![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. redati un verset din Marcu cap.7. Acolo, Domnul Iisus Hristos vorbeste despre practicarea unor obiceiuri (datini) si lasarea deoparte a poruncilor lui Dumnezeu: "Ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu ca sa tineti datina voastras" vers. 9. Printre aceste obiceiuri se numara si acel ritual de "spalare a mainilor" inainte de masa. Daca nu se facea acel ritual, mancarurile consumate se considerau necurate sau spurcate. Nu era vorba de igiena sau hrana propriu-zisa ci de ritualuri. Domnul Iisus Hristos arata inutilitatea acestor ritualuri. Acelasi subiect, se discuta si in Evanghelia dupa Matei la cap. 15. Pentru a intelege corect mesajul Scripturii este bine sa citim dezbaterea acestei teme in ambele evanghelii si sa tragem cocluzia corecta. Eu am sa pun cele doua concluzii, aparent diferite, spuse de Mantuitorul, in dezbaterea aceleasi teme: ce spurca si ce nu spurca pe om. "Afara din om nu este nimic care, intrand in el, sa-l poata spurca; dar ce iese din om, aceea il spurca" (Evanghelia dupa Marcu cap 7:15) "dar a manca cu mainile nespalate, nu spurca pe om" (Evanghelia dupa Matei cap. 15:20) Ambele fraze sunt rostite de Mantuitorul cand explica aceeasi tema. Daca cititi Evanghelia dupa Marcu cap. 7:14-23 (Intitulat "Ce spurca pe om") si Evanghelia dupa Matei cap. 15:10-20 (intitulat:"Lucrurile care spurca pe om"), veti intelege corect mesajul Mantuitorului. Daca doar ciuguliti din Sfanta Scriptura, puteti intelege aproape orice. |
|
|||
|
|||
![]()
"Afara din om nu este nimic care, intrand in el, sa-l poata spurca; dar ce iese din om, aceea il spurca" (Evanghelia dupa Marcu cap 7:15)
"dar a manca cu mainile nespalate, nu spurca pe om" (Evanghelia dupa Matei cap. 15:20) eu de aici pricep ca dracul este in om shi nu afara, shi ce iese din om iata ca de la dracul iese shi il spurca pe aproapele sau shi huleshte pe Dumnezeu iar a manca cu mainile nespalate, nu il spurca pe om, fiindca nu Dumnezeu a inventat datania spalarii mainilor inainte de mancare, deci ce nu a aratat Domnul ca spurca pe om aia nu spurca pe om. dar CLD spune ca chiar daca ne-a lasat sa mancam nespalatzi, de acum nu ne mai lasa shi ar vrea ca in casa creshtinului sa fie curat ca in farmacie... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu pledez pentru ambele forme de curatie trupesca: atat morala cat si fizica. Asa ne invata si Sfanta Scriptura. De ce credeti ca renunta "pocaitii" la vicii? Pentru ca inteleg corect (sau, macar partial-corect) mesajul Sfintei Scripturi referitor la importanta curatiei trupului si a mintii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
nu la un ritual, ci la un ritual ieshit din inima omului... adica la ceva ce nu apartzinea ce nu tzinea de Traditzia data de Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=3]
Citat:
Citat:
[SIZE=3]De ce o tot intorci iar domnule Vasinec?[/SIZE] [SIZE=3]Acolo e clar la ce se referă sf Pavel: Îți dau tot contextu biblic. Iata ce le scria sf Pavel creștinilor din orașul grecesc Corint , unde oamenii consumau tot felul de cărnuri și nu cunoșteau obiceiurile evreiești privind mâncărurile necurate:[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]1 Cor 10. 26-28 “Mâncați tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebați nimic pentru cugetul vostru. Căci "al Domnului este pământul și plinirea lui". Dacă cineva dintre necredincioși vă cheamă pe voi la masă și voiți să vă duceți, mâncați orice vă este pus înainte, fără să întrebați nimic pentru conștiință.” [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Abia după asta apostolul Pavel se referă la jertfele idolilor:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=3]1 Cor 10.28 “Dar de vă va spune cineva: Aceasta este din jertfa idolilor, să nu mâncați pentru cel care v-a spus și pentru conștiință.”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=3]Se referă clar la singurul lucru care poate opri consumul cărnii de animale:[/SIZE] [SIZE=3]Adică faptul că e jertfă, nu faptul că ar fi carne de porc sau orice alt animal [/SIZE] [SIZE=3]“necurat”, cum le numiți voi.[/SIZE] [SIZE=3]Ce îi spune Domnul lui Petru:[/SIZE] [SIZE=3]Fapt 10. 13-15 Și glas a fost către el: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncă.Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat. [COLOR=red]Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate![/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Fapt. 11.7-9 “Și am auzit un glas, care-mi zicea: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncăȘi am zis: Nicidecum, Doamne, căci nimic spurcat sau necurat n-a intrat vreodată în gura mea. [COLOR=red]Și glasul mi-a grăit a doua oară din cer: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate[/COLOR]! [/SIZE] [SIZE=3]La început sectanții adventiști consumau carne de porc. Înterdicția de a cdonsuma carne de porc a fost adăugată de lidera Ellen White în urma căsătoriei cu baptistul de ziua a șaptea James White.Ca urmare a logodnei celor doi ea a acceptat ca secta ei să țină ziua a șaptea (sambata), iar el a acceptat dorințele ei de interzicere a anumitor alimente. Una peste alta cei doi nu au respectat această interdicția. Amândoi au consumat carne de porc până la sfârșitul vioeții, deși sectanții adventiști de ziua a șaptea au fost învățați de ei să nu o consume: [/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=3]http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/contra2.htm[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=3]http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/contra6.htm[/SIZE][/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apostolul Pavel ne indeamna, sa facem sacrificii pentru a-i aduce pe altii la Hristos. "Caci, macar ca sunt slobod fata de toti, m-am facut robul tuturor, ca sa castig pe cei mai multi. Cu iudeii, m-am facut ca un iudeu, ca sa-i castig pe iudei; cu cei ce sunt sub lege, m-am facut ca si cand as fi fost sub lege (macar ca nu sunt sub lege), ca sa-i castig pe cei ce sunt sub lege; cu cei ce sunt fara lege, m-am facut ca si cum as fi fost fara lege (macar ca nu sunt fara o lege a lui Dumnezeu, ci sunt sub legea lui Hristos), ca sa-i castig pe cei fara lege. Am fost slab cu cei slabi, ca sa-i castig pe cei slabi. M-am facut tuturor totul, ca, oricum sa-i mantuiesc pe unii din ei. Fac totul pentru Evanghelie, ca sa am si eu parte de ea."(1 Corinteni 9:19-23). Chiar daca ne indeamna sa ne facem "tuturor totul", Apostolul Pavel nu ne sfatuieste sa ne parasim credinta si sa ne indepartam da ceea ce spune Cuvantul lui Dumnezeu. Este o problema foarte delicata care poate fi inteleasa numai daca esti manat de legea dragostei pentru ceilalti. |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=black]
Citat:
[SIZE=2]De ce o tot intorci iar domnule Vasinec?[/SIZE] [SIZE=2]Ce îi spune Domnul lui Petru:[/SIZE] [SIZE=2]Fapt 10. 13-15 Și glas a fost către el: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncă.Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat. [COLOR=red]Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate![/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Fapt. 11.7-9 “Și am auzit un glas, care-mi zicea: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncăȘi am zis: Nicidecum, Doamne, căci nimic spurcat sau necurat n-a intrat vreodată în gura mea. [COLOR=red]Și glasul mi-a grăit a doua oară din cer: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate[/COLOR]! [/SIZE] [SIZE=2]Hristos a curățit aceste alimente prin jertfa sa. Îi amintește foarte clar lui Petru de două ori. [/SIZE] [SIZE=2]Îată ce spune și sf Pavel: Îți dau tot contextu biblic. Pavel le scria creștinilor din orașul grecesc Corint , unde oamenii consumau tot felul de cărnuri și nu cunoșteau obiceiurile evreiești privind mâncărurile necurate:[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=red]1 Cor 10. 26-28 “Mâncați tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebați nimic pentru cugetul vostru. Căci "al Domnului este pământul și plinirea lui". Dacă cineva dintre necredincioși vă cheamă pe voi la masă și voiți să vă duceți, mâncați orice vă este pus înainte, fără să întrebați nimic pentru conștiință.” [/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Abia după asta apostolul Pavel se referă la jertfele idolilor:[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=red]1 Cor 10.28 “Dar de vă va spune cineva: Aceasta este din jertfa idolilor, să nu mâncați pentru cel care v-a spus și pentru conștiință.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Se referă clar la singurul lucru care poate opri consumul cărnii de animale:[/SIZE] [SIZE=2]Adică faptul că e jertfă, nu faptul că ar fi carne de porc sau orice alt animal “necurat”, cum le numiți voi.