru sau intr-un munte de roca...Teleportarea va avea carentele omului, nu ale ingerilor. |
Citat:
Ca va mai dura mult sau putin pana ca omenirea sa construiasca o tehnologie care sa permita teleportarea asta e mai putin important. Importante este faptul ca se poate, stim asta cu siguranta din punct de vedere stiintific. se poate totusi instantaneu din punctul A in punctul B prin asanumita "inseparabilitate cunatica" http://ro.wikipedia.org/wiki/Entanglement_cuantic INSEPARABILITATEA CUANTICĂ (QUANTUM ENTANGLEMENT) http://www.scientia.ro/fizica/50-mec...-partea-6.html acest principiu sta la baza studiilor stiintifice in domeniul teleportarii. http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_entanglement The controversy surrounding this topic comes in once you consider the ramifications of this result. Normally under the Copenhagen interpretation, the state a particle occupies is determined the moment the state is measured. However, in an entangled pair when the first particle is measured, the state of the other is known at the same time without measurement, regardless of the separation of the two particles. This knowledge of the second particle's state is at the heart of the debate. If the distance between particles is large enough, information or influence might be traveling faster than the speed of light which violates the principle of special relativity. One experiment that is in agreement with the effect of entanglement "traveling faster than light" was performed in 2008. This experiment found that the "speed" of quantum entanglement has a minimum lower bound of 10,000 times the speed of light.[5] However, because the method involves uncontrollable observation rather than controllable changing of state, no actual information is transmitted in this process. Therefore, the speed of light remains the communication speed limit. Beam Me Up, Scotty! Scientists Teleport Info 10 Miles http://news.discovery.com/tech/telep...mechanics.html Teleporting Energy http://news.discovery.com/space/teleporting-energy.html So you just have to send the information contained within a particle, which will be automatically transferred to the entangled partner in the new location. The catch: the original particle is destroyed in the process. So even if it were possible to teleport human beings, I'd have to be willing to completely destroy my original self and trust that the science is advanced enough to rebuild me from scratch in the new location. "DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL" |
Citat:
In univers sunt ingerii de multe fiinte (specii) si sunt atat de multi incat "omul nu poate numara numarul lor, ci doar Dumnezeu" (spuen Scriptura si Sfantul Ioan Damaschin) dar nu stim natura fiintei lor. Sunt heruvimi (cu 6 aripi), serafimi (cu multi ochi), ingeri, arghangeli... Iarasi nu putem vorbi despre mantuirea lor... (sfantul Ioan Damaschin spune ca ceea ce este moartea pentru om este caderea pentru inger. adica precum omul dupa moarte nu mai poate alege mantuirea lui Hristos Iisus, asa si ingerul dupa ce a cazut nu se mai poate intoarce... e o discutie teologica mai adanca, nu vom intra in amanunte acum). Putem desigur vorbi de desavarsirea lor in Duhul Sfant Dumnezeu, asta da... dar repet nu putem vorbi despre mantuire (din ce sa fie ei mantuiti? ei nu mor! ei nu pacatuiesc!) Ingerii nu au Taina Sfintei Euharistii, adica nu au Sfanta Impartasanie ci doar noi oamenii mancam adevarat trupul si sangele Domnului Iisus Hristos, aceasta fiind singura cale pentru om spre desavarsire si indumnezeire. http://www.crestinortodox.ro/dogmati...lor-68870.html |
Cand mi-a trecut prin cap desciderea acestui topic, nu am facut-o catusi de putin pentru a provoca imaginatia cuiva si nici pentru a elogia intr-un fel sau altul nivelul la care a ajuns stiinta, cu atat mai putin speranta ca se va ajunge la acea teleportare bazata pe om si stiinta lui. Dimpotriva, asta mi se pare extrem de periculos, iar omul continua sa-si dea in petec, imaginandu-si scenarii indraznete, nu doar teleportarea dar si... conceperea "Celulei Divine" care sa-l ajute sa-L ajunga (ba chiar sa-L intreaca) pe Dumnezeu.
Nu vreau sa fac analiza gramaticala, dar daca spun "telekinezie", "telepatie", "teleportare", nu consider stiinta la modul implicit. Aceste fenomene au existat si vor exista prin Puterea Duhului Sfant (sau a altor duhuri...) si nu au nimic comun cu tehnica zilelor noastre. De aceea m-am vazut nevoit sa scot in evidenta acest aspect, fiindca vad o oarecare tendinta "science", in unele mesaje, unde, dupa parerea mea, Dumnezeu nu-si poate face loc! Iertati-ma, va rog! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:35:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.