Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Romania,gradina Maicii Domnului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7715)

modele 01.12.2009 14:25:20

Romania,gradina Maicii Domnului

Sunt noua pe aici si vreau sa spun ca va apreciez si-mi sunteti tare dragi,iar Admin merita tot respectul pentru tot ceea ce face. :77: Spuneti-mi, va rog, de ce Romania este considerata gradina Maicii Domnului ,eu stiam doar de sfantul munte Athos ca a fost ales de Maica Domnului sa poarte aceasta denumire. Sunt deja confuza :39:

Floar3 01.12.2009 15:57:05

Eu am inteles ca Papa Ioan Paul al II-lea a venit odata in Romania si a zis ca e gradina Maicii Domnului... insa nu stiu sigur daca de aici vine denumirea.

andreicozia 01.12.2009 16:20:03

Citat:

În prealabil postat de Floar3 (Post 186649)
Eu am inteles ca Papa Ioan Paul al II-lea a venit odata in Romania si a zis ca e gradina Maicii Domnului... insa nu stiu sigur daca de aici vine denumirea.

Probabil a ajuns la concluzia asta pentru ca a stat doar o zi-doua, timp in care banuiesc ca l-au plimbat numai prin parcul Herastrau si la minastiri model.

Floar3 01.12.2009 16:29:49

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 186662)
Probabil a ajuns la concluzia asta pentru ca a stat doar o zi-doua, timp in care banuiesc ca l-au plimbat numai prin parcul Herastrau si la minastiri model.

Nu stiu, ce-i cert e ca multi romani chiar cred ca aici e gradina Maicii Domnului :39:

OmuBun 01.12.2009 17:25:51

Citat:

În prealabil postat de Floar3 (Post 186664)
Nu stiu, ce-i cert e ca multi romani chiar cred ca aici e gradina Maicii Domnului :39:

Multi romani?? Eu cred ca este recunoscut in toata lumea ce tara frumoasa avem. Doar ca ajung lesne la concluzia: "Pacat ca-i locuita!" Era si un banc in sensul asta: Cand s-a impartit pamantul, toti s-au prezentat sa-si ia portia, numai romanul, nu. Intr-un tarziu ajunge si el. "Cu tine ce mai e?" il intreaba Sf Petru. "Pai cica se da pamant, si-am venit si eu." "Da' unde-ai stat pan'acum?" "Eh, m-am cam imbatat, si nu m-am putut trezi mai devreme!..." Sf. Petru s-a dus la Dumnezeu si L-a intrebat: "Ce facem, Doamne cu romanul ca am terminat pamantul de impartit?" "Cum, nu mai avem chiar nimic?" "Nimic, Doamne, in afara de ala pe care l-am oprit pentru noi!" "Of, mancal-ar raiu' de roman! Hai, dai partea noastra, ca noi si-asa suntem tot pe drum!"

modele 01.12.2009 17:40:55

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 186687)
Multi romani?? Eu cred ca este recunoscut in toata lumea ce tara frumoasa avem. Doar ca ajung lesne la concluzia: "Pacat ca-i locuita!" Era si un banc in sensul asta: Cand s-a impartit pamantul, toti s-au prezentat sa-si ia portia, numai romanul, nu. Intr-un tarziu ajunge si el. "Cu tine ce mai e?" il intreaba Sf Petru. "Pai cica se da pamant, si-am venit si eu." "Da' unde-ai stat pan'acum?" "Eh, m-am cam imbatat, si nu m-am putut trezi mai devreme!..." Sf. Petru s-a dus la Dumnezeu si L-a intrebat: "Ce facem, Doamne cu romanul ca am terminat pamantul de impartit?" "Cum, nu mai avem chiar nimic?" "Nimic, Doamne, in afara de ala pe care l-am oprit pentru noi!" "Of, mancal-ar raiu' de roman! Hai, dai partea noastra, ca noi si-asa suntem tot pe drum!"

:41:Bun bancul OmuBun. In alta ordine de idei ,da,avem o tara foarte frumoasa pacat ca nu are cine sa o conduca spre binele romanilor,si tare mi-e teama ca o sa fie exact cum a afirmat un parinte si anume ca sunt toate sansele ca Romania sa fie prima tara care va primi anticristul. Ma rog sa nu fie asa:63:

modele 01.12.2009 17:45:42

scuzati-mi greseala:antichristul,nu anticrist

elena20 01.12.2009 17:47:29

pot sa va intreb ceva?de ce femeile nu au voie sa intre in muntele acesta?ca doar e Gradina Maicii Domnului care este o femeie nu?:|

konijiro 01.12.2009 18:00:22

Citat:

Era si un banc in sensul asta: Cand s-a impartit pamantul, toti s-au prezentat sa-si ia portia, numai romanul, nu. Intr-un tarziu ajunge si el. "Cu tine ce mai e?" il intreaba Sf Petru. "Pai cica se da pamant, si-am venit si eu." "Da' unde-ai stat pan'acum?" "Eh, m-am cam imbatat, si nu m-am putut trezi mai devreme!..." Sf. Petru s-a dus la Dumnezeu si L-a intrebat: "Ce facem, Doamne cu romanul ca am terminat pamantul de impartit?" "Cum, nu mai avem chiar nimic?" "Nimic, Doamne, in afara de ala pe care l-am oprit pentru noi!" "Of, mancal-ar raiu' de roman! Hai, dai partea noastra, ca noi si-asa suntem tot pe drum!"
Deloc original. L-am auzit si la sarbi, si la croati, si la unguri...:4:

andreicozia 01.12.2009 18:05:57

De fapt ce inseamna Gradina MD-lui?

Maica Domnului a avut o gradina dar in Izrael, unde-s calduri infernale si cimpuri cu grohotis si bolovanis adica pustiu. Deci de ce oare am ramas cu fixatia ca gradina Macii Domnului este ceva asemanator paradisului? cind ea in gradinita ei muncea pe brinci la arat, cules si semanat de-i sareau capacele. Pe vremurile alea nu te tinea nimeni pe degeaba...mai ales pe saraci. F. Zefirelli in filmul sau cred ca a prezentat cea mai veridica imagine a gradinii ei, adica un ogor care se muncea cu multa transpiratie. In cazul asta, da, intradevar Romania seamana cu Gr. MD

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:46:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.