[/SIZE] [SIZE=2]La început sectanții adventiști consumau carne de porc. Înterdicția de a consuma carne de porc a fost adăugată de lidera Ellen White în urma căsătoriei cu baptistul de ziua a șaptea James White.Ca urmare a logodnei celor doi ea a acceptat ca secta ei să țină ziua a șaptea (sambata), iar el a acceptat dorințele ei de interzicere a anumitor alimente. Una peste alta cei doi nu au respectat această interdicția. Amândoi au consumat carne de porc până la sfârșitul vieții, deși sectanții adventiști de ziua a șaptea au fost învățați de ei să nu o consume: [/SIZE] [SIZE=2][COLOR=blue]http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/contra2.htm[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=blue]http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/contra6.htm[/COLOR] [/SIZE]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre Apostolul Petru, care a avut vedenia cu dobitoacele si a auzit glasul din cer (1 Corinteni 10:9-29 reluata in 1 Corinteni 11:4-18), Sfanta Scriptura ne spune: "Pe cand Petru nu stia ce sa creda despre intelesul vedeniei". Sfantul Apostol a inteles vedenia si ce voia sa-i spuna glasul din cer, abia cand au aparut la poarta trimisii sutasului roman Corneliu. Si, Sfantul Apostol Petru intelege ce voia sa-i spuna Dumnezeu, si ne spune si noua: "dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat"(Fapte 10:28) sau "Deci, daca Dumnezeu le-a dat acelasi dar, ca si noua, cine eram eu sa ma impotrivesc lui Dumnezeu?"(Fapte 11:17). Prin acea vedenie si acel glas din cer, Dumnezeu ne spune (asa cum a inteles Sfatul Apostol Petru) sa nu numim pe nici un om spurcat sau necurat. Cine sunteti dvs. sa va impotriviti, schimband intelesul invataturii (caci stim ca exista si un "impotrivitor")? |
|
||||
|
||||
![]()
De ce o tot intorci iar domnule Vasinec?
[SIZE=2]Eu nu sunt mai plin de Duh decat Petru[/SIZE] [SIZE=2]Iata ce îi răspune Domnul lui Petru la îndoielile sale sale:[/SIZE] [SIZE=2]Fapt 10. 13-15 Și glas a fost către el: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncă.Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat. [COLOR=red]Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate![/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Fapt. 11.7-9 “Și am auzit un glas, care-mi zicea: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncăȘi am zis: Nicidecum, Doamne, căci nimic spurcat sau necurat n-a intrat vreodată în gura mea. [COLOR=red]Și glasul mi-a grăit a doua oară din cer: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate[/COLOR]! [/SIZE] [SIZE=2]Hristos a curățit aceste alimente prin jertfa sa. Îi amintește foarte clar lui Petru de două ori. [/SIZE] [SIZE=2]Îată ce spune și sf Pavel: Îți dau tot contextu biblic. Pavel le scria creștinilor din orașul grecesc Corint , unde oamenii consumau tot felul de cărnuri și nu cunoșteau obiceiurile evreiești privind mâncărurile necurate:[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=red]1 Cor 10. 26-28 “Mâncați tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebați nimic pentru cugetul vostru. Căci "al Domnului este pământul și plinirea lui". Dacă cineva dintre necredincioși vă cheamă pe voi la masă și voiți să vă duceți, mâncați orice vă este pus înainte, fără să întrebați nimic pentru conștiință.” [/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Abia după asta apostolul Pavel se referă la jertfele idolilor:[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=red]1 Cor 10.28 “Dar de vă va spune cineva: Aceasta este din jertfa idolilor, să nu mâncați pentru cel care v-a spus și pentru conștiință.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Se referă clar la singurul lucru care poate opri consumul cărnii de animale:[/SIZE] [SIZE=2]Adică faptul că e jertfă, nu faptul că ar fi carne de porc sau orice alt animal “necurat”, cum le numiți voi.[/SIZE] [SIZE=2]La început sectanții adventiști consumau carne de porc. Înterdicția de a consuma carne de porc a fost adăugată de lidera Ellen White în urma căsătoriei cu baptistul de ziua a șaptea James White.Ca urmare a logodnei celor doi ea a acceptat ca secta ei să țină ziua a șaptea (sambata), iar el a acceptat dorințele ei de interzicere a anumitor alimente. Una peste alta cei doi nu au respectat această interdicția. Amândoi au consumat carne de porc până la sfârșitul vieții, deși sectanții adventiști de ziua a șaptea au fost învățați de ei să nu o consume: [/SIZE] [SIZE=2][COLOR=blue]http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/contra2.htm[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=blue]http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/contra6.htm[/COLOR] [/SIZE]
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor | Erethorn | Secte si culte | 400 | 28.03.2012 20:49:41 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Despre Sabat | georgeval | Secte si culte | 1108 | 28.07.2010 18:45:00 |
Despre Duminica sau ziua Invierii! | alecsandru | Secte si culte | 25 | 06.11.2007 19:26:52 |
despre ziua aliturgica | NiCcoleta | Sfanta Liturghie | 1 | 02.03.2006 09:58:33 |
|