Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   este de post da-&-nu...! vă rog... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14740)

myself00 22.03.2012 20:24:51

este de post da-&-nu...! vă rog...
 
bună sera m-ați putea sfătui și pe mine ce tip de pâine se poate consuma în post...!
cele de la savoria fară e-uri și fară conservanți sunt buni aici scrie că conține...făină albă de grâu/făină neagră de grâu/făină de secară/apă/maia pudră de secară/FĂINĂ DE MALȚ din secară/GLUTEN DIN GRÂU/ SIROP DE GLUCOZĂ/făină din soia/ENZIME/ULEI VEGETAL/ drojdie/ sare iodată...!
dacă nu ce pâine tip toast pot consuma în post...!
nu prea mă înțeleg cu franzele etc...!
mă fac să suchit...!

Adriana Cluj 22.03.2012 20:42:17

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 436332)
bună sera m-ați putea sfătui și pe mine ce tip de pâine se poate consuma în post...!
cele de la savoria fară e-uri și fară conservanți sunt buni aici scrie că conține...făină albă de grâu/făină neagră de grâu/făină de secară/apă/maia pudră de secară/FĂINĂ DE MALȚ din secară/GLUTEN DIN GRÂU/ SIROP DE GLUCOZĂ/făină din soia/ENZIME/ULEI VEGETAL/ drojdie/ sare iodată...!
dacă nu ce pâine tip toast pot consuma în post...!
nu prea mă înțeleg cu franzele etc...!
mă fac să suchit...!

fa-ti paine acasa: 1 kg faina alba 000, un pachetel de drojdie (aia ungureasca in ambalaj galben e foarte buna, nu aia turceasca), sare, apa calduta (nu calda), 1/2 lingurita zahar (pt amestecat drojdia), putin ulei de masline, cat iei in mana, 2-3 liguri (sau floarea soarelui, dar cel de masline ii da o aroma deosebita).

Simplu: amesteci drojdia cu zaharul (cu furculita), pana se topeste drojdia, pui apa calduta (nu calda !!!) le torni in faina, faina adusa in casa de o zi, adica sa stea la temperatura camerei, adaugi apa, iti dai seama dupa cum arata aluatul cat trebuie (ăprox 500 ml la 1 kg faina) framanti bine bine, la urma adaugi uleiul, lasi sa dospeasca (maica-mea facea semnul Sfintei Cruci peste covata cand era gata de pus la dospit), o asezi in tavi (2 tavi de cozonac ajung pt 1 kg faina), lasi sa dospeasca inca o data in tavi, incingi cuptorul, bagi tavile, dai focul incet, dupa 30 minute intorci tavile, mai lasi cam 30 minute, si e gata.
O scoti din tavi, o pui in prosop sa stea calda, sa se raceasca incet, pana a doua zi, faci semnul Sfintei Cruci, multumesti lui Dumnezeu, o tai si mananci.

myself00 22.03.2012 20:46:55

un răspuns (inteligibil) și-ți mulțumesc...însă eu am întrebat de produsul(...) dacă se cade a-l mânca...!

Dumitru73 23.03.2012 13:17:58

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 436339)
un răspuns (inteligibil) și-ți mulțumesc...însă eu am întrebat de produsul(...) dacă se cade a-l mânca...!

de ce nu ar fi bun?

myself00 23.03.2012 13:23:16

@dumitru...? poți să fii un pic mai concis.

nu știu ce poate fi atât de greu încât să nu poată răspunde la o banală întrebare...! dacă se cade sau nu să mănânc astfel de toast în timpului postului...!

DragosP 23.03.2012 13:35:43

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 436332)
bună sera m-ați putea sfătui și pe mine ce tip de pâine se poate consuma în post...!
cele de la savoria fară e-uri și fară conservanți sunt buni aici scrie că conține...făină albă de grâu/făină neagră de grâu/făină de secară/apă/maia pudră de secară/FĂINĂ DE MALȚ din secară/GLUTEN DIN GRÂU/ SIROP DE GLUCOZĂ/făină din soia/ENZIME/ULEI VEGETAL/ drojdie/ sare iodată...!
dacă nu ce pâine tip toast pot consuma în post...!
nu prea mă înțeleg cu franzele etc...!
mă fac să suchit...!

Se poate consuma.
Dar ce te face să faci???

myself00 23.03.2012 13:52:15

@DragosP...să sughit...
ești sigur că se poate...?

Adriana Cluj 23.03.2012 13:59:12

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 436339)
un răspuns (inteligibil) și-ți mulțumesc...însă eu am întrebat de produsul(...) dacă se cade a-l mânca...!

daca nu are nimic de origine animala in compozitie....eu zic ca se poate manca, intrebarea este cat de daunatoare sanatatii sunt toate acele adaosuri chimice.... fii sigur ca sunt de sinteza, nu naturale

DragosP 23.03.2012 14:04:23

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 436495)
ești sigur că se poate...?

Sunt precisă!
De ce întrebi?

Ah, să nu uit: "&" înseamnă "și".
Dacă vrei "sau" folosește "|".

Adriana Cluj 23.03.2012 14:25:24

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 436495)
@DragosP...să sughit...
ești sigur că se poate...?

Ia cu apa kangen, ca sa nu-ti mai stea in piept/gat, de aia suchiti! :1:
Si mesteca mai bine...:21:
Nervul frenic e responsabil de sughit, situat undeva in preajma plexului solar, statul painii (dumicatului) in zona respectiva il pune in actiune..


Ora este GMT +3. Ora este acum 04:46:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.