Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dusmanie si dusmani (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1489)

cristiboss56 08.03.2007 22:29:02

Ce genereaza dusmania in relatiile dintre oameni ? Oare este corect sa consideram pe cineva dusman, numai pentru fapul ca acel cineva nu este "pe aceiasi lungime " cu noi? Cum definim dusmania si dusmanul in general ? Care trebuie sa fie atitudinea noastra , de buni crestini in fata si fata de dusmanie si dusmani?

sofiaiuga 11.03.2007 22:58:17

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Ce genereaza dusmania in relatiile dintre oameni ? Oare este corect sa consideram pe cineva dusman, numai pentru fapul ca acel cineva nu este "pe aceiasi lungime " cu noi? Cum definim dusmania si dusmanul in general ? Care trebuie sa fie atitudinea noastra , de buni crestini in fata si fata de dusmanie si dusmani?

In realitate nu exista dusmani,o sa vi se para ciudat ce spun, dar este doar BIRNA DIN OCHIUL NOSTRU[adica propriile noastre pacate] care nu ne lasa sa vedem PAIUL din ochiul aproapelui nostru,[adica pacatele mai mici ale semenilor].IISUS HRISTOS A MURIT PENTRU TOTI OAMENII RASTIGNIT chiar si pt mintuirea celor care lAU RASTIGNIT,ADICA POPORUL EVREU.Pt.ELtoto sintem copii lui unii mai buni ,unii mai rai si cind copii se cearta intre ei DUMNEZEU sufera [cum sufera si parintii care au copii care nu se inteleg sau se dusmanesc intre ei].Oamenii induhovnciti pt ca lupta impotriva propriilor pacate ii vad pe toti oamenii buni;deci sa luptam lupta cea grea cu noi insine si asa devenind mai buni ii vedem si pe altii, chiar din cei care ne vor raul mai buni,sau cel putin nu ii dusmanim cine este MILA de ei si atunci fata de cine ti-e mila te rogi pt el ,nuuuuuuuu!?

ancah 11.03.2007 23:02:43

Dusman este cel care poate si vrea sa-ti piarda sufletul.

patinina34 22.05.2009 03:51:39

Dusmania are ceva legatura cu ceva ce nu suporti la un moment dat, datorita unui comportament necuviincios, sau datorita unei invidii personale, sau datorita unei gelozii samd.

Dusmania este rezultatul unui sentiment negativ nutrit impotriva cuiva.

Dusmanii - sint cei care ne urasc, cei care ne saboteaza din diverse motive, cei care ne stau in cale.

Sentimentul pentru un bun ortodox, este negativ, nefiresc.

windorin 22.05.2009 09:15:04

Omul nu poate fi dusman al omului. Doar diavolul este dusman al omului.

Astea's cuvintele unui bun prieten, catre mahnirea mea pe anumiti oameni.
Are dreptate, omul nu poate fi dusman al omului.

eduardd 22.05.2009 09:54:14

Eu nu cred ca exista dusmanie si dusmani. Asa cum frumos a spus Dorin, numai dracul uraste omul. Sa ne ajute pe toti Stapana sa devenim medici chirurgi. Astel sa fac zilinc transplanturi de inima, inlocuind inima celui luptat de ura si resentimente cu propria-mi inima.

elom 22.05.2009 14:37:33

Dacă un om în mod voit, din cine știe ce motive vrea să-mi facă rău, atunci acela nu se numește dușman?

zoridezi 22.05.2009 15:26:12

Citat:

În prealabil postat de elom (Post 140163)
Dacă un om în mod voit, din cine știe ce motive vrea să-mi facă rău, atunci acela nu se numește dușman?

Normal ca este dusman, doar si in biblie scrie de vrajmasi (nu numai cei nevazuti). Numai ca trebuie sa invatam sa-i iubim si pe ei, asa cu slabiciunile lor... ca omul care e vrajmas al omului, e vrajmas si al lui Dumnezeu, iar omul care isi iubeste dusmanul, il iubeste pe Dumnezeu.

zoridezi 22.05.2009 15:37:47

Fie ca sunt dusmani sau nu, noi pe toti trebuie sa ii consideram prietenii nostri (desi in adancul sufletului nostru stim ca nu sunt), caci altfel ura isi face loc in sufletul nostru si ne departam de Dumnezeu.

tigerAvalo9 23.05.2009 09:37:28

Cel care este impotriva lui Dumnezeu este si ,,dusmanul'' nostru.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:17:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.