Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Iubirea exagerata fata de animale (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12877)

Dorinuta 18.05.2011 10:05:25

OMENIE!!

Am citi articolului domnului Cocosila, si comentariile de mai jos. Fiecare este cu parerea lui, iar semnatarul articolului se vede clar ca este impotriva animalelor. Eu cred ca avem dreptul si noi si toate viatile sa traim pe acest pamint, sa nu ne exploatam unii pe altii asa cum o facem. Si nu cred ca un OM care are mila si intelegere pentru animale , nu are si pentru oameni, fie copii sau batrani. Am vazut familii care au si copii si animale. Eu cred ca este PACAT, NUMAI atunci cind vezi doar animalul de linga tine si nu ii ajuti si pe oameni. De latrat, nu le poti interzice..pt ca noi LATRAM mai rau decit ei, la toate orele din zi si din noapte si am ajuns de o rautae si cruzime ca am speriat toata Europa. Sa fim intelepti si sa ne acceptam defectele, sa fim MAI BUNI,TOLERANTI, si sa avem MILA si DRAGOSTE si fata de Oameni si fata de vietatile lasate tot de DUMNEZEU!! DORISA

Marius22 18.05.2011 10:58:14

Am citit acest articol dar nu mi s-a parut ca autorul este impotriva animalelor. Din contra, indeamna la a trai alaturi de ele dand dovada de dreapta socotinta. Nu incurajeaza nici abuzarea fizica a animalelor dar nici iubirea nejustificata fata de ele. Ambele reprezinta forme in care umanul se degradeaza, manifestari nefiresti.

AndreiM 18.05.2011 11:37:38

Sunt de acord cu tine Dorisa, dar poate ca iubirea exagerata fata de animale se refera la altceva. Sa-ti dau un exemplu. Vad pe strada foarte multi caini imbracati, cu zgarde de milioane de lei poate si ma intreb de ce acei oameni imbraca cainii, animalele cand alti oameni, copii stau dezbracati si cersesc sau cine stie ce grozavi faci pentru a trai. Asta e pentru mine o iubire exagerata, denaturata pentru animale, sa le dai lor ce nu au nici macar semenii tai.

Mihnea Dragomir 18.05.2011 12:51:29

Decadența înseamnă a pierde rostul celor făcute de Dumnezeu și de oameni. Când, în Imperiul Bizantin, amasadorilor li se serveau ceea ce păreau a fi mere coapte, dar în realitate erau fripturi tăiate precum merele, cu frunzuliță atașată, urmate de "friptură" la desert, care în realitate era jeleu de mere făcut pane, atunci vorbim de decadență. Așa au pierit multe civilizații, precum păsările: pe limba lor. Adică, degenerând. Când într-un stat oamenii ajung să nu aibă ce mânca și se vând pe ei înșiși drept sclavi turcilor, în schimb fudulia de la ospețe se manifestă ca mere-friptură și friptură-mere, sfârșitul deja poate fi adulmecat în acele bucate.

Tot așa, rostul pentru care Creatorul a făcut animalele este de a-i sluji omului. Când omul ajunge să le dea oase vitaminizate din imitație de toval cu damf de șorici, în timp ce copiilor străzii le dă un șut în spate, atunci ceva nu e în regulă. Când se mai face un pas spre groapă și omul ajunge a face din animal subiect de drept civil, lăsându-i testament, fixându-i rente, căsătorindu-se cu el ori căsătorind animale între ele, atunci sfârșitul împărăției noastre poate fi deja adulmecat.

Liviu33 18.05.2011 14:10:08

Despre ce articol este vorba?

o nestiutoare_ 18.05.2011 14:11:01

Citat:

În prealabil postat de Liviu33 (Post 361962)
Despre ce articol este vorba?

http://www.crestinortodox.ro/editori...le-124764.html

Scotland The Brave 18.05.2011 14:17:46

Citat:

