![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce genereaza dusmania in relatiile dintre oameni ? Oare este corect sa consideram pe cineva dusman, numai pentru fapul ca acel cineva nu este "pe aceiasi lungime " cu noi? Cum definim dusmania si dusmanul in general ? Care trebuie sa fie atitudinea noastra , de buni crestini in fata si fata de dusmanie si dusmani?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dusman este cel care poate si vrea sa-ti piarda sufletul.
|
|
||||
|
||||
![]()
Dusmania are ceva legatura cu ceva ce nu suporti la un moment dat, datorita unui comportament necuviincios, sau datorita unei invidii personale, sau datorita unei gelozii samd.
Dusmania este rezultatul unui sentiment negativ nutrit impotriva cuiva. Dusmanii - sint cei care ne urasc, cei care ne saboteaza din diverse motive, cei care ne stau in cale. Sentimentul pentru un bun ortodox, este negativ, nefiresc. |
|
||||
|
||||
![]()
Omul nu poate fi dusman al omului. Doar diavolul este dusman al omului.
Astea's cuvintele unui bun prieten, catre mahnirea mea pe anumiti oameni. Are dreptate, omul nu poate fi dusman al omului.
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu cred ca exista dusmanie si dusmani. Asa cum frumos a spus Dorin, numai dracul uraste omul. Sa ne ajute pe toti Stapana sa devenim medici chirurgi. Astel sa fac zilinc transplanturi de inima, inlocuind inima celui luptat de ura si resentimente cu propria-mi inima.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dacă un om în mod voit, din cine știe ce motive vrea să-mi facă rău, atunci acela nu se numește dușman?
|
|
|||
|
|||
![]()
Normal ca este dusman, doar si in biblie scrie de vrajmasi (nu numai cei nevazuti). Numai ca trebuie sa invatam sa-i iubim si pe ei, asa cu slabiciunile lor... ca omul care e vrajmas al omului, e vrajmas si al lui Dumnezeu, iar omul care isi iubeste dusmanul, il iubeste pe Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Fie ca sunt dusmani sau nu, noi pe toti trebuie sa ii consideram prietenii nostri (desi in adancul sufletului nostru stim ca nu sunt), caci altfel ura isi face loc in sufletul nostru si ne departam de Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cel care este impotriva lui Dumnezeu este si ,,dusmanul'' nostru.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oare de ce masonii sunt dusmani? | andreicozia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 259 | 26.12.2015 23:46:26 |
Iubire de dusmani... pana unde? | crestinOrtodoxa | Intrebari utilizatori | 8 | 06.01.2011 21:52:55 |
Despre dusmanie si dusmani( despre ura) | cristiboss56 | Generalitati | 41 | 25.12.2006 00:55:18 |
|