Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   un mic ajutor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14891)

myself00 25.04.2012 01:08:24

un mic ajutor

daca am mancat/baut ceva dupa miezul noptii se cade sa beau agheasma de la izvorul tamaduirii mica ulterior dimineata...?

Mihnea Dragomir 25.04.2012 01:34:13

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 441366)
daca am mancat/baut ceva dupa miezul noptii se cade sa beau agheasma de la izvorul tamaduirii mica ulterior dimineata...?

Iertați-mi, vă rog, îndrăzneala de a vă întreba cele ce urmează. O fac, totuși, fiindcă unele postări ale dv din ultimele zile mi-au stârnit îngrijorarea.

Așadar: nu cumva experimentatul Sărsăilă, văzând că ați apucat-o deja pe calea cea urâtă de el a credinței, vă încearcă trimițându-vă unele ispite de dreapta? Nu cumva vă induce idei farseice ?

Domnul nostru se bucură să beți agheasmă. El trimite multe haruri lucrătoare celor care se folosesc de apa sfințită. Pentru El, nu are nici cea mai mică importanță dacă ați mai gustat ceva la ora 23.45 sau dacă ați făcut acest lucru la ora 0:15.
Singurul lucru care nu prea îi place ar fi să luați agheasma așa cum beau unii un șpriț după ce se ghiftuiesc bine cu friptură. El ar vedea aici o anumită luare în deșert a celor sfinte. Este cazul dv ?

Hartford 25.04.2012 01:53:07

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 441367)
Iertați-mi, vă rog, îndrăzneala de a vă întreba cele ce urmează. O fac, totuși, fiindcă unele postări ale dv din ultimele zile mi-au stârnit îngrijorarea.

Așadar: nu cumva experimentatul Sărsăilă, văzând că ați apucat-o deja pe calea cea urâtă de el a credinței, vă încearcă trimițându-vă unele ispite de dreapta? Nu cumva vă induce idei farseice ?

Domnul nostru se bucură să beți agheasmă. El trimite multe haruri lucrătoare celor care se folosesc de apa sfințită. Pentru El, nu are nici cea mai mică importanță dacă ați mai gustat ceva la ora 23.45 sau dacă ați făcut acest lucru la ora 0:15.
Singurul lucru care nu prea îi place ar fi să luați agheasma așa cum beau unii un șpriț după ce se ghiftuiesc bine cu friptură. El ar vedea aici o anumită luare în deșert a celor sfinte. Este cazul dv ?

Mai,mai Dragomire iar esti primul sa sfatuieti ortodocsi ce si cum......oricum ma bucur ca esti indragostit de forumul ortodox asta ma face sa cred ca nu ai renuntat la ortodoxie de tot.

osutafaraunu 25.04.2012 07:46:03

Eu nu-mi permit să dau sfaturi ortodocșilor, orice om e liber să-și practice credința cum dorește; că e bine, că e rău - aceasta e responsabilitatea personală a fiecăruia. Următoarea frază mi-a stârnit curiozitatea prin ciudățenia ei:

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 441367)
Domnul nostru se bucură să beți agheasmă.

De unde se deduce o asemenea bizarerie? În Scriptură clar că nu scrie, este cumva rodul unei revelații personale ori colective? Nu m-ar mira de exemplu ca Domnul să Se bucure când bem apă (2 litri pe zi) pentru sănătatea noastră, dar... ageasmă?!

gdf-fdc 25.04.2012 09:13:06

Citat:

daca ai mancat sau baut dupa 12 noaptea nu mai poti lua nici aghiazma nici anafura.

lore86 25.04.2012 09:14:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 441378)
[
De unde se deduce o asemenea bizarerie? În Scriptură clar că nu scrie, este cumva rodul unei revelații personale ori colective? Nu m-ar mira de exemplu ca Domnul să Se bucure când bem apă (2 litri pe zi) pentru sănătatea noastră, dar... ageasmă?!

Cata vreme nu intelegeti anumite realitati straine de cultul dvs, nu sunteti in masura sa va dati cu parerea.

lore86 25.04.2012 09:17:01

Citat:

nu am intalnit inca nici un canon care sa interzica sa bei agheasma, daca a trecut de miezul noptii si ai gustat ceva. In cazul sf impartasanie, in schimb da.

eu personal, daca se intampla sa nu ma simt bine, beau cate o inghititura de aghiasma in orice moment al zilei.

myself00 25.04.2012 09:17:23

iertati-ma daca intr-un oarecare fel am dat dovada de vreo samavolnicie...am incercat sa ma fac concis in cateva cuvinte...fara sa smintesc pe cineva.!

problema mea este ca adeseori am insomnii..si brusc mi se face pofta sa rontai cate ceva...intelegeti dvs...?

multumesc anticipat...!

marius.necktarios 25.04.2012 09:17:34

Numai aveti voie sa luati anafura si agheasma,
daca dupa ora 12:00 ati mancat/baut.

lore86 25.04.2012 09:21:13

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 441385)
iertati-ma daca intr-un oarecare fel am dat dovada de vreo samavolnicie...am incercat sa ma fac concis in cateva cuvinte...fara sa smintesc pe cineva.!

problema mea este ca adeseori am insomnii..si brusc mi se face pofta sa rontai cate ceva...intelegeti dvs...?

multumesc anticipat...!

pai..incepeti rontaiala gustand niste aghiasma inainte sau anafura uscata!s-ar putea sa fiti surprins ca o sa va vina somnul:)

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:53:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.