În prealabil postat de Dorinuta (Post 361912)
Am citi articolului domnului Cocosila, si comentariile de mai jos. Fiecare este cu parerea lui, iar semnatarul articolului se vede clar ca este impotriva animalelor. Eu cred ca avem dreptul si noi si toate viatile sa traim pe acest pamint, sa nu ne exploatam unii pe altii asa cum o facem. Si nu cred ca un OM care are mila si intelegere pentru animale , nu are si pentru oameni, fie copii sau batrani. Am vazut familii care au si copii si animale. Eu cred ca este PACAT, NUMAI atunci cind vezi doar animalul de linga tine si nu ii ajuti si pe oameni. De latrat, nu le poti interzice..pt ca noi LATRAM mai rau decit ei, la toate orele din zi si din noapte si am ajuns de o rautae si cruzime ca am speriat toata Europa. Sa fim intelepti si sa ne acceptam defectele, sa fim MAI BUNI,TOLERANTI, si sa avem MILA si DRAGOSTE si fata de Oameni si fata de vietatile lasate tot de DUMNEZEU!! DORISA

Eu am doi caini si nu vad nimic in neregula cu privire la articolul incriminat de dvs.Mi-am crescut cainii de cand erau pui si am si familie.Exista insa oameni care exagereaza si acest lucru este subliniat in articol.As dori sa subliniez faptul ca,in general,in Romania,multi dintre posesorii de caini dau dovada de o grava lipsa de educatie cu privire la modul cum isi lasa animalele sa isi faca nevoile in spatii publice,fara a curata in urma lor.In Vest sunt amenzi drastice pentru asa ceva dar in RO nu se pune problema. Efectiv sunt strazi,chiar unde stau,unde trebuie sa te uiti pe unde calci cu mare atentie si nu prea sunt caini vagabonzi in imprejurimi.Inutil sa spun cum miroase, mai ales vara.Exista niste limite care trebuiesc intelese si respectate.In plus trebuie facut ceva cu privire la cainii vagabonzi,sunt un real pericol.Mentalitatea din RO este extrem de diferita fata de cea din Vest atat cu privire la ce drepturi ai dar mai ales cu privire la ce obligatii ai.

N.Priceputu 18.05.2011 14:59:40

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 361966)
si nu prea sunt caini vagabonzi in imprejurimi.

De altfel, câinii vagabonzi se autoeducă în sensul ăsta. Nu fac niciodată mizerie pe trotuar.

Scotland The Brave 18.05.2011 15:06:38

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 361974)
De altfel, câinii vagabonzi se autoeducă în sensul ăsta. Nu fac niciodată mizerie pe trotuar.

Nu ma pot pronunta pentru ca nu le-am studiat evolutia mentala :) Mi-as dori ca in momentul in care ies cu copilul la plimbare sa nu trec pe langa o haita de caini vagabonzi,mai ales in situatia in care starea lor de sanatate nu este tinuta sub observatie iar suficient de multi sunt suficient de agresivi.Ori pui o limita cu privire la inmultirea lor ori cei care doresc caini vagabonzi in imprejurimi sa fie obligati sa contribuie la ingrijirea,supravegherea si hranirea lor.Vor fi si cainii ajutati si se va imbunatati si securitatea celor care traiesc alaturi de ei.In caz contrar nimeni nu va avea nici o responsabilitate si asta este inadmisibil.

N.Priceputu 18.05.2011 17:24:40

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 361976)
Nu ma pot pronunta pentru ca nu le-am studiat evolutia mentala :) Mi-as dori ca in momentul in care ies cu copilul la plimbare sa nu trec pe langa o haita de caini vagabonzi,mai ales in situatia in care starea lor de sanatate nu este tinuta sub observatie iar suficient de multi sunt suficient de agresivi.Ori pui o limita cu privire la inmultirea lor ori cei care doresc caini vagabonzi in imprejurimi sa fie obligati sa contribuie la ingrijirea,supravegherea si hranirea lor.Vor fi si cainii ajutati si se va imbunatati si securitatea celor care traiesc alaturi de ei.In caz contrar nimeni nu va avea nici o responsabilitate si asta este inadmisibil.

Nu cred că mulți doresc câini vagabonzi. Însă ei există, și nu din vina lor. De vină sunt tot oamenii, care nu-și asumă responsabilitatea în privința puilor, pe care le e milă să-i omoare, însă nu le e milă să-i lase de izbeliște prin parcuri.
Dar asta e o altă problemă.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:08:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.