Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
De ce o tot intorci iar domnule Vasinec?
[SIZE=2]Eu nu sunt mai plin de Duh decat Petru[/SIZE]
[SIZE=2]Iata ce îi răspune Domnul lui Petru la îndoielile sale sale:[/SIZE]
[SIZE=2]Fapt 10. 13-15 Și glas a fost către el: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncă.Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat. [COLOR=red]Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2]Fapt. 11.7-9 “Și am auzit un glas, care-mi zicea: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncăȘi am zis: Nicidecum, Doamne, căci nimic spurcat sau necurat n-a intrat vreodată în gura mea. [COLOR=red]Și glasul mi-a grăit a doua oară din cer: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate[/COLOR]! [/SIZE]
[SIZE=2]Hristos a curățit aceste alimente prin jertfa sa. Îi amintește foarte clar lui Petru de două ori. [/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE][SIZE=2][/SIZE]
|
D-le Ovidiu, dvs. ori nu cititi Biblia si vorbiti din auzite, ori sunteti nesincer. Spuneti "iata ce raspunde Domnul lui Petru la indoielile sale". Si, apoi redati ceea ce a spus glasul din cer (Fapte 10:15). Vorbele pe care le-a auzit Petru nu au fost pentru a-i imprastia indoielile. Dimpotriva,
dupa ce a ascultat acel glas din cer, despre apostolul Petru se spune :"Pe cand
Petru nu stia ce sa creada". Ca "raspuns la indoielile sale" Domnul ii trimite lui Petru niste oameni ai sutasului roman Corneliu.
"Pe cand Petru nu stia ce sa creada despre intelesul vedeniei pe care o avusese, iata ca, oamenii trimisi de Corneliu, intreband de casa lui Simon, au statut la poarta. Si pe cand se gandea Petru la vedenia aceea,
Duhul i-a zis: "Iata te cauta trei oameni; scoala-te, pogoara-te si du-te cu ei fara sovaire, caci Eu i-am trimis"(Fapte 10:17-19) Si, atunci mintea apostolului Petru se limpezeste, intelege vedenia si ce voia sa-i spuna glasul din cer, si ne explica si nou intelesul:
"Stiti", le-a zis el, "ca nu este ingaduit de lege, unui iudeu, sa se insoteasca cu unul de alt neam sau sa vina la el; dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat"(Fapte 10:28) Apostolul Petru nu vorbeste deloc despre "curatirea alimentelor"(cum stiti sa minimalizati mesajele Domnului!). El a inteles ca vedenia si glasul din cer i-au spus ceva mult mai important:
"Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat".
Daca ar fi sa iau de buna explicatia dvs. inseamna ca pot considera toate alimentele daunatoare sanatatii ca fiind curate si ca pot, in continuare, sa-i consider pe alti oameni "spurcati"(sectanti, eretici, fii ai diavolului- sau alte expresii folosite de dvs. &co).
"
Deci, daca Dumnezeu le-a dat acelasi dar, ca si noua, care am crezut in Domnul Iisus Hristos, cine eram eu sa ma impotrivesc lui Dumnezeu. Dupa ce au auzit aceste lucruri, s-au potolit, au slavit pe Dumnezeu, si au zis:"Dumnezeu a dat deci si neamurilor pocainta, ca sa aiba viata"(Fapte 11:17,18)